Hirdetés
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Milyen videókártyát?
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Raspberry Pi
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házimozi belépő szinten
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
pimi50
aktív tag
válasz
Rodzser Mór #499 üzenetére
Ne aggódj, én is már többször belehajszoltam ilyesmibe. Hátlap lepattint-aksi ki-hátlap visszapattint. Ez eddíg mindíg segített.
-
Rodzser Mór
senior tag
válasz
Rodzser Mór #497 üzenetére
Kivettem az akksit, majd vissza. Most bebootolt, jónak tűnik egyelőre.
-
aytukabozs
addikt
válasz
Rodzser Mór #497 üzenetére
Vedd ki-tedd vissza az akksit.
Az én telefonom (a ZTE) is csinál néha ilyet, 2-3 havonta egyszer, elméletileg feléledne ha hagynád, de kinek van erre türelme? -
Rodzser Mór
senior tag
Szexuál bekapcsolni a telefonom! Nem csináltam vele semmit, felraktam töltőre. Képernyő off-ban volt csak. Most használni akartam és a bekapcsoló gombra nem reagál semmit, képernyőn nem mutat semmit.
Ez mi a franc lehet?
-
Sly0007
csendes tag
válasz
aytukabozs #488 üzenetére
Ha valaki átnézte a kincsesbányát részletezhetné, mi mire jó, mertr mintha többféle rom is lenne benne. Biztos ami biztos lementem énis
-
Rodzser Mór
senior tag
válasz
aytukabozs #492 üzenetére
Nekem az az érthetetlen, hogy mielőtt megvettem a telefont, tavaly júliusban, akkor volt egy orosz videó a youtubon. be is volt linkelve a fórumba, ha jól emlékszem. Ez a videó egy kiállíításon készült a kiállított példánnyal és abban valami 70MB szabad memóriát mutatott. Szóval hogy lehetett ott 70MB, nekem/nekünk meg 1-10MB?
-
ertyu
csendes tag
válasz
Rodzser Mór #491 üzenetére
Szerencsére 4 magosak, így nem kellett gondolkodni rajta, hogy csináljam-e. Ráadásul ez egyiken 230Clue rom volt, emiatt nem volt hátsó kamera sem. A gyerekek meg ha megkapják őket, először az is újdonság, hogy fényképez, így mindenképpen bele kellett nyúlni.
Az egész meg tényleg baromi egyszerű. Azon az egyen kell csak szurkolni, ne legyen áramszünet, miközben flashel. -
aytukabozs
addikt
válasz
Rodzser Mór #491 üzenetére
Csak az első romolásig outsider az ember, aztán belejön.
Van itt a fórumok közt elég segítség, és mikor ilyen különbségek vannak a teljesítményben egy gyári, meg egy custom rendszer között akkor nem kérdés hogy megéri belevágni.Persze sok olvasással, elővigyázatosan, minden ajánlott lépést betartva...
-
Rodzser Mór
senior tag
Irigyellek! Nekme is kéne tuning, csak laikus vagyok a témához.
Mint írtam, a gyári beállítást visszatettem pár hónapja. Előtte rootolt volt a készülekem, visszaállítás után pedig már nem. De a lényeg, hogy semmi haszna nem volt a visszaállításnak, ugyanúgy lassú a telefon, ugyanúgy fing a szabad memória.
Újabban pedig azt csinálja VOIP hivás kezdeményezésekor, hogy a közelségérzékelő nem teszi a dolgát, fekete marad a képernyő ha elveszem a fejemtől a telefont beszélgetés közben. De nem rögtön az elejém. A beszélgetsé elején oda-vissza teszem, akkor kapcsolgatja is a képernyőt. Aztán egyszer csak már nem kapcsolja vissza. És az oldalsó on/off gombbal tudom életrekelteni, de ekkor már képernyő zár aktív, el kell húzni a lakatot. És így jutok vissza a VOIP alkalmazáshoz.
Az enyém 2-magos, tiéd is olyan?
-
ertyu
csendes tag
válasz
Két ilyen készüléket vettem a gyerekeknek. Az eredeti ROMmal használhatatlanul kevés a szabad memória.
Mindkettőnél lezajlott a Karbonnosítás, és az eredmény tökéletes.
Működik mind a két kamera, nagyon szépek a színek, a szabad memória meg 107MB. Na ez a nem mindegy...! -
ertyu
csendes tag
válasz
Egy Úr vagy!
Köszönöm szépen. Ez több, mint kincsesbánya... -
aytukabozs
addikt
Hoppácska kincsesbánya:
https://mega.co.nz/#F!Px0VxDBD!s5NdZU7IquRZoKW8JYuPdQ
én ma nem tudok romolgatni, ha van kedved letesztelheted
-
djpoti
aktív tag
Na szóval, elnézést, hogy nem voltam eddig, de a munkám miatt, csak olvasni volt időm.
Figyelem, csak 4 magos telón működik tökéletesen!!!
Innen válaszd ki, a megfelelő romot. : karbonnroms
ezek a paraméterek:
Karbonn S1 Plus Titanium Stock Rom
Model: S1 Titanium +
Country: all
Version: Android 4.4.4
Rom Size: 2.2 GB -
balogapu
újonc
nekem "pimi50" segített és az Ő általa adott romot felrakva minden frankón működik.nekem phicomm c230w van a kétmagos verzsön...a 472-es hsz-ben van a link a romhoz...
-
petybar
csendes tag
Sziasztok! En is tulajdonosa lettem egz phicomm c230w 4magos keszuleknek. Az arahoz kepest meg is lennek lennek vele elegedve csak az zavar, hogy folyton ujraindul. A forumot olvasva az ujraindulas a karbonn rommal megszunik. Ebben kernem a segitsegeteket, feltudna tenni valaki valahova aki letoltotte a karbonn romot. A belinkelt oldalon mar nem erheto el, 2napja keresem de sehol nem talalom. Koszonom elore is a segitsegeteket.
-
balogapu
újonc
-
balogapu
újonc
már épp kezdtem feladni amikor megláttam a hsz-od.jelenleg visszaraktam az eredetit de vicces hogy egy egyszerű passziánsz sem megy rajta...szóval borzasztó hálás lennék ha leírnád ezt a folyamatot...amúgy felraktam zip-ből az sd-ről a "c230w_t27" -et de az csak angol és japán volt...a cwm és twrp mindig úgy indul újra hogy az android system recovery jön be nem a cwm vagy twrp...
http://kepfeltoltes.hu/150329/phicomm_cuccok_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
a képen van hogy miket töltöttem le eddig a telóhoz...
üdv. -
balogapu
újonc
köszönöm a segítséged az angol megy annyira hogy ezt megértem...viszont az első lépés már nem ment...backup-ot csinálni a rendszerről...twrp és cwm semmit sem csinál.szó szerint.pedig mire válaszoltál addigra már megcsináltam a rootot is(pedig nem is kell).haragomban elindítottam a kínai fájlt amiben t27 volt és cmd-ben felrakott egy másik romot...én azt hittem...de nem...csupán csak az appok némelyike változott és ugyanúgy t06-ot ír a teló és ugyanúgy 86% a mem...a helyzet az hogy sok telót csináltam már(alcatel ot995,xperia u20,lg-g2...stb)de ezzel valahogy nem bírok...ha létezik szájbarágós verzsön azt nagyon megköszönném...foggalmam sincs hogy miért nem megy...sajna ehhez tényleg birka vagyok...pedig mindenkinek sikerült...amúgy az .img fájlt hogyan kell alkalmazni?"reco_TWRP0.2.img" "boot_t30.img"kártyára másolás vagy gépről valahogy...egyéb?hogyan indítsam?
üdv mindenkinek... -
aytukabozs
addikt
válasz
balogapu #465 üzenetére
Ezekhez nem is kell a root, ha megy az angol akkor csináld ez alapján az XDA-s leírás alapján.
USB hibakeresés legyen bekapcsolva.
-
balogapu
újonc
igazad van tényleg jó...csak be kellett reggelnem...viszont még mindig nem tudom rootolni...bocs de birka vagyok ezek szerint...cwm és twrp hiába mert nincs root...viszont power+vol- bead egy menüt de ott nincs elmentés csak update...hard reset...adb driver...stb...a vroot1.7.9.9273.csak kinaiul jön be;segíts légyszives...a vírusirtó kikapcsolva(nod32)...
-
balogapu
újonc
most már értem és köszönöm a gyors választ...viszont most felraktam a twrp-t(wifin play áruházból) de azt írja hogy nem vagyok rootolva...most mi van?hogy kezdjek hozzá?volt egy link sokkal ezelőtti hsz alapján de az már nem jó...a 195-ös hsz -ről van szó...
-
balogapu
újonc
Sziasztok.
Én most vettem egy phicomm c230w telót.átolvastam a fórumot és több kérdésem lenne...
1. : miért lát csak 0.99gb-ot a 4gb helyett?
2. : ha lecserélem a t27-es romra akkor minden app. működni fog és nem lesz 80% felett a terhelés?(szinte semmilyen app sem indul el...azt írja hogy az alkalmazás leállt...számológép...böngésző...stb...
3. : hogyan is kellene hozzáfogni ehhez?
jelenleg nincs rootolva de van rajta egy amc(advanced mobile care) és így 80-86%-on tudom tartani...szeretném elmenteni ezt a rendszert mert hát sohasem lehet tudni...viszont nagyon kellene a segítségetek...
a tulajdonságai(a telóból nézve):modellszám:phicomm c230w;android verziója:4.3;cpu:qualcomm dual core1,2gh;ram:512;phone total storage:4gb;kernel verziója:3.4.0-gf65603a-00286geb9bf07;build szám:c230w_0000_4.3_1.0t06_1223
ha valaki tud nekem segíteni akkor nagyon szépen kérem tegye meg.németbe készülök és ezen szoktam a nyelvet gyakorolni(tanulni) (persze melóban) és sokszor megáll kilép lefagy...
előre is köszönöm...
sziasztok... -
Rabby
tag
válasz
aytukabozs #459 üzenetére
Video sajna nincs, annak örültem, hogy erre volt idő.
Mellesleg toppant egyszerű szerkezet, 3 részből áll: külső keret,melynek a "plexi" képernyő is része ( azért így írom, mert elég gagyi anyagnak tűnt, kell rá a fólia ) ; kisméretű nyák ; kijelző maga egy darab kábellel csatlakoztatva a nyákhoz.
-
Rabby
tag
A műtét sikerült! 12 csavar és kb 45 perc kellett hozzá. Szerencsére ragasztás nem nehezítette a dolgot.
-
vaki
aktív tag
válasz
aytukabozs #454 üzenetére
El is kelt... Köszönöm az érdeklődőknek a megkereséseket!
Sajnos(?) a topiktársnak kijelzőcserére kellett, remélem összejön neki.
-
vaki
aktív tag
No, sikerült, amit beterveztem. Megjött a 2. C230, ennél teljes mértékben működőképes lett a Karbon ROM. Megy a hátsó kamera is, 3G is, meg minden. Le is passzoltam unokaöcsémnek.
ÍGY viszont áll, amit felvázoltam, azaz mondjuk 2000 Ft-ért (vagy 6 doboz sörért) átadom valakinek a működésképtelen C230W-met. Dobozban, összes tartozékkal, ennyit szerintem a tartalék akksi meg az USB kábel megér. Plusz ha valaki nagyon guru hozzá, esetleg még telefont is tud belőle varázsolni.
Hardverapróra nem szívesen rakom fel, pont azért, mert tégla. Modikat kérem, ne töröljék a hszt. Köszönöm.
-
KRoy19
őstag
Üdv mindenki!
Nem tudom találkozott e már valaki hasonló problémával, de jó lenne ha tudnátok segíteni
Olyan problémám lenne, hogy ha éppen hívás közben vagyok akkor egyszerűen nem tudom lerakni a telefont, mert nem villan fel a képernyő, hogy le tudjam tenni (illetve nagy küzdelmek árán sikerül, ha nyomkodom a bekapcsológombot mint a hülye)
több rom-ot is telepítettem rá, de mindegyiknél fenn áll a hiba
Előre is köszönöm a segítséget
-
RVR400
veterán
válasz
aytukabozs #444 üzenetére
Talán az arbiter.apk törlése szabja szét a 3G-t, mert elsőre ebből is kilőttem minden feleslegesnek tűnő cuccot, és szar is lett.
Aztán csak a nagyon feleslegeseket szedtem ki, CleanMaster, Process manager, stb, és simán jó a 3G adatforgalom is, és a hívás is.
-
RVR400
veterán
Azt meg tudja mondani meg nekem valaki, hogy melyik szoftverrel megy szarakodás nélkül a 3G a telón? Persze tudom, állítsam be kézzel a 3G-t, de ugye az félmegoldás.
-
aytukabozs
addikt
-
any11
csendes tag
válasz
aytukabozs #439 üzenetére
Talán úgy, hogy ennek is meg kell adni a kernelt a parancssorban...
-
any11
csendes tag
válasz
aytukabozs #437 üzenetére
Úgy hogy ez mobil-típus-függő...
http://forum.xda-developers.com/nexus-4/help/fastboot-doesnt-t2417932/page2 -
any11
csendes tag
válasz
aytukabozs #435 üzenetére
Az új verziójú bootloaderek, amivel az Android 4.3 érkezik, lecserélték a "fastboot boot" parancsot, igy meg kell adni az adott kernelt a parancssorban, valahogy igy: például a Nexus 4 parancssor igy néz ki:
Kód:
fastboot -c "lge.kcal=0|0|0|x" boot customrecovery.imgTehát lehet nézelődni, milyen kernelt is használ....
-
any11
csendes tag
válasz
aytukabozs #430 üzenetére
---
-
aytukabozs
addikt
Ez még az alca ot995-nél rögzült nálam szerintem, az ugye egy szolgáltatói teló volt tehát fontos volt hogy (amennyire lehet) ne legyen nyoma a mókolgatásnak.
Most meg ugye az az ok hogy egy idős nőé lesz, nem baj az ha minnél butább rajta a recovery, így ha valahogy véletlen belépne az illető kevesebb eséllyel kócol össze valamit
Más kérdés hogy a használatban levő telefonomon sem cseréltem le a reco.-t, erre igazi indokom nincs, mikor romot rakok fel úgyis gépközelben vagyok, tehát az nálam nem érv hogy a felflashelttel 'szabadabb' vagyok.
A TWRP-t szintén használtam már, de öreg vagyok és a megszokások rabja, nekem valahogy jobban kézre áll a jó öreg CWM
Mindegy, téríteni nem akarok, aki akarja flashelje fel őket, csak érdekesség képpen írtam le hogy működik bootolva is, hátha valakinek jól jön az infó.
-
pimi50
aktív tag
Ok, én is ezt használtam. Ami a flesselést illeti, ha már idáig eljut az ember, miért ne cserélje le a primitív recoveryt egy sokkal jobbra? Úgy tudsz backupolni és restorolni pc bélkül is. Egyébként én a TWRP-t használom, szerintem tetszetősebb és bővebbek a szolgáltatásai.
-
pimi50
aktív tag
válasz
aytukabozs #427 üzenetére
Na ezt részletezd egy kicsit. Terminálról(belülről) vagy ADB-vel(PC-ről)?
-
aytukabozs
addikt
válasz
aytukabozs #427 üzenetére
Na ez is OK.
A 2gigás kingstonnal volt csak baja, a 8 gigás doogee (!) kártya az tetszik neki...
-
aytukabozs
addikt
válasz
aytukabozs #425 üzenetére
jus' sayin' :
Végre volt egy kis időm szórakozni a telóval, de nem az a lényeg hogy fut a CWM flashelés nélkül is (a fastboot boot recovery_c230w_0.1.img paranccsal)(bár örülök hogy nem csináltam pics@'t a számból), hanem hogy a telefon nem látja az SD kártyát, sem bekapcsolva, sem recovery módban, sem szgépre kötve nem jelenik meg a meghajtók között.
Erre van valakinek tippje?
szerk.
Bár tutira müködik az SD, de rögtön megnézem másik kártyával is, ám ha az sem mountolódik akkor mi a herét csináljak?
Merthogy mentenék, de belső SD-re meg nem akar menteni, fel sem ajánlja a lehetőségek közt... :/
(igaz azon az 1 gigán el se férnék valszínüleg.) -
vaki
aktív tag
Stimmt, most jön még egy C230, pont ugyanezt írták a trackingba, remélem hétfőn megkapom.
Mihelyst megjön és összejön rá valami értelmes ROM, amivel rendesen műxik, akkor a másikat pár doboz sörért, vagy hasonló kaliberű ellenértékért szívesen átadom valakinek, aki szeretne barkácsolni vele.
Update: hopp most jöttem rá, hogy nem írtam meg a korábbi teló történetének végét. Szóval ugye ott tartottunk, hogy Karbonosítás után nem ment a kamera és a Karbon ROM alatti recoveryből nem engedte visszaállítani sem a gyári mentést, sem a T30-at. Plusz az adb sem ismerte fel, hogy visszarakjak neki egy másik recoveryt. Valaki itt azt tanácsolta, próbáljam meg kikapcsolt állapotban, először úgy sem ment, de utána ha kikapcsolt állapotban a bekapcs gomb+hangerő fel (vagy le, már nem tudom) kombinációt nyomtam akkor egyszercsak elindult. Apró hiba hogy egyből a Karbon újraflesselés kezdett el futni, amit egy idő után sikeresen bezártam (véletlenül, de attól még én voltam a hülye
) Azóta a teló egy szép fekete tégla, se bekapcsolásra, se semmilyen gombnyomogatásra nem reagál, próbáltam már akksival, akksi nélkül mindehogyan, de semmi. Szóval ha az újonnan jött normálisan menni fog, akkor a régit szívesen odaadom bárkinek, akinek hardveres vagy szoftveres barkácsolásra kell.
-
aytukabozs
addikt
Igazából nem nagyon akarok belepiszkálni mert nem az enyém.
Egy mentést akarok csinálni róla ha a gazdijának baja van akkor legyen mihez nyúlni, meg max. egy csájna_app kigyomlálást.
Ha nem fog menni bootolva akkor persze ráflashelem, csak gondoltam hátha van ilyen tapasztalat valakinek a tarsolyában -
RVR400
veterán
válasz
aytukabozs #423 üzenetére
Gyanús, hogy akkor ezzel is megy úgy a másik mintájára, de amúgy nincs rá igény, mert a flashelés kb 15 másodperces művelet.
-
aytukabozs
addikt
Te figyu, tényleg nem akarok feszkót de nem érted hogy ezt használom és még SOHA nem flasheltem rá a recoveryt?
Amugy ha Laza blogját jobban megnézed rájössz hogy miért nincs igazad, én is az alapján romolok. Flashelés nélkül.
"Recovery flashelő, bootoló alkalmazás (csak drivert, és a szükséges recoveryket tartalmazza ~45MB)" tehát flash ÉS boot
De nem a V5 érdekel most, hanem ez a kis phicomm.
-
any11
csendes tag
válasz
aytukabozs #421 üzenetére
Hát nem tudom, de minden oldalon azt írják, hogy be kell flashelni a recovery-t a ZTE V5-be is:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2792958
http://logout.hu/bejegyzes/laza_2/zte_v5_romcsere.htmlCsak értenek valamit hozzá....
-
any11
csendes tag
válasz
aytukabozs #419 üzenetére
Tudtommal a Qualcomos procis mobilokon is ki kell cserélni a Recovery-t. Legalábbis az általm használt 20-féle mobilon igy volt. Utoljára használtam: Xiaomi MI2s, LG G2, Sony Z2, ZTE STAR1...
-
pimi50
aktív tag
válasz
aytukabozs #417 üzenetére
Dehogynincsen, ha telepítve van, akkor pl a Nanroid Manager-ből simán.
Erre gondoltál? -
pimi50
aktív tag
válasz
aytukabozs #414 üzenetére
Szerintem igen, de ezt 4 magos kollégáknak is meg kellene erősítenie.
A CWM vagy TWRP recoveryt flesselni kell, azaz lecseréled az eredetit a fejlettebb recoveryre.
Természetesen ezután ezzel (is) bootolhatsz. -
aytukabozs
addikt
Sziasztok
Pár napig vendégeskedik nálam egy ilyen (a 4 magos verzió).
Elsőre 2 kérdésem van;
- a korábban linkelt CWM recovery jó mindkét HW verzióhoz?
- mivel nem az enyém a teló, csak a szükséges szinten piszkálnék bele, van mód rá hogy csak bootoljak CWM-be? -
any11
csendes tag
Egyébbként a karbonos ROM azért nem megy a c230w-n, mert az S1 Plusban 5MP-es AF-es kamera van, a C230w-ben meg nem.
-
freeapro
senior tag
Én nem értem, mit vársz tőle?
4" -os négymagos telefon Cortex-A7 -es magokkal. Ebben Snapdragon 200-as 8612 van, kb ugyanazt tudja mint az MT6582. Ezek ma a legtöbbet eladott telefon belsők a 64 bites ARMv8-as csodák elött. Ez a telefon ugyanazt tudja mint a többi hasonló alsó-közép kategóriás Android telefon. Ami játék elindul rajta azt szépen fut is. Játék PC-vel, konzollal, vagy izmosabb tablettel meg nem tud versenyezni, de az már nem is egy kategória vele.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Használt Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB fekete színben
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB karcmentes bontatlan kábellel dobozában
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Xiaomi 15 Ultra 512 GB Silver 34 hó garanciával
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E756 - i5-6GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" HD I W10 I Garancia!
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - Lenovo ThinkPad 40A9 dokkoló (utolsó 30db szett vagy csak dokkoló)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest