Hirdetés
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Akciókamerák
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen egeret válasszak?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
A vicces, hogy a bolt ajtajan ott volt a visa V jele (ebbol a v betu [link]) , aztan meg sem fogadtak el.
Nem V Pay logó volt? Az nem jelenti azt, hogy minden Visa kártyával tudsz ott fizetni, csak V Pay-essel (amin nincs egyáltalán mágnescsík, csak chip). [link] Ahogy elnézem, a V Pay-es kártyákat kibocsátó bankok között nincs is UK-beli. Ha normál Visa-t elfogadtak volna ott, akkor normál Visa logó lett volna kitéve.
A Raiffeisen-es kártyaproblémákkal meg tényleg nem vagyok képben, nem látok bele más bankok kártyakibocsátási sajátosságaiba ill. kártyaproblémáiba. Azt hittem, Erstés tapasztalataid vannak, ha már Erstés tapasztalatokat akarsz cáfolni.
-
tildy
nagyúr
PArdon, Mediamakrtban is ott kellett hagynom, amit meg akartam venni, se visa ,se mastercard nem volt jo nekik.
Szoval igazi szivas-szopas volt az egesz, bar Viszlat annak idejen szolt, hogy igyjarhatok, csak okosabbnak hittem magam, gondoltam 3 kozul egyet csak elfogadnak mar!
Ugyhogy ha oda megyek megint, kell maestro, mert ilyet tobbet nem jatszok. -
tildy
nagyúr
válasz
parandroid #39381 üzenetére
Engem tobb boltbol is elkuldtek, hiaba volt nagybetukkel a kartyamon, hogy visa DEBIT, volt olyan hulye penztaros, aki ennek ellenere nem fogadta el. Koln, meg Atterndorn.
Kb az egyetlen hely ahol tudtam vele fizetni az a starbucks volt.Probaltammeg vagy ket -harom helyen fizetni vele, LIDL, ALDI, chipes terminal, egyik sem fogadta el.
Amugy te MAestrorol beszelsz, azt elfogadjak a nemetek. Az osszes tobbivel lehet problema. (UK-ben maestrot szinte be se lehet szerezni)"Amúgy az általad említett németországi POS-okon/ATM-eken valószínűleg nem volt kijelezve, hogy elfogadnának Visa kártyát (nem volt kint a kártyatársaság emblémája"
A vicces, hogy a bolt ajtajan ott volt a visa V jele (ebbol a v betu [link]) , aztan meg sem fogadtak el.2009-ben pl itt sem fogadtak el a raiffeisenes visa kartyam , holott az ajton szinten kinn volt a visa jel( igaz akkor meg nem chipes kartya volt ) .
-
fokukac
nagyúr
válasz
DeFranco #39388 üzenetére
Teljesen jó az útvonal. ahol rámegy, ott már nem fizetős, az már nem autópálya, hanem egy bevezető szakasz, olyan mint nálunk a budaörsi út. az megy tovább egyenesen Donovaly felé.
Amúgy a bankkártya-kérdést is túlragozod.
Elég sok helyen jártam már (Mo., SK, PL, CZ, AT, D, IT, DK, SE, NO, GB, NL, HR, RO, Bosznia, Montenegro, Grúzia)
és mindenhol elfogadták a kártyáimat. 2005 óta mindig egy dombornyomott Mastercardom és egy Visa Electronom van (bár ez most éppen Visa inspire lett, de az ugyanaz) egyszerre, és mindig működött, mindenhol, egy-két speciális kivétellel.16 év alatt az alábbi problémáim voltak a kártyáimmal:
- 2005-ben Londonban körberöhögtek a Maestro-val. Utána ezért szereztem be Mastercardot.
- Ausztriában a diszkont-élelmiszer áruházakban (Aldi, Hofer) csak Maestro-t fogadnak el. A velük szemben lévő sportáruházban, meg a turista-helyeken, sípénztáraknál és a hotelekben mindenhol ment a Mastercard is.- Amerikában az automata benzinkútnál a POS nem PIN-kódot kért, hanem az 5 jegyű amcsi ZIP-kódot, ami nekem nem volt. Ott csak a shop-ban tudtam fizetni.
Németországban sem volt problémám, igaz, én még csak az egykori NDK területén voltam (Berlin, Drezda, Brandenburg), meg a müncheni reptéren.
Még a nálunk jóval elmaradottabb országokban is tudtam fizetni kártyával (Bosznia, Montenegro, Románia, Grúzia)
-
DeFranco
nagyúr
válasz
fokukac #39387 üzenetére
OK, ezt kidobta a gugli is hellyel-közzel (nézz már rá, hogy stimmel-e, Besztercebánya előtt ráfut a zótópályára), más fizetős szakaszról tudsz esetleg még? Amúgy nem azon a 10 EUR-on múlik, kifizetem, ha annyival jobb úton mehetek, de 10 km-ért nem akaródzik...
@Tim82: én ezt értem, de ez olyan, mint hogy az EU=domestic, sokra megyek vele, ha maradok mosogatni
Egyszerűen arról van szó, hogy a Lajtának ezen a felén (és én aztán tényleg nem szoktam bezzegnyugatozni) nem úgy működik ez sem, ahogy kellene. Túl lett ez ragozva, nem lesz gond szerintem sem, valamivel több bizalmam van mint pár órája, de ennyi.
-
Tim82
félisten
Ha figyelmesen olvastad a thread-et, akkor az is kiderül, hogy abból az előfeltételből indultunk ki, hogy az adott külföldi elfogadóhely/ATM elfogadja a Visa-kártyákat (az üzemeltető/tulajdonos bank szerződésben áll a kártyatársasággal). Nem gondoltam volna, hogy ennyire nem egyértelmű az előzményekkel együtt olvasva a hozzászólásom tartalma.
Amúgy az általad említett németországi POS-okon/ATM-eken valószínűleg nem volt kijelezve, hogy elfogadnának Visa kártyát (nem volt kint a kártyatársaság emblémája - ezek az emblémák nem dísznek vannak ott, elvileg pontosan tájékoztatnak - tájékoztatniuk kell - az adott helyen elfogadott kártyákról). Valóban nem volt olyan esetem egyébként, amikor azért telefonált volna be ügyfél, hogy nem tudja használni az általunk kibocsátott bankkártyát olyan külföldi POS-en/ATM-en, amelynél egyértelműen jelezve van, hogy az adott kártyatársasághoz tartozó kártyája nem használható.
A dombornyomott Mastercardokkal viszont emlékszem jó néhány szívásra, amikor a chipes kártyát nem fogadta el külföldön az ügyfélnek az ATM, így esélyes volt, hogy ott marad Mexikóban lemosogatni a szállás árát.
DeFranco: erről annyi jut eszembe, hogy a banki rendszerben külön hibakódja volt annak a tranzakciónak, hogy "régi K&H-s terminál nem fogadja el az Erstés chipes kártyát".
Még valami: amit bobsys mond, nem hülyeség, bár kicsit túlbiztosítás.
PeterkeT: elvileg már az itthoni POS-ok és ATM-ek nagyon nagy része (talán 80-90%-ban) is chipesítve van.
-
bobsys
veterán
válasz
DeFranco #39379 üzenetére
Nem mondtam, hogy nem kell kp, de elore lehet szolni, hogy ettol es eddig ebben az orszagban leszel es nem fogjak tiltani a kartyadat. Legalabbis en mindig ezt csinaltam, legutobb az angol utnal, mind a ceges mind a szemelyes credit card gond nelkul mukodott. Mondjuk azzal szivtam be, hogy valahol semmilyen POS nem volt, igy kellett kp-t felvennem a Tesco vagy milyen bolt elotti automatabol (ofkorsz a ceges credit kartyat hasznaltam). Olyan amerikaiasan keszultem az egesz utra, volt nalam 1 AMEX, 1 Mastercard meg 10 amerikai dollar
-
parandroid
félisten
Jelentem, az OTP-s, nem dombornomott Maestro, és a dombornyomott Mastercard is működik fritzéknél. Mindkettő folyószámlakártya, nem hitelkártya. Amúgy az itt kiadott kártyák között a Visa van létszámfölényben, ahogy láttam. Nem mellesleg a kártyaolvasók szinte mind a chipet nézik, nem a mágnescsíkot, szemben az otthoniakkal.
"Hülye dolog, de ez van, hogy hiába vagyunk szétglobalizálva, és hiába hittük el a reklámot, mégsem annyi az utazás, hogy egyik zsebben személyi, másik zsebben bankkártya, aztán davaj... pedig már nagyon ennek a világnak kellene lenni, sőt..."
Én jgy jártam a németekhez, havonta akár többször is, két gyerekkel a hátsó ülésen. Aztán lehet, hogy csak szerencsém volt... Bár tény, hogy ~200 EUR szokott nálam lenni készpénzben, biztos, ami biztos alapon (eltévedés, fenyegető éhhalál, akkut műszaki probléma, elromló bankkártya), de szerencsére nem volt rá szükség sose.
p
-
DeFranco
nagyúr
válasz
bobsys #39376 üzenetére
amire tudjuk, azt fogjuk használni, de nem mindenre tudjuk, plusz valamennyi kp.-t tartani kell magadnál is... Lengyelország kb. annyira Európa, mint mi, simán belefuthatunk szívóhatásba. Szállás kp, biztonsági tartalék kp. (euróban, mert hazafelé is lekapcsolhat a szlovák rendőr) és még egy kicsi kell költeni is. Nem úszod meg. Esetleg a szállás, ha előre fizetős... esetleg.
Meg ilyenkor szokott az lenni, hogy meglepiből zárolják a kártyádat, pl. gyanús akivitás miatt, csak hogy érezd a törődést. Nem aggódom túl, csak sorolom az eshetőségeket.
Hülye dolog, de ez van, hogy hiába vagyunk szétglobalizálva, és hiába hittük el a reklámot, mégsem annyi az utazás, hogy egyik zsebben személyi, másik zsebben bankkártya, aztán davaj... pedig már nagyon ennek a világnak kellene lenni, sőt...
amúgy @Tim82: eszembe jutott, a chipes POS nem vette be a kártyámat, a mágnescsíkos igen. Utóbbi nem kért PIN-t sem.
@emvy:
-
tildy
nagyúr
Mert nem volt nemetorszagi eseted. Ott nem egy automata a visa-s kartyat sem fogadja el, a boltokrol nem is beszelve. En 6 kartyaval mentem, (3 mastercard (1 prepaid, 1 credit, 1 debit), 2 visa (2 debit), 1 amex ) ugy kellett automatat keresgelnem, amibol ki tudtam venni.
Csak maestro. Se mastercard, se visa, csak maestro. -
bobsys
veterán
válasz
fokukac #39366 üzenetére
Szlovakok... Jottunk vissza Pragabol, szlovak-magyar hataron a kedves szlovak hatarorok (4-en) megalitottak minket es volt olyan kedves az a paraszt, hogy a geppuska csovet szinte betolta az arcomba mikozben magyarazott. Szlovakul, ott volt az auton a magyar rendszam, egy szot nem szolt volna angolul. Odaadtam a papirokat, gondolom azt kerte, megnezte aztan mehetunk tovabb. De kapjak be a f@szomat mi a szarnak kell a geppuskat a pofamba tolni. EU van vagy mi
USAkoknal meg lezuztak a berelt autot, kijott a rendor es odaadtam a magyar jogsimat (akkor meg nem volt meg az amerikai), nezegeti egy fel percig, majd mondja, hogy akkor mondjam el neki mi micsoda rajta mert nem tudja mit irjon a jegyzokonyvbe
-
Viszlát
addikt
válasz
fokukac #39366 üzenetére
A masodik es harmadik kerdesem tovabbra is all.
En elso esetben megszivtam a cseheknel, elvettek a forgalmit, faxon kellett kernem meghatalmazast es csak ugy adtak vissza nagy nehezen. Azota mindig van nalam ha mas autojaval megyek, legutobb osztrakoknal kotekedtek amig fel nem mutattam.
-
e=mc²
őstag
válasz
DeFranco #39342 üzenetére
holanc
Tim Horvatorszag, Krk talan kihozhato, en csak az apartmanert 140k HUF-t 3 szemelyre. 8 ejszaka.
Lejjebb sem sokkal dragabb, figyelni kell pl adrialin-t esetleg facebookon horvatorszagos apartmanokat.
Brac szigeten is lehetne nagyjabol ugyanennyiert, de az joval lejjebb van.
Utazasi ktsg benzinnel kb 1200km-el palyamatricaval/fizetokapukkal 45-50e! -
fokukac
nagyúr
válasz
Viszlát #39364 üzenetére
Kb. 6-7-szer igazoltattak külföldön, és sosem saját kocsival voltunk, és soha egyetlen kérdés nem volt emiatt.
Ellenben a szlovák rendőrök rendszeresen megbüntettek, mondjuk azért, mert összetörtem a kocsimat (izé, anyámét, belecsúsztam a hófalba a jeges úton), vagy egy nem létező tábla miatt, vagy amikor egy barátom vezetett, gyorshajtás miatt.
Amúgy a külföldi rendőrök többsége nem igazán tudja értelmezni a magyar okmányokat, lévén, hogy szinte semmilyen idegen nyelven nem szerepel rajtuk semmi... -
-
Viszlát
addikt
válasz
fokukac #39356 üzenetére
Hanyszor igazoltattak kulfoldon mas autojaval ugy, hogy a tulajdonos nem volt jelen? Es ha volt is ilyen, de nem volt gondod belole eddig, akkor is miert vicc kategoria? Mert veled nem tortent meg meg? Biztosan meglepo, de sajat tapasztalat alapjan javasoltam, raadasul nem is egyszeri eset miatt.
Mellesleg szo nem volt szerzodesrol, szimpla hozzajarulast irtam.
-
DeFranco
nagyúr
Ezek nyomós érvek
Ettől függetlenül a helsinkii eset valós, szívtam már meg ezzel, nem szeretnék belefutni, de akkor, ha az erstés tapasztalatok ilyenek, akkor kicsit kevésbé parázok rá, és kevesebb kp-t viszek/váltok.
@fokukac: a POS-t nemigen érdekli az EU jogod, ha azt válaszolja denied, akkor evvan. Nem akarok vitatkozni, mert szakismeretem kevés, tapasztalatom pedig a fenti (@2010). Egyébként igazad van, csak most jött rám az első parahullám, hogy mit kell még intézni, meg ilyenek
-
Tim82
félisten
válasz
neduddki #39358 üzenetére
1998? Azóta történt egy s más a hazai bankkártyakibocsátásban és -elfogadásban, meg az EU-ban en bloc. Gondolom, az még nem volt chip-es. Meg biztos, hogy nem Postabankra/Agrobankra gondolsz?
(Az Erste éppenhogy megjelent Magyarországon...)
Ja, jut eszembe, köszi a privát segítséget, de elvitték az SSD-ket az orrom elől.
-
Tim82
félisten
válasz
DeFranco #39354 üzenetére
Ha ez számít, évekig dolgoztam - ez itt a hétpecsétes titok helye - pont az Ersténél bankkártya ügyfélszolgálaton, illetve bankkártyaelfogadáshoz köthető munkakörben - hétpecsétes titok vége -, soha nem merült fel, hogy a Visa Electron (vagy bármelyik másik Erstés elektronikus kártya - MC Unembossed, Maestro) "domestic only" lenne. Az ügyfélszolgálatos gyakorlatomban nem is találkoztam olyannal (vagy hallottam olyanról), hogy ügyfél Visa Electron kártyával szívott volna külföldön a kártya miatt. (Nyilván a fedezethiány pl. más tészta volt.
)
(De azért lecsekkoltam az előbb a VE belső termékleírását is, biztos, ami biztos.
)
Amúgy nekem is Visa Electron a debit kártyám, cseheknél a legnagyobb lelki nyugalommal használtam gond nélkül készpénzfelvételre (bár ott van Ceska Sporitejna, ami = a helyi Erstével), meg asszem, legalább kétszer vásároltam is vele. Ezért sem hiszem, hogy bármi ilyesmi probléma felmerülne. Mindenhol el kell, hogy fogadják, ahol kint van a Visa, ill. a Visa Electron embléma.
-
fokukac
nagyúr
válasz
DeFranco #39354 üzenetére
Kicsit túlragozzátok ezt a dolgot.
Szerintem is 99,99%, hogy elfogadják. Ha nem, akkor odamész az automatához, és 6 eur plusz költséggel megoldhatod, de nem lesz rá szükség.-az EU-jogban pedig szerintem az EU teljes területe domestic-nek számít, ha nem, akkor azt külön kéne, hogy jelöljék valahogy
- a hotelekben általában előre kell fizetni, nem utólag (ha cash, azt előre oda kell adni, ha kártya, akkor csak zárolnak egy összeget depositnak)
-az autó-használati szerződés szerintem egy vicc, bárki vezetheti az autót, akinek a birtokában van a forgalmi engedély (szvsz azért nem kell kötni ilyet, mert külföldre mész). Céges használatnál, illetve a bérelt autóknál szokott ez lényeges lenni.szerinetm inkább arra izgulj rá, hogy pontosan miket fogtok megnézni, milyen jókat fogtok enni meg inni.
Krakkó jó hely. -
ClayMore
aktív tag
válasz
concret_hp #39351 üzenetére
1919 február és 1921 november
-
DeFranco
nagyúr
Nem úgy értette szerintem, az alap, hogy visára alkalmas terminálról beszélünk.
Visában (és Mastercardban is) van domestic only kártya, ami nem, vagy neccesen használható külföldön, leginkább a V. electron és a MC. online változatai között szokott ilyen lenni.
Ezeknél belföldön nyilván tuti a használati lehetőség, de az nem biztos, hogy egy amúgy visát elfogadó POS elfogadja külföldön.
Nem tudom mitől függ, anno még az OTP-nél voltam, akkor is domestic only VE-om volt, és erősen megszívtam vele Helsinkiben. Ott ragadtam az izlandi vulkánkitörés miatt, és amikor foglaltam volna tovább a hotelt, akkor derült ki, hogy nem fogadja el a kártyát a terminál... ciki. Aztán rájöttem, hogy ahol kér PIN-t a POS ott nem fogadja el, ahol nem kér PIN-t ott elfogadja. Beterhelni beterhelte, ha elfogadta, rendben is volt minden, csak éppen a PIN-es verzió kiköpte, hogy mikkahakkinen te itt nem vásárolsz. Jó volt így dekkolni egy hetet 250 EUR-ral a zsebemben, amből 200 EUR volt az út hazafelé
-
Tim82
félisten
válasz
bankoskislány szerint nem garantálják, vagy működik vagy nem...
Persze, mert azt az Erste nem fogja tudni megmondani, hogy a külföldi elfogadóhelyen működik-e a Visa. Eléggé fura is lenne, ha meg tudná mondani bármelyik random külföldi POS terminálról, hogy kezeli-e a Visa kártyát (mert az leginkább attól függ, hogy a külföldi POS terminált üzemeltető banknak van-e az elfogadásra szerződése a Visa-val és milyen kártyatípusra van, szóval ez bőven többismeretlenes egyenlet).
Amúgy 99,9%, hogy nem lesz gond a Visa Electronnal.
Mondjuk én pont UK-ban (Luton reptéren) szívtam most májusban a Mastercard dombornyomott hitelkártyámmal, mert mind az ottani POS-ok, mind az ottani ATM-ek visszalökték a kártyát, el sem jutottam odáig, hogy PIN-t adjak meg... Mindez azért, mert mindegyik igazából a mágnescsíkot olvasta, nem a chipet a kártyán - megtisztogattam a mágnescsíkot kicsit, hopp, működött.
-
ClayMore
aktív tag
válasz
concret_hp #39351 üzenetére
Ez engem is érdekelne (én nem találtam meg).
-
ClayMore
aktív tag
NAgyon érdekes kis oldalt találtam!
A Popular Science újsárognak a címlapjai vannak időrendi sorrendben. Átlapoztam most az összeset 1940-1980-ig.
Elég mókás figyelni ahogy a címek (ami foglalkoztatta az embereket) változnak a világtörténelmi eseményeknek megfelelően.
Jó móka, na.
-
fokukac
nagyúr
http://index.hu/belfold/budapest/2013/07/03/zarva_marad_id._antall_jozsef_rakpart/
Már magának a lezárásnak is örülök, mert mióta a Belvárosban dolgozom, az gyakorlatilag megközelíhetetlen, tekintve, hogy se alsó, se felső rakpart nincs, a komplett forgalmat beterelik a kis belső utcákba, amit a Rogán összevissza egyirányúsított, hogy nehogy keresztül lehessen hajtani a kerületen. Ebből következőleg egész nap áll a dugó.
(Ez csak azért frusztrál, mert amúgy kb. 5 perc alatt beérnék, a kertek alatt, dugó nélkül, kocsival)Nade! Hogy mindezt miért?
idézem a cikket:
"Utána viszont sokkal jobb lesz, kiszélesedik az út, a mélygarázsból egyenesen a rakpartra lehet hajtani, ahol majd egy jelzőlámpás csomópont szabályozza a forgalmat."Bazzeg! A rakpart volt az egyetlen út, ahol végig lehetett hajtani Pesten, szinte lámpa nélkül. Erre most építenek nekik lámpát, hogy a kedves képviselők egyből a rakpartra hajthassanak ki a mélygarázsukból. Nehogy már külön kerülniük kelljen a lehajtó felé...
Hát ez agyrém, ezek mindent elbasznak, amit csak érnek.
mindent, nincs kivétel.Ui. a Szabadság téri mélygarázsnak két kihajtója van. De a déli kihajtó felől nem lehet a Bajcsy felé menni, mert Rogán szembe egyirányúsította az Arany János utcát is. Egyszerűen annyira zseniális ez az egész, hogy az valami bámulatos.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
concret_hp #39343 üzenetére
A szállást helyben fizetjük, és minden bizonnyal utólag, tehát kp. (ott történetesen biztosan nem fogadnak el hitelkártyát, IJ). 70k Viszel még magaddal ugyanennyit költeni, 70k. Viszel még eurot, hogy biztonsági tartaléknak is legyen, még 70k.
Apartman, olcsó, majdnem diákszállás szint, nem kellene ott hagyni a lóvét, tehát hátamon a házam viszed magaddal. Nem tetszik az ötlet.
Nekem van az Erste, feleségemnek egy Erste hitelkártya meg egy K&H debit. Azt nem tudom, hogy külföldön hogy fogadják el, holnap kiderítjük.
@Viszlát: minden más ingyen van, ez sem jótékonysági intézmény. Evvan.
reszerk: köszi, ezt elintézem... magyar-lengyel kell, vagy jó az angol is?
-
Viszlát
addikt
válasz
Elakadasjelzo haromszog?
Jo draga bank az Erste, kaendhanal 3700 a dombornyomott mastercard.
Szerk: ha minden eshetosegre fel akarsz keszulni es a felesegednek van jogsija, akkor erdemes irni egy ketnyelvu meghatalmazast a reszere, hogy vezethesse az autot nelkuled is. Ne legyen ra szukseg, de sose lehet tudni.
-
DeFranco
nagyúr
Külföldre utazás (nyaralás) esetén mivel kell (lehet) készülni az autóval kapcsolatban? Zöld biztosítós papír beszerezve, kocsi jó állapotban, poroltó, pótkerék, emelő, kerékkulcs izzókészlet, sárgamellény check.
Ennyi van. Mit kell még előkészíteni, betenni, intézni?
Ugyanitt krakkói őrzött parkolóra tippet elfogadok...
Az Erste meg elmehet a sunyiba, fele gondom nem lenne, ha lehetne a Visa electronukat használni külföldön... bankoskislány szerint nem garantálják, vagy működik vagy nem... vigyél magaddal 200k körül készpénzben, ha fel akarsz készülni és persze tartsd is magadnál, mert a szálláson is lophatnak... vaaagy 6k körül válts dombornyomottat csak ezért...
-
ToBeY
nagyúr
Na most volt elegem az origo-n indexen és egyéb oldalakon egész oldalt elfoglaló és arcomba nyomó reklámokból.Eddig úgy voltam vele,hogy reklám kell hiszen az oldalnak kell valami bevétel.Na de ez már kicsit sok.
-
fokukac
nagyúr
válasz
concret_hp #39338 üzenetére
ja, tavaszig eláll a pincében is...
viszont azért asszik, és nem olyan, mint ősszel.
de a teszkóban most, azaz nyáron is kapsz olyat, ami olyan, mint ősszel, és az tuti nem normális. -
concret_hp
addikt
válasz
fokukac #39337 üzenetére
nagymuterék régen fogták, levitték a pincébe, tavasszal még bőven semmi baja nem volt
néztem is amúgy, hogy másfél-2 hónapja 330-350 körül volt a teszkóban, aztán 400, most meg talán 850/2kg a legolcsóbb. máshol nem tudom mi a helyzet, mert többnyire oda megyek (pedig egy rendes zöldségest el tudnék viselni azért a környéken)
-
fokukac
nagyúr
válasz
concret_hp #39336 üzenetére
mert ott pár hónappal ezelőtt érett, a magyar (és északi féltekei) pedig tavaly szeptemberben.
Lehet, hogy olcsóbb már ideszállíani, mint úgy tárolni, hogy a tavalyi magyar még jó legyen.Amúgy, köztünk szólva, nem tudom, mivel kezelik le az almát, hogy eláll a következő nyárig, mintha most szedték volna a fáról, de szerintem ez nem normális. Tuti valami durva vegyszer van a dologban, ami biztos nagyon egészséges...
De egyetek barackot inkább.
-
concret_hp
addikt
egéybként a lidl-ben vajon miért új zélandi almát lehet venni? (olcsóbban, mint az európait!)
-
concret_hp
addikt
volt az orvosi rendelős trafik, a fogarasi úti teszkótól 1 utcányira gyógyszertár mellett nyílt.
poénból néztem térképet, 1-2 helyen tényleg van, hogy ilyen 1km a legközelebbi, talán pár + leszokást generál ez is.
-
-
fokukac
nagyúr
valahogy így történt a tlafik
zseniális -
tildy
nagyúr
Mi most kukaztuk a nokia 800-t. Elt kb 10 honapot. Illetve meg most is el, de boldogizton mast.
150 fontert ( vadiujan, payg-ban, prepaid) lett egy ONE S kategoriaban mozgo telefonunk. Motorola razr i. Valami felelmetlenul gyors.
@: en a 2. keteves husegemet nyomom a Threenel, es jovore is ismet be fogom vallalni. Elegedett vagyoka sozlgaltatoval, havi 10 ezer forintert van korlatlan netem, meg valami 2000 perc halon belul, rakat sms. Upfront cost nelkul, ONE X-el.
Integra: "egyébként meg nem mindegy? tudtommal rádhúzzák azt a fekete lepedőt meg azt a sipkát, abban kell díszelegni.."
nem, nem huzzak rad mindenutt , mi sem abban diszelegtunk [link] -
NoLF
veterán
fura az ilyen shift, nappal melózik az ember, este meg otthon van. nem ezt szoktam meg
-
fokukac
nagyúr
válasz
fokukac #39324 üzenetére
Mindezek megkoronázásaként éppen Tarlós István avatja fel a Margitszigeti Szabadtéri Színpadot. Hallom, ahogy beszél.
Csupa öröm ez a nap, de tényleg
-
DeFranco
nagyúr
válasz
föccer #39325 üzenetére
a Joy-ra gondolsz? Ha igen, most voltam a sugáros üzletükben, nem nagyon volt semmi 50% gyapjú felett. Ami volt, az meg nem úgy állt. Akkor inkább megveszem majd később azt a Diegelt amit kinéztem, rendelésre tudnak hozni még (abból a modellből, amit a Kristófban is kérdeztem). Igaz az nem 30k de úgy áll, mint a parancsolat. Mellesleg nem gyenge minőség... pont félúton van aközött árban, amennyiért meg tudtam volna venni anno (ezért nem vettem meg), és amit most kifzetnék egy másikért megalkuvásból...
-
föccer
nagyúr
válasz
DeFranco #39323 üzenetére
A lehel úton, nem messze a lehel tértől kifelé van egy öltöny nagybani. Rengeteg féle fajta fazonból és méretből lehet válogatni+rendesen vannak kiegészítők is és töredék áron, mint az ilyen plázás boltokba. Egyszer érdemes megnézni. Ha érdekel, akkor megkeresem, hogy pontosan hol van.
üdv, föccer
-
fokukac
nagyúr
bazzeg, nem hiszem el!
Hazajöttem, és nyílt a lépcsőházunkban, pont az ablakom alatt egy nemzeti dohánybolt.
Oké, 10 emelettel lejjebb van, és még nem nyílt meg, csak kint vannak a logók, ahogy kell...Bizony Isten, tegnap még a palacsintás logója volt kint, még néztem is este, ahogy leparkoltam vele szemben, hogy milyen idiótán néz ki az, hogy "penkék" (sic!)
Na mindegy, nem örülök neki. Ha kvázi kisboltként fog működni, és itt fognak lebzselni előtte a környékbeli lumpenek, meg reggel ötkor jönnek majd árut rakodni (mint apámmal szemben, ahol szintén nyílt egy kisbolt) akkor kurvamorcos leszek.
Mondjuk, kurvára nem látható helyen van, nem véletlenül zárt be a palacsintás sem... -
DeFranco
nagyúr
válasz
föccer #39322 üzenetére
Teljesen decens szerelésben voltam, nem szakadt, nem koszos, én sem voltam izzadt, frissen borotválva, frissen vágott hajjal
A probléma ott kezdődött, hogy keresem egy konkrét modellt egy konkrét márkából amit tartanak. Ki lettem osztva, hogy ők nem tartják nyilván sem a cikkszámot sem a modellnevet (de igen, tudomásom van róla, de nem kötöttem bele), hanem egy harmadik adatot (ez volt a cikkszám, amit elvileg nem tudnak), amit szintén közöltem (le volt fotózva a gyári biléta). Erre elővett egyet ami nem volt az, sem a név, sem a szám nem stimmelt. Végig kedves és normális voltam, de a színt már szinte ordítva kérdezte (színre - fekete és kódra - 10 is megmondtam) majd miután közöltem vele, hogy ez nem az, amit keresek, közölte, hogy akkor el lehet menni oda, ahol próbáltam.
De frankón tök normális voltam, semmi bunkóság, vagy ilyesmi, nem is tudtam mit csinálni, otthagytam a francba...
Amúgy sem szeretem ezt a láncot, egy szar sznob boltnak tartom, de ezek után az életben többet be nem megyek.
-
DeFranco
nagyúr
Ma konkrétan kizavartak az Árkádban levő Kristóf szalonból
Lehet az volt a baj, hogy nem volt nyakkendő a rövid ujjú ingemhez...
-
Esetleg valakinek feleslegebe nincs M2,5X7mm T8 Torx csavarja, csupán 1-2 db-ra lenne szükségem?
-
Tim82
félisten
válasz
concret_hp #39317 üzenetére
Ha részletre venném a telefont, akkor mindenképpen, de ez "csak" kedvezményes ár. Persze nem fogok vakon beleugrani.
De mondom, jelen pillanatban kicsi a valószínűsége annak, hogy hirtelen másik országban találom magam két éven belül, vagy ne tudnék egy ekkora összegű havidíjat kifizetni.
-
Tim82
félisten
válasz
fokukac #39315 üzenetére
ha megszűnik a munkaviszonyod, kitesznek a céges csomagból is, a hűség meg marad, vmi sokkal rosszabb áron.
Félreérted, nem a munkahelytől függő, de "vállalatinak" számító flottában vagyok, kemény 3300 Ft-os havidíjjal.
Ki tudja hol leszek 2 év múlva? Lehet, hogy a világnak egy másik felén...
Nos, abban az esetben nem fog földhözvágni egy 30k-s telefonhoz tartozó kötbér kifizetése (még engem sem). De mivel a barátnőm továbbtanul, legalább 1 évig még biztosan maradunk kis hazánkban...
-
fokukac
nagyúr
én elvből nem írok alá hűséget.
szeretem, ha hűtlen lehetek, ha akarok...
Arról nem is beszélve, hogy mennyire stabil most a világ, meg az élet. Ki tudja hol leszek 2 év múlva? Lehet, hogy a világnak egy másik felén...
A céges csomagokról nem is beszélve - ha megszűnik a munkaviszonyod, kitesznek a céges csomagból is, a hűség meg marad, vmi sokkal rosszabb áron. -
Tim82
félisten
válasz
fokukac #39313 üzenetére
Na, én 20k-ért hoztam el anno az SGS-t és bevállaltam a két év hűséget, mert nem terveztem (és most sem tervezek) számot/szolgáltatót váltani.
A Nexus S nyilvánvaló előnye a vakun (meg az NFC-n) kívül a stock Android, nem kellett róla leirtani a TouchWiz-t például.
Bizony, finom volt, én búzasört ittam.
-
fokukac
nagyúr
Ja, egyértelműen szar a telefonod, és az enyém hiába ugyanaz, sokkal jobb. Legalább egy vakuval
Kevés a memória, ja, le kell lőni mindent.
Mondjuk és sose próbáltam csak a gyári rom-ot.
nálam a fölös programok és a sok fotó lassított. meg persze az olyan nagyszerű alkalmazások, mint a facebook és a google play music, amik állandóan akarnak futni...Ja, nulla ft-ért se írnék alá 2 éves szerződést. De ez én vagyok.
A nexus s uccsó darab volt, újonnan 60 rugó, annyit ért símán.
független, oda viszem, ahova akarom.remélem, a sör jó volt.
-
DeFranco
nagyúr
Most figyelj röhögni fogsz:
a nadrágot híztam ki, oly szinten, hogy befőttesgumival és/vagy övvel kell rögzíteni a szatiszfakcióhoz, feltéve, hogy nem akarok rövid úton megfulladni. a sliccen így is látszik némi rendellenesség, de az egész úgy-ahogy elmegy, HA veszek fel hozzá mellényt (takar)
szükség esetén ideiglenesen elmegy ősztől-tavaszig, de nyáron mellényben az már nagyon HC, nem venné be senki
az a gond, hogy mindig elhiszem, hogy na most akkor lefogyok, és ezért nem veszek soha öltönyt... most meg itt van, hogy nem is tudok
-
Tim82
félisten
válasz
fokukac #39306 üzenetére
Nekem nincs annyira sok fotó (200 lehet talán? ezen kívül zene van sok, de az a microSD-n), nálam egyértelműen a kevés memória a ludas.
Amúgy ha venni akarok egy 30k-s telefont (vállalati - flottás - előfizu + 2 év hűség), az annak a jele, hogy sokat keresek? Szerintem Te bőven többért vetted a saját telefonodat másfél éve.
A múltkor egyébként is meghívtalak volna sörre, ha nem skippeled a találkozót, úgyhogy Rafék elitták a számodra hagyott sörkupont.
-
-
Tim82
félisten
válasz
EQMontoya #39299 üzenetére
WP8-ban kb. minden megvan, amit a WP7-ből hiányoltam: nem kell Zune hozzá, sima háttértárként is lehet rá másolni PC-ről, bővíthető microSD-vel,
van BT fájlküldés(na jó, ezt kb. szökőévente egyszer használom). Jó lenne, ha lenne Opera Mobile rá, de tekintve, hogy Android-on is kis híján szétverték már, erről le tudok mondani.
DeFranco: nekem bejött a WP GUI-ja, szerintem eléggé átgondolt és esztétikus is. Ja, én amúgy pont nem akartam hekkelgetni az SGS-t anno, csak most télen (2 év használat után) vettem rá magam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Milyen NAS-t vegyek?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- E-roller topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Elektromos autók - motorok
- Jófogás tapasztalatok
- Lexus, Toyota topik
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5310 2-IN-1 - 13,3 CORE I5 10310U- 16Gb rammal- Érintőképernyős
- Több darab! MacBook Pro 16" M1 32GB RAM 27%-os áfás számla
- ROG STRIX B760-F GAMING WIFI - Garancia! 2026.06.12
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- Bomba ár! Lenovo Miix 720-12IKB : i7-7G I 16GB I 256GB SSD I 12" Touch I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest