- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung LCD és LED TV-k
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Apple asztali gépek
- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Picturemaker
őstag
Üdv!
Most tettem fel kipróbálásra az Operát és nem találok dolgokat a beállítások között.
A legfontosabb az lenne, hogy egy új oldal ne egy másik lapon, hanem új ablakban nyíljon meg. Ha valaki tudja a megoldást, kérem ossza meg velem.
Köszi.
A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
dqdb
Topikgazda
válasz Picturemaker #11351 üzenetére
Ctrl-F12 > Haladó > Fülek > További fül beállítások > Ablakok nyitása fülek helyett
Nem gondoltam volna, hogy bárki használna így egy böngészőt
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Picturemaker
őstag
Kösz a gyors választ.
Engem a hideg kiráz a "füles" elrendezéstől. Szeretem látni a tálcán külön az ablakokat.
Még egy kérdés: Már nyitva van egy ablak, rákattintok az opera parancsikonjára és a "gyorshívó" jön be. Azt be lehet állítani, hogy ilyekor egy új ablak jelenjen meg?
[ Szerkesztve ]
A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
Penge_4
veterán
válasz Picturemaker #11353 üzenetére
Ha Win7-et használsz akkor még a tálca előnézeti képek is jobb megoldás. Bár te tudod. Gondolom nem is tartasz nyitva sok (20-30) böngészőablakot.
Habár a UNIX parancsoknál van, de talán Windows-ban is működik. A parancsikon végéhez add hozzá ezt (az opera.exe után szóközzel elválasztva) -newwindow
Itt még találsz ezzel kapcsolatban pár fontos dolgot (angolul): [link]
[ Szerkesztve ]
-
bobalazs
nagyúr
Mit görcsöltem, belassult már vagy egy hete minden oldal betöltése.
Kicsit utánanéztem és naívan a TCP optimizert lefuttattam.
Ráállítottam az ideális beállításokra, ujrainditottam és láss csodát.
Újra minden seperc alatt betölt. -
Sas madár
őstag
Sziasztok.
Próbálnám az új 10.6 verziót de több mindennel is elakadtam.
Nem tudom a firefox könyvjelzőket úgy nenteni,hogy az opera felismerje és alkalmazza.Próbáltam az Adblock-ot is életre kelteni benne de azt sem sikerült.
Használ valaki ebben az új verzióban reklám szűrőt?Úgy bánj másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak.
-
-
Baldric
csendes tag
válasz Sas madár #11357 üzenetére
A Firefox könyvjelzők importálásának folyamata a következő:
1. Firefoxban "könyvjelzők kezelése" (ctrl+shift+b)
2. importálás és mentés -> html exportálása
3. Operában "könyvjelzők kezelése" (ctrl+alt+b)
4. fájl -> firefox könyvjelzők importálása
5. kiválasztod a 2. lépésben mentett bookmarks.html-t és megnyitás
és ezzel kész is -
Baldric
csendes tag
válasz Sas madár #11357 üzenetére
A reklámblokkolásra több megoldás van, olvasd át ezeket a cikkeket: Magyar Opera Blog - reklámtiltás
Ha konkrétan az adblock+ érdekel, akkor ez kell neked: Adblock Plus az Operában
-
kovaax
őstag
válasz Sas madár #11363 üzenetére
Az nem az opera baja... Amúgy nekem a leírt folyamat tökéletesen ment linux és vindózerikszpé alatt is...
Ami viszont nem megy: 6-7 óra böngészés után ha valami lassú szájtot nézek, és ott elkezd várakozni, akkor onnantól kezdve az összes fül meghal, nem lehet bennük tölteni semmit. Ki kell lépni, oszt újranyitni az összes fület. Ezt egyelőre csak vindózer alatt tapasztaltam, mert linux alatt nincs annyit nyitva a böngi. (Az a ciki, hogy sok évvel ezelőtt, amikor megjelent az opera a füleivel, akkor is ugyanezt csinálta, ezért is váltottam firefox-ra, amikor az is elkezdett fülezni. Most linux alatt trágya lett a firefox, visszaváltottam operára, linux alatt jónak tűnik, átjöttem rá vindóz alatt is, hát ott ugyanolyan szar, mint sok évvel ezelőtt...)
-=- There's no place like /home -=-
-
fatal`
titán
válasz Sas madár #11360 üzenetére
Valószínűleg az AppData-ban lévő profile mappát, a pontos elérési útvonalat az opera:about alatt kiírja. Nekem a program filesban van a profile, bár én a sima Opera mappát tallóztam be és működik. A menükról csinálj másolatot a CTRL+F12->Haladó->Eszköztárak rész alatt különben felülíródik a következő verziófrissítésnél és kezdheted elölről a szűrést.
-
19870820
senior tag
Üdv. Olyan kérdésem lenne hogy valaki megtudná adni az expressz.hu-hoz való javascriptet(amit ha bemásolok a javascriptjeim közé akkor nem omlik össze az expressz egy kép megnyitásánál)?
Egyszer már leszedtem valahonnan,de elkevertem. Köszi.Szerk.: Jaj még az iwiwes javascript is kellene,amivel megtudom jegyeztetni a jelszavakat operába is.
[ Szerkesztve ]
-
Sas madár
őstag
válasz Baldric #11366 üzenetére
Neki fekszem újra hátha sikerülne összehozni .
Nincs semmilyen kiegészítőm ami a könyvjelzőkkel lenne kapcs.Na most próbálok az oprából előszőr böngészni és irni erre a helyesírás ellenörző mindent aláhúz..? angolnak hiheti magát?
Úgy bánj másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak.
-
Sas madár
őstag
válasz fatal` #11367 üzenetére
Az ,hogy nálad működik az mit jelent?
Mint a telepítés leírásban szerepel meg is van az adblock gombod is?
Mert én az újraindítás után bemegyek a menübe és nem is találok olyan opciót amivel meg tudnám jeleníteni az adblockot.
Nem lehet az a baj,hogy a kicsomagolt telepítőben opera 8 nevű mappa van?Ez meg ugye már 10es verzió.Úgy bánj másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak.
-
cousin333
addikt
válasz Sas madár #11363 üzenetére
Nem lehet, hogy Firefoxban előbb ki kell jelölni az exportálni kívánt könyvjelzőket, különben csak egy üres listát ment?
Szerkesztővel nézz bele a HTML fájlba, hogy van-e benne valami egyáltalán...
"Nem lehet az a baj,hogy a kicsomagolt telepítőben opera 8 nevű mappa van?"
Ezt hogy csináltad? Az opera:about oldalon hányas verzió szerepel?
[ Szerkesztve ]
"We spared no expense"
-
-
cousin333
addikt
válasz Sas madár #11379 üzenetére
A reklámszűrő az Opera integráns része, telepítés után máris használható. A tiltólista egy sima ini fájl, már az Opera 8-ban is működött. A spécibb trükköket felhasználói JavaScriptekkel lehet elérni, ezek támogatása lehet esetleg kérdéses. Ezen cikkeken túl nem tudok mit hozzátenni, szerintem az itt leírtak most is működnek.
"We spared no expense"
-
Penge_4
veterán
válasz cousin333 #11382 üzenetére
Működik.
De ez az Adblock+ az Element Hiding Helper alternatívája, nem pedig a sima Adblock Plus-é. Arra ott a gyári reklámblokkoló, az Easylist és társaira pedig egy neked szimpatikus lista. Ha agresszív kell, akkor Fanboy listája, ha közepes, akkor Tamil-é, ha minimális, akkor ott a Magyar Opera listája. De még lehet találni a neten rengeteget.
A cikkben szereplő Adblock+ DIV-ek blokkolására való, amit a gyárival nem tudsz blokkolni. Tehát ha fix méretű DIV ott éktelenkedik fehéren miután a benne lévő banner le lett tiltva. Vagy egy üres iframe, amiben a forráscím blokkolva lett a gyári urlfiler.ini-vel.
-
19870820
senior tag
Üdv. Tudja-e valaki hogy Operás fejlesztők hova lettek? Július 9.-e óta semmi új build. Most néztem csak. Talán elmentek nyaralni? Nem megszokott tőlük,hogy ilyen sokáig nem jelenik meg semmi. Esetleg ilyen nagy dobásra készülhetnek? Kiváncsi vagyok tud-e valaki valamit.
-
Penge_4
veterán
-
félisten
Sziasztok!
Hogy tudom megoldani, hogy a jobb gombra előjövő "Search with" keresés új fülön nyíljon meg?
Nagyon idegesítő, hogy eltünteti az aktuális oldalt.Köszi!
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
pethYeti
addikt
Olyat lehet mint Chrome-nál hogyha füleket a meglévő után nyitja akkor ne visszafele nyitogassa? Mert most ha nyitok az adott lapról az al oldalakat visszafelé pakolgatja, ami miatt használhatatlan számomra
-
fatal`
titán
Ez érdekes. Elindítottam az Operát és megjelent az ikonja az óra mellett is, pedig én nem állítottam semmit, Windows 7 alatt. Hol lehetne ezt kikapcsolni?
-
Penge_4
veterán
válasz pethYeti #11392 üzenetére
Operában ilyen hülye módon működik. De van rá megoldás. Ctrl+F12->Haladó->Activate first tab opened from current tab.
Ha az új tab a jelenlegi mellett megnyitás aktív, akkor is ugyanúgy fordítva fogja pakolni, viszont a szülőtab bezárásakor, vagy ha a legelső általad megnyitottra ugrasz (ami a megnyitási sorban a legutolsó), akkor visszafele fog haladni, tehát megnyitási sorrendben. Amíg az utolsót be nem zárod, ami a szülőtabról nyílt, addig jobbról balra fog haladni, tehát ugyanazt a hatást kapod, mint Chrome esetében.
-
bobalazs
nagyúr
Lastpass miért nem működik iwiwnél vagy myvipnél? Mire kitölti a mezőket, ujratölt az oldal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kérdés előtt olvasd el az
összefoglalót!
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- PC játékok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest