- Computex 2025: alulról karcolja a 15 GB/s-ot a Phison SSD-vezérlője
- Computex 2025: az űrben is megállja a helyét a Kingston Fury család
- Computex 2025: három új szerverprocesszort mutatott be az Intel
- Saját vezérlőpultot tervezett a Snadragon X IGP-jéhez a Qualcomm
- Computex 2025: VGA-dömping az Acernél
Új hozzászólás Aktív témák
-
shalafi66
veterán
válasz
oldbone'76 #198 üzenetére
javítás...
-
oldbone'76
tag
Sziasztok!
Videoton Altus F4 hangfalnak kezdenek elporladni a membránt tartó gumiai a mélyeknél. Helyesebben az egyik alsó mélynél. Túl szeretnék adni rajtuk, de így nem nagyon lehet. Valaki tudja, h mi a teendő ilyenkor a gumival? Vagy milyen illeszkedő hangszóróra lehet cserélni? Amúgy attól a szétmáló hangszórótól eltekintve gyönyörüen szólt. Csak nem kellett volna hozzáérni
, de a nagyon teli mélyeknél már néha berezonált...
előre is köszönöm a válaszokat
-
Bodin
senior tag
1000 éve nem néztem a topikot, őszintén szólva el is felejtettem.
Kárpótlásul itt egy bővített lista:
Orion:
HS200 25w 4 ohm
HS280 50/80w 48*26*26 9.6 kg
HS282
HS400 40w 61,5*37,5*19 13kg
HS480 70w 95*28*24
HS500 80/100w 66*40*28 14kg
HS501
HS511 90/110w
HS700 90/120w 72*46*30 19.5 kg
HS522 60/120w 77*35*29 20kg2 utas VT:
Saphir1 DP202A 25/50w 4 ohm 45-20000Hz 39,5*25.5*22
DC1828 45/80w 8 ohm 50-20000 Hz
Solo 55/70w 8 ohm 45-23000 Hz
Sonata DB1588 40/60w 50-20000 Hz (reflex)
DB1312
DB1600 40/50w 8 ohm
DB2228 60/100w 8 ohm 40-20000 Hz
DB2040A 30/40w 45-20000 Hz
DT132 E 20/15 W 4ohm 50-20000 Hz 26x22x16,4 (Minimax)
Solo B21 45/65w 8 ohm 45-20000 Hz
Opal D256A 40w 4 ohm 40-20000 Hz 60*30*30
Preludium B31
Preludium B323 utas VT:
SL301QB 55/80w 8 ohm 40-20000 Hz
SL451QB 90/120w 35-20000 Hz 85*23*26 11kg
DC1680 35/45w 8 ohm
DC2050E 40/50w 54*28*22
DC2002A 45w 4 ohm
DC2012A 45/60w 4 ohm 58*29*20,5 kb 11 kg
DC2016A 30/45w 4 ohm 45-20000 Hz 39*28*22
DC2080 40/50w 8 ohm
DC2550A 70/110w 8 ohm 30-20000Hz, 65*33*24 13,5kg
DC2510 70/110w 8 ohm 25-20000 Hz (poti)
DC2580 60/80w 8 ohm 65*35*24 40-20000 Hz
DCR2520A 70/90 8 ohm 25-20000 Hz
DCR3090 130w 75*43*30
DC3588
Toccata DC 4588
Cavatina DC 2388
Sonus C100 180/250w 110*33*30 30-25000 Hz 25kg
AL110 85*28*25
Bonus 901 45w/60w 45-22000Hz 72*31*201 vagy sok utas VT:
HC 20/10 47*30*20
Hypermax 60/100w 8 ohm 92*54*40 25-22000 Hz 45 kg
Videoton HIFI állvány: 49*100*40 -
WD40
aktív tag
válasz
shalafi66 #186 üzenetére
Amúgy én szívesen beszélgetnék (nem vitatkoznék
) veled ilyesmikről , mert marhára érdekel a téma, és nem adatott meg nekem sajna az elektroakusztika tanait vizsgálni. Nem gúnyból írtam, tényleg.
Ádyka: Fuha, ezt aztán megmondtad
-
fero02
nagyúr
Szerintem inkább Te boldogítottad őt. Semmiféle okítás nem zajlott se itt, se a másik topikban. Az, hogy vki pusztán száraz tényeket közöl, illetve egy egy terméknek/termékben felfedezni vél rossz dolgokat (ami manapság sajnos nem nehéz feladat ugyebár) az ne az ő sara legyen már.
A "Mo. legnagyobb Vidi szakértője" mondatodra reagálva: elég erős a gyanúm, h aki a h2000 hangszóróit bemérte (nyugodtan nézd meg az adatlapok alján, h ki készítette őket
) és olykor olykor a fejlesztésekbe/módosításokba/javításokba is beleszólt, uram bocsá' hadd értsen már vmit hozzájuk.
A "nesze semmi fog meg jól" mondatodra reagálva: amíg ilyen lenéző, beszóló, prosztó hangnemben beszélnél velem (vagy bárki mással) sztem senki nem mondana neked lóf@szt sem. No comment.
Arról nem is beszélve, h aljas módon a többieket felpiszkálva próbálod meg a népet Laci ellen fordítani. Elég undorító, aljas, kis féreg módszer. - Az ilyen embereket hamarabb ki szokták rakni...
Viszlát'!
-
shalafi66
veterán
Talán ha nem csak write only módban működnél, és elolvasnád, amit írok, esetleg valami tanulságot is leszűrhetnél belőle.
"Egy biztos. Mindíg piszok nagyra értékeltem az ilyen nesze semmi fog meg jól hozzászólásokat."
Mint ez a mostani, általad írt. Ugyanis kettőnk közül én csak a valóságról írtam."Emberek! Kik vagytok ti, hogy megkérdőjelezitek Magyarország legnagyobb Vidi szakértőjét?"
Szerintem ezt a hozzáállást inkább hanyagolni kéne, nem vagy abban a helyzetben, hogy velem szemben ilyen kijelentéseket tehess. Majd ha esetleg válaszoltál a kérdésre: [link]"rögtön jön a fika."
Tisztázzuk, én sosem "fikáztam" senkit, és semmit, mert mindig tényekkel, bizonyítékokkal indokoltam azt, amit leírtam. Akinek pedig a véleménnyilvánítás fikázásnak számít, az egyszerűen nem normális. -
Ádyka
őstag
Gyerekek fel ne kapjátok már a vizet...ér ez annyit?
Hehe, engem vagy 4 hónapja próbált boldogítani az ember, fantasztikus szakmai hozzáérésével. Na azóta nem is jártam erre. De látom zajlik az okítás még mindíg.
Bárki mondd valamit, bárki feltesz egy képet, rögtön jön a fika.Emberek! Kik vagytok ti, hogy megkérdőjelezitek Magyarország legnagyobb Vidi szakértőjét?
Egy biztos. Mindíg piszok nagyra értékeltem az ilyen nesze semmi fog meg jól hozzászólásokat.
Az jutott eszembe, hogy egyszer volt itt a PH-n egy fickó, aki valami számtech témában osztotta az igét, többezer hozzászólással kiérdemelte, hogy kihalatak a topicok amikben megjelent. Majd törölték a júzert....nyugodjék békében......
Viszlát 4 hónap múlva!
-
WD40
aktív tag
válasz
shalafi66 #177 üzenetére
De hát nem akartalak meggyőzni és igazságot osztani, csak leírtam az ÉN véleményem, amiről te leírtad, hogy az nem jó vélemény. Vélemény az a világ legszubjektívabb dolga, nem mérés alapján dől el, és nem más mondja meg helyettünk, abban másnak nem lehet igaza, csak nekünk. Ez az egyetlen gondom, hogy ezt nem érted, semmi más. Miért ne írhatnám le, hogy nekem nem tetszik a hangja?
Valóban, nem vagyok túl rózsás kedvemben ma (tegnap), bocs a kirohanásért. -
WD40
aktív tag
válasz
shalafi66 #176 üzenetére
Há' jónak én sem neveztem
Kemény, hogy 1 és 3 kHz között gyakorlatilag nem szól a többi frekihez képest. Hogy meredeken jön föl, azt is látom, és hogy aztán megy le, így most egy picit nem értem, mire a nagy mély dummogás. Azt a kiemelést 10k-tól (gyak. 8-nál is hallható a mérés szerint) hallottam, zavaró. Legalábbis nekem. Erre mondtam a magashang problémát.
Sajnos azt nem tudom, a hallgatott zenékben milyen frekik voltak, és mi zavart annyira, a mélyet egyáltalán nem értem. Lehet, hogy meghalt egy tekercs a váltóban? -
shalafi66
veterán
Sajnos kell, mert az előbb is a nemtetszésből egy hibás következtetést vontál le.
DC2050 átvitele
Ezt én mindennek nevezném, csak jónak nem, és egyértelműen a váltó okolható minden hibája miatt. Látszik is sztem. Az is h. mélyhiányos, illetve az is, h. az egyébként viszonylag jó magashangszóró hibás illesztése miatt elég durva anomáliák hallhatóak a felső oktávban. -
WD40
aktív tag
válasz
shalafi66 #169 üzenetére
Ha majd különbséget tudsz tenni hangszóró, hangsugárzó, hangváltó és hangfal között, akkor folytathatjuk, addig csak a minimális, minden embernek kijáró tiszteletet követelem meg. Pont.
Frankón leírtad, ugyanezt üzenem én is neked szóról szóra. Pont.
Ui.: minden embernek kijáró tisztelet - ez egy picit hibádzik a megnyilvánulásaidban, pont ennyi tiszteletet fogsz másoktól kapni.
-
WD40
aktív tag
válasz
shalafi66 #168 üzenetére
Kicsit vegyél már vissza. Hangzásról csak akkor lehet vitatkozni, ha le tudom mérni egy hangsugárzó dinamikus viselkedését? Figyelj, nem mindenki foglalkozik itt elektroakusztikával, ellenben nem kell ahhoz ilyen végzettség, hogy meg tudjuk állapítani melyik hangsugárzó hangja tetszik és melyiké nem. Simán csak fül kell hozzá és egy kis gyakorlat. Ez a "többieknek is szól" pedig úgy hangzik, mintha te szartad volna a spanyolviaszt.
-
shalafi66
veterán
-
_bazsi_
csendes tag
válasz
shalafi66 #168 üzenetére
Nos....tehát gőzöd sincs arról amit irkálsz itt össze-vissza, különben már a választ írtad volna le és nem félrebeszélnél....
Tegyük fel le tudom irni. Nem akarok vitatkozni, mert ugye Te jobban ismered a hangváltók felépitését. Simán csak eszmecserére kérlek és ez a többieknek is szól.
B.
-
válasz
shalafi66 #168 üzenetére
Nos, én azt hittem a hangfalakon zenét kell hallgatni. Mindig így tettem, ez alapján ítéltem meg hogy jó-e valami vagy sem, valami tetszik-e vagy sem, ki is alakult bennem egy fals vélemény...mint kiderült a segítségeddel.
Én nem tudtam hogy méregetni őket, nem zenét hallgatni rajtuk. Sokkal felvilágosultabb lettem most, így mától mikrofonnal fogok járni zenéz hallgatni.
-
shalafi66
veterán
Ha majd különbséget tudsz tenni hangszóró, hangsugárzó, hangváltó és hangfal között, akkor folytathatjuk, addig csak a minimális, minden embernek kijáró tiszteletet követelem meg. Pont.
Negyedét sem értetted meg annak, amit leírtam, és ez eléggé szomorú. Főleg neked. De azért számomra sem öröm olvasni.
-
WD40
aktív tag
válasz
shalafi66 #157 üzenetére
Csak ismételni tudom önmagam. Attól hogy neked közvetlen belátásod van abba, hogyan készültek, készülnek a Videoton hangdobozok, és mérted is őket, a büdös életben nem fogod a saját véleményemet megváltoztatni. Főleg nem úgy, hogy a Whaferdale-t mint hangsugárzót ócsárolod. A végén még az lesz, hogy a Videoton gyártotta a legjobb minőségű, legszebb hangú termékeket.
Semmi bajom nincs a Videotonnal, nem a 2050 az egyetlen, amit hallottam, de nem tetszik a hangja és kész. Meghallgattam egy Technics erősítővel, és egy HK-val is, (pöppet sem egy kategória a Videoton bármelyik erősítőjével), még mindig nem tetszik. Nem igazán változott a helyzet. A Technicsnél eltünt a zavaró magas, cserébe maradt a sok mély. HK-val a mély zavaróan sok lett, magas ciccegő szar. Basszus le negyedig, magassal nem tudok mit kezdeni. CD-t és bakelitet próbáltam, mielőtt jönnél a forrásanyag milyenségével. Ez van.Attól, hogy nekem van egy véleményem, ami téged úgy látom személyes sértésként ért, nem kéne engem leugatni, hogy "márpediga2050azkirály csak meginittegyfasz, aki kritizálja a Videotont és most jól megmondom, merénvagyok a Videoton gyártó-mérnök".
Nekem nem fogod megmagyarázni, hogy a valóság más, mert te azt mérted. Ez itt a szobában kérlek szépen akkor nem valóságos, csak kitaláltam. Én kérek elnézést, mérnök úr, hogy rosszat merészeltem szólni egyetlen konstrukcióról.De ez nem azt jelenti, hogy a mérések ne úgy működnénak, ahogy kell. Valószínűleg jobbak, mint egyes emberek "hitelesített" hallása.
Nekem nincs hitelesített hallásom, csak összehasonlítási alapom. Szerintem elég sok, de nem ez a lényeg.
Az itthon gyártott 200-as mélyözepek önmagukban biztos, hogy jobbak voltak, mint az M21.
Minden Videoton hsz jobb, mint a többi nem? Csak itt a váltót rontották el, ott a doboz rossz, emitt két hangszóró nem jön ki egymással...
Részemről a vita lezárva, nem offolom szét a topikot. Hallgass te 2050-et, én addig hallgatok mást, és mindenki megnyugodhat.
Goto #154.
Ui.: különben sem neked válaszoltam, mikor írtam, milyen hangdobozt vegyen/ne vegyen az illető egy megadott árkategóriában. Te szóltál bele, itt kezdőtött.
-
_bazsi_
csendes tag
válasz
shalafi66 #158 üzenetére
Szia.
Kérlek fejtsd ki műszaki egzakt magyarázattal, hogy egy hangváltó, hogy rontja el a mélyátvitelt, miért nem megy mélyebbre egy hangszóró? És objektiv véleményre vagyok kiváncsi, mert ugye más szubjektiv véleménye kizárja a valósságot.
"Mert a zenehallgatás minden percében azt hallod vissza, amit a mért jellemzők mutatnak" from (#157) shalafi66 válasza WD40 (#154) üzenetére
Tudod alapvető tévedésben élsz... A zene hallgatás nem mért jellemzőkről szól, nagyon jó műszaki paraméterei lehetnek egy hangfalnak ha "döglött" a hangja.
A szobának a mély kiemelései nem segítik a hangfalakat hanem éppenséggel beleszólnak az elméletileg hű átvitelbe, amúgy ez a kiemelés egy szobánál rezonancia lévén jön létre, amiről még a hülye is tudja, hogy káros mellékhatás, ezért nem értem, hogy tudja ez jól segíteni a hangfalat. És szerintem a hangszóró rezonancia frekvenciáját ne keverd össze a doboz vagyis kész komplett hangfal alsó határfrekvenciájával
B.
-
shalafi66
veterán
De nagyon is van. Nyílt színen sértegetsz. Sosem írok semmit alap és indok nélkül, minden amit idevéstem, biztos alapokon áll.
Nem az érzéseit vontam kétségbe, hanem leírtam az én objektív véleményem, ami biztosan igaz, és ebben az esetben kizárja az ö szubjektív értékelésének valósságát. Egy perccel később az is kiderült, h. miért hallotta ő másképp, és miért volt igaz a gondolatsor, amit a mérések és hallgatások alapján szűrtem le.
Te látod az egészet tévesen, ugyanis az én hangszóróimról illetve istenségekről hitről itt szó sem volt.
Még valami, vagy bizonyítod azt amit lentebb rólam írtál vagy visszavonod itt és most. Nincs sokkal több választásod sztem, már ha maradni akarsz az ember kategóriában.
-
válasz
shalafi66 #161 üzenetére
Továbbra se értem milyen jogalapot generálsz arra hogy ha 10 ember 10 félét gondol egy szubjektív dologról akkor te kijelented hogy a te igazságod az egyetemes igazság.
Még akkor is ha adott esetben mondjuk te tervezted az összes videotont hangszórót, miből meríted a bátorságot, hogy a te hasonképp szubjektív véleményed alapján kijelentsd hogy adott esetben a te hangszóróidről mások által képzett vélemény hibás?
Itt nem arról van szó hogy te mekkora Isten vagy (még ha az is lennél), hanem milyen jogon ítélkezel más véleménye felett.
Talán picit gondolkodhatnál is, mielőtt mások véleményének esel itt, ok indok, és főleg alap nélkül...
(téma részemről lezárva...ehhez már nincs mint hozzáfűzni, lol)
-
shalafi66
veterán
Úgy, hogy én ismerem a szóban forgó hangszórók és hangsugárzók valós képességeit, mértem már néhányat közülük. Mellesleg egy hozzászólással később kiderült, hogy a mélykiemelést csak az erősítő miatt hallotta, a hangsugárzó átvitele olyan, amilyennek én leírtam. Talán ha olvasnál is mielőtt nekemesel itt, ok indok, és főleg alap nélkül...
-
ádyz
addikt
Üdv.
dc2550 mélyén mennyiért cserélnek(pontosabban pótolnak, teljesen eltűnt) habszélt?
úgy általában.
-
válasz
shalafi66 #157 üzenetére
"Látod pont ezaz az eset, amikor van egy megingathatalannak hitt személyes véleményed, csakhogy ezzel szemben a valóság más, az, amit én leírtam."
Ne haragudjál már, de hogy mered magad, és a te véleményed, más véleménye fölé helyezni, kétségbevonni a másikat? A hallás, és hogy kinek mi tetszik egy szubjektív dolog. Így a te véleményed egyáltalán nem jobb mint más véleménye.
-
shalafi66
veterán
Alapvető tévedések. A DC2050 a váltó miatt mélyhiányos, maga a hangszóró 50Hz alatti -3dB-es pontot produkál, ami messze elég egy közepes méretű szobában, ugyanis zárt dobozról lévén szó csak 12dB/oktáv meredekséggel esik az átvitele, így a szoba mélykiemelései pont jól segítik.
Másrészt a DC2550-t véve zárt dobozként, már 40Hz-en volt a -3dB-s pont, a -10 pedig 30-on, ez szerintem nagyon jónak számít, ettől jobbat nem nagyon lehet elérni ma sem, bármiylen hangszóróval is dolgozunk.Az a rész igaz, hogy az orion hangsugárzóknál nem csak a váltók voltak elszúrva, a bolgár hangszórókészletük is használatra teljesen alkalmatlan volt. Megmutatkozott ez a rossz lengőrendszerben, és T-S paraméterekben, rossz mélyátvitelt és alacsony érzékenységet okozva.
Még valami, a H2000 (videoton eszközökkel új hangszórókat gyártó vállalkozás) jelenlegi hangszórói között van olyan mélyközép, ami 160mm-es és az alsó határfreki csak 36Hz... Ehhez szerintem nem kell fűznöm kommentárt.
-
shalafi66
veterán
Látod pont ezaz az eset, amikor van egy megingathatalannak hitt személyes véleményed, csakhogy ezzel szemben a valóság más, az, amit én leírtam.
"A lényegen nem változtat egy karakterisztika, nem fogom attól azt gondolni, hogy valami jó, amit már hallottam és nem csak 2 órát."
Dehogynem. Mert a zenehallgatás minden percében azt hallod vissza, amit a mért jellemzők mutatnak. Attől alakult ki az a hibás vélemény amit Te képviselsz, merthát a ma hangszórót-hangsugárzót gyártók többségének közölt adatai nagyon messze vannak a valóságtól. De ez nem azt jelenti, hogy a mérések ne úgy működnénak, ahogy kell. Valószínűleg jobbak, mint egyes emberek "hitelesített" hallása.
A 9.3 hangja nekem jobban tetszett, a katasztrófa jellemző kissé erős
Ismerem a Wharfi hangszórókat, nagyon messze vannak a Videotontól mind beépített ötetekben, mind gyártási precizitásban, mind használati értékben.
A Prelu mindössze attól jó, hogy az első olyan hangsugárzó volt a B32-es változata, aminek nem szúrták el a váltóját. Nem a vifa hangszórók miatt lett az, ami. Az itthon gyártott 200-as mélyözepek önmagukban biztos, hogy jobbak voltak, mint az M21.
-
_bazsi_
csendes tag
válasz
shalafi66 #151 üzenetére
Szia!
Szerencsémre nekem kevés Videoton hangfalhoz és egyéb termékükhöz volt közöm, (valamint nem is akarom, hogy több legyen hozzájuk,) mert már annak a pár darabnak is annyi baja van, hogy nem kívánom senkinek sem azt a kínzást, amit hallgatásuk alatt át él az ember...Nem tudom, hogy Te hogy bírtad ki, de gratulálok hozzá!
A másik nagy magyar gyárat (Orion) jellemzően egy sztori: jóbarátom, akinek HS500 hangfalai vannak, 30cm-es mélyekkel, átjött hozzám, hogy megnézze az új szerzeményemet. Hallgatgattuk és egyszer csak megkérdi: hol a mélynyomó? Elkezdte nézni a hangfalam oldalát, hátha ott van egy nagyobb hangszóró ugyanis mindösszesen 1db 16cm-es mély van benne és nem hitte, hogy abból jön a mély....
Ja és a a magasa sem vág 15kHz felett.
A kolléga aki sokalta a mélyet puffogós mélyközépre gondolhatott szvsz ~70-100Hz környéke, és igaza van szintén shalafi66 -nak, mivel ennél mélyebbre semelyik magyar termék (O és VT) nem megy (lásd fenti sztori)B.
-
Degeczi
nagyúr
"6363s-en hallgattam"
ha ez módosítatlan alapállapotú erősítőt takar, akkor nincs min csodálkozni: az a kikapcsolhatatlan és brutálisan nagyot emelő loudness miatt tényleg alkalmatlan zenehallgatásra...a Warf 8.4 egyébként nagyon kellemes hangú, tényleg nem egy kategória a régi Videotonokkal (leszámítva valóban a Preludiomot persze)
-
WD40
aktív tag
válasz
shalafi66 #153 üzenetére
Namost vitatkozhatunk itt impedanciákról, kiemelésekről, a személyes vélemény az személyes vélemény. Soknak érzem a mélyet, a magasat pedig bántónak. A lényegen nem változtat egy karakterisztika, nem fogom attól azt gondolni, hogy valami jó, amit már hallottam és nem csak 2 órát.
Igaz, a 2050-eket egy 6363s-en hallgattam, máson nem, lehet akkor abban nincs rendben, esetleg a hangváltóban fáradt el valami... De komolyan, a héten meg fogom hallgatni másik erősítővel, annyira bizonygatod az általam leírt hangkép ellenkezőjét, kezdem azt hinni, hogy a fülem rossz.
A 9.3 hangja nekem jobban tetszett, a katasztrófa jellemző kissé erős
A Preludiumhoz én sem hasonlítanám, az tényleg más, jobb. De itt most a DC2050-ről van szó. (A Prelunak elég kevés köze van a "Videoton"-hoz, szemben a 2050-nel.) -
shalafi66
veterán
A személyes véleményed viszont alapjaiban nem stimmel. A 2050 mélyben ponthogy kevés, a papíros magasa pedog teljsen rendben van, még akár az is lehet hogy jobb az impválasza, mint a wharfi dómjának. A hibája annyi, hogy 15k körül esik, és kicsit irányított.
A 9.3 is kissé katasztrófa sztem, egy Preluval nem hasonlítanám össze pl.
-
WD40
aktív tag
válasz
shalafi66 #151 üzenetére
Ezt el is hiszem
, de pl. a 2050-ről van személyes véleményem, azt írtam le. Még a gyári hangszórók vannak benne, nekem nagyon nem tetszik a hangja. Persze a Whaferdale sem tökéletes (ennyiért amúgy sem lehetne, bár tudom, tudom, lehet kevés pénzből is jót alkotni), de ha a 2050-nél rosszabb, akkor az már egyenesen katasztrófa lehet
(Hallgattam fél évig egy pár 9.3-at, nem nevezném viccnek. Mondjuk az nem a linkelt kategória, és korban is nagy a különbség).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iKing.Hu - Apple 16 Pro Max - Natural Titanium - Új, kipróbált
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Plus - Yellow - Használt, karcmentes
- HP Victus 16 - 16,1"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7640HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 - Win11 - 1,5 év gari
- Gamer laptopokat beszámítunk vagy felvásárolunk magas áron! Bolti ár 50-80%-ig
- iKing.Hu - Samsung S24 Ultra - Gold - Használt, karcmentes
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest