-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
madkiller
őstag
Jól olvasom , hogy a 77C3 2 misin fog nyitni? Így nem sok esélye lesz a 1.5málnás samsung qd-oleddel szemben....
-
so_ha
senior tag
válasz madkiller #84552 üzenetére
5.300€ és 5.400€ volt a nyitó ára, de már most van 4.400€-on több ajánlat (ez a mai euró árat átszámolva 1.628m, de nálunk jellemzően alacsonyabbak az induló árak, mint tőlünk nyugatra).
-
Vhiktor
Topikgazda
Attól függ, hogy milyen kontrasztról van szó, ansi, on-off vagy apl.
Így igaz, On off-ban 20.000:1 körül van.Birzony ezt nem írtam oda
De apl-ben nem tud annyit.
[link][ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
alaves
addikt
válasz junkpod #84555 üzenetére
- ASBL (Auto Static Brightness Limiter) =~ TPC (Temporal Pick Brightness Control): statikus képek esetén csökkenti a fényerőt a kijelző teljes területén (LG: sötét jeleneteket is statikus képnek érzékelheti)
- GSR (Global Sticky Reduction) elég értelmetlen definíció, az ASBL-en felüli egyéb sötétítési ('dimming') funkciók vezérlése: 'Logo fényesség csökkentése' (nem kapcsolja ki csak az erősséget, érzékenységet csökkenti), ABL.Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
Peddy789
őstag
Sziasztok, LG oled C1 A2 es CS kozott gondolkodok.
LG OLED55CS6LA - 1000 £ 6ev gari, +200 fontos ajandek hangszoro
LG OLED55C14LB - 800 £ 1 ev gari
LG OLED55A26LA - 850 £ 6 ev gariMelyik tunik a legjob dealnek? Ma megszeretnem rendelni valamelyiket. Nagyon kevesleirast talaltam a CS-rol, annyit kb hogy az egy C1 panel a C2-es proceszorral meg softwarrel. Ezek alapjan a 6ev garis CS 1000 ert ha eladom az ajandek cuccot minimum 150ert, akkor nagyon jo dealnek tunik 850-ert.
-
Skylukos
tag
válasz alaves #84551 üzenetére
Ha ezeket a tpc, gsr a service menűben kikapcsolom, az gondolom okozhat garancia vesztést, de ha a hiba bejelentés elött vissza kapcsolom azt vajon megtudják állapítani az lg szervizesek hogy valamikor ki volt kapcsolva? Tehát a szerviz menű beállításoknak van elözmény memoriája?
-
Squirrel
őstag
Egyébként ez az oled vásárlás tényleg ennyire panel lottó? Itt oldalakon keresztül csak arrol lehet olvasni, kinek hányszor cseréltek panelt pixelhiba, tinting, banding, beegés meg még ki tudja mi miatt. Egyre jobban elmegy a kedvem ennyi pénzt kiadni, mikor magamat és a szerencsémet ismerve tuti kifogok valami hibás panelt.
-
NoMagix
addikt
válasz Squirrel #84565 üzenetére
Így voltam vele én is.
Paráztattam magam feleslegesen.
Majd egy évig olvastam a topikot, na mondtam is magamnak nekem nem kell oled. Ezek után hányinger LCD tévék jöttek mentek nálunk,
megelégeltem a dolgot és vettem egy LG CX55-öt, már két éve örömmel használjuk úgy ahogy a többi tévét is (sok xbox, tévé és flm külső lejátszóról) és semmi hiba nincs vele.[ Szerkesztve ]
-
salapp
addikt
Az lcd tévéknél meg a felhősödés, ugyanúgy a pixelhibák, stb. és ha "jó", akkor is messze áll a tökéletestől. Nálam plem a gyenge betekintési szög volt mindig a legnagyobb gond.
Amúgy nálunk négyből négy Sony OLED elsőre jó volt. Viszont azt el kell fogadni, hogy a neten sokkal hamarabb jelenik meg a panasz, mint a dicséret.[ Szerkesztve ]
Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
blakey
titán
Nem, viszont ez egy fórum ahova többnyire 2 dolog miatt járnak az emberek, érdeklődnek és a problémájukat sorolják fel. Ennek okán arányaiban több panaszt olvashatsz, mint egyébként. Nyugodtan vedd meg, elég kis százalék az esélye, hogy hibásat fogj ki, ha mégis, akkor tudod mi a teendő. Korábbi OLED-ek esetében nem volt egyértelmű, hogy WBC vagy WBE kerül bele, tavaly óta sokkal egyértelműbb, hogy mivel készülnek, LG-nél pl. ott virít, hogy EVO.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
alaves
addikt
válasz Skylukos #84564 üzenetére
Nem tudom, hogy van-e előzmény naplózás, de nincs jelentősége, mert az LG-nél nem a kötekedés a cél (lásd Samsung), hanem a vásárlók megtartása. Lakáson történt javításnál nálam soha nem néztek szerviz menüt (4 alkalom), a hiba elbírálása is fénykép és leírás alapján megy, de a vevőnek szinte mindig igazat adnak. Ha valami nem jó vagy valamilyen jelenség meghaladja a felhasználó tűréshatárát (pl. akár 1 pixelhiba legyen is az) szó nélkül cserélnek kijelzőt vagy egyéb modult.
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
Maximum1
őstag
Hisense A85H szériában milyen panel lehet?
Annyit tudok hogy LG, de lehet ez már EVO? -
bigdigit
addikt
Most tűnt fel már működik az energia felhasználás funkció smart things alkalmazásban február óta. Max felhasználásom 4kw volt eddig havi szinten.65S95B.
-
esicyhun
tag
válasz SaitoX #84548 üzenetére
Szia!
Érdeklődni szeretnék, hogy azt honnan lehet tudni, hogy WBE panelt kaptam? Egy C8 a szerviz menüben még nem írja ezt ki, mint az újabb modellek.
Nekem is mondta a szerelő, hogy újfajta panelt kaptam, más volt a csatlakozója és az elektronika elrendezése is, de bővebb infóm nincs. Amúgy én meg vagyok vele elégedve, a C8-as régi menüje nekem jobban is tetszik, mint az újabbaké (48C1 is van a hálóban). Nyilván a régi webOS veruió egy idő után hátrány (lesz).
-
Ijk
nagyúr
Sony Oledeken (77A83J) minden USB port ad áramot amikor ki van kapcsolva a tv?
Van egy transmitterem mélyládához ami ha nem kap áramot kikapcsolja a ládát, ha kap akkor be és USB-n keresztül gondoltam rákötöm TV-re. A soundbaron aminek a kimenetére kötöttem sajnos nincs USB aljzat, csak HDMI-e-arc amivel azt standby-ba is teszi a tv./人◕ ‿‿ ◕人\
-
Danex
addikt
Üdv a jelenlegi rendszerről terveznék fejleszteni Philips 55 706, HW-Q70R, nVidiaShield Plex forrás főleg.
Hangra samsung HW-Q995B-t néztem ki, TV-ben viszont nagy dilemmában vagyok. Alapjába véve tetszik a Philips ambilight megoldása, árban a 700e körül vagyok max (mediaban van 0%-os részletre ami a mostani infláció miatt előnyös lenne), de a jobb képért le tudok mondani az ambilight-ról.
Tehát Philips 807, samsung S95B, LG G2.
Philipsnél pro: amiblight, dolbyvision, hd10+
contra: legdrágább, kevés review
Samsung pro: legszebb kép? telt szinek, olcsóbb, soundbarral össze tudna dolgozni
contra: hiányzó dolby vision
LG pro: 5 év garancia, dolbyvison, véknyan falon van, megbizható
contra: nincs ambilight, nem is a legteltebb szinű
Ha jól gondolom mivel a belső lejátszókból egyik sem tud truehd dolbyatmost kitolni magán plexből igy a külső lejátszó az kötelezően marad. Az nVidia shield viszont nem tud hdr10+t , szóval a samsung esetében csak a statikus hdr maradna ha jól gondolom.
Ez jelenthet lényegesebb hátrányt a dinamikus dolbyvision-el szemben?
Ezek tudatában melyiket választanátok? Itt visszaolvasva szinte mindenki G2(C2) vs S95B hozza fel, olvasni hogy van aki G2-ről vált S95B-re, de nálam ugye a shield is közrejátszik.
Előre is köszönöm! -
Peddy789
őstag
válasz ricsip #84574 üzenetére
Nekem szuper lesz, nem akartam 600nal tobbet kolteni TV-re, igy mar a C1 800 euros olcsositott ara is sok volt, de addig elmentem az OLED miatt, meg azis sokkal jobb mint az ips/VA panelek.
Az hogy kb hasonlo aron tudok veni meg ujabb chip settel meg aztan foleg tetszik. Jah es a masik hatalmas elony hogy talaltam CS-bol 6ev garanciat, a C1-re meg csak 1 ev van.Nem tudom mennyire lesz kenyszer szornyszulott, en inkab arra gondolnek hogy a C1 panelt olcsobb gyartani, mar jo a gyartas technologia ra, igy tudjak olcsobban arulni, es bizony sok embert nem erdekelnek a TV technologiai hattere, csak akar valamit otthon nezni, es nem akar egy vagyont kifizetni ra, mert ez csak egy TV szamara
Biztos jo ez az EVO panel, nem vitatom, en speciel nem akarom tudni miben jobb, kifejezetten nem erdekel, mert minel tobbet tudok rola annal jobban fog zavarni a C1-hez
Sokszor meglapitottma mar hogy neha az a legjobb megoldas hogy az ember elmegy a boltba, megnezi melyik tv tetszik, aztan megveszi. En pont ezt csinaltam, philips ambilightot akartam venni, de a boltban nagyon nem volt jo a kepe, szurke volt a fekete meg nemtudom. Aztan lattam az LG oledet, ami tudtam hogy szuper csak draga volt eddig, kicsit nezelodtem hol a legolcsobb es igy jutottam e a CS-hez.[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
Topikgazda
Ha nem fontos a Dolby Vision akkor S95B, ha fontos akkor G2.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
alaves
addikt
válasz esicyhun #84576 üzenetére
Nagyon egyszerű: kiteszel egy fehér képet és oldalról nagyon éles szögből ránézel, ha az egész fehér enyhe rózsaszínűvé válik, akkor WBE, ha nem, akkor WBC.
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
Vhiktor
Topikgazda
Nem is az a kérdés, hogy mekkora különbség van, hanem az hogy dolby vision dinamikus metadatot használ, a hdr10 meg nem, csak a hdr10+, de hdr10+ tartalom kevés van. Streaming szolgáltatók tele vannak Dolby Vision tartalommal, ha nem téámogatja a tv akkor HDR10-ben játsza le.
Ezért kell eldönteni első körben, hogy mennyire fontos a dolby vision.
Ha kell a HDR10+ és DV támogatás egyszerre akkor Philips.
-
junkpod
veterán
Aligha hiszem hogy "színtelítetség" szempontból lehet különbség OLED TV -k között, ez szimpla beállítás kérdése.
Külső lejátszó és True HD hang igény esetén győződj meg róla, hogy a TV tovább adja -el passthrough módban a hangpojektor felé illetve, hogy a soundbarerősítő rész eARC képes -el?Box's don't touch!
-
Danex
addikt
válasz Vhiktor #84584 üzenetére
De igazából az a kérdés összességében, hogy mekkora különbség van felhasználás tekintetében a DV és a sima HDR10 között, értem hogy technológiailag, egyik dinamikus másik statikus, de ez gyakorlatban mennyire érezhető ez lenne a kérdésem.
Hiszen számomra aki főleg Plex-ről fogyasztok tartalmat ennek a különbségnek a mértéke határozza meg, hogy nekem fontos-e a DolbyVision vagy sem.
HDR10+ kiesik alapból, mivel a shieldTV nem támogatja, igy csak DV és sima HDR10 érhető el. -
Danex
addikt
válasz junkpod #84585 üzenetére
Hát elvileg a Samsung nagyobb részt lefed a szinskálán, illetve magas fényerőnél valódi szinekkel éri el azt, nem pedig a fehér led segitségével. (Igy elviekben egy magas fényerőnél lévő sárga/piros szín) valóban sárga/piros lehet QD-Oled, nem pedig kicsit fehéres (W-OLED).
TrueHD hanggal elvileg nincs gond, earc passthrough-al megy, illetve a shieldet köthetem direktbe is a soundbarba és onnan a TV-be. -
Vhiktor
Topikgazda
Tone mappingben lesz a különbség, főleg 1.000 nit feletti masterek esetében. Ez a gyakorlatban elég sokat jelenthet, de nagyon film függő.
De összességében a Samsungon a színek nagyobb féynereje miatt látványosabb lesz HDR-ben.ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
bigdigit
addikt
Ha én azt mondom lófxxx különbséget nem látok úgy se hiszik el. Max ha ugyanazt a tartalmat megállítom a 2 tv esetén és keresem látok-e valami különbséget.
Szinte olyan mint a játék találd meg a különbséget.
Dovi vs. HDR10
Mondjuk én HDR10 és HDR10+ között se látom.[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz bigdigit #84591 üzenetére
"Mondjuk én HDR10 és HDR10+ között se látom."
Valószinűleg ez azért van mert a tartalom készítő xarik az egészre, ugyanez vonatkozik a Dolby Vision-re is.
A HDR10+ és a DV is tartalmazhatja akár képkockánként is a metaadatot, de elterjedtebb, hogy jelenetekre osszák fel a filmet és ezekhez vannak különböző metadaatok, ha lusták akkor az egész film alatt csak 1 van, mivel nem kötelező a dinamikus metaadat akalmazása.[ Szerkesztve ]
-
Maximum1
őstag
Most hogy így téma a HDR és a DoVi, nekem kiég a szemem a feliratos filmnél, mit lehet azzal csinálni, ami a kép élményt nem rombolja annyira?
van valami trükk vagy csak a fényerő levétele?[ Szerkesztve ]
-
Csandi
őstag
válasz Pro Koryak #84594 üzenetére
Vagy csak simán angolul és felirat nélkül
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest