Hirdetés
Aktív témák
-
snefftamas
aktív tag
Én úgy olvastam, hogy az S20ban is NEOPDP panel van csak a tavalyi nem az idei. Az Angol hivatalos oldalon szerepel is a NoePDP paneles plazmák közt. Persze az idei NoePDP jobb mint a tavalyi...
Egy tesztben a feketéjére 0.02 mértek ami tiszteletre méltó, a jobb lcd spvak nál mérnek 0.04-0.06 ot. G20nál ha jól emlékszem 0.01 de ezt itt van aki nálam jobban tudja a boldog G20 tulajok közülA szerint a teszt lapján nagyon jó választásnak tűnik.
http://www.hdtvtest.co.uk/news/panasonic-tx-p50s20b-tx-p42s20b-20100511647.htm
üdv,
Rabolni álarcban, d*gni óvszerben!
-
snefftamas
aktív tag
Sziasztok! A cinema smooth a c6500 nál az gyaroklatilag a 4:4 pulldown (olvastam vhol) ua mint az ifc a pananal? Ez a funkció aktivalhato sima tv nézés közben is nem csak 24p anyagnal?
-
snefftamas
aktív tag
Nálam is fontos szempont a Samunal a beépített média lejátszó az plusz es ha jól működik nem hiszem hogy vennék meg plusz egy dobozt meg távirányítót (van elég . A pénzről nem is beszélve. A c6500 elég korrekt van állítólag sajnos meg nem tudom saját tapasztalatból megerősíteni.
-
snefftamas
aktív tag
válasz clarlet167 #32503 üzenetére
A C7000 volt csak szerencsém látni, de mondjuk ennyi pénzért vhol el is várja az ember hogy ultra brutál legyen minimális kompromisszummal. De tényleg nagyon jó...
Valahol G20 és V20 közt talán, árban V20... szvszRabolni álarcban, d*gni óvszerben!
-
snefftamas
aktív tag
válasz clarlet167 #32508 üzenetére
Én most adtam el a projektorom Optoma H27 persze ez még a DVD korszakhoz volt a felbontás miatt. Én 4 méterről néztem 90" vetített képet az már elég jó. Mondjuk én a sima falra vetítettem vászon nélkül, így is szuper volt.
Projektorok közül is van egy alapvető eldöntendő kérdés hogy LCD vagy DLP kb. mint a plazma/LCD kérdés Ha LCD akkor Pana, ha DLP akkor Mitsubishi vagy Optoma szvsz
-
snefftamas
aktív tag
Sziasztok!
Megrendeltem a C6500 as plazmát és az lenne a kérdésem, hogy lehet-e a bejáratási időt az első 500 órát felgyorsítani vhogy? Arra gondolok hogy mondjuk menne egész éjszaka a tv hogy hamarabb belemenjenek az órák. Milyen anyagot javasoltok futtatni így mondjuk éjszakán át? Esetleg tudtok ajánlani vmi filmet ami 16:9 es és jó lenne erre e célra ismételt lejátszásra állítva?Köszi!
-
snefftamas
aktív tag
Én már megrendeltem a C6500 at sztem túlzottan lejjebb már nem megy az ára. Sztem nagyobb bukta ha vársz még hatha olcsóbb lesz és egyszer csak nem lesz... max az új modell 100K val többért ua tudással...
Mondjuk múltkor láttam az árgépen 245K ért C7000 majdnem infarktust kaptam mikor megláttam, persze a linken már nem szerepelt a kínálatban nem volt kapható...Rabolni álarcban, d*gni óvszerben!
-
snefftamas
aktív tag
Szia!
Ennyiért már V20-at kapsz annál jobb per pill nem nagyon van. Ha nem fáj nagyon akkor azt ajánlom vagy várj egy bő fél évet és az új modellek ára lemegy elfogadható szintre talán...Bemutató darabot ne hogy véletlenül vegyél plazmából ott a bejáratás nulla volt az tuti.
Én is láttam 50G20 at dvd menuvel hagyva csak úgy mert épp lejárt a lemez de senkit nem zavart hogy statikus tartalom van rajta.ui.: ha nem feltétlenül ragaszkodsz vagy nem találsz panat a samu C7000 is azért ott van rendesen a szeren szvsz.
[ Szerkesztve ]
-
snefftamas
aktív tag
Meg jött a C6500 nemrég vettem át de nem sok mindent tudtam vele csinálni egyenlőre munkahelyről jöttem mentem, fűtött kocsiba hozták úgyhogy végül is ki lett próbálva, hogy működik-e egyáltalán. Egyenlőre hatalmas alig fér be a szekrénybe, 120 cm széles az alsó szekrény amin áll, külsérelmi nyom nincs rajta. Most már csak a bejáratást kell kibekkelni csökkentett beállításokkal és lehet élvezkedni rajta.
Letöltöttem egy Break in DVD-t ami gyakorlatilag egy homogén képsorozatból áll fehértől-feketéig persze fokozatos átmenettel 30 sec- es váltásokkal árnyalatonként, végtelenítve. Megpróbálom éjszakánként ráküldeni. Esetleg valakinek véleménye ezzel kapcsolatban? Árthatok vele vagy bejáratni megfelel?Rabolni álarcban, d*gni óvszerben!
-
snefftamas
aktív tag
válasz SweetWally #33068 üzenetére
igen a beállításoknál mindent le veszek 40 alá, élesség 10 alá, cella fény 8 alá. Valami olyan kellene bejáratni, hogy rajta tudjam hagyni felügyelet nélkül éjszakára. Berakok egy filmet újra lejátszásra lesz vmi gebasz azt reggel beég a film menüje. És ennek direkt nincs menüje és végtelen hosszú
Az a baj hogy az átlagos tv nézési szokásaim mellett napi 4-5 óra (hétközben) megőszülök mire bejáratódik.
-
snefftamas
aktív tag
Köszönöm a válaszokat értelemszerűen a lehető legjobbat szeretnék kihozni a TV-mből és minél jobban ghost beégés ellen felkészíteni a megfelelő bejáratással az elején.
Még egy dolog amit szeretnék elérni az a motion judder canceller előcsalogatása a szerviz menüből. A C7000 láttam működés közben és nagyon hatékony volt szvsz.
[ Szerkesztve ]
-
snefftamas
aktív tag
törölve
[ Szerkesztve ]
-
snefftamas
aktív tag
válasz DM-Fan #33082 üzenetére
Hát igen a legutóbbi TV-m 82 Sony CRT amikor vettem az egyik legjobb volt és 7 évig bírta tökéletesen működött csak hát a méret, HD "divat" stb.. miatt kerület lecserélésre.
Sztem a mostani sem fog 7 évnél tovább maradni, persze ki tudja... ami kb 20.000 óra sztem.Rabolni álarcban, d*gni óvszerben!
-
snefftamas
aktív tag
Sziasztok! Lenne egy kérdésem remelem érthető leszek. Tud valaki ajánlani egy média playert aminél a HDmi kimenetel be lehet állítani ill kiválasztani az RGBt adja ki? Ez azért fontos mert a c6500 nál csak akkor lehet állítani egy értéket ha ilyen jelet kap HDmi n keresztül ami elég sokat segítene a kepminosegen. Lehet a kérdés hülye annak aki szakértő benne én nem vagyok az sajnos. Köszi
-
snefftamas
aktív tag
válasz DM-Fan #33231 üzenetére
Igen gondoltam nem egyértelmű a kérdés valószínű hogy ez C6500 specifikus. A TV menüben van egy opció hogy "HDMI fekete szint" és ez alapból normálra van állítva és ki is van szürkítve nem elérhető. Mondjuk nekem csak analóg TV és HDD van usb-n rádugva. A Probléma az hogy értelemszerűen HDMI eszközt kell csatlakoztatni rá hogy ez az opció elérhető legyen de a csatlakoztatott eszköznél is RGB jelet-színterek, nem tudom nem értek hozzá (lehet colorspacenek hívják egyes eszközöknél) kell kiadnia HDMI-n keresztül hogy állítható legyen a TV az említett opció. Hogy miért kell állítani átállítani? Mert mindenhol azt olvastam külföldi tesztek, fórumok, hogy jelentősen javítja a fekete szintet, black crush nélkül ha a hdmi fekete szint beállítás alacsonyra van állítva.
Most két dolog miatt gondolkodom külső média player alkalmazásán. Az egyik amit fent leírtam a másik, hogy csak külső eszköz esetén lehet kalibrálni a képet a belső Média player nél csak az alapokat, fényerő kontraszt az előre beállított képmódok kiválasztásánál mást nem. White balance stb-t nem.
-
snefftamas
aktív tag
Tapasztaltam valamit a C6500-en és nem tudom igazán eldönteni, hogy ez micsoda. Amikor nézem a TV-t akkor indőnként változik a fényerő magától eco mód kikapcsolva. Alig észrevetően de ott van sztem hasonló lehet mint a floating black de ha jól tudom az a samu-nál nincs. És nem igazán tudom kötni mihez pl fekete háttér előtt világos tárgyakhoz. Mi lehet ez? A jelenség nem feltünő de ha figyeli az ember látható. Ez a kapott jel gyengesége lehet mkv, analóg tv vagy TV elektronika hiba?
Van erre vmi teszt ami egyértelműen kimutatja ha hibás vagy esetleg floating blackes?
-
snefftamas
aktív tag
válasz DM-Fan #33268 üzenetére
Akkor kezdem sejteni mi lehet ez a beállítás a c6500 en. A HDmi fekete szint ami ugye alapból normál es ki van szurkitve. A normál lehet a limited range RGB az alacsony beállítás pedig a full range RGB. Viszont kell egy olyan média player kell ahol ezt lehet állítani es akkor a tvn is be lehet állítani a hdmit low ra. Legyetek szívesek olyan média playert ajánlani ahol ez a full Rgb állítható . Lehetőleg ne a csúcs kategóriából .
Nem véletlenül ajánlják mindenhol a HDmi fekete szintet low ra állítani az igazi feketét eléréséhez. Teljesen sötét szobában azért "fátyolos a fekete" most.
[ Szerkesztve ]
-
snefftamas
aktív tag
Leteszteltem a floating blackre TV- ezzel a yooutubos videoval es a fekete szint nem változott.
Akkor ezek szerint nem szenved a TV floating blackben igaz?Esetleg valaki 2010-es Pana plazmával megnézne a videót teljes képre vetítve hogy változik e a fekete szint miközben villog a fehér négyzet és leírna a tapasztalatait?
http://www.youtube.com/watch?v=hIqyb4MUrDU
Köszi,
ui.: kezdek paranoniás lenni tegnap már a hangszórót is hallottam recsegni, a feleség is mikor felhívtam rá a figyelmét, ma reggelre meg már eltünt a recsegés tv nézés közben
-
snefftamas
aktív tag
-
snefftamas
aktív tag
köszi kipróbálom, mondjuk ha átküldöm a hangot az erősítőre a tv keresztül optikai kábelen akkor nincs ilyen probléma.
De persze nem kizárólag szeretném, hogy az erősítő is zabálja az áramot sima TVz közben szóval az a megoldás nem lenne kielégítő számomra hogy akkor halgassam a hangot erősítőn keresztül.
[ Szerkesztve ]
-
snefftamas
aktív tag
Jut eszembe ha lehalkítom teljesen, akkor nem hallom a torzult hangot, nem folyamatosan zúg hanem bizonyos frekvenciájú hangnál mondjuk a beszédhangnál recseg. Illetve ha a hddról megy a film nem sima TVről, akkor is észlelhető a probléma
[ Szerkesztve ]
-
snefftamas
aktív tag
Próbálgattam beazonosítani a hangszorobol jövő zugast a c6500 en. A következőkre jutottam folyamatosan zug ha leveszem a hangot nullara akkor is ha kibuzom az antenna kabelt akkor nem viszont ha elinditok egy filmet USB rol kihúzott antenna kabellal akkor is zúg tehát nem antenna függő egyetlen esetben nem zúg ha nem a volume gombokkal nemitom le hanem a mute gombbal akkor siri csend. Esetleg ötlet vki? Szóval ha kap vmi képi jelet akkor zúg kivéve ha muteolom.
-
snefftamas
aktív tag
válasz szonti #33454 üzenetére
Szia az LG-ról én lebeszélnélek, sajnos az LG szenvednek a floating blacktól, hasonló árkategória mint a samsung, de legalább azok mentesek ettől a problémáról. Ha 50"-es akkor C530 sztem is. A méret a lényeg . De valószinű a képminőségbeli különbséget a panahoz képest nem látnád otthon mivel csak a samu lenne.
Viszont a Samunál ha igazán rendes feketét akarsz akkor kell egy média player amivel lehet allítani a full range RGB (mint nem is oly rég kiderült), Ezt az opciót egyes set-top boxok is tudják de TV adásnál bővel jó az a TV alap limited range RGB beállítása.
Illetve ha laptopról kötöd össze HDMI-vel akkor talán ott is elérhető ez a funkció de ez nem biztos.
Remélem segítettem valamelyest . NINCS TÖKÉLETES TV. Kérdés melyik "feature-val" tudsz jobban együtt élni.[ Szerkesztve ]
-
snefftamas
aktív tag
-
snefftamas
aktív tag
válasz erdoke #33522 üzenetére
Nem akarok senkit megbántani de sztem a c7000 jobb vétel mint a g20 most ennyiért a feketejuk egyszint max minimális különbség es a black floating hiánya is mellette szól. Ha most vennék tv azt vennem a c6500 nel jobb a real black cover es a motion judder miatt a 3D kb annyira érdekel mint a nem létező 4d
-
snefftamas
aktív tag
válasz Johnny Cage #33625 üzenetére
Engem baromira zavar ha a fekete szürke különben az összes tesztbem full range RGBt állítanak be mikor kalibralnak es nem írjak hogy a szürke árnyalatok elvesznenek. De mar alig várom hogy a saját tapasztalbol beszelhessek
-
snefftamas
aktív tag
válasz Johnny Cage #33629 üzenetére
Nem voltam elég specifikus való igaz a c6500 tesztekre gondoltam.
-
snefftamas
aktív tag
válasz Johnny Cage #33664 üzenetére
Azért nem véletlen hogy a tesztoldalak (Samsung ismét nem G20) illetve külföldi fórumok full RGB-t ajánlanak és szó nincs hogy elvesznének a részletek a képen. De szerintem mindenki állítsa be úgy ahogy neki tetszik Én helyedben elkérném DM-Fan fórumtárs részletes beállítását (ha neked is G20-ad van) és megnézném sötétített szobában milyen a kép.
Lehet hogy ez is olyan dolog, hogy sok embernek nem tetszik a warm2 beállítás mert hogy akkor a fehér nem vakít inkább barnásnak, tűnik annak ellenére hogy az helyes beállítás elméletileg csak szokni kell a túl harsány beállításokhoz szokottaknak.A G20 ról rengeteg teszt és hozzá tartozó beállítás kering a neten, sztem próbálgasd azokat is csak adj időt a szemednek hogy szokja az új beállításokat.
-
snefftamas
aktív tag
válasz zsoltika29 #34007 üzenetére
46c650ben nem fogsz spvat találni. A plazmak képe sokkal természetesebb színeket ad vissza mozgasmegfeldolgozasrol nem is beszelve a fekete szint kizárt hogy jobb mint g20 vagy akar c6500 full range Rgb. Vel. A best BUy a c7000 magasan per pillanat. C650 közelébe sem ér szvsz.
-
snefftamas
aktív tag
válasz zsoltika29 #34017 üzenetére
Mar amelyik a g20 c7000 nem rajtuk van bevonat ami növeli a kontrasztot. De sötét szobában nincs jelentősége igyis világosabb lesz a fekete mint teljesen kikapcsolt állapotban valamennyire. Az oled lesz majd a fekete nirvana.
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest