- Egyelőre túlmelegszenek a Huawei új AI gyorsítói
- Hamarosan szárba szökken a hardverpalánta
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen videókártyát?
- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
- Amazon Kindle
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Canon EOS DSLR topic
- Projektor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
hannigz
csendes tag
Sziasztok!
Ha nem gond, hogy itt érdeklődök, akkor kérdezném, hogy nem tud-e valaki eladó FZ-18-ast.
Köszi!
-
smirdex
tag
Senki nem használ már Fz sorozatú gépet?
-
smirdex
tag
Sziasztok!
Sok jót olvastam az FZ sorozatról, de az utána olvasás ellenére sem kristályosodott ki, hogy mit is vegyek...egy fuji s5500 -t váltana, aminek az zoom-ja megadta magát...hasonló gépet keresek, aminek van vagy szerelhető rá tubusgyűrű...
Használtban gondolkodom...köszi
-
yvsmad
őstag
Pana FZ18/28/38 gépekhez való szűrőtartó tubus jelképes áron vihető: [link]
-
Pophair
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy teljesen kezdő vagyok, megfelelne nekem egy FZ8-as? Csupán családi képekhez, nyaraláshoz stb...
Ezen a gépen és egy S2950-es Fujin gondolkozok.
Előre is köszönöm a válaszokat! -
emre33
addikt
Utángyártott aksit használok, alábbit!
FZ150 nyági aksijával pontosan megegyező típus. minden funkció működik.
FZ100 esetén nem jelezte ki aksi állapotát, ha lemerült, kikapcsolt! És energiagazdálkodási funkciók se működtek!
Jelenleg 2 utángyártott és két gyári van. Én hülye vettem gyárit.. Pénzkidobás volt..Fényképezőgép: 8MB/sec tud csak írni, tehát ha 10MB/sec tud írni (Valós) akkor bőven jó. Többit ugyse használja ki a gép.
FZ100-ra raktam kijelzővédőt, de probáltam többször rárakni, sose lett tökéletes. Fz150-re már nem raktam.
Táska: 2007-ba vettem egyet, eddig minden géphez tökéletesen megfelelt. -
gereke
tag
Sziasztok,
FZ150-hez keresek kiegészítőket(tartalék aksi, táska, memóriakártya).
Ti milyet használtok ?Küldhetnétek róla linket.
Milyen sebességű memóri kártya kell bele? 20MB/sec elég?
Kijelző védő fólia kell rá?Kösz
-
november
tag
Sziasztok!
Már egy jó ideje nézegetem a Panasonic FZ150-es fényképezőt. Nagyon tetszenek a videós képességei viszont azt írják hogy eléggé zajos és mosottas fényképeket csinál. Ez mennyire igaz? Illetve akinek van ilyen kamerája az megoszthatná tapasztalatait és a pozitív, negatív tulajdonságokat is.
-
andreijj
tag
Remélem még valaki olvasgatja ezt a topicot
Rékerestem, de nem találtam utalást esetleges zoom hangosodásra. Ugyanis azt tapasztaltam, hogy most már behallatszik a videofelvételbe a zoom (nem a "gyors", hanem a "lassú" zoomolás is hallatszik a felvételen). Úgy emlékeztem, hogy kicsit hallatszott eddig is , de visszanéztem korábbi felvételeket, amiket még a gép vásárlásakor készítettem, és ott egyáltalán nem hallatszik a zoomolás. Erre vki vmit?
A gép még garis, úgyh fogom vinni a szervízbe!Köszi a válaszokat
-
hucsikoi
senior tag
válasz
MikaVejneGI #882 üzenetére
Szia!
Nekem egy FZ38-as van és ez elvileg tudja. [link]
-
MikaVejneGI
aktív tag
Sziasztok , kezembe akadt egy DMC-FZ8 as gép , kérdésem , van ennek a típusnak panoráma kép készítés funkciója?
Vagy egy olyan FZ típus(FZ8 kategóriában) aminek van?
Köszi. -
emre33
addikt
válasz
andrasferenc #879 üzenetére
FZ150 vs Fz50 tesztre én azért kiváncsi lennék
Tuti 150 nyerne...
-
andrasferenc
tag
válasz
Stylewars_kp #878 üzenetére
A különböző fórumokban olvasottak szerint az FZ50-es veri az után következő szériákat.
-
Stylewars_kp
őstag
válasz
andrasferenc #877 üzenetére
Azt még talán lehet találni olyan árban, de FZ38-ast közel 3x annyiba kerül.
-
andrasferenc
tag
válasz
Stylewars_kp #875 üzenetére
Nem sokkal többé ki lehet fogni FZ-50-es gépet is.
-
hucsikoi
senior tag
válasz
Stylewars_kp #875 üzenetére
Én kb fél éve vettem egy FZ38-as gépet. Nekem is családi fotózásra kell, viszont nem vagyok nagy fotós, így olyan gépet kerestem, amit nem kell állítgatni és ennek ellenére jó képeket tudok csinálni. Minden esetben " IA" módban használom és nagyon jó képeket tudok készíteni vele.A szenvedélyes fotósok biztos másképp látják, és igazuk is van, de én nem művészi képeket akarok készíteni. Szvsz jó vétel volt, nem bántam meg, hogy ezt választottam.
-
Stylewars_kp
őstag
válasz
andrasferenc #874 üzenetére
Akkut tudok olcsóbban is mint 10 ezer. Akku jó benne máskülönben.
Milyen gépet ajánlasz? -
andrasferenc
tag
válasz
Stylewars_kp #873 üzenetére
Az ár sok mindentől függ. Egy gyári aksi hozzá 10 ezer Ft körül van. Ha még kell aksit venned, akkor egy magasabb verziószámú FZ gépet vennék.
-
Stylewars_kp
őstag
válasz
andrasferenc #872 üzenetére
25 körül tudnék egy egész jó állapotút.
-
andrasferenc
tag
válasz
Stylewars_kp #871 üzenetére
Szerintem tökéletesen megfelel, Még többre is alkalmas.
-
Stylewars_kp
őstag
Általános felhasználásra mennyire jó egy Panasonic Lumix DMC-FZ8 as? Tényleg csak családi fotózásra kell meg max egy két terméket lefotózni semmi extra. Na?
-
Rollee
aktív tag
Sziasztok!
Az FZ-18-as Service Manualt innen le lehet szedni:
http://forums.dpreview.com/forums/read.asp?forum=1033&message=27300124Kicsit maceras mert Explorer-rel egyesevel kell megnyitni, de nekem sikerult az angol gepemet magyarositani, ez es emre33 forumtars segitsegevel!
Koszonom megegyszer!!!!
-
emre33
addikt
Jah srácok, egy fontos infó.
volt FZ100 gépem, EDIGITAL-nál vettem hozzá utángyártott aksit, ott is irták, hogy FZ100-al nem működött jól.
Igazából két hiba volt:
1: Gép nem jelezte ki az aksi állapotát, így ha lemerült, akkor hupsz és kikapcsolt.
2: Energiatakarékos mód nem működött.FZ150 ici-picit más típusú aksi kell, ami pontosan megegyezik az utángyártott aksi típusával!!!!
Magyarán az FZ150-el tökéletesen müködik az utángyártott aksi is!
-
emre33
addikt
válasz
benvolio #866 üzenetére
google-ba rákerestem, hogy fz150 services manual
Meg kellett vásárolni, 14 dollárt volt.
Services menübe kellett belépni, elég jól le van írva, hogy mit kell csinálni.
Ha jól elolvasod, akkor nem lehet elrontani.Ami még kellett: Gépem EB típusú volt, azt kellett kideríteni, hogy a Magyarországon árult milyen: EP.
Ezt viszont nehezen találtam meg.Eredeti 6 nyelv helyett van már vagy 20 nyelv
-
benvolio
őstag
-
emre33
addikt
Panasonic Lumix DMC-FZ150
Nincs benne magyar OSD.
Hogy lehetne utólag belerakni?
Köszönöm.
-
_stick_
őstag
Sziasztok!
Az FZ38-as mennyi max memóriát tud kezelni? -
hucsikoi
senior tag
válasz
scarabaeus #860 üzenetére
No ez jó hír!
Akkor lehet veszek egy Class 10-es kingstont.
Erről a 30 perces eu-s korlátról nem is hallottam.
Köszönöm a válaszod. -
hucsikoi
senior tag
Sziasztok!
Most vettem egy FZ38-as gépet. Memóriakártyát szeretnék venni hozzá. Ezt néztem ki hozzá.Szerintetek megfelelő választás? A gépet családi fotózásra (hobby szinten) fogom használni és néha max egy órás hd videó készítésére.
-
need
addikt
Sziasztok...
Elég sokat olvasgattam a Panasonic Lumix DMC-FZ45 gépről..!
Általános használatra szeretném használni majd..!Szeretném ha normális képminőséget produkálna..! feltéve hogy lehetséges a géppel...!
Találtam egy érdekes állítást a gépről
Panáknak már iso100-on is zajos a képükezen állítás mennyire helytálló szerintetek...??
-
emre33
addikt
Panasonic Lumix DMC-FZ150
5,5 FPS Sorozatfelvételéről valaki olvasott valamit?
Mert Fz100 gépem van most, és 5 FPS sorozat mellett olyan 20-25 képet tud készíteni!
Pedig leggyorsabb SD kártyám van.
Próbáltam több felbontás mellett, arra jutottam, hogy ha a felvett képek mérete eléri a kb: 100MB akkor áll le a sorozat mód.
Kösz
-
salesman
őstag
-
salesman
őstag
Ezt követtem el szombat este.
Vélemények?
Köszi! -
rumos14
nagyúr
FZ150 a laborban: [link]
szerintem pozitív sz összkép. az FZ100-at lemossa (érdemes az iso-t emelni, a kép más részeit is megnézni), a Sony HX100 maszatolós, a +4 mpixel ellenére kevesebb az érdemi képinformáció, az FZ38-cal pedig nagyjából pariban van. -
benvolio
őstag
Én nem azt írtam, hanem, hogy az egyforma típusú /érzékelőjű/ újabb gépek /pl.FZ38-FZ45-FZ48 sorozat/ nemigen akarnak javulni, pedig már a pixelekből is visszavettek, de hátha végre ezzel a FZ150-essel történne pozitív változás a 100-ashoz képest.
Ezt, hogy érted "Hát CMOS-tól ne várd hogy jobb legyen mint a CCD-". Tudtommal több CMOS érzékelőjű gép /kompakt gépek/, jobb képpel bírnak mint a CCD társaik. De ez tényleg konkrét típustól függ. -
benvolio
őstag
Nagyon kíváncsi leszek az első tesztekre. Mert ez számomra is elgondolkodtató egy cserére. Jó lenne ha már tényleg hoznának az újabb gépek valami változást a képminőséget nézve, mert pl. az FZ48 sem lett semmivel sem jobb mint elődei, pedig már végre ott tartunk, hogy visszavettek a pixel mániából.
-
emre33
addikt
Hát bejelentették a 150-et.
Asszem el kell adom a 100-ast.
Panasonic Lumix DMC-FZ150Alábbi képet nézzétek meg: Bal oldalt is lehet zoom-t állítani?
-
salesman
őstag
Üdv mindenkinek!
Mától kezdve ismét az Fz "táborban" (FZ 20 után) vagyok, egy Fz 100 userként!
-
Geffry
aktív tag
Üdv!
Kis segítséget kérnék...
Ezek közt, mi a 30ezer focsónyi különbség?Ha csak a forgatható kijelző, akkor azt inkább sörre költöm
-
pigsty
aktív tag
válasz
andrasferenc #838 üzenetére
hát nálam az van, 1-2 km-re már szép erdős, mezős rész van, gyakorlatilag nem merem kivinni táska nélkül a gépet néhány perc sétánál távolabbra, ne kloffogjon a nyakamban, meg ne lássák, pontosan mi van nálam.
-
andrasferenc
tag
Táska esetében én Kata 3N1-22 hátizsákot vásároltam. Elférnek benne a kellékek. Több féle módon lehet viselni. Igényes, strapabíró kivitelű. Igaz, nem olcsó.
Fotóztáltól is függ, mert lehetne mondani, alkalom függő a táska. Ez a hátizsák sokfélekép használható.
Kata 3N1-22
Még egy link a márkáról:
Kata -
pigsty
aktív tag
válasz
andrasferenc #832 üzenetére
Köszönöm a válaszokat, és milyen táskát javasoltok mellé? Jó, ez nagyon egyéni, nagy a választék...de mégis, a nagy mérete miatt a legtöbb kompakt táska már épp nem jó, sima városi, erdőbeli sétához lenne, amiből gyorsan elő lehet kapni, meg visszarakni, állványt, sütit, egyéb dolgot nem raknék bele, csak a gépet. Esetleg töltőt, akkut még utazásokhoz.
Majd lehet, elviszem belepróbálni,, de messze vannak a jó boltok.Fóliát nem veszek, snassz lenne; a 2004-es olcsó gépemhez képest a LCD valóban védettebb, nem közvetlen az LCD lap van a gépen, hanem felette van ez a kemény plasztik lap vagy üveg, tehát nem nyomódik be. Vigyázok rá, bár ne karcosodjon be lehetőleg.
-
andrasferenc
tag
válasz
róbert gida #835 üzenetére
Nézd, pamut és pamut között is lehet különbség. Egyik lehet durvább, esetleg egyenletlenebb szövésű. Ha meg netán a lecséről por kerülhet rá és nem olyan a pamut anyagszerkezete. akkor végigszánthatja a bevonatot.
A LensPent direkt erre találták ki. Általában 3, 3 és fél ezer forint körül kapható. Egy százezer forint körüli gépet, illetve objektívet nem szabad kockáztatni. Hiszen más a szemüveg anyaga és a más az objektivé, amelyen több réteg védőréteg van.
Csak megjegyzem, az én szemüvegemen oldalanként 8 réteg bevonat található. Sosem mentem neki szárazon a tisztításának, hanem előtte vízzel leöblítettem. -
róbert gida
tag
válasz
andrasferenc #834 üzenetére
"Egyéb anyagot "? A pamuttól még nem lett semmi baja a lencsének a gépemen csak tiszta lett.De semmikép nem akarok ezen vitatkozni csak a saját tapasztalataimat írtam le.
-
andrasferenc
tag
válasz
róbert gida #833 üzenetére
Én nem javasolnám az általad említett pamut, s egyéb anyagot. Erre vannak speciális eszközök, mint a LensPen. Ezzel rizikómentesen lehet alkalmazni.
-
róbert gida
tag
Én is Soligor UV szűrőt használok az objektív védelme érdekében szvsz másra nem is nagyon jó ,ha jól emlékszem 2000 ft volt még anno a néhai Photo Hallnál.Tisztításhoz szerintem bármilyen pamut ruha jó ,csak műszál ne legyen benne! Én a Polaroid szemüvegemhez kaptam egy törlőt azt használom. Az LCD-re semmit nem használok és semmi baja sincs,nem karcos jól bírja.
-
andrasferenc
tag
Szia!
Az UV szűrőt legtöbben többek közt a frontlencse védelme miatt használják.
Polár szűrőből nekem Hama van.
A Panasonic FZ 38-as nem rossz fényképezőgép. Attól függ, mire kívánod használni. Ha profi fotós vagy, lehet más, a profik által használt gépeket kéne venni. Ha hobbi szinten használod, akkor megfelelő. Ha örömödet leleled benne, a fotóiddal meg vagy elégedve, nem kell azzal foglalkozni, mások mit ócsárolják. Kinek a pap, kinek a papné...
Én használok LCD védő fóliát. A Speedshopnál vettem. Brando termék. Meg vagyok vele elégedve. Igaz, nagyon nehéz feltenni, többszöri nekifutásra sikerült, mert könnyen alámegy egy szösz. Fürdőszobában érdemes próbálkozni. Szerencsére az a fólia mosható, többször is felhelyezhető. Sikertelen felhelyezés után levettem, hajszárítval óvatosan megszárítottam és ismét próbálkoztam. Szerintem jó, ha van a gépen.
Lens Pent javasolnék a lencse tisztítására. Illetve a por lefújására vásároltam a patikában kapható "körtefecskendőt" pár száz forintért.
Én fotóbankot használok. Arra mentek. -
pigsty
aktív tag
No, állítólag nem is érdemes UV szűrőt venni rá, de vettem az egy Soligort, ha mégis veszélyes helyre megyek, csak azért írom, mert korábban kérdezősködtem erről;
polár szűrő ebben a műfajban csak tízezer Ft felett érdemes, vagy abból is jó egy Soligor?FZ-38-am van. Érdekes, Index topicjain eléggé lehúzzák a Panasonicokat,(főleg zaj miatt) köztük külön ezt a modellem. De nem viszem már vissza
aaz tény, sokszor ISO100-n is látszik a zaj, teljes méretű képnél, kültérben, nem tudom, hasonló árú gépeknél is így van.Annyi a kérdés, szerintetek érdemes-e GGS LCD védőt venni, mennyire strapabíró a FZ sorozat LCDje?
És egy amatőr kérdés: ki vásárolt Ebayen?
Én még sose, nem tudom, érdemes-e inkább ebayen venni ezt a LCD védőt, mint a pécsi (tehát posta miatt plusz költséges) advesphotonál?Objektív lencse tisztításhoz mi ajánlott? Bármilyen pumpa, törlő jó, vagy kinek mi vált be?
És egy érdekes kérdés: WinXp alól lehet a bekapcsolt fényképezőn a memóriakártyára datot vinni? Nem ment sehogy se, régi Hp tudta. ritkán csinálnám, tárhely hiányában, ha betelik a számítógép, de írásvédettnek írja ki.
Köszönöm a válaszokat!
-
fireman
tag
Kicsit bővebb infó az augusztusban megjelenő FZ48-ról.
http://panasonic.net/avc/lumix/compact/fz47_fz48/index.html -
denko
senior tag
http://cgi.ebay.com/ACMAXX-3-0-HARD-LCD-PROTECTOR-Panasonic-Lumix-DMC-FZ40-/230647268122?pt=Digital_Camera_Accessories&hash=item35b3a6031a
ilyesmire gondoltam..csak nemtudom biztosan jó e rá..
meg M.on nem láttam iylet sajnos
-
denko
senior tag
sziasztok!
olyan kérdésem lenne hogy:
FZ-45 hoz létezik e valami LCD kijelző védő? én foliát vettem rá..de elég fura lett..3as méretet vágtam ki, viszont kijelzője nagyobb mint 3.0..igaz a képet jeleniniti meg ezen a területen de maga a kijelző nagyobb..
létezik valjon valami üveg szerű vagy iylesmi LCD VÉDŐ RÁ?
vagy akár mi a mi megvédi a kijelzőt ami nem egyszerű matrica? -
rumos14
nagyúr
válasz
Dolphine #823 üzenetére
nem érdemes sokat agyalni ezen. megvetted a gépet, használd
várható volt h júl-ban kijön az új FZ, évek óta így van. az meglepő h visszavettek a felbontásból, most legalább kiderül, mit tud ez az optika, ami a te gépeden is van. óriási különbségek amúgy biztos nem lesznek...
a raw, hát, a zajkezelésen lehet valamennyit javítani, de amúgy nem sokat ér. ha komolyan gondolod a fényképezést, akkor nagyobb érzékelős gép kell. -
Dolphine
addikt
Májusban vettem egy FZ45-t. Mikor megláttam a specifikációkat, majd a hajam téptem. Vagy kár ezen agyalnom? Sok mindent én is szívesen látnék az enyémben is, többek között ezt az éjszakai készítési módot. Úgy vettem ki, hogy úgy működik mint a Sony eljárása. Több képet készít, aztán abból készít egyet.
Lelkem mélyén azt remélem, hogy majd Te mondasz valamit, ha egyszer a kezedbe veszed. Anno az FZ38 vs. FZ45 esetén megtetted.
Az FZ45-ben viszont van RAW. Agyaltam rajta, hogyha komolyan gondolom a fényképezést, akkor ez az alap, igaz?
Ja, az FZ48-ban nincs ISO80 sem! -
rumos14
nagyúr
-
Dolphine
addikt
Az utód is megérkezett FZ48 (FZ47) néven
[link] -
KTU
addikt
válasz
andreijj #818 üzenetére
Elég faramuci döntést hoztam.
mivel nem sürge (most-már) és az FZ45 pont ma 1 éve jött ki, kivárok hátha olcsóbb lesz mindkettő, de ahogy látom a forint árfolyamot ....
nem tudom
38-at néztem ki, de szerintem elhanyagolható a képminőség különbsége, (főleg az én fotós tudásommal),
lehet 45 lesz, az alul +2 és felül meg jó ha több van alapon.
mindkettő f/2,8-ról indul
most FZ38 73e, FZ45 79e Ft -
KTU
addikt
Sziasztok!
FZ38 vs FZ45
melyiket rendeljem
képminőség számít csak -
scarabaeus
őstag
válasz
pusi1981 #811 üzenetére
Nem, nincs ilyen funkciója. A másik dolog, hogy távirányítani sem lehet, így a régi FZ topikos megoldásunk sem működik. Amúgy nem alapkövetelmény egyik géppel kapcsolatban sem a time lapse, csakúgy, mint a másik gyakran alapkövetelményként keresett funkció, a képek azonnali, gépben történő szétgolyószórózása dátumfeliratozóval. (Azt viszont már döbbenten olvastam a múltkor, hogy valamelyik belépő Nikon DSLR-en nincs bracketing, röhej:-) )
-
pusi1981
aktív tag
Fz45-el nem lehet beállítani hogy mondjuk 10 másodpercenként csináljon fotót???
Time lapse videót szerettem volna készíteni vele de így nem fog menni...
Ez elég gáz egy ilyen gépnél hogy ezt a funkciót kihagyták... (legalább is én nem leletem rá sehol sem a menüben) -
Dolphine
addikt
Végre elkészült a gépem!
A vaku teljes vezérlését cserélték, de most már jó. Remélem semmi gondom nem lesz vele ezután. Irány fotózni! -
Rollee
aktív tag
Sziasztok!
Lehet utólag Magyar nyelvű menüt belerakni egy Pana fz18-as gépbe?
Ha igen akkor hogyan?
A tesztoldalon olvastam, hogy kéne lenni benne, de nyilván ezt nem az Eu-ba szánták. -
andrasferenc
tag
Panasonic DMW-CZA30 tipusú fekete bőr tokot keresek.
-
Rollee
aktív tag
válasz
andrasferenc #805 üzenetére
Nagyon szepen koszonom!!!!!
-
andrasferenc
tag
Innen letölthető FZ 18 használati utasítás, illetve telefonon +36-40/201-006 számon elérhető a Panasonic Magyarország.
-
Rollee
aktív tag
Sziasztok!
Vettem egy Lumix fz-18-at de sajnos csak angol kezikonyve van.
Rakerestem neten, de sajnos ott sem talaltam magyar nyelvut.
Tud valaki olyan oldalt ahonnan le lehetne tolteni ingyen?Elvileg a mellekel CD-n rajta van, de en olyat nem kaptam.
Ha valakinek meg van legyszi kuldje el e-mail-ben.
rrolll@freemail.huMinden segitseget nagyon megkoszonom!!!
-
emre33
addikt
Próbálgattam, nem vagyok benne teljesen biztos, hogy a kártyára írás sebessége miatt lassul be:
Manuális beállítás, fix 1/200 záridő, ISO 100
14MP, fine JPG -> 19
14MP, normal JPG -> 19
10MP, fine JPG -> 21
10MP, normal JPG -> 21
7MP, fine JPG -> 23
7MP, normal JPG -> 23(Sor végi szám azt jelenti, hogy mikor lassul le 5-ről olyan 2-2,5 fps-re)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol extra kontrollerrel dokkolóval
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Dell Latitude 5300 5310, 5400, 5410, 5420, 5430, 7480, 7490
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged