Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen videókártyát?
- CES 2026: árad a Panther Lake az Inteltől
- VR topik
- CES 2026: Teljesen szürreális lett az ASUS asztali gamer PC-je
- Samsung LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- CES 2026: nagy újítást hoz az érkező AMD EPYC
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joshi
titán
válasz
üzenetére
"Nem, én azt nézem, hogy a meghibásodott és összement plazmáról mire tudok váltani."
Arra ott van a Milyen TV-t vegyek? topik, ezt kifejthetted volna három hozzászólásban is. Pl igen-nem-nem, vagy nem-igen-igen esetleg ezek kombinációja.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Joshi
titán
válasz
üzenetére
Ha SD adást nézel akkor igen, de ahhoz vétek OLED tévét venni. Nekem pl digi kábel van elég sok HD adással, ott teljesen rendben van a kép. Ha viszont esti mozizás nuku csak tévéadás, akkor inkább LCD. De ezt is kifejtettük többször is. Arról nem is beszélve hogy közvetlenül vásárlás előtt kérdezz, mert akkor lehet érdemben ajánlani vagy nem ajánlani az adott körülményekhez képest valamit.
-
Joshi
titán
válasz
dgyuri0123
üzenetére
"Konyhai tévézéshez kiváló a Sony, de egy esti leülős, odafigyelős mozira már kevésbé."
Ne túlozzunk kérem szépen, jó az a Sony A1 az esti leülős mozira is.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
ui.: azért a Sony XE/XF 9000-es széria nem olyan rossz tévé, lehet azzal este is mozizni. Ha pedig az illetőnek fogalma sincs milyen is az igazi fekete, akkor meg pláne.
-
Joshi
titán
válasz
baluka
üzenetére
Teatyaúristen!
Mi a tököm akar lenni ez a DV infó bekapcsolás?
Természetesen bekapcsoltam, onnantól nem volt HDR sem nem hogy infó.
Ok, mondom indíccsukkújra a masinériát(Android shit
). Helyreállt nagynehezen a rendször, de én ezek után se látok semmilyen Dolby Vision infót. Márpedig a szóban forgó videók tényleg Dolby Visionok. 
Ez meg a csodálatos kapcsoló, persze még senki nem tudja mire jó.

-
-
Joshi
titán
Ja, ha már Pesten voltam gondoltam veszek egy ilyen kütyüt is. Azt még nem tudom eszik-e vagy isszák, de majd csak lesz valahogy.

-
Joshi
titán
válasz
Gtaati
üzenetére
Ne szemeteljük tele a topikot, ha valakit érdekel leírom neki a véleményemet privibe, de az akkor is csak egy szubjektív vélemény lesz. Egyet el lehet mondani, hogy képminőségben olyan óriási különbségek nincsenek, inkább az összkép az ami nálam számít/számított.
(#12937) dgyuri0123 megy PÜ.
-
Joshi
titán
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Persze, egy Minix Neo U1-et és nem olyan rég egy MECOOL M8S Pro+ lejátszót az Amlogicból, Himedián soha nem használtam Kodi jukeboxot, engem nem érdekelt.
-
Joshi
titán
válasz
BrandonXXV
üzenetére
Nem ismerem az Apple cuccot, de a Q10 Pro saját lejátszójával használhatod a Kodit mint jukeboxot. Szerintem többfunkciós a Q10 Pro. Kérdezz rá a médialejátszós topikban, habár ott úgy is rábeszélnek valamilyen Amlogicos cuccra.

-
Joshi
titán
Ma megkapta az Oppo 203 a legújabb gyári firmwarre alapuló cfw változatát. Gyorsan ki is próbáltam a Dolby Visiont HDMI bemeneten keresztül, mert ugye a Sony A1-em is megkapta a DV támogatást, csak éppen HDMI-n keresztül csak az olyan lejátszókkal megy a DV amelyik lejátszó támogatja a DV profilt(vagy valami ilyesmi).
A lényeg hogy az Oppo 203 támogatja ezt és megy HDMI-n keresztül a Dolby Vision hálózatról is és usb-ről is.
Mondjuk a Sony nem rakja ki a Dolby Vision logót, ugyan úgy HDR-t ír. Ami még nagyon érdekes, hogy a Sony A1 saját belső lejátszója se támogatja a DV-t mondjuk USB-én keresztül.
Mi a F_x?
Gratulálunk Sony.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ja persze, mert valami DV profil hiányzik.
Akkor nem szóltam. 
-
Joshi
titán
válasz
BrandonXXV
üzenetére
Majd év végén vagy jövőév elején veszel egy C8-at 400-ért.
-
Joshi
titán
Egy kérdés mindenkihez, vagyis aki használ képnézegető appot vagy csak tud olyan háttérképeket ahol a képeknek van kerete. Különböző tesztekben látok ilyen képeket mint pl C8 bemutató stb.
-
Joshi
titán
válasz
Pro Koryak
üzenetére
A Sony A1-el is elkéstek picikét, habár még mindig előbb tesztelték mint a B7-et.

-
Joshi
titán
válasz
üzenetére
Pont az analóg kimenet ér valamit az Oppon hála a minőségibb DAC-nak. Már kezdem megszokni a Pure Audiot Oehlbach XXL Series Two kábelekkel.
-
Joshi
titán
válasz
dgyuri0123
üzenetére
-
Joshi
titán
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Krx21-nek tudtommal még Pana 900 játékosa van, nekem viszont Oppo 203 és egy Himedia Q5 Pro. Nincs itt dilemma, az Oppo nagyon ott van a szeren hidd el. Az más kérdés hogy sokan ennyiért tévét se vesznek.
Viszont az Amlogicos kütyük nem hozzák a prémiumot, egyszerűen nem. Ha egyszer használt valaki több kütyüt akkor tudja hogy nem. Egyébként volt Pana 900-am is, Minix Neo U1 stb, de az Oppo az Oppo. 
ui.: a Pana 900 is prémium lejátszó félreértés ne essék, de sajnos nem játssza az mkv-t kadenciahelyesen. Amúgy igényes cucc, világítós táv kiváló képminőség stb.
-
Joshi
titán
válasz
BrandonXXV
üzenetére
Nem kell ahhoz leírás. Többször leírtuk hogy igazából csak egy kezdeti időszakban való kíméléses használatról van szó. Az OLED fényt max 30-40-en használjuk, kerüljük a statikus képi információt(logó, játékokban a hud stb). Persze ez se azt jelenti hogy 10 percnél tovább nem lehet egy adott tévécsatornát nézni, a lényeg hogy ne menjen órákig ugyan az. Ez nagyjából az első néhány száz üzemóráig.
-
Joshi
titán
Használt termékért 300k nagyon sok pénz főleg azért, mert aki ennyi pénzt elkölt az hibátlan garis új terméket akar. Azért itt bőven a magyarországi átlagbér fölötti összegekről beszélünk. De nyilván mindent el lehet adni, csak kell hozzá az az illető aki megveszi.

(#12757) dgyuri0123 55"-os tévéért ~500k is méregdrága, a te tévéd pedig OLED fronton elavult ha tetszik ha nem. Ezzel nem azt akarom mondani hogy sz@r mielőtt félreértenéd.
(#12758) so_ha leírtam mi a véleményem, én és rajtam kívül sokan mások biztosan nem vesznek használt OLED tévét(szerintem semmilyen tévét se) ~5-10%-al olcsóbban az új árhoz képest. A legnagyobb butaság lenne. Az meg ne zavarjon hogy annyiért árulják, hidd el hogy még él az utolsó luzer ember, szerintem az eladó csak őrá vár.
-
Joshi
titán
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Fél millánál 50ezer nem tétel, szóval nálam igen. Pont ezért nehéz jó áron eladni a méregdrága termékeket.
-
Joshi
titán
válasz
BrandonXXV
üzenetére
Attól függ milyen állapotban van. Elsősorban meg kell nézni a szervizmenüben hogy hány órát ment, majd alaposan megvizsgálni a kijelzőt. A kijelző vizsgálatára teljesen jó egy LCD test színes képekkel. Az üzemórát el kell osztani átlag napi 4-5 órával, nagyjából ezzel érdemes számolni.
-
Joshi
titán
-
Joshi
titán
válasz
Partizan182
üzenetére
Ezzel benyaltál Janinak a hetedik fingkamráig.
-
Joshi
titán
-
Joshi
titán
válasz
janos666
üzenetére
Ne haragudj Jani, de ez mellébeszélés, az én konkrét kérdéseimre nem válaszoltál. Az LG OLED tévéket nem ismerem, de én nem olvastam "oldalról nézős zöldes anomáliákról". Már csak azért se, mert a fotóid tök szemből készültek. Persze ettől függetlenül még lehet hogy létező dolog LG-nél fogalmam sincs, majd LG tulajok cáfolják vagy megerősítik. Viszont kérlek teszteld normális AVC és HEVC anyagokkal is, arról is készíts képeket.
ui.: túlságosan is belebonyolódtál a kalibrálós témába, lehet hogy ha nyomnál egy gyári resetet az LG OLED tévén minden a helyén lenne.
-
Joshi
titán
válasz
janos666
üzenetére
"Ha film helyett egy játékmenüt mutatok, akkor arra mi az analóg kérdés? [kép]
(OFF)Most már tényleg érdekel. Megkérdezed, hogy a Steam-en vagy Humble Store-ból vettem? "(/OFF)Nem véletlenül írtam hogy mi is az etalon? Milyennek is kellene lennie? Barnásnak vagy zöldesnek? Mi a jó és a rossz? Még az is lehet hogy az igazság a kettő között van(vagy odaát), de tényleg nem kötekedésből.
-
Joshi
titán
válasz
janos666
üzenetére
"Release: De ha ugyan az a tartalom megy két TV-re, akkor teljesen mindegy. Ha Duke feje végig hupikék lenne, akkor mindkét TV-n kéknek kéne lennie. Amúgy meg nem szoktam újrakódolt cuccot letölteni, ha van alternatíva."
Ezt remélem nem gondoltad komolyan. Ha valami sz@r akkor az nem feltétlenül sz@r mindenen. A mérés egy szakma aminek nagyon komoly feltételeknek kell megfelelni. Nagyjából ilyen az összehasonlítás is, gyakorlatilag mérünk/hasonlítunk) valamit valamihez. Mihez is? Konkrétan egy etalonhoz. Mi az az Etalon? -
Joshi
titán
-
Joshi
titán
válasz
Zolom89
üzenetére
A macbook Air-ben Intel HD Graphics 6000 inkább az számít hogy milyen a hálózati megosztás és úgy egyébként a HD film lejátszása. Rég nem foglalkoztam a témával ilyen szinten (htpc), de otthoni környezetben inkább külső médialejátszó. A hálózati megosztás szerintem nem lehet gond Apple gépeken sem.
-
Joshi
titán
válasz
Zolom89
üzenetére
Ha jó vételt tudsz akkor ok, de a használt árat ne nézzük. Vehetnék használtan egy kifogástalan állapotú OLED tévét is jóval olcsóbban mint egy LCD, de attól még nem lesz általánosan olcsóbb egy OLED.

Félreértés ne essék én megértem ha neked az Apple termékei a megfelelőek, felőlem mindenki azt vesz és használ amit akar. Én csak arra reflektáltam, hogy szerintem daneel_hu mire gondolt. Nincs szándékomban vitatkozni hogy mennyire érik meg az árukat az Apple cuccok. Amúgy is minden annyit ér amennyiért megveszik.
-
Joshi
titán
válasz
EgySrac
üzenetére
Konkrétan azt a szót hogy beégést biztosan nem alkalmazza az LG, ezzel beismernék hogy bizony létező fogalom. Ha gariidőn belül mégis megtörténne, akkor biztosan cserélik a panelt. Igazság szerint nem is tehetnek mást, hiszem míg a pixelhiba nagyon kis területet érint, addig egy logó beégés sokkal nagyobbat ami egyértelműen megváltoztatja a képi információt.
-
Joshi
titán
Ezek a filmek jelentek meg, vagy fognak megjelenni Dolby Visionnal. Azért a Netflix ne legyen referencia, hiszen mégis csak streamről van szó.
-
Joshi
titán
válasz
baluka
üzenetére
Feldobtam a firmwaret, de semmi különöset nem tapasztaltam. Természetesen a Dolby Vision még USB-ről se működik, a menüben is ugyan úgy a HDR10, HLG, Automata és a Ki opciók vannak. Igazság szerint jó lenne egy olyan videó ami tutira Dolby Visionos, de ahogy néztem az eredeti kiadásokat DV és HDR10 is van a lemezen. Ez volt, ez lett. Mivel a Kernel nem változott, így az eddigi fagyások anomáliák továbbra is valószínűek.

Az LG tulajokhoz intézném a kérésemet. Ti honnan tudjátok hogy éppen Dolby Visionos HDR megy? Kiírja nektek valahol ezt? Elvileg ez DV demo, légyszi próbálja ki egyikőtök akinek LG 4K tévéje van. Vagy egy tuti biztos DV demot linkeljen nekem valaki. Köszi.

-
Joshi
titán
válasz
Ren Hoek
üzenetére
Akkor már vegyél egy Quadro GV100-at, csak 6000$.

-
Joshi
titán
LG 4K tulajokhoz intézném kérdésemet. A menüben van külön Dolby Vision opció? Ugye a Sony még nem kapta meg a DV fw-t, legalább is az EU verzió nem. Így a menüjében HDR10, HLG és Auto mód van.
-
Joshi
titán
A 2019-es még újabb.
Egyébként igen, van némi változás, kérdés hogy ez miben nyilvánul meg. Van már egy részletes teszt?(#12578) Ren Hoek aki konzolon/PC-én játszik annak nagy érvágás lenne a HDMI 2.1 hiánya, persze csak azért mert tudjuk hogy jön.
A BFI is biztosan finomodni fog. -
Joshi
titán
válasz
Jack@l
üzenetére
"Viszont DP-hdmi már most képes átvinni annyi adatot."
Anno a DP - HDMI2.0 átalakító is akkorra lett elérhető, amikorra már kezdtek megjelenni a HDMI 2.0-s vga-k is. Véleményem szerint a HDMI 2.1-nek kell még 2-3 év mire általános lesz. Egyébként PC csatlakozónak simán rárakhatnának a tévékre DP-t is. -
Joshi
titán
válasz
Jack@l
üzenetére
Ha most akarnék OLED tévét venni akkor inkább kihagynám a 2018-as szériát, pont azért amiket most leírtál/tam. A HDMI 2.1 bevezetésével elég komoly képességekkel fog rendelkezni egy TV. Arra viszont már most felhívnám a figyelmedet, hogy ehhez kelleni fog egy HDMI 2.1-es VGA is. VGA-kon a HDMI 2.0 is elég nehézkesen indult be. Inkább rakjanak a tévékre egy kibeb_ott Gigabit Ethernet csatit és kezelje az SMB és NFS szervereket a tévé. Ez soha nem fog eljönni attól tartok.

ui.: konzolon meg még sokáig felejtős lesz a 4K 120fps.
-
-
Joshi
titán
-
Joshi
titán
válasz
EgySrac
üzenetére
A bejáratás tulajdonképpen abból áll, hogy kerülni kell a szélsőséges beállításokat és használatot. Mit is jelent ez? A fényerőt és egyéb beállításokat nem maxra állítva, statikus képeket messze elkerülni és ne egy csatornát nézzünk hosszú órákon át a logó miatt. Nagyjából ennyi. Egyébként ~500 óra már elég a bejáratáshoz, ez napi átlag 4-5 óra használat mellett ~3-4 hónap alatt meg van.
ui.: mondjuk a fényerőt nem érdemes maxon használni, az nem gond ha néha-néha felhúzza az ember.
-
Joshi
titán
válasz
darthdenes
üzenetére
Ha Sonyt veszel akkor megoldható Kodi-val is a lejátszás igaz nem lesz kadenciahelyes a lejátszás, de egész használhatóra be lehet állítani. Az igazsághoz hozzátartozik hogy a Sony jóval drágább mint az LG, szóval lehet inkább egy Androidos box mint pl MECOOL M8S Pro+ stb.
-
Joshi
titán
Partz és aki esetleg ért a kalibráláshoz.
Soha nem kalibráltam kijelzőt csak kalibráltattam, ha vennék egy x-rite i1 Display Pro kalibráló eszközt mennyire tudnám jól használni? Kell hozzá valami gyorstalpaló "tanfolyam", vagy inkább gyakorlat kell hozzá?
-
Joshi
titán
válasz
junior19
üzenetére
A Sony fényerő elnevezésű csúszkával én nem érzek drasztikus fényerő növekedést, a Sötét részek fényerejével igen, de akkor meg a fekete nagyon nem fekete. Ha az LG-nél ez utóbbi akar lenni az OLED fény, akkor számomra érthetetlen hogy egyesek hogy használhatják ezt a fényerőt 50 fölötti értéken. De ahogy mondtam az X-tended Dynamic Range is sokat emel a fényerőn ha magas értékre rakom. Itt van elefant A1 tesztje és ő is mondta hogy az X-tended Dynamic Ranget mindenképpen magasra kellett tennie, máskülönben kalibrálásnál nem jött össze a ~0 közeli fekete.
ui.: a kontraszt változtatásával tényleg változik a fényerő, de elefant kalibrálásának végeredménye is 95-ös érték lett. A kontrasztot mennyin érdemes használni?
-
Joshi
titán
Én konkrétan itt olvastam az 1000nit-es minimumról, az egyértelmű hogy a tévé hozzáigazítja a saját kijelzőjéhez, nem is tehet mást.
(#12504) junior19 én elengedem, de egyszerűen nem érzek akkora fényerőváltozást a fényerő változtatástól a kijelzőn mint azt az LG tulajok írják. OLED fény nincs a Sonyn, van egy sima fényerő max 50-es értékkel illetve a sötét részek fényereje, de az más, ha azt ~45-nél magasabbra állítom, akkor a fekete sáv már szürke. Még az X-tended Dynamic Range aminél a magas érték adja a legnagyobb fényerőt.
-
Joshi
titán
-
-
Joshi
titán
válasz
errorcode06
üzenetére
LG 55EG9A7V
Ez csak FHD és nem HDR képes.LG OLED55B7V
Ez már 4K HDR. -
Joshi
titán
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Jó, de HDR-nél nincs olyan hogy teljesen fehér háttér sőt, több filmet megnéztem HDR-ben és inkább nem mint igen. A max mindig az amit akár elérhet, tehát számítani kell rá. Majd beállítom az átlagos fogyasztást egy filmnézéskor aztán megírom mennyi lett, természetesen HDR-ben.
-
Joshi
titán
válasz
errorcode06
üzenetére
Ez itt OLED topik nem Q LED.
Itt tedd fel a kérdésedet. -
Joshi
titán
Az Rtings teszt alapján szinte biztos hogy az LG nagyobb eséllyel beéghet, ugyanis a Sony valamiért a fényerővel nem enged játszani. Érzem én is hogy a fényerő változtatások visszafogottak, persze nincs összehasonlítási alapom LG-vel csak találgatok.
Az viszont borítékolható, hogy drasztikus fényerő növekedés még évekig nem várható OLED fronton. -
Joshi
titán
Ott van a Peak Brightness ami a 2017-es LG-nél 750nits, ezt az értéket az Rtings mérései alapján nem is érték el az OLED-ek.

-
Joshi
titán
Hogyne lett volna, egyébként már feltették a 2018-as modelleket is köztük a B8-at is.
ui.: a 8-as szériánál mit akar jelenteni HDR-nél az Advanced HDR?
Megtaláltam, elvileg a Technicolor HDR formátuma. -
Joshi
titán
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Valószínű ez a max érték amit ki lehet belőle préselni, a Sony 65A1-nek is kb ez a max fogyasztása.
Az én beállításaimmal a Blue Planet II HDR módban a következőket fogyizza. Ez a részletes beállítás.
A fogyasztást átlagolni kellene mint plazmánál, mert ugye a képi információtól függően változik a fogyasztás. Mindegyik esetnél próbáltam lefotózni a max értékeket. A tévé gyári lejátszóját használtam pendriveról, de az Oppo-val is alig fogyasztott többet.
Ez egy sima TV adás 25-ös fényerőn (50 a max), egyébként 60-120W között mozgott.
Nagyjából ilyen képnél fogyaszt a készülék ~150-180W-ot. Gondolom a max érték minden maxra húzva teljesen világos képnél értendő, de ilyen nincs. Én átlag olyan 150-200W-ot saccolok HDR módban, SDR-re meg ~100W-ot. Nyilván függ a beállítástól is. Ja és ez 65W-os OLED, azért egy plazma ennél jóval többet evett.
-
Joshi
titán
válasz
Partizan182
üzenetére
Köszi, de nekem csak a Gray kellene.
Új hozzászólás Aktív témák
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Cyberpunk 2077
- Gitáros topic
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Hardcore café
- Gumi és felni topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Robotporszívók
- További aktív témák...
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3896, 95% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3133, 95% Akkumulátor
- 187 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5070 (ELKELT)
- Samsung Galaxy S23 / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Mi a tököm akar lenni ez a DV infó bekapcsolás?
Természetesen bekapcsoltam, onnantól nem volt HDR sem nem hogy infó.
). Helyreállt nagynehezen a rendször, de én ezek után se látok semmilyen Dolby Vision infót. Márpedig a szóban forgó 
Mondjuk nekem nincs Apple cuccom, szerintem soha nem is lesz. 

Mondjuk a Sony nem rakja ki a Dolby Vision logót, ugyan úgy HDR-t ír.
Gratulálunk Sony.

Vhiktor