Hirdetés
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- Dollármilliárdokért csábított el Zuckerberg egy kínai Manust
- Új versenyző áll rajtvonalhoz a tápok világában
- Tiltott témává tenné Kína az öngyilkosságot az AI számára
- Hálózati sebességre gyúrt a Minisforum új mini-munkaállomása
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- Milyen házat vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Steam Deck
- Autós kamerák
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Melyik tápegységet vegyem?
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
alaves
addikt
válasz
Vhiktor
üzenetére
Jelenleg az LG-nél azért nem állítható a színtér PC HDMI ikonmódban, mert fixálja 'auto'-ra SDR/HDR is (még akkor is ha szürkén 'natív' felirat van). Tehát SDR win-nél a natív is sRGB-re van leképezve, ezért nem túlszaturált (ikon nem neon, fotók helyesek, UI is rendben). HDR win esetén DCI-P3-ra mappel (HDR játék pontos, win UI nem világít, bőrszínek is rendben).
Ezért nem jó Samsung-on sem átállítani 'auto'-ról, mert dupla színkezelés lesz, mindenképpen elromlik a helyes szín megjelenítés (kalibrálás nélküli eredmény):
Samsung:
SDR (BT.709-hez)
Beállítás/Színtér viselkedése/Pontosság BT.709/Képi hatás:
Auto/Bemeneti standardhoz igazít/Legjobb/Természetes, pontos
Normal/Kicsit szélesebb színtér/Közepes/Élénkebb, de nem szabványos
Natív/Maximális TV gamut/Pontatlan/Legtelítettebb/ túlzóHDR
Beállítás/Mit céloz/HDR pontosság/Képi hatás
Auto/DCI-P3 (BT.2020-n belül)/Kiváló/Természetes, filmes
Normal/Szélesebb P3/Közepes/Élénkebb
Native/Panel max gamut/Gyenge/TúlszaturáltSamsung PC+játék mód esetén az 'auto' színtér nem teljesen szabványos.
A TV enyhén szélesebbre nyitja a gamutot, mint sRGB/DCI-P3, nem használ teljes CMS/gamut clampet:
PC ikon → 4:4:4, kevesebb feldolgozás
Game Mode → még kevesebb színkorrekció
A TV nem végzi el a teljes színleképezést, ezért: vörös/zöld túllő, globális szaturáció magas. Ezért itt a Samsung-nál a szín csúszka valójában „gamut gain”, a szín nem egyszerű telítettség, hanem a színtér méretét skálázza. Auto beállítás esetén is szín 25 helyett 15 (max.18) a helyes. -
robiii32
csendes tag
Sziasztok. A héten megérkezett az LG 55OLEDC5 tv. Először mini-ledes tv-ben gondolkodtam, de a teszt videók és a sok pozitív vélemény meggyőzött arról, hogy nekem egy OLED tv kell. Hát megérte azt a plusz pénzt ez a tv. Élmény rajta filmet és sorozatot nézni.
-
Gicz
addikt
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Asztalon használod monitorként? Ha ige, töltenél fel képet, hogy "mekkora" ? 42C2-t használok monitornak, jó lett volna ha lett volna 42G5 idén, de nem csináltak ekkora méretben, és a 48G5 is jó lehetne, de az már lehet túl nagy lenne.
-
Tyrone89
senior tag
ha a Jó Isten is úgy akarja, talán holnap elkészülök a Transformers Age of Extinction IMAX változatával.
-
alaves
addikt
válasz
Vhiktor
üzenetére
C1-en biztosan jó volt SDR-ben auto-n HDMI-PC/Játékopt. mód-al. HDR-ben nem emlékszem, de szerintem ott is. Nem gondolnám, hogy azóta elrontották, bár minden lehet. Véletlenül nem arra emlékszel, hogy B7 idejében még nem volt PC ikonmód, hanem kézzel kellett beírni a PC-t. Nem emlékszem, de akkor lehet, hogy volt ilyen probléma, nálam sima HDMI módban ment, úgy jó volt.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Pc címke emlékeim szerint amigy is wide gamutba teszi, ami nem jo minden esetben.
-
alaves
addikt
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Amiket nem lehet állítani HDMI-PC/Játékopt. módban, arra nincs is szükség (egyébként filmmakerben sem). OLED-en meg pláne nem.
Ui.: egy-egy új technika vásárlása után mindíg kipróbálom ezeket a "képjavító" opciókat (élesség, din.kontr., din.szín, mozgásjav., stb.). Előszörre van amikor jóna tűnhet, de ált. fél óra múlva meglátom a sok hibát és képrontást, ezért ki is kapcsolok mindent. Legutóbb a JMGO N1S 4k-n néztem ezeket, azon is az lett a végeredmény, hogy minden: ki, pedig az csak egy belépő rgb lézer projektor.
-
bikerfun
csendes tag
Sziasztok!
Biztos írtátok már ... de léci írja meg valaki mit tudok tenni.
Lg G2 oled recsegő hang van a frissítés óta.
Mit tudok tenni ez ügyben ?Illetve kb 2 éve van meg, általában este szoktunk egy órát tv-ni.
Szóval nincs szét hajtva.Szerintetek mennyiért lehetne eladni ?
Lg 55g2.
Köszi!
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Ha nem kell a teljes chroma átvitel akkor tedd csak játékodmodba pc címke nélkül, lesz alacsony input lag meg minden mas.
-
T0mBd1gg3R
veterán
Tudtok valami jó beállításokat linkelni PC-s használathoz? Mert mindenhol a Filmmaker módot ajánlják, de PC-hez meg jó lenne az inputlag mentesség, tehát PC-re állítani a bemenetet meg godnolom Játékoptimalizáció üzemmódot beállítani. De akkor meg nem lehet olyanokat állítani, mint kontraszt, színmélység, élesség, szuperfelbontás (upscale), zajcsökkentés
-
Partz
senior tag
Samsungról eddig nem esett szó, úgy néz ki a csúcs S99H qd-oled a fent említett 3. generációs perovszkit alapú quantum-dotokat fogja alkalmazni.
Ez annyit jelent a bt.2020 színtér 95% feletti tartományban mozoghat ezen az új kijelzőn, megemelt fényerő mellett.Közel 2 hónapja lehet tudni a dél-koreai SN-Display CES díjat nyert, gyanúsak voltak nekem. Egyre izgisebb ez az idei CES.

-
Sasi001
őstag
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Az egyszerű. Sehogy.
-
hockeyapu
senior tag
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
A telefonodon telepítsd az LG thinQ-t regelj lépj be és és menj rá a kis házacskára a távon !
-
LG C4 esetén állítható az Optikai PCM és LPCM ?
Nem találtam...
HiFi van csatlakoztatva (TV Optika ---> HiFi 2x RCA) ilyen eszközzel: [kép]
De gondolkodom egy 192 kHz -s átalakító vásárlásán is...hátha azzal jobb volna, ha nincs a TV-n ilyen PCM / LPCM beállítás...
-
hockeyapu
senior tag
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Telepítsd az LG ThinQ app-ot és regelj be !
-
Sasi001
őstag
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Ha telefonon belépsz akkor elvileg a tv-n is be leszel jelentkezve. Hogyan is tudhatnál bármit letölteni vagy telepíteni egy áruházból ha nem vagy bejelentkezve?
-
hockeyapu
senior tag
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Telefonon lépj be és minden OK !
-
so_ha
senior tag
válasz
M@trixfan
üzenetére
Az itt említett cikk (illetve fénykép) szerint igen (G697).
De ahogy Partz írta, egy hét múlva okosabbak leszünk. -
Partz
senior tag
válasz
so_ha
üzenetére
"100% Color fidelity & color volume"
Na ez az a rész, amit csak RGB struktúrájú pixelekkel lehet teljesíteni. Reméljük nem csak marketing duma.
"Ultra High Brightness (Up to 3.9x Brighter)"
Ezt általában az adott év B szériájához mérik. Ha a tavalyi modellekből indulunk ki (ott 3x-os szorzó volt), ez olyan 3000-3500 nit közti csúcs fényt jelentene G6 esetén, kalibrálva.
Viszont itt jön képbe, hogy ekkora fényerő növekedés fehér alpixel nélkül woled rétegezéssel elég necces.Egy hét és minden kiderül, idén újra az LG Display divízió is kint lesz CES-en, szóval pontos technikai részleteket is megtudhatunk az alkalmazott paneltechnológiáról.
-
so_ha
senior tag
válasz
eL Geri
üzenetére
Korábban már volt egy "Wallpaper" sorozat:
Unboxing The Mind Bending Wallpaper TV -
so_ha
senior tag
válasz
Partz
üzenetére
"Visszatér a W széria is ..."
LG G6 and W6 TV leaks reveal new "Hyper Radiant" OLED panel 2025.12.29.
-
Csandi
addikt
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Gondolom igen.
-
T0mBd1gg3R
veterán
Az teljesen normális, hogy LG tévére nem tudok alkalmazást telepíteni ha nem lépek be LG accounttal?
-
T0mBd1gg3R
veterán
LG TV-n érdemes szoftvert frissíteni vagy csak még több értelmetlen AI és reklám jön vele?
33.21.67 van most
33.22.69 érhető el -
Rp526
aktív tag
Sziasztok!
Ezt a veziót az LG (C5) nem kellene, hogy lejátsza?
RUNTiME.......: 03h 48m 12s
SiZE..........: 117 Gb
ViDEO.CODEC...: HEVC
HDR FORMAT....: Dolby Vision, Version 1.0, dvhe.07.06, BL+EL+RPU
FRAMERATE.....: 23.976
BiTRATE.......: 68 Mbps
RESOLUTiON....: 3840x2160Korábban, mintha úgy olvastam volna, hogy 7es verzió jó, csak 8cas nem? Vagy összekevertem? Köszi!

Szerk.: Láttom összekvertem pont. Zsneiális.. Akkor 8cas kell.
-
Nos urak.
Vettem egy ilyen tisztítót ami monitorhoz nagyon kiváló, de a tv-t nem merem vele letakaritani az itt olvasott (ennyi ilyen olyan tartalmú legyen) dolgok után.
Nagyon légyszives ajánljatok nekem konkrét márkát amivel a tv-tudom takarítani
Van ugye egy Oled és egy Qled is. Olyant szeretnék amivel mind a 2-t lehet "sikálni"
-
válasz
BMdeal
üzenetére
C4 helyett a Philipset venném,ha nincs jelentős árkülönbség, azt kizárnám a helyedben. mert kb egy kategória a két Tv, a szervíz ugyan az a két márkának Magyarországon, van Ambilight legújabb Ambi +, és teljes DTS és Dolby vision + HDR, támogatás jobb hang, szerintem kíváló fém táv háttérvilágítással,( Dovi van C4 nél is, Samunál nincs). helyedben a Samu és a Philips közt gondolkodnék hogy csökkentsük a kört.
-
-
BMdeal
csendes tag
válasz
Vhiktor
üzenetére
Köszönöm a lényegre törő, tömör választ!
Ha nem csak a képminőséget vesszük alapul akkor szoftveres háttere és kezelési felülete milyen a Samsung-nak a másik kettőhöz képest?
Ami még számomra nagyon tetszett a Philips esetén az Ambilight volt.
Ezért is érdekelt volna egy sorrend a készülékek között. -
Gtaati
őstag
Helló!
Tudnátok segíteni, hogy Xbox series S-t illetve a Cambridge audio CXUHD-t a leendő 77c51la mely hdmi portjaira érdemes csatlakoztatni? Köszönöm!
-
Partz
senior tag
válasz
so_ha
üzenetére
Nagyon sok van még az oled-ben, már most könnyen tudnának 10 000 nites nagy méretű kijelzőket gyártani. Gondolom energetikai és biztonsági okai vannak, hogy nem teszik.
Jelenleg a 2. generációs (ph) oled anyagokat vezetik be széleskörűen, de a háttérben már 4. generációs fejlesztések zajlanak.
A quantum-dotok terjedése ezt meghatványozhatja idővel. Olcsóbb-egyszerűbb az előállításuk, mint az oled-nek. Pontosabb szűkebb csúcs fény tartományokkal bírnak, oled sajnos 90% bt.2020 körüli limitet tud (jelenleg).
Az oled tartósságáról még ennyi "Az OLED tv jobban bírja, mint az LCD". Ezt már írogatom itt pár éve, hogy gyakorlatilag megelőzték az inorganikus led-eket.
-
BMdeal
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.
Régebbi típusú 55"-os készülékről váltanék 65"-ra és az alábbi modellek lennének számomra elérhetőek most viszonylag kedvező áron:
(nagyságrendileg kb: ugyan annyiba kerülne mindhárom modell, max. 30E-en belül)LG C4 65"
Samsung S95D 65"
Philips 809 65"A család minden tagjának felhasználását figyelembe véve azt tudom mondani, hogy hagyományos TV adás szinte nem
menne rajta.
Inkább filmnézés-mozizás + streaming (Netflix, Disney,) 75%
XBOX játék 25%Pro-kontra melyik lenne a leginkább ajánlott?
Mi lenne a sorrend a 3 készülék esetében?Előre is köszönöm a segítséget
-
Partz
senior tag
válasz
KTTech
üzenetére
Ez kizárólag a jelenleg használt "photo luminescens" fényre reagáló (qd-oled-ben is használt) quantum-dotokra jellemző.
A fejlesztések alatt álló "elctro luminescens" quantum dot-ok, ezt teljesen kizárják.Egyébként már több 100 000 nitre képesek ezek az anyagok labor körülmények közt, rövid ideig. Tényleg ez a jövő, gen3 (perovszkit) alapú anyagokkal már most 95-100% közti bt.2020 színtérnél járnak.
Azt gondolom ezt használja majd a TCL is az új "SQD" X11L szériánál, ugyan azt a színteret biztosítja, mint az rgb miniled-es megoldások.Határozottan cáfolom. Az elmúlt 1-2 évben Mutatott már be számos ilyen prototípus kijelzőt kivilágított kiállításokon a Samsung, TCL is. Teljesen mentesek voltak a qd-oled-ben tapasztalt derengéstől.

-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Mekkelek22
üzenetére
Film vagy filmmaker képmód és az energiatakarékosságot kapcsold ki, valamint a környezeti fényérzékelőt is.
-
Mekkelek22
lelkes újonc
Sziasztok!
Ma megvásároltam életem első Oled TV jét.
Samsung S90F re esett a választás.
Szeretném a legjobbat kihozni a TV ből.
Tudnátok ajánlani beállításokat vagy,hogy hol keressek megfelelő oldalt ahol megfelelően beállíthatom az ideális kép minőséghez?Illetve mit tehetek annak érdekében minél tartósabb maradjon a TV?Mire érdemes figyelnem?
-
FireShadow
senior tag
[Átrakom másik topikba]
-
KTTech
veterán
válasz
so_ha
üzenetére
A QD teljesen mindegy, miből épül fel, az a lényeg (a QDEL a gerjesztés módján változtatna, nem látható tartományú kék fényt alakítana át teljes spektrumúra, hanem öngerjesztő lenne), hogy látható fényre is aktiválódik mivel másképp nem tudna látható tartományú fényt kibocsátani, emiatt ha nem teljesen sötét a környezet, a fekete sem lesz tökéletesen fekete, ahogy az MLA (MLA+) paneles LG-knél sem, ahol nem az OLED panel veri vissza a fényt, hanem a több 10 millió lencse.
A QD-nél nem használnak polárszűrőt sem, ami segítene a problémán - bizonyos szintig - mert a szűrő legjobb esetben is közel felezné a panel fényerejét (komolyabb szűrők ennél többet is elvennének).
Ettől függetlenül, sötétben jelenleg nincs jobb a QD-OLED-nél.
-
so_ha
senior tag
válasz
KTTech
üzenetére
"A QD-t el kellene felejteni ..."
Nem biztos, hogy ugyanarról beszélünk, én az elsőt említettem:
"... a QDEL-re mondták/írták, hogy a TV-k "Szent Grálja""
QDEL = Quantum Dot Electroluminescent (pixelei nem organikus anyagokból épülnek fel)
QD-OLED = Quantum Dot Organic Light Emitting Diode (kvantumpontos organikusan kibocsátó dióda) -
Sasi001
őstag
válasz
KTTech
üzenetére
Ez szimplán így nem igaz. Mindkettőt használtam, basználom. Enyhén megvilágított helyiségben sem látsz még változást. Ha pedig nagyobb a fény a woled-nél tükröződés látható mely területeken semmit nem látsz a képből. Az s95d-nél pl. tökéletesen látod akkor is a képet még ha emelkedett a fekete akkor is, viszont ahhoz kevés az enyhe fény, attól jóval több kell. Azonkívül lényegesen szebb a kép a qd-oled-nél.
-
Csandi
addikt
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Én desztvíz + mikroszálassal tisztít a glossy qd oled monitorom, mindent leszed és nem hagy foltot. Ha valamit nem szedne le akkor ahogy írták etanol.
-
alaves
addikt
válasz
Pro Koryak
üzenetére
MSI [link] 70% etanol 5*, alul QD-OLED monitor listával. Más tisztítót nem ajánlok.
-
Pro Koryak
addikt
Qd-oled monitorok - MSI, Asus ...stb - tisztítása is olyan kényes, mint a Samsung qd-oled tévéké vagy ezeknél a glossy külső réteg miatt simán tisztítható pl. mikroszálas kendővel?
Új hozzászólás Aktív témák
- LG OLED EVO 55 G1 GALERY design
- ÚJ Samsung OLED 4K 65S90F Vision AI Smart TV (2025) 55S90F 77S90F 83S90F 3év ÁRGARANCIA
- Hisense 65A85H 4K Ultra HD Smart Dolby Vision IQ , Dolby Atmos 120Hz Gaming OLED TV
- Karácsonyi Akció ! PHILIPS Ambilight 48OLED759/12 4K OLED Smart 120Hz Gaming TV
- SAMSUNG (QE55S95BATXXN) 140CM 4K OLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- Azonnali készpénzes Intel i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4125
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2998, 100% Akksi
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest