Hirdetés
- Milyen processzort vegyek?
- Home server / házi szerver építése
- Melyik tápegységet vegyem?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Notebook hibák
- Gaming notebook topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- TCL LCD és LED TV-k
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
Aktív témák
-
snefftamas
aktív tag
válasz
herpodon #38593 üzenetére
Filmekhez 3chipes dlp projektor kereskedelmi tvhez hatterzajnak LCD. Ha valaki maximalista es akkor mehet orba szájba nem kell figyelni a beegesre meg az elmosódott képre. Ha vkinek nincs ra pénze akkor ne panaszkodjon hanem vállalja a kompromisszumot. Az meg hogy 250k sok egy tvhez viszonyítás kérdése.
-
skoos
őstag
Csak az üzemidő érdekel....de féééélek. Szóval, lehet, hogy inkább vakon bízok...
Egyébként nagyon gyári csomagnak tűnik....
Milyen beállításokkal érdemes az első pár órában hajtani? -
skoos
őstag
AztaBüdösMindenit!
Ez az 50C3 olyannyira szép képet ad, hogy kihalok. Még a reklámbokk is élvezetes, új színekkel lett tele
Csodás darab! Örülök!
Kérdés, 50C3 esetén >>EZ<< a helyes módja a szervíz menüben az üzemóra megtekintésének?
jejejeeee
-
tlala
addikt
Na, szereztem egy másik SD kártyát, és azzal szépen felkúszott az új firmware az 50S20-ra.
A menüben változás nem történt, így elsőre a képen sem látok semmi különlegest (továbbra is nagyon tetszik a képe), bár az feltűnt, hogy a korábbi fehér csíkok egyes DVB-C adások széléről eltűntek, már nincs szükség a túlpásztázásra.
Majd még tesztelgetem. -
herpodon
csendes tag
válasz
feriferiferi #38591 üzenetére
Abban teljesen igazad van, hogy ezek a "nem kell tévét nézni, úgyis csak a szemét folyik belőle", meg "tévézéshez minek plazmát venni?" szövegek irtó baromságok, egyrészt azért, mert ízlésen hülyeség lovagolni, attól nem intelligensebb valaki, hogy nem tévéadást néz szabad idejében, hanem külön megvásárolt vagy netről letöltött logómentes kórházsorozatokat vagy tudomisénmit, másrészt meg azért, mert a plazma mellett többek közt pont az szokott érvként fölmerülni az LCD ellenében, hogy tévézésre (és úgy általában SD tartalomra) lényegesen jobb. Azonkívül tévéadóról nem kell hogy mindenkinek a retekklub jusson eszébe, vannak igen nívós mozicsatornák is (pl. Cinemax 1-2), és a közelmúltig annak is rikító és átlátszatlan logója volt. Arról nem beszélve, hogy - bármily meglepő - az emberek 95%-a mégiscsak azért vesz tévét, hogy tévézzen, szóval egy ilyen topik, ahol a házimozisták nagyon-nagyon túlnyomó többségben vannak, egyáltalán nem reprezentatív. Ettől függetlenül a gond nem a plazmatechnológiával van, hanem a tévéadókkal. A lényeg, hogy minden technológiának megvan az előnye meg a hátránya, szerintem egyikre sem lehet azt mondani, hogy jobb, mint a másik, a probléma az, hogy a kib@szott tévéadók képtelenek emberbarát logókat csinálni. Sajnos emiatt van az, hogy annak ellenére, hogy már 21. századot írunk, egyszerűen nem tudsz jelentős kompromisszum nélkül venni egy rohadt tévét. Röhej, de ez van. Mert ugyebár aki nagy képernyőt akar, annak a CRT eleve kiesik, aki szép képet akar, annak ott a plazma, ami beéghet, aki meg fél a beégéstől, annak ott az LCD, amin viszont nem lesz olyan élvezhető a kép (vagy lesz, de azért duplaannyit kell fizetni, mint egy plazmáért). Száz szónak is egy a vége, az a sajnálatos helyzet, hogy a tévéadók nagy ívben szarnak erre a problémára, őket rohadtul nem érdekli, hogy valaki CRT-n, LCD-n vagy plazmán fogja nézni az adást, illetve hogy a 250K-ért megvett plazmádba beég-e a logójuk meg a karikáik vagy sem. Én abban bízom, hogy az idő előrehaladtával, ahogy a CRT-k egyre inkább eltűnnek a háztartásokból, azért a magukra valamit is adó csatornák fokozatosan észbe kapnak (ahogy némelyik már egészen jól megoldotta mostanra is, pl. a fentebb említett Cinemax is sokat szelídült pont ebben az évben, az HBO logók teljesen jók, a Filmbox is jobb lett valamelyest stb...), és remélhetőleg egy idő után egyszerűen égő lesz (stílszerűen: beégő
), ha egy csatornának olyan a logója, amilyen pl. az RTL Klubé vagy amilyen az AXN-é stb. (Például megdöbbentő, de a fostos TV2-nek is egészen korrekt a logója.)
Egyébként amondó vagyok, hogy annyira azért nem kell félned, én pl. elég sokat tévézem (igaz, nem háttérzajként használom), a kizoomolástól pedig egyenesen irtózom, de hál' istennek még nem égett be semmi. -
DM-Fan
nagyúr
válasz
feriferiferi #38591 üzenetére
Bár kiváló TV, de nem foglak rábeszélni, ahogy róla lebeszélni sem. Neked kell mérlegelned, hogy a felhasználási köröd milyen megjelenítő után kiált, illetve hogy mennyi kompromisszumot tudsz felvállalni (zoom-olás, panel pihentetése) a TV-nézésnél. Azzal számolj, hogy mindig lesz olyan adó (még ha 16:9-ben ad is), aminek a logója plazmagyilkos, ezt nem lehet elkerülni (lásd: Discovery HD Showcase nagyon plazmabarát, de például a NatGeo HD plazmagyilkos - pedig mindkét adó HD és igényes, tartalmilag gyönyörű).
Amúgy kompromisszummentes megoldás - mint már magad is rájöhettél - nincs, ezért is nem tud neked senki konkrét készüléket javasolni. Azt kell mérlegelned, hogy számodra mi a legkisebb rossz és ennek megfelelő technológiát választani.
-
Digitalis
senior tag
válasz
feriferiferi #38560 üzenetére
Vegyél egy lézer TV-t, ami totális technikai KO minden téren a PDP-re meg LCD-re... oszt jónapot!
-
junior11
veterán
Sziasztok,
mi a véleményetek a Panasonic TX-P42S30e TV-ről? Állítólag hozza a tavalyi G20 minőségét... Van valakinek valamilyen tapasztalata? S milyen LCD-ket sorolnátok fel, melyek hozzák az S30 képminőségét?
Köszönöm!
-
zippofcy
senior tag
válasz
feriferiferi #38579 üzenetére
Monitorban egy 24 colos Sony Trinitron se tudott full HD felbontást. 60hz-en se.
Mondjuk HD readyt tudott 85hz-en. (azt se 100-on)
Mostani áron 300 ezerért.(gyk.: olyan áron tudnák őket gyártani hogy senki nem venné meg. 50"-ben meg valszeg sehogy, elektronágyúnál kell lennie fizikai korlátnak a képernyő méretében szvsz)
TVben nem is voltak soha elterjedve. Talán egy két gyártó csinált 70 centi körüliket de megbízhatatlanok voltak.Plazma és LCD sokkal jobbak a CRTknél. Az utóbbiakra fejlesztett adást 60-90%-os minőségben meg is tudják jeleníteni.
Ezzel szemben a szüleim 32 colos 100hz-es Grundig Megatron CRTje [link] hány százalékos minőségben tudja ezt megtenni egy full HDs BD filmmel? (2003 körül akciósan volt 300 ezer HUF, nem csak 100hz-es hanem rendes képfeldolgozó proci van benne ... szóval látszik rajta hogy nem csak konvertálja a képet 100hzre hanem egyetlen képpontot se rajzol ki belenyúlás nélkül ... uhh nem tudom jobban elmagyarázni, de ahogy az 50 hz-es Trinitronom a legkevesebb konvertálással jeleníti meg a TV adást, ez a Grundig pont az ellentéte. Ettől még a színek, mozgások stb nem csúnyábbak rajta, és lefogadom 100-ból 99 embernek jobban tetszene mint a Sony.)
-
Ijk
nagyúr
válasz
feriferiferi #38583 üzenetére
Szerinted mekkora és hány kiló lenne egy 50"-os crt? De akár csak egy 42"-os képméretű? A samsung próbálkozott vékonyítással, de állítólag a képminőség rovására ment, nembeszélve hogy minden crt torzít.
A plazma egy sokkal jobb technológia, minden hátrányával együtt is. A beégés egy adott tulajdonság amin a technológiából adódóan nem lehet változtatni, a tv-csatornák logóján pedig egyszerűen lehetne. Szerintem rossz félben keresed a hibát. -
KTTech
veterán
válasz
DM-Fan #38584 üzenetére
Arról az egy apróságról nem is kell beszélni, hogy a CRT pont ugyanúgy beég, mint a plazma (végülis azonos technológia a kettő...). Persze a CRT-k fényere jóval kisebb volt (CRT-nél már a 100cd/m2 is igen jónak számított), így nem volt annyira feltűnő (plazmánál 3-500 is megy gond nélkül). De aki esetleg még számítógép-monitornak használt CRT-t (vagy éppen hagyományos CRT-t), az azért tudja, hogy milyen könnyen beégnek...
Az egyéb CRT-ket érintő hibákat most nem is kell sorolni: konvergenciahibák, geometriai hibák, színhibák... és még lehet sorolni...
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
feriferiferi #38577 üzenetére
Fordítva ülsz a lovon: a plazmatechnológia köztudott velejárója, hogy képes beégni a tartós képelem és kompromisszumot igényel a TV-nézés terén (nem igazán arra találták ki a plazmát - mindig is inkább a filmrajongók megjelenítője volt, akik saját forrással etetik a készüléket). Ha Te ezt a kompromisszumot nem tudod felvállalni, akkor ez nem a Te technológiád és kész. Attól még magas minőségű megjelenítő, csak nem arra a célra szolgál elsődlegesen, amire Te használnád. Ha nálad a logós TV-nézés a döntő műsorforrás, akkor vállald a rosszabb képminőséget és vegyél kisebb LCD-t drágábban, vagy maradj meg a CRT-technológiánál bagóért. A gyártók egyébként azért vezették ki a CRT-t, mert a gyártása nem kifizetődő, a készülékek sokkal kevésbé voltak helytakarékosak és mivel már a monitoroknál, telefonkijelzőknél is rég végbement a technológiai váltás, ezért egyszerűbb ugyanazon technológiát alkalmazni mindenhol. Arról nem beszélve, hogy a CRT-technológiánál sokkal nehezebb ugyanolyan minőséget produkálni, torzításmentes panelt létrehozni, stb. Egyszerűen eljárt fölötte az idő, annak ellenére, hogy pozitív értelemben véve egy rendkívül igénytelen és jól bevált technológia volt.
Amúgy kissé túlmisztifikálják sokan ezt a beégés problémát, azért annyira nem vészes a dolog, mint amennyire sokan beállítják. Ráadásul a G20/G30 azon kevés készülékek egyike, ahol még kevésbé kell miatta aggódnod. Arról már nem is beszélek, hogy nálam is elég sokat megy a G20 háttértévézés címszóval, de még így sem jutna eszembe, hogy 16:9-re torzítva nézzem az RTL-Klubot (vagy bármely más, 4:3-ban adó csatornát), viszont mivel azt sem akarom, hogy a TV-men csak középen lássam a 4:3-as adást, ezért a Zoom 1 opciót használom és láss csodát: ugyan a kép aljából és tetejéből valami elveszik, ellenben nem torzul a kép, Szellő Pista feje is szabályos marad és volt nincs RTL-logó és 16-os karika, ugyanis mind képernyőn kívül esik. Ami meg elveszik azokkal együtt a képből, az senkinek nem fáj, ugyanis filmet, sorozatot elvből nem nézünk kereskedelmi adón?
Miért kényszerítene bárki arra, hogy illegalitásba menekülj és letöltsd a filmeket/sorozatokat? Nem hallottál még arról, hogy ezeket potom pénzért meg lehet venni DVD-n, kicsit drágábban akár BD-n is? Én idestova 6-7 éve vásárolom őket, ezért nem is nézek kereskedelmi adót (csak az említett háttértévézés jelleggel), így számomra pont tökéletes technológia a plazma. Lehet, hogy neked pont nem. Ennyi.
-
Ijk
nagyúr
válasz
feriferiferi #38579 üzenetére
Mert nem veszi fel méretben a versenyt már a 42"-os LCD/PDP-kel sem.
-
zippofcy
senior tag
válasz
fokukac #38575 üzenetére
Nem a készüléked a jó, hanem az igényeid kicsik.
Nézz rajta napi 5-8-16 órában megszakítás nélkül retekklubbot. Elvégre a pénzedért elvárhatod hogy kibírja beégés nélkül, nem?Sőt, annyi pénzért már HDsíthatná is, és logómentesíthetné.
Heti egy órában az alekoszt is a nappalidba teleportálhatná hogy megcsókolhasd / megverhesd (kinek mi tetszik).
Kitalálhatná mit akarsz, hogy ne kelljen állandóan a távirányítót keresned / nyomogatnod.
Arannyá is változtathatna mindent amit bele dugsz, akkor dolgoznod se kéne.
Vennél még százat és a nemzeti adósság törlesztése is megoldott lenne.Látod, milyen kisigényű vagy
-
Ijk
nagyúr
válasz
feriferiferi #38573 üzenetére
Akkor vegyél használt crt-t. Mindegyik technológiának meg vannak a hátrányai, bosszankodhatsz hogy egy 250k-s tv-t hosszútávon, napi több óra retekklubbal be lehet égetni, meg be kell járatni, de ezt a problémát valószínűleg soha nem fogják a plazmáknál kiküszöbölni. Az LCD-nek is megvan a hátránya, az OLED-nek is meglesz ha egyszer az életben befut. Vagy elmehetsz mérnöknek és te majd kitalálsz olyat, ami kompromisszummentes.
Erre az SD felkonvertálásra, minőségi megjelenítésre azt tudom mondani hogy a plazma kiválóan teszi a dolgát. Ha pedig ez se jó, akkor az olyan mintha a Porschedet rugdosnád, mert pattog a dűlőúton 120-nál. -
feriferiferi
csendes tag
válasz
zippofcy #38574 üzenetére
Hogy a túróba jutottunk el idáig?
Kinek mi köze van ahhoz, hogy én, mint vásárló mit akarok nézni?
Comedy sem megy HD-ben, Travel sem, nem csak az rlt.
Töltsem le a Travelt, mert a készülék nem képes tisztességes képet adni SD-n?
Juj!Nem mellébeszélés kellene, hanem egy konkrét készülék, ami az alábbiakat teljesíti:
- SD HD tartalmak minőségi megjelenítése
- beégés, ghosting ne legyen
- pixelháború, szétesés ne legyenNem kell okostévé funkció, meg tökömhugyom formátumok lejátszása meg 3D.
Tisztességes képet akarok látni.Melyik ez a készülék?
-
zippofcy
senior tag
válasz
Kérésed ugyanaz mintha:
"Olyan vizipipát szeretnék amivel napi 16 órában szívhatom a füvet anélkül hogy pár év alatt totálisan elhülyülnék. Mondjatok ilyet."
"Olyan autót szeretnék amivel napi 16 órában körözhetek jobbra anélkül hogy a bal oldali futóműalkatrészek jobban kopnának mint a jobb oldaliak. Mondjatok ilyet."
"Olyan politikusra szeretnék szavazni aki becsületes, vagyis nem úgy került abba a pozícióba hogy szavazni lehet rá hogy felfele nyalt, lefele tiport, közben már a becsület írmagja is kiveszett belőle így csak a saját érdekét (zsebét) nézi. Mondjatok ilyet"
Lehetetlent akarni lehet ugyan, de nem túl célszerű
-
fokukac
nagyúr
válasz
na, nekem pont ilyen készülékem van, szép rajta az SD-adás, nem pixelsedik, szépen skáláz, és nem is ég be.
szeretem, bearanyozza a napjaimat. -
zippofcy
senior tag
válasz
feriferiferi #38570 üzenetére
"Legyek jogsértő, töltögessek le filmeket" - A magyar bíróság elvi állásfoglalása szerint a magáncélú letöltés Magyarországon NEM illegális.
Jó erkölcsbe se ütközik, mert hát a TV leadja, megnézhetnéd ott is. Nem éri kár a forgalmazóját.Másrészt viszont a Győzike-, Mónika Show, VV nézése se illegális ugyan, de igenis jó erkölcsbe ütközik, mert értelmetlen szennyműsorok, amik ráadásul elhülyítik a nézőiket. Hasonlóan ahhoz mint ha vki rákap az italra vagy a kábítószerre, hamarosan semmi más nem fogja érdekelni mint hogy ezeket megkapja, mivel az agyban levő ingerátvivő receptorok kisebb stimulációra már nem fognak reagálni.
Magyarul nem fog semmi más sem kiváltani nála semmi érzelmet.Vagy egy másik példa: ha a gyerekedet úgy neveled hogy bármit csinál leszidod és megvered érte akkor egy idő után meggyőződésévé válik hogy egy szerencsétlen balfék, depressziós lesz, semmi örömöt nem fog találni az életben, stb.
Az erőszakos filmek nem károsak. Az alkohol se káros. Sőt a legtöbb kábítószer se.
Egészen addig míg az ember tudja hol a határ. (egyénenként és szerenként változik)A TV csatornák sokszorosan túllépik ezt a határt, az elhülyített birkák meg nem veszik észre. Ettől aztán egyre hülyébbek lesznek.
Hogy mi a TV csatornák urainak célja ezzel? Megakadályozni az embereket az önálló gondolkodásban, és főleg elterelni őket az uralmukra veszélyes gondolatoktól.
Mellesleg pedig társadalmi feszültségeket szítani és diszfunkcionális egyéneket gyártani, akik élhetetlenebbé teszik ezt a világot (hogy könnyebben átvehessék majd nyíltan is hatalmat, ami rejtetten már rég az övék). Magyarul a kondicionálás. -
feriferiferi
csendes tag
válasz
fokukac #38572 üzenetére
Itt egy rakat készülék, amelyik nem tud SD-t normálisan megjeleníteni, pedig javarészt ez van. Ez kicsit olyan farok csóválja.
Kis ember vagyok, készüléket tudok venni, egy egész szolgáltatót nem.
A 87. email után sem fogják HD-ben tolni a travelt vagy a comedy-t.Szeritnem 2011-ben illene a piacon olyan készüléknek virítania, amelyik tisztességesen felskálázza az SD-t (vagy trükkösen jeleníti meg), nem ég be és nem pixelesedik.
Egyet mondjatok ilyet.
-
fokukac
nagyúr
válasz
feriferiferi #38570 üzenetére
az, hogy nincsenek HD-adások kis hazánkban, az a szolgáltatók sara, azt ne a gyártókon kérd számon...
Amúgy igen, csatlakozom az előttem szólókhoz, sorozatot és filmet is célszerű eredetiben, reklám nélkül nézni.
Most néztem végig az első három ,vad House-t, sima divx-ben, és még az is sokkal szebb volt, mint ami a magyar tv-ben megy. A legutóbbi évadot már 720p-ben néztem, az meg már egy álom...
Mondom a úgy, minimális kompromisszum és odafigyelés kell csak a plazmához. -
feriferiferi
csendes tag
válasz
zippofcy #38568 üzenetére
Én továbbra is ellentmondást érzek abban, hogy a megoldás az, hogy ne tévézzek.
Legyek jogsértő, töltögessek le filmeket, ne nézzek tévé adást. Szuper.
Inkább hiszek abban, hogy a gyártók csinálnak belőlem majmot, amikor 250K-ért rám akarnak sózni egy olyan készüléket, ami nem tud feloldani egy egyszerű problémát: SD és HD adásokat is jó minőségben szeretnék nézni, beégés nélkül.De amúgy ez nem a plazmának szól. LCD fronton is ez a helyzet. Vehetek 2kilóért egy olyan tévét, amin ha megmozdul a kép, pixelháború indul.
Nonszensz. -
M_AND_Ms
veterán
válasz
feriferiferi #38566 üzenetére
Igazad van! Vazze a pénzedért alkalmazkodjon már hozzád! Minden és mindenki!
De ne félj! Majd egyszer rájössz...
-
zippofcy
senior tag
válasz
feriferiferi #38564 üzenetére
Bármilyen plazmán lehet TV adást beégés nélkül nézni, csak nem szabad 3 óránál tovább ugyanazon a csatornán hagyni.
Más kérdés hogy a TV csatornák az emberek totális elhülyítését tűzték ki célul, csupán szemetet adnak.
És nem, a TV sorozatok miatt sem szabad nézni őket, letölthetők netről HD felbontásban, alájuk pakolt magyar szinkronnal. Logómentesen. Akkor nézve őket mikor akarod. Reklámmentesen. Egyben lehúzva 1-1 évadot akár 3-6-22 részt egymás után megnézve."Kompromisszummentesen" - SDt nézni mindenképp kompromisszum ha láttál már HDt.
Ráadásul fentebb már kifejtettem hogy a PAL TV adás 50hz-es CRTre van készítve. (NTSC 60hz-esre)
Más eszközön nézve az adott eszköz által konvertált képet kapsz. Kb. mintha mobilon TVznél.Ha túl sok a bal kanyar akkor a jobb oldali gumik és futóműalkatrészek jobban kopnak. Fizikai törvényszerűségek ellen kevés az emberi tudomány (bár kétségkívül nagy dolgokat talált fel, lásd bankrendszer és valóságshowk
)
-
fokukac
nagyúr
válasz
feriferiferi #38566 üzenetére
Minimális odafigyeléssel elkerülheted a problémát.
Az autós példánál maradva: neked kell mozgatni a kormányt, hogy az úton maradjon a jármű.
Én az S20-asomon még ghost-ot se láttam, nemhogy beégést... -
vhunor
őstag
válasz
zippofcy #38563 üzenetére
Nem kell nézni retekklubot.
Lehet rossz válasz neked, én maradok annál, hogy néhány tematikus csatornán kívül nem nézek tévét. Alapesetben még a beltérim is ki van húzva a konnektorból, ebből is látható, mennyire érdekel az ipari mennyiségű hulladék amit manapság tv műsornak hívnak.
-
feriferiferi
csendes tag
válasz
zippofcy #38563 üzenetére
Akkor mondj egy tévékészüléket, amin SD és HD adást is kompromisszum nélkül tudok nézni.
Nekem ez a beégés dolog olyan, mintha azt mondaná egy autokereskedő, hogy vegyem csak meg ezt a szuper, új autót 20 milláért, csak arra ügyeljek, hogy ne legyen túl sok bal kanyar, mert akkor egy idő után jobbar fog húzni az autó.
Basszus 2Kilóért ne égjen be egy tévé.
-
zippofcy
senior tag
válasz
feriferiferi #38560 üzenetére
TV adásra minek plazma?
Aki mégis azt néz rajta vegye úgy a logó beégést hogy nem bug hanem feature, mint a gyilkosok arcán a tetkókNálam kb. 2002 óta a 16:9 van fölényben (akkor hagytam abba a videótékába járást, helyette DVD rippeket töltöttem le. 2006 óta HD mkvkat.) szóval embere válogatja
-
zippofcy
senior tag
válasz
Gazsaa #38554 üzenetére
"Pro és kontra a 30-asnál a fekete még mélyebb" - én úgy tudom nem jobb a képe semmivel mint a G20nak.
Itt [link] 160e szállítással a G20, de aki a magyar webshopokból (ált. hibás cuccokat küldözgetnek ki) indul ki az persze nem meri megrendelni.
(Ma jött meg tőlük a második 2TBs WD Elements HDD, 20 ezer alatt voltak postával)
Karácsonyra úgy lesz G20 ahogy gazdasági fellendülés -
feriferiferi
csendes tag
válasz
DM-Fan #38522 üzenetére
Én pont ezért nem merem megvenni a G30-at.
Beletolok egy tévébe 250eFt-ot és két hét múlva beleégetem az RTL logót.
Pedig csak ennek a tévének a képe volt számomra a meggyőző SD minőségen.
Az amúgy elkeserítő, hogy 10-15 év alatt ezt a beégés problémát nem sikerült feloladni.
Nyomul mindenki a 3D-s varázslatokkal, de hogy ne égjen be a szr logó, az smafu.
Valaha lesz olyan , hogy Mo-n a 16:9 lesz fölényben? -
Gazsaa
csendes tag
Sziasztok!
Év elején döntöttem a G20-as mellett, viszont anyagi és egyéb okok miatt a TV vásárlás nálunk meg kell hogy várja a karácsonyt.
Erre most itt van a G30-as, a G20-at meg már nem is nagyon forgalmazzák.
Pro és kontra a 30-asnál a fekete még mélyebb, újabb a menürendszer, viszont van benne ventilátor, úgy gondolom, ha egy G20-ast valahol mélyen 200 alatt el tudnék kapni, azt venném meg, de ha nem, akkor marad a G30, amit remélem szintén 200 alá nyomnak az ünnepek közeledtével.Szerintetek várható, hogy az ünnepek előtt előhozakodnak még megmaradt G20-asokkal, esetleg erősen leakciózva, vagy törődjek bele, hogy ki kell fizetni azt a pénzt a G30-ra, mint amit a G20-asra kellett volna tavaly?
Hol érdemes érdeklődni, vagy milyen webhelyen érdemes tájékozódni?
-
kangool
tag
válasz
Baga1983 #38550 üzenetére
Műszakidepo Kft. áll a hátterében, mint az Ármátrix, Bemutatóterem stb. mögött is. Külföldről hozzák be a cuccokat, tudtommal Lengyelországból. Legtöbb terméken itthon nem tudod érvényesíteni a garanciát a hivatalos márkaszarvízeknél. Így a terméket nekik kell visszavinned.
-
Baga1983
senior tag
Sziasztok!
Tud valaki erről a boltról valamit? Mert ennyiért szivesen beleugranék a vásárlásba:
-
vhunor
őstag
Plazma+PS3 tulajok közül ismer valaki megoldást a 30 fps-en futó játékoknál fellépő képfrissítési problémára? Nem foszforlagra gondolok, hanem arra, hogy a horizontális kameramozgásoknál egyfajta képduplázódás lép fel a mozgó képelemeknél. Talán a Final Fantasy XIII és az Assassin's Creed 2 a legjobb példák erre. Pl. az FF XIII-ban Gran Pulse-on ha jobbra-balra mozgatod a kamerát, a Cocoon bolygóból szinte szó szerint kettőt látsz. 60 fps-en futó játékoknál nincs ilyen gond, pl. a God of War Collection vagy a Ratchet&Clank tökéletes, nincs utánhúzás, képduplázás.
Lehet, hogy az IFC-szerű technológiával felszerelt TV-k esetében ez már nem jön elő, ha az IFC be van kapcsolva, mert az telenyomja kamu képkockákkal (legalábbis apám Philips PF9803-as tévéjén tökéletes a 30 fps-es játék is).
Alapvetően az IFC-t nélkülöző LCD monitoroknál és tévéknél is létezik ez a jelenség, csak az LCD-s elmosás és gyenge mozgóképfelbontás miatt nem ennyire látványos. Valamint, itt kicsit betesz a konzolos irányítás is (egyenletes, viszonylag lassú fordulás, nem mint az egérrel).
Filmek esetében nincs ilyen gond.
-
tlala
addikt
A csóka az első hsz-ban azt írja, hogy a Panasonic csak SD kártyán adja a frissítést, levegőből nem.
De innen le is tölthető az S20E - illetve a harmadik csoportba tartozó 1.019-es frissítés, a második hsz-ban azt írja valaki, hogy sikeresen fel is tette X25-re.
Ki is írtam SD kártyára és betettem a TV-be, ahogy Panasonic-ék aprólékosan leírják, de nem indul el nekem semmi, pedig elvileg látja a TV-m a kártyát. -
vaksi8
senior tag
Sziasztok!
Nekem x20 am van.Hogy lehet frissiteni,ha nincs internet csatlakozási lehetőség,se usb? -
tlala
addikt
Állítólag ezek az elérhető Panasonic plazma firmware verzió frissítések:
Software 2.602:
50VT20EA
42/46VT20E
42GT20Software 2.507:
42/50V20E
42/46/50G20E
42/46/50GW20
50/65VT20E
42GS21/GQ21/GF22/GN23/GT24Software 1.019
37/42/50X20E
37/42/50C2E
42/46/50S20E
42/46/50U20E
ForrásNekem nincs DVB-T -m., az 50S20-asomon még 1.018-as firmware van.
Van valaki, akinek automatikusan frissült már a firmware verziója a fentiek valamelyikére? -
skoos
őstag
Valaki mondja meg, hogy hogy tudok belépni a c3 szervíz menübe!
Vállal bárki itt fórumon korrekt áron plazma kalibrációt? -
krx21
nagyúr
Jött ki új firmware a VT30-hoz!
Merjek frissíteni??? A magyar menü vajon marad? Nehogy pont áramszünet legyen... -
metron
tag
válasz
ZEN1TH #38534 üzenetére
Mo.-n biztosan.Itt meg semilyen elektronikai termek garit nem pecseteltek se Saturnban se MM-ben eddig. De egyszer vettunk egy telot Realban, azt se.
Megvettem a TVt, kifizettem a penztarnal, kocsival elgurultam az arukiadohoz. Ott szamlat az ember kezebe nyomtam, hozta a TV-t. En alairtam egy raktaros papirt (lehet ezen volt serial no.), hogy atvettem de errol masolatot nem kaptam. O rapecsetelt a szamlamra es kozolte, hogy a szamla a garancia.(de ezen nincs sorozatszam)
TV-t ki se bontjak alapbol a dobozabol. Korulottem elvittek par TV-t, mindenki igy kapta.. -
zippofcy
senior tag
válasz
ZEN1TH #38534 üzenetére
Anno egy mosógépnél megkérdeztem (szüleim elfelejtették bepecsételtetni) és az ügyfélszolgálaton azt mondták hogy amíg megvan a számla addig bármikor bevihetem lepecsételtetni. (ezen felbuzdulva aztán sose vittem be
) Amúgy LG Direct Drive-os, már 3 éve bírja a strapát.
-
tom1973
csendes tag
Az stb-n nem találtam ilyen állítási lehetőséget,akkor marad a stereo erősítő egyenlőre,mert ez áll rendelkezésre.köszi!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
tom1973 #38530 üzenetére
Nem egyedi a probléma. A STB alapból többcsatornás hangot ad ki magából, amit a TV nem tud értelmezni, mert sztereót vár. Ha át lehet állítani a STB HDMI-out-ját sztereóra, akkor működni fog, ha nem, akkor a képet vidd HDMI-n, a hangot meg sztereó RCA-n. Legjobb, ha HDMI-bemenetes erősítőd van, akkor oda menjen a STB HDMI-je, onnan pedig egyetlen HDMI menjen a TV-be, így az erősítő akár a többcsatornás hangot is megszólaltatja, a képbe pedig nem nyúl bele.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
metron #38527 üzenetére
Hát, én azért rákérdeznék. Én anno, mikor az első plazmámat vettem, bizony a multi is belenyomta a bélyegzőjét a garanciafüzetbe és ott még a bárkódot is beleragasztották a füzetbe (akkor még a TV-k dobozának oldalán volt direkt egy ilyen öntapadós szériaszám ebből a célból). Ha sem a számlán nem látszik, sem a garanciafüzeten, az nem biztos, hogy okés. Nyilván a Pana nyomon tudja követni, hogy kinek adta el ezt meg ezt a szériaszámú TV-t, de nekem például a tavaly decemberben vett G20-amnál a számlán is rajta van a szériaszám és a kereskedő a pán-európai füzet elejére is ráírta, dátummal, bélyegzővel. Ez a korrekt.
-
tom1973
csendes tag
Sziasztok fórumtársak!
Tud esetleg valaki segíteni? Most váltottam analog kábel-tv-ről upc-re és a médiabox hdmi kimenetén keresztül nem jön hang csak kép. A scarton keresztül minden ok. A tv pana gw-20.Köszönöm előre is! -
metron
tag
válasz
DM-Fan #38526 üzenetére
Nemeteknel a MM-ben vettem a GW20-at. Adtak a paneuropai garit es a szamlat. A gari benne volt a dobozban. De itt nem pecsetelnek semmit a paneuropai fuzetbe. Sot a szamlan sincs rajta a szeriaszam. MOst ilyenkor mi van?
Nem bolti garit adtak nyilvan az MM-ben, rendes Pana gari.
Van a Pananak vmi europai adatbazisa erre? Volt mar ugy, hogy pl., Toshiba notebooknal Mo.-on meg szamlat se neztek. Szeriaszam, adatbazisban megneztek, jol van. Es csereltek a tapot. -
DM-Fan
nagyúr
Arra figyelj, hogy legyen meg a számla a vásárlásról, illetve a már sokat emlegetett pán-európai garanciafüzet is (kis, szürke, mint egy ellenőrző). Erre pecsételjen rá a bolt, írják rá a TV hátulján (illetve a dobozának oldalán) látható szériaszámot, valamint a vásárlás dátumát. Ez utóbbi mellett/helyett egy kis kék füzetecske is lehet, ugyanez vele a teendő. Ha ez megvan, akkor 2 év garanciát kapsz a TV-dre. A Pana-nál jelenleg is van 5 éves garancia-akció, de az a C3-asra nem vonatkozik.
-
skoos
őstag
Holnap megyek az 50C3ért. Asszonnyal megbeszéltem, vigyázni fog a csatornalogókkal.
TVstore adott egy visszautasíthatatlan ajánlatot, szóval holnap lehet, elhozom.Garinál mire kell figylnem? Régebben volt gari akció a Panánál, most menyi időnek kéne lennie? Esetleg van ellenvetés a tvstore ellen?
Köszi!
-
Komi28
senior tag
G20-ra szeretném kitenni a PC-m vga képét, de vezeték nélkül. Használ esetleg valaki ilyen megoldást, ha igen akkor, hogyan milyen módon eszközzel?
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
D.Dani #38521 üzenetére
Leginkább az a probléma, hogy csomó logó teljesen áttetszőtlen, ráadásul még adott esetben rikító, erős színű és tónusú is. A világos színek, illetve a fehér a legveszélyesebb. Ha kellően áttetsző (pl. halvány szürke), akkor már nem okoz gondot. Soha nem fogom megérteni azokat a csatornákat, akik tenyérnyi méretű, tömör logókat alkalmaznak.
Sok nyugati adónál már megoldották: apró, áttetsző, vagy éppen animált logókkal operálnak, amelyekkel már plazma esetében sincs semmilyen gond. Amúgy sok adónál szerencsére pont abba a sávba esik a logó, amit a TV amúgy is kizoom-ol a 16:9 tartalom miatt. Már ugye azon adóknál, amelyek hajlandóak így adni, mert ugye magyarhonban ez sem mondható általánosnak.
-
D.Dani
tag
válasz
Integra #38519 üzenetére
Az is egy megoldás lenne, ha megfelelő időnként (pl.10perc?) a logót maguk a tv műsort készítők mozgatnák pár pixellel odébb. Vagy legyenek jobban átlátszóbbak, így az "alatta" változó kép miatt kevébé lenne állandó. Reklámok után át is kerülhetne az átellenes oldalra a logó. Minek egyátalán logó? Az új tévék már felismerik a sugárzott csatornaneveket.
Ha nagyon kell nekik logó, tegyék bele vízjelként a képbe.
-
Integra
titán
azon gondolkodtam, hogy vajon a pana mikor hoz ki egy olyan szoftvert a tévében, amivel meg lehet tanítani a tévének, hogy hol van logo és azt tüntesse el. kijelölöd a területet, ő észleli hogy mely képpontokban van statikus ábra, ami adott ideig nem mozog, és azt eltünteti.
-
válasz
zippofcy #38517 üzenetére
Őőő. Mi köze a paneltechnológiának a jelfeldolgozó elektronikához?
A panelre kiküldött kép minősége adott bemenet mellett csak a fekete doboztól függ, ami ilyen-olyan módszerekkel előállítja a felnagyított képet (milyen matematikai eljárásokon alapuló és milyen hatékony algoritmusokkal dolgozik). Az LCD és a PDP is diszkrét szubpixelekből áll, sőt az LCD féle motion blur csak segít pl. az alisingen is, ami előfordulhat nagyítgatáskor.
-
zippofcy
senior tag
Az IPS panelesek már nem annyira szörnyűek mint a TNesek de nem hinném hogy az áruk versenyképes a plazmákéval, pláne nem akkor ha a képminőséget is nézzük. Ráadásul az LCDk sose fognak olyan szépen felskálázni mint a plazmák szóval pont hogy TV adásra rosszabbak.
Mondanám hogy a polarizációs LG képe nem volt annyira borzalmas de pont SDt nem néztem rajta szóval lehet hogy az pont borzalmasTV adásra az 1995-ös 55 centis 50 hz-es Trinitronom a legjobb.
Hogy miért?
1. TV adás 50hz-es. Ebből 100-at, 200-at csinálni lehet ugyan, de tuti csúnyább lesz az eredmény (mint pl. a zajszűrés, stb a plazmák menüjében)
2. TV adások 99%-a 4:3-as. Persze lehet torzított képet nézni, de ki az aki pl. a DVDit 4:3-ba nézi? Na ugye.
3. TV adások interlaces-ek. Ezt meg lehet ugyan progresszíven jeleníteni (plazma meg LCD) de lásd 1-es pontot.
5. 50-60 centi az a CRT méret ahol még elég kicsik a "képpontok" ahhoz hogy szép legyen a kép, de már nem is egérmozi mint pl. a 90-es évek eleji Phillips monitorokon (Amiga, stb)
6. Végül a feng shui szerint mind az 5-ös, mind a 9-es szerencseszám. 2 milliárd kínai nem tévedhet -
skoos
őstag
válasz
zippofcy #38515 üzenetére
Természetesen erősen túloztam, de előfordult már ilyen a nagyvilágban. Este mikor együtt a család, gyakran FILMezünk és hétvégén is mikor feljönnek az ismerősök/haverok/vagy csak mi. És én szeretem, ha szép amit nézek. Az LCDk művi képvilága nem a zsánerem. 160e egy TVre meg ne mondja senki hogy 'sok'. KB ennyi volt a CRTnk is annó. csak ez pont 2x akkora. Akkor mennyire is vettem drága Tvt?
Kénytelen leszek kizoomolni a csatornalogókat.
Ha LCD-t néznék hasonló szakosztályból, mit lenne érdemes számításba vennem?
Köszi!
-
zippofcy
senior tag
Háttérzajnak miért nem jó egy bármilyen CRT? Gombokért van, max 100Wot fogyaszt a 300al szemben és garantáltan sose ég be.
Hogy egy hasonlattal éljek: amire használja az asszony a plazmát az ugyanolyan pazarlás mintha a számlákkal nem dolgozna hanem mosogatás után azokkal törölgetne ...
Ha viszont ilyen bőven van pénz akkor miért izgat a beégés? Vegyél egy 50VT30at a filmekre
-
Tizedes1
aktív tag
Azért azon most igencsak meglepődtem, hogy háttérzajként egy 50"-os plazma menjen.
Én a minap már az Onkyo TX-SR608 erősítőt is kikapcsoltam, hogy ne fogyasszon annyi áramot egy sima mezei rádióadás hallgatásakor és egy akkuró-elemről-napelemről-dinamóról os működő rádiót használok.De nem vagyunk egyformák....
NApi 8 órában nem felmerülhet, hanem felmerül. azaz biztosan be fog égni az összes csatorna logója.
Hiába megy 4 óra retekklub után egy óra viasat és fordítva, ha utána visszakapcsolsz és azok a részek, amelyeken a logó volt, nem tudtak "kimosódni".
Mindegy, hogy 50g20-am van ,vagy egy 50x20 ,akkor is ugyanúgy vigyáznék a beégésre, mert azért vettem, hogy szép képet kapjak , mikor FILMET nézek.mezei tv-nél (napi max 1óra) kizoomolom és nincs probléma.
-
skoos
őstag
Mintha régebben nem lett volna ennyire sűrű téma a plazmák beégése-ghostolása dolog...
Annyira mondjátok, hogy kénytelen vagyok feltenni a newbie kérdést:Nálunk hétköznap csak amolyan háttérzajként üzemel a TV, amíg asszony a számlákkal dolgozik és ezen idő alatt leggyakrabban RTL Klub, FEM, HISTORY, esetleg Viasat megy. Ha egy nap mondjuk 8 órában rtl klub megy, felmerülhet a statikus beégés jelensége?
50C3 a tivu.Köszi
-
Vindex
tag
válasz
zonusz #38502 üzenetére
Mint írtam nekem g20-as van, így valószinüleg nem teljesen azonosak a beállítások.
Csak HD filmeket nézek rajta Tv-műsort nem - nincs mit -, a filmeket is csak hétvégén. Tavaly karácsony óta használom és csak 310 óra és 323 ki-bekapcsolást mutat az űzemidőszámláló.Szóval Prof1:
Kontraszt: 33
Fényerő: +1
Szintelítetség: 27
Képélesség: 3
Öko: ki
P-NR: ki
Panel: be
Gamma: 2,2Biztos leszólnak érte, de nekem be van kapcsolva az "inteleligent frame creation", mert én így látom folyamatosnak a mozgást bizonyos kameramozgásoknál.
Ezeket egy Popi A-210-eshez hangoltam be úgy, hogy a fényerőt +1-re állítottam, mármint a popin.
Valószinüleg neked nem ilyen lessz a jó, mert nem azonos két model. -
Viperator
őstag
A Villanykörte Összeesküvés - A Tervezett Elavulás története - [link]
-
Hsanyika1
senior tag
válasz
snefftamas #38505 üzenetére
igen
-
Hsanyika1
senior tag
sziasztok rendeltem egy Dune HD Lite 53D médialejátszót már csak egy 50g30 kell hozzá
-
iolaus1980
csendes tag
Aktív témák
- Android szakmai topik
- Milyen processzort vegyek?
- Home server / házi szerver építése
- Melyik tápegységet vegyem?
- Óra topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- LG 77B3 - 77" OLED - 4K 120Hz & 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - 700 Nits
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 13 M1 Touch Bar 2020 Használt, karcmentes 3 hónap garanciával
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB FSP CMT240 Zalman 500W
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest