Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Mégis meglepi egy új GeForce-szal a rajongókat az NVIDIA?
- Micro Four Thirds
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Gaming notebook topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
so_ha
senior tag
-
so_ha
senior tag
-
szkutyi
addikt
Sziasztok!
LG c3 most hol tart a frissitésekkel?rendben van a lejátszás? Gondolok itt a hdr és dovi lejatszasra.javitottak már a memória problémát?
A plex elkezdett lassulni, legalábbis a megnyitás ...újra raktam, volt aramtalanitas is ...csak a plex...gondolom hajtanak rá hogy frissitsem a tv-t.... -
Danika256
aktív tag
válasz
Vhiktor
üzenetére
Black level 50-en sem éledt fel az alja még +10-en sem. Elég érdekes volt... Már ha erre gondolsz... Muszáj volt az 51, ami meg már igen sok és emiatt kellett ehhez optimalizálni mindent.
Amúgy én is a filmmakert használom és mindent kikapcsolva. Legyen olyan a film, ahogy szánták. Csak ha már oled, akkor jöjjön már ki belőle az, amit tud
. De persze ahogy írtad minden ízlés kérdése, ki hogy szereti
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Danika256
üzenetére
Referencia műszert nem kell a kepernyore tapasztalni lehet vele merni a nezesi poziciobol is. Attól hogy van mogotte ambilight feny az nem változtat azon hogy a kepen referencia szerinti értéknek kell lennie ha a szinhelyesseg a fontos. Jart nalam jo par phlips ambiligjt tesztelesen, semmit nem szólt bele az ambilight szemre sem.
De persze izlesek es pofonok, ezert irtam hogy abból a szempontból teljesen mindegy ki hohy csinálja szemre, mert a tiédet úgyis te nézed, innentől kezdve meg teljesen mindegy, mert másnak valószínűleg szemre mas fog tetszeni nem az ami neked, akkor meg teljesen mindegy hogy o hogy csinálja, főleg hogy tosztaban vagy elvileg azzal hogy mi mit állít.A lenyeg hogy ugy kell használni ahogy Neked tetszik.
Kivancsi vagyok en is masok beallitasaiara hogy ki hogy szereti használni, bár mondjuk erre van 99%os tippem. -
vittorio7
őstag
válasz
alaves
üzenetére
Megnéztem az Euronics-ban. Köszönöm az ötletet.
Nagyon minimális a különbség tükröződés tekintetében 65S90F és 65S85F között. Az S95F az fasza matt, de azt mondja az eladó, hogy kettőt adott el belőle eddig, mert nem viszik, mert drága. 85C6K volt még ami matt, de erre még az eladó is azt mondta, hogy hitványúl néz ki, ami igaz. Durva, hogy minden tükröződik, a 65C7K még jobban mint a 65S85F.Ha oldalról besüt a napfény, az nem ízlik a 65S85F-nek.
-
Danika256
aktív tag
válasz
Vhiktor
üzenetére
Én értem, de a szemem az ambilightal együtt lát, a műszer meg ezt nem veszi figyelembe. Igaz a tesztábrákat ettől eltekintve közelről kitakarással is ellenőrzöm, hogy ok e..
De ezért én nem látom értelmét sok tízezret kidobni, hogy aztán a görbe úgy is szét legyen húzva manuálisan. Az alját, meg a tetjét elvileg szemre is be lehet lőni.
Az mondjuk lehet, hogy könnyebb dolgom lenne, hogy ne legyen túltolt a HDR és ne kelljen viszavenni emiatt a fényt.. Meg persze -5 ről indítani a görbét.. De szerintem ez mindegy ebből a szempontból.. Ezért is érdekelne más megoldása, megközelítése, aki esetleg ilyennel foglalkozik, biztos többféle manuális megoldás létezik..Nálam ilyen, hogy dinamikus kontraszt nincs, hanem Oled fényerő növelés van, úgy selytem hogy ez az lehet amit mondasz.
Ezt minimumra kellett vennem, mert különben már vágta a HDR-t.
Kikapcsolt állásban meg rengeteget laposodna a kép. Valszeg egy Oled MLA-val már nem ütköznék falba..KD6-3.7:
Megpróbálok feltenni majd képeket, de nagyon nehéz, hogy pontosan visszaadja a képet színhelyesen és a látott fényviszonokat is.. Csak mobilom van ehhez, szóval majd igyekszem.. -
alaves
addikt
-
atomka78
aktív tag
Sziasztok. Csatlakozék én is, sikerült a Samsung oldalról kuponokkal 260 ért venni egy 55S90F et. Most hogy itt a TV kezdtem utána nézni és valószínűleg ez WOLED. Ez összességében mennyire hátrány vagy rossz nekem? Köszönöm
-
mukisrác
aktív tag
Sziasztok,
77" méretben a Samsung S85F szériája mennyire ajánlott, főleg ár/érték arányban, ha figyelembe vesszük azt is hogy kb 500k alá be lehet kuponozni?
Előre is köszönöm -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Danika256
üzenetére
Muszeres kalibralassal bármilyen profilu kepet lehet csinálni, nem szol bele az ambilight sem.
A Philips oledek gyari szinhoerseklete nagyon jo igy abba nem érdemes belenyulni, a gammaval szokott gond lenni, mégpedig hogy túl alacsony, magyarul tul világos, ezáltal kontraszttalanabb, laposabb a kép.
Mivel a muszerben nem bízol es a saját szemedre hagyatkozol, ezert szerintem teljesen felesleges foglalkozni mas beallitasaiaval is, hiszen mint ahohy Neled ugy masnak is mas fog tetszeni. Ha igy be tudod állítani hogy Neked tetszen a kép, akkor mar csak használni és élvezni kell

Egyebkent ha belapcsolod a dinamikus kontrasztot, dinamikus szint, stb az pontosan s alaku gamma gorbet eredményez.
-
Danika256
aktív tag
válasz
Danika256
üzenetére
Sziasztok
Már 3 hónapja nyúzom a Tv-t (Philips Oled809), továbbra is csak mozizásra és most már van benne annyi üzemóra, hogy komolyabban belenyúltam a kalibrálásba is.
Tudom kapni fogok, hogy azt csak műszerrel lehet, abból is a megfelelőkkel, de én úgy vagyok vele, hogy sötét szobás mozizáshoz, főleg ambilightal „semmi” értelme nincs.
A műszer ezeket a viszonyokat nem számolja bele, főleg nem azt, hogy én mit látok, vagy szeretnék látni.Lényeg, mivel már nagyjából bejáratódott a panel 200+ óra után, elkezdtem kísérletezni a 20 pontos görbével.
Amúgy is muszáj volt már korábban nekiállni, mert a filmmaker módban nagyon sötétre tette a feketét.
A tesztábrán a 66-os oszlop helyett csak a 72 látszódott éppen hogy...Így fekete szint 51 és az első pont (5%) -5 lett a görbe kezdete. Így éppen él a 66-os is.
(Remélem ez az éppen láthatóság rendben van, a 64--es referencia fekete az meg sem mozdul..)Mivel én imádom a kontrasztos képet és imádtam a 3D-t is, megpróbáltam egy komolyabb S görbével kihozni a legjobbat a panelből.
Amennyire csak lehet lineárisan, hogy ne legyen poszterizáció sem.
Elég sok kísérletezgetés és idő árán elég szépen összeállt, a kép brutálisan mikrokontrasztos lett, tényleg szinte kifolyik a kép kijelzőből és szinte 3D-s..
Egy gond volt, hogy már 40% -os tartománynál elfogyasztottam a panelből a szuszt..
Ezért a görbét minél hamarabb letörtem, a fényerő növelést levettem minimumra és a 24p mozgásnál mindenkép muszáj volt a valós mozi mód beállítani, mert irritálóan remegett a kontrasztos kép.
Így igazi HDR clipping ugyan nem volt (látszódott a 234-es oszlop is minimálisan), de az arcok és izzadság cseppek túl világosak voltak és a HDR is sok volt. Emiatt levettem a fényerőt 96%-ra.
Most így egész jó a világos részeken is.
Tehát a 20 pontos görbém így néz ki: -5/-3/0/2/5/8/6/2/1/0..0Tudom sokaknál ezzel kicsaptam a biztosítékot.
De egy élmény így nézni a TV-t. Igaz tényleg nagyon kell neki a jó minőség, mert így aztán minden képi zaj, grain, vagy tömörítési hiba kijön.
Sajna falba ütköztem a Woled EX panel miatt, nem bírta maradéktalanul amit akartam..Szerintem a színeket nem rontottam el, a kép ilyen egyfajta analogosan plasztikus, élettel teli, 3D-s, le sem tudom írni milyen. De valami ilyet szerettem volna..
Sajna a fényt vissza kellett vennem, egyelőre erre mást nem tudtam kitalálni. A görbét meg nem akarom lapítani..
De ha van ötlet, hogyan lehetne ezen javítani, építő jellegű kritikát nagyon szívesen fogadok! Főként olyanoktól is, akik esetleg hasonlóra vetemedtek
Mint fentebb írtam, a műszer nem érdekel, mert szemmel nézek és műszeres kalibrálással ilyen profilú képet úgy sem lehetne csinálni...
Szóval várom az öteleteket, tapasztalatokat, Köszi! -
Vhiktor
Topikgazda
Dunaújvárosban jovohet végén érdekelne valakit kalibralas? Pont ott leszek, igy nagy engdmennyel.
Ha igen kérlek privatban jelezzetek. 1 fot tudok bevallálni. -
vittorio7
őstag
válasz
alaves
üzenetére
Amúgy gondolkozom rajta, mert most kuponnal 396.000 Ft-re jön ki. Ez mennyire jó ár?
Azt itthon vagyok a világos nappaliban és az egész tv egy nagy tükör. De valószínűleg a legtöbb mini ledes is ilyen lenne.
Ez igaz?
"Anti-glare bevonat: Az IGN tesztelői szerint a bevonat "lenyűgöző", és még erős környezeti fényben is jól látható marad a kép. A RTINGS.com szakértői szintén kiemelik, hogy a tükröződéskezelés kordában tartja a zavaró fényeket napközbeni használat során."Fontos azonban megjegyezni, hogy bár a bevonat remekül teljesít, a képernyő felülete alapvetően fényes (glossy) marad, nem pedig teljesen matt, mint a drágább S95F modellnél.
RTINGS.com -
vittorio7
őstag
-
alaves
addikt
-
vittorio7
őstag
válasz
alaves
üzenetére
Köszönöm.
A Samsung üzemelte be a TV. Oktogon szerviz. Kérdeztem, de azt mondták, hogy nincs már ilyen hogy pixeleltolás, a plazmákban volt régen. Mindegy, hamar megtaláltam a menüben. Az üzemóra számlálót, az hol található?
A TV-t, folyamatosan a hálózaton kell tartani, vagy lehet néha áramtalanítva. -
alaves
addikt
válasz
ρσгτσ
üzenetére
Valószínű igen, de láttam én már furább szoftveres anomáliákat is az S90C-n, pl. kép vonatkozásában tegnap, teljes lefagyás (HDMI-PC forrás), a kimerevedett képen csíkok, 2x reboot megoldotta. Másik alkalom, belső lejátszó (emby is), ismeretlen formátumra hivatkozva egy fájl sem indított el (reboot kellett).
-
alaves
addikt
válasz
vittorio7
üzenetére
Pixeleltolás: be, Logófényerő módosítás: magas. Ennyi üzemóránál nem lesz gond. Pixeleltolás csak PC-nél (esetleg egyes játéknál) zavaró. Ha SDR-ben max. közeli fényerőt használsz, én javasolnék 300-500 üzemóránként (nálad úgy negyedévente-harmadévente) pixelfrissítés kézi futtatását. (Automatikusan 4 szummázott üzemóránként lefut a kompenzáció, de a pixelfrissítés aut. lefutása lehet hogy csak 2000 üzemóránként van.)
-
vittorio7
őstag
Sziasztok!
Megérkezett a 65S85F TV. (Tudom, hogy nem a legacélosabb panel benne. De, 307.000 Ft és elvileg 5% Erste visszatérítés volt az ára. Így bevállaltam.)
A gyerek miatt nem akartam drágább tévét venni, mert vannak veszélyes mozdulatai...
A tükröződésmentes képernyő, ami a Samsung honlapján a specifikációk között van, az kicsit kamu sajnos.Nekem alapból tetszik a TV képe, mivel régebbi LED TV-ről váltottam, nagy a különbség. Viszont folyamatosan maximum fényerőn használom, mert úgy mutat jól a tartalom. Ez hosszú távon mennyire eszi meg ezt a belépő OLED panelt?
Napi maximum 3-5 óránál nem fog többet menni.
A pixel eltolást mennyire célszerű használni?A 4K HDR YouTube videók nagyon szépek, majdnem ráugrott a macska a tévére amikor meglátott egy madarat...
Egész jó volt HD-ban tegnap a BL a Sport 1-en. Az SD adás az szörnyű, olyat eddig sem néztem. A távirányító először lesokkolt, de pár óra múlva meg tudtam szokni, csak keskeny... Az jó, hogy a régi 14 éves Samsung TV távirányítója is tudja kezelni a TV-t.
-
alaves
addikt
válasz
khorvat
üzenetére
Samsung ügyf.szolg. előtt még ezeket célszerű kipróbálni:
- TV reboot: bekapcs. állapotban 5 mp-ig nyomni a táv.-on a kikapcs.-ot, amíg a TV újraindul (két kattanás). Időnként egyébként is érdemes elvégezni.
3 percet várni, amíg betölt teljesen a rendszer utána:
- TV min. 2 perces áramtalanítása.
- még egy TV reboot
- TV 'gyári visszaállítás' -
khorvat
senior tag
válasz
Vhiktor
üzenetére
Szia!
Igen élesség 0 és mindig is azzal volt használva, 5 hónapos jelenleg még csak a tv és a képernyő is, újonnan lett vásárolva.
Pixel frissítés volt hétfő este azzal próbálkoztam én is elsőnek, a képek pedig kedden készültek utána de semmi változás.
Főképernyőn bekapcsolás után is ott vannak a csíkok, illetve youtube főmenüben és youtube 2k tartalomnál is.
Felső 2/3 képen közelről mindig látható, kivehetők a vízszintes csíkok vmennyire az alsó 1/3ban tűnik el talán.Korábban volt 1-2 hónapos korában, hogy a főképernyő random bezöldcsíkosodott de egy ki-bekapcsolás után ez nem jött vissza, lehet utána lettek ezek a csíkok csak eddig nem vettem öket észre?
Ez szerintetek garanciális probléma lesz akkor hívjam a Samsung szevizt? QE6590F egyébként a készülék!
Csatolok még mai képeket:
-
khorvat
senior tag
Sziasztok!
Csatolok pár képet, közelről minden OLED TV képe ilyen?
Ennyire látszanak a vízszintes csíkok?Köszönöm aki válaszol és megnézi.
-
istvan1999
csendes tag
válasz
Borisz76
üzenetére
Nyilván egy fizikai másabb, de az kábelezéssel jár. Pl én nagyon nem akartam, nekem van egy Sennheiser Ambeo Plus és egy Ambeo Sub, egy 25m2 es nappaliba. Fejemet forgatom sokszor mert valóban becsapja az ember fülét annyira jól működik ez a szoba felmérés. Erőben is nagyon durva, igazából alacsony hangerőn hallgatva is extrém durva hangzása van
-
Ciccuka
veterán
Valaki meg tudja mondani, hogy a Samsung S85F miért kapcsol be magától áramszünet után? (le lehet ezt tiltani valahogy, Telekom TV Box mellett)
Kikapcsoláskor villan egy fehéret és gondolom feature (képernyőkímélés, regeneráció).
Aztán van neki egy olyan zavaró jelensége, hogy néha kattan benne valami reléféle (gondolom akkor is regenerál egyet).
-
Bercúr
kezdő
válasz
Vhiktor
üzenetére
Szeretném a tv hangját egy fosi v3 ba kivezetni.
Ha megszeretném hagyni a tv hangját is melyik kimenetben kellene gondolkodnom. Illetve kell majd átalakító is. Láttam a fosinak van egy dac ja is annak van optikai bemenete de gondolom nincs benne erősítő. A kettőre most nem lenne zsé.
Egy samu qe83s90d a tv. -
junkpod
nagyúr
válasz
kolosszus87
üzenetére
Az 33%, kösz
-
kolosszus87
senior tag
válasz
junkpod
üzenetére
Tesztek szerint az XR80 közel 800 nitet tud 10%-os ablakban kalibrált, pontos beállításokkal, míg az A80J csak 600-at tudott ugyanígy (AVforums teszteket csekkoltam le most). Azért ez közel 200nit különbség már bizony érzékelhető javulás, pláne ebben az 1000 nit alatti tartományban (mert pl 1600 és 1800 nit között már nem venni így észre a különbséget).
-
junkpod
nagyúr
Tesztelgetem a Sony XR8 tévét. Azt vettem észre, hogy HDR és dovi forrás esetén is szemmel láthatóan erősebb a csúcs fény mint a régi AJ8 esetén volt. Ez szerintetek valós különbség vagy csak beállítási eltérés?
Olyan mintha megjött volna végre az igazi HDR. -
Dzsoki92
senior tag
Sziasztok,
Tegnap előtt vásároltam egy LG Oled 55C5 készüléket. Tervben van mellé egy hangprojector is. Egy LG S70TY -ot néztem ki. Valaki használja vele esetleg ?
-
Tyrone89
senior tag
Az Oblivon c. film open matte kiadásából készítettem egy új HDR verziót, amelyhez forrásként az 1080p open matte CRLS release-t használtam. Croppoltam belőle egy minimálisat, hogy kontrasztosabb hatású legyen a kép, valamint próbáltam a képet is kitisztítani. Ezen kívül kísérletképp 60 fps-re konvertáltam. Nem tökéletes, de szerintem abszolút nézhető.
Tartalmaz angol és magyar ac3, magyar DTS valamint angol DTS-HD Master Audio és Dolby TrueHD Atmos hangsávot. Ezen felül magyar forced és full feliratot. A mérete 56 GB lett.
Amennyiben valakit érdekelne és megnézné, üzenetben jelezze.
-
T.Peter
őstag
[link] Hamarosan varhato Vincent review-ja.
-
KTTech
veterán
válasz
junkpod
üzenetére
Vagy átállnak más kódolásra. Pl. AV1-re, ami royalty free és támogatja a DV-t és a HDR10+-t. Csak idő kell, míg felkészítik a kliens és szerver oldalt is... (és néhány eszközön nem lesz elérhető, amik nem támogatják az AV1-et, persze). A Netflix alapból támogatja az AV1-et (tagja az alliancenek).
Az UK-ban jelenleg megy a DV Disney+ -on.
-
nincsnév007
addikt
válasz
nincsnév007
üzenetére
újra kellett csatlakoztatni a wifit
-
nincsnév007
addikt
lg c5-n akarnám használni az airplayt de akárhányszór írom be a kódot nem fogadja el az ipad. járt már valaki így?
-
junkpod
nagyúr
válasz
Tyrone89
üzenetére
Most utána olvasgattak. Sajnos ez nem Disney+ akció. A hevc eljárás tulajdonosa világszerte perli a jogdíjat sokalló streameket, Disney, Amazon... Ha nyernek, az biztos jelentős prémium csomag áremelés lesz.
Amíg a perek zajlanak viszont BD nélkül nem lesz legális dovi forrás (sem hdr10), tehát dinamikus hdr. Nesze neked OLED fényerő verseny.
Visszatér a torrent aranykora? -
junkpod
nagyúr
Tesztelgetni akartam az új szerzeményt, kerestem a dovi címeket Disney+ streamingen de nem találtam. Tisztán emlékeztem, hogy teli volt ilyenekkel. Belém állt az ideg, hogy valami nem stimmel a TV -vel...
Erre kiderült, hogy EU szinten levették a dovi verziókat.
Eszem megáll. -
denko
senior tag
Srácok sziasztok!
Már egy ideje ezen agyalok hogy LG g5 vagy samu s95 Legyen? Mert ez a helyzet hogy az ára hasonló.
LG elméletileg jobb sok mindenben, de samaungnak jobban tetszik a képe élőben, cserébe LG nél nem annyira szörnyü a menü ea reklám áradat es 5év panel gari. Van samsung tapasztalat itt esetleg? -
Calogero
addikt
válasz
nincsnév007
üzenetére
pixel rothadás: [link]
-
robber4
aktív tag
Sziasztok .Oled c5 48 colos készüléket használ itt bárki? Set top boxal?
Az lenne a kérdésem hogy sportközvetitéshez azon belül is focihoz a legjobb képhez/mozgáshoz mit érdemes beállitani?
Tisztaság fül alatt meg úgy amúgy is .Köszi a válaszotokat -
joergie
őstag
Philips 819 vagy lg c5? 42esekről lenne szó, főleg monitor témában.
philips mellett ambilight, 2.1hang szól, meg talán a google os.
c5 meg frissebb, és LG. webOS-el.
karon lesz, ami 15kg-ot bír, még a philipset is elbírja elvileg, de jópár kiló van köztük. -
junkpod
nagyúr
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Nem új helyett. Használt, majd 3 éves TV helyett ajánlottak újabb típusú refurbished TV -t garanciálisan. Szerintem teljesen mindegy mennyi alkatrészt cseréltek benne, hiszen ki van benne cserélve, tehát jó és működik. A gyárból biztosan csak meo után kerülhet ki készülék. Nem hiszem, hogy külön meo szabályok vonatkoznak a teljesen új és az újra gyártott készülékekre.
Persze ha csak néhány hónapos készülékről lenne szó akkor érzelmileg lehetne kifogásolni, de műszakilag akkor sem. -
Celtis
veterán
válasz
Pro Koryak
üzenetére
És? Ha kijelzőt cseréltek volna a készülékében az is javított lenne. Így sokkal jobban járt.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Meg mindig jobb mint a hibás tvje, főleg ha erre is van rendes garancia. Ha nincs akkor átverés.
-
Pro Koryak
addikt
-
palesz53
senior tag
Aki esetleg 55"-os s95f-re pályázna (ami nincs egy ideje a gyári Samu webshopon), az most a MM-ban 450e (különböző mértékben le vannak értékelve).
Philipsek is le vannak értékelve. -
Vhiktor
Topikgazda
Mondjuk ebben van igazság, hogy a szovetezett szoba az inkább haladó topik. Nem is tudom van e ilyen itt phn.
-
junkpod
nagyúr
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Azért más egy bolti árazás. Amúgy refurbished boltban nem nagyon fordul elő, ott inkább demó készülékek vannak olcsóbban. Szerintem a refurbished, azaz újra gyártott fizikailag teljesen új készülék, max fejben nem az.
Másrészt egy majd 3 éves TV lett cserélve egy újra. Nálam ex tökéletes szolgáltatás.
Lehet, hogy te másképp gondolod, de nekem ez így megéri.Ahogy b. mondja.
-
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Miért ne lenne jó ? Az gyári minőségi panellel felújított készülék teljes 3 év garanciával minden elemére. Vagy arra godolsz hogy nem új kijelzővel kapja a Tv-t?
Ha a rossz kijelzőt cserélik ki az LG akkor a te készüléked is refubrished lesz, kizárólag a kijelzőre vonazkozó garanciával. -
alaves
addikt
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Sony-nál arról van szó, hogy nincs helyszini/szerviz javítás, hanem minden esetben csere, értéktől, választástól függően új/refurbished. Újat is választhatott volna különbözeti fizetéssel.
-
junkpod
nagyúr
válasz
papi77
üzenetére
Papi77: nem kamu
Vhiktor: budai Sony szerviz
Nincsnév007: elhalnak pixelek, általában a széléről indul, van, hogy "csak" cakkos lesz a széle, nálam egybefüggő foltban tűnt el a kép a tetején, jobbról egész közepéig hullamosan.
Pro konyak: az eredeti megállapodás az volt hogy refurbished xr8 (a83J helyett) 3 év garival, de végül gyári új lett. A refurbished is panel cserét jelent gyári körülmények között, nem itthoni sufni barkács. Barmelyikkel jól jártam volna, nem értem miért gondolod, hogy ezzel ők jártak jól... -
junkpod
nagyúr
Sony garancia tapasztalat: felhívtam a szervizt pixel rothadás probléma miatt, kérték, hogy küldjek képeket, rá egy órán belül már meg is beszéltük, hogy nem javítható, csere lesz, mivel elfogadtam a refurbished készüléket rá egy hétre már hivtak is, hogy hozzák az ÚJ tv-t. Pontosan érkezett, maxi jóindulatú és segítőkész csere folyamat, új számla és újra 3 év garancia.
Nem bántam meg hogy Sony TV -t vettem.
-
alaves
addikt
válasz
alaves
üzenetére
"Engedje meg, hogy tájékoztassuk, miszerint megkeresését továbbítottuk illetékes munkatársaink részére, a QE65S90FATXXH modell kódú termék zéró pixelhiba garanciájának érdekében. Részükről az a visszajelzés érkezett, hogy készülékeink egyedi elbírálásban részesülnek. Abban az esetben ha pixel hibát észlel a készükén, kérjük, jelezzen Ügyfélszolgálatunkra." Üdvözlettel, Samsung Webshop Ügyfélszolgálat
Célszerű ezt is figyelembe venni vásárláskor.
Ők tudják, hogy mennyivel akarják csökkenteni vagy növelni az OLED TV-k eladási darabszámát... -
palesz53
senior tag
válasz
golfvariant
üzenetére
Centre a tavalyi nyitóárak.
-
Gicz
addikt
77G5 tv-t a gyári tartóval fel lehet rakni 12cm vastag iton válaszfalra, megfelelő fisher gázbeton dűbelekkel nem lesz vele probléma?
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
istvan1999
üzenetére
Garancia.
-
roseA580
aktív tag
válasz
istvan1999
üzenetére
Az én "ócska" Vestel (Horizon Aurora OLED) TV-mhez dobozzal jönne a futár, ha azt választanám hogy nincs meg a doboza. (külön menü pont van a választáshoz)
Persze ez most a gyártó hozzáállása, nem az EMAG jótékonykodása.
Egyébként az EMAG-on vett hűtő ládának tényleg nincs meg a doboza, de azt is a futár csomagolná be ha elromlana, vagy 90 napon belül visszaküldtem volna.
Ezt viszont az EMAG intézné.
Általában a futárszolgálatok gondoskodnak a csomagolásról, mivel nem várható el hogy a garanciális, vagy visszaküldhető készüléket a vevő gondosan csomagolja be nagy méret esetén. -
istvan1999
csendes tag
Sziasztok!
Hisense 65A85N oled tv-m van, féléve vettem. Tegnap sorozatozás közben középen megjelent egy erősen látható vízszintes csík. Illetve mindenhol máshol vizszintes halvány csikok. Próbáltam pixel refresht, panel karbantartást, áramtalanítást, gyári visszaállítást. Nem változott semmi. Mi okozhatja a bajt? És ha hardveres, tényleg ennyire szar a Hisense hogy félévet bír?? Nem volt max napi 4 órákat használva a tv.
Garancias még, csak kidobtam a dobozát mert panelben lakok és ekkora dobozt nem tudtam hol tárolni. Alzától vettem, azt se tudom hogyan tudom visszajuttatni szervízbe, ilyenkor maga a bolt nem köteles segíteni a visszajuttatásban? [kép] [kép]
-
junkpod
nagyúr
Néz itt bárki tv műsorokat is? Sony Bravia 8 TV műsor menü kérdésem volna.
Egyik, hogy ha a rövid műsor infó sávot teszem ki alulra, akkor jobbra balra lapozas közben iszonyatosan laggol a menu grafika, ez tényleg ilyen?
Másik kérdésem, hogy ugyanebben az alsó menüben hatalmas méretben a csatorna számot mutatja, ami ronda és nem túl informatív. Nem hiszem hogy ezt így tervezték. Az az érzésem, hogy oda csatorna logo képeket terveztek. Most töröm a fejem hogyan tudnám azokat oda tölteni...
Harmadik: a dual tuner meg mindig csak felvétel vagy adás megállítására való? A pip teljesen kihalt? -
golfvariant
aktív tag
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Árakat is nézted?

-
-
T.Peter
őstag
Has LG G6 & C6 Finally Fix The Biggest Weakness of LG OLED TV?
First look at LG's G6 OLED and 'micro RGB' - FlatpanelsHDG6
55" - $2499
65" - $3399
77" - $4499
83" - $6499
97" - $24999
C6H
83" - $5299
77" - $3699
C6 (no 77"/83"):
65 - $2699
55" - $1999
48" - $1599
42" - $1399 -
KD6-3.7
őstag
Az LG C5 OLED a legtöbb szempontból jobb, mint a Samsung S85F OLED.
Az LG összességében jóval fényesebb, így világos szobában jobban leküzdi a tükröződést, és HDR tartalmaknál látványosabb csúcsfényeket jelenít meg. Az LG hatékonyabban távolítja el az alacsony bitrátájú tartalmakból származó képhibákat, valamint jobban felskálázza az alacsony felbontású anyagokat, ezért gyengébb minőségű forrás esetén is jobb választás. Az LG támogatja a Dolby Vision formátumot is, ami összességében sokoldalúbbá teszi.
Ugyanakkor a Samsung előnye a színek élénkségében rejlik a QD-OLED panelének köszönhetően. - RTINGSGondoltam bedobom, oké, hogy QD-OLED az S85F.
-
Gorgonka
aktív tag
válasz
balou84
üzenetére
Van itthon egy képcsöves TV-m, azért kérdeztem csak
.
Bár mostanában nem akarok TV-t venni. Értelmes upgrade a QD-OLED lenne, de az nagyon drága vagy az LG G5, ami megint csak nagyon drága. Ráadásul annyit nem is nézem, de ha esetleg lenne valami a jövőben az LG C1-el, akkor nem baj, ha képben vagyok.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Zalman T3 Plus ADATA 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B560M i5 11400 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB ZALMAN S2 TG CHIEFTEC 750W
- Asus TUF B650-Plus Wifi alaplap
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, problémamentesen, méghozzá OLCSÓN! Immáron 8 éve!
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
. De persze ahogy írtad minden ízlés kérdése, ki hogy szereti
warm 50 stb. ahogyan a nagykõnyvben meg van írva.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
De egy élmény így nézni a TV-t. Igaz tényleg nagyon kell neki a jó minőség, mert így aztán minden képi zaj, grain, vagy tömörítési hiba kijön.

Eszem megáll.