Új hozzászólás Aktív témák
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
Real_Necro #73997 üzenetére
Láttad ezt az UFO-t? Néztem a kölcsönzőben, de a 6,1-es iMDb nem túl kecsegtető...
-
-
t_a_m_a_s
addikt
Tudunk élni, na
Ez így jött össze... Én igazából ilyen pudingszar szerelmes, vígjátékosra nem szívesen ülök már be, a kardozósbaszóst is inkább
letöltömkikölcsönzöm, aztán otthon egy sör mellett, gyerek altatás után, sokszor 2-3 részletben megnézzük.
Ezek érdekeltek, de tény, hogy nem az a vidám, kólázós-kukoricázós film egyik sem. -
gorgo
őstag
válasz
t_a_m_a_s #73979 üzenetére
Egek, ezt a két filmet sikerült kiválasztani moziban nézésre? Én múlt héten szántam rá magam 2 év után hogy megnézzem a Saul fiát otthon, gépen, de sztem 45 percig néztem, aztán shift+del. Ezzel nem tisztán a filmet minősítem, de ez a téma nagyon lehúz, nagyon unalmas, valahogy ettől aztán sehogy sem lesz semmi jobb. Ilyen filmek történelemórára okésak. Családi mozinak számomra értelmezhetetlen.
No offense! -
Studi
veterán
válasz
Freddy76 #73989 üzenetére
Az igaz. Hihetetlen mértékben felgyorsítja a folyamatokat. Például a menekültek így tudják, merre induljanak. De, mint Te is írtad, a baj eredője az, hogy Gripeneket gyártunk, a magát civilizáltnak tartó népek fegyvert, eszközt adnak a még sokkal primitívebb népcsoportok kezébe, hogy azzal kergessék egymást.
-
Mr.Csizmás
titán
szerintetek a South Park mennyire beteg/extrém/deviáns/megbotránkoztató? Sztem egész visszafogott, megfejtés a spoilerben.
Mr.Pickles-ből megnéztem egy epizódot, most nincsenek gondolataim -
Freddy76
addikt
De a kommunikációra igen. Nézz vissza 2010 előttre, akkor is megvolt a balos és jobbos, más megközelítésben liberális és konzervatív média, de ezt a stílust, amit most tol pl. az Origo, vagy a TV2, legfeljebb a kuruc.info-n láttad. A vicces az, hogy én akkor is, ma is jobboldali-konzervatív voltam-vagyok, kár, hogy ma nincs ilyen párt a hazai palettán...
-
Studi
veterán
-
Novics
senior tag
válasz
Freddy76 #73975 üzenetére
Végre valaki!
Tamás csak óvatosan puhatolózott.
Na igen, van benne némi rizikó, de van náluk a szekrény tetején mindenféle egzotikus sörösdoboz, szóval szerintem vevő az ilyesmire, csak hát a különleges sörök azért különlegesek, mert - vidéken - nem nagyon lehet hozzájuk férni. (Max a LIDL/ALDI belga pakk, de az sem olyan nagyon extra, mint amit én keresek most.)
Közben találtam egy érdekeset. Jól hangzik ez konyakos dolog. Meglátjuk. Max messziről kerüljük eztán.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
t_a_m_a_s #73979 üzenetére
nekem sose volt középpontban a mainstream filmezés, inkább a párhuzamos minőségi felé nyitottam. ilyen pl. a rendszerváltás utáni feléledős filmek, pl. Macskajaj, Moszkva tér, és a nagynémet önsors-feldolgozás - Berlin felett az ég, Goodbye Lenin, Bukás, A hullám, Mások élete...
-
Mercutio_
félisten
válasz
Mr.Csizmás #73977 üzenetére
YT Alert hol marad, e!?
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
Mr.Csizmás #73977 üzenetére
Régen sokat jártunk moziba, aztán mióta lettek a gyerkőcök, az valahogy elmaradt... Az elmúlt években kétszer voltunk. Először a Saul fiát néztük meg, aztán a Dunkirt-et. Ebbe a sorba asszem belefér a Néma forradalom is.
-
Mr.Csizmás
titán
Néma forradalom (október 11-től a mozikban)
-
Novics
senior tag
válasz
t_a_m_a_s #73964 üzenetére
Na igen, ez nekem is megfordult a fejemben, de ha viszek neki egy üveg bort, akkor azt max tovább ajándékozza - vagy megissza nyáron fröccsnek, ha rozé -, de a sört még meg is ihatjuk együtt.
Ezért is lenne jó valami különleges sör, amit nem lehet leemelni bármelyik bolt polcáról.
Terapeuta
Biztos voltam benne, hogy van ilyen topik, de mint minden "szaktopikban", itt is millió egymásnak ellentmondó vélemény van, persze azért azt is átfutom, de olyan sok időm nincsen kibogarászni belőle valami engem érdeklő infót. Mindenesetre köszi.szerk1:
Byk01
Eddig különleges sört inni még nem láttam, inkább ilyen kommersz "szarokat" - Soproni, Dreher, etc... - csak. Viszont elég komoly sörösdoboz gyűjtemény van a szekrények tetején, majd átnézem, hogy milyen típusúak vannak köztük.szerk2:
Mr.Csizmás
Jegyezve. -
Novics
senior tag
Urak!
Egy kicsit könnyedebb téma felé terelném a beszélgetést. (Amúgy meg Freddyvel tökéletesen egyetértek.)
Készülök életem legnagyobb hibáját elkövetni, amit itt már sokan megtettetek. Ehhez először anyós/apóssal szeretnék beszélni. Valamit azért csak vinnék megvesztegetni őket. Sógorasszonyjelöltet már kikérdeztem, anyósnak gaz - pontos típus egyeztetés alatt -, apósnak valami különleges sör. Ez utóbbihoz szeretnék segítséget, ötleket kérni. Tudtok ajánlani valami igazán különleges, fasza sört, amit ajándékba is lehet akár adni, nem az a hipermárketpolcárólleveszem kategória? Más alkoholt nem iszik - max nyáron fröccsöt. Beszerzési forrás megnevezendő.
-
Byk01
őstag
válasz
Freddy76 #73960 üzenetére
Byk amúgy szerintem nem az '56-osokra gondolt, hanem azokra, akik mostanában mentek ki.
Jól gondolod. Gyanítom, az '56-ban kimentek nagy részének már az is örömet okoz, ha képes lenne erőszakot elkövetni, nem hogy meg is tegye.
A szavazólapra meg ne rajzolgass péniszeket, van azon épp elég f.sz
-
Freddy76
addikt
válasz
aleister #73959 üzenetére
Ja, mert befogadták őket, és komoly segítséget kaptak. Emellett nagyobb részük nem tényleges menekült volt, hanem ők voltak a valódi gazdasági bevándorlók, iskolázott, szakmával rendelkező emberek, akiket a háború után a felívelő nyugati gazdaság felszívott. Döntő többségüknek semmi gondja nem lett volna itthon, egyszerűen kihasználták az akkori helyzetet, és kivándoroltak, egy jobb élet reményében. Erről az érvelésről amúgy eszembe jutott az olasz miniszterelnök, aki szerint az olasz bevándorlók nem követtek el bűncselekményt az őket befogadó országban.
Byk amúgy szerintem nem az '56-osokra gondolt, hanem azokra, akik mostanában mentek ki.
Én meg attól kapok hülyét, amikor azt hallom, hogy:
- Minden migráns=gazdasági bevándorló (könyörgöm, Szíriában a mi barátaink, Oroszország és Törökország gyilkolnak halomra civileket, az '56-os hazai állapotok sehol sem voltak ehhez képest);
- Minden migráns=beilleszkedésre képtelen, nőket erőszakoló, potenciális bűnöző;
- Soros, és különösen: Soros, no meg Soros, őt se felejtsük el;
- A fentieket statisztikák támasztják alá (amit persze senki sem látott, forrásmegjelölés legfeljebb az Origo és a TV2 lehet, no meg Econ).Amúgy én sem vallom azt, hogy mindenkit be kell engedni, sőt. Nagyon keveseket kellene beengedni. Még annál is kevesebbet kellett volna, aki bejött pár éve az első hullámmal. De abban biztos vagyok, hogy a minden bevándorló megbélyegzésére épülő gyűlöletkampány nem oldja meg a helyzetet, sőt, csak azt eredményezi, hogy a mi gyerekeinknek majd egy sokkal nagyobb problémával kell megküzdeni. Nem arról van szó, hogy nem látom a bevándorlás problémáját. Arról van szó, hogy azt látom, kormányunkat abszolút nem érdekli a megoldás, nekik ez egy kiváló eszköz a kampányra, ellenségformálásra, a hatalom megtartására, ez a magyarázat mindenre, Lőrinc milliárdjaira és Ráhel tízmilliós órájára, és rohadtul nem foglalkoznak azzal, hogy mi lesz 20 év múlva. Európa ugyanez. Egyik fele töketlenül vakarja a fejét (svédek, franciák), másik fele vadul elutasít, populista módon (olaszok, mi), aki pedig a megállapodáson törné a fejét, azt letorkolják. Emellett van egy olyan elképesztően béna, tehetetlen ellenzék, mint az itthoni, akik képtelenek felfogni, hogy az a liberális politika, ami sikerre vitte a XX. század második felét, ma már nem életképest. Én meg kínomban péniszeket rajzolok a szavazólapra, mert senkire nem tudok szavazni.
A lényeg szerintem ez. Nem a valós problémával foglalkozunk, hanem kampányra használjuk. A probléma pedig így k.rvára nem fog megoldódni, hanem majd Julcsi, Ábel, Dávid, és a te kislányod, akinek a neve nem jut eszembe, fog szenvedni miatta húsz év múlva.
Econ: inkább, mint legyek olyan szólamokat puffogtató kinyilatkoztató okostojás, mint te. Amikor az M4/3 topiklakók idegrángást kaptak a megjelenésedtől, többen leoltottuk őket. De már értem az okaikat.
-
aleister
veterán
Tudod, hogy van az a régi jó kis mondás, hoigy alkoholista az, aki ugyanannyit iszik, mint mi, csak nem szimpatikus. Na most tessék ezt behelyettesíteni migránssal.
Komolyra fordítva a szót, hülyét tudok kapni, amikor az 56-os, emigrált magyarokkal jön valaki. Ezek a befogadó ország nyelvét és normáit elsajátító és magáénak valló emberek lettek pár éven belül. A jelenlegi gazdasági bevándorló áradat tagjai nem ebbe a csoportba tartoznak.
Erről mindenki meggyőződhet a svéd és német statisztikai adatok alapján. -
Byk01
őstag
válasz
Freddy76 #73947 üzenetére
Svédek, kitelepült magyarok, románok nem?
Csak egy kis pontosítás: Svédországban a kitelepült magyarok és románok ugyanúgy migránsok, mint akiket úgy általában migránsozni szoktak nálunk. Tehát, ha ott születik egy statisztika arról, hogy a svédek vagy a migránsok erőszakolnak inkább, akkor ott bizony a betelepült (jellemzően kelet és közép) európaiak a migránsok felé torzítják az eredményt ... jó táptalajt adva a migránsozásra itthon.
-
törölt tag
válasz
Freddy76 #73955 üzenetére
Nézd, végülis engem nem zavar, ha visszamászol az akváriumba és elkezded írogatni, hogy a migránsok semmivel nem erőszakolnak meg több nőt, mint a svédek. Abban is igazad van, hogy jogod van hülyeségeket írogatni és hinni egy alternatív valóságban. De ha rákeresel, okosabb leszel néhány ténnyel és statisztikai adattal, hidd el.
-
gorgo
őstag
Rövid Erdélyi útra megyünk nem atombiztos automata váltós autóval. Azért, hogy ne legyen rá szükség, kötnék biztosítást arra az esetre, ha lerohadna az autó... (aztán ha tényleg lerohadna legalább fedezze a hazaszállítás költségét). Tudtok ilyen biztosítást ajánlani?
-
törölt tag
válasz
Freddy76 #73952 üzenetére
Semmi gond nincs azzal, ha valamit megírnak, más kérdés, hogy a megtörtént dolgok vonalas összeválogatásával intelligens embereket is úgy lehet befolyásolni, hogy öröm nézni. Ez naponta és nagyüzemben megy és nem csak ott (elég a migránsozásra gondolni). De ez tényleg a hasonló lapok kedvenc témája és ez 100 évvel ezelőtt is hasonlóan ment.
Rasi és a strómanok, kimeríthetetlen téma, látnivaló is akad bőven.
"Vagyis pont annyira vagyok tájékozott ebben a kérdésben, mint te."
Néhány cikkel előrébb valószínűleg előrébb járok.
-
Freddy76
addikt
válasz
#31733248 #73951 üzenetére
Galád index, hogy meg merték írni. Ezek a köcsögök írogatnak szegén Ráhel tizenmilliós órájáról is, pedig ott sincs semmi látnivaló. Gusztustalan népség, de remélhetőleg hamarosan be lesznek szántva ők is.
Az enyémben amúgy nem kapcsolták össze. Már korábban is össze volt kapcsolva. Azért azt beláthatjuk, hogy a katolikus papok a foglalkozásuk körében lényegesen nagyobb arányban követtek el gyermekek terhére szexuális erőszakot, mint mondjuk a szobafestők, vasutasok, mérnökök, ügyvédek, fényképészek, kőfaragók, vagy balett-táncosok. Azért az nem lehet véletlen, hogy havonta borul ki valamely egyházmegyéről USA-tól kezdve Írországon át az olaszokig, hogy ott a papok a rájuk bízott gyermekeket durván molesztálták, vagy éppen elrabolták a kórházukban született gyermekeket, és eladták (Spanyolország), vagy éppen a leányanyákat még a múlt század második felében is bezárták, majd elvették a gyereküket (Írország). Ezek tények.
A Svédországi helyzetet illetően nem mondom, hogy nekem van igazam. Nincsenek releváns információim erről a kérdésről. Vagyis pont annyira vagyok tájékozott ebben a kérdésben, mint te.
-
törölt tag
válasz
Freddy76 #73947 üzenetére
Szinte kizárólag ők erőszakolnak, azt írtam. Sokkal-sokkal nagyobb arányban, mint a svédek és ott ezt kb. mindenki tudja, aki nem akváriumban él.
(#73948) Mr.Csizmás
Igen, ilyen is van, rögtön kedvenc témája is lett például az Indexnek, sikerült is a keresztény papokat összekapcsolniuk sokak fejében a pedofíliával.
-
Freddy76
addikt
válasz
Mr.Csizmás #73948 üzenetére
Még a végén kiderül, hogy laknak jó fejek is Monoron.
-
Freddy76
addikt
válasz
#31733248 #73946 üzenetére
Nem mondod, a svédek nem erőszakolnak, Svédországban
kizárólag
a migránsok erőszakolnak? Svédek, kitelepült magyarok, románok nem? Biztos van erről is olyan statisztika, mint az aktuális legjobb autókról. Amúgy meg olyanokat mondok (írok), amilyeneket akarok. Ha akarom, leírom, hogy szar az Octavia, most meg szar a Ford, és én tuti nem vennék egyiket sem.
Amúgy a migránsok nem gyártanak olyan vadászgépet, amiről lehet svédeket bombázni. A svédek viszont gyártanak olyat, amiről lehet migránsokat bombázni (mármint amikor még nem voltak migránsok). Ha már tovább akarjuk gondolni a témát, az óriásplakátokon túl.
-
törölt tag
válasz
Freddy76 #73945 üzenetére
Érdemes a svéd közállapotokat alaposabban szemügyre venni: szinte kizárólag migránsok erőszakolnak, méghozzá sajnos nagyon gyakran. Vagy 2015 szilveszterén, Kölnben, amikor kb. 1000 migráns verődött falkába és százával (szó szerint) gyaláztak meg német nőket. Ez német férfiakkal elképzelhetetlen lenne. Szóval attól, hogy túltolják a sorosozást, nem kell ilyeneket mondani.
-
Freddy76
addikt
A hülyeség nem attól függ, hogy milyen kocsi van alattad. Én ma jöttem le a Zugligeti úton, ami eléggé kanyarog, 30-as tábla van, 40-nél gyorsabban azért nem jó menni, mert ha éppen a kanyar után van egy féloldalasan parkoló autó, egy biciklis, akkor csattansz. Egy régi Suzuki Swift nem bírta ki, megelőzött, két kanyaron keresztül. Ha jön szembe valaki, esélyük nincs.
Szóval nem hinném, hogy lóerőtől függ. Miként azt sem hiszem, hogy migráns nagyobb eséllyel erőszakol, mint magyar.
-
Studi
veterán
válasz
Freddy76 #73928 üzenetére
Maradok továbbra is demagóg: szóval az, ha valaki hibázik (az ittas vezetést ne keverjük ide, az egész más kategória, kevés dolgot ítélek el annál jobban) balesetet okoz az kb. ekvivalens azzal, minthogy három barom folyamatosan a záróvonal túloldalán tolja egymást? És ez utóbb ugyanúgy előfordulna átlag Focusokkal, Fiestákkal, Dacia Dusterekkel?
-
j.bravo
addikt
Igaz, ugyanakkor valamiért - egyelőre - úgy gondolom nem fogom sokkal nagyobb biztonságban érezni akkor sem, ha az autók zöme önvezető lesz... ha én is önvezetőben ülök, akkor azért, ha pedig az önvezetők között manuál vezetek, akkor azért
oké, lehet hogy implementálják majd a robotika Asimov-féle alaptörvényeit, de nem vagyok nyugodt, na. Persze a jelen helyzetnél vsz nem lesz rosszabb, csak máshogy rossz.
-
Byk01
őstag
Ne kalasnyikovot mondj, hanem nagykést
Amíg az ember lesz döntési helyzetben, mindig lesz, aki magasról tesz a szabályokra, és azt gondolja, hogy vele nem eshet meg semmi baj, vagy majd a többiekben feltámad a túlélési ösztön és vigyáznak rá is. És hogy mit teszel a feneke alá, vagy a kezébe, édesmindegy. Aki hülye egy Ferrariban, az hülye Trabantban is.(#73930) t_a_m_a_s És ha egyedül kiállok tüntetni a Kossuth térre, akkor megtehetem bejelentés nélkül is? Ha meg csatlakozik hozzám valaki, az az ő baja, vagy az enyém?
-
Real_Necro
veterán
válasz
Mr.Csizmás #73935 üzenetére
Apósom távirányítós fűnyíró hajtását tervezgeti, már a második lánctalpas megoldáshoz nyomtatja a "szemeket". Jó buli... Valamint fiam játékaihoz már nyomtatott elem fedlapot, csavarhúzó betétet, stb...
Én meg hamarosan felfrissítem a tudásom és lehet elkezdek mini CNC-vel otthon bravúrkodni.
-
-
Lassú Víz
addikt
válasz
Hidd el nekem, hogy autó típustól függetlenül a szememben nincs az ilyen viselkedésre mentség. Az ittas vezetésre sincs. A luxusautókkal okozott balesetek azért irritálóbbak, mert a tetű sértetlenül száll ki az autójából, míg a másik meghal. Pedig fordítva kellene történnie.
A KRESZ oktatásról, és a gyűlölködésről írottakkal egyetértek. Amíg valakik büntetlenül úgy gondolkodhatnak a szabályokról, hogy azt a lúzereknek írták, addig érdemben nem fog változni a helyzet.
"fent az égben elférünk"
Ez igaz, de ha majd ott leszünk minek a repülő? -
aleister
veterán
válasz
Mr.Csizmás #73935 üzenetére
Ha ez bekövetkezik, akkor kérlek mindenképp szóljál!
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
aleister #73934 üzenetére
ezeket inkább műgyantából (resin) SLA nyomtatóval, 250$ körül van a legolcsóbb használható + lé bele: Sparkmaker 3D
lehet idővel beruházok ilyenbe, ha már kitermeltem az árát a simával
(#73936) aleister vegyél tőlem dolgokat, az gyorsítja
viccen kívül, még ki kéne nyomtatnom a Z kocsihoz egy új talplemezt, meg motorhűtőket és kb. kész vagyok vele, hogy elfogadható minőséget produkáljak, igaz mire meglesznek ezek, cserélhetek cnc görgőket, meg csapágyakat
-
aleister
veterán
válasz
Mr.Csizmás #73932 üzenetére
Tényleg a Te cumód milyen részletességre képes?
Pl egy ólomkatona jellegű figurát (persze műanyagból) megfelelő minőségben ki tud nyomtatni?Gondolok ilyenekre:
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
Freddy, te értesz hozzá: ha most itt kettőnél többen elkezdünk a magánrepcsikről dumálni, akkor az már gyűlésnek számít?
-
aleister
veterán
Ez csak számomra sci-fi?
54 óra alatt kinyomtattak egy 300 nm-es családiházat -
Freddy76
addikt
A lóerők maximálása értelmetlen. Olyan ez, mint a migráns-erőszak. Ha egy migráns erőszakol, azt címlapon, óriási betűvel, félkövérrel hozza az Origo, igaz, hogy egy migráns-erőszakra jut 30 magyar-erőszak, de az nem hír. A múlt héten több halálos baleset is volt, apuka részegen oszlopnak ment három gyerekkel, egyik meghalt, másik áttért a szembe jövő sávba, unoka meghalt, és így tovább. Ezek mindennapos Astrákkal, Focusokkal történtek, persze ez csak egy oldalsó hír, ami talán egy-két órát pörög a címlapon. A videó, amiben a Porschés-Ferraris versenyez, és meghal valaki, az hír. De attól, hogy maximáljuk a lóerők számát, még kevesebb baleset nem lesz.
Szerintem ezen a Kresz oktatás sem segít. Egyszerűen a népünk jelentős része nem alkalmas a kulturált közlekedésre. Sőt, néha azt hiszem, nem alkalmas a kulturált bármire. Néha azt hiszem, olyan országban élünk, ahol a népesség egyik fele gyűlöli a másikat. És ha nem gyűlölsz, akkor téged gyűlölnek, kívül nem állhatsz.
Magánrepülőt mindenkinek, fent az égben elférünk. És még csak ajándéknak sem minősül, az jár.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
t_a_m_a_s #73925 üzenetére
hétvégén voltam párkányban. lehet magyarlakta település nagyobbrészt, de a közlekedési morál látványosan jobb, taxival mentem be a vasútállomástól, random városi kis utcában belátható kereszteződés stop táblával, messziről látszott hogy nem jön és nincs a környéken senki, ennek ellenére a táblánál állóra fékezte az autót, majd elindult. nálunk ez erősen kisebbségi arányban működik
-
t_a_m_a_s
addikt
1./ Meg kellene tanítani az embereket rendesen vezetni. Sokan vagyunk itt gyerekesek, napi szinten forgolódunk ovi, isi környékén. Ott szépen, koncentráltan lehet látni, mennyi a vezetésre/közlekedésre alkalmatlan ember.
2./ Valami épeszű határ felett (legyen mondjuk 200 LE), külön jogosítvány, komoly vezetéstechnikai tanfolyam után. Nem egy napos bohócolás (bár normális embert az is nagyon sok mindenre rá tud ébreszteni), hanem tényleg komoly képzés, és pszichológiai vizsgálat.
3./ Én előbbit egyébként lóerőkhöz sem kötném. Friss jogsival fél évig csak felügyelettel vezethetsz (anyu, apu, tökömtujda), aztán amikor már van némi rutinod, el kell végezni egy tréninget ahhoz hogy egyedül is vezethess.
4./ 70 felett évenként alkalmassági, rutinpályán és orvosnál. Aztán ha nem megy a balra hátra betolatás két kocsi közé, akkor nem kell erőltetni a vezetést. Röhej, hogy minél öregebb valaki, annál olcsóbban és hosszabb időre kap jogsit...És akkor még mindig ott van a türelem és a tolerancia teljes hiánya, de legalább technikailag felkészültebbek lennének az emberek...
szerk.: ja, és a gyermekeinket meg kellene tanítani közlekedni, mert rohadtul nem megy nekik. Ez is szépen látszik reggelente a sulinál. Gyalog, bringával, tökön-babon, körülnézés nélkül... A mindennapos tesi, meg a hit- és erkölcstan mellé simán beférhetne heti 1-2 KRESZ óra is...
-
Mr.Csizmás
titán
valszeg az önvezető autóknál egy adott szintű tudás (kresz értelmezés, fullos önvezetés), és elterjedési % után meglépik a biztosítók először a kedvezményeket az önvezetőkre, majd utána a nem-önvezető autókra emelkedni fog...és végül marad pár partizán hagyományos, túlnyomó többség önvezető, és egy maroknyi OT/vintage...mondjuk 2040 körül is szívesen furikáznék egy classic cirkálóval, csak vszeg az üzemanyag piszok drága lesz, vagy át kell alakítani valami alternatív hajtásúra.
-
Byk01
őstag
Amíg ki nem tudod iktatni az embert, mint leggyengébb láncszemet a közlekedésből, mindig lesznek ilyen balesetek. A megoldás a (mostani szintjüknél jóval fejlettebb) önvezető autók kötelezővé tétele lenne, akik meg vezetni akarnak, azoknak zárt pálya. Nyilván a mostaninál jóval több kellene, és nem csak 4-5 km-es, mint a Hungaroring, hanem a Nürburgringhez hasonló hosszúságúak is.
Tudom, eléggé utópia szagú, nem is valószínű, hogy a következő 100 évben megvalósul. -
Studi
veterán
válasz
Real_Necro #73920 üzenetére
Akkor ez véletlen, hogy épp 400LE+ sportkocsik okozták megint a halálos balesetet, versenyezhetett volna Avensis, Corsa és cégesFocus is ugyanígy.
-
konyi79
addikt
válasz
Lassú Víz #73914 üzenetére
Aljas dolog ez.
Vagy én vagyok érzékeny erre a korral, de zavaróan elsokasodott/durvult az éjjeli versenyek száma itt vidéken is. A másik, a tartalom benne. Ok, mi is csináltunk hülyeséget fiatalon, de ha volt egy 100 ló körüli nyugati csoda, már brutál volt, egy GSi kadett meg …
Most meg 3-5-600 lovas szarokkal futkos minden suttyó, ami a 2 tonnájával a legkisebb hiba mellett is lemészárol mindenkit maga előtt. -
Lassú Víz
addikt
Ezen nagyon ki vagyok akadva. Nincs rá mentség.
-
Novics
senior tag
válasz
Mercutio_ #73912 üzenetére
És amúgy tényleg!
Mindjárt az elején rossz utcán mentünk, de aztán ezt gyorsan észrevettem, és korrigáltunk.
Egyébként meg nem az én teljesítményem a fasza, hanem a Lajosé, aki legalább 20km-en (DE lehet az 30 is simán) át kocogott mellettem, hogy tudja tartani a tempót. Én még csak el sem nagyon fáradtam. Jövő tavasszal cél a Vérkör. (Vérszemet kaptam, nah!)
Lassú Víz Ááá... az nem teljesítménytúra, oda másért megyek.
Real_Necro Nekem is 4X volt eddig a max. Nem is normális dolog ennyit gyalogolni.
-
Novics
senior tag
válasz
spanyoll #73906 üzenetére
Talán tudok segíteni, de azért őstúrázónak nem mondanám magamat, de szeretek menni. (Akkor már menőzök egyet a múlt szombati menéssel.
)
-
spanyoll
addikt
Akkor már én is kérdezek: van itt valaki aki igazi ős-túrázó? Az a 2-3 napig erdő közepén vadkempingező, térképpel-iránytűvel eltaláló túraőrült...
Ha igen akkor jelentkezzen akár itt akár privátban, lenne pár kérdésem -
|AP|
veterán
kicsit beleoffolnék az offba:
ha egy pályázatnál (idei MM fotópályázat) benne van a szabályzatban, hogy a képen nem lehet reklám, viszont a képen szerepelne (elég hangsúlyosan) egy bazi nagy NIKE pipa+felirat, akkor az gondolom retusálandó... (kár lenne amúgy érte, mert a színe hozzáad a képhez)
-
törölt tag
válasz
TayRol #73864 üzenetére
(#73864) TayRol
"jogos byk kérdése, 190 centimmel el lehet férni benne?
"
Sajnos nem, több generációját is néztem már, de a mi magasságunkkal nem benne kell gondolkodni. Kár, mert egyébként remek autó.
(#73873) Freddy76
Viccen kívül mondom, érdemes kipróbálni az új Swiftet is a mezei alapmotorjával. Nyilván nem a harapós Mini cabrio versenytársa, de meglepően élménydús a kategóriájához képest.
(#73880) Studi
"a neten kétféle ember van: aki a leírja minden nyűgjét a kocsijával, függetlenül annak a típusától, és az econ-félék, akik mindig a világ aktuálisan legkiválóbb, legkényelmesebb, legtágasabb, leghatékonyabb autóját birtokolják.
"
Ez csak a Te újabb agymenésed.
"De azért annak hogy 4 évente új autóra cserélj, elég komoly ára van. Ha nagyon matekozunk, akkor talán még az is igaz lesz, hogy többe kerül, mint mondjuk mindig 6 éveset venni, 12 évesen eladni.
De kevesebbe szerintem biztos nem.
"
Ez erősen szitutól függ. Én például huszonéve veszek új autókat, nekem így éri meg. Sokat megyek, jellemzően cégesen veszem (annak adóügyi előnyeivel együtt) és nincs időm meghibásodások miatt szervizbe járni.
(#73882) t_a_m_a_s
Az a baj, hogy a magyar piacon kevés a valóban kis futásteljesítményű, de jó áron megvehető új autó. Az autók többsége céges és sokat fut, nem ritkán már 3-4 évesen bennük van 200 ezer kilométer. A megkímélt, magánszemélyek által használtak többsége olcsóbb modell, ezekből elég jó áron lehet mazsolázgatni. Tizenéves, nyomon követkető előélettel rendelkező, megkímélt Suzukikból például nagyon jó a felhozatal. A középkategóriás modellekből pedig kevésbé.
-
Mr.Csizmás
titán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nvidia RTX 3080TI Founder Edition
- Eladó jóárísított vízhűtők, Lian Li, Artic, Enermax, Alphenpön! LCD-s is több féle!
- Apple Watch Series 8 45mm Silver Alu bontatlan szíjjal + kiegészítők
- Eladó Gamer szék párna csomag!
- Lenovo ThinkCentre M710s SFF / i5-7500 / DDR4 / USB 3.1 / NVMe M.2 / WIFI / több db / számla
- Samsung Galaxy S24 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 11 / 64 GB / 85% akkumulátor / 12 Hó Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 16 Plus / 128 GB / 100% Akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Csere-Beszámítás! Prémium számítógép PC Játékra! I7 12700KF / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest