Hirdetés
- A frissítési frekvenciához igazítja a képkockagenerálást az új Lossless Scaling
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Házimozi belépő szinten
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- SoundBlaster X-Fi
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SONY LCD és LED TV-k
Aktív témák
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
dchard #39291 üzenetére
Mindenképp vidd vissza, ez minden, csak nem normális, hogy ilyen szinten nem kapsz normális képet semmilyen forrásról, semmilyen beállítás mellett! A fent leírtak közül egyik sem fordulhatna elő optimális körülmények között (talán csak a tápzaj, ami ezektől független és nem nagyon lehet orvosolni). Én azért megnéznék a helyedben egy másik példányt is.
-
Natesz
csendes tag
Sziasztok.
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
3 hete vettem egy 50c7000.
Egy 1tb-osHDD-t használok és a tv saját médialejátszóját.
Az a gond,hogy,kb egy napja a tv nemlátja a hdd-t,de ha egy pendriveot dugok rá,azt rögtön beolvassa.Esetleg vegyek hozzá egy drágáb USB kábelt?Előre is köszi!
-
dchard
veterán
Sziasztok!
Ma megnéztem egy WDTV Live (Sigma 3) médialejátszóval is az eddig tesztelt Avatar, Matrix 3 és Planet Earth epizódokat, szintén mindenféle színterezés beállítása mellett, és most figyeljetek: rosszabb lett az eredmény, mint volt. Annak ellenére, hogy ez a lejátszó egy 46"-os Sony LCD-n nem produkálta azokat a hibákat, mint amit a plazmámon.
Számomra ennyi volt. Még nyomkodom szombatig a cuccot, de az biztos, hogy visszaviszem. Szomorú és csalódott vagyok. Azt gondoltam a kis villódzást megszokom és ezért cserébe kapok egy tökéletes mozgásfelbontással, színreprodukcióval rendelkező kijelzőt. De nem: kaptam bandingot, erős dither zajt, zsezsegést, és hallható zajt az elektronikából. És az a szomorú, hogy ez a Panasonic jelenlegi 2D-s csúcsmodellje, tehát még azzal sem vigasztalhatom magam, hogy több pénzért kaptam volna jobbat; nem mintha ennyi pénzért nem lennének magasabbak az elvárásaim.
Hogy mit fogok venni helyette, azt nem tudom. Ebből a pénzből max 47"-os LG fulledes valamire futná...
Azért köszönöm a segítséget, tanultam ebből az esetből is.
Dchard
-
Hsanyika1
senior tag
sziasztok panashop.hu olcsóbbak lettek pana plazmák
-
iolaus1980
csendes tag
-
iolaus1980
csendes tag
válasz
Integra #39283 üzenetére
Nem is beszélve arról, hogy több szakmai oldalon REFERENCE státuszban van még a mai napig a KRP sorozat. Megközelíteni sikerült a képminőség tekintetében, de lehagyni nem. Ezért van még értéke használtan is számomra. Gari nélkül is(nyilván rendben lévő állapot esetén). Egyébként a KURO nemcsak a feketéről és a kontrasztról szól. Ez tévedés. De a szakemberek ezt nálam sokkal jobban tudják.
-
hitman77
senior tag
Sziasztok,
Hogy tudom a TV software-ét frissíteni?
A neten nem találok software file-okat. -
Integra
titán
válasz
Gabor970 #39275 üzenetére
pl azért mert a kuro egy kuro, aminek azért elég komoly értéke van a mai napig. a vt meg egy tucat termék és az is lesz. ezt nem kell megértened, csak fogadd el, hogy egyes körökben ez így megy. én semmi kivetni valót nem látok ebben.
vagy mondjuk azért mert valakinek ez egy kis célja volt hogy egy nap egy kuro-ja legyen, még akkor is, ha tudja, hogy van talán már jobb is a piacon.
lehet, hogy ez kell neki a hálóba, mert fekete fehér a hálója és ez passzol igazán és van már neki 4 másik vt más szobákban.
sok féle teljesen reális magyarázat van rá, hogy miért csinál ilyet valaki. -
DM-Fan
nagyúr
válasz
Champipi #39279 üzenetére
Tapasztalatom szerint nagyon is kijönnek a különbségek az egyes dobozok között. Egymás után hallgatással, ugyanazon erősítőről, ugyanazon forrásról, ugyanazon környezetben igenis lehet objektíven értékelni a hangzás gazdagságát. Ahol meghallgattam a dobozokat, fel sem kellett állnom a fotelből, cserélgették a dobozokat amiket kértem ugyanazon erősítőn, tehát eleve pozíciót sem váltottam. Nem kis különbségek vannak, totál máshogy szól egy Polk Audio, mint egy KEF vagy egy Monitor Audio, de megint más kategória a JBL, vagy a Wharfedale.
Ha már szóba hoztad a JBL-t: számos hifistával és sokat látott eladóval beszélgettem már a gyártót illetően (ugyanis sokáig magam is JBL-re ácsingóztam) és azt többen elismerik, hogy jól szólnak a JBL-ek, de iszonyatosan túlárazottak az általuk nyújtott teljesítményhez képest és egyébként sem nevezhetők kifinomult dobozoknak. Ezt magam is tapasztaltam. Dinamikusak, tudnak dörrenni, de nem fizetnék annyit értük, amennyibe kerülnek. Pop-rock zenére elmennek, de a finomabb hangzásvilág nem fekszik nekik túlzottan. Az az igazság, hogy nagyon nagy divat JBL-t venni és az eladó is megerősítette, hogy sokan nem is hajlandók meghallgatni mást, csak azt keresik, miközben az üzlet annyira nem is favorizálja a márkát, mert jóval jobb ár/érték arányú és minőségű dobozokat tartanak. Mikor felmerül a kérdés, hogy miért nem hallgat meg mást az illető, akkor mindig az a válasz, hogy mert neki csak a JBL kell, mert az a nagy név. Pfff...
A kábeleket tekintve sokáig én is kételkedtem, de teljesen alapvető, hogy különbség van közöttük, ez a legutóbb számomra is kiderült (nem kevéssel tapasztaltam több magas hangot az egyik kábellel, mint a másikkal - egyáltalán nem a fülem pozícióján, vagy a magamnak való bebeszélésen múlott) és teljesen érthető is az analóg átvitel okán, mint ahogy az erősítő terhelhetősége szempontjából sem mindegy, hogy milyen kábelt alkalmazol, pláne, ha nagy távolságokat kell bekábelezned.
Azt senki nem állítja, hogy a füled műszer lenne, viszont nem is egy műszeren keresztül hallgatod az adott cuccot. Itt bejön az a tényező is, amiről korábban beszéltem: a kvázi ízlés, ami szerint számomra lehet, hogy kellemesebb, ha a rendszer sok magasat ad vissza, semmint ha úgy szól, ahogy az a műszeres mérés szerint a legoptimálisabb lenne. Ennek nem az az oka, hogy rossz az ember füle (egyébként kifejezetten jó a hallásom - 15 éve zenélek és a fülész is megállapította, hogy kicsivel szélesebb is az érzékelt tartományom az átlagnál), hanem az, hogy adott esetben korábban más hangképhez szokott, amiből nehezen (vagy sehogy sem) enged. A TV-knél is megfigyelhető ez: volt olyan ismerős, akinek perfektül beállítottam a TV-t, aztán mikor legközelebb mentem, megint totál el volt csavarva a kalibrálttól, elmondása szerint azért, mert neki így tetszik, ezt szokta meg.
Azzal meg szerintem elég nehéz vitatkozni, hogy egy műanyag dobozokból álló PC-s hangfalszett gyérebbül szól, mint egy profin megépített fadoboz, ami méretben is kb. soktízszerese. Alapvető akusztikai tényezők mások teljesen az utóbbi esetben, az előbbiben meg fizikai képtelenség ugyanazt a telítettséget elérni, ezt gondolom Te is elismered. -
Champipi
aktív tag
válasz
DM-Fan #39271 üzenetére
Hangfalkábel teszt: meghallgatod az egyiket, felkelsz megcseréled, visszaülsz és most a másikat hallgatod.
Hopp, de a fejed 4 cm-el odébb került, amikor visszaültél, és pont belelóg ezáltal a jobb füled egy állóhullám erősítési pontjába, és ezáltal gazdagabnak érzed a második kábelt.
Pontosan ezért nem szabad fülre tesztelni semmiféle kábelt. A fül nem műszer, hanem egy szubjektív érzékszer. Leeht, hogy te bele akarod hallani, és ezért az agyad megcsal. A fül nem műszer, nem tárgyilagos.
-
Champipi
aktív tag
válasz
DM-Fan #39271 üzenetére
A hifi témában csak annyira vagyok benne, hogy mélynyomók mérésével foglalkoztam évekig. Egy Audiomatica cuccal méricskéltem a mélynyomókat, melyeket prímán leehtett mérni. A 2-3 utas hangfaalk mérése elég nehézkes volt nem is sikerült korrektül.
Amúgy egy hangfalakat gyártó cégnek dolgoztam 2 évig, és ebből diplomáztam. Az összes hangalfak méréséről szóló köny ott figyel (angolul) a polcomon, és ez volt a hombbim, szerelmem 2 évig. Ott figyelt az Audio Engineering Society összes Journal-ja a polcomon, és rendszeresen csemegéztem bennük a mélynyomó és hangfal mérési/értékelési értékelési cikekekt.
Már akkor is széttsokkolódott az agyam a szerejó magazin meg ilyesmi magazonok dilettáns hangfal tesztjein. Oldalalkon keresztül ömlengtek a hangfalról anélkül, hogy egyetlen mréést is elvégeztek volna, de évekig megéltek abból, hogy "a hegedű kis sercenései, mintha kissé fátyolosak lennének".
Ami viszont korrekt az a JBL. Az ő honlapján találtam meg egy elég korrekt írást, hogy mi számít jó hangfalnak. A lényeg: aminek a lehető leglaposabb a freki menete, mert ha az lapos és széles (mondjuk 10-30000Hz), akkor jó lesz minden, impulzus válasz, semlegesség stb. Ők végeztek tudományos, kontrollált kísárleteket, melyben bizonyították, hogy minél egyenesebb és szélesebb az átviteli görbe annál jobb lesz szubjekítve is a hangfal, tehát volt korreláció.
Szóval én ményomókkal foglalkoztam, de a sima hangfalak és kábelek világába is belekukkantottam, véleményem: totál sötétség.
Alap axióma: a füled nem műszer, hanem egy szubjektív érzékszerv, mely reggel esetleg máshogy mér mint este. Hogy akarsz meghallgatás alapján ítélkezni? Pedig az összes hifista magazin és "szakértő" az ő csodálatos fülére hivatkozik.
-
iolaus1980
csendes tag
válasz
Gabor970 #39266 üzenetére
Nekem nem mérvadó, hogy mennyibe kerül az 55VT30, mivel a mérete miatt nem jöhet számításba.
Minden attól függ, hogy honnan nézzük. Ha figyelembe veszem, hogy 500e huf környékén milyen 60"-os tévéket lehet ma kapni, akkor számomra többet is megérne az LX. De ez én vagyok. Aki másként vélekedik, annak tiszteletben tartom a véleményét, hiszen sok más dolog is(köztük a gari, 3D stb.) befolyásolhatja az ember döntését.
A D8000-ről és az LX6090-ről volt szó. Ha választanom kéne, akkor a 65VT30 1,1-ért. De ezt már írtam. A mostani tévém se a tömény racionalitásról szól. -
-
Gabor970
addikt
válasz
Integra #39272 üzenetére
ok, ha 100 millás nagyságrendre gondolok, ami szabadon elkölthetőként VAN, akkor el tudom képzelni.... Bár ott is nehéz belegondolni, hogy akkor miért ne egy 65"-es VT30? Hiszen spórolni nincs miért.... A van jópár millióm amit bármire költhetek érzést ismerem -még emlékszem rá-, oda nem illik bele a 850e-ért garinélkül....
Mondjuk tudok kitalálni helyzetet: A fiam aki 22-25 éves, el akarja adni 850e-ért az emlegetett Pioneer plazmát, én meg nagyvonalúan azt veszem meg, mert miért ne. -
Mazsika
őstag
haza szeretném vinni a plazmámat, meg tudom oldani az állítva szállítást, csak míg beteszem a kocsibal meg kell döntenem kb 15 fokot, gondolom ettől nem lesz baja a tvnek?
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
Champipi #39267 üzenetére
Látom Te se nagyon vagy benne a hifi témában.
Alig egy hónapja cseréltem hangrendszert, és meghallgattam pár dobozt, emellett előkerült az általad említett kábeltéma is. "Érdekes módon" igencsak nagy különbséget véltem felfedezni a réz és az ezüst kábel között, ugyanazon erősítő, dobozok és azonos beállítások mellett. Mondhatnám úgy is, hogy kb. csak az nem hallotta volna a különbséget, aki süket, eléggé érzékelhető volt a magastartomány-beli többlet. Ráadásul még nem is igazán drága kábelről beszélek, de abban is biztos vagyok, hogy még ennél is durvább különbségeket lehet találni egyes kábelek között.
Az általad említett "vita" meg azon ment, hogy vajon kihozható-e egy sokkal minőségibb rendszer kis anyagi többlettel egy magasabb PC-szett árához viszonyítva és hogy érdemes-e inkább abba feccölni. Márpedig erre egyértelmű igen a válasz és hidd el, még egy légkalapáccsal dolgozó szakmunkás is hallaná a komponensekből álló szett javára szóló különbséget.
A szubjektivitás egyébként sem az egyes emberek hallása közötti különbséből adódik elsődlegesen (ekkora halláskárosodások azért nem jellemzőek - kérdezz meg egy audiológust), hanem abból, hogy korábban ki mit szokott meg, ez nevezhető akár ízlésnek is. Na, azon tényleg nincs értelme vitatkozni, de itt nem erről van szó, mert egy minőségi hangkeltőnek illik jól teljesíteni a teljes spektrumon, ami viszont műszerrel gyönyörűen kimérhető és az ilyen sugárzó garantáltan jobban is szól.
-
BBéci
legenda
válasz
Úgy tűnik, a témában pontosan NULLA tapasztalattal rendelkezel.
Ezzel az erővel szépségversenyeket sem kellene rendezni, mert van akinek a rubensi alkat tetszik. Sőt, az összes pontozásos sportágat is el kellene törölni. Valamint a karmesterversenyeket, zenei tehetségkutatókat.
Legyen egyféle tévé, rádió, kábel, lejátszó, hangdoboz, hiszen úgysincs köztük különbség.[ Módosította: Pompi ]
-
Gabor970
addikt
válasz
Csak annyit: ha a mérnökök egy annyira nagyösszetettségű dolgot meg tudnak mérni, mint egy nagyzenekar teljes hangzása, akkor visszatérhetünk erre. Amíg megmérik önmagában egy sinusos jel adatait, addig szerintem nagyon messze vagyunk a mérhetőségtől.
[ Módosította: Pompi ]
-
BBéci
legenda
válasz
iolaus1980 #39265 üzenetére
Mit tartasz túlzásnak?
Mivel eladásról volt szó, nem használati értékről...
Inkább vennék egy 55 colos VT30-at, 5 év garanciával, mint 100000-re drágábban egy hároméves 60-as KURO-t. -
Champipi
aktív tag
válasz
DM-Fan #39111 üzenetére
Gyerekek, megint előjött a jó öreg hifi vita?
Erre én csak annyit mondok: aki a hifi meleltt teszi le a voksát, hozzon mérési adatokat.
A nagy Hifi rajongók mivel mérik a hangminőséget? A fülükkel.
Egy mérnök mivel mér? Kalibrált műszerrel.
Kalibrált műszer a fül? Nem.
Akkor mégis honnan tudja a Hifista, hogy ami neki szépen szól az másnak is szépen fog szólni? Hiszen minden embernek más a hallása. Például ha valaki szaközzépbe járt és sokat volt műhely gyakorlaton, bizonyára tompábban fogja halalni a magasakat, mint aki könyvtárba járt csak. Namost ha ennek a tompult fülü szakközepesnek adok egy hangfalat jó sok magas kiemeléssel, akkor ezt gyönyörűnek fogja érezni. A könyvtáros meg túl sok magasat fog érezni.
A hallás tudjátok mi? Érzet.
Szoktatok azon vitatkozni, hogy amit érzel, de a másik nem? Van értelme érzéseken vitatkozni? A Hifi a buta férfiak női fecsegő témája. Érzésekről fecsegtek. Ha mérni tudnád a hangminőséget, az tény lenne és precíz.
A Hifi az egyik legősibb vitatéma, és azért, csakis azért mert nem mérések alapján megy a vita, hanem szubjektív, nem mérhető benyomások, érzések, szimpátia alapján.
Ennek a számomra legundorítóbb része a kábeles "istentisztelet", amikor közli a hifiboltos, hogy ha nem veszünk 45 000 Ft-ért kábelt a hangfalunkhoz, akkor nem fogjuk kihozni a maximumot. Ezt állítja. Beböfögi. Mivel bizonyítja? Semmmivel. Aki gyengelelkű, az bedől ennek a hamis istenségnek, aki meg értelmes műszaki beállítottságú, az látja, hogy nagy lehúzás történik, mérések nélküli "böfögés".
-
Gabor970
addikt
válasz
iolaus1980 #39265 üzenetére
bocs, hogy beleugatok, de szerintem kicsit gondolj bele: kiadsz 850e Ft-ost egy gari nélküli elektronikai eszközér, ami egy 60"-es plazma TV??? Amellett, hogy 750,000Ft áron, 5 év garival kapsz panasonic 55VT30-as készüléket..... Én sem hinném, hogy ez racionális döntés lenne.
-
bl4ze
veterán
pár napja egy Panasonic TX-42S30E boldog tulajaként írok... akik pana S42 sorozatot használják vagy "S" sorozatot tőlük kérnék kalibrálási tippet. a tv CI slotból van "táplálva" tré home digi csomag mellett.
bevált, jó kalibrálási adatokat szeretnék kérni a tv-hez, a gyári is jó, de biztos van jobb, szebb alapon
előre is thx, priviben is vagy itt helyben ha nem túl OFF
-
BBéci
legenda
Ne nekem bizonygasd, én ugyanazt állítom, amit Te. A kettő szerintem sem azonos panelt és elektronikát kap.
(#39259) TC
Ahhoz először azt kellene tudni, pontosan mennyit fogyaszt az LCD tévéd.
Azt is figyelembe kell venni, hogy a képfelülete mennyivel nagyobb a 42 colosnak - léteznek erre összehasonlító táblázatok - aztán számolgass! -
s156
csendes tag
Akkor boncoljuk tovább: A panel ami gyakorlatilag áll egy front üvegből, mögötte egy dielektromos réteg, mögötte az elektródák (Bus & Sustain), mögötte egy MgO védőréteg, mögötte az elválasztó falak közt foszfor, ez alatt az address elektródák és végül a hátlap üveg.
Ez maga a panel, ami elméletileg lehet ugyanaz az összes modellben, lévén két üveglap, közte gázkeverékkel. Ha nagyon érdekel, akkor konkrétan utána tudok nézni, hogy tényleg ugyanaz-e minden 2011-es modelben. De! A lényeg ezután jön, mikor a panelt összeszerelik modullá, ahol rákerül a vezérlő rész, a logikai rész és a tápegység, és ez még mindig csak egy modul, ami valóban bekerülhet kategóriáján belül több tv tipusba is! Viszont a D550 és D8000 esetében teljesen különböző ez a modul. Elhiheted, megnéztem... -
BBéci
legenda
válasz
iolaus1980 #39256 üzenetére
Pontosan értettem, mit írtál, arra reagáltam.
Éppen tegnap tárgyaltam arról, hogy majd a VT30 után D8000-est szeretnék tesztelni, remélem megkapom! -
BBéci
legenda
Egyetértek a megállapításaiddal, de a vita éppen azon pattant ki, hogy a panel és az elektronika egyforma a két modellben, vagy nem.
(#39249) krx21
Megnéztem, de semmi olyat nem találtam, amit említeni érdemes lett volna.
Ha elküldöd privátban a beállításaidat, újra összehasonlítom az enyémekkel. Még a héten visszaadom a készüléket, ezért sietnünk kell!(#39253) iolaus1980
Szerintem, 3 évesen, gari nélkül, még 5 kilót sem szabad adni érte.(#39252) TCr
Panasonic S30. -
BaLee
addikt
Panasonicnál felgyorsultak. Tegnap elküldtem este a számla és a garifüzet fényképét az 5 év garihoz regisztrációra. Már meg is kaptam az újraindult 5 év garit.
-
iolaus1980
csendes tag
válasz
Gabor970 #39251 üzenetére
Nyilván nem tudjuk, hogy mennyiért adott túl rajta a gazdája, ezért is írtam, hogy 850 körül. Nem gondolnám, hogy sokat engedett, mivel még mindig a piac egyik legjobb tévéjéről beszélünk. Persze nem mindenben, de képminőségben mindenképp. Ha tényleg egyben van a Pio, én azt választottam volna az új D8000 plazma helyett. A VT30-nál már nem így vélekednék.
-
TCr
veterán
Sziasztok!
200 ezer Ft alatt milyen FullHD plazmát érdemes nézegetnem?
Jelenleg egy Samsung LE32B550 lcd tv-m van, ehhez képest a nagyobb plazmák jóval többet fogyasztanak?
-
Gabor970
addikt
válasz
iolaus1980 #39247 üzenetére
nem vitatom, hogy az LX6090 a jobb, de azért nem venném készpénznek, hogy 3 évesen 850e Ft ár körül sikerült eladni. Persze nem lehetetlen, hogy épp egy nagyon plazmaőrült nagyonpénzes ember (kettős együttállás) rátalált erre a hirdetésre.... Kicsi esélyét látom. Én inkább vagy azt gondolom, hogy sokat engedtek az árból, vagy azt, miszerint kamu, hogy elkelt.
-
s156
csendes tag
válasz
DM-Fan #39223 üzenetére
Sziasztok,
Szerintem kár lenne kimoderálni ezeket a hozzászólásokat. janos666 és DM-Fan hozzászólásaiban is nagyon sok igazság van, de a 'valóság' valahol a kettő közt lehet szerintem. Tény, hogy a D550 nagyon jól sikerült darab, és a képvilága nagyon hasonló a D8000-hez (ami szintén egy nagyon jó darab). Viszont a kettő természetesen nem ugyanaz. Sem hardveresen, szoftveresen meg pláne nem! A panel sem ugyanaz a kettőben! Elég csak megnézni:a D8000 ultraslim, a D550 nem. Ettől függetlenül, akinek nincs szüksége a beépített wifire, a Real Black Filterre, a PVR-re, a SMART-Hub-ra, teljesértékű böngészőre, a Skype-ra, a ARC HDMI-re, annak jó választás lehet a D550. -
krx21
nagyúr
Sziasztok!
BBéci! Sikerült már belekukkantanod a DMP-BDT310 menüjébe?
Ha minden igaz ma veszem meg az audioquest chocolate 1,5m Hdmi kábelt..
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
dchard #39245 üzenetére
Médialejátszóval még jobb lesz az eredmény. Nekem a Popcorn nyújtja a legjobb, banding és ditherzaj-mentes képet, full range RGB beállítással (nekem is minden más rosszabb eredményt hozott, ahogy neked is). PC-ről MP-HC x64 alóli EVR-rel, de a madVR-rel sem tudtam ilyen képet produkálni, hardveres gyorsítás ide vagy oda. Szóval ezt még mindenképp próbáld ki!
A zúgással kapcsolatban sajnos nincs mit mondani, nem tudom falra fogod-e szerelni vagy talpán használod, ez is befolyásolhatja a zúgást. De szerintem érdemes lenne emiatt egy kört futni, hátha ki tudod cseréltetni.
-
iolaus1980
csendes tag
Akkor segítek.
Biztos jó tévé a 64"-os Samu D8000, de az LX6090 kétségtelenül jobb készülék(még használtan is szerintem). Azt megnézném, hogy egy 3 éves csúcs Samu plazmát mikor adna el 850 körül a gazdája (persze a Pio közel kétszer ennyibe került új korában), de abszolút értékben sem kevés érte ennyi pénzt kiadni. Ez is jelzi, hogy az LX, KRP széria még mindig nagy megbecsülésnek örvend. -
dchard
veterán
Sziasztok,
Köszönöm mindenkinek a sok hasznos infót.
Eddig MPC-HC-t használtam EVR custommal, most kipróbáltam a madvr-t, és tényleg érzékelhetően jobb, kevesebb lett a banding, de nem szűnt meg. Amikor a Full RGB-t bármi másra átállítottam, szarabb lett a kép.
Holnap meghajtom media playerről az általam is ismert fullhd tartalmakkal, és megnézem mi lesz az eredmény.
A ciripelés egyértelműen a nagyfrekis áramátalakítóból jön a TV hátuljából, nem pedig a panel alig hallható "kisüléseit" hallom. Ha beletolom az arcom a panelba, akkor hallom az utóbbit is, de nézési távolságról egyértelműen a magasfrekis részről jön a ciripelés, nem a panel "zaját" hallom.
Minden ötletet szívesen veszek. Szombatig kell megszülnöm a döntést, ha akkor nem viszem vissza, nálam marad.
Én balga azt hittem, hogy csak a némi nemű villogást kell megszoknom, erre cicereg meg bandingol meg ditehrel
Dchard
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
janos666 #39242 üzenetére
Látom, csak félrebeszélni tudsz, alaptalanul vádaskodsz és játszod a sértődöttet, szövegértésed továbbra is kritikán aluli, ahogy tegnap is.
A hozzászólásaid hasznosságával kapcsolatban meg már azt hiszem többen megnyilatkoztunk, ebben viszont egyetértünk veled: valóban kukázni valók, semmi hasznuk a topic szempontjából. Legalábbis szerintem továbbra is kevesen fognak D550-et D8000-re "tuningolni", gyakorlati segítséget pedig senkinek nem nyújtanak. A hülye, témához közel sem álló hasonlataidra meg aztán végképp nem vagyunk kíváncsiak. Az meg, hogy valami számodra hihetetlen, még nem jelenti azt, hogy nem valós, egyéb valós információk birtokában meg ismételten megkérlek: ne terjessz olyan, tényként beállított feltételezést, miszerint egy adott középkategóriás TV azonos ugyanazon gyártó felsőkategóriás, kétszerannyit kóstáló modelljével.
-
válasz
DM-Fan #39226 üzenetére
Rendben, bevallom! PhotoShop-ban csináltam a calibration reportot!
Látszik hogy mennyire értesz hozzá, mert ha félremér a műszer, akkor minden mérésnél félremér, így vagy kiejti magát a hiba, vagy egyértelműen megmutatkozik, de nem jön ki ilyen eredmény!
Azt beláttuk, hogy állóképen működik!A mozgókép pedig nagyon hihetetlenül hangzik nekem.
A többire nem pazarlom a billentyűzetem, mert olyan érzésem van, hogy azzal magyarázod a 2x6=13 ereményt, hogy "2x5=10, 2x7=14, úhogy a 2x6 ereménye nyilván a kettő közt lesz, de egyébként Chuwakka is nyilvánvalóan egy nagy szőrös állat, vagy nem? Ugye milyen igaz? Há' nem? Há' de... Chuwakka baszott szőrös!" -> Hú, ennek az embernek igaza van!
Hívni kéne egy moderátort, hogy takarítsa ki innen a szar úgy tegnap estétől kezdve.
-
BBéci
legenda
válasz
iolaus1980 #39239 üzenetére
Nem sikerült kitalálnom, min nevettél.
-
danielsan79
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni Samsumg PS50C7000 szoftver upgrade ügyben.
A samu hivatalos oldalán találtam egy T-VALDEUC-3009.2 nevezetű filmware-t amit 2011.05.11-én adtak ki, de nem sok mindent tudok róla.
Érdemes ezt felrakni? Elronthatja a TV-t??? Esetleg lehetséges hogy jobb lesz a 3D képminősége?
Segítségeteket előre is köszönöm! -
iolaus1980
csendes tag
Már írtam, hogy jövőre - ha minden jól megy - én is be szeretnék nevezni egy projira. Nem lesz egyszerű művelet. Hiába, a méret fontos szempont. Ezzel a plazmával magasra tettem a mércét, kíváncsi leszek, hogy abban az árban amit írtál, fogok-e találni megfelelő vetítőt.
Más. Ezen jót nevettem. -
BBéci
legenda
válasz
iolaus1980 #39234 üzenetére
Igen, de az nem sokban különbözik az akusztikailag rendbenlévő szobától, legfeljebb a plafont kell az átlagosnál két árnyalattal sötétebbre festeni.
-
BBéci
legenda
válasz
DM-Fan #39224 üzenetére
Gyorsan visszakérnéd az árát és vennél rajta vetítőt meg vásznat.
Én ezt tenném. Annak ellenére, hogy a nappalimban megforduló tévék közül legjobban a 63 colos Samu képméretét élveztem, kikapcsolt állapotban durván zavaró volt. Falra szerelve bizonyára nem nyomasztott volna, de egy jóminőségű vetített képnek akkor sem ellenfele. -
snefftamas
aktív tag
Szerintem egy átlagos mezei LCD Huszár mind a g30 tol mind a d8000 tol a seggét a földhöz verdesne, de meg a d550 tol is
Itt a vitat akar le is zarhatnank
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
janos666 #39225 üzenetére
"Ha ugyan olyan jó dE értékeket produkál a hack után kalibrált D550, mint a D8000, akkor ezzel miért nem bizonyítottuk még, hogy működik az unlockolt feature?"
Részben meg is válaszoltad a következő bekezdéseddel. Pontosan, hogy magad sem tudod igazolni azt, amit fennhangon állítasz (D550=D8000), de mégis fennhangon harsogod, anélkül, hogy akár csak egymás mellett láttad volna a "tuningolt" TV-det a D8000-rel. Ne is haragudj, de innentől nekem már hiteltelen minden, amit állítasz.
"Nézd meg akár az autókat, akár a PC-s VGA-kat, vagy amit csak akarsz, az abszolút csúcsmodell mindig mocskosul drága a csak kicsit butább kistesóhoz mérve. A leg-leg és prémium mindig is arról szól, hogy nyúlj rohadt mélyen a zsebedbe az utolsó kis apró extrákért."
Pont a VGA-kat nem keverném ide, mert ott a felsőosztályban nem kicsit több a számítási potenciál, mint mondjuk egy 40-50 eFt-os kártya esetében. Nem "csak kicsit butábbak" szoktak lenni azok a hardverek. Más kérdés, hogy egy év múlva a nagyobb modellnek is annyi lesz az ára, de akkor más is lesz az aktuális csúcskártya által produkált teljesítmény.
"Nézd meg a 2 magosból 4 magosított CPU-kaz, a 800SP-sből 1000SP-sített VGA-kat, és még sorolhatnám. (Majd' minden évben van valami ilyen hullám.)"
Igen, csak itt is figyelmen kívül hagyod azt a faktort, hogy vagy bejön, vagy nem, mert az ott még hatványozottabban igaz. Erre nem lehet építeni, a gyárban sem véletlenül korlátozzák azt a hardvert, hanem azért, mert valamelyik teszten elbukott. Innentől kétféle ember van: aki rizikózza, hogy bármikor összeomolhat a rendszer a tuning miatt és az, aki ezt nem rizikózza. Én tuti nem rizikóznám, nekem többet ér, hogy az adataim bithelyesek legyenek, minthogy kipréseljek pár MHz-cel többet, amit pár ezer forint többletért megvehetek.
"De úgy érzem neked fontosabb a világrend, hogy drágább = jobb, és kész, még akkor se hiszed el, ha kimérik neked műszerrel, valami titkos susmus összeesküvéselmélet az UFO-kkal nincs benne az FBI?"
Én a hiteles mérésekben és az ezzel párosuló összehasonlító elemzésben hiszek, amit a profi teszterek csinálnak. A Te mérésed és "teszted" se nem hiteles, se nem összehasonlító, profi teszter sem vagy, ahogy én sem. Egyébként ha már az általad világrendnek nevezettnek dolognál tartunk: sehol máshol nem igaz annyira a "drágább a jobb" teória, mint azon a területen, amiről vitatkozunk.
"(Valahogy sokkal nagyobb a bizalmad a gyártókban és a megszokott igazságokban, és naivabban szemléled a történeseket...)"
Na, ezen összesírtam magam a röhögéstől. Nekem nagyobb a bizalmam a gyártókban, mikor Te állítod, hogy a gyártó olyan kedves, hogy féláron odaadja neked a D8000 tudású gépet a D550 személyében?
-
válasz
DM-Fan #39223 üzenetére
Itt D550@D8000 vs D8000-ről volt szó, most ne keverjük ide a G20-t.
Akkor még egyszer:
Ha ugyan olyan jó dE értékeket produkál a hack után kalibrált D550, mint a D8000, akkor ezzel miért nem bizonyítottuk még, hogy működik az unlockolt feature?Állóképen legalább is tuti. Talán más a dither, ami beleszól a mozgóképbe, de erre se nekem, se neked nincs kézzel fogható bizonyítékunk, hogy hol az igazság.
-----
Nézd meg akár az autókat, akár a PC-s VGA-kat, vagy amit csak akarsz, az abszolút csúcsmodell mindig mocskosul drága a csak kicsit butább kistesóhoz mérve. A leg-leg és prémium mindig is arról szól, hogy nyúlj rohadt mélyen a zsebedbe az utolsó kis apró extrákért.
A vásárlósdinál meg nyilván nem úgy van belőve a D550 ára, hogy már babrálod a szervízmenüt, és anélkül tényleg kézzel foghatóan kevesebbet tud.
Nézd meg a 2 magosból 4 magosított CPU-kaz, a 800SP-sből 1000SP-sített VGA-kat, és még sorolhatnám. (Majd' minden évben van valami ilyen hullám.)
Amikor ilyenek jönnek be, akkor BEST BUY-nak kiáltják ki őket itt Ph-n, nem nyammognak a szakik, hogy "márpedig biztis nem ilyen szép a világ, ez csak egy mese", hanem megpróbálják körüljárni, és ha igaz a pletyka, akkor UCCU NEKI: BEST BUY...De úgy érzem neked fontosabb a világrend, hogy drágább = jobb, és kész, még akkor se hiszed el, ha kimérik neked műszerrel, valami titkos susmus összeesküvéselmélet az UFO-kkal nincs benne az FBI?
Nekem végig érződik rólad, hogy kicsit másképp tekintesz az ilyen elektronikus és software-es dolgokra, mint én. És nekem sem ez a szakterületem, én sem vagyok profi, de akkor is állítom, hogy a te hozzáállásoddal több a baj, mint az enyémmel. (Valahogy sokkal nagyobb a bizalmad a gyártókban és a megszokott igazságokban, és naivabban szemléled a történeseket...)
Ezt a stílust meg konkrétan csak ti tudjátok kihozni belőlem. Nem is értem hogy tudtok mindig rávenni hogy a végén már tényleg én is hülyeségeket kezdjek el beszélni a szarvihar hevében.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
janos666 #39215 üzenetére
1. Köszönöm a meghívást, de én sem várom el mástól, hogy bemutatótermet csináljon a lakásából, ezen felül néha magam is szeretnék pihenni az egész heti robot után. El tudom képzelni mit produkál a D550, láttam már élőben többször.
2. Ha már számok: javaslom, hogy nézd meg a HDTVtest által (de más tesztoldalak által is) mért értékeket dE értékeket a G20 esetében is, semmivel nem rosszabbak, sőt, erősen 1-hez tartanak inkább, mint 2-höz. A fekete szint meg egyenesen 0,02 cd/m2, szerintem igen impresszív, nem mondanám rosszabbnak a 0,04-0,06-nál.
Szubjektivitásokat tekintve: nálam sincs idegesítő banding, ami van is zömmel a gyérebb minőségű forrásoknál jelentkezik. Kalibráló BD-k gradiens ábráinál eléggé jól kivehetően elkülönül minden.
"Innentől kezdve miben lehet még jobb a D8000 képügyileg??? (Fekete azonos, a kevert színek matematikailag a helyükön vannak. Mégis mi marad még? A placebó??????)"
Hát azért elég sok minden bele tud még szólni a képminőségbe, és az nem az anti-glare réteg. Alapvetően szerintem már a dither-eljárás is más a felső kategóriás TV-k esetében (a Pana-nál egészen biztos, de szerintem a Samsung-nál is), a szoftver copy-paste meg alapvetően nem garancia semmilyen képminőségre, kvázi amúgy is egy interfész-szekció copy-paste-ről beszélünk (amelyeknek egyes részei nyilván nem véletlenül tiltottak, ahogy a CPU-knál sem véletlen, hogy a kevésbé jól sikerülteket alacsonyabb osztályba sorolják és tiltják a fizikai területük egy részét) a mögöttes tartalom meg az elektronikán múlik, nem a szoftveren, ami meg hétszentség, hogy teljesen más a D8000-ben, mint a D550-ben, ez nem is kérdés. A mozgásmegjelenítésről akkor még nem is beszéltünk, az megint más tészta.
"Csak azt ne kezd el most nekem bizonygatni, hogy a CIE dE2000 értékek semmit sem jelentenek, mert akkor kérek a Ph-tól egy ignore gombot és nyomom a nickedre! (Tényleg! Légy szíves! El ne kezdjétek, hogy a CIE dE2000 nem mond semmit! Ne kezdjétek el lejáratni magatokat, elég ha én teszem ezt meg itt azzal hogy folyton belemászok ugyan abba a feneketlen gödörbe veletek!)"
Elég viccesre veszed a figurát, mikor rajtad kívül kb. én szoktam leggyakrabban a topicban a deltaE értékeket előhozni és hivatkozni rájuk.
"Semmi mást nem tudsz felhozni, csak azt, hogy a drágább az biztos jobb is! Ennyit, semmi többet!"
Ez nem igaz, lásd fönt, de ha így volna, akkor már csak azért sem vennék Samsung terméket, mert ha ilyen pofátlanul túlárazzák a csúcs termékeiket (állításod alapján pontosan kétszer annyit kérnek egy ugyanolyan képminőségű TV-ért pusztán egy-két alig valaki által használt szolgáltatásért és szűrőrétegért), akkor az a cég dögöljön meg! De szerintem egyértelműen nem így van."(A Cnet és HDTVtest nyilván nem fogja nekünk kipróbálni a szervízmenüs trükköt, de szerintem te nekik sem hinnél.)"
Megint csak vicceskedő kijelentés, de ez is öngól: legtöbbet a HDTVtest.co.uk-re szoktam hivatkozni, mint hiteles tesztercsapatra.
Tudod miért nem fogják kipróbálni ezen teszterek sem a szervizmenüs hülyéskedést: mert a felhasználók 99%-ának eszébe sem jut, hogy ilyenbe fogjon. Egyrészt, mert pillanatok alatt gallyra vághatja a vadiúj TV-jét (amire ráadásul ennél fogva rögtön megszűnik a garancia is), másrészt azért, mert aki tudatos vásárló, az azért veszi a D550-et, mert elégedett vele, harmadrészt meg mert szerintem ők is sejtik, hogy nemigen vezet sehová, vagy legalábbis a kapott eredmény eléggé sokesélyes, vagy bejön, vagy nem és adott esetben példányonként változó eredményt ad.
Maradjunk annyiban, hogy kizártnak tartom, hogy a Samsung kétszer annyit kérne kvázi ugyanazért a TV-ért és meglehetősen biztos vagyok benne, hogy ahogy a korábbi években is, bizony van architektúrabeli különbség a panelekben is és az elektronikában is.
-
Cypresss
senior tag
válasz
DM-Fan #39019 üzenetére
Sziasztok,
Végül megrendeltem a TX-P65 VT30-ast, előtte elmentem demózni a tévét. Szombaton leszállították, én pedig nem sokkal később beüzemeltem és összekötöttem a szobában található komponensekkel (BR-set top box-média lejátszó-xbox).
Első tapasztalatok:
1. A kép elképesztően szép és kontrasztos, valamint iszonyatos módon részletgazdag. Az eddigi Samsung mellette egy kifakult képeslapnak tűnt.
2. A HD adások nagyon szépek, az ESPN (amerikai foci rajongó vagyok) ezerszer jobban élvezhető ezen a tévén, mint a korábbi Samsungon. Elképesztően élethű a kép.
3. A kép 50hz-en sajnos még mindig vibrál egy kicsit, de a képjavítókkal ez szinte teljesen eltűntethető, azért úgy látom ezen a területen nem történt nagy előrelépés.
4. A hőleadás nagyon sokat javult az elmúlt hét évben (utoljára 2004-ben volt Plazmánk.) A hátoldal több órás üzem után sem forró, a tévé nem ontja magából a meleget.
5. A ventilátorok nem zizegenek, nem zúgnak, rendkívül csendesen és hatékonyan teszik a dolgukat. Vagyis amit a geeksen olvastam nem állja meg a helyét. (Ezzel nem kívántam megséreteni az ottani szerzőket, de tény, ami tény...)
6. A beépített médialejátszó wifi-n keresztül is röccenésmentesen játsza le a nagy felbontású filmeket, az ismertebb fájlokkal nincs gondja.
7. A látószög valóban 180 fok, és a kontraszt is nagyon hasonló extrém nézőpontból is.
8. Az xbox-os játékok szinte életre keltek a képernyőn, egészen más a hangulata egy Forza Motorsport3-nak egy ilyen tévén.
9. A 2D-3D felkonvertálás elég halovány, szerintem nem igazán használható, afféle parasztvakításnak gondolom.
10. A 3D viszont nagyon állat (legalábbis azok közül, amit én eddig láttam, ami nem sok).
11. Az öt éves teljes körű garinak nagyon örülök, elég nagy nyugalmat ad az embernek, ami egy ilyen árú tévénél azért nem árt.
12. A plazmadiszkontos (tőlük vásároltam a tévét) fiúk korrektek voltak, a szállítás időben és rendben megtörtént, a funkciókat külön is megmutatták és elmagyarázták pontról-pontra, ezenkívül minden kérdésemre válaszoltak. A papírok is rendben voltak (gari, számla, stb).Összességében nagyon elégedettek vagyunk és köszönöm nektek a segítőkész tanácsokat.
Ha valami hülyeségét írtam volna, elnézést, nem vagyok szakértő!
DM-Fannak, Zen1thnek és snefftamasnak külön is köszönet!
-
válasz
fokukac #39218 üzenetére
Nyilván nem növeszt WiFi modult, és a SmartTV appok sem másznak elő, csak megkapod a 10 pontos szürke és 6 pontos gamut kalibrációs funkciókat. Ennyi, és semmi több, de a képminőséget nem is befolyásolja más (esetleg a placebó, hogy drágább=jobb).
Nem állítom biztosra, csak szerintem nagyon valószínű, hogy maga a panel is tök ugyanaz AR filter nélkül. Nagyon-nagyon hasonló mindenben. (Tök ugyan az a feketeszint, hasonlóan jó a színhelyesség és a dither, hasonló IR hajlam, stb, stb...)
De felőlem legyen tök más design, ha ugyan azt tudja. A Samsung tuti tele van unatkozó mérnökökkel, akik csak a D550 modell kedvéért terveztek egy másik, de látszólag tök ugyan olyan panelt ahelyett, hogy ugyan azt gyártanák dögivel. Ha gyakorlatilag szinte ugyan azt tudja, akkor szerintem mindegy.
* Tegyük hozzá, hogy rendben van, hogy szépen fel tud töltődni a panel, amitől látványosan világosabb lesz a fekete, de a 0.04-et én már több órája bekapcsolt, a kalibráláshoz bemelegített panelen mértem, szóval ezt nem kell még ráhalmozni a hátrányokra. (A HDTVtest.co.uk ugyan ezt mérte a D8000-ren, és ők 0.02-t mértek a VT30-on, szóval kétszeres az eltérés, ami nem kevés, de én szívesen beáldozom ezt a többi hátrány helyett, így hogy ez nagyobb lépés volt nekem IPS LCD-ről, mint innen lenne VT30 feketére... Oh, ja... még senki sem bizonyította, hogy ezek az új Panák már nem fogják idővel emelni a fekete szintet, mint a régebbiek. Ha csak 0.03-ra felszalad, már majdnem lófasz... ígéret egy dolog...)
-
fokukac
nagyúr
válasz
janos666 #39215 üzenetére
D550@D8000, Jajj
Régi tagok tán még emlékeznek Sanya kollega aláírására, 2003-ból:
"Életem a tuning: 2,2 GHz@4 GHz, 80 GB@ 120GB, 7200rpm@9600rpm, 17"@20"..."Bocs, de erről most ez jutott eszembe.
Ui. Szerintem, ha ráérsz, nyugodtan mérd végig mind a 16 millió árnyalatot...
uui.A monitorod még mindig megvan? Bár ki tudja, azt hogy tuningoltad... : ))
-
Ha valami fapados software-t használsz (VLC, kmplayer, windows media player, stb, stb), akkor igen!
Azt nem hiszem, hogy egy 100k-s asztali űbereli a madVR-t, az nagyon brutálra lett megcsinálva, semmin sem spórolt madshi! (Kell is alá egy izmosabb féle VGA.)
Írtam itt lentebb, hogy mit érdemes kipróbálni.
(Amúgy szerintem kevesen veszik észre a különbséget, főleg életszerű képtartalmon, és/vagy gyengébbecske TV-n.)
-
válasz
DM-Fan #39210 üzenetére
1: Gyere le hozzám hétvégén vidékre, és nézd meg magad, hogy mit tud a D550@D8000 rendesen kalibrálva.
2: Mutattam a végig 4 alatti, de inkább 1.5-höz tartó dE2000 értékeket igazoló calibration reportot a D550-esemről. (Keresd meg lentebb a linket!)
Fact I.: Feketeszintre tök ugyanazt mérte a HDTVtest.co.uk a D8000-ren, mint én a D550-en (60Hz-en ~0.04, 96Hz-en és 100Hz-en ~0.06).
Fact II.: Ők csak a közvetlenül finomhangolt színeket ellenőrizték vissza (10 szürkét és CMYRGB-t), míg én beletettem néhány random kevert színt is, amik szintén rendben voltak!
(Persze nem mértem végig mind a 16millió+ árnyalatot, de kicsi a valószínűsége, hogy a 48 mérés mind épp beletrafált a jóba, míg az összes többi messze jár az igazságtól. Ha ragaszkodsz hozzá visszamérek 128-at is hétvégén, tetszőleges RGB színekre amit te kérsz!)Subjective I.: Nincs látható banding, meg van minden szürke árnyalat.
(Minimális kis színhőmérséklet fluktuáció van még a 10p hangolás után is, de tényleg tesztképen kell keresni, és ez megvan a D8000-ren is, mert azon is csak 10 pontot tudsz állítani, és a 10 pontots rendszer nélkül az sem tökéletes, sőt, a HDTVtest.co.uk grafikonjai alapján pont olyasmi, mint a D550 alapon: kékes sötétszürkék. De ezt is ki lehetne erőszakolni 3DLUT-al PC-ről, csak felesleges...)???
Innentől kezdve miben lehet még jobb a D8000 képügyileg??? (Fekete azonos, a kevert színek matematikailag a helyükön vannak. Mégis mi marad még? A placebó??????)
???(Nem hiszem hogy még jobb lenne a dither algoritmus, mert a D550-en is elég jó, azt te is beismered, hogy a software gyak. copy-paste, maga a chipset hivatalosan is ugyan az.)
---> Csak azt ne kezd el most nekem bizonygatni, hogy a CIE dE2000 értékek semmit sem jelentenek, mert akkor kérek a Ph-tól egy ignore gombot és nyomom a nickedre! (Tényleg! Légy szíves! El ne kezdjétek, hogy a CIE dE2000 nem mond semmit! Ne kezdjétek el lejáratni magatokat, elég ha én teszem ezt meg itt azzal hogy folyton belemászok ugyan abba a feneketlen gödörbe veletek!)
Semmi mást nem tudsz felhozni, csak azt, hogy a drágább az biztos jobb is! Ennyit, semmi többet!
(A Cnet és HDTVtest nyilván nem fogja nekünk kipróbálni a szervízmenüs trükköt, de szerintem te nekik sem hinnél.)Mint ha nem lenne bevált módszer, hogy a 80k-s Green és 500k-s EIZO monitorban tök ugyan az az LG H-IPS LCD panel van, csak az egyiken fapados 8-bites elektronika van alatta, míg a másik mesteri szintre emelt sokbites kifinomult digitális jelfeldolgozással igyekszik kipofozni a panel és a háttérvilágítás imperfekcióit, ami tényleg nem olcsó mulatság, de az ár fele akkor is csak maga az EIZO márkanév, a NEC kb. fele ennyiért nyújtja majdnem ugyan ezt (szintén ugyan ezzel a panellel és hasonló digitális "trükkökkel".
-
skoos
őstag
öööö..nemértem. Egy kis médialejátszó doboz jobb képminőséget nyújtana mint a videókártyám HDMI outja?
bár nemigen értem, hogy mit is beszéltek
-
HUAFBANDITA
tag
Sziasztok! A tegnapi problémámat megoldottam, a médiaplayert is lehet konfigolni, ha elindítok egy képet akkor a tools menüben beállíthatok mindent, ezáltal nem fog virítani meg 20-as cellafényt használni. De mostmár valaki mondja már meg, hogy hol találom az üzemóra adatot, mert a szervízmenü/SVC almenüben nincs ott
Samsung PS50C7000. Köszi előre is.
-
Aláírom, hogy filmezésre kényelmesebb, és akár jobb is lehet (pl. valódi 12-bit YCC kimenet szemben a körlményesen 10-bit, de inkábbb 8-bit RGB-vel), de egy kifejezetten olcsó medialejátszó nem űberel egy fasza PC software-t (amit szintén megmondtam, hogy még szerintem is igen körülményes összehozni, pedig én még szeretek is ilyenekkel babrálni).
De mellette szól még, hogy egy 100k-s PC-t sok másra is tudsz használni egy 100k-s medialejátszóhoz képest. -
DM-Fan
nagyúr
válasz
janos666 #39204 üzenetére
"Nem no komment, a D550-ből tényleg ki lehet hozni ugyan azt, mint a D8000-ből.
Ugyan az a panel, minden 2011-es FullHD Samsung, csak az antiglare bevonatokkal veriálnak, és a D550-nnél le van tiltva a 10 pontos grayscale és a gamut emulálás."Mutass már végre egy olyan hivatalos forrást, ami megerősíti, hogy ugyanaz a panel van minden 2011-es fullHD Samsung-ban! Annyira ezt szajkózod kezdettől fogva, miközben semmi ezt igazoló anyag nem lehető fel (és én egyébként kizártnak is tartom). És nem, nem fórumtopic-okra gondolok, ahol ezt valaki kitalálta, aztán elhintette.
De ha így is lenne, akkor meg igencsak el kéne gondolkodni, hogy melyik gyártó az, amelyik aránytalanul drágán adja a TV-it: az 51D550 átlag 240 eFt-ba kerül, az 51D8000 460-480 eFt-ba, ergo duplájába. Tehát azt mondod, hogy egy anti-glare bevonat, meg néhány smart TV funkció miatt kerül duplájába ugyanaz a panel, ugyanabban a méretben, ami totál ugyanarra képes?! Az derék! A Pana-nál egy plusz anti-glare bevonat kb. 15 eFt-ot jelent pluszban, de az S20 és G20 közötti árkülönbség is kimerül 60-80 eFt-os difiben mérettől függően, pedig ott tényleg azonos a panel, de nem 240 eFt-ban!De amúgy én még nem láttam olyan tesztet, ami azt emelte volna ki, hogy a D550 egyenlő lenne képminőségben a magasabb osztálybeli Samsung-okkal. Nonszensz is lenne, senki nem venné meg, ha annyival elintézhető lenne a dolog, hogy átírod a szervizmenüben a modell nevét. Elhiszem, hogy ettől unlock-oltnak fog látszani néhány opció (tekintve, hogy kb. ugyanaz a szoftver fut minden modellen), de hogy ettől nem lesz teljesértékűen használható ugyanaz a feature, az is teljesen biztos. Az meg, hogy ettől valaki szebbnek látja a D550 képét, megint más tészta.
-
válasz
KTTech #39207 üzenetére
Jó, ezek az új Sigma chipek már tudnak floating point-al számolni. (Bár nem láttam még sehol, hogy ez float32, vagy float16). De ez is olyan dolog, amit a konkrét eszköz gyártójától is függ, nem feltétlenül használják ki teljesen a chip minden képességeit az olcsóbb lejátszók, valamivel csak kell víriálni a közép és csúcskategóriás modellek közt (hogy néz az ki, mikor a drágább nem ad szebb képet, akkor az olcsóbbat sem veszi meg senki
).
De régebben voltak olyan lejátszók, amik 10+ bittel számoltak menet közben, és a végén kerekítettek (jobb esetben talán dithereltek, de viszonylag bután) 8-bitre, aztán ha DeepColor kimenetre állították őket, akkor egyszerűen felszorozták az eredményeket 2-vel vagy 4-el, és "nesze: DeepColor".
A PC-nek egyetlen hátránya, hogy a végeredmény mindig 8 vagy esetleg 10-bit RGB, YCC nem jut ki, márpedig a legtöbb TV visszakonvertál YCC 4:2:2-re, tehát jobb lenne azzal etetni. (Jó, az AMD driver megoldja az YCC-t a legvégén visszakonvertálással, de az olyan is...)
Egy fullos 256x256x256-os 3DLUT float32 értékekkel rengeteg memóriát igényel, még egy 256x256-os 2D float32 dithertextúra se apró (SoC szemmel hatalmas túlzás), és kell némi sebesség a lookuphoz is (a real-time random color noise generálás pedig szintén igencsak erőforrás igényes, bár ez célprocival gyors lehet).
A méregdrága külső video processzorok szoktak spórolni a kocka méretével is (pl. 32x32x32), és csak int16-ig szokták elvinni (ami önmagában bőven elég is).
Az MPC-HC is csak azért túloz rá 256^3 x float32-vel -ha így állítod be- mert én írtam hozzá azt a pár sort tesztelés céljából, ha már bírja a VGA.
Bár az MPC-HC-nak is van még egy rákfenéje, hogy nincs saját mixere, és az EVR csak Full Range RGB-t dob át, de chroma subsampling nélkül (bár legalább float32-ben), úgyhogy előbb vissza kell konvertálni YCC-be, felnagyítani a chroma mapot, majd vissza RGB-be, ami ki is jut a VGA-ból.
De a madVR-nek van saját mixere, full float minden (kivéve a 3DLUT int16, de még arról is interpolál, nem csak a legközelebbit veszi...), és a végén faszául ditherel. (Akárhogy erőltettük az MPC-HC-t, a mixer gebasz miatt nem éri utól a madVR-t. De még a mostani MPC renderer is látványosan több, mint a legtöbb PC lejátszó software, köztük a drága licensdíjasokkal...) -
Hsanyika1
senior tag
http://techline.hu/it_vilag/20110704_pixelhiba_javitasa.aspx
-
válasz
Johnny Cage #39203 üzenetére
Írtam, hogy csak kompatibilitás, a madVR-el néha kiakad az MPC-HC beépített ffmpeg kodekje. (De lehet hogy már javították azóta.)
----
Nem no komment, a D550-ből tényleg ki lehet hozni ugyan azt, mint a D8000-ből.
Ugyan az a panel, minden 2011-es FullHD Samsung, csak az antiglare bevonatokkal veriálnak, és a D550-nnél le van tiltva a 10 pontos grayscale és a gamut emulálás.
De...
- Tetszett már hallani video processzorokról, amik 3D-s CMS-t tolnak?
Igen, tudom, hogy 2000$ egy ilyen, de megsúgom, hogy egy 20k-s PC VGA-val még jobb minőségben lehet megtenni ugyanezt. Úgy hívják 3DLUT processing (a madVR is tudja, de a D8000-nél nincs is rá szükség)
- Mondok még jobbat: A szervízmenüből unlockolhatóan ezek a feature-ők (10p gray és gamut).Miről beszélünk? Csak arról, hogy a drágább az biztos jobb...?
--
Ok, akkor kicsit benéztem hogy mikor kinek mire. (Nem kéne telefonról neteznem buszozás közben.) Bocs.
/ De részben ettől még ugyan az az alaptézis, hogy miután itt vannak a különbféle nagy tesztoldalak véleményei, amik egyenlőnek vagy akár jobbnak hozzák ki az új samukat, ti még mindig hülyének néztek engem ezzel a véleménnyel. ("Viccelsz?" Nem...)
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
janos666 #39200 üzenetére
Akkor most nézd már meg, hogy kinek a kérdése kapcsán került egyáltalán szóba a D550 (elárulom: rii fórumtárs kérdésére hoztad fel, mint 59"-os modellt) és hogy ki vetette fel a G30-cal kapcsolatos problémáit (segítek: dchard fórumtárs volt az). Akinek a G30-cal volt problémája, annak kerek perec azt javasoltam, hogy ha nem tetszik neki, akkor vigye vissza (nem írtam se olyat, hogy ne nézzen más plazmát, vagy hogy térjen vissza LCD-re, vagy hogy kerülje a Samsung-ot - ez a Te agyad torz szüleménye volt).
Én kifejezetten az 59D550-re mondtam, hogy blődség 430 eFt-ot kiadni érte, és hogy nem ér annyival többet az a 9" plusz, mint amibe egy 50S20 vagy 50G20 kerül, mert ráadásul képminőségben sem hozza azt a szintet, mint a Panák, csak méretben nagyobb, plusz 100-150 eFt-ért. Erre Te leszűrted azt, hogy én a D550-ről lebeszélek mindenkit. Gratulálok! Ha jól sejtem, szövegértéssel azért lehettek problémáid már korábban is."Egy D550-ből ki lehet hozni ugyan azt a képminőséget, mint a D8000-ből, csak SmartTV funkcióid nem lesznek, illetve be kell sötétíteni a szobát"
Ehhez már asszem no comment sem kell.
BBéci: Hagyd, tudhatnád már, hogy mi vagyunk az elfogultak a Pana-val szemben.
A középkategóriás D550 meg ugye a mindent - így a termékskála csúcsát és a konkurens gyártók modelljeit is - verő modell.
Aktív témák
Hirdetés
- A frissítési frekvenciához igazítja a képkockagenerálást az új Lossless Scaling
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Ukrajnai háború
- Házimozi belépő szinten
- Sorozatok
- Tőzsde és gazdaság
- Xbox Series X|S
- Külpolitika
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- iking.Hu - Apple iPhone 11 - White - 100% - Használt, megkímélt állapotban
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
- REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 dokkoló
- Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest