Hirdetés
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
utas666
tag
Az új opera (15+) teljes command line switch listáját keresem, de nem lelem.
-
utas666
tag
válasz daninet #22657 üzenetére
Azt találtam, hogy a sout=1 paramétert kell hozzáfűzni egy & jel segítségével a címsorban és akkor a régi képkereső felület lesz, nélküle pedig az új. Csináltam is magamnak gyorsan egy keresőt, hogy a címsorban 'gk ' után írva a kereső kifejezést egyből a régit dobja. Néha (na jó gyakran) elég idegesítő a végtelen scroll és pont az előnézet nélküli, egyből az oldalra (új fülön, háttérben) ugró mód kell. Sajnos a régiben viszont gyengébbek a különböző szűrési funkciók. Eddig mindig csak kikapcsoltam F12-vel a js-t, ha zavart az új dizájn.
-
utas666
tag
Én is a régi Operát tolom, hegesztem ahogy tudom és mellette tesztelgetem az újat. Ahogy elnézem a fejlesztés ütemét és irányát még egy évig biztos így fog ez menni, de mégha váltok is, a régit nem fogom letörölni. Van róka is, de azt lusta vagyok kicsinosítani, anélkül meg nem olyan jó.
Gmail-nél nálam a kijelölés meg a fájl csatolás szokott szórakozni, ezért néha F12-vel kikapcsolom a javascriptet és úgy lépek be.
-
utas666
tag
Amúgy user js-sel, meg css-sel mennyire menthető még a régi Opera? Van aki ilyesmi körökben mozog, vagy oldal, ahol ezzel foglalkoznak, segítenek?
[ Szerkesztve ]
-
utas666
tag
válasz Sk8erPeter #22875 üzenetére
Erről jut ezsembe, hogy a régivel van egy érdkes belassulás facebook-on: amikor a postok fölé, (középre, ahol kétoldalt vannak a timeline-on) viszem az egeret, akkor pár másodpercre 100%-ra üti a CPU-t. Ezt a régi gépemen fedeztem fel előszőr, ahol csak egy mag van, mert a 2 magos laptopomon csak 50% lesz a fagyás helyett és ezért eddig nem tűnt fel .
Kicsit viszgálódtam és arra jutottam, hogy ez valami css3-as dolog lehet mert a js kikapcsolása nem szünteti meg, ellenben user css-el megszűnik.Régi gépemről meg az jutott eszembe, hogy 5 éve, amikor még azt használtam, gond nélkül néztem youtube videókat, most meg már szaggatnak és érdekes mód a flash kevésbé mint html5+js (más böngészőben is). Eljárt felette az idő, egyre nehezebb a web.
-
utas666
tag
válasz bluobluo75 #22900 üzenetére
Én a FreeYouTubeDownload progit kezdtem el próbálgatni, teljes playlistek letöltéséhez.
[ Szerkesztve ]
-
utas666
tag
válasz Sk8erPeter #22997 üzenetére
Kéne írni köré egy burkoló exe-t, ami semmi mást nem csinál, mint egy .ini/.json fáljból beszívja a kívánt parancssori paramétereket és azzal indítja az opera.exe-t.
-
utas666
tag
válasz #27441408 #23015 üzenetére
Szerintem(!) pont ezt a részét nem küldik át a szervereiken, inkább a konstans tartalmakat tömöríti le, amit el tud menteni cache-be és ami sokaknál ugyanaz, így nem kell mégegyszer számolgatni. Másrészt ott a https, ami a belépéstől kezdve titkosítja a kapcsolatot és csak a kriksz-krakszok mennek át a neten a mindenféle köztes szervereken.
Jelszó beírásról , prohardveren a bejelentkezés nem https, hanem sima http, nézegettem az adatforgalmat és bizony tényleg ott utazik a jelszavam. Régen talán a facebook is egyszerű http volt, mert írták, hogy a wifiknél lehetett gyűjteni a skalpokat.
A kérdéseid amúgy jogosak, másokat is érdekel hasonló (google 1. pár találat):
security.stackexchange.com/questions/41588/is-opera-spying-on-its-users-when-traffic-conpression-is-enabled
superuser.com/questions/293924/how-private-is-the-opera-turbo-feature-of-opera[ Szerkesztve ]
-
utas666
tag
válasz bluobluo75 #23014 üzenetére
Ha a szaggatás a probléma, akkor egy végső, vagy trükkös megoldásként megemlíteném a VLC használatát. Innen kell hozzá letölteni .lua fájlt és ha minden igaz (olvasd el a helpet) a \VideoLAN\VLC\lua\playlist\ könyvtárba másolni. Ezután ctrl+c+v-vel, vagy egérrel berántva a youtube videókat VLC fogja lejátszani. Letöltésre pedig ezt kezdtem el használni, mert teljes playlisteket is le tud szedni.
[ Szerkesztve ]
-
utas666
tag
válasz Sk8erPeter #23021 üzenetére
Este majd megnézem, mert nálam működik, de nekem is nehéz volt a telepíteni, arra kifejezetten emlékszem.
[ Szerkesztve ]
-
utas666
tag
válasz Sk8erPeter #23021 üzenetére
Na nálam bitre pontosan az első linkeden, a nagy Download feliratból letölthető youtube.lua van fent. Csak be van másolva a playlist mappában és az eredetileg is ott lévő youtube.luac (.luaC !) és társai pedig érintetlenül vannak hagyva. A 2.1.3-as VLC-vel használom és gond nélkül működik most is.
Ezt a leírást követtem.
Amúgy belenézve a .lua fájlba, egész jól követhető mit is csinál pontosan.
[ Szerkesztve ]
-
utas666
tag
válasz kbalazsa #23028 üzenetére
Nekem régi operával van ilyesmi, random előfordulással (css intenzív oldalakon). Előszsőr azt hittem valami enkódolás UTF-8 vs. latin2, de aztán ezt kizártam. Igazábol ha user css-el megváltoztatom a fontot (pl. times new roman vagy arial-ra), akkor teljesen eltűnik a hiba. Az is igen érdekes, hogy csak az ékezetes betüket támadja meg.
[ Szerkesztve ]
-
utas666
tag
válasz Sk8erPeter #23027 üzenetére
Elültetted a bogarat a fülemben és utána néztem. Van playlist-es script is a VLC-hez. Inne szedtem le és a telepítésnél ugyanaz a menet, aztán a link bemásolása után Ctrl+L-el lehet előhozni a playlistet (egy ilyennel próbáltam ki gyorsan és látszólag rendben működik).
Amúgy egyik ilyen szkript/progi/beépülő se minden tudó, youtube is változik idővel, úgyhoyg jobb több lábon állni. Például most erősen próbálgatom a legújabb firefox-ot és ott ezt a letöltőt használom, aminek egyik előnye, hogy a bejelentkezés köteles videókat (mint pl. ez) is le tudja szedni, belépés nélkül is.
-
utas666
tag
válasz Sk8erPeter #23105 üzenetére
Én html5 vs. flash témában meglepődve tapsztaltam, hogy a régi gépemen (10éves) a flash kevésbé szaggatott mint a html5. Gondolom valami optimalizálás, meg az új CPU-k utasítás készlete (SSE1, SSE2) áll a dolgok hátterében, a flash régi motorosként talán jobba fel van készítve a régi gépekre.
//off
Ez fél éve volt, amikor heatpipeot cseréltem a laptopban és a fallback a régi gép volt, aztán ekkor kerestem rá a videónézéshez a VLC-s scriptre . Azóta találtam olyat is, amivel az MS silverlight féle smooth streamjét is lehet fogni, mint ami pl. a hirado.hu-n van.[ Szerkesztve ]
-
utas666
tag
Én úgy vettem észre, hogy nem a JS, hanem inkább a CSS tesz be neki. Amikor valami furcsaság van, akkor szoktam azzal játszani, hogy ki-be kapcsolgatom őket és kevés olyan esetre emlékszem amikor a JS volt a ludas. Egy példa jut most eszembe JS-re: amikor gombra kattintás van és nem történik semmi. CSS viszont mindenféle széteső fontokat, és akadozást tud okozni JS kikapcsolása mellett is.
Amúgy valaki webfejlesztő el tudná magyarázni nekem, hogy miért van olyan sok JS error? Ezt nem csak régi Operával tapsztaltam, hanem több böngészővel is, ha böngészés közben ránézek a konzolra. Ráadásul nem mindegyik hiba getElementById null jellegű, hanem vannak egész változatosak is.
[ Szerkesztve ]
-
utas666
tag
1.-re gyanakodtam én is, ki is próbáltam. Csak host fájlt használok, azt ürítettem (+szükséges reszetek), de semmi változás (leszámítva a rég nem látott mozgó bannereket). Gondoltam arra is, hogy esetleg az addonok és valóban, de régi opera alatt nem igazán használom őket, csak a tűzrókát pakoltam tele mindenféle "harci díszekkel" és ott tényleg sok hiba köthető ide. Amire gyanakszom az az, hogy ezek a mai oldalk már nagyon összetettek, tele ilyen-olyan külső apikkal, cdns megoldásokkal és sok helyről töltődnek be, mindezt dinamikusan. Lehet-e olyan hogy az odal bizonyos részei késlekednek, még nincs letöltve, de már elindul valami JS, ami így hibára fut?
-
utas666
tag
válasz Aureal #23135 üzenetére
Angol. Dragonfly-t, és kapcsolt dolgait (http, css, js...) én youtube videókból tanulgattam, de angolul voltak.
A cache része engem is érdekelne, ha lehet ilyet. Esetleg valami kiterjesztés tud ilyesmit. Firefoxnak van egy nagyon jó cache nézegető kiterjesztése CacheView néven. -
utas666
tag
válasz Micka21 #23131 üzenetére
Facebook problémát én vizsgálgattam és arra jutottam, hogy CSS eredetű.
Letöltöttem a facebookos .css fájlokat (néhány mega kitömörítve ) és megpróbáltam felül definiálni benne dolgokat user css-el. Kerestem is előtte a neten, de nem találtam semmi használhatót. Ha teljesen kikapcsolom a css-t, akkor gyors és működő képes lesz az oldal, csakhát átláthatatlan, mert a formázásból eredő pozíció infók is elvesznek. Sajnos nem lehet egyesével engedélyezni a css property-ket, hogy ki lehessen találni mi okozza az akadozást. Tíltani is csak úgy tudtam, ha a user css-ben !important módosítóval egyesével felül definiálok dolgokat, amihez mindig meg kell nézni help-ben, hogy az adott property default-ban mit is csinál. Próbáltam az ilyen animate, transform, transition jellegűeket kiölni, de nem jutttam megoldásra.+Amit már elmondtak: 12-est befejezték.
Rókát is próbáltam. Kellett rá vagy 2 tucat kiterjesztés, mire nem éreztem magam feszéjezve. Munka van vele, kicsit mintha zörgős lenne, de aztán jó, most is az alól írok. +Azt tapasztaltam, hogy a régi operának omlások tekintetében igazából nem volt mit szégyenkeznie.
[ Szerkesztve ]
-
utas666
tag
válasz LonGleY #23145 üzenetére
Nem vagyok benne biztos, de úgy rémlik mintha nem tudná kezelni csak a régi opera régi féle cache-t, de persze egy mozdulat kipróbálni.
nirsoft.net/utils/opera_cache_view.html -
utas666
tag
válasz skitzoo #23211 üzenetére
Most szombaton(22) gond volt T-Home DNS serverekkel és előfordulhat, hogy az okozta nálad is. Én erről ezzel a progival győződtem meg. Kimegy a kérés, hogy csináljon az ujmenetrend.cdata.hu-ból IP címet, de nem jön válasz és aztán a böngésző feldobja a nem elérhető / ellenőrizze az internet kapcsolatot lap. Ilyenkor DNS szervert lehet váltani, pl. OpenDNS, vagy a Google féle 8.8.8.8 és társai.
[ Szerkesztve ]
-
utas666
tag
válasz whiskeys #23233 üzenetére
Sikerült? Nekem van egy megoldásom.
Ha részletek nélkül rövid akarok maradni, akkor fog kelleni hozzá az ismdownloader és a fiddler. Első lépésben az rtl oldaláról kell a mediaid: jobbk.>>forrás>>F3>>mediaid. Aztán Fidlerben el kell küldeni egy megfelelően formázott http POST üzenetet. Ez a bonyolultabb része de gyk. pár ctrl+cv az egész, ha már elő van készítve a sablon (kérd és írok részletesen). A válaszban aztán benne lesz a silverlight smooth stream elérhetősége. Ezt kell átadni az ismdownloader-nek és akkor az letölti és belemuxolja egy .mkv-ba.
Ami jó, hogy ehhez egyáltalán nem kell, hogy a silverlight telepítve legyen.
Ha viszont telepítve van, akkor a fiddleres bonyi rész kihagyható, elég a videó elindításkor egy packetcapturet is futtatni és benne lesz a smooth stream manifest. Ilyet pl. a firefox media stealer kiterjesztése tud automatikusan, de biztos van valami operára is. Vagy itt van ez a progi. Az sl.rtl.hu-val végzett kommunikációt kell keresni és egy ilyesmi url-t kell kihozni belőle és átadni az ismdownloader-nek: http://smooth.edge1b.rtl.hu/ca1e30ec-be26-43a2-abbe-c1657eac1a58/ehir_140624_635896d9-97e0-46a6-b243-cf9feaf8e3ab.ism/manifest[ Szerkesztve ]
-
utas666
tag
válasz bluobluo75 #23272 üzenetére
Szóltak volna az NSA-nak, már rég kész lenne az a szinkronizálás.
-
utas666
tag
válasz Sk8erPeter #23348 üzenetére
És mit érdemel az a bűnös, aki csak a memóriába cachel?
-
utas666
tag
válasz Sk8erPeter #23362 üzenetére
Van 4GB, meg azonos méretű pagefile és nem szoktam erős vinyó kaparászást hallani, szóval használja csak azt a memóriát. SSD helyett nálam a sok olcsó tárhely megy még, szóval a sebességeben is jó lehet a csak mem cache. A win8 alapból hibernálna is (maradt win7 nálam is), de a böngészőből úgy is kilépnék, szóval én itt azért pluszba izzasztom a szervereket. Nem tudom hogy ez mennyit számít, de érzésem szerint keveset, mert a nagy tételek videók, képek, úgy is naponta változnak, míg a sok kis css, js csak pár megát tesz ki. Inkább tesztelés céljából nyomom most így, mert érdekel hogyan működik és kíváncsi vagyok mit csinál a több száz megás html5 videóknál, ha nem használhat hdd-t. Majd ha így kijátszottam már magam, akkor kipróbálom azt is, hogy mi van ha évekig egyáltalán nem ürítem a cache-t .
-
utas666
tag
válasz #41133696 #23402 üzenetére
Ha még mindig SSD: annak én se örülnék, ha a videókat is SSD-re cachelné, mert azokból már egész szép mennyiség is összejöhet és pont hogy nem kell gyorsan előszedni, szóval lehet jogosultsága a HDD-nek (nincs rajta mit gyorsítani, így is úgy is beakadhat egy "hirtelen" beletekerésre, a fene se tudja miért).
-
utas666
tag
válasz #41133696 #23422 üzenetére
"az SSD csak egy komplett blokk (512 kB, azaz 128 darab 4 kB-os lap) törlésére vagy felülírására képes"
Esetleg lehet úgy kiírni, hogy 1 blokkba több fájl tartalma is belekerüljön, pl. eleinte memoriában van a dolog és csak amikor összejött egy blokknyi, akkor írja ki. Akár lehet fájl rendszer alapú támogatás is pl. egy direkt cache particióval. Van valami memory shared fájl is, de nem ismerem a részleteket, az is érdekes lehet SSD alatt. Én azért hoztam amúgy a videós példát mert tapsztalatom szerint ilyen kicsi fájlokból még extrém körülmények közt is csak kevés járulék jön. Az átfogó ssd elemzés linket viszont még nem olvastam, majd pótlom.
Én, mint hdd használó, egy kicsit arra várok, hogy az ilyen jellegű dolgoknak is jobb OS/program szintű támogatása legyen, hogy ne kelljen kézzel optimalizálgatni, egy amúgy nem feltétlenül triviálisan mérhető problémára.
Bocsi hogy még éltetem a témát, de szerintem érdekes és nem nyomja el a direkt operás kérdéseket sem.
Osztom Sk8erPeter véleményét, jó hogy pro és contra érvek is elhangoztak.[ Szerkesztve ]
-
utas666
tag
válasz szildavid90 #23433 üzenetére
Töröld le és rakd újra. Előte csinálj backupot, hogy ami kell, azt vissza tudd majd csempészni. Rendesen töröld le, progfiles-ból és users..apdatás local és roaming könyvtárakból is.
Packet capture-rel esetleg ki tudod nyomozni, hogy milyen dolog van a háttérben, de ez lehet bonyi is. Beleolvasgatsz a forgalomba és a böngészőben megjelent kéretlen szöveget keresed, vagy összehasonlítod más böngészővel, vagy más géprő nézve mit produkál és a különbség alapján megtalálod mi volt a malware.
[ Szerkesztve ]
-
utas666
tag
válasz LonGleY #23578 üzenetére
Most dobtam volna fel a BitTorrent Sync 1.4-es verziót, aztán egyből xp-n és egy IE mentesített win7-en is belefutottam: forum.bittorrent.com/topic/31280-blank-gui-after-update-to-14
Bocsi az offért, de ha már korábban előjött és végülis régi! opera unite-os dolgot lehet vele kiváltani... szóval most kicsit megint morgok magamban, hogy miért kell mindent elcseszni ami jó és keresek egy korábbi verziót.
(az volt a tervem hogy egy jó feltöltési sebességgel rendelkező helyen belövök egy hibernált, wake on lan-os, xp-s, régi vasat amit szinkronizálok a win7-es laptomommal akkor, amikor épp jónak látom, az xp-s gép meg éjjel-nappal elérhető, csak ébreszteni kell és hogy ez milyen fasza dolog lesz erre rakom fel, persze egyből a legújabbat és bang, blank GUI, mert csak >IE8 adja a grafikát )
[ Szerkesztve ]
-
utas666
tag
válasz LonGleY #23629 üzenetére
Pedig nekem nagyon kéne már az a címsorból URL drag n' drop (vagy ami kiváltja). Annyira zavart a hiánya, hogy a 20-asnál felhagytam a teszteléssel és inkább elkezdtem a rókát barkácsolni (mindig is az volt a 2. böngészőm, csak sose mentem bele igazán, mert csak a problémás oldalak és a maff miatt használtam alkalmanként).
-
utas666
tag
Régi (12.17) Operánál hogy van a cahelés webm videóknál?
Azt figyeltem meg youtube-on, hogy lejátszás után marad a memoriában és szabadon tekergethetek nincs adatforgalom. Aztán ha kilövöm a fület, akkor kiíródik egy .tmp fájlba és ha újra nyitom videó oldalát egy új fülben, akkor megint letölti, ha bezárom megint kiírja és sokat ismételgetve ezzel lehet gyártani egy rakat, sok megás .tmp fájlt (van hogy csak a böngésző kikapcsolásakor írja ki, lehet valami beállítás...). Így aztán sok értelme van a cachelésnek...
Ezek a .tmp fájlok a cache mappában (opera:cache -ben nem láthatóak) amúgy többé kevésbé tartalmazzák a videót, de van egy header (ilyen OMCF ... 00 00 00 ...), amit levágva, a kiterjesztést pedig átnvezve .webm-re már felismerhetővé válik a dolog és rendben elindul a lejátszás (VLC, vagy akár maga a böngésző is), de pár másodperc után aztán megakad, tehát valami huncutt bitek még továbbra is bekavarnak.
Videót letölteni már sokféleképp tudok, inkább a mögöttes mechanizmus és logika érdekelne. Mondjuk a cache bóklászós módszernek van egy olyan előnye, hogy a régebben nézet dolgokat is elő lehet hozni az oldal felkeresése és a history segítsége nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
utas666
tag
válasz LonGleY #23707 üzenetére
Ó, ez szomorú! Pont most akartam javasolni valakinek, hogy ugyan vágjon már le 1GB a 8-ból és gyűjtse oda a cache és temp mappákat. Kíméli az SSD-t, sebesség 10x, jól látható helyre gyökér közelbe kerül a mappa, plusz néha másra is jól tud jönni a tény, hogy a gép kikapcsolása után ez ténylegesen törlődik.
-
utas666
tag
Nagyon jó, köszi! Hasznos kiismerni, én így oldottam meg:
mklink /d "C:\Portable\Opera Next\profile\data\Cache" "r:\Opera Next\Cache"
(itt a /j vs. /d -t is megértettem végre)
Kell majd még egy kis script, ami minden indulásnál létrehozza az Opera Next\Cache\ ágat, mert ugye az a ramdiskről minden kikapcsolásnál törlődik és ha nem elérhető, akkor az Opera létrehoz egy Cache mappát, amivel törli a nehezen létrehozott directory symbolic link-et (mklink admint kér). Majd még kitapasztalom hogyan érdemes, talán egy ilyen mkdir-es .bat a start up mappába.
Igen tudom, hogy már nem next hanem beta, de kezdetben a nextet raktam fel, aztán mostanra már csak a stabilt szoktam ráfrissíteni, de így legalább a régi operától jól elkülönül, ami amúgy továbbra is a default böngészőm, de ennek ellenére mostanában mindig a rókát használom, mert egész kitanultam már azt is.
-
utas666
tag
Valóban! Én ImDisk-et használok és tényleg itt van egy olyan, hogy "Load Content from Image File or Folder" az Advanced fül alatt.
-
utas666
tag
válasz Penge_4 #24057 üzenetére
Kíváncsi lennék valami alaposabb tesztre a flash videózás kapcsán. Ilyen többféle konfig, többféle lejátszó, többféle felbontás/formátum felállásban kéne. Régen nagyon pörögtek az ilyen ACID teszt és társaik, na ahhoz hasonlóan ki lehetne dobni egy oldalra egy csomó tesztvideót aztán nyomatni. Elég sok kommentet lehet olvasni az ilyen teljesítmény problémákkal kapcsolatban.
Én amúgy nem hazsnálok flasht, de a régi gépemen az van, mert megfigyeltem, hogy a html5 lejátszó jobban terhelte (régi gép, talán valami utasítás készlet is hiányzik), de lehet hogy ez azóta a verziószámokkal öszhangban már változott.
Múltkor egy 4K videóval a VLC-t is meg tudtam fektetni, míg az MPC ippen hogy csak, de átvitte a lécet.
-
utas666
tag
válasz Dictator^ #24099 üzenetére
Ilyen mozaik elrendezés lehet esetleg (Fireffox kiegészítővel tudja és nem MDI). Cascade-nak úgy is inkább sok ablaknál van értelem, vagy nem is tudom, ott az alt+tab / ctrl+tab is. Én igazából cascadot nem nagyon használok, inkább ez a side by side és ennek több ablakos verziói mozaikban ami praktikus.
dqdb:
Az a baj a két ablakkal, hogy az ablak többi része is 2x lesz kirajzolva, ami feleslegesen foglalja a helyet. -
utas666
tag
Androidos Operának van már valami topikja? Elkezdtem használni és túrnám a beállításait, de nincs annyi, nem olyan mint a desktop verzió. Azt amúgy még pihentetem, csak "okos"-ított TV alá raktam be, ott nem gond ha még kicsit feature szegény, csak menjen rajta minden.
-
utas666
tag
Most frissítettem 25-ről 26-ra, néztem én is a Bing-et, mert 25-ben még volt. Eddig úgy rémlett, hogy a default_partner_content.json-ban lehet állítani. Ha jól látom, akkor ez a fájl kapott az elejére egy ellenőrző összeget (ott van valami base64 ami 25-ben még nem volt) és ha egy karakter is megváltozik benne, akkor eldobja az egészet és csak az opera.exe-be égetett Google marad.
[ Szerkesztve ]
-
utas666
tag
Van egy ilyen Sajátgép.lnk fájlom (arra használom, hogy a Windows Phone-t Total Commander alatt is lássam). Ha megnyitom (beledobom, vagy file:///...-en keresztül), akkor belevisz a program könyvtárába (ahol a launcher.exe is van). Vivaldival is ugyanezt csinálja, szóval valami chromos feature lehet (+Windows x64...). Minden más, "szabványos" lnk-ra (legacy windows stuff...) a letöltést propagálja. Valaki okos megfejthetné, hogy ennek mi a magyarázata. Gondolom valami MIME type / magic number is játszik a dologban, de kevés hozzá a tudásom.
[ Szerkesztve ]
-
utas666
tag
A régi Operára létezik egy ilyen megoldás is (a jó kis tamil oldal is már csak wayback machine ...). Be kell másolni a dll-t a plugin könyvtárba ("place it inside program\plugins inside Opera installation directory") és engedélyezni a böngésző opera:plugins belső lapján. A megfelelő verziót innen szoktam kibogarászni.
[ Szerkesztve ]
-
utas666
tag
Egy pillanatra gyengélkedtek ma az Opera szerverei?
Dragonfly-t akartam indítani és https://dragonfly.opera.com/app/ nem elérhető volt a válasz, aztán nyitottam a webes oldalt, meg pingeltem és ott is akadozott, aztán meg is javult. Lehet, hogy csak olyan sima internet dolog...De hogy akkor egy lényegi kérdést is feltegyek: a Dragonfly el tud indul a háttér szerverek nélkül is és ha igen akkor hol kell beállítani?
-
utas666
tag
Vivaldival szeretném .url formátumú fájlba menteni az adott oldal/oldalak címét a többi böngészőhöz (kivéve új opera) hasonlóan, de a html title helyett csak a domaint, vagy az url paraméter lista nélküli végét adja fájlnévnek, amivel folyton névazonossági ütközést csinál. Gondolom idővel majd megcsinálják ezt is, mivel amúgy a funkció működik, csak egy rendes parse kód hiányzik még. Viszont nekem már egyre kevesebb kedvem van tovább várakozni és keresnék valami alternatívát pl. extension formában, habár ott meg biztonsági okokból elég problémás a fájl írás. Gyakorlatilag csak az url meg a html title kéne hogy kijusson a böngészőből a fájlrendszer felé (nyílván nem copy paste notepad szinten, hanem programatikusan és gyorsan). Erre a rég fenálló problémámra bármi ötlet, vagy észrevétel?
[ Szerkesztve ]
-
-
utas666
tag
Akkor ez a böngészők hiányossága is, hogy nincs "save background as..." a jobb klikes menüben.
Beépülőkkel persze meg lehet oldani, meg volt valami olyan is hogy média listázása (már nem tudm pontosan, mert annyiféle böngészőt használok a régi opera óta hogy keverem), ami az adott oldalon található összes képet/videót/zenét... kilistázza, de ez általában csak beépülőként van meg, vagy nem működik megfelelően az iframek miatt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kérdés előtt olvasd el az
összefoglalót!
- Vezetékes FEJhallgatók
- Hobby elektronika
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Politika
- Filmvilág
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest