Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Bluetooth hangszórók
- Milyen notebookot vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Motorolaj és szűrő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
stickermajom #3797 üzenetére
1 evig siman eltarthato visszazart csomagolasban.
-
stickermajom
addikt
Sziasztok!
Május elején kibontott olajat még használhatok, ugye? Valami 6 hónapra emlékszem full szintetikusnál felbontás után.
-
i-sti
senior tag
Olajkérdés is legyen:
RAVENOL VMP SAE 5W-30 (PAO olaj)
RAVENOL WIV III SAE 5W-30
RAVENOL SMP SAE 5W-30Melyik lenne a jobb választás egy sok hideg indításos CAYD-be?
Sok hidegindítás van, viszont hidegen is van küldve neki.
2-esben is van küldve 1000 fordulaton emelkedőn túlsúllyal, szóval ezt is jó lenne ha bírná.Én a VMP-re szavazok, a nagyobb HTHS és TBN érték miatt.
-
i-sti
senior tag
Ti melyik olajszűrőt választanátok?
purflux L418
Mann Filter HU 7008 z
Purflux szemre komolyabb.
Rendes műanyag takarólemez 2 oldalon.
Cikk-cakkos papír => elméletileg nagyobb felületen szűrne !? -
Qru
MODERÁTOR
válasz
DeathAdder #3791 üzenetére
1 evesnel regebbi olajat en nem toltenek ra (foleg, h nem muszaj). Az mar megszivta magat vizzel/paraval, ha csak nem legmentesen volt tarolva.
-
válasz
DeathAdder #3791 üzenetére
Határeset.
Ha jobb a lelkednek, töltsd rá. Én se szeretek pazarolni.
-
-
polonic
félisten
Egyébként gondolkodtam én is, hogy 0W-s olajat kéne a motorba tölteni.
Mondjuk garázsban áll az autó. Városban és rövid távokra nagyon ritkán van használva.
De a dízelmotor jóval lassabban melegszik be.
Csak az a baj, hogy RN0720-as 0W-s olajat én még nem láttam. -
válasz
DeathAdder #3785 üzenetére
Ha tölteni kell a motorba, mert hiányzik némi olaj ÉS nem ezeréves az az 5w40, akkor biza én rátölteném azt a néhány decit.
-
Üdv
Motul 300v 0W40-re ráönthetek néhány deci Motul 300v 5W40-et?
Megmaradt és nem akarom kidobni, ha nem muszáj, és gondoltam míg nyár van nem lehet gond ha rátöltöm, aztán ősszel úgyis kapja a friss 0W40-et
-
dsbhg
csendes tag
Sziasztok Olyan kérdésem lenne, hogy Peugeot 206 1.9 d 2000 es évjárat, milyen olajat tegyek 10w40 vagy 5w40 eset? jó állapotban van a motor kb 230 ezer km van benne , sima szívó dízel
Köszönöm, -
Zizmand
aktív tag
válasz
molnarpeter #3766 üzenetére
Köszönöm.
-
freaghill
őstag
válasz
molnarpeter #3777 üzenetére
Még nem tudni.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
freaghill #3771 üzenetére
4,2 liter kell a cseréhez. Veszel egy 5 literest és akkor marad kicsi tartalék olaj (az sosem baj). Olajból API A3/A5/C2/C3 jó bele és/vagy API SL. Mennyit szánnál az olajra? Esetleg belépőszinten mehet Total ha pl nem akarsz drágább (LM, Motul. Shell) olajat.
Champion nem a legjobb de nem is rossz, igazából vállalható kategória.
-
freaghill
őstag
Sziasztok,
milyen olajat ajánlanátok egy Toyota Corolla Verso 2005 1.8Benzin-hez? Illetve hány liter megy bele?
Szűrőből a Champion az jó minőségű?
Köszi!
-
(#3762) Qru & (#3763) tboldi:
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
Zizmand #3764 üzenetére
SAE 10W megfelelője az ISO VG 32 (pl). Bár talán nem okozna gondot az ISO VG 46 sem, az elterjedtebb, nálunk is az van a gépek hidraulikájában.
(Bővül a topik, ha nincs külön hajtóműolaj és hidraulika részleg, akkor pl. kenőolaj lehetne a téma... Amíg fel nem merül a fékfolyadék
)
-
Jaded
őstag
Sziasztok!
Renault Megane 4 1.6SCe motorba milyen olajat ajánlotok? Garanciális az autó, szervízben lesz majd cserélve, amikor eléri a kilómétert. Csak azt nem akarom, hogy "jóabba a 10w40 is!" szloggennel azt is tegyenek bele, így ha tudom mi is kellene bele, jelezném, hogy nem kéne
. Meg idővel ha magamnak cserélem (gari lejárta után), úgyis Motul lesz benne (az az előző Megane-nál bevált).
A könyve tulajdonképpen a 0w30-tól a 10w40-ig ír mindent, RN700-as specifikációval. -
Nem egy bonyolult történet akkor.
Pollenszűrővel vagyok kicsit még gondba. Allergia miatt minél jobbat keresek. A szagokat meg más szennyeződéseket is szeretnék csökkenteni. Aktív szenes a minimum. De említettétek itt korábban valami extra új típust. Mann kereső szerint még aktív szenes sincs az enyémhez... pedig elvileg van...
-
Mazda 3 (2005) 1.6 benzin (105le) 236K km. Gyári ajánlás 5W30. Most Mol Dynamic Gold van benne. Az olajat nem eszi. Vagy legalábbis nem észrevehető mennyiséget. 10,5K km van most az olajban. Kérdés mit vegyek. Addig okés, hogy 5W30. Inkább a márka típus, minőség a kérdés. Valami jót vennék bele.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Micsurin #3756 üzenetére
Lehet fiatal de egy szerelő akkor sem tribológus, ezt azért lássuk be.
A gyári előírás melegoldalát tartani kell az vitán felüli de a hidegoldalit nyugodtan levihetjük 1 fokozattal, azzal csak jót teszünk a motornak, kevésbé kopik hidegen. Pl ha 5W30 az előírt akkor 0W30 mehet bele simán (ha teljesíti a gyártói egyéb specifikációkat/szabványokat).
-30 bőven elég, itthon nem szokott olyan nagyon hideg lenni. Azért szeretik a -40-re kevertet mert ha esetleg hígul (már pedig hígul) akkor sem lesz gond vele, még keményebb fagyok esetén sem.
Nekem is lassan aktuális lesz majd a csere, Motul Inugel Optimal-t akarok rendelni bele az -37 fokig oké. Mikor legutóbb bemérettem akkor a refraktométer szerint -32 fokig volt jó. -
Micsurin
nagyúr
Még négy nap és lesz az 2000 is, tegnap hoztam el este. De nagyon autóztatja magát.
Alig van 5% eltérés sűrűségben 100 fokon a 6100 és e között ellenben hidegen jóval több. Ha annyival durvábban enné akkor tuti kell legyen a háttérben valami hiba amit csak előrejelez a dolog.
Srác se nem öreg se nem ósdi, maszek szerelőt ritkán látok lematricázni vezérműszíj burkolatot, hogy milyen cserék voltak és az ülésre fóliát tenni.
Ennek ellenére se az olaj se az előre kevert fagyálló nem tetszett neki, szerinte a - 30 kevés.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
Motion_Blur #3751 üzenetére
Köszi
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
BUZZLGHTYR #3745 üzenetére
Nem, én úgy tudom saját gyára van a Boschnak.
-
BUZZLGHTYR
senior tag
Bosch szuroket a mann filter gyartja?
-
tboldi
nagyúr
válasz
zeus_2k14 #3740 üzenetére
Én mindenhol ott vagyok... kivéve a PS4 topikot.
-
zeus_2k14
senior tag
Mindegy, Győri vagyok, Hétfőn beugrok az Olajcentrumba győrbe, aztán megkérdem.
Könyv az nincs sajna a Plus-nak. Vagy Castrol vagy Total lesz, már csak annyi, hogy 5w40 vagy 10w40..
Köszönöm a segitséget.
-
zeus_2k14
senior tag
Köszönöm.
Eddig Castrol Magnatec olaj volt a kocsiba. Hol érdemes beszerezni? Vagy esetleg azzal ugyan azon a szinten lévő olaj pl a Total ,a Motul ?
Golf Plus eladás elött van , mig a Golf 4 később kerül eladásra.
Ez a Total a Plus-ba , 312.000 km-hez jó lesz? [link]
-
zeus_2k14
senior tag
Üdv, sziasztok
Közeleg az olajcsere az itthoni kocsikba, segitséget szeretnék kérni, hogy milyen olajat ajánlotok.
Mivel mind a 2 autó hamarosan eladásra kerül,igy nem kell olyan drága olaj , annyi hogy azért kicsit minőségi legyen, de ne is drága.
A két kocsi :
1. VW Golf 4 , 1998 évjárat, 1.6 SR motor, benzines , 213.000 km
2. VW Golf PLus , 2006 évjárat , 1.6 benzin motor , 312.000 km
Milyen olajat ajánlotok bele?
Köszönöm.
-
bul07
nagyúr
-
törölt tag
Sziasztok!
Mazda 2 GT 2008 evjarat olaj es valtoolaj csere esedekes. Hol es milyen olaj ajanlott mostansag ?
Motorolaj : castrol edge titanium fst 0w-30 van bent. 200k futott km.
Koszonom elore is. -
norrberth
addikt
válasz
molnarpeter #3714 üzenetére
Aham Golf 4
(#3715) eTrade Majd meg modnom mit tud.
Nekem Mann van most benne aktívszenes.
Szagot nem szűri.
Büdös diesel autó megy előttem.
Na meg a sertéstelepszagot sem... -
tboldi
nagyúr
-
norrberth
addikt
(#3706) tibbike01
Elégedett vagyok a Castrol Edge olajjal.
Majd az Opelba is az lesz.Vettem má a Golfba egy sittes pollent
Aranyáron mérik ezt a freciousplus szűrőt.
ilyen szűrő mellé zene is jár [link] -
BUZZLGHTYR
senior tag
válasz
molnarpeter #3702 üzenetére
Nem is olyan nagy cucc kicserelni!
-
atika88
senior tag
válasz
tibbike01 #3709 üzenetére
Örülök és megnyugtató, hogy így vélekedsz. Vhol én is így gondolom, hogy mára már el kellene engedi ez a sztorit. De páron tényleg úgy ragaszkodnak ehhez az infóhoz, mintha sem a világ, sem az olajok, sem a szabályok nem változtak volna 15 év alatt. És meggyőződésük: hamis. És így van, ennyi erővel bármelyik másik gyártóé is lehet akár ma is hamis, ez simán benne van a pakliban.
Ezekkel a felemás és információ morzsás legendákkal persze a kvázi hétköznapi laikust, mint engem is kibillentenek, hogy na akkor most mi is a tuti?
Nem aggódom túl, köszönöm a segítségeteket, mazsolázom tovább
-
tibbike01
őstag
válasz
atika88 #3707 üzenetére
Emberek kb 15 évvel ezelőtt volt egy hamisítási láz a Castrol körül, akkor ez megoldódott és eltelt jó pár év, változtak a jogszabályok, webshopok jöttek létre, fejlődött a minőségellenőrzés és a vásárlói jogok...stb.
Ma már mindegy melyik helyen veszed eredetit kapsz, ha meg mégsem, akkor ugyanolyan eséllyel kapsz hamis Motult, Totalt....stb.
Tessék ITT egy cikk, ahol hamis Motul olajat mutatnak be...Ma már csak egy rossz emlék a hamis Castrol
-
atika88
senior tag
válasz
norrberth #3705 üzenetére
Köszönöm a tippeket.
Gyakorlatilag akkor nagyon mellé nem nyúlhatok a Shell, Total, Motul márkákkal...
Gondolok itt a nem éppen jó hírére (boltok és szervizek elmondása szerint is) a hamisítványokra. Illetve, hogy honnan tudja az ember előre: melyik is megbízható forrás? Kb sehonnan azt hiszem.
Ezeket néztem ki...
TOTAL
MOTUL
CASTROLAm, attól mert a VW gyári beszállítója: már nem is lehet hamisítani?
Mert eléggé köztudott, hogy volt rá példa. Mindössze csak emiatt kerülném, de nyilván jó is tud lenni az olaj: a kocsiba mielőtt hozzám került azt tették amit fentebb linkeltem
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
BUZZLGHTYR #3700 üzenetére
-
atika88
senior tag
Sziasztok!
VW Golf 6 1.4 TSi 160Le 2010-es 85 000 km-es (egyébként panaszmentes autóba) milyen olajat javasoltok márka, illetve ár/érték arányban 5W-30 viszkozitásban?
Az olajat nem eszi, max eszegeti: 10 000 km alatt 1 litert töltöttem rá eddig, de akkor sem volt szint alatt az olaj természetesen. De úgy tudom, hogy illik a TSi-ben maxon tartani az olajszintet, hogy forogjon rendesen mindig.
Castrolt inkább kerülném (a híre miatt).
Shell volt benne korábban, és most Total-ra próbálnak "rábeszélni".
Mondjuk egy Castrolből 11ezer 4L-be, a Totalból pedig ugyan ez 7ezer, de javítsatok ki: hogy ha nincs VW minősítés jóváhagyás az olajon, akkor ne nagyon erőltessük nemde!?Köszönöm a segítséget és az infókat!
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik
- Mikrotik routerek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Battlefield 6
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Xbox Series X|S
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- Bomba ár! HP ZBook 15 G3 - i7-6820HQ I 16GB I 256GB SSD I Nvidia VGA I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest