- Gaming notebook topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Melyik tápegységet vegyem?
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- E-book olvasók
- Raspberry Pi
- OLED monitor topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
-
PROHARDVER!
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
MadMancs
veterán
-
kchris78
veterán
A Ti modelljeitek PWM-esek? Villog ha egy telefon kameráján keresztül nézitek?
-
NoMagix
addikt
Tavaly 7503 volt a Telekomtól és kegyetlen szar volt a hangja, ment is vissza!
-
Bogyi007
veterán
Érdekes hogy ezek a hibák nálatok telekomos vásárlóknál vannak, lehet hogy nem véletlen az a túl jó ár?
Ők valami más szériát próbálnak eladni talán? -
dualcore
őstag
válasz
zsocca86 #23190 üzenetére
Nekem mikor a telekomtól megjött a tv, mellé tettek egy sat antennát és a csavarjai vagy 10 jukat ütöttek a dobozba. Mikor megláttam hogy centikre bele van fúródva a csvar a dobozba, majdnem dobtam egy hátast. Kibontva az emberkével együtt, szerencsére a tv-n levő fóliáig nem ért el, így átvettem. Nekem is csak nagyon sötétben van némi felhősödés a felső jobb sarokban, alapban nem látszik.
-
zsocca86
csendes tag
Sziasztok! Gondoltam megosztom veletek a tapasztalataim. Telekomtol rendeltem egy 55pus7304-et. Megérkezett és szomorúan konstatáltam a dolgot hogy keresztbe a képen van egy sötétebb sáv. Rögtön felvettem a kapcsolatot a telekommal és kértem a 3 napos cserét. Meg is érkezett a második tv is. Annál is ugyanez a helyzet annyival megspékelve hogy brutál felhős is. Úgyhogy most fogják ezt is elvinni és hoznak egy harmadikat. Azért elszomorító a dolog mert sehol nem olvastam még csak hasonló hibát sem. Mindenki mindenhol dicséri. És biztos hogy nem az van hogy én vagyok túl kritikus hiszen cserélték a tv-t szó nélkül. Valaki innen járt már hasonlókepp ezzel a típussal? Ha valakit komolyabban érdekel töltök fel képet is.
-
dualcore
őstag
Óriási gondom van.
A készüléket falra szerelve használom (65/7304), és így ugye nincs rajta a PHILIPS logó, mert ugye az a talpán lenne.
Nem tudtok valahonnan logót hogy lehetne rendelni? Bántja a szemem na.Kis dizájnosat amit pl alul a kávára lehetne tenni.
Nem nevetni, nekem csak ennyi bajom van a készülékkel.
-
oszy
veterán
válasz
MadMancs #23186 üzenetére
Bocs. Kihagytam a bekapcsológomb megnyomását.
Esténként (a legtöbbször) áramtalanítom és csak másnap kapcsolom fel az elosztót.
Az enyémnél 6501 áram alá helyezés után világít a piros LED. Egy ideig be sem lehet kapcsolni. Ha hamar kapcsolom be, akkor villog a piros LED, Philips logó, majd droid. Ezután kel életre.
Ha várok 1-2 percet az elosztó felkapcsolása után és úgy kapcsolom be, akkor a Philips logó, majd a tv adás jelenik meg.
-
oszy
veterán
válasz
MadMancs #23184 üzenetére
Az enyémnél 6501 áram alá helyezés után világít a piros LED. Egy ideig be sem lehet kapcsolni. Ha hamar kapcsolom be, akkor villog a piros LED, Philips logó, majd droid. Ezután kel életre.
Ha várok 1-2 percet az elosztó felkapcsolása után, akkor a Philips logó, majd a tv adás jelenik meg.
-
MadMancs
veterán
válasz
alaves #23182 üzenetére
Új LCD nél már nincs ilyen. Legalábbis 7503 esetében nincs. Áram alá helyezés kor megjelenik philips logó, utána Android boot logó, majd képernyő kikapcs, boot már kikapcsolt képernyőnél fejeződik be. Teszi ezt végig néma csendben (teljes boot folyamatot egyedül Android beáll - névjegy - újraindítás menüpont hatására mutatja végig). Szóval ez a soft reset megoldás valószínűleg már nem működik. Illetve gyanitom droidnak se tenne túl jót a többszöri 230V kitántás (mintha win alól rántanánk ki a delejt pc-n boot közben).
-
alaves
addikt
Aki nem ismerné, egy régi Philips újraindítási procedúra, minden beállítás megmarad, viszont erősebb mint a sima áramtalanítás. Az OLED754-en pl. a legújabb fw ki-be kapcsolási hibáját csak ez javította meg (sem a gyári visszaállítás, sem a TV újrahangolás opció nem rakta rendbe):
1. Turn off the TV using the Philips remote (so it is in stand by) and wait for the normal click noise from the TV (a double click from mine).
2. Turn the TV back on with the Philips remote. Wait for the click to confirm it's on and wait for any lights to stop flashing.
3. Turn off the TV again with the remote so it's in stand by again.
4. Then turn off the power to the set by unplugging it. Leave unplugged for at least a minute. 5. Plug the TV back in, wait for it to settle down then turn on using the 'on' button on the TV (don't use the remote). -
MadMancs
veterán
válasz
Alien! #23165 üzenetére
Nálunk SW teszten volt 4 hétig. Hardwer ügyileg nem volt gond, csak SW nem kellett statisztikázni/modosítasokat javasolni. FW ket pendrive-on kaptuk. Sokszor volt hogy egy egy telepítése után jött a tv meg se makkant. Ilyenkor egy spec pent kellett csatlakoztatni ami feltett egy alap szoftvert, utána mehetett másik sw amivel tv lett tv ből.
De itt tudtam meg hogy a teljes 7000es széria 3D képes volt, csak szoftveresen volt letiltva. Master Fw, 3D bekapcs, utána normál sw, szervízmenübe szintén bekapcs és láss csodát -
ЯΞD
senior tag
Sziasztok!
Ma csináltam egy faktori reset-et és belaktam újra a tv-t (55PUS7304)
Elégedettek vagyunk a készülékkel tulajdonképpen de azért érdekelne egy két dolog.
Pl van ebben ez a fény érzékelő akármi a beállításoknál. Az létezik, hogy érzékelő valójában nincs benne? Mert nagyon zavaró, hogy a nappaliban a sötétebb jelenetek nem is láthatók nappal. Este meg mintha nem venné vissza a fényt mert kiégeti néha az ember szemét. Előtte egy sima okos samum volt de ott ilyen gáz nem volt este ha villany leó akkor szépen vissza vette a fényt pont kellemesre. (ott még az is beállítható volt, hogy ne vegye le teljesen csak egy bizonyos értékig) Nappal verőfényes napsütésbe is tökéletesen felnyomta a fényt és nem voltak ilyen gondok ha sötét jelenet volt.
Nos itt meg sötétebb jeleneteknél kuka semmit nem látni a képből. Aztán ha jön egy világosabb jelenet akkor mintha feltolná a fényerőt. Ez normális? Vagy csak be kéne állítanom valamit, hogy mindig jó legyen...
A beállításokba nem nyúltam kb minden az alap gyárin van. Tippeket köszi előre is. -
oszy
veterán
válasz
kiralytom #23153 üzenetére
Nekem a Saphi-s tv lassú. Csatornaváltás még jó, de pl. epg már lassú. Plusz kb. 5 soronként Philips tippek vannak a sorok között! Ez baromi idegesítő! Beállításokat nyomkodva is lassú. Messze nem tökéletes a droid, de azért jobb. HBO GO miatt is és pl. gombokra tudsz progamozni. Ezt használom is külső app-al. Vagy pl. KODI-t tudsz rárakni.
-
Alien!
senior tag
válasz
MadMancs #23163 üzenetére
de jó is lett volna, ha letesztelitek normálisan, akkor nem halt volna be tömegesen a pfl széria alaplapja....
ennyit még életemben nem voltam szervízben mint a 7-essel.
ebayen is mindenki lapért kajtat. pedig rohadt jó tévék.
(#23162) Tomasz94:
Jó választás volt, bár konzolokkal a natív 120hz szerintem nem fog menni, pc-n sem dobja fel a lehetőséget. Amúgy ez a nanoled engem is meglepett, kifejezetten látványos tud lenni -
MadMancs
veterán
Milyen elektronikára gondolsz? Van benne egy alaplap, egy SSB, egy PSU, egy lcd panel, meg x db hangszóró. Ebből:
LCD: Samsu,LG, AUO ( ez volt a legjobb)
SSB: Philips
Alaplap: Samsung, Thomson (philips megrendelésre egyénileg elkészítve)
PsU: LG
Hangszóró rá már nem emlékszem ki(k) volt(ak) a gyártó (k).
Szóval túl sok philips nem volt bennük. 2007-2009 (philips), 2009-2011 (bezárás) TP Vision voltam ott. Ezen idő alatt ez volt a felállás. Hogy utána mi hogy azt már nem tudom.
De szép időszak volt mikor elindult a PFL 7000, 8000, 9000 es sorozat meg a cinema prototípus mi meg hordtuk haza tesztelniTeszt után meg bagóért meg lehetett venni. Akkor szerettem bele ambilight ba. Akkor még csak 2 oldalas volt.
-
Tomasz94
csendes tag
válasz
Alien! #23160 üzenetére
Köszi át is állítottam 😁 hát ez elég szomorú hogy már csak oled panelnel van. Akkor úgy érzem jó vásárlást csináltam, 58 as PUS7304 volt a kiszemelt euronicsba, aztán a vásárlás napján láttam fent az oldalukon hogy csak az üzletükben lehet kapni még 180 ért az 55-ös 8303-t 😄 el se hittem hogy rendes 10bites panel meg 120hz ennyi pénzért. Nem kérdés melyiket választottam, főleg hogy elvileg a kövi konzolgen elég sok játéknál menni fog 120 fps el ha lehet nekik hinni 😁 bár kiáltott darab volt a készülék, kötöttem rá 5 év garit, szóval ha olyan hibája lenne amit nem lehet javítani meg az árát is vissza kapom. De ne legyen, nagyon király cucc 😁
-
Alien!
senior tag
válasz
Tomasz94 #23159 üzenetére
nincs mit!
gammát rosszul írtam, az +2 mindkét módban, illetve az ambi fényesség 10....a szabványos mozgás is jó, de ott néha beesik a képkockaszám a gyors jeleneteknél, én meg a stabil 120-at szeretem
, igaz ennek némi képhiba az ára...
amúgy igen, sajnos ez a 8-as volt az utolsó 100/120hzes tévéjük, van még tavalyról a 9104, ami itthon nem is kapható, de elvileg nano panellel szerelték. Az idei felhozatalban nincs 100hz-es lcd. Úgy néz ki sajnos, hogy mostantól oled exkluzív.
-
Tomasz94
csendes tag
válasz
Alien! #23152 üzenetére
Köszönöm a rám fordított időd! Nagyon jó értékek, kiporbaltam és maximálisan megvagyok vele elégedve 🙌 sdr és hdr módban is egyéni opciónal állítottam be az értékeket. Nemtudom ez mennyit számít 😄 viszont én az egyenletest átraktam szabványos módra, valamiért ha túl gyorsan ment egy tárgy a képen a másiknál, csúnyán kockasodott a kép körülötte, ennél viszont nem tapasztaltam, mégis kellemesen gyors így is a szemnek 😁
Amúgy így mellékesen, a Philips ezeknél a modelleknél rakott bele először meg utoljára ilyen panelt? Néztem tavalyi meg idei modelleket, sehol sem találtam hasonlót, főleg nem olyat ami 120hz lett volna.
-
MadMancs
veterán
válasz
DolbyDigital #23155 üzenetére
Sajnos mint mindennel, előfordulhat hibás panel. Én a 7503 al meg vagyok elégedve. Egyszer volt szervizben akkor is csak az volt a baj hogy USB 3.0 nem működött. SSB csere volt. Képminőseggel teljes egészében meg vagyok elegedve. Nem tudom jelenleg hogy működik a gyártás , de míg Székesfehérváron gyártották a TV ket 3 gyártótól érkeztek LCD panelek, LG, Samsung, és AUO. Hogy éppen melyik került ugyanazon típusú Tv-be az attól függ melyik raklapot vettük le a polcról (raktárban dolgoztam). Ugyanez volt SSB-n kívül (ez mindig saját volt) az összes alkatrésszel. Simán felálhatott olyan eset hogy SSB-t leszámítva olyan széria készült ami egy az egyben LG, vagy Samsung csak a logó és a szoftver volt philips.
-
DolbyDigital
csendes tag
válasz
MadMancs #23131 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget mindenkinek! Már jeleztem is a Telekomnak, hogy akkor szeretnék ezzel élni. Természetesen egyből szervizelésre akarták elküldeni, és akkor említettem nekik a cserét. Így már elvileg pár nap múlva jön érte a futár :) Nagyon érdekes amúgy, nem is gondoltam volna, hogy az ilyen televízióknál is még így beéghet ideiglenesen a kép. Aztán meg egy idő után gondol egyet és eltűnik onnan, nyilván semmiképp sem normális dolog ez. Kicsit csalódott vagyok, remélem a következővel már nem lesz semmi probléma.
-
MATEO6600
őstag
Én egy másik beállítást, a "mozgást" nem teljesen értem. Filmnéző profilok esetén kivétel nélkül mindenki a film vagy angolul "movie" opciót ajánlja, viszont ezzel nekem kevésbé folyamatos képet eredményez. Ha kikapcsolom/standardra vagy akár másikra állítom sokkal folyamatosabb videót eredményez. Mintha 30ból 60 fps-t csinálna, mesterségesen.
-
Alien!
senior tag
válasz
Tomasz94 #23149 üzenetére
sokat állítgattam én is, ráadásul szeretem az interpolált képet, így a Perfect Natural Motion nálam mindig egyenletesre van rakva (játéknál nem ajánlott). Nagyvonalakban én ezekkel a beállításokkal nézem, de az átlaggal ellentétben én szeretem a látványos/mozitól eltérő, képet:
egyéni sdr: kontraszt 85, szín 65, élesség 8, minden zajcsökkentés ki, videókontraszt 100, ultra felbontás be, hdr felkonvertálás be, színjavítás max, kontrasztjavítás: képre optimalizálva, dinamikus kontraszt minimum, fényerő 50, gamma -2, színhőmérséklet: normál.
egyéni HDR: nagyjából minden ugyanaz, ami eltér: HDR premium auto, kontraszt 90ambilight minden esetben "élénk" fényesség +2, telítettség +2, ez kompenzálja sötétben a gyengébb feketét.
Új hozzászólás Aktív témák
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Ultra Titanium Black Használt, újszerű állapotban
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest