-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zirowe
nagyúr
válasz
m165le3 #44001 üzenetére
15., de voltak ám kummantások az MM részéről azzal kapcsolatban, hogy már keresett a futár, csak nem vettem fel.
Panasz rögzítés után két nappal már kézben volt.Scholes9: sajnos az nem megoldható, mert nem tudok több utp húzni hozzá.
Amúgy minimális a net szükségletem, csak néha pár yt videó.We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
gago1975
őstag
válasz
blakey #43988 üzenetére
Bocsánat, szerdán jön az akció, 350k lesz és továbbá a B9-es alpha 7-es procival van szerelve. [link]
Holnaptól valami fél áfa akció indul az MM boltokba és szombatig fog tartani.
Ebbe bele fognak tartozni a még régi 55/65C9-is, már ahol még van kiállított db és ha ügyes a vevő akkor a kiállított db-ra +1év gari kialkudható.
Holnap én is beújítok, és lecserélem a 77C8-at a G-sync miatt egy 77C9-re.Predator Helios 700 i9-10980HK RTX2080s 8/64GB RAM, Predator Helios 700 i7-9750H RTX2070 8/32GB Ram,OLED77C9,Marantz AV7705+MM7055x2db,Focal Aria 936+Aria CC900+Aria 926, Dome Flax ATMOS® 4db,SVS SB3000x2,Oehlbach nf214 Sub 3-400,QE3280,Oehlbach XT-SL500
-
Zirowe
nagyúr
válasz
Strezi #44005 üzenetére
Zsúfolt a használt csatornám, mert sok wifis okoseszközöm van, de ez eddig semminek a működését nem zavarta: telefonok és tabletek stabilan csatlakoznak max sebességgel, előd lg 55la620 és az évek óta monitorként használt 32ln575 is folyamatosan hibamentesen lógott a wifin.
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
janos666
nagyúr
válasz
kutyu92 #44004 üzenetére
Szerintem minden 2019-es OLED tud VRR-t, legfeljebb is annyi lehet, hogy nincs hivatalosan is hitelesítve, az nVidia-nál, mint G-Sync Compatible, hanem kézileg kell bekapcsolni az NVCP-ben (és ugyan ez FreeSync-re AMD-vel, de az az összes 2019-esre igaz jelenleg, hogy csak "trükközve" megy, XBox One passz, szerint megy vele minden B9-en a VRR, mert ott nem kell hozzá külön G-Sync vagy FreeSync flag a firmware-be, a HDMI 2.1 port pedig adott minden 2019-es OLED-en).
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
MultiDoodad
aktív tag
Nekem rá van kötve a gép egy 55 B9LA-ra és van G-Sync, mondom, én ezért használom a 144hz-es 1440p-s acer monitorom helyett.
-
h1ght3chzor
őstag
Esetleg ismeri valaki Őt? Jóval olcsóbb, mint a boltban, meg szabad venni?
Kérlek tisztelj meg azzal, hogy válaszolsz a privát üzenetre.
-
poli27
veterán
válasz
h1ght3chzor #44010 üzenetére
szürkeimportos 1 év garival...
-
gago1975
őstag
válasz
Nagyon nem ajánlom.
Valami nem kérek, vagy szürke import, vagy refurbished készülékeket árul, különben miért csak 1év a gari.
Holnap indul az MM akciója. Árkádba most jelenleg 377999, de holnap olcsóbb lesz. Igaz kiállított de bele lehet alkudni +1év garit a 2év mellé és a doboza is megvan.
Én hamarabb vennék meg kiállított db-ot picit drágábban de biztos forrásból mint bizonytalanul olcsóbban.
Kérdés továbbá a "garancia" is mennyire valós.
Általában az LG szervíz útálja az értékesítéseket, de nem is javítják hanem azonnal cserét írnak rá.
Aztán kérdés, hogy tud e másikat prezentálni vagy levásároltatják veled de, hogy pénzt nem adnak vissza az fix.[ Szerkesztve ]
Predator Helios 700 i9-10980HK RTX2080s 8/64GB RAM, Predator Helios 700 i7-9750H RTX2070 8/32GB Ram,OLED77C9,Marantz AV7705+MM7055x2db,Focal Aria 936+Aria CC900+Aria 926, Dome Flax ATMOS® 4db,SVS SB3000x2,Oehlbach nf214 Sub 3-400,QE3280,Oehlbach XT-SL500
-
janos666
nagyúr
PC mód: Hát, a C9-en sokkal kisebb a minőségvesztés normál Színházból alacsony késésű Színházba (ALLM bekapcsol), vagy Játék módba (ami effektíve fixen LLM=On mód) váltva (látszik, de inkább csak tesztábrákon, külön figyelve rá a sötét árnyalatokon --- én is ezt látom, hogy kevesebb a ditherzaj, így több a banding, de egyáltalán nincs még ebből katasztrófa). LLM=On mellett nem látok számottevő különbséget az árnyalásban FRR és VRR közt, csak a statikus váltást egy másik tónus görbére (avagy más szóval elcsúszik a gamma a fekete közelében, felfénylenek a sötétszürkék, ami ne szép és kiemelheti a sötétszürkéken lévő banding-et, de 9nmagában nem növeli a banding mértékét, csak azt, hogy mennyire látható, zavaró).
Ellenben PC módba váltani a C9-en egy jelentősebb ugrás. Akkor ugyan úgy néz ki a kép, mint C7-en és C8-on is PC módban: egyértelmű, feltűnő a minőségromlás (szintén főleg a fekete közelében, de már máshol is szemet szúrhat), főleg HDR10 módban (DV-hez nem értelmezhető a PC mód, mert az fixen subsampled, legalább is videóban és HDMI-hez RGB-be ágyazáskor), ahol még a magentázós móka is előjöhet (olyan szemet szúró banding szerűség, ahol átvillan oda nem illő színekbe egy-egy árnyalat, annyira messzire esik, amit helyette odaköp pontatlanul).Szóval, ha ő nem lát különbséget Játék mód és PC mód közt, az igazából jelentős fejlődés, és szerintem teljesen elfogadható úgy a PC mód, mert most én így használom effektíve Játék módban szinte mindig (kivéve, ha belső programokat használok, pl. Netflix, vagy ha kikapcsol az ALLM és G-Sync, mikor 2160p23-ba vált a madVR filmnézéshez PC-ről is, de amúgy a Windows asztal és SDR, HDR10 játék mind ALLM és G-Sync módban megy és elégedett vagyok ilyesmikhez az árnyalás minőségével --- azért sok játékban messze nem tökéletes az árnyalás, bármilyen kijelzőn is nézed bármilyen módban, de olyan játékok is elég jól néznek így ki, amikben szép simák a gradiensek...).
Ügyes. ->
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
belan
addikt
válasz
Az egy kókler általában csak hibás tvji vannak pici hibákkal elsőre észre sem veszed meg egy pici bolt ha lehet annak nevezni
Én még 250 se venném meg!! Egyik ismerősöm járt nála anno egy tv-t nézet meg de 5 perc után el is jött tőle. Ha jól tudom külföldön olcsón megszerzi a ilyen csomagolás sérült vagy pici hibákkal való tv-ket.
[ Szerkesztve ]
Playstation 5 & LG OLED65C9.Best games Last of us. Metal Gear Solid 1,2,3,4. ELDEN RING
-
daneel_hu
addikt
válasz
Zirowe #44007 üzenetére
"Zsúfolt a használt csatornám, mert sok wifis okoseszközöm van, de ez eddig semminek a működését nem zavarta: telefonok és tabletek stabilan csatlakoznak max sebességgel, előd lg 55la620 és az évek óta monitorként használt 32ln575 is folyamatosan hibamentesen lógott a wifin."
Mivel 100-as hálókártya van a tévében, kell az izmos WiFi. (5G-s)
Feltéve ha akarsz 4K HDR anyagokat nézegetni a tévén, de gondolom igen. Vagy veszel egy olyan mediaplayert ami HDMI-n keresztül megoldja neked a problémát.
Ha belső lejátszóval akarsz hálóval játszadozni, akkor sajna 5G WiFi a megoldás.Egy jó router kell hozzá...
-
szabeska
addikt
válasz
janos666 #44014 üzenetére
Ezek szerint, ha jatek modban fut a tv 60 hz-en, de madvr atvalt 23p-re, akkor kulon a 23p-hez be lehet allitani a szinhaz modot, igy a tv ugymond maga valt jatek es szinhaz mod kozott a kepfrissites fuggvenyeben?
Ez erdekes, es hasznos, ha igy van
Mondjuk a pc mod szar minosegen ez sem segit :/
[ Szerkesztve ]
-
poli27
veterán
-
sakal83
addikt
A 65gz950 536e a mediaban. Erdemes lecsapni ra ennyiert
-
dgyuri0123
veterán
válasz
Pólus MM-ben hétvégén 330 volt az új 55C9. Kérdezz rá, hátha... Volt Panasonic FZ800 is 290-ért, de hogy kiállított darab volt-e azt nem tudom, mert nem kérdeztem.
"csak a zene van"
-
Gaben360
senior tag
Egy-Két szót írnék a 65C9-ről, a B8 után.
Valóban jobb hdr-be mint a B8, jobbak a színek, több a fényerő láthatóan, nincs makroblokkosodás. Játékoknál gyönyörű a képe, és persze filmeknél is.
Azt nem tudom, hogy miért dobálja el a távot, tegnap vagy 3x kellett újrapárosítanom.
Még egy baj van vele, hogy 3 nap után már ez is kicsi.Az éj sötét,és tele iszonyattal! "Néha szívesen lennék egy régi gyárépület ablaka....csak állnék ott beb@szv@"
-
myl
csendes tag
Sziasztok, a C9 használata közben két kérdés ismét felmerült bennem:
1. A logo luminance adjustment-et low vagy high értéken érdemes tartani? Nagyjából utána olvastam, értem is a lényegét a funkciónak, de ahogy nézem eléggé vegyes, hogy ki melyikkel használja a tévét. (Jelenleg én high-on használom.)
2. Tegnap ahogy néztem a TV-t Netflix és YouTube közben olyan fura volt, mert a bal kávája mintha nagyobb lett volna a többinél. Kicsit közelebbről megnéztem a kijelzőt, és pár pixellel (kb. 5-10) a bal oldalon el volt csúszva az egész, amire rávittem a kurzort és tényleg látszódott, hogy a kijelző és a tartalom között van pár pixelnyi elcsúszás. Erősítsetek meg, hogy ugye ez a Pixel Shift ahogy dolgozik, igaz?Köszi!
-
Zirowe
nagyúr
válasz
daneel_hu #44016 üzenetére
Igen, írtam, hogy mediaplayerrel használom, a belső lejátszó és dlna felejtős a kadenciahelyes lejátszás hiánya miatt, a tvn a net csak yt-re kell, a router pedig eddig hibátlanul működött, nem az a szűk keresztmetszet.
Egyelőre tegnap este mintha rendben lett volna a kapcsolat, de majd ma jobban tesztelem.
Más: hdr filmek lejátszásakor hiába állítom dark greyre a feliratot kodiban, az továbbra is rikító fehér, néha meg szürke.
Ezen lehet állítani vhogy vajon?
A logo luminance magasra van állítva.AI képjavítót érdemes használni?
[ Szerkesztve ]
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
Zirowe
nagyúr
válasz
Strezi #44029 üzenetére
Erről van valami hivatalosabb infó/teszt?
Mert eddig ez volt a legnagyobb rákfenéje a tvk belső lejátszóinak.[ Szerkesztve ]
-
Strezi
őstag
válasz
Zirowe #44030 üzenetére
Évek alatt itt(is) többek alltal letesztelt tény. Keress infót az ellenkezőjéről
A lassan négy éves OLED-em is tudja, helyesen jeleníti meg mind a 24(23.976), mind a 48 és 60FPS-t is.Real Cinema beállítással lehet babrálni ha jól emlékszem, de nem biztos hogy kell...... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
blakey
félisten
válasz
Strezi #44031 üzenetére
Ajánlom figyelmedbe. A kadenciahelyes lejátszáshoz ezek az fps-ek vannak:, 23,976, 24, 25, 29,97, 30, 50, 59,94, 60 fps és ezeket pulldown nélkül kéne tudnia. Külső forrásból viszont fogadják már a 10 évvel ezelőtti TV-k is ezeket az fps-eket.
"Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja
-
myl
csendes tag
-
Strezi
őstag
válasz
blakey #44034 üzenetére
OK, akkor a RealCinema megoldva
Belső lejátszóhoz nem kell( / lehet?).
De, továbbra is, nem csak kellene, hanem tudja is ezeket a belső lejátszó. Amihez kivülről tud szinkronizálni a panel, azt a lejátszója is tudja. Eddig max apró gradációs különbségek voltak a belső és a külső lejátszók között. Azok sem mindíg a külsők javára.[ Szerkesztve ]
... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
renatto
őstag
CX vs C9 összehasonlítás.
KLIPSCH DOLBY ATMOS 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monoprice Monolith 12 THX Ultra Epson TW9400 4K HDR - Yamaha RX-A2080 - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15
-
chros
őstag
válasz
janos666 #44014 üzenetére
Akkor ezt nem ertem.
Beszeljunk csak film lejatszasrol 2160p 23p mellett (a jatekot most ne keverjuk ide).
A cel a chroma 4:4:4 elerese a legkevesebb vizualis problemaval. Ez HDR10 tartalmat erint leginkabb. [link]
Azt tudjuk, hogy a PC mod xar, meg Vincent is megemliti a CX review-ban (vegre!!!, eloszor hosszu evek utan, igy lehet hogy megiscsak ert valamit az email amit kuldtem neki, bar nem valaszolt ra soha
)
Kerdesek, a fenti figyelembe vetelevel:
- Game mod nem muxik sehogysem, csak 60p-vel? Ha ez igy van, akkor ez nem segitseg.
- Szinhaz + ALLM: ekkor van chroma 4:4:4???Tesztelheted a fenti linken levo elso 2 videoval.
Koszi[ Szerkesztve ]
-
chros
őstag
válasz
renatto #44039 üzenetére
Igen, lattam a CX review-t, itt is vannak problemak dogivel
:
- nincs DTS (mint tudtuk)
- nincs full HDMI 2.1 bandwidth (mint tudtuk)
-- es most az is kiderult, hogy miert: CX-nel a SoC-ban van mar a transceiver, mig C9-nel kulon HDMI 2.1 chip volt! (sporoltak!!!)
- PC mod ugyanolyan xar mint volt HDR10-el
- crushed blacks with BFI
- elevated blacks with VRR (mint C9-nel) es DV-vel (!)
- smooth gradiation nem muxik
- es meg jo par kisebb bug (pl csomo app hianya UK-ben)Meg az volt az erdekes, hogy azt allitja, hogy az 55-os panelek szerkezete mas, mint a 65-osoke! Ilyet sem hallottunk meg egy evjaraton belul.
Asszem megint varhatunk 1 evet, hatha, akkor...
[ Szerkesztve ]
-
chros
őstag
válasz
BusinessGuy #44041 üzenetére
Igen, ha lehet meg kapni
-
belan
addikt
válasz
BusinessGuy #44041 üzenetére
Egyértelmű.
Playstation 5 & LG OLED65C9.Best games Last of us. Metal Gear Solid 1,2,3,4. ELDEN RING
-
Zirowe
nagyúr
Tudom, külső srt-ről van szó.
blakey: ez a belső appos dolog új infó, köszi.
-
Franky74
tag
Sziasztok!
Tudnátok mondani jó lejátszó programo(ka)t LG C9re, amit az LG store-ból tudok letölteni?
Jelenleg a belső lejátszót használom, van néhány dolog ami nem tetszik, alternatívát keresek!
Köszönöm a válaszokat! -
gago1975
őstag
válasz
@lexander #44048 üzenetére
A West End MM-be holnap megyek érte, bemutató darab, fére van téve nekem 1.384M és kaptam +1év garit, valamint ingyenes házhozszállítást, de a Budaörsi MM be van még 1db ha kell. Szombatig illetve a készlet erejéig van ez az akció most
[ Szerkesztve ]
Predator Helios 700 i9-10980HK RTX2080s 8/64GB RAM, Predator Helios 700 i7-9750H RTX2070 8/32GB Ram,OLED77C9,Marantz AV7705+MM7055x2db,Focal Aria 936+Aria CC900+Aria 926, Dome Flax ATMOS® 4db,SVS SB3000x2,Oehlbach nf214 Sub 3-400,QE3280,Oehlbach XT-SL500
Új hozzászólás Aktív témák
- - ( Új, Bontatlan ) - LG OLED65C22LB, Ha másfajta kéne, írj!
- ÚJ! B O Bang Olufsen Beoplay H8i Bluetooth aktív zajszűrős fejhallgató, Pink, Natúr, Rozéarany
- Samsung 55"(138 cm) Q60T QLED Smart 4K HDR TV (QE55Q60TAUXXH)
- SAMSUNG (QE75Q60AA) 190CM 4K QLED SMART! PRÉMIUM AKCIÓ
- AirAux AA-DH1 Bluetooth hangszóró
Állásajánlatok
Cég: Test Innovation Technology Zrt.
Város: Budapest
Cég: Contrall Ipari Informatikai Kft.
Város: Pécs