-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
SzlobiG
félisten
B9 tulajoktól kérdezném, hogy a hálózaton lévő megosztás működik rendesen? Tehát egy pc-ről szeretném majd a filmeket lejátszani hálón keresztül mint most a média box-al. A másik kérdés, hogy a gyári LG videó lejátszóval mik a tapasztalatok? Megeszi az akár 70gigás UHD, HDR tratalmakat is, vagy oda már kevés, és inkább medialejátszó kodival?
-
-
Fisha
őstag
válasz
daneel_hu #36000 üzenetére
Hogy ne csak LG istenítés legyen. Igaz nem konkrétan a TV, de ez a regisztrálás az oldalukon... Jeeez. 10 hosszú jelszó kell nekik. Nyilván van értelme, egy hülye garinál...
Ráadásul ilyen magyar "fordításokkal", hogy Fiók verifikálása. Tudom-tudom erre nincs pénz egy ekkora cégnél. -
Fisha
őstag
válasz
SzlobiG #36004 üzenetére
B9 tulajként jelentkezem. Nekem Sambát nem sikerült sehol se találnom, és itt se válaszolt senki erre a kérdésemre sajnos.
Nekem egy Synology NAS a forrás. Onnan szépen ment a saját dlna serverével is és embyvel is. Nekem zsinóron se volt egyszer se akadásom az UHD-HDR tartalmakkal sem. De most már 5Ghz-es wifin van. Amúgy a méréseim alapján nem igazán volt difi a kettő között átviteli sebességben, csak egy icipici a wifi javára. Pedig nincs messze a tvtől. -
daneel_hu
addikt
válasz
SzlobiG #36004 üzenetére
"(#36005) Calogero Ne már...azért egy "csúcs" készüléknél azt gondolnám alap a gigabites.
"
100-as LAN van az összes buznyák 500k-s, de a 3 milliós oledekben is.
5 ghz-es wifi-vel, vagy HDMI-n tudod biztonsággal 4k/HDR anyagokkal etetni.
Ha hálóról nyomatod akkor csak a wifi a tuti, zsinóron a nagyobb sávszélességű HDR-filmek akadni fognak. (100 mbit felettiek nyilván)[ Szerkesztve ]
-
daneel_hu
addikt
válasz
SzlobiG #36002 üzenetére
"B9 tulajoktól kérdezném, hogy a hálózaton lévő megosztás működik rendesen? Tehát egy pc-ről szeretném majd a filmeket lejátszani hálón keresztül mint most a média box-al. A másik kérdés, hogy a gyári LG videó lejátszóval mik a tapasztalatok? Megeszi az akár 70gigás UHD, HDR tratalmakat is, vagy oda már kevés, és inkább medialejátszó kodival?"
A beépített alkalmazás bármit játszik, csak a sávszélességnek kell jónak lennie.
-
SzlobiG
félisten
válasz
daneel_hu #36011 üzenetére
Hát ezt nem gondoltam volna, hogy 100-ast használnak.
@Fisha: Akkor nem is szórakozok a kábellel, pedig oda van vezetve, marad az 5GHz-es Wifi, van egy elég jó routerem nem messze, szóval remélem jó lesz. Na meg ha visz mindent a beépített lejátszó, akkor a médiabox sem kell ez külön öröm, pedig a Kodit imádom.
Már csak ki kell várnom, hogy hozzák a TV-t.
-
halinorbi
csendes tag
Sziasztok! Van valaki tippje, hogy miért akadozik, szaggat a kép, ha PC-ről nézném a 4K-s filmet? A lassú oldalmozgásoknál lehet kiszúrni. LG B7, GTX1070, i5-7500, Windows10, VLC lejátszó. Kevés a hardver? Vagy hosszú a kétméteres HDMI kábel? (esetleg gagyi)
-
Batyops
aktív tag
Sziasztok! Most lett netflix előfizetésem a Dv módok közül a szinház vagy az otthoni mozit használjátok? Az egyik mintha sokkal világosabb lenne ez miért van. Lg55 b7-es tv-m van. A színhőt Meleg2-re raktam képjavítókat kilőttem. A szintér meg nem állitható szélesen van miért használ itt széleset ? Úgy tudom az nem igazán jó , vagy Dv tartalmaknál ez a helyes? Elnézést ha sok a kérdés de most nézék először Dv tartalmakat amióta megvan a tv. Eddig csak Hdr10 ment.
-
Fisha
őstag
válasz
Batyops #36019 üzenetére
Szerintem nem sokat számít, hogy DV vagy HDR10, de majd legfeljebb megcáfolnak.
Színhőt oda állítsd, ahol neked tetszik a kép. Nekem a warm2 jött be a legjobban.
Ettől színház, otthoni mozi fordítástól mindig megőrülök, ha látom. Ehhez vajon milyen drogon kellett lenni.
- Home Cinema. Hmm legyen mondjuk otthoni mozi.
- Cinema: Na ezzel bajban vagyok, ez mi legyen? Talán a színház? Igen, ez az.Amúgy szerintem főleg azért van a két mód, hogy mennyire van sötét a szobában. Egy moziban teljesen, otthon meg azért van hogy világos szobában néznek filmet, még ha blaszfémia is. Szóval eszerint állítsd.
[ Szerkesztve ]
-
-
renatto
őstag
válasz
janos666 #35996 üzenetére
Köszi. Azért a Sport mód, mert a B7-nél ez volt az a mód, ami focinál egyből hibátlannak tűnt (gyors mozgás), míg a többin szaggatott, darabosnak tűnt. Így ezen kellett a lagkevesebbet állítani. OLED fény, kontraszt, színhőmérséklet, élesség... És mivel a TV adásokon van mit javítani, amúgy is, azért állítottam ezt be a tévére. Elvégre az elektronika ezen javíthatna (gyenge forrás minőség) egy ilyen drága tévében. Hátha tud valamit. Többnyire SD adásról van szó.
A C9-en így alapból azzal nyitottam, ami a B7-nél volt és majd onnan lépek, ha kell, így egyelőre nem tudom megmondani, hogy ez vagy az a jobb. Idővel ahogy majd kapcsolgatom a műsorok alatt a képmódokat, látni fogom.
A tévéadásokon viszont már látom a HD az teljesen jó, míg a nem HD, az nagyon csúnya, ennél a méretnél. És képjavítók nélkül pedig szörnyű.Szerencsére a sport az mind HD.
Viszont ennél a méretnél már látok olyan részleteket, amit eddig nem. Ez lehet előny és hátrány is.Leginkább előny, de pl a Forza Horizon 4-ben látok fehér "réseket" a házak falainál, ahogy összeérnek a sarkoknál, ami eddig nem volt látható. Illetve a kezdőképernyőn az autó már pixelesedik néha.
KLIPSCH DOLBY ATMOS 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monoprice Monolith 12 THX Ultra Epson TW9400 4K HDR - Yamaha RX-A2080 - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15
-
szente80
aktív tag
Sziasztok!Segítséget szeretnék kérni tőletek.Vettem egy 65b9 LG-t,és az istenért sem tudom nagyon szépre beállítani a képét,vagyis egyszer sikerült de azóta sem olyan szépre.Direkt nagy méretű Hdr.Atmos 4k filmeken kísérletezgetek a beállításokkal de olyan sok lehetőség van hogy már bele bolondultam.Nem tudtok valami számotokra is elfogadható szép kép beállítást tanácsolni?Tudom minden szem más,de ti otthon vagytok ebben.Előre köszönöm
-
Fisha
őstag
válasz
szente80 #36025 üzenetére
Ezt nézted kiindulásnak?
https://www.rtings.com/tv/reviews/lg/b9-oled/settings -
renatto
őstag
válasz
szente80 #36025 üzenetére
Próbáld ki, amit írtak rtings beállítást, de a fehér egyensúlyt ne állítsd be! Nézd meg milyen úgy a kép és azt írd, be ha nem tetszik, hogy mi a gond vele.
ui: az Atmos-nak semmi köze a képhez, az a hang. 4k HDR ami itt játszik.
[ Szerkesztve ]
KLIPSCH DOLBY ATMOS 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monoprice Monolith 12 THX Ultra Epson TW9400 4K HDR - Yamaha RX-A2080 - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15
-
gu007
aktív tag
Normális jelenség ha a HDR és DV anyagoknál előfordulnak homályosabb részek? Ezt leszámítva semmilyen anomáliát nem tapasztaltam a C9-n. Elégedett vagyok a tv-vel
-
-
alaves
őstag
-
válasz
Kriszbmx #36037 üzenetére
Most neked milyen tv-d is van? Gondolom LG
, de milyen típus?
Te is panelra vársz?
Én már ennyi tv/panelcserénél már úgy kivágtam volna a két betűs céget, mint macskát... Akármilyen jó az oprendszer, távirányító. Ez aránylag egy kis fórum, de ebben a szűk körben is mik mennek... Borzasztó. Nagyon türelmesek vagytok!
Új hozzászólás Aktív témák
- Micro Four Thirds
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Polgári Repülőgép-szimulátorok
- Diablo IV
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Melyik tápegységet vegyem?
- PlayStation 5
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Az Apple bemutatta a HomePod olcsóbb változatát
- További aktív témák...