- Milyen videókártyát?
- LG LCD és LED TV-k
- A kisebb független stúdiók álma lehet a DLSS 5
- Véleményes teszt bizonygatja mennyit ér a Macbook Neo 8 GB RAM-ja
- Váratlanul ledobta asztali csúcs-Ryzenjét az AMD
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple asztali gépek
- Milyen TV-t vegyek?
- Végleg leszámol a Mac Próval az Apple
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fisha
őstag
válasz
Citroware
üzenetére
Nehezen fogod tudni ezt letesztelni sajnos, mert szerintem kell hozzá 1-2 hét használat, hogy kiderüljön, hogy zavar-e téged az OLED interpoláció mentes képe, illetve hogy zavar-e a B gyengébb interpolációja. A nagyobb fényerőt szerintem nyugodtan elfelejtheted, én bevallom nem is teljesen értem, hogy hogy lehetne, ha egyszer a kijelző vezérlőelektronikája ugyanaz.
Esetleg jó tesztanyaggal tudok segíteni ebben. Pl. az umbrella academy első évadának legelső része nekem botrányosan nézhetetlen interpoláció nélkül. Interpolációval meg rengeteg az artifact. Ehhez az általam korábban linkelt jeleneteket is elviheted egy pendrive-on valahova, ahol meg lehet sasolni a tv-ket működés közben. Persze ez se egyszerű, mert nem biztos, hogy ott ismeretlenül annyira fogod tudni kezelni a tv-t, hogy ilyeneket gyorsan kapcsolgass, pendrive tartalmat megtalálj, lejátssz.
Így végiggondolva az interpolációs anomáliákat a tesztvideóimon láthatod. Nincs minden forrás esetén, valamiért bizonyos anyagok sokkal hajlamosabbak rá, és jellemzően pont ugyenezek az anyagok nagyon rosszak mozgásban nélküle. Ami hajlamos rá, ott 4-5 percenként számíthatsz valami hasonlóra, mint amiket beraktam.
Sajnos az interpolációmentes mozgásról nem sikerült nekem értelmes videót készítenem, mivel eléggé bekavar az újrafelvétel framerate-je. Szóval azt tényleg élőben kell megnézni. Csak ne hagyd magad olyanokkal etetni, hogy hát ha a foci jó rajta, akkor jó az, mert az jellemzően 60fps, és itt a 24-gyel vannak bajok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Redmi Note 11 és 11S - biztos alapra jobb építeni
- Gitáros topic
- Hálózati / IP kamera
- Battlefield 6
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Milyen videókártyát?
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Borderlands 4
- További aktív témák...
- SAMSUNG (QE55S90DAE)140CM 4K OLED SMART CSÚCS TV ! AKCIÓ!
- LG OLED 55 G2 okos TV - 139cm, 4k - színkalibrált
- SAMSUNG (QE65S95FAT) 165CM 4K OLED 144HZ SMART 2025 CSÚCS TV! AKCIÓ!
- LG 48"-os Smart OLED TV (2025.-ös) - Dobozában,2026.Júliusig Garival!
- LG G4 65" OLED TV - 144Hz, fóliás, garanciális, gyári dobozában
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASRock B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Zalman T3 Plus ADATA 600W
- 244 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i7-13650HX, RTX 4060
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4307, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Vhiktor