- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Apple notebookok
- Samsung LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- SONY LCD és LED TV-k
- Milyen monitort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
cidalain
veterán
válasz Kicsi Én #700 üzenetére
igenis tessék csak nagybetűkkel írni mindenhol a GET, POST, REQUEST és hasonló kifejezéseket.
mindenhol!
<form name='akarmi' method='POST' action='$_SERVER[PHP_SELF]'>$_POST['x']
$_GET['y']
$_REQUEST['z']demég a sessionváltozókat is:
$_SESSION['q']
nem nagy művészet, ugyanannyiba kerül nagybetűvel írni, és lám működni is fog (tény hogy ez lehet beállításfüggő, de a nagybetűkkel még sohasem, volt bajom)
>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
Kicsi Én
csendes tag
Igazatok van, köszi a segítséget!
-
vakondka
őstag
A php.ini kommentjében van egy ilyen ajánlás:
NOTE: Using short tags should be avoided when developing applications or
libraries that are meant for redistribution, or deployment on PHP
servers which are not under your control, because short tags may not
be supported on the target server. For portable, redistributable code,
be sure not to use short tags.gondolom ezért szokták kikaocsolni ezt a dolgot a rendszergazdák.
Ahol én eddig próbáltam, ott mindenütt ki volt kapcsolva a short_tags.
lehet, hogy a fenti ajánlás miatt, hogy hordozható legyen a kód, de lehet hogy csak lustaságból, mert ha jól tudom ez az alapértelmezett.De csak azért vetettem fel az egészet, mert azt írta Kicsi Én, hogy nem jönnek át a változói.
...és nem csak $_POST-ot nem írta nagybetűvel, hanem ez a short tag használat is okozhat gondot, felesleges fejtörést...ha pl localhost-ot már megy neki, mert kijavította a $_POST-ot, de a szerveren meg üres a képernyő, mert nem íródik ki a változó tartalma.https://toptarget.hu - Online Marketing Ügynökség
-
Korcsii
őstag
van valami különbség aközött, hogy za echo-t soronként lezárom, vagy csak egy nagyobb rész után? szerver terhelését, sebességét illetően valami különbség?
pl:
echo "abc\n";
echo "def\n";vagy
echo "abc
def"; -
Korcsii
őstag
válasz loszerafin #712 üzenetére
ok, 5000 soroson kipróbálva, 0.01 másodperc localhoston (5 éves gép).... szóval nemsok...
csak gondoltam valami nagy profi nagy tudományosan elmagyarázza hogy a program működéséből adódóan a.... -
Protezis
őstag
CakePHP-sok figyelem!
A kovetkezo problemat jopar helyen felvetettem, de valaszt nem kaptam. Gondoltam hatha itt nagyobb sikerrel jarok.
Mielott eltarolok valamit az adatbazisban, raeresztem a sanitize clean() metodust a bejovo adatokra. Igy az adatbazisban pl. a < jel < alakban tarolódik el.
$this->data = $sanitize->clean($this->data);
Megjeleniteskor nincs is baj, viszont ha a tartalmat egy input mezobe rakom, akkor az elejen levo & konvertalodik & -ra, es az eredmeny a html forrasban &lt; , vagyis az oldalon nem alakul at < jelle, hanem a kodjat latom.
Ha nem a
$form->input()
metodust hasznalom, hanem hagyomanyosan
echo '<input type="text" value="'.$value.'" />'
alakban, akkor mukodik.
Nem ertem, hogy ha mar van Sanitize::clean(), akkor kiirasnal miert nem ugy mukodik a dolog, ahogy elvarna az ember. A kerdesem: mas ezt hogy oldja meg?
-
lúzer
veterán
Bocsi a szuperlúzer kérdésért!
Suliban most fogjuk kezdeni a php-t, még nem tudok róla semmit.Megszereztem a php4 24 óra alatt nevű könyvet, ez az első "példa"
1: <?php
2: print ("Hello Web!");
3: ?>feltöltöttem egy ingyenes tárhelyre, ez fogad:
Parse error: syntax error, unexpected ':' in /mnt/ultraweb/f/fr/frtr/aa.php on line 2Kérdéseim: Mi a gond?
Otthon web nélkül is lehet gyakorolni?
Mit kell hozzá letölteni, win alá?MO. RIP. - az utolsó kapcsolja le a villanyt.
-
cucka
addikt
igen, ott a mellékelt linken le van írva, hogy mi meg merre, azt el kéne olvasni.
egyébként ez a wos eléggé speciális felhasználásra van tervezve, valószínüleg bármelyik egyszerűen telepíthető webszerver csomag jó lenne neked (pl. appserv).
a másik (ajánlott) lehetőség, hogy külön-külön telepíted és konfigurálod az apache-ot meg a php-t, ez azért jó, mert ezáltal is tanulsz ezt-azt.[ Szerkesztve ]
-
loszerafin
senior tag
csak gondoltam valami nagy profi nagy tudományosan elmagyarázza hogy a program működéséből adódóan a....
Elmagyarázom én, csak előbb mondd meg, melyik a gyorsabb
Egyébként úgy látom, az 5000 túl kicsi, nyomd feljebb. Fél óra futásnál már talán lesz
különbség.Gyakorlati haszna persze nincs a dolognak, nem az echo-k miatt lesz lassú egy php program.
-
Louloudaki
aktív tag
válasz Protezis #715 üzenetére
mi mondjuk nem használunk sanitize-t. vannak még hibák és nehézkes dolgok benne, azt sajna hagyományos módon kell megoldani, htmlentities stb.
de ha már ezt felvetetted, nekem olyan kérdésem lenne, hogy ha van több radio buttonom, akkor cake-kel csak az elsőt tudom bejelöltté tenni, pl$html->radio('X/y',array('0' =>'News','1' =>'Agenda','2'=>'Emploi'),
null,array(''=>'',''=>'','checked'=>'checked'));így is az elsőben lesz a pötty, hiába adom meg, hogy a harmadik legyen bejelölve. erre ötlet?
// új topic cake-nek? hátha lenne több érdeklődő.
[ Szerkesztve ]
-
_Petya_
őstag
Hello!
PHP-ben szeretném megoldani az alábbi problémát:
Van egy string, ami így néz ki (reguláris kifejezés alakban): [0-9.]+{k,M}B
Tehát pl: "11.3MB", "28kB" stb...
A számok és a betűk közé szeretnék egy space-t beszúrni. Hogyan lehet ezt a legegyszerűben?
Petya
Fontos feladatot soha ne bízz olyan gépre, amit egyedül is fel tudsz emelni!
-
_Petya_
őstag
válasz Tele von Zsinór #727 üzenetére
Nálam ez nem működik, semmit nem csinál a szöveggel.
Petya
-
_Petya_
őstag
válasz loszerafin #730 üzenetére
Köszönöm, ez működik.
Petya
-
Protezis
őstag
válasz Louloudaki #725 üzenetére
Baszaras, hogy senki nem hasznal sanitizet. De ha sajat megoldast hasznal valaki, akkor is gaz van
Kozben lett megoldas a problemamra.Radio buttont meg nem hasznaltam cakephp-ban, igy nem nagyon tudok segiteni, raadasul te 1.1-et hasznalsz, mig en 1.2-ot. Leghamarabb hetvegen tudom kiprobalni, addig is ajanlom ennek a nezegeteset.
Bar ez eleg erdekes, szerintem itt lehet a gond:
''=>'',''=>''
Szerintem annyian nem hasznalnak itt a ph-n cakephp-t, hogy erdemes lenne neki kulon topikot nyitni, de ez csak az en velemenyem. Ahogy erzed.
[ Szerkesztve ]
-
H.O.D.
senior tag
válasz loszerafin #730 üzenetére
preg_replace("/^([0-9.]+)([kM]B)$/","\\1 \\2","124kB");
Az okosok azt mondják, így szerencsésebb:
preg_replace("/^([0-9.]+)([kM]B)$/","$1 $2","124kB");
Jóllehet, tökéletesen szuperál az eredeti is...
Where do you want to go today?
-
SEK3
tag
tud valaki valmi tuti megoldást arra, hogy mások ne láthassák az sql jelszót a php kódban?
-
SEK3
tag
válasz loszerafin #737 üzenetére
jogos.
Ahhoz, hogy kapcsolódjak az sql kisz...hoz, ahhoz a php kódba bele kell írnom a jelszót, s ha ezt egy külső ember letölti (a php forrást), akkor merényletet is merényelhet ellenem... bár ha külső ember php-t nem érhet el, akkor oké.
$válasz= "mások = olyan ember aki nem én vagyok, vagyis akinek nem kellene tudnia a jelszót"; -
Louloudaki
aktív tag
fogsz egy php fájlt, definiálod benne a host, user, password, db konstansokat, elmented egy mappába pl constant.phpnak, a mappába beleraksz egy .htaccess fájlt, tartalma: deny for all. aztán amelyik php fájlban kapcsolódni akarsz az adatbázishoz, abba pl require_once('elérésiút/constant.php')-val behúzod és használhatod a konstansokat a kapcsolódáshoz.
-
SEK3
tag
válasz Louloudaki #739 üzenetére
szóval megadom, hogy kik érhetik el...vádom és akkor biztonságban vagyok ( az adatok már így is külön fájlban voltak )
denksz
-
loszerafin
senior tag
Nem erre gondoltam. A "másokat" jobban kell definiálni.
Pl.
1.
mások=interneten keresztül a webszerver segítségével érik el a fájlomatÍgy nem látják a tartalmat, hiszen a php kódot futtatja a webszerver, nincs veszély.
2.
mások=a weblapomat tartalmazó szerver többi felhasználója, akik belelátnak a könyvtárambaPuff, ez nagy baj.
3. mások=internetes szerver rendszergazdája
Nem fog sikerülni eldugni előle4. mások=akik hozzáférnek a mentésekhez
stb,stb[ Szerkesztve ]
-
loszerafin
senior tag
válasz Louloudaki #739 üzenetére
Jó megoldás, de talán ilyenkor egszerűbb olyan helyre tenni a php fájlt, amit a webszerver nem ajánl ki.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz Louloudaki #744 üzenetére
Akkor .htaccess fileval tiltod a mappához hozzáférést, azaz ha valaki közvetlen akarja elérni a fileod, akkor 403-at kap, de includeolni tudod másik scriptbe.
-
Louloudaki
aktív tag
válasz Tele von Zsinór #745 üzenetére
ezt írtam én is pár sorral lejjebb.
-
vancha2
aktív tag
Hi két kérdésem lenne:
1. Hogy tudom azt megcsinálni, hogy az if függvénybe két feltételt rakok? Ezt kéne úgy megcsinálni, hogy ne csak egy méretet adhassak meg feltételként:
if ($meret == "800x600") {
[...]
}2. PHP-ból lehet fájlokat törölni a szerverről? Ha igen hogyan?
Előre is köszönöm...
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- LG 27MR400 Monitor
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GARANCIA
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+ IPS, I5-5300U CPU, 8GB DDR3, 250GB SSD, Dupla akku, WIN 10, Számla, Ga
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest