Hirdetés
- Saját fejlesztésű notebookkal jelentkezett a VGA-iról ismert Moore Threads
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Egérpad topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED monitor topic
- Milyen egeret válasszak?
- AMD FX
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
"Nem tudom, mitől szebb. Ha arra van szükséged, hogy 2 query-t lefuttass egymás után, akkor azt le kell futtatni egymás után, miért csúnya ez?"
Hát nem tom, szerintem jobban mutat.
Pl. adott a következő:
$query = "DELETE FROM `adatb`.`tbl_egyik` WHERE `tbl_egyik`.`id` = 1 LIMIT 1;\n";
$query = @mysql_query($query)
or die ("Nem lehet lekérni az adatot a MySQL-táblából.<br />Hiba: ". mysql_errno() . ": ". mysql_error() ."<br />");
$query = "DELETE FROM `adatb`.`tbl_masik` WHERE `tbl_masik`.`id` = 1 LIMIT 1;";
or die ("Nem lehet lekérni az adatot a MySQL-táblából.<br />Hiba: ". mysql_errno() . ": ". mysql_error() ."<br />");
$query = ""DELETE FROM `adatb`.`tbl_harmadik` WHERE `tbl_harmadik`.`id` = 1 LIMIT 1;";
or die ("Nem lehet lekérni az adatot a MySQL-táblából.<br />Hiba: ". mysql_errno() . ": ". mysql_error() ."<br />");Ehelyett lehet így is:
$query = "DELETE FROM `adatb`.`tbl_egyik` WHERE `tbl_egyik`.`id` = 1 LIMIT 1;\n"
. "DELETE FROM `adatb`.`tbl_masik` WHERE `tbl_masik`.`id` = 1 LIMIT 1;\n"
. "DELETE FROM `adatb`.`tbl_harmadik` WHERE `tbl_harmadik`.`id` = 1 LIMIT 1;";
if ($mysqli->multi_query($query)) {
do { /* ... */ }while ($mysqli->next_result());Számomra utóbbi áttekinthetőbb...
Szerinted? 
"Annak idején az első munkámat úgy kaptam meg, hogy lóf*szt se értettem az egészhez. Konkrétan javascript-et az első, beugró feladatomnál írtam először
."
Én is az első munkámnál tanultam meg a(z) (X)HTML, CSS, JavaScript, PHP, MySQL alapjait, haverom faterjának csináltam egy honlapot baráti alapon (nem fizetős), kutyatenyészetről volt szó, és meg kellett csinálni hozzá a szép, felhasználóbarát (és egyben foolproof) admin felületet is, hogy tudjanak képet hozzáadni, a kutyához törzskönyvet kitölteni, meg minden egyéb adatot, törlés, módosítás, a honlap szerkesztése és minden egyéb finomság belekerült, szoptam vele elég sokat. Szerencsére nem tűztek ki szoros határidőt (főleg mivel tisztában voltak vele, hogy ingyé' csinálom, meg csak most tanulom az egészet), szóval eltökölhettem vele egy pár hónapot, mire nagyjából fullos lett. A dizájnon mondjuk lenne mit csiszolni, de valahogy a dizájn egyáltalán nem érdekel.
De majd ráérő időben ráfekszem arra is. Egyedül azért mindent megcsinálni kicsit sokáig tartott... 
Most utólag javítgatom a kódot, és röhögök a saját hibáimon. És még mindig érzem, hogy az igazán komoly webfejlesztéstől elég messze vagyok, de folyamatosan tanulok.
"Senki sem fog fizetni azért, mert megspóroltál 0.3% processzoridőt, vagy hogy 0.2 másodperc helyett 0.13 alatt jön be a weboldal."
Ez igaz, de saját kíváncsiságom kielégítésére jó móka ilyenekkel szórakozni.
Persze ha már komoly munkánál szoros határidő lesz, akkor valszeg nem apróságokkal fogok tökölni. 
Új hozzászólás Aktív témák
- Saját fejlesztésű notebookkal jelentkezett a VGA-iról ismert Moore Threads
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kés topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Hardcore café
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- World of Tanks - MMO
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- HP 255 G10 Ryzen 5 7520U 8 GB DDR5 256 GB SSD FHD Új 2 ciklus Gari 2028.
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 9 i7-1185G7 32 GB RAM Iris Xe 4k kijelző törésgarancia
- Gigabyte B550M DS3H
- Canon i-SENSYS MF416dw multifunkcionális lézernyomtató
- Fujitsu ESPRIMO Q556/2 USDT,I5-7400T,8GB DDR4,256GB SSD,DVD,WIFI,WIN11
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4127, 100% AKKSI
- Sony WH-CH710N aktív zajszűrős Bluetooth fejhallgaó
- MacBook Air 15" M4 / 24 GB / 512 SSD / 100% akksi / gyári garis
- Beszámítás! Lenovo LOQ 17IRX10 FHD Gamer notebook - i7 13650HX 24GB DDR5 1TB SSD RTX 5050 8GB
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Pl. adott a következő:
Szerinted?
De majd ráérő időben ráfekszem arra is. Egyedül azért mindent megcsinálni kicsit sokáig tartott...