Hirdetés
- Felzárkóztatná a HDD-ket az SSD-khez a Western Digital
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- SSD kibeszélő
- Home server / házi szerver építése
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
bmakszim
őstag
válasz
Sasi001
üzenetére
Hát azt én se gondolom, hogy tökéletes lenne, de nagyon nincs messze az igazságtól sem. Alapból elég szar, túl hideg, a normál módú fehéregyensúly. Így viszont nagyon közel van a híresen színhelyes, gyárilag kalibrált laptopom kijelzőjéhez.
Kíváncsi volnék, ha valakinek van gyárilag kalibrált TV-je, vagy ilyen műszere, nála azzal összehasonlítva mit eredményez. -
bmakszim
őstag
Mi a vélemény a Samsung TV-ken lévő Smart Calibration funkcióról? Ez elvileg a mobiltelefonod kameráját használva állítja be a fehéregyensúlyt.
WOLED S90F-en próbáltam. Műszerem nincs, de a mini LED kijelzős MacBook Promhoz nagyon hasonló képet eredményezett Normál színtónust használva. -
T.Peter
őstag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Szerintem te is erted, hogy hogy gondoltam. Ha vannak konkret szamok, akkor maris tudok valamit tarsitani ahhoz, amit hallok. A temat amugy elengedhetjuk.
-
alaves
addikt
válasz
pinnacle
üzenetére
Napi többórás erős napfényből lehet probléma éveken keresztül, fokozott degradálódás. Ha pedig pl. egy csíkban éri, mindíg ugyanott akkor ott kifakulás lesz (azonos a beégéssel). Azonos képátlóval hasonlítottad össze? Nem referencia, de a YT-on van sok olyan videó, ahol jobbnak látszik a 4k upscaling, mint az FHD TV-n natívan a 1080p. Ezen szerintem már idejétmúlt gondolkodni vagy egyáltalán figyelembe venni.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
alaves
üzenetére
Köszi! Régebben egyértelműen jobb volt az SD, FHD anyag FHD TV-n, mint 4K-s TV-n, de most is láttam ismerősnél, hogy TCL 55C6K-n nem volt olyan éles a TV adás, mint az én TV-men. Persze lehet ez irreális elvárás, mert képtelenség az FHD natív felbontás minőségét felskálázással hozni.
Elfejtettem, de most is olvasom, hogy direkt napfény nem érheti az Oled TV-t. Ez mennyire igaz? Déli fekvésű a szoba, oldalról telibe veri a nap. -
alaves
addikt
válasz
pinnacle
üzenetére
Az 55Z80-nak egy jó QD-OLED alternatívája lehet a Samsung 55S85F (jelenleg ~270 Ft samsung.hu, 5%+10% kupon + készülékbeszámítás). [link] Ha nem ragaszkodsz a DV-hez.
Azonos képátlójú FHD/UHD TV-n szerintem ugyanúgy néz ki a 1080p/720p/480p anyag, feltételezve hogy azonos a gyártó, illetve hasonlóak az algoritmusok. -
Franky74
aktív tag
válasz
P1eTr0
üzenetére
Szia!
Nekem is az LG 77" G5 volt a kiszemelt tv. A talpat külön kell megvásárolni hozzá. De csak az Lg márkaszervizben Bp-n árulják, személyesen kell megvenni, nem küldik el csomagszállítóval. Utána jártam.
Ezért a múlt pénteki MM akciónál a 83" Lg C5 rendeltem! Az eleve talpas. -
pinnacle
nagyúr
Sziasztok!
Régebben vettem pár 4K-s TV-t, de FHD, SD felvételetek jobban mutattak a régi FHD TV-men. Pár év alatt talán csak fejlődött annyira a technika, hogy már jó a felskálázás. Gondolom még mindig szebb az SD, FHD anyag FHD TV-n, de közelít már 4K-n is. Arra emlékszem, hogy a mozgás megjelenítés a Panasonicon volt a legtermészetesebb. Sony-t akárhogy állítottam, vagy szappanopera vagy darabos volt. Abban kérem a segítségetek, hogy 300k-ért van jobb TV, mint a Panasonic TV-55Z80BEZ? -
Gorgonka
aktív tag
Igen lehet, hogy kicsit rosszul fogalmaztam. Megpróbálom átfogalmazni:
Nyilván ne legyen nagyon doboz hangja. De alapvetően egyik TV-nek sem lesz olyan hangzása, ami "Egy olyan rendes filmezéshez" megfelelő. Szerintem kb ugyan azt tudják ezek. Vannak magas és közép hangok, aztán jóvan. Csodát nem kell várni. Meg vannak a nagyon rossz hangú TV-k, de azoknál fel is szokták tüntetni a tesztekben.
Nekem házimozim ugyan nincs, de van egy normális sztereo erősítőm és hangsugárzóim, azokkal már egészen máshogy szólnak a filmek. -
MM
őstag
válasz
eL Geri
üzenetére
A Samu S90F hangja engem meglepett, kifejezetten bejön.
Ha egyedül bömböltethetem a TV-t, akkor persze megy a hang a HiFi erősítőre, hadd szóljon. De egy "normál" családi filmnézés, vagy ha a gyerekek néznek valami mesét, akkor jól jön, hogy rendes hanjga van a TV-nek, mert nem kell kütyüzni, nincs plusz távirányító. Amellett, hogy szépen szól, fontos, hogy az AI jól kiemeli a beszédhangokat, miközben egész jó alja is van, így nem kell bömböltetni ahhoz, hogy a hang is jó legyen.
#121082 Gorgonka
#121075 Rp526
Szerintem sokunknak (pl. nekem fentiek miatt) fontos azért, hogy a TV-nek leglább elfogadható hangja legyen, ha nem is váltja meg a világot. -
T.Peter
őstag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Ha helyesek a mereseik, akkor a tobbi tesztelo is azt merne. Azt is kozze szoktak tenni, hogy mit es hogyan mernek. Hallas alapjan mindig szubjektiv lesz, de biztosan van ezer masik objektiv teszt amiben meg a Sennheiser-t hoznak ki jobbnak. En teljesen laikus vagyok, nekem segit, ha vannak objektiv szamok ami alapjan el tudom donteni, hogy egyaltalan mit hallok.
-
eL Geri
őstag
Egy nem sokat tapasztalt amatőr véleménye: LG G4 meglepett, hogy egész jó a hangja. Nem vált ki egy házimozit, de rosszabbra számítottam egy ilyen lapos TV-től.
Panasonic plazmám volt előtte, hátulján 6-8 cm-es mély hangszóróval. Az se volt jobb.
-
Pro Koryak
addikt
válasz
T.Peter
üzenetére
Saját hallással viszont egyértelművé válik, ha egy hangfal, hangszóró részletezőbb, nyíltabb, nagyobb teret rajzol, hosszabb a lecsengés...stb.
Pl. soundbar teszteknél a Sennheisert jóval rosszabbra mérik, mint pl. a többi gyártót, érdekes minden más hifi tesztelő meg jóval jobbra hozza ki a Sennheisereket, nem véletlenül!
-
T.Peter
őstag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Konkret meresekre es adatokra tamaszkodni szerintem objektivebb megoldas, mint sajat hallasra ugy, hogy azt sem tudjuk mit kene kihallani. Senki nem vitatja, hogy jobb a pana hangrendszere az alap adatok alapjan, de azon vitatkozni, hogy azon meresek alapjan, amit az rtings odairt miert jobb az lg, nehezen ertheto, amikor a szamok alatamasztjak a vegso pontszamot.
-
T.Peter
őstag
válasz
kolosszus87
üzenetére
Nem arra reagalsz, amit irtam. Az egesz stabot lehulyezed, mert van egy meres, aminek az eredmenye neked nem tetszik, mert nem azt mutatja, amit te latni szeretnel. Szakmailag nem lett semmi megmagyarazva az ertekekkel kapcsolatban, masik, esetleg jobb oldalt meg nem mutattal.
-
Gorgonka
aktív tag
Szerintem ezen kategóriás TV-k esetében a "hangrendszer" a legutolsó szempont. Még a soundbar is szentségtörés, de a TV prüttyögőjét hallgatni meg végképp

-
balou84
tag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Ez oké, de a jó hangzás az nem csak hangerő.
-
balou84
tag
válasz
kolosszus87
üzenetére
Nem azt mondja, hogy jobb hanem hogy nagyobb a hangja.
"projects surprisingly big for a tv"
-
balou84
tag
válasz
kolosszus87
üzenetére
Oké, odaírtam melyik a jobb az adott mérésnél:
Low-Frequency Extension: LG
Std. Dev. @ 70 : LG
69 dB3.05 dBStd. Dev. @ 80 : LG
Std. Dev. @ Max: Panasonic
Max : Panasonic
Dynamic Range Compression: PanasonicEgál, nagyobb értékbeli különbség a két tv között az első háromban van, ahol az LG a jobb. Ez alapján nekem nem tűnik elrugaszkodottnak, hogy az LG-t hozták ki jobbnak, de egy hozzáértő véleménye is érdekes lenne.
-
Rp526
senior tag
Wow.. mai világban, aki ennyit költ a képre, azt gondolnám sosem hallotta még a TV-je hangját mert instant aktív hangfalra, soundbar-ra vagy házimozira köti.
-
kolosszus87
senior tag
válasz
balou84
üzenetére
Belinkelem neked az rtings videós tesztjét G5 vs Z95B összehasonlítását, lapozz a hang részhez, itt konkrétan azt mondja a csóka, hogy a Pana beépített hangrendszere nem helyettesíti a soundbart (bár az olcsóbb sounbarok sztem bőven), de alapvetően jobb mint bármelyik más tévé hangrendszere, LG-t meg letudja annyival h az ilyen vékony készülékekre jellemző hangja van. [link]
-
T.Peter
őstag
válasz
kolosszus87
üzenetére
A szamokat es ertekeket is nezni kene, akkor nyilvanvalo lenne, hogy miert kisebb a pontszama a pananak. Mutathatnal masik oldalt, ami ilyen vagy ennel reszletesebb adatokat es mereseket tesz kozze.
-
-
balou84
tag
válasz
kolosszus87
üzenetére
Szerintem itt te csúsztatsz:
Eleve ez a Z95B rendelkezik a legjobb tv-be integrált hangrendszerrel (más kérdés h van-e erre valakinek szüksége egy jobb soundbar vagy egyéb hangcucc mellett) és a hülye Rtings ezt le is írja
majd:
Azt már én tettem hozzá, a személyes véleményem, hogy a Pana Z95B-jé a legjobb a ma kapható tv-k közül (és nem vagyok ezzel egyedül).
Olyan miatt hülyézed az Rtingset amit le se írtak. Biztos, hogy volt oka amiért az az pontozás jött ki, abban a bekezdésben szerepelnek mérések is, arról azért meghallgatnám valaki hozzáértő véleményét is.
-
válasz
kolosszus87
üzenetére
A 950 nem B&W hangrendszeres, a 910+ OLED igen. [link]
Képminőségben pedig a top kategóriában van a 910 a Tandem OLED panellel. MSRP ára meg bőven alatta.
G5, S95F, 910 szerintem pariban van vele árban meg alatta. -
kolosszus87
senior tag
válasz
balou84
üzenetére
Azt már én tettem hozzá, a személyes véleményem, hogy a Pana Z95B-jé a legjobb a ma kapható tv-k közül (és nem vagyok ezzel egyedül). Ők azt írják, hogy az egyik legjobb hangzású tv, de nem ez a lényeg, hanem a G5-é ehhez képest full átlag, Panaé lényegesen jobb...erre nyomnak egy 7.2-es pontot a Panának hangra és egy 7.6-ost az LG-re...röhej. Nagyon sok tesztet láttam már az rtings-nél más tévéknél is ahol erősen sántít a pontozásuk.
-
balou84
tag
válasz
kolosszus87
üzenetére
Azt hol írja az Rtings, hogy a Z95B rendelkezik a lejobb tv-be integerált hangrendszerrel?

Én azt találtam meg, hogy beépített hangrendszere van és az egyik legjobb hangzású tv.
"However, the Panasonic has a slight edge in PQ EOTF tracking, supports both Dolby Vision and HDR10+ (the LG only supports Dolby Vision), and comes with a built-in sound system that acts as a soundbar. "
"Thanks to the inclusion of a built-in 5.1.2 speaker system, the Panasonic Z95B OLED is one of the best-sounding TVs on the market."
-
hunspikey
őstag
válasz
kolosszus87
üzenetére
A hangot adom, de egyben nem is szempont nálam, önző módon ezért írtam amit írtam. én rég óta rendes nagy rendszerrel tolom, mert szólhat egy ilyen TV bárhogy a maga méreteihez képest, azért az akkor is csak egy nyekergés lesz a subos, nagy álló hangfalas rendszerekhez képest. Mondjuk ha valaki híradót néz akkor nyilván számít, de arra meg tényleg minek ilyen TV? Film buzik úgy is hangrendszerrel tolják.
Kép ügyileg, nem tudja a pana megverni a G5-öt, akkor meg nehezen indokolható a rettenetes felár. Illetve panel gari hogy áll a panánál? Ott is van 5 év?
-
válasz
kolosszus87
üzenetére
Az egyik legjobb,de van azért szerintem még, pl a 900 -as Philipsek a beépített B&W hangrendszerrel brutálisan jól szólnak.
-
kolosszus87
senior tag
válasz
hunspikey
üzenetére
Azért a röhejes Rtings tesztekből nem indulnék ki, ki nem állhatom az Rtings-et, rettenetes következetlen tesztjeik vannak, amit kalibrálás néven művelnek az pedig egy vicc kategória. Szvsz, ár-érték arányban egyértelműen jobb a G5, de ha pénz nem számítana akkor én bizony a Panát venném szó nélkül. Eleve ez a Z95B rendelkezik a legjobb tv-be integrált hangrendszerrel (más kérdés h van-e erre valakinek szüksége egy jobb soundbar vagy egyéb hangcucc mellett) és a hülye Rtings ezt le is írja, majd a hang szekciónál fölpontozza az LG-t a Panához képest, röhej (mennek ám ott is a csúszópénzek egyes gyártóktól).
-
Gorgonka
aktív tag
válasz
consono
üzenetére
#121055 consono
Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy nincs asszony, így a döntés teljes mértékben rajtam múlik
#121056 ρσгτσ
Igen, valahogy nekem sem akaródzik elengedni az OLED-et. Szerintem a C5 vagy esetleg a G5 irányába mozdulok el. Lényegesen magasabb a fényerő, főleg a G5 esetében, bár jól meg is kérik az árát...
TV-t ha nem muszáj nem akarok küldözgetni, mert én nap közben melóban vagyok, szóval nem tudom otthon várni a futárt, az átvételhez így is plusz órákat kell gyűjtögetnem
.
Jó lett volna az egyel nagyobb méret, de szerintem többet ér a képminőség, mint a méret. A 65-ös OLED ára meg már kívül esik a komfort zónámon. Főleg, hogy leginkább hétvégén megy többet, hétköznap általában egy részt szoktam megnézni valami sorozatból. Többre nincs idő, mert olvasni is kell lefekvés előtt. -
P1eTr0
aktív tag
Sziasztok!
Hosszú kihagyás után tértem vissza, igaz néha-néha beleolvastam a hozzászólásokba, bár ennek ellenére is vannak kérdéseim. Pici háttérinfó, csak hogy minden is tiszta legyen.
Jelenleg egy Panasonic JZ2000-es TV-m van, 65"-os méretben, de 4 év után úgy gondoltam, miért ne legyen nagyobb... A készüléket - szerintem - nem nagyon lehet eladni, legalábbis én körülményesnek érzem, és nem biztos, hogy akkora összeget kapnék értem, amiért megérné. Így az a megoldás jött szembe, családon belül jó lesz még. Ez a rész nagyjából rendben is van, kivéve ha szerintetek érdemes az eladással foglalkozni, megvallom sosem adtam el TV-t eddig...
A nagyobb kérdés számomra, a MIT?...
Az biztos, hogy 77"-os méretben gondolkozom. Alapvetően szerettem ezt a TV-t is, minden gyengeségével együtt, de... Szóval az ára ezeknek a készülékeknek nem mindig baráti. Ezt is "akciósan" szereztem be, úgy tényleg megérte. Akkor talán G2-t vehettem volna még, ha jól emlékszem. Ami - tudásban - a Pana mellett szólt, a HDR10+ technológia megléte. Tudom, ott a DV is, de vannak olyan BD lemezeim, ami HDR10+ - osok. Most megint itt a kérdés, ér-e annyit ez a tudás, hogy ne egy LG OLED-et vegyek? A másik problémám pedig szervízháttér. Ezzel - hála égnek' - nem volt gond, de a leírások alapján talán az LG-vel könnyebb.
Szóval most ott tartok, hogy milyen irányba menjek? Ha jók az infók, akkor LG-ből a G5 a legújabb, de azt már nem tudom, a 77"-os méretű készülékben is a "legjobb" panel van-e. Illetve Panasonic-ból kettőt is találtam. Az egyik a 77Z90BE6, a másik a 77Z95BEG. Mindkettőt prémium kategóriának írja a gyártó, azonban csak az előbbiben van Master OLED Pro panel. Árban még hasonlóak is.
Ha a panel tulajdonságait nézzük ebben a méretben, melyik a kedvezőbb? (A HDR10+ technológiát ebben az esetben nem nézve.) Tudhat a Panasonic annyival többet képminőségben?
Akinek esetleg a JZ2000-hez képest újabb készüléke van, megoszthatna némi véleményt, sajnos Panát - már - nem sokat vásárolnak, ezért ritkább is.
Minden véleményt előre is köszönök!
Ja, és ha LG, akkor mindenképp "talpas" változatot vennék, nem szeretném falra tenni (bár jobban mutat, de jobban szeretem a tárolószekrényen...).
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Gorgonka
üzenetére
Jó TV a C8K, de szerintem világosban sem ad OLED élményt. Ezt el kell fogadni, és akkor lehet váltani. De ajánlom neked inkább az online vásárlást, úgy lesz 14 napos indoklás nélküli elállásod.
A fényerő lesz nagy különbség, de összességében kicsit (szerintem) fátyolosabb hatása van, mint a C1 -nek. Meg szerintem gyári beállítások, Filmmaker -ben helyesebb a C1.
-
Gorgonka
aktív tag
válasz
Vhiktor
üzenetére
Értem, köszi! Nem egyszerű egy TV vásárlás manapság...
Lehet az lesz a vége, hogy méretben nem, csak verzióban lépek feljebb és maradok az OLEDnél. LG 55G5 lenne az ideális, de azért a C5 lényegesen olcsóbb és kalibráció nélkül is jó képe van az Rtings szerint.
Szerencsére nem kell kapkodnom, emésztgetem még kicsit. -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Gorgonka
üzenetére
Az esetek 95%ban nagyon közel lesz egy oledhez és a világos hdr tartalmaknál méág látványosabb is lesz.
A sötétnél arra gondolok, hogy jobban fognak látszódni a részletek mint kellene, ezáltal ködösebb, fátyolosabb, tehát kontraszttalanabb lesz a képe. De ilyen jelenetekból azért kevés van.
-
Gorgonka
aktív tag
válasz
alaves
üzenetére
#121048 alaves
Megnéztem, arról is jókat írnak a Rtingsen. Jó, hogy ekkora a választék
#121050 Vhiktor
Igen, ettől tartottam, hogy a sötétebb jeleneteknél fogom visszasírni az OLED-et. Szóval kb sorozatonként/filmenként változó lesz, hogy milyen képet látok.
Hát, az a helyzet, hogy a C1 sincs kaibrálva, pedig az out of the box nagyon nem színhelyes. Színtévesztő vagyok kicsit (sárga és zöld ha jól emlékszem)
, szóval a természetes kép alatt inkább arra gondoltam, hogy ne legyen nagyon túlszaturált. Tehát az ilyen vivid beállítás nem tetszik.Egyébként a sötét jeleneteknél arra gondolsz, hogy nem fog látszani annyi részlet vagy, hogy konkrétan szürke lesz a fekete?
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Gorgonka
üzenetére
Vegyes összképet fogsz tapasztalni.
Amíg világos jelenet van addig brutálisan jó a c8k, akkor is amikor vegyesen van jelen sötét és világos tartalom a képen, itt meg sem tudod különböztetni egy oledtől, sőt még jobbna is fog tetszeni a nagy féynerő miatt.
Akkor bukik le amikor csak sötét árnyalatok vannak a jelenetben ott jóval gyengébb lesz mint egy oled.
Természetes színek kellenek, akkor be kell hogy kalibráljuk. -
Atomgeszi
nagyúr
válasz
vaheru12
üzenetére
Nem spóroltak?
Mikor a szomszéd meg a rokonság építette fel a házat részegen borban pálinkamámorban, innen onnan lopott cuccokból és mindenki hozta, amit tudott a cégtől, ahol épp dolgozott... Ma előbb építesz egy normális házat, ha van egy jó terveződ és műszaki ellenőröd, és kihagyod a generálkivitelezőt, aki mindenen akar spórolni, mert szerinte hülyeség.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
vaheru12
üzenetére
A spórolós kvanyjuakt azt.. ezt nem akarom elhinni, hogy 5 cm lenne. Élére rakták a kis méretű téglákat?
Ennek sincs sok logikája. Ráadásul akkor nem lenne lyukacsos.
Ha valóban 5 cm, akkor jobban jársz átmenőcsavarral és a másik oldalon pedig csinálsz belőle egy fogast a kabátoknak.
De ez kizárt, hogy 5 cm legyen.
-
Rp526
senior tag
válasz
vaheru12
üzenetére
Vsz. az az 5 centi vmi nagyon vékony. Még egy sima kisméretű tégla élében rakva is több ettől. 10 centi ha megvan, akk már ugye nincs probléma, sok a választási lehetőség. Én lyukacsos téglába ilyen célra kék dübelt használom. Vegyi dübel olyan esetben csak, ha soha nem mozdítod el a konzolt onnan, de attól nincs erősebb. Amennyiben tényleg 5 centi és még lyukacsos is (azt sem értem, akkor ott mi tart).. akkor passz. Sima megoldások nem jöhetnek nagyon szóba.
-
vaheru12
csendes tag
Sziasztok!
Ha offtopic nyugodtan törölhető a hozzászólásom. Előre is sorry.
Egy 83colos LG c5 oledet szeretnék falra szerelni az új lakásomban. 1967 körül épült tégla, a fal vastagsága elvileg 5cm üreges tégla ( elég kevésnek tűnik ezt még ellenőriznem kell).
vesa furatok 400x400-as a tv-n. Vettem hozza egy Dyras fali konzol. A mostani is ez a marka csak kisebb tvhez valo.
6 ponton furnám 7es dubelekkel 3-3 elosztásban, de fentre lehet tennék inkabb 4 csavart.
A teljes terhelés kb 40-43kg. Lehet ebből probléma szerintetek? Nagyon vékonynak tűnik nekem ez az 5cm
Kinek mi a tapasztalata ekkora oled tv falra szerelesével?[link] ezt a pontos tipust vettem
-
Gorgonka
aktív tag
válasz
alaves
üzenetére
#121037 alaves
A Samsung TV-kért nem rajongok, de ebben az egy esetben amúgy elgondolkodtam rajta a QD-OLED panel miatt.#121036 blakey
Igen, ezt az igazi feketét engedem el nehezen. Ezért nem is gondolkodtam eddig a C1-ről váltáson sem, csak már kezdem unni kicsit a vakond életet
. Legalább nappal, amikor éppen nem "látványfilmet" nézek, akkor sorozatozni jobb lenne világosabb szobában. Nyilván nem verőfényes napsütés mellett akarom nézni, de most állandóan le vannak engedve a redőnyök a TV miatt.
#121040 KD6-3.7
Hát, ez is jogos.Köszi mindenkinek a válaszokat! Agyalok még rajta kicsit

-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Gorgonka
üzenetére
"közben meg sorra olvasom itt a felmerülő hibákat a négyes és ötös szériás LG OLED-eknél."
Általában az ír be a fórumra, akinek problémája van... Plusz, ha jól tudom az LG adja el a legtöbb TV-t, így nyilván onnan több hibás példány is előkerülhet.
Ismerősnél első Cx valami van, 6800 órával semmi baja.
-
blakey
titán
válasz
Gorgonka
üzenetére
C2-ről váltottam Hisense U8Q-ra, ráadásul ADS Pro (IPS) panelesre, a feketeszinten (ami teljesen természetes oled vs. lcd viszonylatában) kívül semmilyen visszalépést nem érzek, de ehhez kell a jó mini.led, a jó helyi sötétítés és a megfelelő panel. Nekem bejött a váltás, de azért az oledhez egyik lcd-t sem lehet hasonlítani, egyik sem lesz olyan, viszont tényleg egy jó kompromisszum egy jó mini-ledes változat.
-
Gorgonka
aktív tag
Sziasztok!
Lazán, de ide (is) kapcsolódik a kérdés, amiben segítséget szeretnék kérni. Van egy LG C1 OLED-em. Teljesen rendben van meg minden, de láttam, hogy TCL C8K-t 65-ös méretben (a mostani 55-ös) elég jó áron meg lehetne csípni.
Megnéztem a Rtings teszteket. Sokkal nagyobb fényerő meg ilyesmi (ismét lenne garancia, ugye), de nyilván csak mini-LED, szóval a végtelen kontraszt felejtős. Ámbár nagyon jó kontrasztarány van megadva (Native Contrast: 6,835 : 1).
Szerintetek nagy visszalépés lenne a TCL TV a C1-hez képest képminőségben és kontrasztban? A természetes színeket szeretem.Kicsit behúztam magam a csőbe ezzel az OLED-el, mert innentől újabb OLED-et lehetne venni, aminek már nagyobb a fényereje, de közben meg sorra olvasom itt a felmerülő hibákat a négyes és ötös szériás LG OLED-eknél.
Ennek az EU-s megfelelője: [link] -
alaves
addikt
válasz
AdolfWurth
üzenetére
Ha a factory reset sem használ, akkor használd úgy a következő frissítésig, nem vészes a probléma. Valamilyen előkészítő/teszt OTA fw frissítést kaptál (fw szám azért nem változott, holott kiírta hogy frissült).
A 2023-as Samsung TV-ken sikerült a 2024-es OS upgrade, viszont a 2025-ös upgrade kapcsán kaptak néhányan teszt frissítést, amely leállította a HDMI működést. Mivel szervíz downgrade sincs, ezért csak alaplap cserével lehetett javítani, így jelenleg teljesen leállították az OS upgrade-et. (Csak majdnem jók a frissítések kedves szoftver készítők.)
Egyébként nem kellene esetleg úgy kipróbálni az új fw-ket, hogy minden érintett típusból egyre rákötni minden HDMI-re különböző eszközöket (PC, konzol, tv box, + bt soundbar, stb.), és tesztelni kiadás előtt? Valamint a képet kalibráló eszközökkel mérni, hogy keletkezett-e valami hiba (SDR, HDR, stb.). -
KTTech
veterán
válasz
AdolfWurth
üzenetére
Kapcsold ki az adaptív hangot (vagy hasonló a neve). Az szokott hasonlót csinálni... (meg az Ai hangzás is tud).
-
alaves
addikt
válasz
AdolfWurth
üzenetére
'Gyári visszaállítás' menüből. Frissítések után van, hogy nem lehet megúszni. Egyébként downgrade nincs tizenOS-nál.
-
inkubator
aktív tag
Sziasztok! Tavaly TV vásárlás előtt álltam és olvasgattam itt is. Ezt viszonozván szeretném ajánlani a LG OLED55C41LA tv-t ami nekem nagyon bevállt. Bár sok helyen megy a riogatás hogy az oled beégésre hajlamos ha nemváltozik a kép, ézért kell olyan LG tévét keresni (evo szériások) amiben figyel az elektronika hogy ha nincs képváltás, akkor berak egy mozgó képernyó animációt. Ennyi a technológia hátránya cserébe mind a mai napig elbűvöl az a fekete amit ezek a tv-k tudnak. 4 hónapos a tv. Imádom a felhasználóbarát menürendszert a pointeres távirányítóval együtt. Bár tudom 5-7 évente a nyomógombos görgő gyenge minősége miatt 10-15.000 ft-ot rá kell szánnom majd a távkapcsolóra, mégis teljesen elégedett vagyok a TV-vel. Brutális képjavító fejlett szoftverei vannak, nehéz olyan tartalmat találni ami melett elvérezne.
-
AdolfWurth
csendes tag
Sziasztok!
Samsung F90S talán szoftver frissítés óta egyre sűrűbben random elmegy/elhalkul a hang , először youtube on vettem észre azt hittem a feltöltés a rossz, vissza tekertem egy kicsit és utánna vissza jött… aztán már a plex en is és tv csatornák nál is megjelent… annyit kiszűrtem hogy hangerő változtatásra nem javul meg de ha lenémítom és vissza akkor megjavul… ezt le is videóztam… valaki tapasztalt ilyet? Szoftverfrissitést vissza lehet állitani az előzőre vagy gari ? 3 hónapos a készülék. -
BMdeal
csendes tag
Sziasztok!
Hardveraprón lévő led&oled személytől mennyire érdemes vásárolni?
-
Adams15
aktív tag
Sziasztok!
Elkezdtem nézegetni az LG OLED G5-öket. A fali verziónál a csomagban lévő fali rögzítővel mennyire lehet rátolni a falra? Ha mögötte van a fali csatlakozó, lan port az például problémát jelenthet? Esetleg ha leveszem róla a keretet? -
-
kelly7
aktív tag
Sziasztok.
Használtban mennyire érdemes gondolkodni oled tv-ben?
Kizárólag LG érdekel, olyan 4-5 éves, amin már nyilván nincs gari. Mit kell nézni, mennyire lehet zsákbamacska?
Köszi -
Celtis
veterán
válasz
nincsnév007
üzenetére
Valószínúleg egyszerűen postáznak egy új távirányítót. Esetleg kérnek előtte egy fotót a töröttről.
-
nincsnév007
addikt
válasz
Fox Mulder
üzenetére
légyszi akkor majd írd le hogy mi volt, vagy hogy hogy működik a garanciáztatás
mert tegnap én is berendeltem a c5-t az lg weboldaláról
-
válasz
nincsnév007
üzenetére
Nem hinném, hogy a tv-t is érintené ez, azért amúgy is kijönnének, de holnap beszélek velük.
-
nincsnév007
addikt
válasz
Fox Mulder
üzenetére
Ilyenkor az egész tévét vissza kell küldeni vagy elég csak a távirányítót ?
-
Lg újfajta Magic Remote távirányító 4 hónapos korában a kis görgő máris eltört pedig nem kapott ütést, nem esett le, teljesen álltalános használat mellett, szétszedve azonnal látszik a probléma, a kis műanyag tengely sokkal vékonyabb mint a régiben, ugye itt kisebb a görgő is, eddig bírta, a másik két régi távon a mai napig hibátlan, a görgő körüli műanyag "d-pad" is lötyög ha megrázza az ember, de használat közben is érezni, mit ne mondjak érezhetően gyengült a minőség táv tekintetében, megy garanciába vissza.
-
SeatZola
őstag
Srácok!
A 65"-os LG G5gyári fali konzolja ugyan az lehet, mint a G3-é?
Azért kérdezem, mert a G3 fali konzolja fent van a falon, de a tv-t az EMAG szervízben összetörték és így visszakaptam az árát, amiből vettem egy G5-öt és remélem hogy nem kell cserélni a konzolt és új lyukakat fúrnom a feara..... -
Grampy
aktív tag
válasz
Vhiktor
üzenetére
Köszi! 42C5 van monitornak, ezen fehér alapon látni a széleken a zöld elszíneződést, de fórumokról ítélve még a jobbik példány között van. Ha csak TV-ként funkcionálna nem zavarna, de így elgondolkodtam a 48G5-ön.
Gondolom C5-nél a panel csere is lutri, mert ezekre meg nagyon jellemző, lehet a csere panel rosszabb lenne, bár anno a 65C1-nél megkockáztattam a cserét és sokkal jobbat hoztak. -
Grampy
aktív tag
G5-nél mennyire jellemző a tinting?
-
nfsu17
veterán
válasz
nincsnév007
üzenetére
az emagon van C4 ~280k körül kuponnal
-
nincsnév007
addikt
válasz
nincsnév007
üzenetére
már nem kapható. hát akkor valszeg erről lehet le maradtam
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen légkondit a lakásba?
- Felzárkóztatná a HDD-ket az SSD-khez a Western Digital
- Kés topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- LEGO klub
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- Elektromos autók - motorok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B650M R7 8700F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6800XT 16GB Zalman Z1 PLUS CM 750W
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Kingston HyperX FURY 16GB (2x8GB) DDR4 2666 MHz HX426C16FB3K2/16
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4368
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Család hülyét kapna ha a nappaliban lehúzott redőny lenne.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)