Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- iPad topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Gigantikus leépítéssel építené újra az Intelt a cég új vezére
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Apple MacBook
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Hardverbálák rakodása nélkül nincs hétvége
- Milyen videókártyát?
- OLED monitor topic
-
PROHARDVER!
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
szepi23
tag
Valóban, láttam ezeket én is. Nyilván a képtartalmat fel kell ismerni, de nekem nem ez volt a cél, a Philips tvmen is az ambilight dinamikája alacsonyra van állítva. A legfontosabb volt, hogy kapcsoljon ki-be a TV-vel együtt. A svéd lakberendezési áruházban vettem egy négy csíkból álló led sort, 2-2-tőt kétoldalra hátulra felragasztottam. A színe változtatható, de áramtalanítás után megjegyzi a beállításokat, úgyhogy a színváltó kontrollert nem kell állítgatni. Nekem a fehér jött be. Hosszas keresgélés után (még a nevét sem tudtam először) találtam egy master-slave 220v elosztót, aminek az egyik aljzatába dugom a TV-t. Ha ez az aljzat teljesítményfelvétele meghaladja a 10w-ot, bekapcsolja a többi aljzatot is, ha leesik 10w alá, lekapcsolja (egyébként az áramfelvételi határ állítható). Erre van kötve a led, és hozadékként rákötöttem több fogyasztót, ami csak a tv-vel együtt megy (BD, X-box, antennaerősítő), így a standby fogyasztás is csökkent a rendszerben. Dolgozom egy áramkörön, ahol a TV áramfelvétele alapján a fényerőt változtatja a ledeken, azt mértem ki, hogy a tv áramfelvétele jól korrelál a képtartalom "világosságával".
Egyelőre itt tartok. Ez egy teljesen új perspektívát adott a Samu tvmnek. -
rsf
senior tag
válasz
Monya78 #5947 üzenetére
Már majdnem nekifogtam az elkészítéshez amikor észrevettem, hogy a PC-n amiről játszák a filmet fut egy progi aminek Boblight a neve. Ez a progi vezérli a mikrokontrollert, hogy hol milyen szineket jelenítsen meg.
Szóval ez az átalakítás csak azoknak jó akik PC-ről akarnak filmet lejátszani.
Igazából más megoldás nincs is, mert valahogy tudni kéne a lejátszott tartalom széleinek a szineit amit a TV-ből nem igazán lehet kinyerni csak belső segítséggel.
Üdv. -
Monya78
veterán
-
-szabi-
addikt
Sose lesz ez a TV regisztrálva:
Sajnos probléma lépett fel a vásárlást igazoló bizonylatunk feltöltése során. Kérjük, ellenőrizze a fájl méretét, illetve formátumát és próbálja újra.Formátum pdf és kisebb mint 2mb.
Nem értem mi baja. -
pisti7208
újonc
Sziasztok!
Philips PFL 4398 Tv-nhogyan lehet a csatornák kiosztását módosítani? -
teletext
csendes tag
Akinek a szerver nem elérhető gondja volt itt egy kis szösszenet:
""Every year ..." Part 2: "Philips server not found" (IP-EPG, SmartTV) - Update 3 (solution)
Published on 27 December 2013 by ToengelTachchen,
after it already had massive Philips server problems a few days ago , now seemingly loszugehen the next wave and when calling the Internet-EPG/IP-EPG or SmartTV the error message that the "Philips server not found" (or "Philips Server not found ").
According to my observations in various forums and in my blog statistics, the problem this time seems to be limited to certain of the 2012 TV series (which use all the TV550R4 chipset):
xxPFL40x7x/xx (4007, 4027, 4037, 4047)
xxPFL43x7x/xx (4307, 4317)
xxPFL5007x/xx
xxPFL55x7x/xx (5507, 5527, 5537)The first improvements seems to be a update to version 100.0 to bring (Q554E-0.100.0.0). This version is not available through the built-in TV update function, but must be manually installed via USB stick. The download is available on the respective support pages of the TVs ( www.philips.de / support ).
Important: It is recommended that after successful installation (when the TV is running again), the TV to take 2-3 minutes from the current (before, of course bring in standby).
Toengel @ Alex
(PS: If you're already on updating, you can even update its firmware standby do this go to the support pages of the TVs in the FAQ section and there the FAQ "What should I do if a my television itself. - on and off and / or does not respond to the remote control "look)?.
Update 1 (12/28/2013):
There are also users who have installed the problem, but already firmware 100.0. It has some already helped to install the update again 100.0. That might do it in the following way:
take empty USB stick
Create a folder called "UPGRADES" on
in this folder you will now copy the "autorun.upg" and renames it "test.upg" to
now plug the stick into the TV
go to the software configuration menu and call local updates
Select the test.upg there now and let install the firmware againImportant: It is recommended that after successful installation (when the TV is running again), the TV to take 2-3 minutes from the current (before, of course bring in standby).
Update 2 (31.12.2013):
For detailed instructions on installing a TV or updates to re-install the same updates see here .
Update 3 (01/03/2013):
The Philips Service confirmed today what I have posted here a week ago. The update to version 100.0 or reinstalling firmware 100.0 SmartTV and the IP-EPG goes again:
In the course of the so-called client certificate including the authentication key is renewed tert. "
Google translaterrel fordítottam.
-
bodazo
tag
válasz
stickermajom #5935 üzenetére
Akkor sikerült, örülök.
Néztem a képet, amit beraktál, hát elég gáz ez a TVGuide. Gondoltam áthangolom a tv-ét, hogy legyen nekem is. De a kép láttán már biztos, hogy nem teszem. -
anrab
addikt
válasz
stickermajom #5931 üzenetére
erről beszéltem. ez Finn vagy valami másik ország internetes epg-je. egy adót tud beazonosítani. vagyis használhatatlan.
Magyar o-i beállítással meg ilyen nem is jön elő. -
redbulz
tag
Sziasztok,
Ha esetleg valaki játszani is szeretne a tv-jén számítógépről és input laggal küzd(nekem 42PFL6067 van, ennél durva volt eléggé), annak érdemes ezt a cikket megtekintenie: [link]
Innen letölthető egy zalman és egy acer driver (utóbbival a hangot is átviszi hdmi-n) amivel normalizálható a helyzet. Nekem rengeteget javított az input lagon(számítógép módba kapcsolva a tv-t) és már simán játszható pl a World of Tanks ami eddig élvezhetetlen volt.
-
szepi23
tag
Nekem is Philipsem volt sokáig, az Ambilight engem is nagyon lenyűgözött. Mai napig a hálóban egy 40pfl9705-ös teljesít (ritka) szolgálatot. Sajnos láttam a környezetemben, hogy bár a képminőség nem hagyott maga után kívánnivalót, de menüben, ergonómiában és a napi használhatóságban a Koreaiak elléptek nagyon. Ráadásul 55"-os méretben Ambilightos elképesztő összeg volt, szóval sok év után váltottam...
És nem bántam meg. Még mindig visszanézek ide a topicba, de kezelni, nézni a Samumat egy álom az előző Philipshez képest (az is 9705-ös volt, de 46"-ban). Gyors csatornaváltás (MindigTV extrán), használható és átlátható guide, átgondolt és sokkal ergonómikusabb kezelőfelület. Smartot kp. gyakran használom, főleg az MTVA-t és a Fuso-t. Kényelmes, gyors, szeretem a régi műsorokat, (pl. 1 millió lépés Magyarországon, stb...), nem kell varázsolni, megy, ahogy kell. A képminőség érezhetően rosszabb, de nem vészes, megszoktam (55ES6530), igaz ez a samunak az (alsó) középkategóriája. Az Ambilight nagyon hiányzott, úgyhogy csináltam egy statikusat kb. 20k-ból és szerintem jó lett. Ha valakit érdekel, szívesen leírom, hogyan. És jött a meglepetés.
Sötét szobában az "Ambilight"-al a képminőség hirtelen jelentősen jobb lett. A kis háttérfény teljesen eltüntette a sötét részeknél látható enyhe cloudingot.
-
bodazo
tag
válasz
stickermajom #5929 üzenetére
Fel tudnál dobni egy képet a TVGuide-ról.
Szerintem próbáld meg a tv-ét újra hangolni, Magyarországra. De úgy hogy ne teljes keresést indíts, hanem hálózatit. Nekem digim van, és ha teljes keresést indítok, nem talál meg minden csatornát, de sima hálózati kereséssel meg talál mindent. Mikor indul a keresés kér nálam egy kódot, szerintem ez a kezdő freki. Ami nálam 354, majd utána ki írja, hogy talált hálózat digi és meg talál mindent. Próbáld ki ha digis vagy.
-
stickermajom
addikt
Nekem használta magyarországi beállításokkal a netet. Pontos volt, nem volt 1 órával eltolva az egész és valóban az ment amit kiírt. Pont ezért szeretném visszakapni azt a jó öreg, egyszerű műsorfüzetet. Olvastam olyat is, hogy 00000-t kéne beírni az irányítószám helyére a TVGuide-ban és akkor kikapcsol, de egyszerűen nincs semmiféle beállítási lehetőség..
-
Trak
addikt
Én pont ezért vettem Philips-et, mert teljesen hidegen hagy a smart funkció, ellenben a TV minden más szempontból tetszett, különösen az Ambilight.
Megkérdeztem azon ismerőseimet, akiknek több hónapja, 1 éve, vagy ennél is több ideje van Smart funkciós tv-je (LG, Samsung). hogy hányszor használták a smart funkciókat.
Az eredmény engem igazolt:
Azt nem számoltam amikor a megvételkor kipróbálgatták, hogy mi micsoda, és az emberek 80%-ánál kiderült, hogy 1 kezükön meg tudják számolni, hogy hányszor is használták, és akkor is jellemzően csak megint belenéztek, hogy mi is ez, vagy youtube-on meghallgattak valamit.
1 ember volt, aki több mindenre használta, de pl. neki akkor még nem volt normális okostelefonja és állandó gépe sem otthon, ezért néha a TV-ről próbált netezni.
1 másik ember volt aki viszonylag sűrűn használta, neki bejött, így kényelmes volt neki.Már ezelőtt is tudtam, hogy nekem nincs szükségem erre a funkcióra, ez a kis teszt csak megerősített ebben.
Facebookot, alap internetes dolgokat (keresés, hírek, fórum olvasása) telefonon nézek (de helyette mondhatok tabletet is, ha valakinek az van, nekem nincs ), ha komolyabb dolgokat akarok nézni, többet akarok írni, akkor pedig odaülök a gép/notebook elé.
Okostelefon és a tablet lassan mindenkinek lesz otthon, gép, vagy notebook pedig eddig is volt, nekem ez miatt nagyon nem számít, hogy a TV-n hogyan tudok netezni, vagy milyen appok, játékok vannak rajta.
Kicsit túlmisztifikáltnak érzem a smart funkció kényszert a TV-knél...De persze ha valakinek fontosak a Smart funkciók, akkor sincs gond, akkor LG-t/Samsung-ot kell vennie.
-
-
anrab
addikt
Magyar o.-i beállításokkal nem tudja használni az internetet a műsor füzet. Finn-en vagy Olasz o.-on meg legfeljebb 1-et tud azonosítani. a social TV app sem működik csak, mondjuk Olasz o-on. meg még sok egyéb.
szóval M.o-on szinte használhatatlan az a kevés szar is ami van.
értéktelen szar az egész philips smart. ha valakinek erre van szüksége az ne vegyen philipset. -
bodazo
tag
válasz
stickermajom #5924 üzenetére
Én pont a fordítottját nem tudom elérni. Én a TVquide-t szeretném a műsorfüzet helyet. Nekem Magyarországra van állítva a tv, és netről tölti az adatokat. De mégis a sima műsorfüzet jön be.
Elő lehet valahogy csalni a tvquide-t.TV:7606/K12
-
stickermajom
addikt
Sziasztok!
Tvguide-ot ki lehet valahogy kapcsolni, hogy a mezei műsorfüzet jöjjön be, ha netről töltöm az adatokat?
Magyar régiónál az volt, de váltanom kellett Finnországra , hogy minden csatorna meglegyen és itt már ez a szutyok jön be, ha meg akarom nézni a műsorfüzetet.
Ha nem netről szedi az adatokat, akkor meg egy órát csúszik az epg és pontatlan is..A Tv: 42PFL7456H
Üdv
-
bubuxp
tag
Haveromnak is van egy 47pfl4307 led és müküdés közben 5 percenként hallani ilyen halk éles csattanó hangot belőle,ez hiba?
-
rsf
senior tag
válasz
-szabi- #5913 üzenetére
Van 2db Philips divx-es dvd lejátszóm mindkettő tudja a goto-t. Az egyiket 2004ben vettem.
Felfoghattlan számomra, hogyha nézek egy 3órás filmet és megállítom a felénél és én egy hét múlva akarom tovább nézni akkor 10mp-es ugrásokkal kell majd oda nyomni a filmet ahol abba hagytam.
Mindezd 2014-ben??
A Philips foruma is tele van ezzel a reklamációval.
Én amúgy NAS-ról nézem a filmeket.
Üdv. -
Monya78
veterán
-
losi73
senior tag
válasz
sztomi1981 #50 üzenetére
üdv az Ambilight nagyon jó főleg ha 3-as, mondhatni egy új élmény mint film nézés mint játékközben,de hangulat vílágitásnak sem utolsó
-
rsf
senior tag
A TV-n az időt nem lehet az interneten keresztül vmelyik időszerverhez szinkronizálni?
Mert ha már smart tudhatna ilyet is.
Bár ahol nincs goto a médiaplayerben attól ugyan mit is várhatnék...
Üdv. -
akos90
tag
Sziasztok!
Valakinek van vagy volt Philips 32PFL3088H LED TV-je? Esetleg megosztaná a véleményét róla? Most szeretnék egy ilyen tv-be beruházni, de nem vagyok egy nagy TV guru és nem szeretnék mellétrafálni. Játszani és filmet nézni szeretnék rajta.
-
bubuxp
tag
Nos akkor leírom! Tehát akinek a smart menü nem elérhető és ez az üzenet fogadja: philips server nem elérhető...
A következőt csináltam:http://www.p4c.philips.com itt kerezsd ki a tv-d típusát ,majd a hozzá leg újabb szoftvert. És ha már az is van fent mint nálam is volt semmi gond ujra kell telepítened ez fontos. Tehát egy üres pendrivére fölteszed az upg fájlt,és a tv-be hejezed .utána a tv-menüben menj a beállítások/szoftver beállítások/helyi frissítések-re és ott irja h root... itt nyond rá "ok"majd elkezd frissíteni! Miután végigment és közli h távolítzsd el az usb-t ,húzd ki belőle majd azután kapcsold ki a távval! és várj,nállam magától bekapcsolt"ha nálad nem akkor kapcsold be" majd rézd meg a hálozati beállításokat h lát e mindent van e kapcsolat,majd nyomd meg a smart gombot és itt bejön a várva várt menü de előbb felajánlja a regisztrácó lehetőségét "én elfogadtam" és miután le okézod ott a smart menü!ha elakadtál valahol írj rám,nálam tökéletes most már minden! remélem tudtam segíteni nektek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- iPhone topik
- iPad topik
- Villanyszerelés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Politika
- Facebook és Messenger
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Jabra Speak 410 MS - PHS001U 7410-109 és 7410-209 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 110 - Intel N3710 I 4GB I 256GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest