-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
ricsip
addikt
válasz Tyrone89 #85700 üzenetére
Cache sokat nem oszt nem szoroz, hiszen 100 megaBÁJT per másodperccel tud olvasni egy ősöreg tíz éves 1-2 TB-os diszk is. Nyolc vagy akár 32 megaBÁJT cache az kb. csak ilyen 0,1-0,3 másodpercnyi adatot tud tárolni, utána már úgyis tele van a cache, és ugyanúgy az számít csak a lemez olvasó feje milyen gyorsan tudja a lemezt olvasni. Ha ott sokat kell ugrálnia, a cache kiürül tizedmásodpercek alatt. Onnantól meg jön a folytonos buffering-lejátszás-homokóra-buffering-lejátszás a végtelenségig. Ha egy ilyen lemez nem nem tud olvasni stabilan folyamatosan vagy 20 megaBÁJT-ot másodpercenként, ott vagy lemez hiba van, vagy töredezettség, vagy még lehet hibás kábel.
[ Szerkesztve ]
-
-
Tyrone89
tag
válasz ricsip #85702 üzenetére
Kábelt is el tudtam képzelni mert pár éve jártam így egy samsung vinyóval, akadozott a lejátszás róla na meg a pc is csak 10ből 5ször ismerte fel stb. Úgy voltam veszek egy új hdd-t..aztán gondoltam kipróbálom már az új kábellal ezt a samu vinyót..láss csodát semmi probléma nem volt onnantól. Gondoltam is magamban hogy ne b***a már meg hogy egy egyszerű kábel szivatott mondjuk kíváncsi vagyok ha fog reagálni valamit a fórum társ, mire jutott
-
Vhiktor
Topikgazda
Semmi különleges, csak véleményem szeirnt game és pc módban az LG a legmegbízhatóbb.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
alaves
addikt
válasz Tyrone89 #85703 üzenetére
~80-90 Mbps film lejátszása C1 gyári lejátszón:
- WD Elements Portable 2.5 2TB USB 3.0 (WDBU6Y0020BBK-WESN) 8 MB cache: akadozik
- 12TB WD 3.5" Elements (WDBWLG0120HBK) 32 MB cache: simaSamsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
mzso
veterán
Annak akkor van alapja, hogy az "olcsó" (300 ezer közelében) nem LG tv-k azok panel hibásak lesznek, mint ahogy korábban itt állították?
-
Vhiktor
Topikgazda
Hogy 4k 120 HZ esetén is tökéletesen működik a chroma 444, freesync, gsync.
De biztos vannak itt a fórumban akik más márkát használnak pc-hez, meg kell kérdezni hogy elégedettek-e.
[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Vhiktor
Topikgazda
Szerintem hülyeség. LG-nek kb a legjobb a garanciális hozzáállása.
-
DougButabi
tag
Ha már garancia. Emagnál rendeltem Sony tv-t, gondolván, hogy hivatalos magyarországi sony garanciapapírt adnak, még akkor is ha áfás számlát kértem.
De most már elbizonytalanodtam. Van valakinek ötlete, hogyan tudnám kideríteni?
Chat az robot, telefonon azt mondanak amit akarnak, e-mail-re meg kitudjamikorválaszolnak kategória. -
alaves
addikt
válasz DougButabi #85711 üzenetére
A Sony-tól kérdezd meg, hogy az emag-nál forgalmazott (ezen belül bármelyik szállító legyen is) OLED TV magyarországi gyári garanciás-e. Külön garanciapapír nem lényeges, a számla a garancia, illetve a TV-t a gyári száma alapján azonosítják (pl. LG-nél még számla nélkül is megy, mert a hátoldali címke mindent igazol).
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
alaves
addikt
válasz Killing #85708 üzenetére
Töredezettség kizárva, nálam próbánál az az egy darab film volt rajta. Ha elég jó a pen drive akkor rendben lesz, nálam pl. Sandisk ultra USB 3.0-al is jó.
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
Sasi001
senior tag
válasz DougButabi #85711 üzenetére
Áfás számla gondolom cégre veszed. Cégre vásárláskor nincs csak 1-év gari.
-
Strezi
őstag
Üdvözletem, nem annyira OLED, inkább WebOS gond, de hátha van itt tudor!
Történt az, hogy sajnos az LG egy "frissítéssel" kigyomlálta a DTS(-HD) támogatást az eddig hibátlan LG OLED 65C6-omból is
Van esetleg valaki aki vissza tudja varázsolni? A 5.70.30 Firmware - Disable downgrade opciója nem túl bíztató ... Orosz hekkerek megkeresését is is szívesen váromHasznált 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
Strezi
őstag
válasz ricsip #85717 üzenetére
Ki biza Csak az tűnt fel, hogy az Emby elkezdett transzkódolni, mert a TV megtagadja már a DTS hang natív kikódolását. Persze a mini NAS-om ettől meg is hasal, HDR kb. vége, mert nem bírja....
Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
DougButabi
tag
válasz Sasi001 #85714 üzenetére
Igazad van.
Ez mondjuk nekem eszembe se jutott, hogy veszek egy tv-t mondjuk egy milláért, és csak azért mert cégre kérek Áfás számlát csak egy év a garancia, meg voltam győződve, hogy az Emag hülyesége.Felhívtam sony szervízt, azt mondták így van.
Ma is tanultam valamit. -
ricsip
addikt
válasz Zsmester89 #85720 üzenetére
Ezért nem lehet pert indítani h. a termék eredeti tudását megcsonkították? Egy olyan fícsör a DTS ami nem ilyen online működő, időhöz v. hozzáadott értékként szolgáltatáshoz kötött, tehát erre nem tudnák fogni.
Remélem perelnek érte amerikában, legyen class action suit rá.
-
-
atika88
senior tag
Sziasztok,
ki mivel és milyen tisztítószerrel takarítja ezeket a hatalmas képernyőket és monitorokat? (Laptop kijelzőn ugye még sarkalatosabb ez)
Bevált módszerre lenne szükségem, elsősorban a por miatt. Egyáltalában szükséges vajon bármilyen tisztítószert használni?
-
Pro Koryak
addikt
válasz atika88 #85722 üzenetére
Mikroszálas törlőkendő a lényeg. Ha nincs rajta nagyon komoly dzsuva, pl. zsíros ujjlenyomat, akkor elég a kendő.
Én ilyennel töröltem le a 3év alatt rátapadt apró port:
[link]
Annyi, hogy ne ugyan azzal a felével töröld, le az egészet, hanem töröl, kendőt átfordít tiszta felére, töröl....i tak dalse. -
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz ricsip #85717 üzenetére
Többek között személy szerint ezért sem ajánlom a tvk frissítését, egy idő után csak butítanak.
[ Szerkesztve ]
-
pkaresz
őstag
Sziasztok!
Már régen meg szerettem volna kérdezni, a Samsung S95b oled tervének a jobb alsó sarkán van egy fehér gumi valami a Samsung felirat mellett, az tulajdonképpen mi?
Köszi előre is!"Könnyebb valamit jól megcsinálni, mint megmagyarázni, miért lett rossz!"
-
apszi
őstag
Sziasztok!
HDMI 2.0b kimenettel (pc) egy C2-vel összekötve működik a freesync, vagy ehhez kell a 2.1 mindkét végre?
Illetve [ez a kábel] mennyire emészthető?[ Szerkesztve ]
-
Pro Koryak
addikt
válasz pkaresz #85733 üzenetére
... na ha ez megvan, elkezdheted szépen óvatosan szétszedni a tévét.
#85724 ricsip
én a hozzá kapott szerrel mostam le az ujjlenyomatokat a panel felső széléről, nem szedett le semmi bevonatot. Lehet 4 év alatt az enyémre már kellően rárohadt a gyári bevonat.[ Szerkesztve ]
-
balisz
senior tag
Sziasztok!
Samsung S95b vásárláson gondolkozom és elég ellentétes véleményeket olvastam róla. Van olyan hibája ami miatt tényleg érdemes kerülni? Pl. firmware frissítés tényleg degradálta a képminőséget?
Boltban láttam pár kiállítási darabot és talán egyiknek sem volt egyenes a panelje ha felülről néztem, ez egy új darabon is probléma lehet vagy csak a boltban bánnak vele durvábban? -
pkaresz
őstag
válasz Pro Koryak #85734 üzenetére
Nem szeretném!
"Könnyebb valamit jól megcsinálni, mint megmagyarázni, miért lett rossz!"
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz balisz #85736 üzenetére
Lehet, hogy az elején szórakoztak ilyen téren az fw-el, de amiket én kalibráltam mind különböző fw mellett pontosan 1.000 nitet tudtak kalibráltan.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz pkaresz #85740 üzenetére
Nagyon jó tv, a kép homogenitása kiemelkedő és a HDR is látványos rajta, hála a színek nagyobb féynerejének a WOLED-hez viszonyítva.
Szoftveres gondok előfurdlnak, pl nem vált automatikusan a P3 és BT2020 színtér között, de ez az összes Samsung TV-re igaz, csak a többinél nem okoz gondot, mert P3-nál nem tudnak többet, ez viszont igen.
Sokszor beragad a HDR gamma, hiába vált vissza SDR képmódba a tv és látszólag minden beállítás jó, de akkor is HDR gammát használ, ezen csak az áramtalnítás segít általában. Viszont ez olyan hiba ami a felhasználók 99%-ának fel sem tünik.
A polarizációs rélteg hiánya miatt, ha bizonyos szögből esik rá a fény akkor a fekete nem fekete hanem sötét szürke (nem igazán vehető észre, inkább kikapcsolt állapotban feltünő, de ott is csak akkor ha tényleg úgy esik rá a fény, ez igaz a Sony A95K-ra is.)
Képminőségét tekintve remek tv.
[ Szerkesztve ]
-
DougButabi
tag
Nem tudom hír értékű e, de Emagnál SONYOLED15- kód -15% Sony Oledre + most 10 % visszajár magánszemélyeknek utalványban.
-
Gabor970
addikt
válasz balisz #85736 üzenetére
ugyan nem samsung, hanem philips 65oled806, a képernyő ez miatt az idióta design miatt olyan vékony (nem értem miért kell elhagyni a normális kávát) hogy könnyen görbül kis mértékben, viszont ezt vissza tudod görbíteni. Én legalábbis a philipset "kiegyengettem" simán alakítható. Nem gyárilag görbe, hanem szinte a legkisebb erő behatástól (pl mikor megfogod, hogy felrakd a fali konzolra) görbül. Nos ugyanilyen kis erőtől vissza is görbíthető. Számomra ez az oled tulajdonság félelmetes, rettegtem, hogy tönkre teszem ezzel, de nem lett baj.
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz pkaresz #85743 üzenetére
Azoknál a filmeknél amik BT2020 színteret használnak (elég ritka) alul szaturált lesz a kép ha P3-ban marad, ha viszont P3-as filmet nézel BT2020-al akkor az meg túlszaturált lesz.
Megfelelő kalibrálás megoldja.[ Szerkesztve ]
-
alaves
addikt
válasz Zsmester89 #85748 üzenetére
Akkor a teljes codec-et törölték. Érdekes hogy még nem öntötte el a fórumokat, hogy a 2016-2017-es LG OLED-eknél törölték a DTS támogatást.
Két eset valószínűsíthető:
1. Határozott idejű DTS licensz-szerződés volt, amelynek ideje lejárt.
2. A 2023-as DTS-el felruházott TV-k vásárlása felé akarják terelni a régebbi OLED tulajdonosokat.
A 2.-ra tippelnék...Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest