Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Freddy76

addikt

válasz aleister #73959 üzenetére

Ja, mert befogadták őket, és komoly segítséget kaptak. Emellett nagyobb részük nem tényleges menekült volt, hanem ők voltak a valódi gazdasági bevándorlók, iskolázott, szakmával rendelkező emberek, akiket a háború után a felívelő nyugati gazdaság felszívott. Döntő többségüknek semmi gondja nem lett volna itthon, egyszerűen kihasználták az akkori helyzetet, és kivándoroltak, egy jobb élet reményében. Erről az érvelésről amúgy eszembe jutott az olasz miniszterelnök, aki szerint az olasz bevándorlók nem követtek el bűncselekményt az őket befogadó országban.

Byk amúgy szerintem nem az '56-osokra gondolt, hanem azokra, akik mostanában mentek ki.

Én meg attól kapok hülyét, amikor azt hallom, hogy:
    - Minden migráns=gazdasági bevándorló (könyörgöm, Szíriában a mi barátaink, Oroszország és Törökország gyilkolnak halomra civileket, az '56-os hazai állapotok sehol sem voltak ehhez képest);
    - Minden migráns=beilleszkedésre képtelen, nőket erőszakoló, potenciális bűnöző;
    - Soros, és különösen: Soros, no meg Soros, őt se felejtsük el;
    - A fentieket statisztikák támasztják alá (amit persze senki sem látott, forrásmegjelölés legfeljebb az Origo és a TV2 lehet, no meg Econ).

Amúgy én sem vallom azt, hogy mindenkit be kell engedni, sőt. Nagyon keveseket kellene beengedni. Még annál is kevesebbet kellett volna, aki bejött pár éve az első hullámmal. De abban biztos vagyok, hogy a minden bevándorló megbélyegzésére épülő gyűlöletkampány nem oldja meg a helyzetet, sőt, csak azt eredményezi, hogy a mi gyerekeinknek majd egy sokkal nagyobb problémával kell megküzdeni. Nem arról van szó, hogy nem látom a bevándorlás problémáját. Arról van szó, hogy azt látom, kormányunkat abszolút nem érdekli a megoldás, nekik ez egy kiváló eszköz a kampányra, ellenségformálásra, a hatalom megtartására, ez a magyarázat mindenre, Lőrinc milliárdjaira és Ráhel tízmilliós órájára, és rohadtul nem foglalkoznak azzal, hogy mi lesz 20 év múlva. Európa ugyanez. Egyik fele töketlenül vakarja a fejét (svédek, franciák), másik fele vadul elutasít, populista módon (olaszok, mi), aki pedig a megállapodáson törné a fejét, azt letorkolják. Emellett van egy olyan elképesztően béna, tehetetlen ellenzék, mint az itthoni, akik képtelenek felfogni, hogy az a liberális politika, ami sikerre vitte a XX. század második felét, ma már nem életképest. Én meg kínomban péniszeket rajzolok a szavazólapra, mert senkire nem tudok szavazni.

A lényeg szerintem ez. Nem a valós problémával foglalkozunk, hanem kampányra használjuk. A probléma pedig így k.rvára nem fog megoldódni, hanem majd Julcsi, Ábel, Dávid, és a te kislányod, akinek a neve nem jut eszembe, fog szenvedni miatta húsz év múlva.

Econ: inkább, mint legyek olyan szólamokat puffogtató kinyilatkoztató okostojás, mint te. Amikor az M4/3 topiklakók idegrángást kaptak a megjelenésedtől, többen leoltottuk őket. De már értem az okaikat.

Új hozzászólás Aktív témák