Új hozzászólás Aktív témák
-
fordfairlane
veterán
jogos e a szörnyülködésem, ha a controllerbe beírnak kézzel szöveget, amit meg is jelenít a weblapon?
pl PagesController.php-ben benne van egy "ha nincs kategória név, akkor $categoryName="Main Categories" féle rész? Nem az lenne a lényeg, hogy a kontroller lekéri a modelből az adatokat, amit a view megjelenít?
Ez attól függ. Ha nincs külön viewmodel, ami kezeli a logikáját az adott megjelenítésnek, akkor előfordulhat ilyen kis baleset, hogy a controllerbe kerül a megjelenítési logika. Ez adott esetben megbocsájtható, mert a nézet általában valamiféle template-nyelv szokott lenni, aminél ugyanúgy nem jó, ha komplex logikai elemek, vezérlőszerkezetek kerülnek.
és ha a az ilyenmain controllerben jquery notify ablakot is generál mint mondjuk "Success" ???
Ez már problémásabb. Az ilyet ajánlatos nézet template-be tenni.
- azt már fel sem említem, hogy a több nyelvűre kért site set_locale és i18 nélkül és minden szöveg kézzel beleírva...
Előfordul az ilyen. Symfonyban például az ilyen szövegrészeket utólag a Translator komponens segítségével könnyen át lehet tenni a megadott nyelvre. A CakePHP-t nem ismerem.
Az MVC paradigma megértése és használata szerintem fontos dolog, enélkül nehezen tudom elképzelni komplex rendszerek fejlesztését és karbantartását. Az MVC az objektum orientált programozás egyik alapvető tézisére, a Single Responsibility Principle-re épül, ami nélkül a program inkább csak objektumot használó, mint sem objektum orientált.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tőzsde és gazdaság
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Parfüm topik
- OLED TV topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Apple MacBook
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z97X-Gaming 3 Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Meta Quest 3 akkumulátoros fejpánt
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 1000GB OLED 120Hz Gar!
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest