Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dbius

    veterán

    Én személy szerint nem vártam a Heist liga végét és őszintén szólva csalódás volt, amikor bejelentették ezt az új ligát a tartalmakkal együtt.

    Nem tartozom a gyors, vagy ügyes játékosok közé, ligánként egyetlen karakterrel játszom. Mire elérek a mapozáshoz, megunom a játékot, pedig pont a ligánkénti újrakezdés és az actok végigjátszása az, amit a legkevésbé kedvelek.

    Mégis, mire végigszenvedem magam act10 végéig, kifogy a szusz belőlem és napi egy-két mapnál többet ritkán szoktam játszani. Heist ezért volt számomra jó és felüdülés, mert nem kellett kínlódni mapokkal, kavicsokkal a tornyokba, lehetett fejlődni, haladni.

    Épp ezért az igazi end game nem nagyon érint, valójában nem is érdekel. Amíg csak Shaper és Elder, meg "Über Elder" voltak a "fő bossok", addig volt kedvem végigtolni, de mióta bejött ez az új térkép, meg Sirus, abszolút nem motivál odáig eljutni. Általában addig játszom, hogy ligánként egyszer bemenjek Sirushoz és jól legyakjon, Ő engem :).

    Sirust először és egyetlen alkalommal Heist ligában tudtam leütni, AL5 vagy 6-on, nem is tudom már, többször nem is próbáltam Heist ligában sem. Nem az általam játszott (mindig vmilyen minion) build nem tudja legyakni, hanem az a problémám, hogy egyszerűen annyi effekt van már az amúgy is sötét képernyőn, hogy egyszerűen semmit nem látok ki belőle és nem tudok időben reagálni arra, amire épp kéne . Szinte kivétel nélkül mindig a meteorok ütnek ki, mert mire felfogom, hogy ja, be vagyok "kerítve" és elkezdem keresgélni hogy hol pilácsol a kijárat, addigra késő. A képernyő fényerejét pedig nem akarom feltolni az egekbe, mert nem akarom a szemem kiégetni.

    Ez egyébként személy szerint nekem az egész játékban általános problémaként jelentkezik (nem, nem a szememmel van gond), ebben a játékban ugyanis a legtöbb pálya túl sötét, vagy ha épp nem, akkor az egész képernyő a "démoni" vörös különböző árnyalataiban játszik. Persze vannak kivételek. Túl sok az effekt, és nem igazán lehet őket kikapcsolni sem.

    A fentiek miatt számomra teljesen érdektelen ez a liga ezzel az új Mavennel meg a konfigolható régiókkal, ki sem akarom próbálni, hogy hány másodpercig maradnék életben közöttük, ha egyáltalán el tudnék jutni odáig. Egyszerűen nem motivál, hogy odáig elmenjek.

    Most is indítottam egy minion buildet, de ligakezdés óta épp a 3. act elején járok... Szerintem liga végére még act 5-ig sem lesz kedvem elmenni. Bejelentkezek, egy küldit megcsinálok, és rájövök, hogy ezt nem akarom újból végigcsinálni majd kilépek.

    Sokkal inkább motiválna, ha foglalkoznának a félkész "új" stash tab rendszerrel, hogy mindent be tudj pakolni a helyére, currency, fragment, stb, az egyes effektek ki/bekapcsolásának lehetősége opció lenne, vagy lenne valami alternatív fejlődési lehetőség az actok helyett, a trade helyrerakása (pl. amit rengetegen javasoltak ha valaki kirak valamit, akkor azt lehessen megvenni interakció nélkül is), ne kelljen már több db. 3rd party szoftver futtatni azért, hogy kényelmesebb legyen a játék és az után kutatni, hogy vajon a használatáért nem fognak-e bannolni.

    Lehet, hogy majd csak a POE2-ben akarják ezeket a dolgokat rendezni, vagy ott sem, pedig nem kellene halogatni. Nem csak a játék "végét" kéne faragni minden ligában, hanem az elejétől a végéig, vagy nem kéne ennyi tartalmat benne hagyni ligáról ligára, vagy csak egyszerűen néha egy új liga egy bugfix lenne és nem az előző liga nerfeléséről szólna.

    No, most elolvasva egy jó kis panaszkodós hsz-nak sikerült, pedig csak személyes véleményemet akartam megosztani Veletek. :K

Új hozzászólás Aktív témák