Hirdetés
Aktív témák
-
-
-
Helló!
Két ünnep között, ma érkezett meg a pendriveom, Kingston Data Traveller 100 (8GB). A gondom az vele, hogy nagy fájlokat nem tudok rámásolni. Azt a hibát kapom, hogy az eszköz tele van. Pedig tök üres, le is formáztam. Érdekes módon egy 3,67GB-os filmet rá tudtam tenni, de 4GB felett már nem megy fel.
Ezen lehet segíteni valahogy? Pont emiatt kértem karácsonyra, hogy nagy-nagyobb fájlok is ráférjenek.
Win XP SP2 van a gépen és minden más működik vele, ha több fájlt próbálok rámásolni egyszerre mondjuk akár 7GB-ot, akkor azt megcsinálja.
Légyszi írjatok valamit, hogy ez így okés vagy sem!
Köszi! -
demagóg
aktív tag
Igen van, egyre gyakoribb. Külföldi turistautakon (betelt a fényképezőgép kártya, gyorsan veszünk újat a sarki fűszeresnél), vagy internet áruházból lehet ezeket kedvező áron beszerezni. Magyar forgalmazóknál erről még nem hallottam. De a jelenség ismerős. A rekord ami nálam van, hogy a kínai piacon 32 megásat adtak el 8 gigásnak. A rendszer is 8-asnak látja. Amikor a címzés átfordul, íródik át a régi tartalom és megsemmisül a fájlrendszer adminisztráció is.
-
lúzer
veterán
Ja és ajánlott az NTFS!
FAT felejtős! -
demagóg
aktív tag
A kérdés nem mai (lassan két éves
) de nem látok választ és manapság is gyakori ez a probléma:
" .. bedugja a számítógépbe, és a Windows felismeri, nem tud rá másolni, mert ''Írásvédett'' ... "
Ha az oprendszer legalább a meglévő tartalmat látja, akkor "csak" az oprendszer szintű fájlrendszer sérült. Ugyanez HDD esetén is előfordul. Ha csak a fizikai eszköz látszik az eszközkezelőben de a státusz olvashatatlan vagy a logikai eszköz már nem mountolódik fel, akkor a FLASH kontroller fájlrendszere omlott össze. Első esetben van esély konzervatív módon adatmentésre, másodikban már vsz. csak adatmentő cég tud boldogulni az eszközzel.
-
Mauzes
addikt
Üdv!
Ha olyan Corsair pendrive-ot veszek, amelyre 10 év gyári garancia vonatkozik, de a viszonteladó csak 1 évet vállal rá, akkor hol tudom érvényesíteni a garanciát 1 év után? Sehol? Vagy el kellene küldenem külföldre?
Egy Corsair Flash Voyager GT-ről lenne szó. -
Flashy
veterán
válasz
jobbacsabba #176 üzenetére
ha a pendrive-ot még felismeri a gép, esetleg még betűjelet is kap csak adat nem látszik rajta, akkor Getdataback, vagy EasyRecovery vagy ilyesmi progit ráengedni és jó eséllyel szinte minden visszajön. történhet hibás írás időnként, amikor az a szektor nem olvasható, de a következő felülírás után megjavul, és ha ez a filerendszer adminisztrációs területével történik (amit ugye gyakran módosít) akkor ez van.
-
megabit
csendes tag
Szia,
no, most lehet, hogy jol elbeszelunk itt egymas mellett
en a hangszeresre gondolok
nem igazan reklamozzak, hogy mi fer bele a 25k-ba. Volt mar ugyfelem, programilag serult CF kartyaja volt, es kapott egy ajanlatot tolunk asszem 60e+afarol, mire kiakadt, hogy az emlitett cegnel csak 25be kerul...
Ja, csak az araikat ismerve valoszinu, hogy ennyiert szet sem szedik
Egyszer erdemes lenne tenni egy probat, kezd engem is erdekelni, mit tudnak 25kert.
ha lementik, akkor en tenyleg feleslegesen programoztam...megabit
-
megabit
csendes tag
Csak megerositeni tudom
Nehany fajtahoz mar fejlesztettem progit, de ez tenyleg csak akkor jarhato, ha valakinek az adat tenyleg sokat er...
Az pl vicc, hogy egyesek azt hiszik, hogy a budapesti adatmento vilagceg majd egy ilyen fizikailag serult flash adathordozot 25+afaert lement (ez van a honlapjukon). Szerintem kizart, ennyiert szoftveres mentesek mennek... Van valakinek tapasztalata?megabit
www.adatmentes.net -
liksoft
nagyúr
Tegnap hallottam: Azt hittem, a pendrive biztonságosabb, hiszen nincs benne mozgó alkatrész.
Ekkor vált világossá, hogy sok ember NEM tudja, hogy a FLASH az írások során kristályszerkezetileg átalakul, elhasználódik. Ha ezt atomi méretekben nézzük, akkor ez is mozgó alkatrésznek számít. A pendrive funkciója a floppy kiváltása, nem a biztonsági mentés és titkosított adatok atombiztos védelme. Aki erre számít, az biztosan pár év alatt komoly veszteséget fog elkönyvelni. Mivel a tároló chip önálló elektronikával és adminisztrációval rendelkezik a hibás területek redirekciója miatt, így a tárolt adatok mentése (főleg sérült adminisztráció esetén) nagyon nehéz és időigényes. Ehhez hozzájön, hogy a gyártók egymással NEM kompatibilis típusokat hoznak ki. Vagyis az, hogy FLASH, eddig vagy 50 különböző utasításkészletet és adminisztrációt takar chip-en belül! Ezek nagy része a gyártó titkát képezi. Egy fizikailag hibás (eredeti interface-en keresztül elérhetetlen) 8GB-os tároló mentése a fentiek alapján látható, hogy akár több napot is igénybe vehet. Ezért a fejlesztés és a bele fektetett munka miatt winchesterrel azonos árban lehet csak a mentést elvégezni.
Jó lenne, ha a fentieket figyelembe véve használnánk ezeket az eszközöket.
-
liksoft
nagyúr
válasz
jobbacsabba #176 üzenetére
Adatmentés. Vagy keresel free cuccot, vagy elviszed szakemberhez.
-
jobbacsabba
aktív tag
Üdv!
Nagyon kellene a segítség!
Egy régebbi seitec 256Mb pendrive, 30 perce még mentettem rá, most meg XP azt mondja rá, hogy nincs formázva vagy mac cucc, viszont fontos lenne hozzáférnem a rajta lévő adatokhoz. Mit lehet vele csinálni?
Csaba -
VW
aktív tag
Üdv.Nekem kicsit más jellegű a problémám.A fent látható pendrive-om van (Kingston USB 2.0 Data Traveler 2GB).Az Aqua-ból hozattam.
Sajnos megadta magát valamiért.Csak egyesével lehet rá fájlokat másolni,ha többet ill. egy nagyot próbálok,elindúl és kifagy az egész.Próbáltuk több gépben és usb porton is.
Bár még garis lenne,de nincs meg se a garancia jegyem,számlám se a csomagolása.
Ebben kérnék segítséget,ha valaki le tudná gariztatni vagy kölcsön adná a számláját,dobozát.
Helyileg Mosonmagyaróvár ,Győr és Bp. lenne jó ill. megbízható emberkének elkűldöm postán is egy válaszborítékkal.
Ötleteket is szívesen fogadok.Azon is gondolkoztam,ha más megoldás nincs veszek itt a közelben egy ugyanilyet és annak papírjaival legariztatom.
Ha vesztek valamit mindig tegyétek el a garanciajegyet és a csomagolását! -
alien_
őstag
válasz
FireKeeper #153 üzenetére
Nekem is ez a problémám, egy Kingstone Travelmate 1gb-os pendrive-ról van szó.
Nekem az a tippem, hogy a total commanterben van a hiba, mivel intézőben nem jelentkezik a hiba, próbáld meg azzal. Egyébként formázás leviszi a cuccost nálam egyébként is. -
Cleo
tag
válasz
Pityesz78 #165 üzenetére
Több ilyen progi létezik. Egy-másikat elővigyáztossággal kell kezelni, főleg ha low-level formatot ajánlanak, mert azok a szoftverek nagyon függnek attól , hogy milyen chipsetes a pendrivered. Non-destructív test progit érdemes használni, pl. Bart's Stuff Test 5 Version. Viszont ezzel mégnem tudod visszahozni az igazi kapacitást.
Egy másik megoldás a gépen futó, rejtett modulok kivizsgálása. Ha turningolt a pendrivered, akkor kell, hogy legyen egy-több futó modul, amelyik elhiteti az OS-sal a 8GB kapacitást. Nem könnyű, ha nem vagy járatos benne. Ezért nem véletlenül ajánlom a memory-chip vizsgálást "favágó" módon. Ugyanis ha garid van, akkor vidd visza, minek fáradozol. Ha meg nincs, egy finom szétszereléssel már tudod mi rejlik benne. Memory gyártóknál (SAMSUNG, Hynix stb..) mindig megtudhatod hogy menyit "ér" a pendrivered belseje. Onnan már kevesebb rizikóval mehet egy low-level format.
Félreértés elkerülendő. Mindez, amit írtam fent, turningolt pendriverre vonatkozik, nem kontakt hibás vagy memory hibás pendriverre. A te esetedben akár az is lehet, de kb 20%-os esélyet adok neki, főleg ha több gépnél is kipróbáltad.
Liksoft: Mp3 módszer nem lesz jó pár turningolt pendriverrel, hacsak nem egy-kettő nagyon nagy mp3 fájllal töltöd fel. Ha több kisebb mp3 fájllal, simán fog menni a másolás, max nem mennek az utolsó dalok rendesen (de egy ravaszabb enkryptolt eljárással akár azok is játszhatók). SZVSZ.
-
krisztike8
csendes tag
-
Kazimír
őstag
Lenne egy láma kérdésem, mint elektronikához kevésbé értőnek.
Van egy 100% műszál pullóverem, melyet elég gyakran viselek, és ha így teszek, akkor a zsebében cipelem a 3 pendriveomat (1céges, 2 magán) is. A ruhadarab levételekor viszont, mint az közismert, olyan kisüléseket produkál az ember, mint egy zárlatos Jedi lovag.
A kérdés: A statikus elektromosság ilyen mértékű felhalmozódása, majd kisülése káros-e az adathordozóra, s ha igen, mennyire? Vagy "bár a feszültség nagy, az áramerősség kicsi" alapon ne féljek?
Előre is kössz a felvilágosítást! -
WillChi
őstag
válasz
krisztike8 #169 üzenetére
El tudom képzelni, hogy mit tett a kutya a kütyüvel. Sajna ha nagyon rendbetette, és nem csak a borítását rágta meg, akkor valószínűleg kuka...
-
krisztike8
csendes tag
Sziasztok!
Megmondom őszintén még soha nem jártam ezen a fórumon, de szeretném a segítségeteket kérni abban, hogy tudtok-e arra valami megoldást ha a kutyátok szétrágta a főnökötök pendriveját és nem ismeri fel a számítógép...hát én most sikeresen belecsöppentem ebbe a szituba...és remélem van ebből valami kiút. Szerintetek van rá esély, hogy a rajta lévő adatokat valahogy előbányásszam róla? Vagy mondjak le róla?
Előre is köszönöm a segítségeteket!
Kriszti
-
Paulo81
aktív tag
válasz
_MaSTeRFoXX_ #50 üzenetére
Szia!
Nekem teljesen ugyanez a problémám!! Nekem már nagyon ritkán ismeri fel 2.0-snak.
Lehet, hogy meg fog halni? -
liksoft
nagyúr
válasz
Pityesz78 #165 üzenetére
Ne szedd szét. Azzal a garit is elveszted. Törölj róla mindent. A CHKDSK futása után keletkezett állományokat is. Formázd le. Töltsd meg mp3-as anyaggal (azt már nem lehet tovább tömöríteni). Mindezt forrasztott, más eszközzel is leellenőrzött hibátlan porton tedd meg. Ha nem sikerül a formázott kapacitásnak megfelelő mennyiséget ráírni és hibamentesen visszaolvasni, akkor célszerű a garanciát érvényesíteni.
-
Cleo
tag
válasz
Pityesz78 #160 üzenetére
Ha noname akkor valószínűleg csak 4GB-os sőt 2GB az igazi kapacitása. Szoftveresen volt turningolva, hogy 8GB-osnak látszon. Windows alatt, hagyományosan nem fogod tudni ellenörizni.
Próbáld meg valamilyen segéd progival keresni , hogy nem létezik-e rajta egy rejtett encrypted partició, ahol a "firmware"-t rejtették. Vagy egyszerűen nézd meg, hogy milyen Samsung chip van benne, a típus és sorozat számból kitalálható hogy 2, 4 vagy 8gb chip (ami nem valószínű, szvsz) -
-
Pityesz78
tag
Sziasztok!
Vettem egy 8 GB-os pendrive-ot amivel az a bibi, hogy 5,22 GB után már csak nagyon nyögvenyelősen ír rá adatot, pl úgy hogy egy 35 perces avi-ból 2 percet, egy 2,4 MB-os jpg ből a felét vagy még annyit sem. A fájl látszólag ott van méretre is ok, de mégsincs. Miért csinálja ezt?
Néha ezek a file-ok le sem törölhetőek csak a Hibaelenőrzés segít rajtuk, de az meg bazinagy 40 MB-os "Found.000" könyvtárat hoz létre.
Elvileg Samsung pen drive, de nincs rá írva semmi.
Van valami speckó intéző progi pendrive-ra?
Törölhetem a Found.000-át?
Lehet, hogy nem is 8 GB-os? A tulajdonságokban 7,87 van írva . De akkor miért nem lehet rá írni? -
liksoft
nagyúr
Jogos lehet, hiszen 2 hatványa a chip ami az adatokat tárolja. Viszont az aktív terület ennél kisebb. Ugyanis a flash chip-ek házon belül a hibásnak itélt vagy sűrűn használt szektorokat redirektálják. Az ehhez szükséges tartalék területet és adminisztrációs részt az aktív adatterületből "lopják". Sajnos ez ugyan azért van, hogy meghosszabbítsa a ram-ok életét, de egyben hibaforrás is. Nem egy adatvesztés ezért a logikáért hibáztatható.
-
rollins
őstag
Pendrive-nál a GB az gigabyte vagy gigabit? Van egy Kingston 4GB -os és csak 3.6 GB (gigabyte) felhasználható hely van rajta, formázásra, stb. ez normális?
-
bikmakmuk
csendes tag
halihó .
Kaptam tök ingyen 1 pendrivet.
XP 2 javítócsomag telepítve és mindegyik usb portra dugva felismeri a gép, sajátgépben ad neki betűt is meg minden, eddíg semmi probléma .
Viszont mikor meg akarom nyitni, azt írja ki hogy üres a meghajtó tegyek be lemezt ...
Gondoltam meg kéne formázni, de azt sem tudom mert ugyanezt írja ki.
Mi a fact csináljak most ?
Ötltek ?
Amúgy eszközkezelő Generic USB Flash device néven ismeri fel.
A kapacítását sem tudom mert a foglalt és szabad helyre is 0-át ír ki. -
ANT
őstag
válasz
FireKeeper #153 üzenetére
Akkor formázd le.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
FireKeeper #152 üzenetére
hát nem nagyon jött be
-
ANT
őstag
válasz
LALA_kiraly #150 üzenetére
Ha tutira gyorsat akarsz, tudtommal nem sok fajtából válogathatsz: Corsair Flash Voyager GT vagy A-DATA PD7.
-
ANT
őstag
válasz
LALA_kiraly #148 üzenetére
Az tényleg elég lassú, de a kevés tapasztalat alapján sztem sokkal jobbra ne számíts.
-
LALA_kiraly
őstag
Egy Kingmax superstick-nek milyen sebességgel kellene másolnia? Sztem lassú, miven nincs 1 mb
-
ANT
őstag
válasz
FireKeeper #146 üzenetére
Sztem az Unlocker segít rajtad.
-
FireKeeper
nagyúr
sziasztok!
egy a-data pendrive-re rámásoltam pár fájlt, és nem engedi letörölni, mivelhogy "írásvédett a lemez". a drive-on semmi írásvédettséget állító kapcsoló nincs. ilyenkor mi a teendő? -
Winner_hun
félisten
Adott egy pendrive, amit ha bedugok, egy beépített reklám mindig elindul. Ezt valahogy ki lehet iktatni?
-
ankaz
tag
Sziasztok
Van egy pendriveom, eddig hibátlanul működött. Bár csak az xp a 98 nem látta, és első felismerésnél furcsa karaktereteket irt ki. Tegnap rádugtam egy vistára. Ott érdekes módón már ezt írta ki chipsbnk flash disk usb driver.
Ez után a vista és az xp is ezt írja ki, de csak 8 megásnak látja és formázni sem lehet. A prefetch szolgáltatás nem aktív vista alat, a ennél a pendrivnál meg sem jelenik a fül.
Ha valakinek van valami ötlete akkor írjon. Köszi -
toridelonge
csendes tag
vettem egy 1 gigás A-Data pendriveot, 1-2 hét múlva nem ismerte fel a gépünk(és más gépe sem 3 laptopon és 2asztali gépen próbáltuk), és nem is villogott, tehát semmi életjel... ekkor visszament szervízbe is onnan meg küldtek egy cserependriveot... a csere egy v-link 1gigás ami 2 hét után ugyanígy járt... utána újra bolt és adtak egy Pretec i-Disk Wave-et... ami nálam az asztali gépen szépen ment de ahogy a laptopok usb portjába került 5perc után sajnos megadta magát, diagnózis ua. mint az előző két bajtársánál... most már nem a pendrivokra gyanakszom hanem a gépre, de mivel hardverekbe nem vagyok otthon ezért közöm sincs hozzá mi lehet a probléma... az érdekesség az az egészbe, hogy van egy noname 256megás mp3as pendriveom is és egy 128as is, azokkal semmi probléma a laptopokon...
ha szükséges akkor a laptopok az egyik egy régi Asus L2000-es (amin csak 1.1es usb van, de van hozzá 2.0ás usb cardbus), a másik pedig egy Asus A6M-Q049... de az L2000es a gyanusabb mert annál állt le... van vmi ötletetek?
előre is köszi a segítséget!
[Szerkesztve] -
gabx1
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
A problémám a következő:
Adott egy noname pendrive (a rajta lévő felirat mindössze ennyi: PF 4GB-2.0), olvasni úgy-ahogy tudok róla, de írni nem tudok rá, csak ha biosban kikapcsolom a 2.0 USB-t. Ami aggasztó, hogy csak az én gépemen sz.rakodik. Több gépen próbáltam már, mindenhol zsír módon ír/olvas kb. 15MB/s sebességgel. Természetesen visszavittem a boltba, de ott is tökéletesen működött
Alaplapom: MSI K9N Ultra-2F (n-Force 570)
Rendszer XPSP2 (1 napos), mindenféle alaplapi driverrel felvértezve
-
_seth_
veterán
[link]
Segítsetek pls!
Törlésnél is csinálja ha sok fájlt törlök -
Gyick
őstag
hi!
Van egy 2gb-os Kingmax Superstick pendrivom és aza problémája hogy érdekes modon kb
12mb/s-el olvas és 300Kb/s-el ir
ötletek? -
balintka
addikt
Update: a Maxell-osok saját fájlaival is ugyanezt a hibaüzit írja ki. Hagyom a fenébe szerintem.
-
balintka
addikt
SoS! Kaptam egy, az Auchan-ban akciós Maxell 1 GB-os pendrive-ot, de legyalultam róla véletlenül a lock.exe és a format.exe file-okat. Valaki segíteni megszerezni őket, vagy elküldené?
-
Tosee
őstag
Hali!
Van egy Tinydisk 128mb 2.0 pendrive. A gond vele, hogy ha a gép hátuljába dugom akkor gond nélkül felismeri az xpsp2, de ha a géphát elején lévő usb-re akkor, kiíjra, hogy nem tudta renesen telepíteni az eszközt, és valószínűleg nem fog megfelelően működni. Megnéztem eszközkelezlőben, és a lemezmeghajtónál felismeri a pendrive-ot, de ha az usb-nél nézem akkor van egy ismeretlen eszköz. Ha párszor kihúzom és visszadugom akkor vanúgy, hogy felismeri elől is de nagyon ritkán... Mi lehet a probléma, hogy elől nem ismeri fel?
XP-vel lett formázva FAT32-re. -
chatran
őstag
Sziasztok!
A 2GByte-os pendriveomra nagyon lassú az írás, még az usb 1.1-et sem éri el (kb 300Kbyte/sec). A róla való olvasás viszont normális usb 2.0 (kb 15 Mbyte/sec). Mi lehet ennek az oka? Kapcsolatban állhat azzal, hogy a win XP Portable Media Device-ként ismeri fel? -
mr_ricsi
veterán
''Tudnátok segíteni, mit tegyek?''
Dugj a gépre egy másik pendriveot, és ha az működik, akkor kezdj búcsúzni a ''noname''-től.
A másik, ami eszembe jutott, hogy még a gép bekapcsolása előtt dugd rá, és ha az XP indulása előtt is villog, akkor a pendrive agya lehet megkeveredve.
Ha a pendrive bizonyulna hibásnak, akkor kidobás előtt még kapd szét, nézd meg a vezérlőIC típusát, mert a netről talán tudsz hozzá való formázóprogit lebogarászni, amivel esetleg helyre lehet állítani.
''Nem tudom, számít-e valamit, de az előzőekben a drive napokig, sőt, talán hetekig kapcsolva volt a géphez, egyszer sem húztam le.''
Számít, mert ha a win, vagy valami progi renszeresen firkálgat a pendrivera, akkor az napok alatt tönkremehet. -
Utao
csendes tag
Sziasztok! 1 GB-os ''noname'' pendrive-om van, már több, mint egy éve. Eddig semmi problémám nem volt vele, de ma, amikor rádugtam a gépemre (USB hosszabbító kábelen keresztül), a LED-je veszettül villogni kezd, amíg le nem húzom róla. De míg ebben az állapotban meg szeretném nyitni, ''Helyezzen be egy lemezt e következő meghajtóba: H:'' felirat jelenik meg, és a meghajtó is csupán Cserélhető lemez (H
néven jelenik meg, kötetcímkét nem látok. Nem tartom valószínűnek, hogy a drive hibásodott volna meg, alighanem mindössze egy szoftverhibáról lehet szó (ha a drive-ot közvetlenül a gépbe dugom, a kábelt kiiktatva, a probléma ugyanúgy jelentkezik). Tudnátok segíteni, mit tegyek? Nemrég telepítettem Windows-t, és nem nagyon van kedvem előről kezdeni...
UI: Nem tudom, számít-e valamit, de az előzőekben a drive napokig, sőt, talán hetekig kapcsolva volt a géphez, egyszer sem húztam le. -
chatran
őstag
up!
-
leonaprofi
tag
Sziasztok én most akarnék venni egy 4Gb-os Sandisk Cruzer Micro pendrive-ot,de azt hallottam,hogy a rajta lévő U3 program magyar XP-n nem működik.Ha ez tényleg igaz és nincs semmilyen megoldás rá,akkor meggondolnám a vételt,mivel nekem ilyen XP-m van.Ezért kérnék valamilyen értékelhető információt ezzel kapcsolatban.Előre is köszönöm.
-
chatran
őstag
Sziasztok!
A 2GByte-os pendriveomra nagyon lassú az írás, még az usb 1.1-et sem éri el (kb 300Kbyte/sec). A róla való olvasás viszont normális usb 2.0 (kb 15 Mbyte/sec). Mi lehet ennek az oka? Kapcsolatban állhat azzal, hogy a win XP Portable Media Device-ként ismeri fel? -
chatran
őstag
Sziasztok!
Van itt valakinek a tulajdonában Pretec i-Disk Bulletproof pendrive? Érdekelne a véleményetek. -
potic
csendes tag
Sziasztok!
Pen Driver-t mivel érdemes Formázni? Én XP alatt próbáltam FAT és FAT32-re, de azóta írás közben elakad. Van rá valami progi?
Köszi -
HIJ
őstag
Én is jártam, szinte ugyan így. Sajna én miután megoldottam kiderült, hogy valamiért akkor sem kezeli az 1 gigás Sonymat. Valamiért szakadozik a kapcsolat.
Próbáld meg az exe -t kicsomagolni. Pl. TotalCommanderben nyomsz rá egy ctrl+pagedown -t, akkor legtöbb exebe beletudsz lépni, mint egy rar -ba. Onnantól már kitudod másolni a fájlokat.
Sok szerencsét
HIJ -
h040091
csendes tag
válasz
mr_ricsi #112 üzenetére
De lehet, sőt, rá is dugtam. (Szánom-bánom, de első dolgom volt, hogy rányomtam a pent, aztán láttam, hogy drivert akar...) Épp ezért lenne fontos, hogy megtaláljam ott drivert, ahova a telepítő kicsomagolja, de ott csak a 0 bájtos fájlok vannak (dokhdc.inf, dokusb.inf) és egy Safeeject.exe. Így nem tudom azt csinálni, hogy az ismeretlen eszköz illesztőprogjamját újratelepítem az eszközkezelőből, mert nincs meg az illesztőprogram. Időközben a windows mappában megtaláltam a két fájl nem 0 mérettel, viszont azokra meg azt írja, hogy nem tartalmaz információt a hardverről. Szóval eltoltam ez tény, de ezen a gépen kell használnom, nincs mese. Szóval az érdekelne, hogy hogy pucoljam a drivereket, hogy ''tiszta lappal'' foghassak neki újra? Az oprendszer újratelepítése is egy alternatíva lehet, de ezt is szeretném elkerülni. Mondjuk mivel igazából sehol nem találtam ilyen hibát leírva, arra lehet következtetni, hogy egyedi az eset (hogy nem fut le normálisan a telepítő) - és így mégis pl egy újratelepítés lenne a legjobb. Azért ha valakinek van ötlete, szívesen veszem, köszike.
NT -
h040091
csendes tag
Üdv! Remélem tud nekem valaki segíteni. Nemrég vettem egy Kingston DTI/1GB-os pendrive-ot, és win98se alatt kéne használnom a nap 1/3ad részében. Letöltöttem hozzá a drivert a Kingstontól (DTI.EXE), külön megnéztem, hogy nem a speckó driver kell neki, hanem ez. A gond viszont az, hogy úgy tűnik nem fejeződik be a telepítés, hibaüzenetet nem ír ki, de a ReadMe szerint ahol a driver van, ott csak 2 db 0 bájtos .inf fájl van, meg egy .exe. Újraindítás után felismeri a pendrive-ot, de keresi hozzá a drivert. Egy ismerősöm azt mondta, hogy több pendrive driverjei összeakadhatnak, előzőleg egy Lexar 128MBos pent használtam, de annak csak sima .sys meg .inf fájljai voltak, telepítőcsomagja nem. Lehet az előző pendrive driverje a probléma, és ha igen, hogy lehet teljesen lepucolni egy ilyet? Találkozott már valaki ilyennel?
Válaszokat köszi!
NT -
liksoft
nagyúr
válasz
Yeti910331 #107 üzenetére
Rendesen eltávolítod az eszközt? Ugyanis az adminisztrációs részt csak akkor írja ki az XP. 98 alatt nem szokott ilyen gond lenni. Próbáld meg nem leválasztani, hanem kikapcsolni a gépet, és kikapcsolt állapotban kihúzni (ha nem oldódik meg leválasztással a gond). Tudom, macerásabb és nem ilyenre találták ki, de lehet, hogy segít.
-
Yeti910331
aktív tag
válasz
Yeti910331 #104 üzenetére
up
-
Yeti910331
aktív tag
Helló!
Nekem olyan problémám van a pendriveal, hogy rakok rá cuccokat és hazamegyek, bedugom a gépembe, akkó üres. Nem mindíg fordul elő. -
HIJ
őstag
üdv!
Ha már elég jól melegszik a pendrive, mindenféle használat nélkül, az már a végét járja?
thx HIJ
Aktív témák
- Honda topik
- Vicces képek
- Gyúrósok ide!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Tényleg készül az OpenAI-féle X-rivális
- KERÉKPÁR / BRINGA / ALKATRÉSZ beárazás
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Autós topik
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! MSI PRO Z690 i7 14700K 64GB DDR4 2TB SSD RTX 3070Ti 8GB Fractal Design Meshify C CM 750W
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest