Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dqdb

    Topikgazda

    válasz vhw #23113 üzenetére

    Miért ilyen jófej ez a 22es opera, hogy minden újabb fülnek külön kis folyamatot nyit amik szépen falják a memóriát? (amikkel aztán zárás után mi is történik? megszűnnek? a feladatkezelő 8 nyitott fül mellett is 14 opera folyamatot mutat...)
    Én már csak kiegészíteném Sk8erPeter válaszát: a fülekhez tartozó folyamatok természetesen megszűnnek a fül bezárása után. O21-től kezdve már az opera://flags oldalon be lehet kapcsolni a #tab-hibernation opciót, amely ilyenkor a háttérben lévő, és aktívan futó kódot nem tartalmazó fülekhez tartozó folyamatok futását felfüggeszti (működik, szerintem stabil, vagy legalábbis nem omlik tőle össze az Opera, mert a bevezetése óta használom).

    Ugyan meddig lesz még a 12-es használható? (meddig nem fog több gond jelentkezni, mint pozitívum?)
    Ez teljes mértékben az általad látogatott oldalaktól függ. FB, Gmail, Twitter már most is jellemzően problémás, ahogyan a többi hasonló felépítésű, sok scriptet használó dinamikus oldal is.

    Egyébként mi a helyzet ezzel az Otter nevű teremtménnyel? Jóslatok, hogy hosszabb távon mi lehet ennek a jövője?
    Alapvetően egy emberes projekt, azaz a sorsa az egy emberes projektek sorsát fogja másolni: ha belátható időn belül nem áll mögé egy aktív csapat, akkor addig fog futni a szekér, amíg a kitalálójának van hozzá kedve és ideje, de a fejlődést az erőforráshiány folyamatosan akadályozni fogja. Azt is fontos megemlíteni, hogy ez a Qt alapok miatt jelenleg nem Blinket, hanem QtWebKitet használ és még egy ideig használni is fog, hiszen a Blinkre épülő QtWebEngine még messze van a kész, használható állapottól.

    tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

Új hozzászólás Aktív témák