Hirdetés
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- A Philipset nem érdeklik az óriástévék és a Micro LED technológia sem
- RAM topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Asztrofotózás
- Egyenesen a bíróságról szivárognak a Microsoft konzoltervei
- Milyen notebookot vegyek?
- Kingston XS1000 külső SSD: teljesítménye közkívánatra lassítva
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Hobby elektronika
Hirdetés
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Egon
nagyúr
Üdv!
Most jutottam el odáig, hogy a BF-kor vásárolt HZ980E-t használatba vegyem. Van valakinek ilyen tévéje a topicban? Konkrétan melyek azok a képjavító funkciók, amit érdemes kikapcsolni? Mennyi ideig (és milyen tartalommal) érdemes bejáratni a panelt? Bejáratós időszakban azért meg lehet nézni 1-1 nem fullképernyős (21:9-es) filmet?
A képprofilok közül nekem legjobban az Egyéni jön be: azon megfelelően világos és éles a kép (de ez lehet egyéni szocproblem is)."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
alaves
őstag
Vincent a 3.-tól a 4. percig beszél erről itt: [link]
Inkább azt mondanám, hogy van ahol a Philips-en, van ahol az LG-n jelenik meg valamilyen képi anomália, mert már túl tökéletesre akarják a képet vezérelni (mint mikor szétdurrantak a Samsung teló aksik, mert túl vékonyra és túl gyorsan-tölthetőségre, stb törekedtek).
Amúgy az ambilight is olyan mint az OLED, ha egyszer volt olyanod akkor már húzod a szád ha nincs...LG OLED55C11/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
alaves
őstag
Ha nagyon jó a film és/vagy sok sötét jelentet tartalmaz, csak akkor kapcsolom ki. Minden más esetben csak dob az élményen. Az mondjuk igaz, hogy OLED-nél max. fele fénnyel menjen csak az ambi, ha megy.
LG OLED55C11/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
alaves
őstag
Oké, oké. B7-nél én sem hiányoltam, mert még soha nem volt ambis TV-m. OLED754-et sem azért vettem, hanem mert éppen az volt abban az időpillanatban a "legócsóbb".
Amúgy van aki nem tud nézni kijelzőt külső (kísérő vagy háttér) fény nélkül mert a szeme nem bírja. Janos is "kislámpázik" a TV mögött, ha jól rémlik.LG OLED55C11/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
Beni2360
félisten
válasz
alaves #54010 üzenetére
1959.Jan. óta van TV-k és (DUNA 505) mindig égett mögötte egy gyenge lámpa. Főleg a régi TV-k nél kellett de most is ég.
[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - Zyxel NSA325 v2 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Pelican
őstag
válasz
alaves #54006 üzenetére
"Amúgy az ambilight is olyan mint az OLED, ha egyszer volt olyanod akkor már húzod a szád ha nincs...
"
Nekem nem jött be, mikor Philipsem volt, akkor sem használtam, mert zavart, hogy a világos jeleneteknél televilágítja a szobát, így gyorsan kikapcsoltam és soha nem is használtam többet. Szerintem anélkül sokkal jobb a mozi élmény. Van egy konstans módja, amikor nem követi a képernyő tartalmat, de azt bármilyen kislámpával, leddel, bármilyen fényforrással meg lehet oldani, ha igényli valaki.
[ Szerkesztve ]
http://pel.hu/eoscard http://pel.hu/bdedit
-
Laca1212
őstag
B9-en azt vettem észre, hogy a képen jelölt menük egyik napról a másikra nem tűnnek el automatikusan. Csak ha nyomok egy vissza gombot. Előtte eltűntek rövid idő után maguktól. Szoftververzió: 05.00.10
Más is tapasztalta ezt?
-
norbertoth
senior tag
Olyan furcsa, nézek egy filmet pl Netflixen 4k minőségben és amikor mozognak az arcok pl sötétebb jeleneteknél mintha elmosódna,, vagy húzná magával a képet, ez normális vagy csak beállítás kérdése, esetleg ez az oled sajatossága a képfrissítés miatt? Dolby Vision üzemmódban van a film lejátszásakor. Tipp?
[ Szerkesztve ]
iPhone 11 Pro Max • Macbook Air M1 • LG OLED 55” CX • BOSE • Asus AX92U • WD Blue SSD • Xbox One S / One • Netflix • Disney+ • yT Premium •
-
alaves
őstag
válasz
norbertoth #54015 üzenetére
Image retention lehet. Próbáld kisebb OLED fényen. DV és HDR esetleg 60-on. SDR 20-40-en.
LG OLED55C11/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
alaves
őstag
válasz
Pelican #54013 üzenetére
Van köztes megoldás is bőven. Nálam pl. természetes:5-ösön. A vízilabda válogatott meccseinél pedig a magyar zászló színei statikusan
-
norbertoth
senior tag
Köszönöm!
iPhone 11 Pro Max • Macbook Air M1 • LG OLED 55” CX • BOSE • Asus AX92U • WD Blue SSD • Xbox One S / One • Netflix • Disney+ • yT Premium •
-
Airness23
csendes tag
Sziasztok!
addig nézegettem a Qled és nanocell meg Sony tv-ket, hogy inkább az Oled-nél kötök ki. 😀
harom modell között vacillálok:
LG bx
Panasonic VIERA TX-55HZ980E
Sony A8
Árban is így mennek fel. Konzolom nincs, nem is igen lesz, tv és film nézésre fogjuk használni kb 270-290 távról.
Szívem szerint a Sony-t venném, de az LG nem kevéssel olcsóbb. Szinkezelesben, felskálázásban van közöttük különbség? Megéri azt a plusz pénzt a Sony és a Pana? -
wrathchild
tag
Üdv! Holnap érkezik az első OLED TV-m, Sony A8.
Tud valaki javasolni egy bevált részletes beállítást, vagy ahhoz linket?
A jelenleg leváltás alatt álló FHD LCD-m esetén 5 éve ez nagy segítség volt.
Illetve van bármilyen javaslat/tanács, mire kell figyelni a kezdetekkor, milyen "örökérvényű" beállítások vannak, amikhez nyúljak, vagy ne nyúljak (OLED fény pl)?... stb.
(Főleg FHD filmek külső HHD-ről, később UHD-k, TV, Netflix, PS4, HboGO, alapvetően sötétített szoba, ritkán nappali fény)
KÖSZÖNÖM![ Szerkesztve ]
-
alaves
őstag
válasz
wrathchild #54020 üzenetére
A8 beállítások: [link]
Mozgásjavítás ízlés szerint.LG OLED55C11/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
Taurimod96
újonc
Sziasztok, LG belaő lejátszójával, lehet valahogy hangsávot cserélgetni? Vagy valami program vagy trükköt tudtok nekem mondani? 8 sávot lát csak, es a 11. Lenne a magyar, ihihi -.-“.
-
Borisz76
veterán
válasz
Taurimod96 #54024 üzenetére
PC-n MkvToolNix-el vedd ki a felesleges hangsávokat.
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
likeaRAINBOW
senior tag
válasz
FollowTheORI #53995 üzenetére
köszi, úgy döntöttem, áttolom januárra a vásárlást, ha jól tudom, akkor már 3 év garival kell adniuk az ezen kategóriájú TV-ket.
-
FearFmRadio
csendes tag
Sziasztok
nos vettem végül rövidebb 2.1 hdmi kábelt ... de sajnos ott se engedi a 4k120hz-et
1440p és 1080p be simán megy a 120hz ... de 4k ba nem
Legujabb szoftver mindenböl ,,,
video alapján csináltam mindent ,,, akkor se müködik( nincs jel )
most akkor vagy a videos bácsi vert átbár kétlem
vagy az én C9-emen nincs rendesen beállítva valami
_A7M3_
-
Fisha
őstag
válasz
FollowTheORI #53984 üzenetére
Köszi szépen.
Megsasoltam vele az infót és ez valóban HLG.
Ilyen csúnyán kockás a főcím nálam (a csíkok nem érdekesek, azok csak a fényképen lettek)
Pedig ez egy 18.7 Mbites stream.Esetleg megnézi más, hogy más TV-k hogy birkóznak meg ezzel? His dark materials s01 főcím.
Nálam ez egy B9-esen ilyen, akár a TV-ről akár külső CE lejátszóról játszom le.[ Szerkesztve ]
-
szabeska
addikt
válasz
FearFmRadio #54027 üzenetére
- Áramtalaníts mindent 10 percre és indítsd újra az egész rendszert.
- Másik HDMI bemenet (vga és tv egyaránt).
- Nvidia driver DDU-val uninstall, majd legfrissebbre reinstall.
- TV többszöri újraindítása.
- Nvidia driverben görgess lejjebb a PC felbontásokhoz, ott válassz 4k120hz-et, de gondolom ez megvolt.
- TV-n HDMI Ultra HD Deep Colour legyen bekapcsolva.Nálam az első perctől (javított tv szoftver) vajsimán megy minden ezzel a kábellel, 3080-al, C9-el.
[ Szerkesztve ]
F1
-
Airness23
csendes tag
válasz
alaves #54022 üzenetére
Köszönöm! Ez bármilyen forrásból származó tartalom esetén igaz, ugye? Nem csak USB-ről lejátszott film esetén, hanem ha a lejátszó egy HDMI-n csatlakoztatott MAC miniről megy a műsor, igaz?
A RTINGS az LG-t értékeli jobbra, ezen teljesen meglepődtem:
https://www.rtings.com/tv/tools/compare/sony-a8h-vs-lg-bx/12801/13773 -
Sziasztok!
Az LG OLED-ek tudnak olyan, hogy ha pl bekapcsolom a rájuk kötött pc-t akkor automatikusan bekapcsol a tv is és rááll a bemenetre ahonnan jött a jel? (kvázi mint egy monitor)
Köszi
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
szabeska
addikt
válasz
adamssss #54032 üzenetére
Ehhez folyamatosan bekapcsolva kéne tartani a tv-t, ami nem javasolt az automatikus karbantartás miatt, meg amúgy sem, fekete háttérrel/képernyővédővel sem. De ha bekapcsolod a pc-t, elég csak megnyomni a tv bekapcsoló gombját, és ha legutóbb a pc bemenete volt kiválasztva rajta, automatikusan átvált a pc képe a tv-re, legalábbis nálam. Persze ez is hektikusan működik, előfordul hogy nekem kell a monitorról átváltanom a tv-re manuálisan, attól függ, milyen napja van a windowsnak
Egyébként az általad említett művelethez CEC kellene, de a vga ugye nem képes erre.
[ Szerkesztve ]
F1
-
-
válasz
Taurimod96 #54024 üzenetére
Persze hogy lehet váltani, de csak azokat játsza le amit felismer.
Például lejátszás közben a középső gombot megnyomod a távon, feljön a play/pause stb menü, ott elmész a ... -ra, jobb szélén, és ott találod a felirat és audio sáv váltó menüpontokat.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
kolosszus87
aktív tag
válasz
Airness23 #54031 üzenetére
Rtings teszteket érdemes fenntartásokkal kezelni, sokszor felületes, copy paste tesztjeik vannak. Na, meg ne a végpontszámból indulj ki, ha megnézed a részpontszámokat a Sony nyer szinte minden felhasználási módban a játékot kivéve, ott az LG a jobb a hdmi 2.1-nek és az ezzel járó feature-öknek köszönhetően és a végső pontozásnál a játék funkciók miatt kapott egy tizeddel jobb pontot. Azt sem szabad elfelejteni, hogy kevés független, objektív teszt oldal, elég sokszor kilóg a lóláb és nyomják egy-egy gyártó modelljét némi jutalék fejében. Szvsz sok teszt videót és cikket nézek, olvasok különféle tv-kről. Nekem a legalaposabbnak, legmegbízhatóbbnak a HDTV testes Vincent Teoh tűnik, az ő véleményében még nem csalódtam, nagyon érti a szakmáját. Ő pedig a Panasonic HZ2000-et tartja az idei legjobb oled tv-nek és ezzel együtt az idei legjobb tv-nek teljesen megérdemelten és második lett a Sony A8, LG CX harmadik vagy negyedik lett, BX meg a kanyarban sincs...
[ Szerkesztve ]
Panasonic TX-65LZ980E oled tv - Sony Playstation 5 - HyperX Cloud Alpha headset - Yamaha Yas207 Soundbar - Dune HD Real Vision 4K media player
-
demeterf2
tag
válasz
FearFmRadio #54027 üzenetére
Szia!
Csak a tv legyen bedugva a vga-ba amikor elindítod a számítógépet, így tuti az lesz az elsődleges monitor. Talán úgy jó lesz.
Androidos YouTube csatornám (hírek, alkalmazás/játék tesztek) : https://www.youtube.com/channel/UC9FSGvvHgx7kVx9rAqXitGQ
-
ateszm
senior tag
Megnéztem,nekem is olyan. De jobban megnézve az akár szándékos is lehet mert a következő képkockán már azokkal teljesen ugyanolyan kis kockaépítmények jönnek (szerintem). Amúgy a képminőség és látvány nagyon szép nekem,elégedett vagyok azzal amit látok. (55GZ1500E)
[ Szerkesztve ]
-
Nand708
csendes tag
Sziasztok,
Az LG 55B9 TV-nk a legutóbbi SW frissítés óta nem játssza le a külső vinyóról az MKV file-okat. Pontosabban, amikor ki kell választani, hogy kép-videó, zene, vagy felvétel -t akarok megnézni, ott csak a kép-videó- val van baj, kifeketedik a képernyő, mintha nem bírná megnyitni a tartalmat.
Mi lehet a megoldás?
Köszi, előre is. -
Pro Koryak
addikt
válasz
Airness23 #54031 üzenetére
Kb. ahogy itt #54037 kolosszus87 írja.
Rtings Panákat nem is tesztel, mivel Amerikában már évek óta nem forgalmazzák a márka tévéit/termékeit.
Mozgásban idei Panák elvileg nagyon jók, kivéve HZ980, egy "lebutított" belépő oled lett belőle. Megirigyelték az LG féle B szériát... -
Fisha
őstag
válasz
ateszm #54039 üzenetére
Köszi, hogy megnézted. Én is gondoltam rá, hogy szándékos, de a youtube-on fent lévő főcímen nincs ez a kocka, illetve ami a nagyobb baj, hogy normál jeleneteknél is előjön, csak azért linkeltem ezt, mert ezt a legkönnyebb megtalálni.
Teljesen igazad van, fantasztikus látványvilágú sorozat. Talán a legjobb minőség amit eddig láttam, hallottam. DTS HD-MA hang, jó térkevereléssel, nagyon szépen bevilágítva és fényelve minden jelenet. Nomeg az első HLG, amit én láttam. Pont ezek miatt foglalkoztat (bánt) ez a kockásodás, mert minden más annyira 100%-os lenne. -
AL
addikt
Szia. Nekem az elődje ( GZ950 ) van, képbeállításoknál csak a fényerőből vettem le és szintén az egyéni módot használom. Ha nem találod élethűnek a képet egyenként állítgassad a beállításokat és meglesz a Neked tetsző. A GZ gyári beállításai olyan tökéletesek, hogy a fényerőn kívül máshoz nem kell nyúlni ( ilyen tévém még nem volt ), remélhetőleg a HZ is ilyen jól sikerült. Jó szórakozást ! Üdv.
-
norbertoth
senior tag
Másnak is szokott lenni olyan hogy pl yt videó nézése közben be-be reccen a videó? Ez miért lehet, valami képjavító miatt? TruMotion sima-ra van állítva. Természetes opciónál is csinálja, de nem is minden videónál. Leeht gyenge neki a 3. Gen. a7? Csak nem
[ Szerkesztve ]
-
daneel_hu
addikt
Megnéztem, valószínűleg szándékos vagy maga a kódolás szar azon a részen.
Bármi lehet.
65E8-ason is kockás kicsit, de ha nem szóltok észre sem veszem.
Egy ilyen látványvilágú sorozatnál tudod ki fogja nézni, hogy az adott jelenet tökéletes-e a tévén... ezek sosem érdekelnek, élvezni kell a tartalmat azt' kész. -
Attila2019
tag
Üdv. Szeretnék venni egy oled tvt a közel jövőben.
A kiszemelt lg 55cx9la.
Miket figyeljek meg a tvn a 2 hetes próba idő alatt ami a hibás tvre/oled kijelzőre jellemző?Illetve érdemes plus garanciát venni hozzá a media marktban ?
-
Taurimod96
újonc
válasz
Borisz76 #54025 üzenetére
Köszönöm a segítséget, sikerült leszedni a felesleges hangsávokat, közben le jött dolby Vision-os formátumban is, amit egyáltalán nem értek, mit esznek benne?. Zavaróan fényesebb mint a HDR változat, sokkal színesebb, mint egy samsung TV, és sokkal kevesebb lehetőség van bele nyúlni a beállításokba, mert pl egy (színskála-széles) és pont. Valaki tud Dolby Vision-ra megfelelő beállítást ajánlani? Már arra is gondoltam h a fényerőt leveszem 50 re, de attol tartok h elbaszom a kontraszrot, mer HDR esetén is 100 on van, a színek meg eehh
-
blakey
félisten
válasz
Taurimod96 #54049 üzenetére
Valószínűleg rosszul van beállítva a DV profilja, nem színesebb, nem világosabb, nem látványosan jobb a HDR10-nél hanem egyszerűen jobb. Jobb a dinamikatartomány.
"Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja
Új hozzászólás Aktív témák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Suzuki topik
- DIGI kábel TV
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- A Philipset nem érdeklik az óriástévék és a Micro LED technológia sem
- Politika
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Olasz autó topik (Fiat, Lancia, Alfa)
- További aktív témák...