- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Monitor hiba topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen monitort vegyek?
- Mini PC
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
*Tata*
senior tag
Sziasztok!
Bizony hogy volt már,de gyorsan kellene döntenem.
Ezért nem keresgélnék ha lehet.
Samsung S90C és az S95C között mi a különbség?
Egy LG Cx et váltana gondolom érdemes lenne. -
OPiiPO
veterán
-
AldoWinnfiel
csendes tag
Sikeresen megérkezett az LG OLED B2-es tv 55-ös méretben csütörtökön, szóval leszámítva a családi és egyéb programokat, volt időm beállítgatni, használni, élvezni. Az előző tévém egy IPS Sony Bravia volt, szerettem azt is, vagyis szeretem azt is, mert az meg a nappaliba került át, a sportadásokhoz tökéletes lesz. De azért ez az OLED más szint. Nyilván egy ilyen panel után a 'végtelen" kontraszt tűnt fel, megnéztem pl. a 65 című filmet, hát az a Sonyn sokkal kevésbé lett volna élvezhető. Itt meg minden parádésan festett. Ami hátránya az OLED-nek, ami igazából nem is hátrány, de: - Egyfelől nagyon gyorsan hozzászoksz a jóhoz, és keresed a 4k HDR, meg DV tartalmakat. Mindenhol IS. A másik meg, hogy egyszerűen annyira jó a cucc, hogy abszolút büntet minden egyes gyengébb forrást, de még azt is, ha egy mesefilmben gyengébb egy animáció, vagy ha élőszereplősben rosszabb a CGI, esetleg a fényképezés. Egyébként a korábban általatok említett esetleges képhibákból semmivel nem találkoztam, nem volt csikozódás vagy ilyesmi, elszíneződés stb. LG okostévé rendszert meg ismertem, azt amúgy is szerettem. Szóval összességében úgy érzem, hogy egy lakótelepi lakásba ez a tévé egy soundbarral kimaxolta a moziélményt kb. (nincs túl drága soundbarom, de így is félek sokszor, hogy a szomszédok mindjárt átkopognak ) Tegnap néztem Netflixről a Nyugaton a helyzet változatlant, hát váó. A film még annyira nem is tetszett, mert érzelmileg nem vitt magával, de ahogy kinézett, az... No, szóval jó ez az OLED.
-
blakey
titán
válasz AldoWinnfiel #84258 üzenetére
Használd egészséggel!
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Matzel
csendes tag
Sziasztok!
A mai naptól csatlakozom az Oled TV tulajok táborához egy Samsung s95b (55") tv-vel.
Lenne egy kérdésem akinek ilyen készüléke van hogyan tudta felpattintani a kábel takaró burkolatot az állványra?
Nekem az istenért sem megy..
Próbáltam finoman és erőteljesen is rápattintani de nem sikerűlt.
Félek nagyobb erőt kifejteni hátha kárt teszek benne.( vagy csak béna vagyok hozzá?)
A szerelési útmutató szerint próbálkoztam.
Köszönöm előre is ha valaki valami praktikus tanácsot ad rá -
Sasi001
senior tag
válasz Matzel #84260 üzenetére
Megnézed a fedél belső részét minden oldalon lessz egy pár patent (kitüremkedő lábak) rész. Először a felső részt illeszd oda és ahol a patentek vannak ott próbáld nyomni utánna az alsó részt. A kábeleket figyelmesen vezesd el alatta nehogy kitartson mert akkor sem tudod összerakni.
-
sb
veterán
Sziasztok!
Épp jókor jött (vagy mégse?) a két utolsó téma. Philips 48" 707 és LG 55" B2 TV-ket néztem ki. A Philips volt szimpatikus eddig, elvileg méretben a kisebb is elég lenne de most van majdnem azonos árban B2 is.
1. Ha jól gondolom 7 vs B-ben a panelben akkor nincs eltérés gyakorlatilag. (Felmerült jobb panel a 7-eseknél de 48-as méretben ha jól láttam akkor még 8-asban sincs EX panel. ?) Tudásra pedig kb. egyformának tűnnek, az Ambi viszont jó extra lenne.
2. Ez a linkelt hiba a hsz-ek alapján nem világos mi. Elhangzott, hogy nem klasszikus visszaviszem-hiba, "ez ilyen" jellegű. De nekem a videó alapján elég durvának és konkrét hibának tűnik. Erre nehéz lenne azt mondani, hogy rendben van így. Ránézésre pedig amúgy vmi feldolgozási/ábrázolási hiba inkább, mintsem fizikai. Az tudható mi a pontos hiba ok?
-
félisten
Nincs ilyen hiba mint amit a a Videón láttál , legalább is itt 4 ből 4 embernél. Szerintem a 707 ben sem lesz. Ha lenne, küld vissza.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Mathiask
senior tag
Érdekes ez a szelektív matek. Kipróbálom én is.
[link] innen lefelé csak azon az oldalon rajtam kívül 4-en írták, hogy van ilyen jelenség a Philipseiken. Akkor ez azt jelenti a matekod szerint, hogy 5-ből 5 embernél van ilyen hiba.Viccet félretéve. Örülök, hogy nálad minden jó, de innen a fórumról is látszik, hogy van ilyen gond Philipsnél(más márkáknál nem hallottam panaszt), Vhiktor is belefutott több Philipsnél, külföldi fórumokon is mindenki keresi a megoldást(többet végig olvastam), Vincent is kitér rá, hogy a Philips nem a legjobb ebben. Nem mind ilyen, de úgy tűnik ennél a márkánál gyakrabban előfordul. Visszaküldés lehetőségével való vétel és ennek tesztelésére tesztanyag begyűjtése ajánlott.
-
Lujo123
junior tag
[link] G3 Alza előrendelés, ha valakinek van egy kis égetnivaló pénze. Ha ekörül lesz a hivatalos nyitó, akkor drágábban nyit mint a G2.
-
-
Pro Koryak
addikt
válasz Lujo123 #84267 üzenetére
Alza egy ideje k. drága.
Pl.
Samsung QE77S90C
míg emag:
Samsung QE77S90CATXXHCsak 500e Ft a difi.
-
*Tata*
senior tag
válasz FIREBLADE78 #84271 üzenetére
Nem azt írtam, hogy jobb.
Eddig 2 LG oledem volt,van.
De a technológia fejlődik.
Most kipróbálom a Samsung mit tud.[ Szerkesztve ]
-
Csandi
őstag
válasz FIREBLADE78 #84271 üzenetére
Samu QD-Oled ha csak a kijelzőt nézzük és nem a TV tudását akkor papírforma szerint jobb, mint az LG WOLED-je, de nyilván a valóság ennél azért árnyaltabb. Jó TV a Samu is, sokan elégedettek vele de persze annak is megvannak a maga hibái/hiányosságai ahogy minden másnak is. A Sony is használja azt a QD-Oled Samu panelt.
Árában nagyon jó a Samu, de én speciel az LG-nél maradnék. -
félisten
válasz Mathiask #84266 üzenetére
Nem tudok àltalánosságban beszélni.A 4 ből 4 nem szelektív matek hanem az adott és linkelt Sárkányok háza részre vonatkozik.7.resz 18.perc...
De megnéztem a Prey- t is, hibátlan.(Ha lenne hiba ,lernám)
Biztos van ilyen gond,de nem általános.Mint ahogy a tinting és a banding sem az.
Gyenge SD anyagoknál enyhén látható,de nekem még ez nem tűnt fel ajánlhatalan hibaként a rengeteg előnye mellett.krx21:Sajnos Nekem semmit.Ahogy lesz Samu-n dovi valtok rá ,vagy ha lesz Philipsen QD oled maradok.Esetleg Sony akciózik az is vonzana.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Sasi001
senior tag
válasz Pro Koryak #84270 üzenetére
A 65 egy áron van mindkét helyen az emag-on nem engedi előrendelni a 77-t ha rálépsz a 65-re már nem is enged vissza a 77-re.
-
proly01
őstag
Két dolgot meg tudna mondani nekem valaki....
Az egyik,hogy LG C2 be lehet e állítani Gomb nyomásra a galéria módot? Tehát ha nincs jel akkor olyan a tv mintha egy festmény lenne és esetleg ezt adott esetben egy gombbal aktiválni inaktivalni lehet e?!
Illetve hogy mikor kikapcsolom a tv-t akkor ki lehet iktatni hogy kitegye az LG logót a szlogennel?....Pr:)ly....
-
Sasi001
senior tag
válasz Pro Koryak #84277 üzenetére
Még az elején próbálják meg lehúzgálni az embereket. Rájöttek, hogy van egy réteg akinél a lényeg, hogy elsők között vegyék meg. Másnak még nincs ő már régen nézi.
-
ricsip
addikt
válasz proly01 #84278 üzenetére
A MUTE-ot kell megnyomni gyorsan egymásután kb. 4x, az előhoz egy ilyen rejtett menüt. Abban letiltható az LG logo ki és bekapcskor. C1-en legalábbis. C2-ről fogalmam sincs, talán más elárulja akinek ilyenje van.
Hotkey-t lehet rendelni 1-9 (vagy még talán a 0-hoz is, nem tudom). Ha hosszan nyomod 1-9, akkor végrehajtja amit hozzárendeltél. De elég korlátolt h. mikből lehet választani.
Nekem pl. az kéne, h. valamelyik hotkey-re kikapcsolja a kijelzőt, és csak a hang (zene) lejátszás maradjon meg. Eszköz beállítások -- Energiatakarékos beállítások menüben kell hozzá bolyongani fél percig, hogy aktiválhassam. Kényelmetlen ezt megcsinálni minden alkalommal, ezért jó lenne erre 1 gombos hotkey. De nem lehet, mert csak.
[ Szerkesztve ]
-
-
proly01
őstag
Köszönöm mindenkinek!
....Pr:)ly....
-
bnorci71
addikt
válasz Vhiktor #84187 üzenetére
Jól értelmezem a videó láttán, hogy az arcnak "kellene" olyan csúnyának lennie?
Jelentem 55oled706 messze nem ilyen sőt semmi rendelenest nem láttam.
Ami feltűnt előtte amkor a kandalló előtt űlnek a párkányon a fény volt csúnya, de lehet az mindenhol ilyen.Netflix The Blacklist sokszor van, hogy a fekete nagy kockákból áll de azt betudom a rossz steamnek Prime-n is volt ilyen és ott másnak is hasonló volt.
ELADÓ Nissan Note 1,5b 2008 "If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz bnorci71 #84285 üzenetére
Nem feltétlenül csak a fejeknél, hanem bárhol.
Úgy képzeld mintha tömörítési hiba lenne pl egy régi avi filmnél. Zajos, kockás, stb.Nem igazán kell ezt nagyítóval keresni, mert ha probléma van akkor konkrétan kiveri a szemed.
Illetve egy videó, ezúttal egy LG-ről:
[link]Érdekesség, hogy régebben sokkal könnyebb volt erről képeket, videot találni.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
madkiller
őstag
LG 77C2 a marketworld nevű oldalon beesett 1 málna alá. Nem ismerem ezt a shopot. Innen vajon érdemes rendelni vagy inkább médiamarkt +30kért? Igazából kb 2 hónap múlva költözködöm, addig dobozban állna a tv. Érdemes most megvenni vagy ráérek vele júniusban, ennyiért vagy olcsóbban előfordulhat akkor is?
-
Lujo123
junior tag
válasz madkiller #84288 üzenetére
Akkor miért nem innen?
https://www.lg.com/hu/televiziok/lg-oled77c22lb
10%-os kuponnal alatta vagy. Igaz ez az lb változat, az la drágább. A dobozban állással viszont elbukod a 14 napos elállást ha valami gebasz lenne. -
bnorci71
addikt
válasz Vhiktor #84287 üzenetére
köszi.
Ez miből adódik pontosan,mi az oka?
Mert én tömörítési hibának gondolnám.
Mint mondtam a kandalló felett ahogy változik a fényerő kicsit hasonló a fény/"árnyék" megjelenés de közben az előtérben a színészek arca hibátlan.ELADÓ Nissan Note 1,5b 2008 "If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz bnorci71 #84290 üzenetére
Lényegen nem tudja konstans tartani a pixelek fényerejét ezekben a jelenetekben.
Nem ömörítési hiba, mert sok más tvn és projektoron tökéletes, semmi hiba nincs és termeszwtesen black crush sem, tehát a részletek is tökéletesen látszódnak.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Gicz
addikt
válasz Vhiktor #84293 üzenetére
Nem inkább az, hogy bekapcsolja a white pixelt, és annak ez a legalacsonyabb "on" állapota, és emiatt van az overshoot? én ezt vettem ki a tesztekből. Ezeknél a sötét finom átmeneteknél meg kéne oldani RGB pixelekkel, a fehéreket be sem kapcsolnia.
Azért itt látszik, hogy bár ugyanaz a panel mint LG-k ben, de a vezérlés nagyon nem mindegy. PL az rtings-es tesztben az ugyanolyan panellal szerelt sonyn látszódik a kezdeti beégés, míg az LG párján semmi, akkor sem amikor szintén csak 3 kompenzációs ciklust engedtek az LG-nek egy hét alatt, mint a sonynak is.
-
Mathiask
senior tag
válasz Gabor970 #84269 üzenetére
Igen, fullosabb remuxoknál nem, vagy csak néha jön elő. Azért van olyan fullos remux, aminél szintén előjön. Illetve vannak olyan filmek, melyek csak viszonylag kis bitrate-ű Bu-ray-en jelent meg, pl Nyomtalanul(2013). Na ez utóbbinál a nyomáskamrás jeleneteknél a nő arcának a fele konkrétan nem látszik. És nem tudod már jobb minőségben letölteni.
-
Vhiktor
Topikgazda
Ilyen a WOLED.
WOLED esetében a white pixel mindig aktív, de 4 pixel sohasem, csak 3, de abból az 1-ik mindig a white pixel. Én így tudom.Nem az a baj hogy bekapcsolja, hanem nem tudja konstant tartani a féynerőt -> túlvezérli.
Ha konstans lenne akkor nem változna folyamatosan ezeken a területeken a fényerő.A kommented második részével el is érkeztünk a másik kérdéshez, hogy akkor hogy is van az, hogy sokak szerint az LG-ben a legrosszabb az elektronika?
[ Szerkesztve ]
-
Gicz
addikt
válasz Vhiktor #84296 üzenetére
"A kommented második részével el is érkeztünk a másik kérdéshez, hogy akkor hogy is van az, hogy sokak szerint az LG-ben a legrosszabb az elektronika? "
Az rtings-es teszt nekem azt bizonyítja ezzel, hogy hamár LG készíti a paneleket és fejleszti őket 10 éve, akkor csak van náluk olyan tudás, ami a többieknek akik veszik a panelt (még) nincs meg. Nekem az előző oled is LG volt, ec930V, rohadt sokat ment, és 0 beégés volt rajta, mint első széria banding meg ilyesmik persze voltak, és most eladás előtt elkezdtek megdögleni a pixelek az egyik sarokban, de ha jól rémlik 2014-es gyártás volt talán, én elégedett voltam vele.Nagyon gondolkodom egy 42c2-n is monitornak pc-hez.
-
Mathiask
senior tag
Belenéztem a Prey-be az elérhető legjobb minőségű verzióba(ami még szintén webes). És ott ahol korábban láttam gondokat, például az esti sátras résznél, meg utána mikor visszatér a srác a levadászott nagymacskával, most nem láttam kirívó gondot én sem, bár ha nagyon nézem, akkor itt ott feltételezem más tv-n jobb lenne. De ha először ezt a verziót nézem, akkor biztos nem láttam volna semmi hibát, csak hát mikor megjelent, akkor streamingen nagyon kirívó hibák voltak.
A lehető legjobb minőségű sárkányok harcába is belenéztem. És ez a fullos blu-ray simán nézhető. Ha nem tudnám, hogy mire kéne figyelni, vagy milyen is lehetne, akkor biztos nem vennék észre semmit. Azért ha nagyon nézem és jók a körülmények(sötét szoba), akkor azért kb 18:45-nél a csaj homlokán látszik, hogy nincs teljesen rendben, meg utána mikor a srácot mutatják szemből a szeme azért eléggé bebukik néha.
Szóval fullos verzióknál néha, vagy csak minimálisan jön elő, akkor se zavaró, be lehet tudni annak, hogy ilyen az eredeti is. De a streamingnél azért gázabb a helyzet. Illetve a hétköznapi használatban nem filmnézéskor is elő, elő jön. Pl itt 6mp-nél, amikor eltűnik a logó akkor körkörös sávosodás, látszódik nálam. [link] -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Escape from Tarkov
- Monitor hiba topik
- Asszociációs játék. :)
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Chiptörvénnyel készül Trump elnökségére Dél-Korea
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Telekom mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest