- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
- Már Vulkan API-val is működik a Smooth Motion képgenerálás
- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
- Androidos fejegységek
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen széket vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen házat vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Protezis
őstag
válasz
Sk8erPeter #4182 üzenetére
Doctrine_Core::HYDRATE_RECORD
Az eredménylistában minden elem objektum lesz. Nagy eredménytáblánál ez sokszáz MB-ot is felemészthet. Ez nyilván Doctrine-nál játszik. -
Protezis
őstag
válasz
Tele von Zsinór #4166 üzenetére
A PDO valóban nem lassú, és a Doctrine se, ha ésszel használják, de könnyen elhamarkodott véleményt alkothat róla az ember. Pl.: Nagy lekérdezéseknél alapértelmezett hydrationnel lazán kifutunk a memória limitből.
-
Protezis
őstag
válasz
Sk8erPeter #3364 üzenetére
Az első redirect felesleges, megoldható nélküle a dolog. Húzd be a másik fájlt (require_once) és egy abban lévő függvénynek passzold át az ellenőrzést.
-
Protezis
őstag
"Ezt mennyire nehéz PHP-ban összedobni? HTML-ben programoztam már, az nem para, de PHP-ban még sose. Van valami program, amivel ezt egyszerűen össze tudnám dobni?" - Kinek mennyire. A HTML nem programozási nyelv. Nincs ilyen program, ezt le kell kódolni. Ha van tapasztalatod egyéb nyelvekben, akkor 1-2 nap alatt össze tudod hozni. Ha nincs, akkor fel kell kötni a gatyát, vagy meg kell fizetni egy programozót.
-
-
Protezis
őstag
válasz
emitter #2303 üzenetére
Nagyon ritkan submitolok formot get methoddal. En valoszinuleg ugy csinalnam ( felteve, hogy elveted a sessionos megoldast, ergo linkelhetoknek kell lenniuk a szurt oldalaknak ), hogy post-tal kuldom a formot, a tuloldalon kiszedem ami felesleges, aztan atdobom egy masik oldalra, ahol immar url-ben vannak az adatok.
-
Protezis
őstag
Bar valoszinuleg a kerdezo kezdo(bb) mivolta miatt nem ajanlottad az objektumorientalt megkozelitest, de ha valoban jol szeretne megvalositani a form validalast/szurest, akkor talan az a legjobb ut.
Ha tisztaban van valaki az OOP-vel, akkor relative gyorsan meg lehet irni egy rakat validator osztalyt, amiket a form elemekre rahuzva automatizalhato az egesz ellenorzosdi. ( Raadasul ha jol tudom, pl. a Zend fw-ben levo form, validator es filter osztalyokat konnyen ki lehet emelni az eredeti kornyezetukbol es konnyen fel lehet hasznalni oket a teljes csomag nelkul. )
-
Protezis
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #1673 üzenetére
Ezeket nezd meg szerintem:
Ingyenesek:
- Eclipse PDT plug-innal
- Komodo Edit
- NetBeansFizetosek:
- Zend Studio for Eclipse
- Komodo IDE
- PhpEd -
-
Protezis
őstag
-
Protezis
őstag
válasz
tkazmer #1233 üzenetére
Ha keves jogosultsagi szinted, es keves hozzafero (felhasznalok, csoportok), akkor megfelelo. Ha viszont rugalmasan akarod kezelni a jogosultsagokat es el akarod kerulni a redundanciat, ajanlom az ACL fat. Ebben hierarchikus modon vannak tarolva mind a jogok, mind a hozzaferok.
A CakePHP keretrendszerhez volt egy jo magyar ACL leiras, most viszont nem talalom az atepitett oldalukon. Az angol megfeleloje: [link]
Ha nem akarod te magad megirni, es nem akarsz atterni valamelyik frameworkre, nezd meg ezt: [link] (meg nem probaltam, errol nem tudok semmit mondani)Az oldalgeneralast meg en ugy csinalom, hogy session valtozoba el van mentve a felhasznalo neve, valamint a csoportja, es ettol fuggoen keszul el az oldal (vagy dobom login oldalra, ha olyanra kivancsi, ami neki tilos).
-
Protezis
őstag
válasz
Louloudaki #725 üzenetére
Baszaras, hogy senki nem hasznal sanitizet. De ha sajat megoldast hasznal valaki, akkor is gaz van
Kozben lett megoldas a problemamra.Radio buttont meg nem hasznaltam cakephp-ban, igy nem nagyon tudok segiteni, raadasul te 1.1-et hasznalsz, mig en 1.2-ot. Leghamarabb hetvegen tudom kiprobalni, addig is ajanlom ennek a nezegeteset.
Bar ez eleg erdekes, szerintem itt lehet a gond:
''=>'',''=>''
Szerintem annyian nem hasznalnak itt a ph-n cakephp-t, hogy erdemes lenne neki kulon topikot nyitni, de ez csak az en velemenyem. Ahogy erzed.
-
Protezis
őstag
CakePHP-sok figyelem!
A kovetkezo problemat jopar helyen felvetettem, de valaszt nem kaptam. Gondoltam hatha itt nagyobb sikerrel jarok.
Mielott eltarolok valamit az adatbazisban, raeresztem a sanitize clean() metodust a bejovo adatokra. Igy az adatbazisban pl. a < jel < alakban tarolódik el.
$this->data = $sanitize->clean($this->data);
Megjeleniteskor nincs is baj, viszont ha a tartalmat egy input mezobe rakom, akkor az elejen levo & konvertalodik & -ra, es az eredmeny a html forrasban &lt; , vagyis az oldalon nem alakul at < jelle, hanem a kodjat latom.
Ha nem a
$form->input()
metodust hasznalom, hanem hagyomanyosan
echo '<input type="text" value="'.$value.'" />'
alakban, akkor mukodik.
Nem ertem, hogy ha mar van Sanitize::clean(), akkor kiirasnal miert nem ugy mukodik a dolog, ahogy elvarna az ember. A kerdesem: mas ezt hogy oldja meg?
-
Protezis
őstag
Rendben, java servletnel rendben van. Hiszek neked. Abban az esetben egy desktop alkalmazashoz hasonloan programozhatsz?
''Pici trükk...'' - igen, trukk. Nem azt mondtam, hogy nagy, hanem azt, hogy trukk. Nem tudom, egy alkalmazasszerver hogy azonositja a usereket a hatterben, de gyanitom, hogy hasonloan, mintha kezzel oldanam meg a problemat. Az, hogy ezt levettek a programozok vallarol, orvendetes. Ettol meg tartom azt, hogy egy C++/Java programozo mindenfele webes eloismeret nelkul csak nez, mint borju az uj kapura, amikor meglat egy session szocskat. (felteve, hogy nem egy alkalmazasszerveren csucsul, ugye?!)
''legelső tömegszámítógépek is időosztásosak voltak már, könnyedén azonosították a különböző termináljaikat'' - na neee mooond. Talan mert erre voltak kitalalva, nem ugy, mint a http.
Most befejeztem az offolast. Nem sok ertelmet latom ennek. -
Protezis
őstag
Szervlettel egyszer foglalkoztam, igy minimalis a tudasom. De ha munkamenetvaltozokra gondolsz, akkor az azert picit mas. Hagyomanyos ertelemben veve buveszkedes, a http protokoll megeroszakolasa.
Ertem, hogy az MVC a legjobb szerinted, de a mondatod akkor se ertelmes. Hianyzik valahonnan vesszo, vagy egy szo, nem tudom. De mindegy, a lenyeget ertem.
[Szerkesztve] -
Protezis
őstag
''Webre nem MVC-t lehet alkalmazni'' - ezt a tagmondtatot nem teljesen ertem
A keretrendszeremet azota nem hasznalom. Mellesleg mind a designt, mind az adatbazist en terveztem es keszitettem. Es valoban korulmenyes lett volna, ha mas csinalja ezeket. Mondjuk ugy, gyarkorlasnak jo volt, sokat tanultam belole. (ORM modult is csinaltam, azt meg lehet tovabbfejlesztem)
Visszaterve az OOP-re, C++ es Java binaris/desktop programok irasa utan picit furcsa az allapotmentesseg. Egyik baratom C++ -ban ir szamlazoprogramot, es bizony neki is magyarazni kellett, hogy hiaba hoz letre egy objektumot, a kovetkezo http keresnel az mar nem letezik ( bar akkor nem php-ban, hanem java servletekkel dolgoztunk). -
Protezis
őstag
''emlékszem, jópár hónapja volt itt a topikban egy arc aki php-ban akart valamilyen oop-s webes keretrendszert készíteni, hogy meggyorsítsa a munkát, és azt találta ki, hogy minden html tag-nek külön osztályt ír. ez tipikusan olyan eset, amikor tudja az illető, hogy hogyan kell osztályokkal dolgozni, csak arról nincs fogalma, hogy tulajdonképpen mire is jó az oop és hogyan érdemes alkalmazni. na pl. ezért kell c++-ban kezdeni ezt, nem pedig php-ban.''
- ezt kikerem magamnak. Elkeszitettem a keretrendszert, egyik munkamban hasznaltam is: [link]
Az OOP-t pedig nem php-ban tanultam, hanem C++ -ban, valamint Java-ban, ezen kivul pedig hasznaltam meg Smalltalkban, C#-ban.
Teljesen tisztaban vagyok, mi az az OOP, alkalmazni is tudom. A PHP-ben talan azert hasznaltam a megszokottol kicsit maskepp, mert teljesen mas dolog PHP-ben meg mondjuk Javaban objektumorientaltan gondolkodni es programozni. -
Protezis
őstag
válasz
superfinest #64 üzenetére
En meg arra gyanakszom, hogy ezt nem itt kellett volna megkerdezni.
Kerdezd meg itt: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Vírusirtó topic
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Spórolós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vivo V50 rapidteszt
- Androidos fejegységek
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest