Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Milyen házat vegyek?
- Új versenyző áll rajtvonalhoz a tápok világában
- Az SK Hynix elárulta, hogy meddig nem lesz elég memória
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen egeret válasszak?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Fujifilm X
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Aktív témák
-
jasszer
őstag
Sziasztok,
Van egy egygigás Kingston Datatraveler-em, ami az utóbbi időben fagyasztja az otthoni gépemet, ill. előfordul h nem ismeri fel, vagy megszakad a másolás és közli h "nincs ilyen meghajtó". Más gépekre dugva viszont nincs ilyen gond, van tippetek h mi lehet a gond? (formázni már próbáltam, hasztalanul)
-
billywood
tag
Hali!
Kaptam egy 8GB-os Traxdata pendrive-ot. Az a gondom, h ha egy 6,7 GB-os iso fájlt próbálok másolni rá, de akkor azt írja, h a lemez megtelt, pegig ÜRES... 7,9 GB szabad helyet ír... Mi lehet a baj?
Előre is köszi!
-
pigsty
aktív tag
(lehetne bővíteni a szerkesztést 10 percre ;) )
nekem nem pukkant, íráshibát sem jelzett. kb 1 hónapig, hetente 1-3 alkalommal használtam, otthon, ill egyetemen... utóbbi hely infoterme...kissé szegényes, elcsorog, ott kaphatta a gubancot.
Aztán egy nap nem indult, csak iszonyat felforrósodott. -
pigsty
aktív tag
Bocs, ha indulatosan írtam az előbb!
hehe, mondjuk elég óccsón volt kiárusítás, nem volt szívem ott hagyni.
van, amikor áramszünet van, racionalitást hanyagolja az ember.

Mondjuk igazad van, a Hitachi HDD máig kitünően megy, azt tényleg két hónapig keresgéltem.
á, elfelejtettem a gart lepecsételni, mindegy, 800 ft volt az egész, csak kicsit bánt.de mi lehet a baja, túláramot kapott az usbről? fura.
Mondjuk tetszett az U3 technológia, még ha nem nagy dolog, azért is sajnálom, már olyan jól beállítottam a magam mini start menüjét

majd legközelebb Kingston lesz. Vagy mit ajánlasz 1 GB körül?OFF: Ischlert Tescóból! Az tényleg finom általában

-
ANT
őstag
Erre tudok neked olyan példát hozni, hogy egy pendrive NULLA PERCET működött. Zsír újan jött el a boltból, semmilyen gép nem ismerte fel. Beszart. Ki tudja, mitől? Bár az általam említett drive szám.tech boltból származott, nem "madarasteszkóból"!
Kicserélték, a cseredarab (másik típus) azóta is működik. Jobbat te sem tehetsz, gariztasd.
Amúgy azt sem értem, ha ilyen aprólékosan nézel utána a termékeknek, honnan jött az ötlet, hogy ilyen hányadék helyen vásárolj pendrive-ot? Osan-teszkóból max. lisztet-sampont!
-
pigsty
aktív tag
Szép napot!
Mitől lehet, hogy ha a pen-t bedugom, néhány perc múlva forró lesz, led nem világít, és nem ismeri fel a gép, magyarán bekrapált?
1 hónapos, 512 MB, Toshiba a lelkem.Egy nagyokos ajánlotta, budaörsi Auchan, sajnos a nevét nem tudom, egy szőrős szemüveges 20 év körüli, hogy Kingston helyett azt vegyem, mert "tudja maga, mi egy Toshiba, mi, egy toshiba, hát hogyne, hát tudja mi az"?
ANYÁD, az; na ezért szoktam legalább 1 hónapig kérdezősködni, olvasni 4 féle fórumon, portálon is, akár ha 500 Ft értékben vásárolok.Belenyomjam a szájába a döglött pendrivet, ha legközelebb viszont látom?
Mondjuk én meg naiv voltam...
választanom kellett, ez meg olyan átszellemülten javasolta a Toshibát, ő is olyat vett.
nem szabad egy márkában gondolkozni, mondván az összes terméke egyformán, és örökké kitűnő lesz.Azért, mert egy márka neves, és van 1-2 cool terméke, a többiben lehet szar. (Pl Samsungnál mikróhullámúja jó sütő, mobilból kösz, 1 napot bír ki az akksija és sgh r210 egy visszamaradt volt kortársaihoz, DVd írót is másból vennék.)
Persze hibás szériák, darabok mindenütt lehetnek.egy ismertebb webbolton nem láttam T. pendrivet, talán nem hiába.

De mitől döglött be? Nem érte nedvesség, kupak rajta volt használaton kivül, nem dugdostam fém tárgyakat a csatiba.
Még a biztonságos leválasztásra (Xp) is mindig ügyeltem. -
Mr. Teddy
őstag
Sziasztok!
Van egy 512-es kingston pendrive-om, de minden gépben csak 60MB-os méretet látok, formázni is csak 60Mb-ra lehet. Van valami program, vagy ötlet erre, hogyan lehet újraallokálni a hiányzó részt?
Köszi, Teddy -
whiskey
tag
Sziasztok!
Szenvedek egy probléma megoldásán, de sehogy sem jutok közelebb a célhoz. Egy .ISO fájlt szeretnék rá tenni a pendrive-ra, ugy hogy az ugyanugy müködjön mint ha CD-re vagy DVD-re irtam volna. Konkrétam a "Windows-XP-Dark-Edition" service cd-t szeretném de a boot-szektort vagy nem tudom irni, vagy nem megfeleő progival próbálkozom. Lényeg hogy nem hajlandó a pendrive-ról bootolni. Ha valaki már kijárta ezt az iskolát , vagy tudja hogy milyen progi képes ugy kibontani az adott ISO fájlt, hogy a boot szektort is megirja, kérem segítsen.
Köszönet előre is.....
Whiskey

-
Nyugdíjas
nagyúr
Hi all!
Nyilván én vagyok a lámi,de lehetséges valahogy szétparticionálni pendrive-ot? Én nem nagyon találtam rá megoldást...
Köszi előre is a segitséget

-
n00n
őstag
válasz
Dr. Romano
üzenetére
De mint mondtam nincs floppy meghajtóm, anélkül meg nehéz lenne indítólemezt csinálni.

-
Dr. Romano
veterán
Ennél direktebb linket már nem lehet csinálni!

-
törölt tag
Ennél közvetlenebbet nem tudok, az oldal jobb oldalán van 65-ös betűmérettel, hogy download now.

-
chungee
addikt
Nekem olyan próblémám lenne, hogy van 1GB-os Kingston pendrive-om. Amikor másolok rá 700mb-os avi filmet vagy akármit. Akkor az elején felmegy 40-50mb/sec (megabájt, nem bit!). De 78%-nál hirtelen visszaesik 50kb/sec-ra, a netről ennél gyorsabban is jön az adat
. Ezzel meghiúsítja az adatmásolást. Mitévő legyek? NFS-esre van formázva már. -
gaben
aktív tag
Meghalt pendrive-ról lehet valahohy visszahozni adatokat?
A múlt héten még működött,a zsebemben volt vagy 4 napig,aztán csütörtökön ahsználni akartam ,de semmit nem csinál,a led sem világít rajta....
Mi romolhat el ilyenkor? -
törölt tag
válasz
scooterc
üzenetére
El kell, hogy fogadják doboz nélkül is, ha a gar. papír megvan.
De próbáld ki a hp usb disk u tool progit, azzal valószínű visszahozható még. -
scooterc
csendes tag
sziasztok, tudnátok segíteni?, olyan problémám van hogy a 2 gigás kingston pendrive-om véletlen leformáztam a windows telepítésekor és most teljesen kezelhetetlen. A windows felismeri de amikor probálnám megformázni akkor el se kezdi hanem kiírja hogy "A windows nem tudta befejezni a formázást.". Persze próbáltam visszavinni az üzletbe ahol vettem de nem volt elég nekik a gari hanem még a dobozát is akarták, és nem segítettek!!! hát kész, hová lesz ez a világ... ha tudtok segítséget légyszi küldjetek nekem: scooterc@freemal.hu köszönöm! üdv mindenkinek

-
n00n
őstag
Sziasztok!
Nem igazán a pendrive-al van problémám, de idekapcsolódik a kérdésem.
Hogyan tudom azt elérni, h pendriveról bootoljon be DOS?
Egyik haverom apjának kellene mert doson szeretne dolgozni, de azt szeretné ha mindenképpen usbről menne. Ez lehetséges? Mert engem kért meg, h csináljam meg neki. De én nem igazán értek hozzá. -
Winner_hun
félisten
válasz
Winner_hun
üzenetére
Csatlakozó gondja volt, kicsit oldalra feszegettem a pendrive-ot és akkor működött.
-
tildy
nagyúr
válasz
Winner_hun
üzenetére
Hasonló gondom van nekem is.
Ubuntu felismeri mp3 lejátszót usb eszközként , lehet másolni rá zenéket meg midnen, viszont vista nem. -
Winner_hun
félisten
Osztálytársam pendrive-jával valami gubanc van. A rajta levő zenét lejátsza, viszont ha a gépbe dugom, ezt írja ki:
A buborékra kattintva meg:
Több gépben is ezt produkálja. Van rá valami gyógyír?
A bajos eszköz: Sony nw-e003f -
lúzer
veterán
válasz
vanpeta777
üzenetére
3 mega látszik az egészből?
1. lemezkezelés, partíció törlése és újra létrehozni
2. chkdsk
3. más filerendszer teljes format, majd vissza -
vanpeta777
csendes tag
válasz
vanpeta777
üzenetére
senkinek semmi ötlete?
-
vanpeta777
csendes tag
Sziasztok!
Nekem van egy 1gb pendrivom, store ngo, rajta volt a biztonsági program, de most letörlődött, és nem látom a cuccokat rajta, és formázva is csak a program mérete 3mb-t látszik!
Valami megoldás?Előre is köszi
-
Denyiro
tag
Pendrive vásárlás előtt állok. A SanDisk Cruzer Contour 8GB érdekelne [link]
Állítólag azonban a magyar Windows XP nem ismeri fel ezt a kütyüt és akadtak más fennforgások is vele. Valakinek volt, van már tapasztalata ezzel a termékkel kapcsolatban? -
Hawk1979
őstag
Komolyabb gondom nincs,de megosztom veletek azt amit észrevettem egyik nap.
Alany egy Kingston DataTravellerII plus 2gb.
Ha a működő gépbe(win) dugom,gyors felismerés után már megy is fullon,olyan 16mb a másolás.
DE HA a gép kikapcsolt állapotában "dugom fel" az eszközt,és így kapcsolom be a masinát,akkor csak 800-900k-val nyöszörög win alatt.... -
Muton
addikt
hello!
hogyan lehet beállítani a blokkméretet? nekem csak az alapértelmezettet ajánlja fel
-
ANT
őstag
-
Denyiro
tag
Sziasztok. Tanácsot szeretnék kérni pendrive vásárlással kapcsolatban.
Három típus merült fel ami megéri árban és minőségben egyaránt számomra:
- Corsair Voyager GT 4GB
- A-Data PD7 4 GB
- Sandisk Cruzer Contour 8 GB
(Ezek árban közel egyezőek lennének.)
A Sandisk Cruzer Contour-t valóban nem ismeri fel a Windiws XP? (Olvastam fórumban.)
Véleményetek szerint melyiket lenne javallott választani?
Köszönöm előre is annak aki veszi a fáradságot a válaszra. -
Ser
tag
Sziasztok!
Én most vettem egy DT100-as Kingston pendrive-ot (8GB) és egyszerűen nem hajlandó felismerni a vista.. Meghajtóprogramot kér hozzá, pedig nem kéne.. XP alatt rendesen megy, de egyszerűen a vista nem hajlandó benyalni, hogy ez egy pendrive.. Csak kiírja hogy Datatraveler 2.0 és kér hozzá drivert.. Máshol is olvastam, hogy van ez a probléma, külföldi oldalon megoldást is tudnak rá, csak én nem értem, mert nem magyarul van..

Tudja valaki esetleg, hogy mi a megoldás??
Előre is köszi
-
toldoka
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy nagy gondom!
Adott egy Vista-s laptop, egy SP2-es XP és egy 2 GB-s Kingston pendrive. Nos, csak Vista-n tudom formázni, csak egy ideig tudok rá menteni, aztán közli, h. nem írható a fájl a pendrive-ra, majd eltűnik. Másik gépen rendesen működik. Volt már hasonló problémám másik pendrive-val is, de akkor egy formázás megoldotta a dolgot. Most mi lehet a probléma? Előre is köszönöm az ötleteket! -
-Solt-
veterán
Sziasztok! Hátha ti tudtok segíteni! Hogy kell a pendrive-ból dos-os bootdisket csinálni? Le tudná írni valaki lépésről lépésre? A bootdisk.com-on már nézelődtem, de angolul egy picit az sok nekem! Köszönöm...
-
twollah
nagyúr
Adott egy Emtec 8 gigas pendrive es ha felmasolok ra egy tomoritett filet az mar akkor crc hibas mikor meg ki se huztam a driveot az USB portbol.
A drive ~ 2 napos es kicsit ver a viz, hogy kifogtam egy szar peldanyt. -
FireKeeper
nagyúr
32k-s cluster FAT fájlrendszerrel. alapból. nagyon durva volt sajnáltam is. egyszer csak bumm, írásvédettségi hiba, boltban sem tudtak vele mit kezdeni, sztem az egyik koleszos gép ahol használtam túlfeszelte, mert halt már meg régebben penem, amit szintén használtam a koleszban, de akkor azt hittem, hogy csak nem volt mázlim és selejtet kaptam, de sztem igazam van, és az egyik gép usb portja nagyobb feszt ad le...
R.I.P. PD7 22/33
-
ANT
őstag
válasz
FireKeeper
üzenetére
Kísérleteztél a clusterméretekkel formázásnál vagy alapból ment ennyivel? Mert az igen szép eredmény, jobb mint a tesztben volt!
Oszt mitű' halt meg végül? 
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
sziszka 20
üzenetére
ferdítsd vissza... jobb ötletem nincs, max szétszedés, és megberhelés (gondolom az usb dugasz ferdült el)
ANT: nekem a régi pd7-esem 22/33 írás olvasást bírt, aztán 4 nap után meghalt szegény, pedig rohadt gyors volt
-
sziszka 20
csendes tag
Hali!
Elferdűlt a gépbe a pendriveom és utánna nem ismeri fel a gép.
Hogyan juthatok az adatokhoz?S.O.S -
sziszka 20
csendes tag
Szasztok!
A pendriveom agépbe maradt és elferdült.
Így a gép nem ismeri fel.Szakboltba megnézték.nincs rajta repedés.
Hogy jutok az adataimhoz? S.O.S -
4lewis
csendes tag
válasz
FireKeeper
üzenetére
Hali, vettem egy 4Gb A-Data PD7-est, tesztgyoztes, elvileg 25Mb/s-al kene irnia, a tesztben ezt kb 20Mb/s-al tette, nalam meg a 8-9Mb/s-al nyokog. Fat32-re van formazva. A drivert az xp sp2 tudja, mas driver nincs. Mitol lassabb nalam?
-
lúzer
veterán
válasz
FireKeeper
üzenetére
Hol próbálod formázni?
Lemezkezelésben?
Próbáld meg az intézőben - jobb klatty meghajtón - formázásVagy másik gépen
-
lúzer
veterán
válasz
bagdanattila
üzenetére
1. Devmgmt.msc
Művelet - >Hardverváltozások keresése2. Másik usb aljzat használata, főleg nem előlapi szirszar kábelezéssel, hanem közvetlen alaplapi?
3. Ezt találtam, nem valószínű:
HP PSC 1410 sofware okozhat ilyen hibát -
FireKeeper
nagyúr
Sziasztok!
vettem egy corsair flashvoyager gt-t, gondolván hogy ennél nincs gyorsabb. volt előtte egy a-data pd7esem, de sajnos elhalálozott. leformáztam a gt-t fat-ra 32k-s clusterrel de messze elmarad az elvárttól és a régi pd7-től (24MB/s read 17MB/s write). a tulajdonságoknál be van állítva hogy optimalizálás teljesítményre, de nem engedi ntfs-re formázni. lehet hogy valamit én szúrtam el, vagy ez csak egy lassabb darab? idegesít hogy drágább volt mint az a-data, de sokkal lassabb, holott gyorsabbnak kéne lennie. az op rendszer tiszta xp prof. -
zolisz83
tag
Sziasztok!
Nem teljesen idevág, de talán még ez a topic van legközelebb amit eddig találtam. Az lenne a problémám, hogy a gépem nem hajlandó az USB2.0 sebességen használni az erre kitalált eszközöket.
Konkrétan azt jelenti, hogy pl a pendriveomat eddig maximum900kbyte/seccel tudtam írni ill. olvasni. Pedig elvileg mindenki tud mindet..
Eszközelőben látszikkép1
Itt meg az ha letiltom biosbankép2 természetesen működik minden ugyanúgy..
Próbáltam ilyet is, de nem jártam sikerrel, annyi történt, hogy nem ismert fel semmi usb eszközt.
Remélem tudtok tippeket adni, előre is köszi!
Üdv! -
bagdanattila
csendes tag
Újra itt.Ma hoztam egy hordozható vinyót.És ennél is ugyanez a hiba lépett fel.Ismeretlen eszköznek telepíti.BIOSban sincs letiltva Usb.HELP,PLEASE!!!!!!!!!!!!!!!!
-
bagdanattila
csendes tag
Akkor nincs megoldás erre a problémámra?
-
bagdanattila
csendes tag
Azért várom más öltetét is háha jó lenne.Köszi mindenkinek!
-
Tim82
félisten
válasz
bagdanattila
üzenetére
sajnos, nincs több ötletem.

-
Tim82
félisten
válasz
bagdanattila
üzenetére
a pendrive-odhoz nem kaptál mini CD-n driver-eket?
általában az XP ugyan felismeri a pendrive-okat, de megpróbálkozhatnál egy drivertelepítéssel.
-
Kazimír
őstag
válasz
bagdanattila
üzenetére
Esetleg, ha beírod, hogy mi a problémád, akkor lesz esélyük a többieknek segítséget/megoldást nyújtani hozzá.

-
Tim82
félisten
válasz
bagdanattila
üzenetére
ezért tedd fel újra a kérdést.

egyébként - olvasva a bezárt topikodat - nem próbáltad meg más gépen újraformázni? szerintem nem éri meg egyébként 1 db pendrive miatt a szervízcsomagokkal való zsonglőrködés...módosítok a kérdésfeltételen, figyelmesebben megnézve, hogy más pendrive-okat sem ismer fel - más usb-s eszközt (külső vinyó stb.) felismer?
-
bagdanattila
csendes tag
Egy baj van itt h egy sem az én problémámra van
Nembaj köszi -
Tepes
csendes tag
Másik gépen már megformáztam ntfs-re, sőt néha még nálam is engedi, de hiába. Amint adatot raknék rá, pár fájl felmásolása után előjön a hibaüzenet, aztán pedig már csak a "Nincs ilyen meghajtó" ugrik be

-
Tepes
csendes tag
Bár még nem válaszolt senki, de azóta történt pár fejlemény. Előre is bocs a flood-ért

Eltávolítottam az eszközt, majd unokatesómnál raktam rá sok-sok adatot. Visszadugtam és láss csodát szépen felismerte megint. Az adatokat leszedni simán letudtam, de amint én akartam felírni egy-két dolgot, a következő hibaüzenetet kaptam:
Windows - Nem sikerült a késleltetett írás
Szóval van egy pendrive-om, ami mindenki gépén tökéletesen működik, kivéve az enyémen, ahol ha írni próbálok rá, akkor nem engedi

-
Tepes
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket kérném... A minap vettem egy Kingston 1GB USB2.0 Data Traveler-t. Hazaérve gyorsan ki is próbáltam, bedugtam, a Windows XP (SP2) szépen fel is ismerte aztán megkaptam az üzit, hogy lehetne gyorsabb is, ha lenne olyan USB-m (ami nincs). Ezzel nem is lenne probléma, de amíg egyesével pakoltam rá pár képet, addig szépen működött, de amint egy egész könyvtárral próbálkoztam, máris megkaptam pár fájl másolása után, hogy ezt nem lehet másolni, szakítsam meg a műveletet. Ezek után már csak a "Nincs ilyen meghajtó", avagy a "Nincs megformázva" üzeneteket kaptam.
Formázás: Érdekes, hogy hol engedi, hol meg nem, de többségében a "Windows nem tudta befejezni a műveletet" hibát írja ki, vagy egyszerűen be sem adja az ablakot.Megpróbáltam az átnevezést, sőt még a Windows-t is újra raktam, hátha valami kavarodás van a csatlakozások terén, de ez sem segített. A boltba visszavittem, ott működött, unokatesóm gépén is működött, viszont az ő pendrive-a meg nálam működött (ami ugyan olyan
). Tudom, cserélhetnénk is, de kíváncsi lennék, mi a franc probléma van vele...Előre is köszönöm!
Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Blue- 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4062
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z270 i7 6700 16GB DDR4 240GB SSD 2TB HDD GTX 1660Ti 6GB Zalman S2 TG 400W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Kicserélték, a cseredarab (másik típus) azóta is működik. Jobbat te sem tehetsz, gariztasd.
Mondjuk én meg naiv voltam...
választanom kellett, ez meg olyan átszellemülten javasolta a Toshibát, ő is olyat vett.

Oszt mitű' halt meg végül?