Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dqdb

    Topikgazda

    válasz w333 #23155 üzenetére

    megoldható valahogy az új 22 Opera -ben hogy legyen home gomb ?
    Nem, a felület annyira testreszabható, amennyire sikerült neked: semennyire. Maximum olyan megoldás képzelhető el, hogy egyetlen gombból álló bővítmény, de az a címsortól jobbra jelenne meg, és ugyebár az ott található ikonok sorrendje is annyira testreszabható, mint a címsortól balra állóké: semennyire.

    a keresőmotorok törlése (elég csak a Google) ?
    Minden Opera frissítés után törölni kell a 2a.b.c.d\resources\default_partner_content.json fájlt, ennek hatására eltűnnek az alapértelmezett keresők, és csak egy kódba égetett Google marad. A hivatalos álláspont szerint ez így jó, ne akard te az alapértelmezett keresőket törölni, mert az csúnya dolog.

    ha letöltök egy fájlt akkor "Az ilyen fájlokat mindig nyissa meg" egy adott programmal ?
    Nem. Elvi lehetőség van a chrome.downloads API-n keresztül, de nem tudok arra épülő extensiont, mert eléggé fapados megoldást lehetne csak összehozni.

    Sk8erPeter:Ja igen, még ami fontos, hogy az egyéni beállítások gondolom nem meglepő módon mind a Preferences fájlban találhatók, meg az ilyenek is, mint a Click to play-hez tartozó kivételek listája, meg hasonlók - viszont ezt a fájlt nem akartam átmásolni, mivel tele van okádva telepített extensionök adataival is.
    Igen, ez eléggé elszúrt koncepció szerintem, az oldalspecifikus zoom is ott van tárolva.

    Lényegében mintha bele lenne hányva minden manifest.json tartalma, csak az extension egyéni azonosítója szerint strukturálva. Ezt mi a francnak csinálták így?
    Nem tudom, gondolom cache-elés miatt. Jó kérdés, hogy kézzel átszerkesztve mennyire verhető át a rendszer, a valós és az extensionök listájánál megjelenő jogosultságokat vajon ugyanonnan szedik-e.

    Még egy kapcsolódó kiábrándító tapasztalat, amit a Preferences-fájlban láttam: extensionök egyedi azonosítója alatt van egy "path" kulcs is, ami totál bedrótozva tartalmaz teljes elérési utakat.
    Na, ez még nem tűnt fel. Idiótaság.

    Szóval elég furcsák ezek az inkonzisztens dolgok.
    Nem szép dolog ilyet mondani. Minden szép (ha nem, akkor a te ízléseddel van a gond), minden jó (ha nem, akkor te használsz túl friss vagy túl régi verziót), minden működik (ha nem, akkor te használod rosszul), semmi sem hiányzik (ha igen, akkor benned van a hiba, mert az nem kell), hiszen ez a szép, új, mindent és tökéletesen tudó új Opera ;]

    tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

Új hozzászólás Aktív témák