- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- Teljesen az AI-ra fókuszál az új AMD Instinct sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen széket vegyek?
- Androidos tablet topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Steam Deck
- Melyik tápegységet vegyem?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacc
aktív tag
válasz
Jinxb1rd #19112 üzenetére
Tapsi felvetése jogos, de SQL arthmetic operátorok is jók ide
. Én mindenképp szorzással gondolkodom. Azzal meglehet kapni a kívánt sorrendet a példád alapján. Így fejben nézve..., nekem az ilyen szorzások csak terület számításnak tűnnek
Ötletnek esetleg tárolt eljárást lehet írni, igaz nem kötelező, de jobb.
1. Arról van szó, hogy a csempe méretnél ott az X ahelyett jobb lenne a * mint szorzás, azt lehet parselni, vagy regex-szel kiszedni és összeszorozni, az értéket a szórzás jeltől álló bal és jobb operandusokat.
2. Lehetőségként split-elni, azt a stringet, és úgy is lehet szorozni.
Az 1. és 2.-ra itt találsz egy példát, amitől elmegy majd a kedved.
De külön itt is van, hogy a varchar szereplő matematikai kifejezést hogyan lehet exec-elni.
3. A kedvencem, és ez lenne az ideális szerintem: 1 oszlop a szélességnek és 1 oszlop a magasságnak. Nem tudom, hogy mennyire tudsz migrációt végrehajtani az adattáblán (technikai, vagy üzleti okok miatt)
Itt is szorzással lehetne a méreteket meghatározni, ez lehetne az első ORDER BY kritérium. Második kritériumnak pedig ottlehetne hogy a csempe szélesség vagy magasság alapján rendezne. Így lazán elkerülhető sort_order (Tapsi javaslata alapján) a 3x2 és 2x3 dilemma, mert ugye második ORDER BY kritérium ezt tudná tisztázni is. (Kivéve ha manuálisan akarjátok ezt is állítani, akkor van értelme a sort_order-nek).
Bár ilyen esetben ott van a 24-es csapda. 4x6, 6x4, 3x8, 8x3, 2x12, 12x2-es méretek. Itt is lehet kell a sort_order, bár ez tényleg a megrendelői kritérium alapján dől el. -
Jinxb1rd
addikt
válasz
Jinxb1rd #19111 üzenetére
Végül csak php oldottam meg végül. Akit érdekelne esetleg:
function cmp_size($a, $b) {
$a_pieces = explode("_", $a);
$b_pieces = explode("_", $b);
for ($i=0; $i < 3; $i++) {
$a_temp = floatval(str_replace(',', '.', $a_pieces[$i]));
$b_temp = floatval(str_replace(',', '.', $b_pieces[$i]));
if ( $a_temp == $b_temp )
continue;
else
return ($a_temp < $b_temp) ? -1 : 1;
}
return 0;
}
uasort($size_array, 'cmp_size'); -
Jinxb1rd
addikt
válasz
Jinxb1rd #19110 üzenetére
Félmegoldást sikerült kitalálni:
ORDER BY ABS(REPLACE(termekSize, ',', '.'))
Ezzel az első tagra vonatkozóan jól sorbarendezi, azonban a második tagnál már nem vesz figyelembe semmit.
CHARINDEX és a LEFT megoldásokkal szórakoztam még, de gondolom azért nem működik, mert nem minden esetben van találat charindexre és error-t dob.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Jinxb1rd #12508 üzenetére
"Ami probléma nekem az a design, sztem elég tré és ráadásul 3 féle css-ből áll össze"
Na várj, most az elFinderről beszélsz? Már elvesztettem a fonalat.A CKEditornál furcsák a hibák, amikről beszélsz, na de persze 2 év alatt sok változás történhetett, a 4-es változat nem olyan rég jött ki, adhatnál neki egy próbát.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Jinxb1rd #12499 üzenetére
Szívesen, majd írhatnál esetleg visszajelzést, hogy mit sikerült kihozni belőle.
"Szvsz CKEditor kissé gagyi, előző honlapon azt használtam, de..."
Heh? Az gagyi?Ez szerencsére közel sincs így, sőt.
Én a TinyMCE-t hosszas kapcsolatunk után épp a CKEditorral "csaltam meg", majd végül inkább utóbbi mellett döntöttem. CKEditor: "tágas" API, nagyon jó dokumentáció, aktív support, Drupalhoz, Joomlához való külön támogatás, ASP.NET Control (hót egyszerűen kezelhető, percek alatt beüzemelhető!), Java Tag Library, mindez a TinyMCE-ről sajnos nem igazán elmondható. ("Tovább is van, mondjam még?")
Ezenkívül az Inline editora szerintem nagyon üt annak egyszerűségével és könnyű beüzemelhetőségével:
http://ckeditor.com/demo#inline
Az sem lehet véletlen, hogy a Drupal 8 core-ba hosszas válogatás után végül a CKEditor került be az amúgy igen meggyőző Aloha Editorról, ennek okáról a Drupal atyjának egyik blogcikkében olvashatsz:
http://buytaert.net/from-aloha-to-ckeditor"Since that announcement, CKEditor has caught up, and now offers feature parity to Aloha Editor when it comes to our needs. Frederico Knabben, creator of CKEditor, has reached out to offer whatever support he can to make CKEditor and Drupal work together better. They already prototyped a convincing alternative to Aloha Editor's killer "Blocks" system (which is an excellent match for Drupal's need to manage content within text content in a structured manner). In addition to that, we found that CKEditor is more mature in terms of APIs, documentation, and ecosystem around the project. Hence, after days of research and weeks of further discussion, the consensus is that CKEditor is now our best choice.
Therefore, we are going to switch from Aloha to CKEditor for Drupal 8 core. By making this switch, we will not only have a more mature WYSIWYG editor, but we also free up resources to work on other parts of Drupal's authoring experience. The CKEditor team has committed to fix the 8 functional gaps that we've identified in their two next upcoming releases."
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Jinxb1rd #12478 üzenetére
Nem lehet, hogy valami ilyesmibe futottál bele, mint az alábbi?
http://serverfault.com/questions/329257/deny-all-request-for-any-setup-php-or-upload-php
Vmiért úgy gondolta itt egy szerver üzemeltetője, hogy jó lesz tiltani globálisan az upload.php-t a TinyMCE-nél. Bár ahogy írod, csak a "folder" query stringnél nem jön be a dolog, de lehet, hogy valami ilyesmi van a háttérben. Esetleg nézd meg, saját .htaccess-ben nincs-e ilyen szabály. Ahhoz még túl korán van, hogy hirtelen vágjam, saját .htaccess-ből ezt felül tudod-e bírálni, próbáld meg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kuponkunyeráló
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Teljesen az AI-ra fókuszál az új AMD Instinct sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen széket vegyek?
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- ÚJ PS5 Slim - FW 8.40 - Lemezolvasó - Lua Loader - Lua játék - Lapse
- új, bontatlan, iPhone 16E gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- Üzletből, garanciával, Macbook Pro Retina 16" 2019, Gray i9 64GB RAM 1TB SSD Radeon Pro 5500M
- Üzletből, garanciával, Macbook Pro Retina 16" 2019, Gray i9 64GB RAM 2TB SSD Radeon Pro 5600M 8GB
- MacBook Pro 14" M1 MAX - 32GB / 1TB (2021) - 1 év garancia
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- AKCIÓ! Google Pixel 9 Pro 5G 128GB 16GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest