Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • tgabi333

    tag

    válasz Tele von Zsinór #4800 üzenetére

    Jó, igen, van fordítás, de ez csak később alakult ki, alapvetőleg a php egy szkriptnyelv. A felfogása, a kialakítása ilyen. Ne hasonlítsd össze egy ténylegesen fordított nyelvvel - pl C/C++ - ahol is a require-höz hasonló funkció csak előfordítói tevékenység. Ilyen nincs és nem is lesz a PHP-ben, az hogy mi történik a motorháztető alatt az interpreter íróinak a dolga.

    Csak azért szerettelek volna kijavítani, hogy nehogy valakiben megmaradjon az a gondolat, hogy a "fordítás" elején bekerül a forráskód.

    Egyszerű a php felépítése, minden akkor történik amikor odaér a futtatás. (tisztelet a csekély kivételnek) Nincs más fordításhoz hasonló jelenség.

    ui: require_once-ok használata általában kódok elején szokás. Azonban nagyban javíthatja a feldolgozás sebességét ha a megfelelő helyen történik a használata, általában valamilyen könyvtári osztály/függvénykészlet betöltésekor javít sokat, emellett persze a kódban még erre is figyelni kell, bonyolítja a kódolást / nehezíti a szép kódot. Ennek a megkönnyítésére találták ki PHP5-ben az autoload-ot. De persze egy olyan kódnál amiben a kihívás az, hogy megfelelően használjuk a require-t meg az incude-ot, ott emlegetni sem érdemes :)

Új hozzászólás Aktív témák