Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • saelin

    veterán

    válasz .LnB #233724 üzenetére

    1. Nem. Szerencsére hobbiból játszom és élvezem minden percét.
    2. Nekem a tesztek olvasása vagy videó esetén nézése sosem azért történik, mert teljes képet akarok kapni az adott játékról, hanem csak az aktuális állapotára szeretnék betekinteni. Rengeteg olyan játék jelent meg az elmúlt években, ami launch után is hónapokig bugos volt, crash-elt és egyéb irritáló problémák voltak vele. Aztán ugye egy folytatásról olvasva jó ha informálnak az újításokról, hogy azok hogy illeszkednek bele a játékba, tényleg adnak e valami pluszt, vagy hogy egyáltalán jó döntések történtek e ilyen téren. Ehhez elég ha a játék elejét látta a tesztelő (értsd: van benne jó pár óra, de közel sem jár a végéhez). Azért ha egy játék az elején tetszik valakinek, annak már nagyon kicsi az esélye, hogy a végére megutálja... maximum ráun, mert elvesztette a játékos fókuszát a produktum. A pontszámok meg nem érdekelnek. Tetszett vagy nem? Mi/ért tetszett és mi/ért nem? Ha erre a két dologra kielégítő választ kapok akkor elismerem a tesztet, de ha blődségeket hoz fel példának (lobog a karakter haja vagy nem úgy nyög a karakter ahogy ő elképzelte), akkor az nálam értéket veszti. Pl egy ilyen játéknál, hogy túl nehéz, mint negatívum, vagy hogy az állítható nehézség hiánya.
    3. Nem vagyok tetszelő, de erre egy régi GameStar-os téma jut eszembe. Ott is felröppent egyszer ez a kérdés és Gyu (Dragon György) annyit mondott rá, hogy nincs idő és nem kedvenc zsáner alapján vesznek fel embereket. Az fogja tesztelni aki ráér vagy valamilyen szinten érdekli. Én is hiába mondom, hogy a kedvenc műfajom az rpg, ha a ps megléte óta alig játszottam ki vagy kettőt... Pedig tényleg szeretem az rpg-ket, de egyszerűen túl hosszúak. Ott vannak a könyvtáramban és várnak. Visszatérve a végigjátsukra... Ugye a sajtóban az a jó aki előbb ki tudja dobni a tesztet. Ezek szinte versenyeznek egymással. Pl az IGN mindig csak felületes teszteket csinál. Van hogy játékmechanikai elemek felett siklanak el, annyira munkából tolják a teszteket. Én azt mondom több online tesztet kell elolvasni, végignézni és az alapján összerakni egy képet. Az ilyen Metacritic és hasonló pontozós oldalakat meg hagyni a fenébe, mert nem megbízhatóak. Igazándiból az egész pontozós rendszer relatív és szubjektív. Semmi értelme akár csak egy műfajra is kivetíteni a számokat, nemhogy rangsorolni...

    Meg amúgy is. Én már játszottam olyan játékkal amit lehúztak hogy szar (Andromeda) és élveztem minden percét. És igen, játszottam a korábbi részekkel és egy spin-offnak fogtam fel a játékot.

    "It is only with heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye."

Új hozzászólás Aktív témák