-
PROHARDVER!
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
Monya78
veterán
Random mód kikapcsolás Nálam is előfordult már 4 hónap alatt 3-4x alkalommal (7008-as készülék) ill. magától a következő csatornára lépegetett. Sima stand by helyett egy nagy power off kapcsolás után helyre szokott állni.
Mostanában olyat csinál hogy a külső hdd-re ha új anyagokat másolgatok számítógépel, a TV nem akarja frissíteni a könyvtárakat. Most kb. egy héttel ezelőtti tartalmat lát a TV bizonyos könyvtárakban.
[ Szerkesztve ]
-
-
Gaga_30
tag
válasz -szabi- #6107 üzenetére
Szia!
Azóta alaposan leteszteltem, hát a full HD (néha 720p is) mkv fileoknál rendszeresen lefagy egy idő után sajnos, illetve a DTS hangot nem játsza le. Sima Divx/xvid megy neki szépen.
leginkább egyébként is azokat nézek így elvagyok vele, de emiatt nem adtam el az O'Play Minit, hátha kell.
Változást egyébként nem vettem észre a menüben vagy a működésben.Üdv:
Gaga -
Monya78
veterán
Talán majd egy firmware frissítés megjavítja...legalábbis ebben reménykedem
Gaga 30
DTS hanglejátszása tudtommal 6xx8 típustól felfele működik, se régebbi, se kisebb kategóriás nem játsza le.
Próbáld ki pl. a Mkv gui merge progival kiszedni a DTS hangsávot, és úgy lejátszani. -
teletext
csendes tag
válasz kalapacsolok #6343 üzenetére
Szia,
A járható út ha az s-video kimenetet rákötöd a tv bemenetére.
De monitorként nem fogod tudni használni, olyan mosódott lesz a képe a laptop lcd-hez képest.
Max film nézésre lesz ez a megoldás elég. -
szabimaci
csendes tag
Sziasztok! CI+ kártyákkal van tapasztalatotok? Ma lecseréltem a set top boxomat egy CI+-ra egy Philips 42PFL5038K/12-hez de nem ismeri fel 17-es hibát mutat folyamatosan. Firmware frissítés volt a tévén, a Digisek is ránéztek a kártyára, hogy aktív-e, de mégsem megy.
Köszi előre is! Szabi
-
bksgbr
tag
Sziasztok!
Teljesen el vagyunk keseredve a nemrég vásárolt Philips LCD tv-vel kapcsolatban. A történet röviden: január 10-én vásároltunk a Eur...cs-ban egy Philips 32PFL3168H/12 tv-t, de az február 1-én elromlott. A hibajelenség: bekapcsolás után a Philips felirat megjelenik, majd eltűnik, egy kis idő múlva (kb 5-10 másodperc) újra megjelenik majd megint eltűnik és ez megy a végtelenségig, illetve menne ha nem húznánk ki a tápkábelt a konnektorból. Semmire nem reagál a készülék, se a távirányítóra, se az előlapon található bekapcsoló gombra.
No vissza is vittük az áruházba, jegyzőkönyvet vettek fel, majd közölték szólnak, ha visszaérkezik a szervizből. Ez meg is történt a héten hétfőn (03. 24-én) hazavittük, bekapcsoltuk, ment is egészen máig, majd egy csatornaváltáskor ismét előjött a hiba, Philips felirat megjelent, el-vissza ez ismétlődik és semmire nem reagál. Egy kicsit elkáromkodtuk magunkat. Mélységesen csalódtunk a Philipsben, mert az eladó is ajánlotta ezt a márkát...
Egyébként a szerviz a múltkori javítás után a garanciajegyre azt írta, hogy SSB csere.
Egyszerűen nem tudjuk, mi a fene lehet a készülékkel, mi normál módon, megfelelően használjuk, nem nyúlkálunk, piszkálunk a menüjébe, semmi olyasmit nem teszünk vele, ami esetleg az árthatna neki. Hányszor vagyunk kötelesek eltűrni, hogy szervizbe küldjék a készüléket, másfél hónapot várni rá, és közben a tv helyett a Holdat nézni???
Üdvözlettel: egy csalódott Philips tv tulajdonos -
Trak
addikt
Ugyanezt küldd el a Philips oldalán található e-mail címre is nyugodtan. Es ne gondold, hogy nincs másnak hasonló tapasztalata pl. Samsung, vagy LG termékkel. Verd ki a balhét a boltban, hogy vagy azonnal adjanak egy másikat, vagy adjak vissza a pénzedet, mert nem vagy elégedett, nem fogsz megint 1.5 hónapot várni. Ha nem akarjak, akkor hivatkozz a panaszkönyvre és/vagy a fogyasztóvédelemre. Mondd, hogy megírod neten is, hogy ebben a boltban átvernek... Ezek után szerintem kétségesebbek lesznek. Persze először próbáld meg nyugodtan megbeszélni velük, hátha segítenek, eddig jókat hallottam erről a boltrol.
''Mielőtt megszólalsz, gondold végig, szebb-e, mint a csend, amit megtörsz vele...''
-
szabimaci
csendes tag
Nem védeni szeretném a termék gyártóját, de a meghibásodásról nem a bolt tehet... ettől függetlenül én is úgy gondolom, hogy keresd meg a Philips-et is a problémával. És böngéssz át egy fogyasztóvédelemmel foglalkozó oldalt a garanciális javításokról. Ott megtalálod, hogy hány javítás, vagy milyen szervizben töltött időszak után kérhetsz új terméket, vagy vissza a pénzedet.
-
rsf
senior tag
Szerintem ha jót akarsz soha ne a boltba vidd vissza a hibás terméket, hanem egyenesen a márkaszervízbe.
Persze ha valaki tud várni hónapokat akkor kínozhatja magát.
Nekem annó a Samsung monitorom halt meg ilyen hibával(nem akart bekapcsolni).Felhívtam a szervízt mondták, hogy táp panel hiba amit egyben cserélnek ha fölviszem akkor másnap mehetek érte.
Én meg mondtam, hogy nem szeretnék 2x Pestre menni ami nekem 60km. A szervizes mondta, hogy ok akkor mondjam be a monitor HW számát, hogy be tudják szerezni a hozzá való panelt. Majd vigyem akkor el hozzájuk az egyik kolléga kicseréli a panelt és ha az volt a baja akkor vihetem is haza de ha nem akkor ott kell hagyni. Igy is volt felvittem aztán elvitték a monitort hátra én meg 10 percet beszélgettem egy fószerrel a pultnál aztán egyszer csak hozták a monitort, hogy kész.
De tesóm LG monitorjával is volt egy hasonló esetem, csak akkor azt mondták, hogy 3óra múlva menjünk vissza. Addig volt időnk pár dolgot elintézni.
A két szervíz nem volt azonos. A Samsungos eset 3éve volt az LG-s meg 12éve.
De lehet, hogy azóta mivel számtalan jele van visszafejlődött a világ.
Üdv.Ui: Először a Samsung infó vonalát hívtam és ők mondták, hogy melyik szervíz van hozzám a legközelebb.
[ Szerkesztve ]
“Az a baj a világgal, hogy a buták mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.“
-
bksgbr
tag
Nos az a helyzet, hogy sajnos nincs lehetőségem szervizbe szállítani autó híján, ami Pesten van (mármint a szerviz), én meg Egerben. Az a szerencse, már ha annak lehet mondani, hogy az üzlet tőlünk kb. 300 m-re van, így oda kell visszavinnünk, sajnos ez az egyetlen járható út a másik helyett (közvetlen szervizbe vitel). Mindegy délután felkerekedünk, aztán irány a bolt.
Köszönöm az eddigi tanácsokat, majd megírom mi volt. -
rsf
senior tag
Arra utaltam, hogy ha felhívsz pár szervízt(Miskolc vagy Pest) akkor valószínű, hogy tudnak segíteni neked abban, hogy eljuttasd a TV-t hozzájuk.
Lehet, hogy azt mondják, hogy küldenek egy futárt érte és majd visszaküldik ha megjavították. Lehet, hogy azt mondják, hogy jár arra egy autójuk hetente stb.
De lehet, hogy kell fizetned az oda szállításért, de nekem megérne 3eFt -ot, hogy ne várjak 1,5hónapot a TV-mre.
Ezek csak találgatások, de amíg nem beszélsz velük és nem veszed a kezedbe a TV-d sorsát addig csak várhatod a sült galambot
Üdv.“Az a baj a világgal, hogy a buták mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.“
-
őstag
Médiamarkt 2012. húsvétja... bluemirage TV-t vesz (pfl7496). A TV mellé vett garanciakiterjesztést (annak a biztosítós sztoriját most mellőzném. A lényeg, hogy azon szerepelt, hogy akárhány kiló alatt lévő eszközt vissza kell vinni a MM-ba, az a feletti súlyú pedig helyszíni garis, azaz kijönnek hozzám. A TV min 1 kg. nehezebb volt. Asszem összesen 4-5 évre lett véve a gari... már nem emlékszem. A lényeg, hogy kijönnek. Kijönnének a papír szerint.
Nem okoskodásnak szántam, mert a kérdezőn már nem segít, de hátha van aki fog majd TV-t venni.[ Szerkesztve ]
Meliora sunt bono inimica
-
bksgbr
tag
Nos felhívtam a pesti szervizt, elmeséltem történetem, majd kért egy nevet, hogy utánanéz. Meg is találta, kérdezte, hogy ugyanaz-e a hiba, mondtam igen. Szerinte nem érdemes újabb javítást végezni rajta, hanem cserekészüléket javasolt. Azt javasolta, hogy vigyem vissza az üzletbe és ne javítást kérjek, hanem hivatkozzak a szervizre és kérjek cserét. Kérdeztem, hogy ez is 1,5 hónapig fog-e tartani, mire azt mondta, hogy ez nem, mert ők megkapják a futártól rögtön küldik a Philipsnek és cserekészüléket küldenek. (Sajnos szállítást nem ajánlott fel.)
Vissza is vittük a Euro...csba, fel is vették a jegyzőkönyvet, hivatkoztam a szervizre, így is vette fel a jegyzőkönyvet, hogy én cserekészüléket kérek. Közölték, hogy majd értesítenek a megadott telefonszámon. Remélem 1,5 (vagy több) hónap múlva...
Szóval egyelőre itt tart a történet, aztán kíváncsian várom a kifejletet.
Köszönöm az eddigi tanácsokat -
pixta78
senior tag
Sziasztok, valakinek volt-e már olyan gondja, hogy a HD tv adàsoknál véletlen szerűen kiirja a balfelső sarokba h pl. M2 HD ? Kb 10mp-ként!
Kössz
PityaHegyet alulról, templomot kívülről, kocsmát belülről!
-
szabimaci
csendes tag
válasz szabimaci #6363 üzenetére
No, szerencsés véget ért a Digis CI+ kártya és a Philips PFL5038K/12 története. Mivel egyáltalán nem látta a kártyát, sőt, a DIGI kábelt a TV-be dugva sem talált semmilyen adót, már majdnem kijött a szerviz. A telefonos egyeztetés alkalmával valaki a háttérből adott pár tanácsot, és a kábeles keresést nem Magyarországra, hanem Finnországra állítva, rögtön szépen megtalált mindent, felismerte a CI+ kártyát és minden oké.
Ez csak nekem új információ,hogy nem Magyarország beállítással kell csatornát keresni? -
nightshadow
veterán
Philips 2014 TV line-up [link]
[ Szerkesztve ]
-
hederz
csendes tag
Sziasztok!
32PFL6007k a TVM, tehát a "400Hz"-es kategória.
A gyorsabb mozgásoknál nektek nem szokott olyan furcsa, villódzó lenni a mozgó rész kontúrja, mintha szaggatott, vagy szétesett lenne a kép ezeknél a részeknél. Lassú mozgásnál szép folyamtos, de mondjuk egy kard, vagy gyorsan mozgó végtag olyan furcsa - el-eltűnik a háttér mögött, ilyesmi...
Ez normális??? -
őstag
Számos képbeállítási lehetőség van. Azok egyike okozza. Pl. ott van a dinamikus kontraszt és annak számokkal jelölt erőssége. Az is okozhat ilyet. Én elsőre arra tippelnék. Asszem nekem is 400Hz-re turbózottam van (7496). Ott is van ilyen néha.
De nem zárható ki a műsorszolgáltató enkódolási hibája.
Keress olyat ahol lejátszott médiánál csinálja. Próbáld ki, hogy jelentkezik-e? Ha igen, akkor az adott jelenetnél próbálgasd a képbeállításokat... dinamikus kontraszt stb...Meliora sunt bono inimica
-
hederz
csendes tag
válasz bluemirage #6377 üzenetére
Minden jelforrásnál csinálja. Úgy tűnik, mintha nem tudná kiszámítani olyan gyorsan a köztes képkockákat, ahogyan az ideális lenne, mintha ilyenkor le lenne maradva egy lépéssel, és jobb híján kitöltené ürességgel illetve a háttér színével. lassú mozgásnál nem csinálja, csak gyorsnál. Majd próbálkozok állítgatni, esetleg screenshotot lőni róla.
-
hederz
csendes tag
Ez az a jelenség, ezek szerint a rendszerbe van kódolva
http://www.youtube.com/watch?v=PXlJ9OAQm54 -
őstag
Az jó ha minden jelforrásnál előfordul, mert akkor képbeállítási hiba. Számtalan séma van és azok is egyedire szabhatók... az eredetileg képjavítónak szánt funkciók néha vissza tudnak ütni. Próbáltad pl. a dinamikus kontraszt értéket változtatni? A leírásod szerint lehet, hogy az okozhatja.
Ki/Be, majd szélső és közép értékek? Azok valamelyike megoldja?ui: a cégnél most nem tudom a youtube linket megnézni.
Meliora sunt bono inimica
-
Monya78
veterán
válasz bluemirage #6380 üzenetére
Videó alapján megtalálta a hibát, natural motion kikapcsolása megoldja a problémát.
-
őstag
válasz Monya78 #6381 üzenetére
Ahaaa értem.
Nekem ez csak ritkán jelentkezik. Valszeg az 1 évvel korábbi modellemnél még nem nyúltak bele annyira durván, de akkor otthon én is kipróbálom, csak kell keresnem majd hozzá egy jó gyors forrást... tesztelni. Valszeg' akkor én is megleszek a natural motion nélkül...Meliora sunt bono inimica
-
Trak
addikt
Tavaszi Philips napok a Media Markt-ban:
"Minden 28"-os és afeletti Philips televízió 15% kedvezménnyel vásárolható meg 2014.04.11-től 2014.04.13-ig, vagy a készlet erejéig.
[link]''Mielőtt megszólalsz, gondold végig, szebb-e, mint a csend, amit megtörsz vele...''
-
Monya78
veterán
Kisöprik a raktárat, kell a hely a 2014.-es modelleknek.
Hogy fogják tépni a hajukat akik most a napokban-hetekben vásároltak Philips tévétAmit múlt év dec. elején vettem, (legolcsóbb web shopban) itt 50k-val olcsóbb... Iszonyat veszti elfelé az értéket a műszaki cucc....
[ Szerkesztve ]
-
Trak
addikt
válasz Monya78 #6385 üzenetére
Mindkettőre amit írtál: igen, így van.
Ezért nem is szabad nézni, hogy hetekkel, hónapokkal később mennyibe kerül a termék, amit vett az ember.
Én is decemberben vettem, már van ahol olcsóbb, sőt, ha vártam volna fél évet, akkor már jobb 2014-es modellt vehettem volna, de kár ezen gondolkodni, csak bosszankodna az ember...''Mielőtt megszólalsz, gondold végig, szebb-e, mint a csend, amit megtörsz vele...''
-
Pitterix
őstag
Sziasztok!
Ismerősömnek van egy Philips 40pfl9705 H/12 tv-je.
A következő problémája van vele: nem tudja összehozni azt, hogy wifin keresztül lássa ugyanazt a tv-n, mint a monitoron. Küldtek neki egy programot a philipstől, de azzal nem jó.
Mit tudna tenni, hogy működjön a dolog?
Előre is köszi!"Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone
-
Kinga23
újonc
Köszöntök mindenkit !!!! Lenne egy problémám ami megoldásra várna a ti segítségetekre lenne szükségem. 2013 11 26 án vettem egy philips full dh 102 smart tv-t 40pfl3208 a tipusa , de 1 hete elromlott. A képen vagy egy 5 cm átméröjü folt , és egy fekete kocka , olyan mint amikor a telefonoknál betörik a kijelzö. A tv kinyomott állapotba van, akkor még karc sincs rajta .de benyomva haszálhatatlan a képe. Nem hiszem hogy ütés érhette , még van rá 8 honap garancia , de ahol vettem azt mondták hogy nem lehet garanciára kicseréltetni vagy megjavitatni, mert olyan mint ha meg lenne nyomva a kép. Nem értjük mi sem, hogy mi történhetett vele mert elözö nap este még tökéletesen müködött. Arra lennék kiváncsi hogy mással is fordult-e elö ilyen hiba , és ebben az esetbe mi a teendö???Mert jelen esetbe egy haszálhatatlan tv van a birtokomba, ami 145 000 ft volt. Elöre is megköszönném ha valaki tud ebben a szituácioba segíteni. e-mail címem. satirycon23@freemail.hu
-
-
Trak
addikt
válasz Pitterix #6392 üzenetére
A monitort ra tudja dugni WiFi-n a gépre? Szerintem nem, akkor a tv-vel sem fog menni Ha monitor kent akarja használni, akkor kösse össze HDMI-vel, ha megis mas felhasznalasrol van szó, akkor írj ujra. WiFi-n keresztül megoldható, hogy a számítógépen megosztott dolgokat (képek, videók) el lehessen érni a TV-vel, ha a TV képes erre, lehet hogy erre gondolt az ismerosod.
''Mielőtt megszólalsz, gondold végig, szebb-e, mint a csend, amit megtörsz vele...''
-
Pitterix
őstag
WiFi-n keresztül megoldható, hogy a számítógépen megosztott dolgokat (képek, videók) el lehessen érni a TV-vel, ha a TV képes erre, lehet hogy erre gondolt az ismerosod.
Igen, erre gondolt, de nem jön neki össze valamiért...
"Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone
-
Egy 4 hónapos készüléket miért cserélnének ki? Max. elküldik javításra.
Amúgy:
"az 1999/44/EK irányelv által valamennyi Európai Uniós tagállam számára előírt minimumszabályt, amely szerint a fogyasztói szerződések esetében a teljesítéstől számított 6 hónapon belül felismert hiba esetén vélelmezni kell, hogy a hiba oka már a tejesítés időpontjában is megvolt. Ennek értelmében tehát a szavatosság esetében az első hat hónapban jelentkező hiba miatti felelősség alól az eladó fél csak akkor mentesül, ha bizonyítja, hogy az eladáskor a termék hibátlan volt, tehát a hiba oka a teljesítés után, a termék nem rendeltetésszerű használata miatt keletkezett. A 6 hónap leteltét követően jelentkező hiba esetén már a fogyasztó kötelessége lesz bizonyítani (pld: egy szakértő testület vagy szerviz szakvéleménye beszerzése útján), hogy a hiba oka már a vásárláskor megvolt."Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Trak
addikt
válasz Pitterix #6394 üzenetére
Az ismerősödnek egy media server programra van szüksége.
Keress rá ebben a topikban ezekre a kifejezésekre:
media server
média szerver
media szerverTöbb félét is ajánlottak már.
Sajnos beállításokban nem tudok segíteni, mert én nem használok ilyet, de neten biztos lehet találni hozzá.''Mielőtt megszólalsz, gondold végig, szebb-e, mint a csend, amit megtörsz vele...''
-
gwing
újonc
Sziasztok!
Szerintetek?
Philips 46PFL4528H vagy 47PFL4398H
Mi a különbség? Ha van.
Köszi!
-
Gabir
aktív tag
Esetleg 42PFL5028K? Vagy az már kicsi lenne?
-
bubu5014
újonc
Sziasztok!
Lenne 1 kérdésem van 1 Philips 40pfl 9705h/12 tv-m Wifivel van összekötve a pc vel de az a bajom,hogy nem azt mutatja a tv amit elinditok a pc-n.A lényeg ,hogy azt szeretném megoldani mintha kábellel lenne összeköve. A Philips oldalárol letöltöttem a progit ami ehhez kell de nem müködött ezért irtam nekik és ők ahelyett a progi helyett ajánlották a ps3 mediaservert.Ezzel az a baj hogy csak a c d e f könyvtárakat lárja és ami benne van persze azt is . De én azt szeretném ,hogy az mennyen a tv-n mint a pc-n ez megoldható ? Előre is köszi a válaszokat
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest