Hirdetés
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
eL Geri
őstag
válasz
Sasi001
üzenetére
Komolyan nem értem, hogy ezt a panel széli szigetelést miért nem akarja az LG megoldani.
Egy rohadt szigetelést még el lehet rontani egy első generációban… na de már tíz éve?!
Tudom, kiadja az excel, hogy jobban megéri nekik gariztatni, mint rendesen megcsinálni
(Egy aggódó G4 tulaj voltam!)
-
so_ha
senior tag
-
válasz
TungurKnivur
üzenetére
Vagy sima mezei troll vagy nagyon elmentek nálad - a belinkelt YT az egyik leghitelesebb arctól származik
-
válasz
KD6-3.7
üzenetére
Hétvégén néztük meg Daniel Craig filmjét a Netflixen Tőrbe Ejtve címmel.
Biztos, hogy nem voltak benne hatalmas fényerők,de olyan gyönyörűen volt bevilágítva és a színek annyira rendben voltak hogy öröm volt nézni. Rég voltam így filmmel, hogy kifejezetten gyönyörködtem a látványában ,az árnyékokban, a fényekben és színekben. QD-OLED tv-n biztos még szebb lehet .
Ajánlom annak,aki még nem látta,- képminőség miatt- mi a véleménye róla? Maga a film nekem annyira nem jött be.
Nekem a Philipsen is nagyon bejött, 4 éves ide vagy oda a TV. Szóval ez nagy igazság amit írtál. -
Tyrone89
senior tag
Az Avatar 2. részéből készítettem egy új verziót, lesz benne DV is
-
sting2
addikt
válasz
Atomgeszi
üzenetére
Tudom.
Azért is rugózok rajta.
Harmadik 9-es sorozatú Sony LCD idők után keresem az utódot, de már oledezni akarok.
77 vagy 83 coll.
A " felső polc" már anyagilag megterhelő, marad a C5-S90-Soyn 80II.
Utóbbi, az első kettő után jön minden tesztben...
Csak filmes használatra nem lenne dilemma, 80II
60% film, 40 % playstation felállásban meg szemellenzős az aki nem szemezik a másik kettővel is.
Tesztek szerint.. -
sting2
addikt
Olvasva a fórumot, nekem az jön le, hogy az LG azért hasít mert 5 ev a gari - amelyre elég nagy valószínűséggel szükség is lesz, de "kevésbé " nyűgözi le az embert.
Teszi a dolgát, kiváló mindenes.
A csere panelja még nagyobb zsákbamacska.- C sorozat
.
A Samu a QD teknó okán, szebb, ragyogóbb, hatásvadászabb.
Viszont, huncutabb is.
3 év gari, anomáliák sokasága, itt, ott, kevesebb mint a konkurens. - 90. sorozat.Nehéz ügy..
-
Sasi001
őstag
-
patrikcoc
senior tag
válasz
alaves
üzenetére
B7, B9, CX, mind rohadt nálam… Van még egy C4, ami 1 éves, még hibátlan. De már elvileg ezeknél is kezd előjönni a hiba. Az utódja szerintem S95F lesz, nem szeretnék már szívni minden évben a panelcserékkel… Csak attól félek ott meg más hiba jön ki, alaplapi/táphibákra szoktak panaszkodni redditen.
-
alaves
addikt
válasz
lala666
üzenetére
Most láttam reddit-en egy C4-est is képernyőszéli halott pixelekkel sajnos. G3/G4 másik gyártósor, lehet ott már nem lesz ilyen gond, G5-nél meg főleg. Még jó, hogy ilyen jó a garanciális hozzáállás. Akik pedig tartanak ettől, nekik ott vannak a QD-OLED kijelzős modellek.
-
Rinkasime
tag
Végem van.. ez egy refurbished darab a digmától. Nincs garim
-
alaves
addikt
válasz
ferenck
üzenetére
Philips OLED-ek figyelmeztetése a szoftverben, örülj neki.
Egyébként pontosan 12 óra folyamatos üzem után dobja föl az ablakot (OLED754-en, azóta lehet hogy változás volt), hogy kikapcsol a TV, mert 10 perces frissítésre van szükség és visszaszámol későbbre halasztás opcióval. Azonban, ha ezt párszor halasztod (nem számít hogy napok, hetek köztes idővel), akkor jön egy másik fajta üzenet ablak kicsit erősebb szöveggel a frissítésre vonatkozóan és már nincs halasztó lehetőség, csak a "most" gombbal azonnal kikapcsolod, vagy megvárod amíg visszaszámolás végén kikapcsol (nyilván pár másodperc múlva visszakapcsolható így is). -
Rinkasime
tag
Skacok ez milehet?
LG C3 -
Sziasztok. Volt egy Philips 48OLED806 készülékem. Amíg nálam volt, kb. 3-4 hetente egyszer kérte, hogy hagyjam képernyő tisztítást lefutni. Odaadtam egy rokonomnak, azt mondja, hogy szinte minden este 10 óra felé feldobja az ablakot, hogy futtatná a tisztítást. Engedi, mégis másnap újra megjelenik. Más is tapasztalt ilyet? Én csak streaming nézésre használtam, a rokon pedig csak kábel tv adásokat néz. Lehet valamit tenni ellene?
-
bikerfun
tag
kérdeztem a nejem..... Női szakvélemény.... most nincsenek fekete pöttyök....
mondom köszi..... szóval majd este csekkolom...
-
bikerfun
tag
Sziasztok!
na ez gyors volt... .ma reggel beszéltem a szervizzel a G2 képernyő csere miatt, erre vissza hívott a srác hogy mégis van panel raktáron és már ma délután ki is cserélte

Ilyen gyors gari ügyintézést még nem láttam.
Sajnos nem tudtam vele beszélni így személyesen , mert nejem intézte.... de kész lett minden esetre 1 nap alatt.
-
KD6-3.7
őstag
válasz
SaitoX
üzenetére
Ja tehát, hogy hiába a glossy panel így is jobb a Samsung, mint az LG. Értem.
Ez nálam kimaradt.Mikyen monitorod, TV-d van, volt?
Nekem egy alap edge LED-es Tv-t valtott az OLED, azon, ha HDR tartalmat nézünk akkor csak emelt a fenyerőn és kb ennyi meg kifakultak a színek, mert nem tudta kézelni rendesen a jelet. (Pedig HDR képes TV-nek árulták)

Van, hogy sorozatot nézünk és a nappaliból bevonulva a hálószobai TV-hez (alvás előtt belefér meg 1 epizód)
Ég es föld...kontraszt, a színek, a sötét részeken a részletek mind-mind elvesznek a régi TV-n, annyi, hogy a szemed kiég tőle. Egy normális TV már ezt tudja kezelni, főleg ezek az újabb, de akar pár éves OLED is.
Szal' high dinamic range nem egyelőre a nagy fényerővel azt jól van.
De ezt a részt majd te tudod, bár steaming-en nehéz lesz elkerülni, mert kb. minden is mar HDR-ben van fent. -
alaves
addikt
válasz
bmakszim
üzenetére
- 'Eszközápolás' menüből
- TV reboot: bekapcs. állapotban 5 mp-ig nyomni a táv.-on a kikapcs.-ot, amíg a TV újraindul (két kattanás). Időnként egyébként is érdemes elvégezni.
3 percet várni, amíg betölt teljesen a rendszer utána:
- TV min. 2 perces áramtalanítása.
Ha egyik sem vezet eredményre, akkor TV 'gyári visszaállítás' szükséges. -
alaves
addikt
válasz
TungurKnivur
üzenetére
Ha 50" a max., akkor 48" OLED-et vennék, jelentősen szebb a TV adás (film, sport, természetfilm, stb.) is rajta. Pl. Samsung 48S90F 250 eFt-ért (az előző link vagy saját magad kuponozva).
-
LCD, MiniLED, stb.- van saját topikja
TV vétel megbeszélésre a Milyen TV-t vegyek topik.
Ez itt az OLED TV topik, ezekről folyik szakmai megbeszélés, kérjük ezt figyelembe venni. A nem topik témába vágó és kapcsolodó off hozzászólások ezután törlésre kerülnek.
Köszönjük az együttműködést! -
SaitoX
tag
válasz
KD6-3.7
üzenetére
Rtings, illetve fórumokat olvasva pedig egyértelműen az jön le, hogy a Samsung (glossy) panelek tükröződése sokkal jobb, mint az LG C széria.
A matt kijelzőről már sokkal jobban megoszlanak a vélemények. Emiatt is részben vonzó számomra az S85F.
Elhiszem, hogy van olyan HDR film/játék, ami jó, de én több TV-n (QLED, OLED), 10 év alatt még nem nagyon találkoztam olyannal, ahol különösebben tetszett volna, sok esetben csak azt éreztem, hogy világosabb lett tőle a kép ami egy idő után inkább zavaró.
Illetve amint írtam a tartalmak nagy része amit nézek/játszok nem is támogatja natívan. Az viszont tény, hogy a jövőre nézve érdemes lehet foglalkozni a HDR-rel, de elsősorban így is az SDR érdekelne. -
so_ha
senior tag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
"lcd-n szemmel nem látszik ennyire"
Pláne annak, aki nem tudja hogy mit kellene látnia, vagy nincs összehasonlítási alapja.
Ettől még senkit sem akarok megtéríteni, mindenki legyen boldog a saját döntésével. -
so_ha
senior tag
válasz
TungurKnivur
üzenetére
"direkt beállított/eltorzított képek voltak"
Csak a technológia sajátosságait ábrázolta, még ha ez téged nem is érdekel."új tévé vásárlásához gyűjtök infókat"
Te nem infókat keresel, csak fórumos megerősítést ahhoz, amit kitaláltál magadnak. -
Csandi
addikt
válasz
TungurKnivur
üzenetére
Ez egy sokkal jobb komment volt mint az eddigiek szerintem. TV adás nézésre én sem vennék OLED-et. Nálunk több mint 10 éve nincs is TV adás előfizu, ha volt vmi doboz be se kötüttük, csak streaming meg virágbolt.
TV adás amilyen szar minőségű, OLED-el inkább csak zavaró lenne.
-
TungurKnivur
csendes tag
válasz
Csandi
üzenetére
Nyilván ár/érték arányban a legjobb minőséget keresem a saját szokásainknak megfelelő opciók közül, így az oled is felmerült. De mivel nem játszunk és zömmel sima tévéadást nézünk, így nem igazán tudnánk az érzékelhető előnyeit kihasználni. Ezen nem kell besértődni.
Peace. -
Csandi
addikt
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Nekünk volt FALD-os LCD (Sony XH90) és azon brutálisan látszott, feliratos filmnél a felirat körül bebloomolt az egész képernyő alja.
Egy miniled sok zónával ennél nyilván jobb, de közel sem OLED.
-
Csandi
addikt
válasz
TungurKnivur
üzenetére
A 65 egy jó méret mert ott még arányosan találkozik az ár/érték. 65 fölött elkezd minden extra inch jóval drágább lenni mint előtte. Ettől függetlenül a minél nagyobb mindig jobb (kivéve ha 20 centiről nézed persze), de én 65 alá nem mennék ha nem monitornak veszi az ember, vagy nem tényleg brutál közelről nézi. Már a legelső LCD TV-nk is dobozosról váltva 55-ös volt, azért onnan csak feljebb lép az ember 15-20 évvel később
Aki pedig teheti menjen csak 65 fölé is, jobb is lesz.
Szóval a 65 most mondjuk a sweetspot. -
KD6-3.7
őstag
válasz
SaitoX
üzenetére
Saját tapasztalatom, hogy a HDR az nem mindig a nagy fényerőt jelenti (papíron sem)
Van, hogy tõk sötét a film és max a gyertya fénye, zseblampa stb. aminek kell, hogy legyen fényereje az pop-up-ol ki.A Samungnak meg pont nem glossy a felületet hanem mattabb ami kevésbé tükröződik.
-
Csandi
addikt
válasz
TungurKnivur
üzenetére
Engem nem zavar. Az zavar, hogy azt hiszed senkit nem érdekel és ebben hangos is vagy. Ha neked nem kell a jobb minőség oké, de akkor nem is kell irogatni a topikba.
Az OLED vs miniledről amit írtál meg csak nettó nem igaz. -
ρσгτσ
addikt
válasz
SaitoX
üzenetére
Játéknál, ha nincs normális HDR, ami azért előfordul, nem is érdemes erőltetni. Kényszeríteni meg végképp nem. Szóval tényleg van hogy jobb SDR -ben. De azért normális minőségű készüléknél a HDR nagyon szépen néz ki. Igaz ez játékra vagy filmre is.
Ezekre én biztosan OLED -et vennék. Csak azért kérdeztem, mert meghatározó a felhasználói szokás. Gamingnél, streamingnél, de főleg Plex -es mókánal fontos a készülék HDR képessége. Nyilván megfelelő tartalomnál.
Szerk.:
Egy letöltött tartalom és egy stremaing között is óriási különbség lehet. -
SaitoX
tag
válasz
ρσгτσ
üzenetére
Azt mondjuk nem tudom milyenek a felhasználói igények, de lehet csak elkerülte a figyelmem. Ha az a cél, hogy csak normál TV adás megy rajta, arra én nem biztos, hogy OLED -et vennék
Gondolkodtam minileden is, de tesztek alapján mindenhol az jött le, hogy az OLED jobb választás, illetve eddig is LG C8 volt, tehát félek a nem-OLED visszaesés lenne.
Elsősorban Plex / netes stream-eket nézek rajta, játszani pedig vegyesen (Switch, PC, PS5, bár az utóbbin sokszor inkább PS4 / régebbi, classic játékokkal).
HDR nekem sose jött be, pedig próbáltam mindenféle beállítással, SDR-ben természetesebbnek érzem a színeket, illetve nem szeretem a HDR-nél ha túl fényes / vakító, de kinek mi
épp ezért PC/PS5-nél sem szoktam erőltetni, max olyan játéknál kapcsolom be, ami natívan támogatja (ott se mindig), de a legtöbb játék amivel játszom amúgy sem támogatja. Switch-nél, ill egy régi játékoknál szintén nincs HDR.Szóval ezek miatt írtam, hogy 99%-ban SDR a szempont, HDR nem igazán fogott meg, ezelőtt Samsung QLED TV-m volt, de azon sem tetszett jobban.
Amúgy ami miatt vonzóbbnak érezném még az S85F-et, az a glossy kijelző, valamiért neten az emberek 90%-a ezt preferálja és a Samsung ebben állítólag nagyon a toppon van és jobb mint az LG-k. S95F ugyebár matt, amiről nagyon megoszlanak a vélemények, bár sokan mondják, hogy egyáltalán nem zavaró / nem észrevehető, sokak szerint meg ez a legrosszabb

-
TungurKnivur
csendes tag
válasz
so_ha
üzenetére
A linkelt videóban direkt beállított/eltorzított képek voltak a különbségek felnagyítására. Ez aztán marhára független...
mi csak pro/kontra szeretnénk tájékoztatni
Se a pro-t, se a valid tájékoztatást nem érzékeltem...
Azt meg már írtam, hogy új tévé vásárlásához gyűjtök infókat. -
bmakszim
őstag
Ma már másodjára jön elő nálam az ebben a reddit posztban is említett hibajelenség a decemberben vásárolt S90F-emen.
Piros kör alakú foltok jelennek meg jellemzően a TV saját UI felületein, de elvétve a Disney+ appban is kipirosodik néhány pixel.
Más is találkozott már ilyennel?
-
Csandi
addikt
válasz
TungurKnivur
üzenetére
Ha téged nem zavar minek fórumozol itt? Aki OLED-et vesz ad a képminőségre.
-
so_ha
senior tag
válasz
TungurKnivur
üzenetére
"Köszi az LG-reklámot"
Sajnálom, hogy nem ismered az egyik leghitelesebb független szakértőt ... de ez legyen a te bajod."Felesleges görcsölnöd rajta, nem különösebben érdekel a műszaki háttér "
Ha valaki itt görcsöl, az te vagy, mi csak pro/kontra szeretnénk tájékoztatni, de úgy látszik lepattan rólad minden. Ha meg nem érdekel a műszaki háttér, akkor nem értem, hogy mit keresel egy ilyen fórumon? -
lala666
őstag
válasz
TungurKnivur
üzenetére
Akkor te most miért vagy itt, ha csak trollkodni az nem szükséges.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
TungurKnivur
üzenetére
Ez LCD -re is igaz lehet, hogy kisebb modellek nem teljesen egyeznek meg az 55 col feletti modellekkel. Plusz van szórás a panel szempontjából, hogy mennyire homogén. Amit meg néhány gyártó élből elutasít, mint garanciális kötelezettség. Mivel a "technológia sajátossága".
Például az említett Samsung vagy TCL sem túl korrekt e tekintetben.
A többire már feljebb válaszoltam.
-
KD6-3.7
őstag
válasz
TungurKnivur
üzenetére
Senki sem mondta, hogy az általad példának hozott modellek nem jó alternatívák.
Lehetne ezt magyarázni, de nem fogom...kicsit el vagy tévedve már ne is haragudj.
A berakott képeken szemléltetve van a technológiák közötti különbség. Megnézed, levonod a következtetést és megveszed a TV-t amit szeretnél.Ez OLED TV topic. A "Milyen TV-t vegyek?" -be ez elfér, de nem itt.
-
TungurKnivur
csendes tag
válasz
KD6-3.7
üzenetére
Nem én sarkítottam ki, több tucat tesztet, összehasonlítást, többszáz véleményt olvastam el/néztem meg. A C7K vagy QN90F jó alternatívának tűnnek kevesebb kompromisszummal. A felhasználók 98%-át az érdekli, hogy ne tükröződjön a kép, élénk és valósághoz közelebbi színek legyen és világos/megvilágított szobában se legyen fakóbb a hatás, nem szakbarbár és szemmel alig észrevehető apróságok. A csúcsmodelleknél (G53, S95) biztos nagyobb difik vannak nagy méretnél, de annyit nem ér meg számomra egy hétköznapi tévézés.
Ráadásul kisebb méretben (50" alatt) eléggé hajlamosak mindenből a gyengébb minőségű összetevőket beletenni azonos típusnál (ezért se igazak sokszor az ajnározó tesztek), nagyobbra meg nincs szükségem. -
ρσгτσ
addikt
válasz
SaitoX
üzenetére
SDR -nél amúgy is felesleges feltolni, ha csak a környezeti fény nem indokolja. De a panel védelmében amúgy is jobb az alacsonyabb a fényerő ebben a módban.
Viszont az embernek változnak az igényei. Ha valaki jobb TV -t vesz, esélyes, hogy az igényei is magasabbak lesznek. Lehet csak később, ezért szerintem érdemes megfontolni az S95F -et. Streaming, YouTube, külső eszközről filmek lejátszása, ezeknél azért lesz különbség, ha a tartalom is megfelelő.
Persze én nem akarlak rábeszélni a drágább TV -re. Főleg, ha jellemzően SDR megy rajta. Csak a magam nevében beszélek.
Szerk.:
Azt mondjuk nem tudom milyenek a felhasználói igények, de lehet csak elkerülte a figyelmem. Ha az a cél, hogy csak normál TV adás megy rajta, arra én nem biztos, hogy OLED -et vennék. -
KD6-3.7
őstag
válasz
TungurKnivur
üzenetére
Valamit félre értettél.
Konkrétan elmondja az embera videóban, hogy OLED vs. MiniLED LCD és melyik hogyan működik + ott van a 2 TV egymás mellett...azt fotózta ki a kolléga.
Nincs ebben semmi új. Nem LG-t reklámozta. Miről beszélsz?
-
szkutyi
addikt
válasz
TungurKnivur
üzenetére
Ez bolhányi?
. Tv-ről van szó, amit az ember a megjelenitője miatt választ, nem masért..nem, nem bolhányi...igen még nem elérhető átlag ember számára, de már több tucat mini LED elérheto...ami még ilyen szinten sincs mint a képen lathatóak...
Ha nem zavar a kép milyensége, akkor igazából full felesleges neked itt olvasgatni és kötekedni... -
TungurKnivur
csendes tag
válasz
so_ha
üzenetére
Köszi az LG-reklámot
, nagyon hiteles
. Valahogy így kell elefánttá nagyítani bolhányi különbségeket
. Amúgy ezek még kb piacon se lévő technológiák (hétköznapi emberek számára), így piszkosul releváns...
Felesleges görcsölnöd rajta, nem különösebben érdekel a műszaki háttér és olyat se írtam, hogy a miniledek képe hitelesebb lenne az olednél...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A50 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új DELL UltraSharp U2722DE 27" monitor QHD LCD IPS 27% ÁFÁs
- CSX 2x2GB (4GB) DDR2 800 MHz kit
- iPhone 14 Plus 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4308, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Ajánlom annak,aki még nem látta,- képminőség miatt- mi a véleménye róla? Maga a film nekem annyira nem jött be.
Skacok ez milehet?
Ez nálam kimaradt.

Vhiktor