- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Bambu Lab X1 és P1P tulajok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali médialejátszót?
- Kompakt vízhűtés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hobby elektronika
- Milyen notebookot vegyek?
- ASUS ROG Azoth: egy ütős mechanikus billentyűzet tesztje
- E-book olvasók
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joshi
félisten
Ahogy mások is írták te kevered a HDMI szabványt a kábelekkel. A kábel egy passzív eszköz, nem áll másból mint vezető anyagból(réz, ezüst, esetleg arany) és persze szigetelő anyagból. Ezek kombinációjától függ hogy mennyi zajt szed össze és hogy milyen ellenállása van a vezetőnek. Ennyi. Ne keverd a hardveres és szoftveres környezettel.
-
Joshi
félisten
Gyerekek, rá tudtam venni a Sony A1-et a Dolby Vision lejátszására USB-én keresztül!!!
A tévé saját lejátszója kiírta az egyik DV demónál a DV logót. Persze elsőre fekete képernyő fogadott, de a jobb felső sarokban ott virított a Dolby Vision logó. Na mondom ez kuka, de aztán egy stop majd play-re gyönyörűen elindult a demó. Aztakurvadeállat
, szerintem simán köröket ver a sima HDR10-re. Innen elérhetőek a demók.
[ Szerkesztve ]
-
Balika911
félisten
-
Jugar
tag
Értem mit mondasz, attól még az ultra nagy sebességű HDMI kábelt, HDMI 2.1-es kábelnek is hívják a köztudatban. Nem én neveztem el ilyen kábelnek, így árulják. Be is linkeltem 3 ilyen kábelt. De egyébként itt is egyértelműen HDMI 2.1-es kábelről írnak [link] , attól függetlenül, hogy vezető anyagból áll, réz, ezüst, arany, szigetelés, ultra nagy sebességű HDMI kábel. De javíts ki ha félreértek valamit.
Tegnap én is néztem ezeket a DV demokat usb-n keresztül a b7-en (gyönyörű képet ad
), ezért is voltam kíváncsi, hogy a tv HDMI csatlakozásán, melyik HDMI kábellel megy a DV lejátszás.
-
Joshi
félisten
Csak hogy a HDMI 1.4-től a 2.0b-ig ugyan az a kábel használatos. Az egy dolog hogy a webáruházak hogy neveznek el dolgokat, mert a HDMI kábel gyártók között is van óriási különbség. Egy dzsunka kábelt hiába nevezed 2.1-nek ha még a 3D-t se viszi át annyira silány minőségű.
-
Jugar
tag
Valószínű, hogy egy hdmi 2.1 jelzésű kábelt, nem fog a gyártó 2.1-es nevű kábelként nevezni és árulni, ha nem képes a 8K 60Hz-re és a 4K 120Hz-e.
Lényegében véve ilyen alapon, lelehetne állni vitatkozni az összes hdmi kábel gyártóval, hogy miért írjak rá a hdmi kábelre vagy dobozára, hogy hdmi 1.4 kábel, vagy 2.0 vagy 2.0a stb. mert olyan nincs.
Amit használok hdmi kábelt, annak a dobozára is hdmi 2.0a kábel jelzés van írva, ami már eleve feltételezi a 2.0 jelzésű kábelnél jobb sebességet(nem 10Gb/s hanem 18 Gb/s), minőséget, színmélységet stb(nem minden esetben). Sőt találkoztam olyan hdmi 2.0 jelzésű kábellel, ami nem kezeli a HDR-t sem, ez külön fel is volt tüntetve az oldalon.
Színmélységre ki sem tértem, még a 2.0 jelzésű hdmi kábeleknél, ahol előfordul a 24-bit (16.7 millió szín). Valószínű, hogy az B7-hez, biztos hogy nem ilyen kábelt vennék, de a színmélységet sok kábelnél elfelejtik feltüntetni. Persze lehet azzal jönni, hogy tökmindegy, mert az emberi szem úgy is csak kb. 10 millió szint lát(erről is megoszlanak a vélemények) tehát bőven elég a 16.7 millió szín, de ha már a tv képes megjeleníteni többet, nyilván inkább annak megfelelő kábelt fogok venni. -
Pro Koryak
addikt
-
daneel_hu
addikt
válasz
Pro Koryak #16020 üzenetére
Szerintem az Expedíció vége is überfos.
Pedig kár érte, maga a film jó lenne. -
-
NY_A
őstag
Erre tud valaki érdemben válaszolni? [link]
-
Jugar
tag
Billy Lynn's Long Halftime Walk (2016) 4K és ráadásul 59.940 fps . B7-en tökéletes a képmegjelenítés, mozgás hibátlan.
Úgy tűnik ennyit számít a 59.940 fps. Így kéne készülnie minden filmnek.
-
Mentolka
senior tag
Létezik olyan, hogy 21:9 képarányú 4k felbontású OLED TV? Amit meg lehet venni boltban?
-
PuMbA
titán
válasz
Mentolka #16033 üzenetére
A TV az TV, nem kizárólagosan 21:9 néző eszköz, mert az már túl speciális és sok pénzt kiadni egy olyan eszközre, ami csak egy speciális dologra jó az emberek 99,99999%-a nem akar
Ha létezne se lenne sok értelme, mert sok film meg 16:9-ben van és akkor meg ott nézheted a fekete csíkokat. A TV lényege, hogy bármit nézhetsz rajta a lehető legkevesebb fekete csíkkal, például fotókat is.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
félisten
Márpedig a HDMI kábeleket nem verziószámmal különböztetik meg. Hozzáteszem a HDMI 2.1-hez se kell az Ultra High Speed kábel ha nem használod a 120HZ-et. Tehát a kábel az egy passzív eszköz, fölösleges lenne verzió számozni. Azért alkalmazzák egyes weboldalak és gyártók a kábelek verzió számozását, hogy a laikus vevő könnyebben össze tudja párosítani a dolgokat.
-
Jugar
tag
A tv-n hol lehet megnézni, hogy hány Hz-en jeleníti meg a műsoranyagokat külső vagy tv belső médialejátszójával? Mert ezt nem sikerült még elővarázsolni. A külső médialejátszó kimeneti adatainál meg tudom nézni, hogy milyen fps-be adja le az anyagot tv-nek, de itt ki is fújt a dolog. Van ilyen lehetőség a B7-en?
-
Jugar
tag
Szóval teljesen alkalmazkodik, ezt jó tudni, mert igencsak vannak különbségek 23.976 fps filmek esetében a mozgásmegjelenítésnél, de akkor ezek szerint nem a tv a ludas, hanem maga a műsoranyag eltérő adattömörítése MKV-ba.
Valamelyik tökéletes folytonos képi mozgás hiba nélkül gyors mozgás esetén is, valamelyiknél pedig zavaróan vibráló. Mintha kevesebb képkocka lenne a kelleténél.
-
PuMbA
titán
"Valamelyik tökéletes folytonos képi mozgás hiba nélkül gyors mozgás esetén is, valamelyiknél pedig zavaróan vibráló. Mintha kevesebb képkocka lenne a kelleténél. "
LG-nél nem tudom, hogy hogy van, de Samsung-nál külön beállítások érvényesek a belső lejátszóra és HDMI a bemenetekre, szóval bizonyosodj meg, hogy a képbeállítások ugyanazok
[ Szerkesztve ]
-
NY_A
őstag
Köszönöm a válaszokat.
-
-
front3r
őstag
[ Szerkesztve ]
PS5, iPhone 12, iPad Pro(2021)
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Bambu Lab X1 és P1P tulajok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Felszabadítja a munkaidőt a Microsoft, az AI gyártja a tartalmakat
- Milyen asztali médialejátszót?
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Star Citizen
- Toyota topik
- Félhet a Starlink? Hamarosan indul az Amazon műholdas internete
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Keylight Studio Kft