- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Videós, mozgóképes topik
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Dell notebook topic
- Használt VGA / videókártya ajánló
- Milyen monitort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok! Ma megvettem ezt a kártyát Kingston SDHC 4GB Class6. Az FZ28-ban megformáztam és kezeli tökéletesen. Csináltam RAW képet, videót, semmi gond nem volt. Átmásoltam a sz.gépre, a TC.-vel. Kb. 5-7 ezer KB/s.-el másolt.
-
Mortel
senior tag
Sziasztok!
Nincs véletlenül elfekvőben valakinek egy FZ50-e, amit eladna?
Keresem, de sajnos újat nemigen látok...
Ha, valaki tudna esetleg megköszönném!
M
-
varsam
őstag
A FAT32 max 4 gigás fájlt tud kezelni (FAT16 max 2 gigát - de ilyet biztos nem használsz, mivel a formázott kötet mérete is csak max 2 giga lehet).
Videóból azért tudsz csak fél órásat rögzíteni, mert azt a gyártó korlátozta (talán vmilyen szabály v rendelet v mittomén mi miatt) mivel ez egy fényképező és nem videokamera, ergo nem "videózásra" való.
NTFS azért lenne jobb, mert az vmivel gyorsabban tudná kezelni az oprendszer.(#291) Lalee Én is class6 sebességű kártyát fogok hozzá venni, jól fog jönni a RAW-hoz és a hosszú sorozatokhoz, kell az a sebesség.
8 vagy több gigás kártyával lehet jobban járnál, bár ez egyéni felhasználástól függ, de a videó elég sok helyet foglal. -
Jaja.. erre én is gondoltam.. Nekem FZ50 van. Vettem egy 8gigás karit, hogy na arra aztán fér vagy 2 óra videó.. csodálkoztam amikor tesztelve megállt 30 percnél.. (kb 2giga) azthittem a kártya a kamu kártya.. de aztán lehetett újabb videót nyomatni, meg képeket..
Így én is erre következtettem,hogy nem kezel 2gigánál nagyobb fájlokat a telcsi.. ill. a FAT rendszer... bár az lehet.. rá is keresek googlenMeg is van!
Kis tévedés volt. Szóval!NTFS: A legnagyobb fájlméret 16 TB mínusz 64 KB, azonban a fájlok nem lehetnek nagyobbak, mint az a kötet vagy partíció, amelyen találhatók.
FAT: A maximális fájlméret 2 GB.
FAT32: A maximális fájlméret 4 GB.Szal az enyém vagy FAT-ot használ, vagy FAT32, de korlátozva van a video 2gigára..
-
Sziasztok! FZ28-hoz érdemes ilyen kártyát venni? Kingston SDHC 4GB Class6.
-
varsam
őstag
Valaki meg tudná mondani, h az FZ28 kezeli az NTFS fájlrendszert, vagy csak a FAT-ot ismeri?
-
Vagany
őstag
Vettem 1 táskát aqz FZ28-amnak
. Lowepro - Rezo 110 AW . Minden cucca (kábelek, töltő, napellenző, pótakksi + usb kártyaolvasó) szépen elfér benne és nem is olyan nagy. Sokat válogattam míg megvettem, de nagyon jó kis tasek.
.
Én ugyan nem ITT vettem, de majdnem ugyanennyi volt. Milyen érdekes, bár az FZ28 nincs a listában, de az ugyanilyen méretekkel rendelkező FZ18-hoz pont ezt ajánlják -
BRinyo
aktív tag
Én panasonic 8GB 20MB/s kártyát vettem a géphez (FZ28). Nem volt olcsó (olyan 12e), de a raw képeket is kevesebb, mint 1mp alatt rögzíti a gép a kártyára... Sima jpeg-nél meg nem lehet gond, mert 4MB körüliek a képek 10MP méretnél, amik megint nem indokolják a nagyon gyors kártyát. Szóval - szerintem - csak akkor fontos a gyors kártya, ha raw-ban szeretnél fotózni. Ha a videónál lenne 32Mb/s a kódolt videó, ahhoz is 4MB/s sebességű kártya kellene... Ezek alapján egy class 6 kártya bőven elég, de raw-hoz nem árt a gyorsabb kártya...
-
Mortel
senior tag
Csak egy kérdés:
Az FZ50 szebb képeket csinál az FZ28-nál?
Annyira megtetszett, már csak a fókusz miatt is...
Az, hogy "csak" 12x-es nem lenne baj, viszont érdemben a két gépről összehasonlító tesztet sajnos nem leltem...Arra gondoltam, hogy eladom az FZ28-cat, és veszek egy FZ50-et, persze, csak, ha jobb...
Szerintetek?
Köszönettel:
M
-
sincirobi
csendes tag
FZ 18-hoz készíthető-e USB-s távkioldó, házilag??
-
jorden06
senior tag
Sziasztok!
Lumix FZ-8-hoz szeretnék külső vakut csatlakoztatni. Megoldható a dolog? Tudom, hogy nincs rajta vakupapucs, de a bemeneti nyílásokra sincs lehetőség valamit rárakni? Hátha valaki tud valami megoldást.
Előre is köszi, üdv -
Vagany
őstag
Köszi a válaszokat ( Mortel, rumos14, sincirobi).
Úgy néz ki 54 lesz kopaszon a gép +1 pótakku.
SDHC kártyát milyet ajánlatok 8GB-os kapacitásban, amivel biztosan megy rendesen a gép (HD video sem szakad meg, sorozat felvételt is bírja). A legkedvezőbb egy Kingston class6-os lenne ami könnyen hozzáférhető és nem is túl drága, de néztem a Sandisk-nek vannak elvileg gyorsabb kártyái (ultra II, extreme III) csak nemtom megéri-e az árát. -
Mortel
senior tag
-
Vagany
őstag
Szerintetek mennyit ér egy pár hónapos (még garis) FZ28?
Előre is köszi a válaszokat. -
Mortel
senior tag
válasz
Blackdeath #250 üzenetére
Szia!
Próbáld IA-módban először, ott a legkevésbé lehet állítgatni...
Esetleg, ha nem rekeszprioritással, hanem, mondjuk prgram (P) módban csinálnád?
ISO100-on, középre súlyozottan, és az AF-nél nem High-speed-et választanád, illetve nagylátónál próbáld a stabilizátort 1-en, a 2 inkább a telénél jobb, bár ott sem mindig..De ez csak egy ötlet...
Ezek kézből készültek?
M
-
rumos14
nagyúr
válasz
egy fokkal talán tényéeg lehetne élesebb, sharpness, noise reduction mire van állítva?
esetleg próbáld ki a raw formátumot is. -
benvolio
őstag
válasz
Blackdeath #255 üzenetére
szerintem a fehéregyensúlyt állítsd a gyorsmenűbe másra /pl. felhős vagy árnyék módba/, nekem a sajátomon is jobban tetszettek a képek mikor így kísérleteztem velük.
-
törölt tag
válasz
Blackdeath #255 üzenetére
Vagy inkább csak jó a zajszűrés, mert ISO160-on már kéne hogy látszon. Nekem az FZ8-al már ISO100-on is látszik
-
törölt tag
válasz
sincirobi #252 üzenetére
Hidd el hogy ennyi, nézd meg teljes felbontásban akármelyik digitális gép fotóját, DSLR-ekét is, mindegyiken fogsz találni kivetnivalót. Főleg ha pixelvadász vagy. 7-8-10 megapixelen 1:1 méretben nézegetve nem fogsz mindenhol tűéles képet találni.
Ráadásul ő direkt a homályosabbakat válogatta be, tehát őszerinte ezek a legéletlenebbek -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Szerintem ennyit tud a gép kb.
-
sincirobi
csendes tag
válasz
Hát nem is tudom, valami valóban nem az igazi (szerintem). Az élesség nem az igazi.
-
törölt tag
válasz
Szerintem nincsen ezekkel semmi baj. Teljes méretben ilyenek a képek, semmi gond nincs a fókusszal. Kis utófeldolgozás során élesíthetőek még tovább. Ha alapból ettől is élesebbet akarsz, csökkentheted a zajszűrést STD módról LOW-ra, illetve állíthatod az élességet is (sharpness) ugyanabban a menüben.
-
sincirobi
csendes tag
válasz
Blackdeath #245 üzenetére
Linkelj be egy bár képet amit csináltál vele, és mindjárt kiderül, hogy csak Te látod rosszul, vagy más is!!
-
Salak
aktív tag
Sajnos odáig el sem jutok, kidobja azt a hibaüzit és ott bármit nyomok, csinálok nem lehet továbblépni, csak elzárni tudom a gépet
Kártyaolvasóba betettem, nem ismerte fel a win, hogy betettem valamit, pedig szokása. Aztán Sajátgépben duplakatt arra a meghajtóra, és erre kifagyott a Sajátgép, többször is. Szóval egyre inkább az az érzésem, hogy rossz a kártya.
-
Blackdeath
aktív tag
üdv
van egy fz28-asom, és egyszerűen nem tudok vele éles képet csinálni. hiába látja OK-nak a fókuszálást, a szgépen és a saját lcd-jén sem az igazi a képélesség. egyik módban sem.
vagy csak bennem van a hiba? beálítási gond?
-
Nekem ugyan FZ50 van, ami ha jól tévedek még régebbi is, vettem bele Sandisk miniSDHC-t Class2 8gigás Kingmax SD adapterrel.
Csak beletettem és ment..
Esetleg próbáld meg a fényképezővel formázni.. vagy odáig már el se jutsz?(nem tudsz átlépni azon a képernyőn?)
Esetleg nincs kártyaolvasód? Azzal megpróbálni. olvassa-é, vagy formázni vele... -
Salak
aktív tag
Sziasztok,
Érdekes nehézségbe ütköztem. Vettem egy 8GB-os Kingston SDHC kártyát az Fz-28-ba, majd miután beletettem és bekapcsoltam a gépet, ennyi jelent meg az lcd-n: "Memóriakártya hiba, Memóriakártya Paraméter Hiba".
Ezzel mit lehet kezdeni? Elvileg simán vinnie kéne a kártyát.
Lehet, hogy a kártya a hibás?Üdv!
-
Mortel
senior tag
válasz
philoxenia #239 üzenetére
Márminthogy mindenkinek válaszoljak 1 üzenetben?
Ha gondolod, persze, úgy biztosan átláthatóbb lesz...
M
-
Mortel
senior tag
-
Mortel
senior tag
válasz
sincirobi #218 üzenetére
Ezek szerint sikerült eltüntetni a "sárga háromszög" effektust?
Ha, nem akkor:
The yellow triangle appears when the firmware is not set to any of the following models. Here is instruction how to set the camera version (Warning! The procedure erases all photos stored in internal camera memory):
Step 1. The temporary cancellation of initial setting:
Set the mode dial to “[ P ]”.
While keep pressing [ AF macro/Focus switch ] button and “[ Upper arrow Cursor ] button” simultaneously, turn the Power on.
Step 2. The cancellation of initial setting:
Set the mode dial to “[ Playback ]”.
Press [ AF macro/Focus switch ] button and “[ Upper arrow Cursor ] button” simultaneously, then turn the Power off.
Step 3. Turn the Power on:
Set the mode dial to “[ P ]”, and then turn the Power on.
Step 4. Display the INITIAL SETTING:
While keep pressing [ MENU ] and “[ Right arrow Cursor ] button” simultaneously, turn the Power off.
Step 5. Set the INITIAL SETTING:
Please follow the instruction on the LCD[Caution for befor settings]
Once "NONE(JAPAN)" (Area for Japan) or "P" (Area for Noth America) is selected with "INITIAL SETTINGS", other areas will not displayed even if "INITIAL SETTINGS" menu is displayed again, thus, the area can not be changed.
Select the area carefully.
Select the area with pressing “[ Upper/Down arrow Cursor ] button”, and then press the “[ Right arrow Cursor ] button”.
The only set area is displayed, and then press the “[ RIGHT ] of Cross key” after confirmation.
(The unit is powered off automatically.)
Confirm the display of “PLEASE SET THE CLOCK” in English when the unit is turned on again.
Step 6. CONFIRMATION:
The display shows “PLEASE SET THE CLOCK” when turn the Power on again.
When the unit is connected to PC with USB cable, it is detected as removable media.
(When the “GT” or “GK” model suffix is selected, the display shows “PLEASE SET THE CLOCK” in Chinese.) -
Salak
aktív tag
Sziasztok!
Ez [link] belemegy az FZ-28-ba? Azt tudom, hogy SDHC jó bele, de ez micro SDHC. Ha átalakító kell hozzá, az jár vele, vagy külön kell venni?Köszi!
-
HellGreg
őstag
Sziasztok!
néztem az FZ-28-ashoz egy 0,7x-es széles látószögű előtétlencsét, de kell hozzá egy DMW-LA3-as adaptergyűrű is, amit már használok az 1,7x-es teleelőtéthez. A kérdés az, hogy elvileg a 27mm-ből 19mm-t csinál az előtét, csakhogy az adaptergyűrű hosszú, ezért 27mm-nél és még magasabb tartományban is látszanak az oldalfalai. Most akkor mire jó ez, ha egyszer zoomolni kell rá ahhoz, hogy ne lógjon bele a gyűrű oldala??? Remélem érthetően fogalmaztam
-
sincirobi
csendes tag
Hi, tud valaki olyan "professzionális" programot, amivel az FZ18 által készített .MOV fájlokat fel lehet dolgozni, vágni, effektezni stb?
Eddig a Pinnacle Studio 12-t használtam az AVI fájlokhoz, de a MOV fájlokat nem kezeli. Pedig az egy profi video szerkesztő progi. Ez a MOV fájl csak nyűg az embernek -
rumos14
nagyúr
válasz
Blackdeath #220 üzenetére
nem kell sütni semmit sem, úgy töltöd ahogy akarod, egyedül azt szokták javasolni, hogy ha elkerülhető, ne hagyd teljesen lemerülni.
-
Blackdeath
aktív tag
üdv
sikerült beszereznem egy pana fz28-ast. nagyon komoly gép, kézbe fogva meg pláne!
kérdésem lenne: az akksija lítiumos. hány órát kell tölteni? 1általán ki kell sütni vagy vmi ilyesmi?
-
chubaa
csendes tag
Hi!
Használt már valaki ND szűrőt Fz-28ason, milyen sikerrel?
Esetleg tudnátok egy képet feltölteni, hogy milyen lett.A héten akarok venni egy Fz28ast és már azon töröm a fejem, hogy miket kéne hozzá még venni. Alig várom már, hogy a kezemben legyen
Milyen szűrőket érdemes beszerezni?!
Köszönöm a válaszokat!!
-
sincirobi
csendes tag
Jelenleg a legfrissebb fw van rajta (1.08). Rámásoltam a kártyára a bin fájlt és próbáltam csinálni az instrukciók alapján, de nem reagált rá semmit a gép. Én a gyökérbe másoltam a bin fájlt, esetleg máshova kellene? Jó lenne ezt a háromszöget eltüntetni már a kijelzőről.
-
sincirobi
csendes tag
Csinált már valaki FZ18-on "INITIAL SETTINGS"-et? Ha igen leírná, hogy hogy csinálta? Köszi!
-
sincirobi
csendes tag
Hi, egy kis segítség kellene. FZ18 kikapcsoláskor sárga háromszögben megjelenő felkiáltójel jelenik meg. em babráltam bele a service menübe, már így kaptam a gépet. A firmware ellenőrzést meg tudom csinálni, ezután kikapcsoláskor megjelenik a Lumix felirat, de a következő be-ki kapcsoláskor megint a felkiáltójel. Hogyan lehetne ezt eltüntetni?
-
Mortel
senior tag
Sziasztok!
Meg lehet változtatni esetleg a háttérzenét a slideshow opciónál valamilyen módon az FZ28-ban szerintetek?
Köszönettel:
M
-
rumos14
nagyúr
lehet h nem egy kő profi megodlás, de két produkció között indíthatsz nyugodtan új felvételt (reflektálva arra, hogy a Pana csak 15 percet tud egy szuszra, tehát ha rá vagy kényszerülve), vmi áttűnési effektel szépen egybe fűzöd a két darabot. persze ha az ember nem amatőr elég ritka, hogy fényképezővel akar vmi igazán fontosat felvenni.
-
KTTech
veterán
Én kedden fogok... egy zeneakadémiai vizsgát kell felvennem... de ez a felhasználás amúgy is komolyabb cuccot feltételez. Pl. viszek mellé 2 db térmikrofont, amik 48V-os fantomtápról működnek a kameráról, ami egy Panasonic AG-DVX100B lesz, a DV Proline szériából. Igaz HD-t nem tud, de SD-ben remekül dolgozik, 3CCD-re (az árcimkéjét meg jobb nem megnézni
5D MarkII-t lehet kapni az árán).
-
KTTech
veterán
Nem teljesen, a modellszámozásnál a k vég az csak a színt jelenti (FZ18K: fekete FZ18S: ezüst stb). Viszont a végén ott van, melyik világrészre gyártották (FZ18K-EG és társai), és abban már vannak ilyen különbségek.
"Vagy, van valami trükk amit nem vettem észre?"
A manual az irányadó
Ha abban nincs, akkor nem használ AF-t (amin nem is lepődnék meg...).
-
Mortel
senior tag
Szia!
Köszi a segítséget WB ügyben!
Más:
Akkor ezért lehet FZ18k, FZ18sg, stb...
Némelyik modellnél nincs 2GB, vagy max. 15min. limit a videó hosszában, a leírás szerint...
Megint más:
Az FZ18 videófelvétel funkciójánál a pixinfón ezt találtam: "Felvétel közben nem használhatunk zoomot, csak ha előtte beállítottuk a kívánt értékre. A fénymérés és - megfelelő beállítás mellett – az autofókusz működik és Mode1 vagy 2 állásban használható a stabilizátor is, kikapcsolni viszont nem lehet."
Ezek szerint működik mozgókép módban az autofókusz, csak a "megfelelő beállítást" kellene megtalálnom...
A leírásban egyértelműen nem működik sem az autofókusz, sem a fénymérés, csak a felvétel pillanatában rögzitve...
Vagy, van valami trükk amit nem vettem észre?
Nektek működik?
Köszönettel:
M
-
KTTech
veterán
Ha engedélyeznék a hosszabb felvételt, akkor drágább lenne a gép... mert akkor már videokamerának számítana, arra meg magasabb a behozatali VÁM (az EU területére).
Kb. erről szól a történet. Drágább fényképezőt meg senki nem akar
(egyébként nem olyan vészes ez a korlát, szerintem. A túl hosszú snittek unalmasak...)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- One mobilszolgáltatások
- Steven: Miért váltottam Tv-ről projektorra?
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Elektromos autók - motorok
- Eredeti játékok OFF topik
- Carl Pei megmondta nagyjából, hogy mennyi lesz a Phone (3)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- A hónap végén jön a S.T.A.L.K.E.R.: Legends of the Zone Trilogy Enhanced Edition
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- További aktív témák...
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Logitech MX Magyar Business Windows Edition HU Átalakítás és testreszabás / mx keys
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest