Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- Bluetooth hangszórók
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Androidos fejegységek
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Computex 2025: új VGA-k és CPU-k az AMD előadásán
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
jjeahh
nagyúr
Ej, az utolsóról el is feledkeztem, pedig nagyon élveztem anno. Ha már Truman Show, akkor az Eternal Sunshine of the Spotless Mind is mehet szerintem, Jim Carrey-nek kb. minden tizedik filmje jó, de az nagyon, most épp ezzel a sorozattal alkotott nagyot.
-
|AP|
veterán
alapvetően olyan filmekre gondoltam, amik után az ember még percekig ottmarad a stáblista után a székben, még napok múlva is eszébe jut. Nem csak egyszerűen szórakoztat, hanem hatással van rád, elgondolkodtat. Ezért nem is írtam a saját listámba olyan filmeket, amiket például imádok (Ponyvaregény - örök kedvenc, Brian élete, Gyaloggalopp, meg még millió hasonló), amik szórakoztatnak, maradandó élményt okoznak, de azért nem változtatják meg a gondolkodásom a világról
Ugyanakkor pl. egy Hetedik, vagy egy Amerikai história X, Rekviem egy álomért után még napokkal később is forogtam -
Studi
veterán
Húúú, nehéz úgy ajánlani bármit is, hogy nem ismerjük az illetőt, az érdeklődését. Alapvetően ha jó filmre gondolunk, akkor ráadásul többnyire a mélyebb mondanivalót értékeljük, de nem biztos, hogy kezdésnek épp az kell.
De ahogy látom elég vegyes a kép, párat én is hozzádobnék. Lesz ismétlés, az tuti.Ponyvaregény, ez már szerepelt, kezdésnek lehet kicsit brutális, de előbb-utóbb kötelező darab, ha valakit nem zavar a vérfürdő. De Tarantinotól szinte bármi, a Kutyaszorítóban és a Jackie Brown a személyes kedvenceim.
Truman Show: amikor a bolond fickó nem bolondozik.
Ryan közlegény megmentése: az első pár percért volt érdemes kitalálni a surround rendszereket. Döbbenetes élmény, főleg moziban.
Ragyogás (Kubrick féle): csodálatos képek, zseniális Jack Nicholson, és csodálatos képek, ja, meg csodálatos képek. Ha adják moziban, mindenképp ajánlom.
Sztárom a párom: képtelen love story, könnyed humorral, gyönyörű Julia Robertssel. Ez az egyetlen romantikus vígjáték, amit bármikor képes vagyok újra megnézni.
A tégla: Scorsese remekműve, szintén sok-sok vérrel
Túl a fenyvesen: szerintem nagyszerű krimi -
Ear001
addikt
Pár számomra tíz legjobb/legnagyobb élmény filmet már írtatok, de van még:
Jancsó - Szegénylegények
Tarantino - Jackie Brown
Ghost in a Shell - az eredeti rajzfilm
Totoro
Pálfy György - Hukkle
Wallace és Gromit -The Wrong Trousers
Le Mans (1971)
Dögkeselyű
Kubrick - 2001:Űrodüsszeia -
Utka
aktív tag
hogy ne legyen túl sok átfedés:
Szédülés (1958)
Gépnarancs (1962)
A nagy balhé (1973)
XX. század (1976)A 13. harcos (1999)
Oldboy (2003) + Mr. Vengeance; Lady Vengeance
A sehonnan jött ember /Bácsi (2010)Személyes nagy kedvencem: "A nagy balhé"
-
|AP|
veterán
Köszönöm a tippeket! Volt pár, amit ismerek, de nem jutott eszembe, de voltak még nekem is újdonságok.
jjeahh: háát.. ha értelmetlen időtöltésnek tartja a filmnézést, akkor lehet nem Lynch filmekkel kellene próbálkozniNagy eséllyel úgy állna fel a végén, hogy "mit is láttunk az elmúlt két órában
" Még velem is többször megesett
gorgo: miből gondolod, hogy nőről van szó? -
Novics
senior tag
válasz
Freddy76 #74787 üzenetére
"És ti ezt elhiszitek? Akkor ti is hülyék vagytok!"
Nálunk az irodában nem illik elhinni a Holdraszállást, csak azt, hogy most a kínaiak leszálltak a sötét oldalra. A kínaiak nem hazudnak!
(Ugyanitt Jézus is magyar volt...)
Gyalog Galopp, Brian élete
Forrest Gump
Ponyvaregény
Amerikai szépség
Star Wars IV-VI (bár most már nem biztos, hogy le tudnának úgy kötni, mint régen)
Indul a bakterház
Sose halunk meg
Egy makulátlan elme örök ragyogása -
Freddy76
addikt
Most és mindörökké, Vékony vörös vonal, Fütty. Az első a legismertebb, ez Pearl Harborban játszódik. Gyakorlatilag a kiképzésről szól az egész, a világ már forrong, Japán készül, de Amerikában béke van, és úgy gondolják, sérthetetlenek. Élik az életüket a seregben. A könyv utolsó oldalain jelenik meg csak a Pearl Harbor elleni támadás, és nem is azon van a hangsúly. A Vékony vörös vonal már durván belevisz a Csendes óceáni háború poklába (ami elég durva volt), itt tényleg a háborúról szól. A Fütty pedig a hazatérő katonákról, az ő nyűgjeikről, problémáikról. Ez talán kicsit gyengébb, mint az előző kettő.
Ami érdekes, hogy a három könyvben nincsenek közös szereplők, tehát szigorúan véve nem folytatása egyik a másiknak. De mégis az, mert ott vannak a fő karakterek, ugyanúgy, felismerhetően, és látszik, hogy miként változtatja meg őket a háború.
-
m3ss
veterán
válasz
Freddy76 #74787 üzenetére
thin red lineban zsenialisak a dialogusok, csak jo lehet a konyv. sot a szinkronja is nagyon jo...
mi a masik ket regeny?en most kezdtem el nezni a kepregeny filmeket, idaig max elmentem parszor chapellel imaxba, es jol elaludtam rajtuk 3d-ben
most melylada meg hazimozi fejlesztes miatt kezdtem el nezni amugy a kepregeny filmeket, hangkeverese eleg jol sikerult parnak...es rajottem hogy nemelyik kifejezetten szorakoztato is. pl a galaxis orzoi, deadpoolok, iron manek tok viccesek
-
Freddy76
addikt
A Thin Red Line piszok jó könyvben, különösen, ha az ember olvassa a kapcsolódó két másik regényt. A film nem adta annyira.
Az első ember nekem nagyon bejött, de az életrajzi könyv, amiből készült, az is nagyon érdekes. Abból azért kijön, hogy Armstrong rendkívül hidegfejű volt, mindig képes volt másodperc alatt döntést hozni, de eléggé antiszociális is volt. Kérdés, hogy egy mai pszichológiai teszten elhasalna-e...
Én amúgy egy ideje tervezem, hogy elkezdem nézni a Marvel filmeket sorban. Párat láttam össze-vissza, volt több, ami kimondottan tetszett (A galaxis őrzői, Vasember, és bár a kritika lehúzta, az Ultron kora), és volt olyan, ami szenvedés volt (pl. Thor 2, Vasember 2). De annyira rátelepedett az elmúlt tíz év filmiparára, hogy már-már kulturális jelentőségű lett.
-
m3ss
veterán
azt nem mondanam hogy maradando hatassal voltak ram, de bejottek..
thin red line
szemekbe zart titkok (2009)
midnight in paris
lost in translation
a masok elete
infernal affairs
only lovers left alive
sideways
the other guys
apocalypse now
metropolis? hittantaborban 8 evesen ezt etettek velunk, azota se egtek ki a kepek a fejembol(#74781) Freddy76 az elso ember tok jo volt. szeretem az ilyen realisztikussagra torekvo filmeket.
-
Freddy76
addikt
válasz
t_a_m_a_s #74783 üzenetére
Hú Pogány madonna, tényleg. Meg a Hidden Figures is nagyon jó. Azt múltkor vasárnap délután néztem, a feleségem vasalt, a lányom legózott a szobájában, egyszer csak berobogott, nézte, majd megkérdezte, hogy miről szól, és ki az a néni (éppen Katherine karaktere volt a TV-n). Mondom, arról, kislányom, hogy ha akarsz, lehetsz űrhajós is akár, mert ez a néni, és hozzá hasonlók megdolgoztak érte. Mire ő: olyan film nincs, ami arról szól, hogy állatorvos lehetek?
Én amúgy nagyon nem vagyok nagy filmnéző, havonta ha egy új filmet megnézek, moziban tavaly kétszer voltam, egyszer Az első embert néztem meg, egyszer A Grincset.
Szarvasvadász is jó.
Szerk.: Egy nő illata, és az amerikai remake, az Egy asszony illata. Egyszer megnézem egymás után a kettőt, mindkettőben hatalmas a főszereplő alakítása.
-
gorgo
őstag
Hagy ezt a nőt!
Ilyet azért ritkán hall az ember....
Nekem is van 10 a teljesség igénye nélkül. Ha nekiállnék akkor biztos tudnék még tizet. Nem sorrendben.
Egy makulátlan elme örök ragyogása
Interstellar
Nagy kékség
A világ második legjobb gitárosa
Út a vadonba
Amerikai szépség
Harcosok klubja
Mátrix
Életrevalók
Három óriásplakát Ebbing határábanEgyik sem meghatározó, azaz olyan, hogy úristenb+, aaaaah, de mind igazán remek! Ismerni kellene valamelyest akinek ajánlja az ember... Ha valakinek a művészfilmek jöhetnek be, akkor nem ajánlom neki a "Félelem és reszketés Las Vegasban"-t, pedig azért az is odabasz, ha-ha, vagy fordítva...
-
jjeahh
nagyúr
Első komolyabb filmeknek fogalmam sincs mit ajánlanék... szerintem egy kezdő nem veszi észre azokat a kliséket amiket te vagy én 10000 film után és attól tartok egy igazán komoly filmet szűz szemekkel nem tudna értékelni, mivel tapasztalat híján lehet, hogy meg sem értené. Én talán valami olyant ajánlanék neki, ami teljesen más, mint az átlagos slágerfilmek, de azért annyira nem nehéz, pl. David Lynch-től a Mulholand Drive, Lost Highway vagy Jim Jarmusch féle Coffee and Cigarettes, emlékeim szerint én is ilyesmik miatt lettem filmb*zi, azelőtt nem gondoltam volna, hogy ennyire "más" filmek is léteznek.
-
-
törölt tag
A Gran Torino választása valószínűleg nem mondható tipikusnak, de igazad van: óriási film. Itt van néhány az általam nagyon kedveltekből:
Az utolsó szamuráj
Terminátor 1 és 2
Szemtől szemben
Az angol beteg
Hideghegy
A rettenthetetlen
A halál 50 órája
A passió
Lesz ez még így seBármelyiket bátran ajánlom.
Az ötlet nagyon jó, kíváncsi vagyok a többiekére is!
-
|AP|
veterán
beszélgettem ma valakivel, aki nem néz filmeket. Úgy egyáltalán. Felesleges időtöltésnek tartja.
Ha nektek fel kellene sorolni 5-10 olyan filmet, amik után nincs kérdés, hogy miért is érte meg rá időt szánni, ami maradandó hatással volt az életetekre, mik lennének ezek?
Sok jó film létezik persze, de azokra lennék kíváncsi, amik tényleg meghatározó élmények voltak.
Nekem ilyen például az Amerikai história X, a Rekviem egy álomért, a Hetedik, a Gran Torino, az Út a vadonba, a Donnie Darko, a Halálsoron...
...meg biztos van még egy csomó, de ha most nem jutnak eszembe, akkor mégsem voltak annyira meghatározóak: ) -
spanyoll
addikt
válasz
Real_Necro #74773 üzenetére
A film végén kettő milyen csavart sallert kap az ember a történettől? Amúgy egynek nézősnek jó minimum.
-
m3ss
veterán
válasz
rbalint88 #74764 üzenetére
bedigitalizalni a bakelitet?
en is nem reg cuppantam ra a bakelit temara, szulok 30-40 eves lemezjatszojaval. szerintem tok jo moka, recseg, ropog ha nem tisztitod le, oda kell menni 20 percenkent megforditani. lehet nezegetni a szep nagy boritokat. sokkal tobb inger er, mintha beraknek vmi tidalon. szeretemnekem orsos magno fetisem is van, szobadisznek is jo lenne egy korabeli csoves erositovel.
necro kosz az el royale ajanlast, rettenetesen idegesito film volt, nem tudtam vegignezni
sztem kicsit tul hosszura vagtak, meg tulcsavartak a dolgot...
-
spanyoll
addikt
Másfél hónapja nem voltam errefelé.
Lemaradtam valakiről? Valakinél új gyerek, esküvő, lánykérés, prosztatavizsgálat? -
Utka
aktív tag
válasz
Real_Necro #74765 üzenetére
Jessz!
Tomi
ktát én is szalagoson hallgattam.
Most meg .... -
-
-
Real_Necro
veterán
-
rbalint88
addikt
Az orsos magnonk mar nincs meg (egy Saba Freiburg szett volt), de a szalagok meg igen, meg van vagy 300 bakelit, minimum 40 evesek... lemezjatszo meg van egy viszonylag uj, ~5 eves darab, de az is el van rakva a dobozaba, varja a csodat, amikor bedigitalizaljuk vele a bakeliteket.
-
gorgo
őstag
válasz
t_a_m_a_s #74760 üzenetére
Bakker, annyi kazim van, mint a frász. Nincs szívem kidobni őket. Persze meghallgatni nem tudom, nincsmivel. A szülői házban parkolnak, ahol mai napig tárcsás telefon van!!
Ráadásul az egyik készülék az elejétől fogva megvan, ami kb. 40 éves megvan, azóta üzemben. Egyszerű darabok, 10-20 évente kell neki vmi javítás...
Anno gyermekkoromban (saccra 80-as évek elején) vidéken nagyanyáméknál a faluban még csak 1 nyilvános telefon volt, a posta előtt a villanyoszlopon. Volt rajta egy kis kurbli, először meg kellett tekerni, utána lehetett telefonálni. Mint valami régifilm... -
t_a_m_a_s
addikt
válasz
Freddy76 #74757 üzenetére
'17, Nagyvázsony, Postamúzeum. A nyomógombos még hagyján, de erről elhitetni, hogy telefon...
Bálint: 5,25-ös vagy 3,5-es?
1,44 MB kapacitás, az első, dunaújvárosi fősulis 3,5 évem minden elektronikus anyaga elfért 10 db 3,5-esen, a szakdolgozatomat is beleértve. Az 14 Mega...
Kazetta. Nyáron a szünetben Ábel előtúrta anyámnál a régi kazettás magnót, meg a kazikat. Persze anyunál mi van? Zámbó Jimmy, Lagzi Lajcsi, Komár, Máté Péter (OK, utóbbiak még hagyján...). Gondolhatod, amikor elkezdett Jimmyt énekelni...
-
rbalint88
addikt
válasz
Freddy76 #74757 üzenetére
hát ha még a kazettát kérdezte volna... az a durva, hogy én még "csak" 30 vagyok, de amikor gyerek voltam, akkor még abszolút használatban volt a kazetta és épp MENŐ volt a cd, majd jött az mp3, az újraírható cd-k, a dvd-k, aztán az ipod, aztán meg az okostelefon. ez nagggggyon durva fejlődés nagyon rövid idő alatt, főleg ahhoz képest, hogy mennyi időre volt szükség ahhoz, hogy a cd-ig eljusson az emberiség.
mondom asszonynak mit írtál, erre csak annyit mond: FLOPPY bzmg!!! és tényleg...
-
Freddy76
addikt
Ma a lányom megkérdezte, hogy mi az a CD.
Kib@szott öreg vagyok.
-
Byk01
őstag
Nagyon leült a társaság. Rátok férne egy bögre NSFW, forró ital
-
Utka
aktív tag
Urak!
Köszönöm.
Utka
.Szerk.:
crey!
Scalzit digitálisan olvastam, ha érdekel jelezd. -
Mercutio_
félisten
Nehogy belefussatok: a csaló topicban hosszú ideje rezidens DJ
Bánáti gyerek immár a PC alkatrészek után a fotós közösség felé is nyitott. A linken leírt módszert alkalmazza, a saját valós adatait megadva (kivétel talán a számlaszám)
-
válasz
Mercutio_ #74747 üzenetére
A Syfy zsebbe nyúlt, és egy elég nagy költségvetéssel sorozatot is gyárt belőle, ami meglepően jó - bár a könyvek meg zseniálisan jók.
Utka: pedig a sorozat (nem film) nagyon jó. Ellentétben a legtöbb Syfy által berendelt sorozattal az elmúlt 10-15 évből, erre végre áldoztak pénzt is, és nagyon ott van. Amúgy könyvben olvasom őket plusz nézem a sorozatot.
Scalzi könyvei a barátomnál vannak meg, alig várom hogy oda jussak hogy lenyúlhassam róla, de még nálam is itt tornyosulnak azok a könyvek, amiknek nem jutottam a végére.
Andy Weir könyveit ledaráltam, mert könnyedek és szórakoztatóak, különösen a The Martian (amiből ugye film is készült), de az új regénye is ilyen kis könnyed habókos sci-fi lett. Sok helyen olvastam hogy Neal Stephenson - Seveneves (vagy A Hét Éva) is egy nagyszerű regény, de egyszerűen nem bírom rávenni magam hogy fojtassam, mert 100 oldal után untam. Na majd valamikor vissza mászom elé, és tovább olvasom.
Várom Martin papától is az új regényt, a többit szintén ledaráltam már.
-
gorgo
őstag
hű bazz ,lesz Scalzi szorazat is???? WOW legyenmár!!
Nemrég néztem meg a valós halált harmadszor, most az asszonnyal. Ha a Vének háborúját is megcsinálnák hasonló szintűre, magam alá csinálnék bódottságomban!
Amúgy meg etalon szinten megcsinálta az HBO Martin könyveit sorozatban, nagyon megy már itt a fanyalgás. Oké, most hogy az egész világ erről beszél/tele vele a média, és nem csak az a kevés ember, akik olvasták a könyveket, még nem kell hogy ezt hozza ki belőletek. Ettől még ászul megcsinálták.
Mondjuk nekem sem tetszik, ohgy ennyire durván rágyúrtak a másokra, kvázi tucat zombifilmmé degradálva helyenként az egészet, ezt a részt elég elcseszetten valósították meg. Ez valahol Martin hibája is, de mindegy.
Az meg egyenesen világszenzáció, hogy beelőzte a könyvet a sorozat, illetve más a cselekménye. Ilyet se láttam még... Csak tényleg meg ne pusztuljon az örega könyv előtt.
Nekem mondjuk a harmad/negyedszeri végigolvasás nem fog menni, hogy felfrissítsem a könyv történetét, ahhoz brutál hosszú, és már sok is lenne.Lem, Asimov, Frank Herbert örök.
-
válasz
Freddy76 #74734 üzenetére
Hát sokatoknak nem jött át, és szerintem a vizualizálása (film) elég középszarul lett megcsinálva (Peter Jackson alkalmatlan volt a feladatára).
Viszont két dolgot megjegyeznék.
A faszi létrehozott egy mondavilágot (Szilmarillok), és ennek magyarázására, illetve a könnyebb feldolgozására írta meg ifjúsági regényét, a Gyűrük Urát, és előzménytörténetét a Babót.
Ha valakit ifjonc korában kap el, akkor a mai napig rajongója (én még a filmek előtt olvastam), felnőtt (és elsélyesen olvasottabb, művelt fejjel), lehet hogy nem érzed épp az évszázad irodalmi művének. De a Gyűrűk Ura nem is erről szól.
Fictional regényként egy Frank Herbert - Dune-t, vagy épp új kedvencemet James S.A. Corey-t és a "The Expanse" sorozatot többre értékelek, mégis childhood sweetheartként gondolok vissza a Gyűrűk Urára, mert ez a könyv szeretette meg velem a fantasy fiction világot.
Tolkien műfajt teremtett, és ezt nem lehet és nem is szabad elvenni tőle. Salvatore, George R.R. Martin és a regényeik azért léteznek, mert Tolkien élt és alkotott.
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
Real_Necro #74743 üzenetére
Pont tegnap vettem ki a kölcsönzőből
Akkor ma megnézzük.
-
Real_Necro
veterán
Tegnap néztük. Szerintem bitang jó lett. A zenei aláfestés is remek.
-
Novics
senior tag
válasz
t_a_m_a_s #74736 üzenetére
Én is pont így vagyok a GOT-tal. Olvastam az összes könyvet - még a "kiegészítő" könyv is megvan -, néztem a sorozatot, most még HBO GO előfizum is van, de kb pont nem érdekel már, hogy mi lesz. Persze, meg fogom nézni, ha kijön, de nem fogok virrasztani azért, hogy minél előbb láthassam.
Mi nem régen fejeztük be a Twin Peaks 3. évadát. Na, annak várnám a folytatását - de gondolom nem lesz, vagy csak 25 év múlva... Emese mondjuk őrjöngött, hogy mi ez a fos.
(Végig mind a három évad alatt.)
-
madgie
titán
válasz
Mr.Csizmás #74737 üzenetére
Épp a Ray Donovant nézzük, abban pont annyit isznak, amint anno a Dallasban
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
Én a filmeket ezerszer láttam, és szerettem. Meg is van DVD-n, díszdobozban, bővítettben. De mostmár sok éve nem érzek rá késztetést, hogy leporoljam...
A Trónok harca sajnos detto. Elvileg kurvára kéne várni a befejező évadot, de már azt sem várom, meg a az új könyvet sem. Elmehet a picsába az öreg, hogy mióta megy a hájp a filmmel, nem volt képes megírni a könyv folytatást.Most a The American's második évadát nézzük, kb két naponta jutunk oda, hogy egy 40 perces részt meg tudjunk nézni bealvás nélkül. Meg ha hétvégén nincsenek otthon a gyerekek, akkor letolunk egy fél évadot
-
Ear001
addikt
válasz
Könyvben megvolt egy gimis nyári szünetben a Gyűrűk Ura, meg a Babó, ott és akkor jó volt, kamaszként betűfalásnak menő mesét olvasni, de azért Lem-et előbbre helyeztem a rangsorban. Kiberiáda, érted.
Célbenőkör hédereg,
Mácsul gondorásznak.
Hibra gindő... Léderek
Szunnya ferte nyászlag. -
Freddy76
addikt
válasz
t_a_m_a_s #74729 üzenetére
Hú, nekem az sem jött át. Amikor kijött az első film, hirtelen minden ismerősöm bitang nagy GYK szakértő lett, én meg ott szégyenkeztem, dugdostam is a vonaton az éppen olvasott Kundera könyvemet, mondom, még megszólnak. Nekiálltam, de nagyon kemény volt. Az első könyv felénél sírtam, hogy ezt miért? Utána már csakazértis végig szenvedtem, de nem sok olyan perc volt benne, amikor élveztem volna az olvasást... Aztán amikor a kis köcsög a másik kis köcsög ujjával együtt beleesett a lávába, akkor megkérdeztem, hogy ésmosteztígyhogy? A végén pedig az a sok buzulás a Megyében meg a kikötőben...
A filmek dettó. Nincs bennük feszültség. Az Apollo 13-at láttam vagy tucatszor, mégis izgulok rajta; Az első ember nézése közben szorítottam a karfát, hogy vajon le tud-e szállni Neil Armstrong a holdra, holott tudtam, hogy leszállt. Itt gyakorlatilag az első perctől kezdve azt éreztem, hogy lesz egy közepes nehézségű túra, de a végén győznek. Minden konfliktus eleje annyira magában hordozta, hogy az meg is lesz oldva, nem volt benne feszültség.
-
gorgo
őstag
Én sem értem mit ettem anno a Gyűrűk urán. Még a filmek is nézhetetlenek...
Filmajánló: Teljesen idegenek
-
Mercutio_
félisten
válasz
Ear001 #74726 üzenetére
Mármint a harmadik kötet "ánblokk" , az a vége nem
már a másodikban is látszott, hogy elfogy a szufla, de akkoriban még
fiatal voltam és kellett a pénz...ilyen makacs gyerek voltam, hogy csak azért is a végére érek, hátha átmeneti a lejtmenet.
Aztán amikor hallottam, hogy "ez a legjobb műve" gondoltam a csúcson kell abbahagyniMost Borisz Akunyin könyveit pörgetem, a 6. után nála is érzek némi lendületvesztést, bár el is ismerte, hogy részben olvasói nyomásra vitte tovább az ígyírtokti-jellegű Fandorin történeteket.
Karácsonyra Bödőcs, Kepes és Varró érkezett, kíváncsi leszek rájuk.
-
rbalint88
addikt
válasz
Balinov #74719 üzenetére
23€-ért nem fogok szarakodni. még a végén aztán többe kerülne...
van free cancellation, kb annak a felárát tudnánk megfogni az újrafoglalással, ha nem drágult azóta. (~210€ lett volna rögtön kikesselve, 232€ így a helyszínen fizetve, 3 nappal az érkezésig lemondhatóan. meg 45€ a parkolás 3 napra)
-
Balinov
titán
válasz
rbalint88 #74718 üzenetére
booking.com-on? ott tobbnyire van free cancellation...
nekem 3 ejszakara,reggelivel harmunknak most jan vegere 55€-t hozott le a hotel arabol. Vera accountjarol kuldtem magamnak referall linket....
mi utobbi idoben amugyis rakattantunk a booking.com-ra, foleg free cancellation miatt... Vera meglepeteskent lefoglalta a repjegyet, szallast, de veletlen beletrafaltam, hova is mennenk. Megmutatta a szallast, amit o valasztott, fasza, jo hely, erkely, kilatas, kutyamony. Aztan mondom neki, Vera, ugye az megvan,hogy aparthotel reven se recepcio, se reggeli? Torolni kellet amaz foglalast.
Aztan penteken kiadta, van egy delutanotok Patrikkal, atkuldok ebedszunetben 4-5 szallast, foglald le, amelyik tetszik. Na most ebbol 3 nagyon tetszett, de nem tudtam valasztani. Lefoglaltam mind a 3-at free cancel-al, aztan teganp atneztuk harmasban es 2 foglalast ment a levesbe.
Poenbol meg penteken megneztem egyszer, ami nekem a legjobban tetszett Chrome alol, inkognito modban. Ahoz kepest 80€-val kerult a vegen kevesebbe
-
Balinov
titán
Sracok, ha mar utazas a tema, most foglaltam hotelt booking.com-on, ha esetleg valaki hasonloban gondolkozik, kerem, hasznalja ezt a referal linket.
Ha ezen keresztul foglalsz, en kapok 20€ cashback-ot te meg 10% kedvezmenyt.
-
-
Studi
veterán
Mondjuk ennek fényében elgondolkodtató: biztos a gyerek miatt csinált Freddy mindent csirkéből karácsonykor?
-
gorgo
őstag
Nálunk nagymamám csinált mindig bejglit. Már 95 és az idén nem sütött, azaz vettünk 3 rudat. Alig ettem...
-
rbalint88
addikt
hát így, hogy őt nem visszük, valószínű mi sem megyünk, következő hétvégén úgyis lesz egy belföldi utunk (Sárvárra).
én voltam májusban céges csapatépítőn Amszterdamban, bár az leginkább a kaja-pia-füvescigi-kurvázás tematikára volt felfűzve, múzeumba nem jutottunk el sajnos. a Vondelparkban voltunk, meg hajókázni is, tényleg nagy élmény volt
getyourguide-on néztem a programokat, atavalyi2017-es Róma óta mindenhova megvesszük előre a jegyet, szigorúan skip-the-line belépéssel. a palotába április 1-ig nincs már jegyúgyhogy az most kiesne sajnos, nem akarok órákat sorban állni, ahhoz túl rövid időre megyünk. Van Gogh múzeumot és Rijsket is meg akarjuk nézni, virágpiac ha útba esik.
de ha majd megyünk - mert valamikor biztos megyünk -, akkor egy Dzsini besztofért jelentkezem, az biztos, előre is köszi!
idén egyelőre csak ennyi van betervezve: feb legeleje Erdélyben az egyházi esküvő, feb közepén Bonvino, március Sárvár, augusztus Sziget fesztivál, szeptember Prága.
tavaly szétszoptuk magunkat, lakásfestés, erkély kipofozás, temetés, esküvőszervezés, idénre sok pihenés/kikapcsolódás van betervezve. főleg ha összejön a gyerek, azért akkor limitáltabbak lesznek a lehetőségek egy darabig -
válasz
rbalint88 #74708 üzenetére
Hát ha nem hétvégére mentek, nem hiszem hogy ordas kultúrsokk éri (ha csak nem mentek piros lámpás negyedbe kurva lesőbe). Amúgy meg péntek-szombat este a belváros szétesik kicsit a bulizók miatt, de semmi extra nincs benne, nem rosszabb mint a pesti belváros.
A Rijkset ajánlom, a palotát is, a meleg utcát is kötelező végignézni, ha szereted Banksy-t a Momo-ban van egy állandó kiállítás a műveiről, én ezt a kortárs művészetet tudom értékelni nagyon, a négy pötty a vásznon - majd mellette a cím - "Krisztus szenvedése" nem igazán az én világom. Madam Tusseud ott is ugyanaz mint bárhol, viszont egy csatornanézős hajókázásra érdemes befizetni.
A Vondelpark nagyon szép, a Heineken Experiencet is érdemes meglátogatni. A virágpiac... hát... lehet hogy érdekes lesz neki, de nem akkora durranás.
Egyetek sokat. Rengeteg jó étterem van ott, a világ minden konyháját felvonultató. Ha érdekel jó indiai, thai, kínai, olasz - vagy épp holland - akkor csak szólj.
Én Amszterdamba gyakorlatilag hazajárok, olyan mint a második otthonom, és nagyon szeretem.
Lelylaan állomástól nyugatabbra ne menjetek éjjel, de nem eszik olyan forrón azért ezt az arab negyed dolgot.
-
rbalint88
addikt
válasz
Freddy76 #74706 üzenetére
ez szerintem mindenhol probléma és a szülők/anyósok korosodásával egyre fokozódik.
más: anyám pár nap múlva 70 lesz, gondoltuk meglepjük egy külföldi úttal, elmegyünk valami várost megnézni 2-3 napra. na, neten meg is találtuk a csodát, Amszterdam a március 15-i hétvégén pétek reggel korai géppel, szombat este késői géppel, fejenként 200€ alatt 4*-os szállodában. drága feleségem mondja, hogy azért hívjuk fel, nehogy legyen már oda programja. felhívtam, de nem volt benne köszönet. ráér, de ő már nem megy nyugatra (!), mert ott milyen emberek vannak már(!). kiköttetem a upc-jét basszameg...
-
Freddy76
addikt
Ugyanez. Anyám sütijeinek 90 %-a, amit előre megsütött, ment a fagyasztóba, és nem is vettem elő. Kissé meg is sértődött. Aztán megkérdeztem, hogy ugyan, mégis, ha karácsonykor van három féle bejgli (diós, mákos, almás), hoz akkor készült kókuszos-mézes sütit, meg csokis mézes sütit, akkor mi a bús picsának venném elő a fagyasztóból a Lajcsi szeletet, a citrom szeletet, meg a zserbót? Ott van szortírozva, hat kisebb doboz, mindben vegyesen mindhárom süti, milyen jól fog esni mondjuk január 23-án, vagy márciusban, ha megyünk síelni. Mert amúgy finomak, és tényleg jó fognak esni majd akkor.
De nem. Karácsonykor kell betegre zabálni magunkat, és kidobni a kaját, mert úgy szokás. Annyi kaját csinálnak külön-külön, hogy elég egy hadseregnek, mintha versenyeznének egymással. Az, hogy én is szeretek sütni-főzni, egy másik dolog, én ilyenkor ezt visszafogom. Mondjuk akkor is eldobtam az agyam, amikor megkérdezték, hogy miért főzök csirkehúslevest, meg sütök csirkecombot, amikor az nem karácsonyi kaja? Hát bazmeg azért, mert a hét éves, nem túl nagyevő lányomnak ezek a kedvencei, és karácsonykor hadd egye azt, ami a kedvence, ha egyszer sem a halászlevet, sem a töltött káposztát, sem a bejglit nem szereti.
Pár éve közöltem a családdal, hogy nem megyek sehova karácsonykor. Hozzánk jöhet bárki, de én nem megyek. Volt hiszti, de végül kénytelenek voltak elfogadni. Idén ultimátumot kap anyám és a nővérem: ha jövő karácsonykor sem állnak le ezzel az értelmetlen kajagyárral, két év múlva december 21. és január 2. között elutazok családostul (eddig ezt csak miattuk nem tettük meg), és akkor etethetik egymást.
Az már nálunk is csak hab a tortán, hogy én is dagadt vagyok, és az asszony is sokat hízott az elmúlt években. Szóval ráadásul felesleges is.
-
-
válasz
Freddy76 #74696 üzenetére
Nálam is elgurult a pöttyös az ünnepek alatt. Eljutottam oda, hogy hagytam hogy mindenkire rárohadjon a szar amit csinált, vagy hajítottam ki a nagyrészét. Na nem szar, meg nem rossz dolgok készültek, de az hogy anyám is csinált 6 rúd beiglit, öcsém is csinált 6 rúd beiglit, meg anyósom is hozott négyet, attól picit behorpadt a homlokom.
Minden évben veszekszem és vitázom a családommal (meg most már a feleségemével is), hogy a Dec 24-31-ig tartó időszaknak nem kell kötelezően hadtápnak lennie. Anyósom is beállít 6 féle süteménnyel. A lelkére kötöttük, hogy kettőnél többet ne. A két dagadéknak hozza. Mert szükségünk van rá. És hiába kéred, hiába mondod hogy ne, csak azért is.
Anyám is lesüt 4 félét. Én dagadt vagyok, a feleségem is hízott az esküvő óta, anyámnak magas a cukra, öcsém cukrász és soha nem eszik süteményt. A menyasszonya terhes, figyelnie kell a terhes cukorra, apám nem édes szájú. Ki a bánatos faszomnak van sütve úgy, mintha nem lenne holnap?
És persze 27-n már hányok a hűtőszagú beiglitől, még itt van a mézeskalács és a linzer is amit anyósom sütött. De nem sokáig, mert baszom ki a fenébe.
Megvettem két kg csirkemellett, hogy majd megsütöm Dec25-26-ra rántva egy részét, hát anyósomnak sikerült annyi húst hoznia, hogy négy napig ettem, de már herótom volt tőle. A csirkemell azóta is a fagyasztóban várja hogy majd lesz belőle valami. Jövőre kitiltom őket a konyhából, vagy elzárom a gázt otthon, vagy nem tudom mi a bánatot fogok csinálni. De ezt biztosan nem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Nintendo Switch
- Nintendo Switch 2
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Linux kezdőknek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- További aktív témák...
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- Nvidia RTX 3080TI Founder Edition
- Eladó jóárísított vízhűtők, Lian Li, Artic, Enermax, Alphenpön! LCD-s is több féle!
- Apple Watch Series 8 45mm Silver Alu bontatlan szíjjal + kiegészítők
- Eladó Gamer szék párna csomag!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest