Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshez
- Milyen SSD-t vegyek?
- Bluetooth hangszórók
- ASUS notebook topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Megbombázta a Dolphin Emulator steames elérhetőségét a Nintendo
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
GTVili
tag
Sziasztok! Azt esetleg tudja valaki, hogy a sarokból az infót (felbontás..stb) hogy lehet eltüntetni...? Rányomtam az INFÓ-ra...és azóta Netflixen ott van a bal felső sarokban....és nem tudom eltüntetni....
-
wallace 234
senior tag
válasz
daneel_hu #49998 üzenetére
Hát nem tudom mennyi, úgynevezett nemzetközi fórumot, olvastál! De még az Rtings is az alacsonyat ajánlotta, még a B8, idején mivel a magas beállítás, túlságosan tompíthatja a képernyő egyes területeit! És szerintem ebbe az országba annyira nem különböznek a lógok, hogy azt állítgatni kéne! De mindenki úgy használja, ahogy jól esik neki.
-
blakey
félisten
válasz
wallace 234 #50005 üzenetére
ebbe az országbaannyira nem különböznek a lógok - ebben a világban, nem tudom te hány nemzetközi adót néztél, de ahány annyi féle erősségű, nagyságú, stb."Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja
-
válasz
Pro Koryak #50004 üzenetére
Daneel-nak fontos, hogy a design is szép legyen. Ezért hajlandó többet is fizetni. Miért nem érted ezt meg? Neked nem fontos, nekem sem igazán, de róla tudni régóta, hogy ő a tv választásnál súlyozottan veszi figyelembe azt, hogy jól nézzen ki az adott készülék. Neki ez is fontos. Minek feszegeted?
-
wallace 234
senior tag
-
daneel_hu
addikt
válasz
"Neked megéri.
Ennyiből vehetnéd WX-et is! Akkor ezek szerint az is megéri."Ahány ember, annyiféle.
Az öcsém pl nem hajlandó venni lámpát szinte sehova, kizárólag a leegyszerűbbeket veszi még a nappalijába is. Sosem szóltam meg ezért, ő ilyen... tévéje sincs. De milliós kerékpárokat vesz magának.
Van olyan lámpám a nappalinkban ami drágább volt az FZ800-asodnál. Na bumm... van ilyen.Van aki 20 milliós kocsit vesz, mert biztonságosabb, jobb, erősebb, szebb stb... helyettesítsd be a számodra tetsző dolgot, Pedig az is csak A-ból B-be visz el, funkciója ugyanaz mint az olcsóbbaknak.
Azt nem értem meg, miért nem lehet ezt elfogadni, ráadásul egy olyan topikban ahol nem 10 meg 20e forintos készülékeken megy a diskurzus. Ezt önigazolás végett csinálod? Tényleg nem értem.
Van olyan Pana oled ami tetszik, pl GZ2000, HZ 2000, de még a GZ950 is. A körtalpasak is.
De tetszik a GX és a WX is. Na oszt' akkor?...?
A HZ2000-ért is hajlandó lennék többet fizetni (sokkal többet) minthogy megvegyem a GZ950-est.[ Szerkesztve ]
-
daneel_hu
addikt
válasz
wallace 234 #50005 üzenetére
Ha nézek egy tévéműsort (ami általában sport), akkor leszarom mennyire veszi vissza a tv a logó fényességét. Tőlem akár egy fekete téglalapot is kirakhatna a helyére.
-
kenuba01
tag
Nekem is számít a design. A mostani 65E7V még mai szemmel is szemet gyönyörködtető. Az egy nagyon eltalált design lett. Nehezen válok meg tőle de mivel megtehetem, hogy vegyek egy újabbat ami egész addig nem merült fel bennem, amíg egy bemutató teremben megnem láttam egy 65GX - et. Az meg hogy ki mire költi a kevés vagy sok pénzét az egyéni szoc. probléma. Amúgy mostanra már a gx..cx árkülönbség már "csak" 120k Ft. A jobb hangzás és design nekem megér ennyit.
Más:
Valaki esetleg megtudja mondani, hogy a 65E7V tv-n megtudom valahogy nézni az eddigi üzemórát valamilyen szervízkóddal? Mivel eladás előtt a hirdetésben ezt is szeretném korrektül leírni, bár sok nem lesz benne.
Köszönettel. -
-
snpetit
aktív tag
C9
HDR-ben a Peak Brightness mi lenne a "szabvány" beállítás?
High állásban ami az alapbeállítás kicsit művi lesz a kép, de nem tudom ez lenne-e eleve a forrás célja is vagy csak a szememnek természetesebb Off állásban. Jobban elvisz a képi hatás valahogy Off állásban, míg High-ban oké villanás meg fényesség oda fókuszálok, de Off-ban is megvan a wow hatás csak akkor valahogy tudok az egész képre figyelek és harmonikusabbnak tűnik.
Egy dolog ami Off állásban nem tetszik, sötétebb lesz tőle a kép néha már zavaróan, de ha már ezt is korrigálom félek teljesen szétbarmolom a képet és akkor teljesen mást látok mint amit az "alkotók" szeretnének.
Szóval az alapbeállításra mondtátok ne nyúljunk hozzá, mert az jó HDR profiloknál, de más, hogy érzi? Vagy ez lenne a cél eleve, hogy így adja vissza képi világot a TV és forrás ilyen HDR-ben? -
Kleroo
addikt
Milyen jellegű mozgásoktól nyikkannak meg pontosan oledek, mit másoljak pendrivera?
Sport? Sima emberséta, autós jelent, vagy mibel checkoljam, hogy engem zavare?Hodor. Hodor? Hodooor!
-
-
brucezly
csendes tag
válasz
Pro Koryak #49992 üzenetére
Látom még nem próbáltad csak trollkodsz
Ne vicceskedjünk, nekem még a plazma is a falon van/volt...
-
brucezly
csendes tag
válasz
A wx- meg a másik véglet, ráadásul "soundbarral" van ellátva. Szóval ismét nagyon nem ugyanaz
-
Kleroo
addikt
válasz
Kleroo #50016 üzenetére
Na ma megnéztük párommal élőben. 4db "sample-t" (interstellar, adastra, 1917) színek, kontraszt wow. De a mozgás....hatalmasat csalódtunk. Bármit próbáltam, egyik javító technológia sem volt jó. Igazából mondketten botrányosnak találtuk. Úgy tűnik sokáig nem lesz még oledem, több power/pénz kell, hogy a 24frame-es contentekkel jó tv-k is megfizethetőek legyenek
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
-
daneel_hu
addikt
válasz
Kleroo #50026 üzenetére
"De a mozgás....hatalmasat csalódtunk. Bármit próbáltam, egyik javító technológia sem volt jó. Igazából mondketten botrányosnak találtuk."
Ha jól értem LEDTV-tek van, na ahhoz képest semmivel nem szarabb az oled mozgásmegjelenítése, valamit nagyon benézhettetek. BFI-t megnézted a készüléken? (Motion Pro az LG-n a menüben)
Nálunk Pana plazma volt, 4 éve váltottam oledre - tény, hogy szokni kellett de azért meg lehet találni a kompromisszumos megoldásokat. A sima sample and hold-os mozgást nehéz volt megemészteni, de a 2018-as BFI-t (60-as) pár óra alatt meg lehet. Csak türelem kell amíg átáll az agyad hozzá. Sokan eleve nem próbálkoznak vele, mert "vibrál", és 2 perc után kikapcsolják.
Volt amikor plazmát néztem 2 év oled után, nah az már akkor is vibrált.A 120-as BFI-k pedig mégjobbak idén.
-
Fisha
őstag
válasz
daneel_hu #50029 üzenetére
Ez azért sajnos nem teljesen igaz, bár így lenne. A villámgyors response miatt nekem is sokkal kellemetlenebb az oleden az élmény, mert elmosódás helyett két-három feje lesz az embereknek, ami számomra sokkal zavaróbb. Mondjuk hogy egy boltba beesve rögtön szembeötlő legyen ez a hiányosság... Az nekem is fura.
"Ha jól értem LEDTV-tek van, na ahhoz képest semmivel nem szarabb az oled mozgásmegjelenítése, valamit nagyon benézhettetek. "
-
daneel_hu
addikt
válasz
Pro Koryak #50030 üzenetére
"Mindenben van szépség, csak nem mindenki látja meg".
-
brucezly
csendes tag
Hogyan kapnám ugyanazt, ne viccelődjünk
Hova tenném a "soundbart" pl.? És miért kellene csak sötétben filmet nézni? A CX-ben ugyanaz a hang mint a GX-ben?
Sőt hogy tetézzem, egy másik helységbe pont a design miatt fog Qled kerülni... -
blakey
félisten
válasz
Pro Koryak #50030 üzenetére
Nem értem, hogy egy szubjektív dolgon mi a f... ért kell pörögni. Teljesen értelmetlen. Én is megveszem a drágábbat ha az tetszik, nem érdekel, hogy másnak nem éri meg a plusz többletet.
[ Szerkesztve ]
"Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja
-
brucezly
csendes tag
válasz
Pro Koryak #50036 üzenetére
Biztos nem GX, mert van árnyéka...
De már sejtem neked miért tök mind1, mert becsórtad 2 bútor közé. De remélem a falra a képeket nem így aggatod[ Szerkesztve ]
-
Balika911
félisten
válasz
Pro Koryak #50038 üzenetére
A poén, hogy még ebből a szögből is ránézésre látszik, hogy eláll a faltól és nem GX, vagy ha igen, akkor hülyén rakták fel.
Van, ahol oldalról is rálátni, ahogy (#49945) daneel_hu írta.
[ Szerkesztve ]
-
brucezly
csendes tag
válasz
Pro Koryak #50038 üzenetére
Hát ha ilyen elcseszettül világítasz be egy helységet, valamennyi lenne annak is, de nagyságrendekkel kevesebb.
De tényleg hülyeségen vitatkozol. Ha valami több, vagy kevesebb, akkor nem ugyanannyi
Ez ugyanaz a kategoria, amikor a "lebegő bútorokba" kötöttek bele nálam, vagy az ülő/álló asztalba stb. Kinek mire van igénye. Nem másra, pont arra.
Oledből Panát akartam (a plazmám is az), de nem felelt meg minden követelménynek... persze az LG sem, de az többnek. -
szabeska
addikt
Sziasztok!
Kb fél éves a C9-em, azóta csinálta, hogy pár percenként (vagy ritkábban) felvillant fehéren egy pixel a közepén egy pillanatra, de nem foglalkoztam a dologgal. Most úgy látom, az a pixel végleg fehér maradt. Ilyennel is lehet hívni a szervizt/van értelme?
F1
-
alaves
őstag
válasz
Kleroo #50028 üzenetére
A C széria nem igazán nevezhető magasabb kategóriának, csak egy kicsit drágább, viszont sokkal jobb az interpolációs mozgásjavítás. Mozgásjavítás terén még érdemes lenne megnézned az alap Sony OLED-et.
LG OLED55C11/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
alaves
őstag
válasz
szabeska #50041 üzenetére
B7-en volt nekem ilyen, kézi pixelfrissítés nekem végleg megoldotta. Lehet, hogy egyszer is elég futtatni, de nekem 2x kellett egymás után, hogy javítsa a hibát.
LG OLED55C11/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
daneel_hu
addikt
válasz
Pro Koryak #50036 üzenetére
Akkor tedd fel így a falra a többit.
Sok sikert... -
Kleroo
addikt
válasz
daneel_hu #50029 üzenetére
Sokat kérdezek, de azért már elég kifinomult szemem van, tapasztalt vagyok.
Konkrétan szaggatásnak tűnt a 4-ből 4 film (a file jó, otthoni random 2 TV-nken is perfekt volt)
A 2 javítótechnológia amiket próbálgattam pedig.... mindkettő véleményes volt. Az interpolarizáció volt asszem az amelyik olyan halo/szellemfélremocorgásokat okozott, hogy csak lestem hogyan lehet 2020(2019)-ben ilyen. Pl 1917-ben egy jelenet ahol látszik végig a puska, és sétálás közben mocorgott. a csúcsán lévő kb 20 centi máshogy mozgott, vibrált jobbra-balra, a puska többi részéhez képest, plusz eleve túlságosan smooth lett az eredeti 24fps. A BFI-vel pedig nem volt az igazi szintén.
Szóval nem furcsa volt, vagy megszokandó, hanem ilyen szájlkeonyulús basszus ez nemjó.Pedig nagyon meg akartam venni, nagyon nem akartam volna látni a hibákat
Egy A9 SOC biztos jól csinálja már a hackelgetést, de az túl drága.Hodor. Hodor? Hodooor!
-
alaves
őstag
válasz
szabeska #50045 üzenetére
Semmi baja nem lesz kijelzőnek (OLED754-en már: 28 kézi pixelfrissítés - 3300 üzemóra).
Készenléti módban is világított az az egy pixel (vagy W subpixel). Kétszer jött elő összesen pár hét eltéréssel ugyanaz a pixel. Másodjára végleg javította a pixelfrissítő. Azóta volt már itt kérdező, neki is írtam, és az övé is helyrejött.[ Szerkesztve ]
-
DamianB
őstag
Igen ez tényleg érdekes lenne hogy ott észre veszel e valamit
"Arms wide open, I stand alone I'm no hero and I'm not made of stone Right or wrong, I can hardly tell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side of hell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side, the righteous side of hell"
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- DIGI Mobil
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Xbox tulajok OFF topicja
- Vicces képek
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Itt az áttörés: a Model Y a legkelendőbb személyautó
- További aktív témák...
- Razer Leviathan V2 Gamer Soundbar + Mélynyomó! THX Spatial Audio/BLUETOOTH 5.2/Razer Chroma RGB/
- Behringer ULTRA-DYNE PRO DSP9024
- OPTOMA HD140X FULL HD 3D Projektor - 86%-os lámpaóratöltöttséggel - AJÁNDÉK vászon ÉS Chromecast
- Új, bontatlan Edifier Stax Spirit S3 Hi-Res Audio Bluetooth fejhallgató
- Új! AirPods 3 MagSafe! 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Servergarden Kft
Város: Budapest
Cég: pepris.de
Város: Budapest