- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Videós, mozgóképes topik
- Gaming notebook topik
- Androidos tablet topic
- TCL LCD és LED TV-k
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- Milyen monitort vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Xiaomi Pad 5 - hatásos érkezés
Új hozzászólás Aktív témák
-
CSorBA
őstag
Természetesen én is így csinálom. Azonban ilyenkor csak az error messaget kapod el, magát a last queryt PDO-val nem tudod lekérni, mivel prepared statementeket használ, amit az SQL szerver fog összerakni. Szóval php oldalon nincs meg az utolsó lekérdezés. SO kérdés ezzel kapcsolatban: [link] Itt viszont egy lehetséges megoldás: [link] A kérdésem arra irányult, hogy ilyesmit használ-e valaki?
-
mr.nagy
tag
Sziasztok!
Van PHP oldalon egy HTML form aminek az adatait SQL adatbázisban rögzítem. Ennek az egyik mezőjébe számot írnak. Azt, hogy lehet megoldani, hogy ha ez a szám nagyobb mint 50 dobjon egy figyelmeztetést (pl. "Jó nagy szám! Biztosan?" a válasz igen, nem) és a választól függően fusson tovább a php script vagy sem?!
HMNote10Pro
-
Speeedfire
félisten
Tudnátok ajánlani valami pdf generátort? Html tartalom lenne az input és a kimenet pdf.
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
Coyot
őstag
-
fordfairlane
veterán
válasz mr.nagy #17753 üzenetére
A legegyszerűbb egy kliensoldali javascript, ami 50 vagy nagyobb szám esetén feldob egy confirm ablakot.
<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
<meta charset="utf-8">
</head>
<body>
<form id="myFormId">
<input type="text" id="myInputFieldId">
<input type="submit">
</form>
<script>
document.getElementById("myFormId").addEventListener("submit", function(event) {
var val = document.getElementById("myInputFieldId").value;
if(parseInt(val, 10) >= 50) {
if(!confirm("Jó nagy szám! Biztosan?")) {
event.preventDefault();
}
}
});
</script>
</body>
</html>[ Szerkesztve ]
x gon' give it to ya
-
mr.nagy
tag
-
supercow
őstag
válasz fordfairlane #17757 üzenetére
lehet böngészővel (is) fullextrásan
<input type="number" pattern="[0-9]*" min="1" max="50" required autofocus autocomplete="off">[ Szerkesztve ]
In nomine Pasta, et Fusilli, et Spaghetti Sancti. Ramen.
-
supercow
őstag
válasz fordfairlane #17760 üzenetére
Telefonon segít azzal hogy a számjegyes billentyűzetet hozza fel. A másik részt nem értem.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz supercow #17761 üzenetére
"A másik részt nem értem."
Mivel odaírtad, hogy max="50", ezért a böngésző helyes implementáció esetén már vagy eleve a bevitel során, vagy a fókuszváltás/elküldés/stb. során jelzi a validációnál, hogy érvénytelen számot adtál meg, ergo nem is enged tovább, nem tudod elküldeni az űrlapot (csak ha trükközöl webfejlesztő panel segítségével, vagy ha például a böngésző nem is támogatja a HTML5-öt). Itt meg nem ez a cél, hanem a figyelmeztetés arra, hogy a felhasználó nagy számot adott meg - de ettől még egyébként elfogadható a nagy szám is, csak meg kell győződni róla, hogy a felhasználó tényleg azt akarta-e.
Igaz, a javasolt ellenőrzési módszer is csak kliensoldalon zajlik, tehát ez sem egy atombiztos megoldás, de lehet, hogy a kérdezőnek ez is elegendő, ez nem derült ki.Sk8erPeter
-
supercow
őstag
válasz Sk8erPeter #17762 üzenetére
Most már értem, jogos. valóban nem erre volt szüksége a kérdezőnek.
-
fordfairlane
veterán
válasz supercow #17761 üzenetére
Telefonon segít azzal hogy a számjegyes billentyűzetet hozza fel.
Igen, de a "pattern" attribútum ez esetben fölösleges. MDN szerint number mezőnél nincs hatása (lehet, Chrome-nál más a helyzet).
A másik részt nem értem.
Felvihet 50-nél nagyobb számot, csak akkor rá kell kérdezni még egyszer. Ha az szerepelt volna a hsz-ben, hogy nem vihet fel 50-nél nagyobb számot, akkor én is valami kész validátor-metódust ajánlottam volna.
[ Szerkesztve ]
x gon' give it to ya
-
biker
nagyúr
azt hiszem megkattanok...
van egy vegyes rendszer, php beszélget a mysql-el, js beszélget a php-vel, adatok jönnek mennek.
MINDEN file kódolása utf-8, mysql tábla utf-8
ha beküldök js-ből a php-n át a táblába egy szót, pl Masszázs, ez kerül be: Masszázs
Ha azt kiolvasom, és visszaküldöm képernyőre Masszázs lesz
ha beírom a mysql-be Masszázs, elhal a js kódolási hibávalha viszont nem a js-ből php-n keresztül beküldött adattal keresek a táblában, akkor false lesz az eredmény, mert Masszázs != Masszázs
Hol a rákban lehetne helyre tenni a kódolást?
Minden file elején ott helyes karakterkódolás, és már kitépem a hajam.Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
ááááhhhhh, esküszöm soha többet senkinek a "szuper kész megoldása" nem kell
persze hogy sql hívások set names nélkül, hogy törne le a keze aki írta a php jquery naptáratElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
Sk8erPeter
nagyúr
"persze hogy sql hívások set names nélkül, hogy törne le a keze aki írta a php jquery naptárat"
A többesszámot a hívásoknál nem értem, a SET NAMES 'valamilyen_karakterkészlet' (pl. SET NAMES 'UTF8' (aposztróf nélkül is működne itt amúgy)) utasítást egyszer kell csak kiadni, a csatlakozás után, és kész.
Persze lehet, hogy erre utaltál, csak félreérthetően hangzott.
(Ahogy a "php jquery naptár" is furán hangzik. )Sk8erPeter
-
biker
nagyúr
válasz Sk8erPeter #17767 üzenetére
Igazad van maestro, az ember legyen tárgyilagos akkor is, ha épp agyf@szt kapott már
Egyszer kellett volna megadni, de még erre is lusták voltak
És igen, php/jquery, hiszen önmagában a jquery nem fog nekem eseményeket sql-be írogatni igaz?Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
Kommy
veterán
Sziasztok!
Lehetséges valahogy olyat csinálni, hogy készítek egy olyan oldalt ahol egy linket kell megadni és ekkor a link mögött álló fájlt letöltené a szerverre.
Erre azért lenne szükségem, mivel beleőszülök mire ADSL-el feltöltök nagyobb fájlt a szerverre. Ezek a fájlok pdf-ek lennének, katalógusok. És sajnos normális nem nem elérhető a környéken.
-
cidalain
veterán
Szerintem nem.
De jonnek a keresztkerdesek:
Miert akarod sajat tarhelyre lementeni a pdf-etn mikor elerheto ugye mashol?
En max a kulso linkeket rendszereznem az oldalamon, es ha kell akkor az anyagot a kulso szerverrol mentenem le, amikor eppen szukseg van ra. Ennek veszelye, hogy neha eltunik egy-egy pdf az eredeti helyrol.
Amugy is figyelni kell a kulso pdf doksik sajat szerveren valo elhelyezesere: ha jogvedett anyag van a pdf-ben abbol problemad is lehetne... (Pl beszkennelt konyv)>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
biker
nagyúr
Megoldható curllel, de kb egy óra alatt le is nullázzák a szervered ha le tudnak tölteni egy jó kis scriptet a szerveree
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
randras
veterán
XAMPP-ban a legújabb verzióból kivették a régi beállítópanelt, és így alapból minden jelszó nélkül települ, én meg fogtam, és a mysql adatbázis user táblájában átírtam a jelszavakat, most meg nem tudok belépni.
Innen hogyan lehet ismét működővé varázsolni?
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz PumpkinSeed #17777 üzenetére
Pont most írta, hogy "A xampp\mysql\data\mysql\user.frm, user.MYD, user.MYI felülírása friss telepítésből származóval megoldotta."
Sk8erPeter
-
PumpkinSeed
addikt
válasz Sk8erPeter #17778 üzenetére
Szerbiában vagyok és ide lassabban ér ide az internet.
"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán
-
supercow
őstag
válasz PumpkinSeed #17779 üzenetére
Biztos a kerítés lassíccsa
-
cidalain
veterán
válasz PumpkinSeed #17782 üzenetére
Az tény, hogy a körítés sokkal nagyobb...
No meg az ára>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
Ablakos
őstag
Nem tudom elindítani a phpMyadmin -t. Mbstring kiterjesztést hiányolja.
Telepítettem: yum install php-mbstring, de a Zend Multibyte Support továbbra is disabled
Az mbstring.ini -ben nincs kikommentezve az mbstring.so
Hol kell még ezt állítgatni? -
Jinxb1rd
addikt
Sziasztok!
Az a problémám hogy az index.php-ban require_once('xxx/xxx/header.php'); sorral behívok egy állományt, amely tartalmazza az oldal kezdő szerkezetét, de megjelenítésnél szétesik az egész és a body részbe rakja be a meta tageket. Chrome-ban legalábbis ezt csinálja. Lásd: Fogorvos Szegeden
Ez van a header-ben:
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title><?php echo $pageTitle ?> - Fehér Dent | Szeged</title>
stb..
</head>
<body>
stb..Az index.php a következőképpen kezdődik:
<?php
require_once('xxx/xxx/header.php');
?>
<div id="Left">
Ha a header tartalmát egy az egyben kikopizom és kicserélem a sorral, akkor gond nélkül behozza az oldalt úgy ahogy kell.Mi ennek az oka?
Sajnos minden oldal külön külön fájlban van, szóval nem akarom minden egyes fájlba külön-külön berakni a header fájl tartalmát, főleg, ha kiderülne hogy módosítani kell esetleg, az halál lenne.
[ Szerkesztve ]
We are only Stardust...
-
Sapphi
aktív tag
Sziasztok!
Nem találtam más topicot így ide teszem fel a kérdésemet, szeretném megkérdezni, hogy milyen csapatokat tudtok ajánlani wordpress oldal feljesztésre? Illetve szeretnék más fejlesztésre is keresni embereket. Szeretnék egy olyan programot ami 1-2 óránként lement egy oldalról bozonyos adatokat és ezt elmenti MySQL-be, majd azokból statisztikát ír ki.
Szeretnék csapatot vagy megfelelő embereket keresni ezekre a munkákra.
Köszönöm előre is ha tudtok ajánlani embereket vagy akár csapatokat is!
[ Szerkesztve ]
-
cidalain
veterán
Lokális szerveremen frissítettem a PHP-t 5.2.3-ról 5.4.45-re.
Az egész szerver úgy tűnik hogy belassult. lassabban töltődnek be az oldalak, ilyesmi.
Ez normális? (a régi PHP csak 20 mega körül volt, az új meg 44 mega) Létezik hogy a gépigénye megnőtt? vagy mi lehet a gebasz>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
randras
veterán
Nem tudom miért, de localhoston nem töltődik be a curl bővítmény, hiába engedélyezem. Kipróbáltam 3 féle php és apache kombót, semmi nem változott. Kerestem, hátha írnak valamit valahol pluszban a ; törlésen kívül, de csak egy port állításról volt még szó, az sem segített.
Mi a
-
Joci93
senior tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem.
Van ez az oldal. A kezdőlapon található a 'Booking' szekció, ahol ki lehet választani a foglalás típusát, dátumot illetve az érkezők számát. Az lenne a gond, hogy a ' Variable days Demo' részt, ha kiválasztjuk, akkor az 'End Date' mezőben nem jelenik meg a kiválasztott dátum. Sima jQuery Datepicker-t használ az oldal.
Köszi a segítséget.
Furcsa, több ezer emberrel találkozunk és egyik sem fog meg igazán. Aztán megismerünk valakit, aki megváltoztatja az életünket. Örökre.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz Joci93 #17791 üzenetére
Gondolom a jquery .value értéket írna felül amit amúgy az etdate2-nél nem lehet.
document.getElementById('stdate2').value = "valami";
/*Sikeresen felülírta*/
document.getElementById('etdate2').value = "valami";
/*Nem írta felül*/Mert az első form-ban is etdate2-nek nevezted el és ezért nem látja a hivatkozásnál a másikat.
[ Szerkesztve ]
"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán
-
Creepkiller
csendes tag
Sziasztok!
A következő gondom lenne:
Egy olyan feladatot kaptam, hogy adott egy jpg, ami fehér alapon tartalmaz pár kisebb képet. Feladat, hogy ezeket a mini képeket valahogyan kikéne szednem erről a jpgről dinamikusan, és el kellene tárolnom azokat.
Valakinek van ötlete, hogy hogyan oldható ez meg vagy, hogy egyáltalán honnan tudom meg azt, hogy az adott pontban egy másik kép található?Előre is köszi!
-
Joci93
senior tag
válasz PumpkinSeed #17792 üzenetére
Köszönöm, tényleg ez volt a probléma.
Furcsa, több ezer emberrel találkozunk és egyik sem fog meg igazán. Aztán megismerünk valakit, aki megváltoztatja az életünket. Örökre.
-
cidalain
veterán
válasz Creepkiller #17793 üzenetére
Hat ez macera:
Ami konnyites lehet, ha a nagykep mindig ugyanakkora, a kiskepek helye a nagykepen mindig ugyanaz, es a kiskepek ugyanakkorak (legalabbis az adott helyen levok). Mert akkor ki lehet merni, es egy adott algoritmussal kikapni a kiskepeket az input kepbol.Ha a nagykep mindig masfajta, a kicsik is osszevissza vannak, netalan meg kicsit elforgatva is lehetnek, akkor eselytelen. Rohadt bonyolult algoritmilus kellene ami pixelenkent nezi a nagykepet, es megallapitja hogy az adott pont vajon feher keret e vagy pedig a kimentendo kiskep resze e.
[ Szerkesztve ]
>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
sztanozs
veterán
válasz cidalain #17795 üzenetére
illetve az egyszerű algoritmushoz legalább az kell, hogy
- a kis képek egyformák legyenek (pixelre)
- a kis képek egyformák egy sorban és oszlopban legyenek (szintén pixelre)
- a háttér színe ismert fix legyen
így egy scan-nel megállapítható a képek mérete és elhelyezkédésepersze rádobált, nem elforgatott téglalap alakú képeknél, ahol a kép nem olvad bele a háttérbe (kép határ legalább a szélén eltér a háttértól) egysével, soronként szkennelve kiszedhetők a képek. Persze nem egy gyors megoldás.
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
cidalain
veterán
válasz sztanozs #17796 üzenetére
Jaja. Te kicsit szakszerubben fogalmaztal.
De a lenyeg az hogy latni kellene a teszt kepeket, aztan arra ra lehetne mondani hogy igen ezzel erdemes foglalkozni, es milyen iranyban kell elindulni.
Vagy hogy hagyja a francba, mert mar-mar OCR szintu analizalast kellene irni hozza. Csak ez OPR lenne optical picture recognition>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
sztanozs
veterán
válasz cidalain #17797 üzenetére
Jaja, igazából nem is neked, hanem neki válaszoltam volna, csak kontextusban a te hozzászólásodhoz tartozott
[ Szerkesztve ]
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
randras
veterán
Hogyan tudnám a phpMyAdmin configjában a MaxExactCountViews értéket fálrendszerszintű hozzáférés nélkül módosítani, vagy mit kell tennem, hogy a VIEW-k esetén is megjelenjen a lapozó, ha egy oldalnyinál több sor van bennük? Mert valljuk be, alapértelmezés szerint (hogy nincs lapozó) nem valami kényelmes, alapszintű statisztikának viszont amúgy elmenne.
-
törölt tag
Csak egy gyors kérdés:
Egy űrlapon INT értékeket kérek be és szúrok be mysql táblába, de vannak olyan mezők amik üresen hagyhatóak. Ilyenkor a bindParam() problémázik az alábbi formulával.
bindParam(":valami_ertek", $postValamiErtek, PDO::PARAM_INT);
Ezt miként célszerű elhárítani? Még sql rész előtt adjak ilyenkor 0 értéket neki vagy a valami paraméterrel meg tudnám mondani a beszúráskor, hogy legyen nulla az érték?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest