Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen egeret válasszak?
- AMD FX
- Intel Core i7 9xx "Bloomfield" (LGA 1366)
- Házimozi belépő szinten
- Milyen házat vegyek?
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
ρσгτσ
addikt
Azért arra kíváncsi leszek a Samsung hogy fogja kezelni a WOLED paneles problémákat. Tinting, panel rothadás, meg aztán a halott pixel is küzdelmes velük.
Én mindig azt mondom, hogy Samsung -tól maximum QD OLED, én is így tettem. De nyilván mindenki azt vesz és onnan, amit akar.
Szerk.;
Válasz lett volna, csak félrement. Az 55 colos QD OLED és 65 colos WOLED S85F témára. -
Tyrone89
senior tag
válasz
tipcsibacsi
üzenetére
technológiailag a qd-oled jobb, főleg egy normál woled-hez viszonyítva. Egy G4-G5 LG mellett már nem olyan nagy a különbség. Elvileg a qd-oledre nem, vagy jóval kevésbé jellemző a panelrothadás,tinting,banding mint az LG féle panelra.
Az LG mellett szól, a talán még ma is jobb garanciális ügyintézés.
Az hogy egy áruházban melyiket látod jobbnak nem feltétlen mérvadó, függ az adott rajta futó demó videó stílusától, a tv-n ott alapból beállított képmódtól, ami valószínű hogy vivid vagy élénk mindkét esetben, na meg a fényviszonyoktól...azok sajnos messze vannak az otthoni körülményektől.
-
Sasi001
őstag
válasz
alaves
üzenetére
Nálam külső forrásból is sok esetben jelen volt (c1). Gondolom a tévére telepített appot használja, ott nincs mit beállítani. Nekem hozzá társult még a tinting és jöttek a panelcserélgetések, utánna csereutalvány. Egyébként ez olyan mintha a szín zajosodna vibrálna, egy adott szín adott területen. Pl. szobában volt egy szekrény és csak a szekrény vibrált. Belső lejátszónál is ugyanez volt.
-
Gicz
addikt
válasz
Sasi001
üzenetére
Akármikor látok samu oledet van egy ilyen furcsa magentás sötét lilás beütése a képnek, nekem ez sokkal zavaróbb mint a zöld tinting volt a c2 sorozatnál. Volt itthon egyszerre samu meg lg oled, egymás mellett 1 hétig, mert nem tudtam tesztek alapján dönteni.
65S95B-t rendeltem annó mert minden teszt szopkoda a QD oled farkát. De baszsameg valahogy pinked lilás volt a kép folyamatosan pedig tesztek aalpján a filmmaker mód nem lehetett ennyire pontatlan gyárilag sem. Pár nap után rendeltem egy 65C2-t, hagytam neki időt de hamar egyértelmű lett, hogy a samu megy vissza, pusztá a kép alapján. Nekem az LG nem tudom megmondani hogy miért, sokkal természetesebb képű, ergó "szebb".
-
Sasi001
őstag
válasz
Kerio
üzenetére
Nekem egy megjelenítőnél legfontosabb a kép. Legszebb kép a qd-oled-nél van. A mai napig szinte mindegyik Lg panelnél látható a tinting kisebb vagy nagyobb mértékben, ez nálam már kizáró tényező. Ahogy fentebb is írtam plusz előjön a panel rothadás, sávosodás. Több órás használat után sincs hőtágulásból adódó pattogó hang. Játékra nem használom ebben nem tudok nyilatkozni.
-
Celtis
veterán
válasz
kerekes.pter
üzenetére
Ha tinting, akkor az nem most jött elő, hanem most vetted észre.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
kerekes.pter
üzenetére
Gondolom tinting. Tudsz róla küldeni egy képet fehér háttérnél?
-
ρσгτσ
addikt
válasz
NomAd_82
üzenetére
Ha van rajta beégés, tinting vagy egyéb más kijelzőt érintő hiba, ami nem hozható összefüggésbe a karccal, akkor cseréltetném a panelt az LG -vel eladás előtt. Garanciában.
Az a baj, hogy ilyen esetben nem feltétlenül számít, hogy van rajta garancia. Mert később megjelenő problémát rá lehet arra fogni, hogy olyan beheatás érte a TV -t, ami egyéb állapotára is hatással volt.
Vevőként nekem ez kockázatos vásárlás lenne, de nem mindenki gondolkodik így.
-
John D'oh
senior tag
válasz
ambrusg
üzenetére
Elsősorban színekben jobb a QD de amit külön ki kell még egyéb előnyök mellett emelni, hogy nem érinti a viszonylag gyakori LG betegség mint pl. a tinting de jóval kisebb eséllyel lesz sávosodás és eddig panel rohadásról sem nagyon jött hír QD tulajoktól.
DE viszont LEDről váltva a Woledtől is garantált hogy leesik az állad, és a jelenlegi kupon áradat mellett még jó áron is tudod megvenni.
LG C5 árakat azért nézd meg szintén. Mert ha woledet veszel akkor azonos áron inkább LG. -
ρσгτσ
addikt
válasz
N. Gabi
üzenetére
Októberben lesz 4 éves. Én még a régi WBC pannellel szerelt verziót vettem. Akkoriban kezdték el szállítani a jobb EVO paneleket. C1 -ből még vegyesen volt WBE és WBC.
Nekem elsősorban a beégéssel volt gondom. Csatorna logó és játék hud, mivel gamingre is volt használva. Ehhez jött hozzá a tinting, ami például havas jeleneteknél már látszódott.
Anno vettem rá plusz garanciát és biztosítást, de úgy voltam vele, hogy az LG szervizzel kapcsolatban általában, az esetek túlnyomó részében jó véleménnyel vannak az emberek, akkor egyszerűbb közvetlenül rajtuk keresztül intézni. Az alap 3 év végén. Nem is bántam meg.
Szerk.:
Igaz, hogy azóta nem megy annyit, mint korábban, átkerült a hálóba. De a panel annyira egységes, mint a másik szobában lévő QD OLED -nek. -
hunspikey
őstag
válasz
romero.
üzenetére
Tinting általában azonnal van és nem változik.
A sávok jönnek mennek de érdekes hogy eddig mindegyik oled tv-men voltak a panel sajátos örök sávok. Ezek nem tűnnek el soha.
Pl a mostani LG 77 G3:
Jól látszik a jobb harmadban lévő függőleges sáv, de ha hiszed ha nem, valós tartalommal nem ez tudna zavaró lenni.
Sosem találnád ki melyik
Majdnem teljesen bal oldalt a fényes vékony függőleges sáv (az 5% szöveg bal oldalánál kezdődik).
Na egyedül ez látszik ha akarom látni. Hál istennek annyira a szélén van hogy nem foglalkoztam vele.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
romero.
üzenetére
Én minden TV -t tesztelek vásárlás után, első bekapcsolás során, mert semmi kedvem garanciával szórakozni, ha van 3 munkanapos csere, vagy 14 napos elállás.
Nálam WOLED -en akkor még nem volt tinting, a 3. év végére viszont már szépen látszott. Illetve az valószínű, hogy az ok már akkor is jelen volt, csak nem látható módon.
-
romero.
junior tag
Sracok, olvasni rengeteget erről a tintingről es bandingről. Ez mar alapbol akkor kijön, ha valaki uj tvt vasarol és emiatt kb. 50-50%, vagy hasznalatfüggő és az idő múlásával alakul ki? Mert sokaknál olvastam olyat is, hogy valakinek ez az idő múlásával javult, valakinek nem, etc. Hajt mostmár a kíváncsiság...
-
N. Gabi
csendes tag
válasz
Sasi001
üzenetére
Tinting annyira nem jellemző szerintem az enyémnél ahogy teszteltem egész jó , de ez a sávosodás sem ilyen volt elsőnek már javuló félben van szóval szerintem az automata pixel refresh meg kép tisztítás segít neki főleg hogy nem is lesz olyan sokat használva (1-2 óra max ) akkor sem max fényerőn .
Szeretném hogy még sokáig szép képe legyen esetleg van ötletetek hogy mikre érdemes oda figyelni ?
( nyilván statikus képen nem járatom szinte soha meg max fényerőn sem csak esetleg hdr tartalomnál ) -
Sasi001
őstag
válasz
Jorgi Kormi
üzenetére
Igen elvileg a banding javul valamennyit a tinting semmit. Anno az Lg-n nekem is volt banding semmit sem javult de láttam itt a fórumon olyat akinek szinte teljesen eltűnt. Érdekes.
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
romero.
üzenetére
A banding általában nem később alakul ki , hanem már ott van az új tévén , sőt sokaknak idővel javul(t ) is , az enyém maradt végig olyan amilyen , az oldalsó sz@rok maradtak a sávos banding javult , de megmondom őszintén a banding különösebben nem zavart , a tinting volt néha zavaró , de még az sem volt olyan extra . Mi csak élveztük rajta ezektől függetlenül a mozis élményt . Nekem nagyon bejött a Pana gyári( ami mindig is jó volt) kalibrációja és a mozgás kezelése is . Most a C4 -es is számunkra egy szupi "kis " tévé és full banding mentes .
-
Sasi001
őstag
válasz
Jorgi Kormi
üzenetére
Mintha lenne egy kis pink tinting főleg jobb oldalt.
-
Rewmac
aktív tag
válasz
Sasi001
üzenetére
Mozgásnál forgó kameránál zavaró meg sötét jeleneteknél vagy játéknál ott is akkor ha szürke vagy emelkedett a fekete. Lehet vele élni, de mindegyik ilyen nekem. Én ezt is rossznak nevezem. A vicc, hogy megnéztem nem nyúltam bele azokba shotokba. Nem keresek rá megoldást. Ezeket már elengedtem. Nyilván s90f a next mert ugye még ez is jobb mint a tinting.
-
Daywalker
addikt
Tegnap tesztelgettem a saját új C4-esemet, igaz nem volt rá túl sok időm, de megnéztem a youtube-os tesztvideót és szerencsére nincs pixelhiba és banding se. A tinting szerintem van, de megmondom őszintén, tizenX év MVA panelezés után én erre biztos nem leszek érzékeny
-
válasz
John D'oh
üzenetére
Sajnos én is így vagyok hogy zavar de, nem tudok vele mit kezdeni. C2-t használok monitornak a bal fele rózsaszínes árnyalatú, sajnos zöld hátténél , pl focimeccs, látszik.
megjelentek rajta az első halott pixelek is 2 éve használom. 4 éves a Philips 706 TV-m se tinting se halott pixel. ÉN maradok a Philipsnél, ha lesz értékelhető áron náluk QD-OLED vagy Tandem., MLA... -
Vhiktor
Topikgazda
Ebben a topikban eleg sok tény van leirva es szakmai resz is, csak sokaknak nem tetszenek a tenyek, főleg a márka hívőknek nem, megsértődnek.
Abban egyetértek, hogy nem kifejezetten szakmai topik (hála Istennek, mert akkor kb csak any@zas es veszekedes lenne.), de nem is egyszeru felhasználói topik, attól jóval több. Legyen a 2 kozott félúton.

És hogy érdemben a témához is hozzaszoljak.
Összes woled panellel szerelt tvn elofordul tinting, panel rothadas, banding, szürkénél savosodás, stb, mindegyiknél lottó a mértéke, legyen a tvre írva LG, Sony, Panasonic vagy Philips. Mindegyik markabol ki lehet fogni jól es rosszul sikerult darabokat. Qd oledel szerelt tvknel is láttunk itt a topikban elrettento példákat, pl szurkenel sávodas ami egyébként abszolút nem jellemző a techre, de van ilyen.Mellesleg én nem értek egyet azzal, hogy bizonyos márkák ki vannak emelve, éppen ellenkezőleg mindennél le vannak írva a hibák, de mit mondtam pont ez okozza a bajt mert a márka hívők megsértődnek, ami pl engem abszolút nem erdekel
(nekik lehet, hogy van óvodás/játszóteres topik
) -
John D'oh
senior tag
válasz
eL Geri
üzenetére
Nem panelt cserélték. Vettem egy A80L-t, megnéztem, tinting miatt visszaküldtem és ahogy lebeszéltem a MM ügyfélszolgálattal cserébe újat kértem. Majd ami jött szintén visszaküldtem. Ezt mind a 14 elállás keretein belül, ugyanis újra indul amikor megjött a csere. Ott és akkor lett elegem a woledből (pedig hogy szerettem az első C7-esemet) és váltottam QD-re elsősorban a tinting lottó miatt de végül maradtam is egyéb dolgok miatt, és ezert vettem egy év 65" S95D után egy 77 S95D-t is. (A kisebbiket eladtam)
-
Sasi001
őstag
válasz
proradeon
üzenetére
Én például két panelt cseréltettem (Lg) mindkettő szemből láthatóan full rózsaszín volt, utánna kaptam csereutalványt. Rengetegen panaszkodtak itt is és ismerőseim között is. Nézz szét jobban a neten, tele van. Ha nem akarsz olvasni elég ha beírod Lg-oled tinting és válts át a képekre. Na ott találsz eleget még Reddit-es posztokat is. El kell ismerni, hogy ez régóta és elég gyakran előforduló hiba még egyebek mellett az Lg-nél. Ez nem “fikázás” valós probléma. Nagyon sok ember van akit zavar, lottózni pedig nem szeretek. Egyébként a panel lottó kifejezés is ezekből a hibákból keletkezett. Na ezért nem veszek csak qd-oled-et.
-
John D'oh
senior tag
válasz
proradeon
üzenetére
Látom már hogy miért értetted félre. 100ból minimum 99 ember azt fogja mondani amikor oledet lát (először vagy sokadszorra mindegy) hogy gyönyörű képe van. És ez igaz is ! De ettől még ott lesz rengeteg woleden a tinting amit nagyon sokan észre sem vesznek amig nem hívják fel rá a figyelmet.
-
válasz
Sasi001
üzenetére
Én rákerestem a C4-re itt a topikban (mert ugye az a reddit postok alapján érintett). Tinting panaszáradatok helyett inkább olyan hozzászólásokat olvastam, hogy gyönyörű képe van. Persze, lehet azt állítani, hogy ez annak köszönhető, hogy nem látják, de akár lehet az is a következtetés, hogy ez nem általános probléma.
-
John D'oh
senior tag
válasz
proradeon
üzenetére
Van olyan akit a tinting egyáltalán nem zavar sőt észre sem veszi mint pl a feleségem, de attól még akad olyan is akit a világból ki lehet vele kergetni mint engem és még sok más leendő potenciális tulajdonost és mivel ez egy szakmai fórum, nem értem mi a gond azzal, hogy ezt akár többször is említik a kollégák.
-
válasz
Sasi001
üzenetére
Te és lala666 sose fogjátok megunni ezt a folyamatos LG fikázást? Időről-időre mindig bedobod ezt a tinting kártyát, aztán pár perc múlva jön lala666, és ráerősít. (Persze másképp ezt aligha lehetne itt folyamatosan köztudatban tartani, mivel szökőévente max. egyszer esik be ide felhasználó azzal, hogy nála tapasztalható ez a probléma.)
-
Sasi001
őstag
Rákerestem kíváncsisából tipusra (woled) oled tinting.
lg-rogyásig
Sony-akad bőven
Pana-elvétve
Philips-szinte semmi -
Sasi001
őstag
Kiváncsi lennék, hogy woled paneles Samsung-nál mennyire jellemző a zöld-pink szinesedés tinting.
-
Sasi001
őstag
válasz
Yodamest
üzenetére
Egyrészt nem csak a családban, hanem mellé írtam, hogy itt a fórumon is van sok felhasználó és szinte probléma mentes. Lg-nél ez nem mondható el. Egyértelműen csak qd-oled-ről beszélek, aki woled Samsung-ot akart venni inkább az Lg-t javasoltam. Amit írtál “rothadás gátló" és hasonló rétegeket,” nem így működik. Pusztán az Lg a panelt nem tudja lezárni légmentesen és mivel az oled szerves ezért indul meg a bomlás ha levegővel érintkezik. A pontozás elmondtam, hogy nem érdekel mivel tele van olyan hülyeségekkel, hogy lassú a menü, nincs DV, és hasonló marhaságok. Én fizikai fogható hibákról beszéltem ahogy írtam is, Samsung-nál nincs látható zavaró tényező amely miatt panelt cserélgetnek az Lg-nél. Irogatod itt a minőséget, amire majd akkor térjünk vissza ha le tudják zárni megfelelően a panelt és nem lesz panel rothadás meg mindenféle színű tinting, mely dolgokat évek óta nem tudják kiküszöbölni. A G5-nél már megszüntették az 5-év panel garanciát is. Ha megnyugtat csinálj nyugodtan egy felmérést itt a topikban, mennyi panelt cseréltek Samsung vs Lg tévékben és melyekhez kellett többször igénybe venni a szervizet.
Ismétlem, hogy qd-oledről beszélek beszéltem. Az LG panelt és hibáit miért is hasonlítanám az Lg panellel szerelt samuhoz. -
válasz
Sasi001
üzenetére
"Sajnos pont az Lg-ről nem mondható el, jobban mondva jóval több a gond vele mint a Samsung-al. Nem akarom megint sorolni de a samunál tinting-banding-homogenitás, pixelrothadás nem találkozol."
A topikot olvasva ezek a hibák messze nem olyan gyakoriak, mint ahogy itt néhányan beállítják. Ennek ellenére lassan másról se szól a topic, minthogy az LG kaka, a Samsung meg wow. Persze, látom redditen, hogy az említett problémák igenis előfordulnak az LG tévéknél, de oda az egész világon bárki beírhatja, ha ilyen problémája van, és nyilván azok hangoskodnak (jogosan) mindig, akiknél felmerül valami gond. Ugyanakkor itt, a ph fórumon sokkal inkább csak emlegetni szokták, hogy léteznek ezek a hibák, minthogy konkrétan azzal toppanjon be valaki, hogy nála tényleg előfordul valamelyik.
Én most váltottam le az LG C2-m C4-re, és egyiken sincs tinting (láttam redditen, hogy mit kellene tapasztalnom). Nem kétlem, hogy az S95D és az S95F esetében egyáltalán nem fordulnak elő ilyen hibák, de azok kétszer annyiba kerültek volna, mint a C4. Annyival viszont egész biztosan nem nyújtanak nagyobb élményt.
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
lezso6
üzenetére
Én a 77-es c4-en nem veszem észre, nem zavar az a minimális erősen oldalról látható halvány tinting , sem v.kék , sem fehér havas háttér , sem foci mérkőzés közben nem cseszi az agyam , nem úgy mint annó a Pana szép barnás tintingje.
Én teljesen elégedett vagyok vele , talán nekem a Pana mozgás kezelése jobb volt egy lepkefinggal.
-
Sasi001
őstag
válasz
Yodamest
üzenetére
“adott képminőség szint felett már inkább azt nézném én személy szerint, hogy tartós is legyen az az eszköz”
Sajnos pont az Lg-ről nem mondható el, jobban mondva jóval több a gond vele mint a Samsung-al. Nem akarom megint sorolni de a samunál tinting-banding-homogenitás, pixelrothadás nem találkozol. Állandó panelcserélgetés na ez nem hiányzik. Milyen tartósságról beszélsz? Most komolyan mondom, hogy azóta nem idegeskedem a tv miatt amióta váltottam qd-oledre. Hiába jó a Szervíz az Lg-nél nem a szervizeseket akarom nézni.Szerintem magad már meggyőzted engem nem kell győzködni. Mindenki azt vesz amit szeretne.
-
salapp
addikt
Mivel kevesen vesznek Sony-t a fórumon, megosztom a tapasztalataimat a frissen vásárolt 65A80L készülékkel kapcsolatban. A 165 centis átlóhoz 300 centis nézési táv társul, ami már elég élvezetes, kellően nagy képet ad nekem. Egy 77-es még azért biztos "elférne" egyszer.
A családban volt/van A8(H), A80J, több, mindegyik hibátlanul üzemel már három éve.
A 65A80L képe homogén, nincsenek sávok, foltok, tinting, semmi. Az árnyalatkezelése jó, a felkonvertálás kiváló, a hangja a megszokott módon szuper (a képernyő mögött elhelyezkedő hangsugárzókból érkezik a hang, mintha a mozivászon mögött elhelyezett hangsugárzókból szólna, megfelelő beállítással a képernyő szélein túlról szólnak bizonyos hangok, a párbeszédek nagyon jók, természetesen fizikai korlátokkal, de a mélyhangok is nagyon jók, semmi dobozhang, gagyiság, sőt.). A kép kellően világos, nappali fényben, vagy 4800 lumen környezeti fény mellett sem érződik fakónak, sötétnek. A betekintési szög tökéletes. Az Android gyors, minden feltelepült. Nagyon jó, finoman beállítható a mozgásmegjelenítés. Nekem elég széles alatta a multimédia komód, de többféle módon lehet a lábakat bepattintani, akár keskenyebb állványra is helyezhető. A hozzá kapott retró, sok gombos táv ment a fiókba, a másik, amit adnak, hozzá, egy kicsi, számgombok nélküli mikrofonos táv cuki, az is használatban van. De van hozzá egy mozgatásra háttérvilágításos prémium táv is, este legtöbbször azzal kezelem.
A DVB-T tunerről tudok nyilatkozni, nagyvárosban, eléggé leárnyékolt, első emeleti lakásban, ablakfelnyílástól viszonylagos távolságban van a tévé és az erősítés nélküli kis all-for-one antennával is minden földi digitális adást behoz.
A bluetooth kapcsolaton keresztül azonnal párosodik/kapcsolódik Sony prémium füleshez, de audiofil bluetooth vevővel rendelkező DAC-hoz is.
Nem tudom igazolni azt a megfigyelést, miszerint fűt/melegszik. Nem használok nyáron klímát, egész napos sorozatnézés (teljes Peaky Blinders dara) és 26 fokos környezeti hőmérséklet mellett sem volt még langyos sem a képernyő és a hátulján sem volt jelentős hőkibocsátás.
Még gyengébb Skyshowtime sorozatrészeknél sem volt tapasztalható a korábbi generációs LG-Display által gyártott WRGB OLED panelekkel szerelt készülékeknél tetten érhető black overshoot/villódzás.
Egy dolog lett az A80J-hez képest kicsit "gagyibb": vékonyabb a tápkábel és nem annyira robosztus a készülék felőli csatlakozó.
Összességében ajánlom a készüléket. Én jelentősebb kedvezménnyel vettem fórumtárstól, gyakorlatilag új készülékként, de olcsóbban, mint bármelyik hasonló kategóriás és azonos méretű Philips/LG/Samsung készülék lenne elérhető az üzletekben/szolgáltatónál előfizetés mellé, ennek figyelembe vétele mellett nagyon ajánlom. 650ezret semmilyen 65"-ös WOLED-ért nem akartam adni, elvből.
Egy éven belül a kiegészítő gyártói garanciát még megváltom mellé, úgy lesz teljes a történet.
2030-ban meg meglesem az akkor már 4. generációs miniRGBLED paneles csodákat, hátha kiforrják magukat és túlmutatnak a WOLED-eken. -
Sasi001
őstag
válasz
Yodamest
üzenetére
Nem picit nagyobb a színfényerő hanem lényegesen jobb, plusz a színtér lefedettsége is jobb. Pontosan ez számít egy tévénél. A garanciát support-ot nem tudom mert nem volt rá szükség pedig a második qd-oled-et használom, és nem utolsó sorban nem kell idegeskednem a homogenitás-tinting-panelrothadás miatt.
-
Jorgi Kormi
senior tag
Nos kérem nálunk a 77-es C4 hátra felé dől egy kissé a talpán , ugye valaki írta nemrégiben , hogy nála olyan mintha előre szeretne esni. Valóban brutál nagy változás a a 77 a 65-höz képest . Nulla bandingos , meglepett . Tinting meg hála istennek , lósz@r és az is inkább oldal nézetből , tehát nem zavaró , szemben a régi Panám két függőleges sávban jekentkező barnás , elszíneződésével , ami v.kék égbolt és havas jeleneteknél volt észrevehető .Speciel a Panám menürendszere jobban tetszett , de majd ezt is megszokjuk.
Úgy látom , hogy ezen nincs automatikus panelkarbantartás , kézzel kell elindítani a pixeltisztítást, pixeleltolás és logó elleni védelem az van , így ahogy gyorsan átfutottam a menüt.
Üzemóra adatot lehet é ezen is megnézni ( Panán lehetett), pixelfrissítést milyen időközönként érdemes elvégezni?( Mivel nem automatikus, ha jól láttam) -
Mauzes
addikt
válasz
hyppo!
üzenetére
Ezek milyen kódok, honnan lehet szerezni?
Egyébként érdekes a kérdés, hogy qd oled vs. woled. Most olvasgatom a vitákat a youtube kommentek alatt, és rengetegen meg a qd oled-et nem bírják elviselni annak a hibái miatt (pl. purple tinting). Szóval azért van tábor mindkettő mellett. Én egyelőre nem tudok állást foglalni.
-
sutiand
tag
Panasonic 65GZ950. 3300 üzemóra:
Ennyit, hogy a Pana TV-kbe "válogatott" LG panel került.
Sajnos már garim sincs, megvárom míg teljesen tönkremegy.
Egyébként teljesen homogén, tinting mentes az első perctől fogva. -
törölt tag
Kazincbarcika. Nálam jóformán be se lenne kapcsolva. Párom nézi hegyidoki ilyesmi este a vetélkedők híradó ilyesmi. Az a gond hogy nem túl jó a szeme és ha engem zavar őt sztem mégjobban csak nem mondja. Itt a képrissítéssel is gondok lehetnek mert one nál sima minden szinek rendben élesek a kontúrok telekomnál meg olyan a bőr szín mint egy tíznapos vizihullának. Boxban 50hz volt az alap keményen engedte 60hz re. Nézem és érzem hogy fárasztó a szememnek. Na mind1 aszem van 14 napos elállás ezen is bukok vagy 20ezret mert tuti így kifizettetik a kiszállást one nál meg szintén mert őket meg ki kell hívnom hogy kössék vissza.
Marad a 65 col one nál sajna és maradok Lg nél,inkább megreckírozom a tintinget meg a panelrothadást, hát ha mákom lesz megint. És akkor 5g.
Ez a 14 napig visszamondhatom telekomnál létezik ugye? -
törölt tag
Tinting tinting tinting tinting.......

Akkor a samu s95f lesz. Legfeljebb visszaküldöm bár a telekomnál nemtudom mennyire macera mert ugye ott szerződéskötés előfizuhoz.
Nekem bejött a matt felület sőt, pont az tetszett meg a legjobban mikor mm ben láttam a samu s95d-t. Brutál mennyire elnyeli a fényt. -
John D'oh
senior tag
válasz
Jorgi Kormi
üzenetére
A 8.2 nem tudom hogy sok vagy kevés (G5 pl 7.7) de azt tudom hogy a tinting az nálam egy külön kategória. Zéró toleranciám van lila meg mit tudom én milyen színeket nézni ott ahol nem azt kéne megjeleníteni.
-
John D'oh
senior tag
válasz
Jorgi Kormi
üzenetére
A tinting csak woled betegség.
-
válasz
lezso6
üzenetére
nekem LG 42" C2 van monitorként, kíváló szerintem, ha nem ódzkodsz a hazsnáltpiactól néha van fent jó áron, még garis is szokott lenni.Van egy Samsung 1440P VA 144hz monitorom is, de az LG lényegesen jobb. Kis hibával vettem,de cserében jó áron, bal oldala kissé rózsaszínes Tintinges,de zöld háttéren kívül máshol nem igazán látszik. ( ott viszont nagyon).
Nekem lassan 2 év távlatából bevállt, játék és némi CAD. -
rainman72
nagyúr
Kinek van ittt 1-2 éves Philips oledje.
Vagy picit régebbi pl 806?
Lát uniformitás hibát olyanokat ami Lg oledeken van mondjuk tinting vagy rossz szürke egyenletesség? -
Sasi001
őstag
válasz
Jorgi Kormi
üzenetére
Van zöldes is meg frankó szivárványos.
Egyébként azon ércelődnek, hogy elírtad a tinting-et tingting re.
-
eL Geri
őstag
Hát ja, emiatt a nyavalyás tinting miatt kapcsoltam be remegő kézzel az új G4-emet… de nekem mákom volt. Remélem a panelrodhadás se fog utolérni később.
-
Tyrone89
senior tag
-
törölt tag
válasz
Tyrone89
üzenetére
Nálam nincs tinting (cx3) és a legelső lg olednél sem volt. Szerintem ez olyan lehet mint a samsung s95D és F re panaszkodnak jópáran redditen, hogy bedöglik a különálló vezérlője.
Meg hogy a sávszél nem 45 csak 40. Nincs neki 5g-s wifije. Olvastam róla legalább annyi panaszt mint Lg ről. De ezt a tintinget meg a panelrothadást sehol nem ejtik szóba.
Lehet rossz oldalon olvasgattam utána. -
törölt tag
Ez a tinting volt a régebbi lg oledeknél is pl. Cx3?
-
Sasi001
őstag
válasz
Jorgi Kormi
üzenetére
Félreértés ne essék nem lebeszélni vagy rábeszélni akarlak egyikre sem. Ahogy vhiktor is írta G5-el voltak és vannak problémák plusz első generációs panelt nem vennék, érhetnek meglepetések. Nézz meg egy qd-oledet és döntsd el melyik a jobb neked. Én biztos nem lottóznék de ez az én véleményem.
Egyébként ha utánna olvasol a G4-is tintinges.
-
Sasi001
őstag
válasz
Jorgi Kormi
üzenetére
Nem kel, hogy túlszaturált legyen, Lg filmmaker mód lazán látható két panel csere után kaptam csereutalványt. Pont az ilyen hibák miatt váltottam qd-oled-re. Nem rohad a panel nincs tinting banding és szebb a kép.
-
Sasi001
őstag
válasz
Jorgi Kormi
üzenetére
“A ting ting meg igazából havas téli tájakon filmes részekben volt látható”
Plussz látható még focimeccs zöld fű, sivatagi jelenetek homok színe, felhő stb. Rengeteg helyen látható ha jelen van a tinting. -
John D'oh
senior tag
válasz
Jorgi Kormi
üzenetére
QD-n garantáltan nincs tinting és abban is biztos lehetsz ahogy több QD tulaj már írta, hogy semmi hátrányát nem fogod látni annak hogy DV helyett HDR vagy HDR10+ lesz a netflixen.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Jorgi Kormi
üzenetére
Egyik oleden sem lesz olyan a mozgas megjelenites mint plazman.
Valószínűleg majd használni fogsz mozgas interpolaciot.
Dv-vel nem igazán kell foglalkozni, inkabb legyen tintitng mentes es homogen minthogy tudja a dvt.
A tinting még mindig jelen van woled esetében, a mértéke valtozo es szerencse kérdése. De azert szemből nézve nem kellene látni, az mar nagyon gáz (de ki lehet fogni ilyet is) -
John D'oh
senior tag
válasz
Jorgi Kormi
üzenetére
Nagyon sokszor írtam már itt, most nem részletezem de hidd el nem fogod látni hátrányát a DV hiányának onnantól hogy QD-t nézel. Most még egyszerűen woled fejjel gondolkodsz és ezért tűnik úgy.
Továbbá tinting garantáltan nem lesz QD esetében.
-
Sasi001
őstag
válasz
Jorgi Kormi
üzenetére
Ha zavar a tinting akkor QD-Oled.
-
alaves
addikt
válasz
Vhiktor
üzenetére
"Eddig nem volt gond lg-vel." Téglalap hiba, kijelzőszéli csoportos pixelhiba, tinting, stb., stb.
Nem valószínű az 1.gen probléma, inkább arra tippelnék, hogy ismételten az átlagos mennyiségnél nagyobb számú tápegység hiba lehet a háttérben. 2020-ban volt az LG-nél ingyenes tápegységcsere kampány, mert tömeges meghibásodás volt, főként az előző évek OLED típusait érintően. (B7 csereutalvány kapcsán futottam bele akkor ügyfélszolgálatilag, külön ügyintéző/mellék volt fenntartva a tápegységcsere intézésére és véletlenül odakapcsoltak). -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
ρσгτσ
üzenetére
LG 48C5
Ami fontos hogy immár gyarilag nem a meleg50 a jo szinhomerseklet hanem a meleg40. Meleg50 nagyon sárga, deltaE 10.
Viszont meleg40 nagyon jól kalibralt gyárilag, deltae 2.2 korul max. Ennek következtében kizárólag csak referencia műszerekkel kalibralhato a C5, mással nagyon nagy eséllyel csak rontva lesz rajta.D65 max fénysűrűség 10% ablakban 810 nit.
Tinting van mint eddig is ezúttal kékes, van amikor zoldes.
-
Rewmac
aktív tag
válasz
patrikcoc
üzenetére
Annyi minden bajom volt már OLED-el, hogy lehet G2-met nem G4-re, hanem TCL C8K-ra fogom cserélni. Elkezdett a 2 hónapos G2 panel a tinting mellett igen erősen bandingelni pedig tréneltem a panelt stb. Kicsit meguntam. 7 OLED TV van most itt és nem tudom mikor melyik fog beszarni.
-
Piftuka
veterán
"Tinting banding melyiknel nincs?"
A SONY által gyártott OLED tévéknél nem jellemző, mert ők mindig válogatott WOLED panelt vásároltak az LG-től.
A SONY 65AG8-amnak a beüzemeléstől kezdve pazar volt a homogenitása, a fehér tesztábra egyenletes, hófehér volt, és sávosodás sem volt látható rajta.
(Hozzátéve, hogy sajnos ősszel a szerviz elszállította, cserélte a hibás alaplapot benne, és azóta némi sávosodás is megjelent a kijelzőn. Nyilván a szállítás oda-vissza, szét- és összeszerelés, és "ki tudja milyen módon" kezelés nem tett jót neki...
) -
John D'oh
senior tag
válasz
ρσгτσ
üzenetére
Az S95D előtt az utolsó Samsung TV-m egy LE40B650 volt amit még az a bizonyos Vincent ajánlott 2008-2009 körül a hdtvtest oldalán, (a mai napig tökéletes műküdik apáméknál!) így a pirosas védőrétegű elődről szerintem lemaradam, de ez a mostani matt tényleg nagyon jó, és a poén az, hogy én csak a tinting és banding dráma miatt mentem át a másik oldalra, és nagyon kellemes meglepetés volt megtapasztalni többek közt a tükröződés hiányát is
-
ρσгτσ
addikt
válasz
hunspikey
üzenetére
Eleve az a probléma, hogy a saját Samsung tesztábrákon a beégésnél komolyabb hibák sem látszanak már rendesen (vagy egyáltalán nem) olyan távolságból. Tehát totálisan alkalmatlan erre a célra.
Míg mondjuk normál, de más jellegű műsoron simán látszódhat. Pl. egyszerűbb grafikájú mesék (Bogyó és Babóca, Peppa) vagy valamilyen film, aminél van havas jelenet. Pl. TLoU.
Én általában meséknél fotózok hibákat. Vagy például tinting egy havas jelenetnél is tök jól ki tud rajzolódni. Némelyik beégés is.
-
John D'oh
senior tag
Amúgy őszintén kíváncsi lennék, hogy pontosan mi van mögötte.
A legvalószínűbb, hogy költségcsökkentés, de akkor viszont nagyon érdekelne az is, hogy százalékosan kifejezve mennyit kellett vajon cserélni az összes eladásból.
Itt a fórumon "power user"-ként nyilván kritikusabb szemmel nézünk mindent, de el nem tudom hinni hogy a legtöbb ember tinting meg banding miatt cserélgetne (ha egyáltalán észreveszi).
Ha mondjuk látványos hibája van akkor már persze szinte mindenki megpróbálja majd gariztatni, de most komolyan olyan sok volt ebből, hogy érdemes ezért megvonni azt a minőségi garanciát amit eddig vállalni mertek?? Hisz ugyebár ez szerintem nem kis előny volt a G széria mellett a konkurenssel szemben.Szerk. Főleg egy teljesen új technológia bevezetésénél. Most akkor mondja a vásárló azt, hogy ha az LG nem bízik benne hogy a tandem 5 évet kibir akkor én se teszem?
-
John D'oh
senior tag
válasz
torma1981
üzenetére
Ha tinting vagy banding miatt akarsz cserélni azt az LG nélkül is megteheti az ember.
A tinting az első ránézésre kiderül és az már nem is változik utána, szóval 14 napos elállás keretein belül is panel lottózhatsz. A banding meg ugye idővel vagy javul vagy nem, de ha akarja az ember itt is megheteti az ember 14 napon belül.
Én amikor A80J-ről váltottam A80L-re háromszor küldtem vissza a TV-t a MM-nak. Az első tiszta pink, a második még rosszabb, a harmadik meg hasonló volt mint az első csak ezen még brutális banding is volt. (Ekkor lett elegem woledből és vettem meg az első QD-t)
Nem is volt bonyolult a folyamat. Simán felhívtam az ügyfélszolgálatot és elmondtam mi a gond. Konkrétan még a második után emlékszem még kérdezte is a csaj hogy küldjenek e harmadikat, pedig már picit kellemetlen érzéssel hívtam, de mondom ha még fel is ajánlja akkor miért ne
-
Sasi001
őstag
válasz
torma1981
üzenetére
A helyi szervizesnek nem sok beleszólása van ha kiadják, hogy Tinting meg homogenitás hiba miatt nincs panel csere. Kezdték a tintingel ami miatt már nem igazán cserélnek panelt, mondván a technológia velejárója. Már nem olyan zökkenőmentes a cserélgetés az Lg-nél sem.
-
eL Geri
őstag
válasz
torma1981
üzenetére
Én viszonylag ritkán cserélgetem a cuccaimat… és akkor is megsiratom a régit egy kicsit
Egyenlőre úgy látom, hogy sikerül egy hiba (tinting) mentes oled-et kifognom, nagynehezen (azért nem is annyira, jó ez a G-s fali tartó) fel is került a falra. Én most már évekig hozzá se akarok nyúlni. Reménykedve a, nem tipikus, tartósságban.
Nálunk napi kb. 0.5-2 óra között megy a TV. Évi maximum 1000 óra, de ha úgy alakul, akkor lehet fele annyi. Inkább a ki-be kapcsolás a sok, nem a nézett óra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Amit látnod kell 80’ – 90’ évek, egész estét betöltő mozi filmjei.
- BMW topik
- Milyen légtisztítót vegyek?
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- LG 65M4 - 65" Wireless OLED evo - 4K 144Hz - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync
- LG 65C5 - 55" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen8 CPU
- LG 48C5 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen8 CPU
- LG 55C5 - 55" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen8 CPU
- LG 65G5 - 65" OLED Tandem - 4K 165Hz & 0.1ms - MLA Plus - 4000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080 (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO ThinkPad P15 Gen 1 munkaállomás - i7 10850H 16GB DDR4 256GB SSD Quadro T2000 W11
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2927, 100% Akkumulátor
- Apple iPhone 13 Pro Max /128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:83%
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion 5 16RX9 Gamer notebook - i7 14650HX 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070 8GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Köszi a visszajelzést!

(nekik lehet, hogy van óvodás/játszóteres topik
)
Ennyit, hogy a Pana TV-kbe "válogatott" LG panel került.

)