Új hozzászólás Aktív témák
-
RedHarlow
aktív tag
Sziasztok, folyamatábrákat kellene készítenem (7db-ot) egy weboldalra, változó adatokkal. Ki hogy oldaná meg ezt? Én alapjáraton táblázatokban gondolkodtam de gondoltam megkérdezem, hogy nincs-e esetleg valami plugin erre vagy jobb megoldás?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
RedHarlow
aktív tag
Sziasztok,
Tudnátok segíteni, hogy az alábbi db connect funkció, hogy néz ki helyesen oracle db esetén?
class DB {
public static $mysqli;
public static function Connect() {
DB::$mysqli = new mysqli(DB_HOST, DB_USERNAME, DB_PASSWORD, DB_DATABASE);
DB::$mysqli->set_charset("utf8");
DB::$mysqli->query("SET NAMES 'utf8'");
}
}
DB::Connect();
Az én átiratomban az alábbi hibákat kaptam:
class DB {
public static $oci;
public static function Connect() {
DB::$oci = oci_connect(DB_USERNAME, DB_PASSWORD, DB_DATABASE);
DB::$oci->set_charset("utf8");
DB::$oci->query("SET NAMES 'utf8'");
}
}
DB::Connect();
PHP Fatal error: Uncaught Error: Call to a member function set_charset() on resource in
PHP Fatal error: Uncaught Error: Call to a member function query() on resource in -
RedHarlow
aktív tag
válasz
bhonti #20642 üzenetére
Nem szeretném feltölteni a fájlt a szerverre, csak olvasni szeretném. A feladat:
Minden nap kapok egy kupac ID-t. Ezekkel kell lekérnem DB-ből adatokat. Mivel nem én fogom csinálni ezt majd, hanem IT tudás nélküli kollégák így csinálok egy felületet ahova csak betallózzák mindig a kapott ID-kat és start gommbal kiköpi nekik az eredményt csv-be.
Ez az én fejemben úgy néz ki, hogy egy browse gomb (HTML), txt olvasása sorról sorra mentése egy tömbbe (JS) majd a sart gomb connectel a db-be és futtatja az sql query-t és kidobja csv-be (PHP).
Ide a fúrumba most azért írtam mert kicsit úgy érzem mintha túlbonyolítanám.
-
RedHarlow
aktív tag
Sziasztok,
Szeretnék egy browse gombbal beolvasni egy a gépemen lévő txt sorait egy tömbbe, a tömb adataival pedig szeretnék egy külön gombbal elindítani egy sql-t. Az lenne a kérdésem, hogy ennek mi a szép megoldása? Javascripttel olvassuk a fájlt és átadjuk az adatokat a start gomb lenyomásánál?
Előre is köszönöm a segítséget.
-
RedHarlow
aktív tag
Sziasztok,
DB-ből így jön a dátum:
21-FEBR. -22
Hogy tudnám azt megoldani php-vel, hogy így írodjon ki a táblázatomba?
2021.02.22 -
RedHarlow
aktív tag
Sziasztok,
SQL-ben lévő változó értékét, hogy tudom php-ben módosítani? Arról van szó, hogy ha jól tudom az oracle ha megjegyzi az adott query-t legközelebb gyorsan le fog futni de mivel nekem szükséges lenne a hónapokat állíthatóra tenni így mindig újként érzékelné, azonban ha jól gondolom egy változó lenne benne a dátum akkor mindig az alap terv szerint futna le, ezt a változót viszont módosítanom kellene valahogy php-vel? Tudtok ebben segíteni, hogy ez hogy is néz ki? Van e egyáltalán ilyen? Esetleg egy link is elég, ahol erről bővebben olvashatok.
Előre is köszönöm a segítséget. -
RedHarlow
aktív tag
Köszönöm!
Még egy kérdésem lenne, szeretnék kilistázni adatokat teljes hónapra, azonban az egyik db táblámban csak akkor jön létre sor ha van tényleges adat. A weboldalon azonban szeretném ha ezen tábla esetében is látszódna minden napra adat. Tudtok erre valami egyszerű megoldást? Ti hogy oldanátok meg? Én is gondolkoztam megoldásokon de szerintem nagyon túlbonyolítom az egész már fejben.
tehát a db így néz ki mondjuk:
Jan 1 2500 FT 14 db
Jan 3 5000 FT 1 db
Jan 4 2500 FT 1 dbés azt szeretném, hogy így nézzen ki a tábla az oldalamon:
Jan 1 2500 FT 14 db
Jan 2 0 Ft 0db
Jan 3 5000 FT 1 db
Jan 4 2500 FT 1 db -
RedHarlow
aktív tag
Sziasztok, egy a DB-ben számként elmentett adatnál a megjelenítésénél mivel tudom elérni, hogy pénz formátumban jelenjen meg?
'.$row['PRICE'].' Ft
Tehát, ez helyett:
17649973 FtEzt szeretném:
17 649 973 Ft -
RedHarlow
aktív tag
Sziasztok,
Szeretném xlsx-ként lementhetővé tenni a havi riportjainkat, 3 munkalapot tartalmazna az excel. Mi a legszebb, legegyszerűbb megoldás manapság erre?
-
RedHarlow
aktív tag
Sziasztok,
A segítségeteket szeretném kérni az alábbiakban, van egy ilyen tök szép lenyíló menüm, azt szeretém, hogya az almára kattintok akkor egy változó vegye fel az "alma" értéket aztán ez alapján frissüljön a lenti táblázat. Az SQL-ben szereplő változó a $policy.
<button onclick="myFunction()" class="dropbtn">GYÜMÖLCS</button>
<div id="myDropdown" class="dropdown-content">
<a href="">ALMA</a>
<a href="">KÖRTE</a>
<a href="">BARACK</a>
<a href="">EPER</a>
<a href="">SZEDER</a>
</div>
<script>
/* When the user clicks on the button,
toggle between hiding and showing the dropdown content */
function myFunction() {
document.getElementById("myDropdown").classList.toggle("show");
}
// Close the dropdown if the user clicks outside of it
window.onclick = function(event) {
if (!event.target.matches('.dropbtn')) {
var dropdowns = document.getElementsByClassName("dropdown-content");
var i;
for (i = 0; i < dropdowns.length; i++) {
var openDropdown = dropdowns[i];
if (openDropdown.classList.contains('show')) {
openDropdown.classList.remove('show');
}
}
}
}
</script>
-
RedHarlow
aktív tag
Lenne egy nagyon kezdő kérdésem, általában mindig egyszerű SQL lekérdezésekkel találkoztam, mi történik akkor ha egy olyan selectet kell lekérdeznem egy weboldalon ami SQL developerben kb alapból 2 percig fut mert több tábla adatait összegzi. Van bármi különbség ilyenkor? Mi történik az oldalon addig? 2 perc lesz mire betölti az oldalt? Van erről leírás valahol? Mire kell figyelnem vagy milyen beállításokkal jár ez? Sajnos élesben nem tudom ezt tesztelni egyelőre.
-
RedHarlow
aktív tag
Sziasztok, tudnátok segíteni, h mi lehet a gond?
Egy egyszerű táblázat adatait szeretném dátum szerint szűrni.if(isset($_POST['search']))
{
$valueToSearch = $_POST['valueToSearch'];
$query = "SELECT * FROM TANULO WHERE SYS_DATE = DATE'$valueToSearch'";
$search_result = FillTable($query);
}
else
{
$today= date("Y-m-d");
$query= "SELECT * FROM TANULO WHERE SYS_DATE = DATE'$today'";
$search_result = FillTable($query);
}
function FillTable($query)
{
include 'connect/connect.php';
$filter_result = oci_parse($connect,$query);
oci_execute($filter_result, OCI_DEFAULT);
return $filter_result;
}ERROR: CALL TO UNDEFINED FUNCTION FILLTABLE()...
-
RedHarlow
aktív tag
Sziasztok,
Az alábbi SQL-ben, hogy tudom behelyettesíteni változóval a 2019-08-14-et?
$query= "SELECT * FROM TANULO WHERE SYS_DATE = DATE'2019-08-14'";
-
RedHarlow
aktív tag
Sziasztok, tudnátok ajánlani egy jó illetve biztonságos mysql alapú Bejelentkezés/Regisztráció scriptet? Esetlegesen admin és felhasználó jogosultság beállítás lehetőséggel? Előre is köszönöm a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX 6700XT 12GB Cooler Master CMP 520L 750W
- Bomba ár! MacBook PRO 13" Early 2015 - i7 I 16GB I 1TBSSD I 13,3" Retina I OS X Monterey I Cam I Gar
- Csere-Beszámítás! Prémium felsőkategóriás Gamer PC! X870 / R9 9950X / 9070XT / 64GB DDR5
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged