- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Home server / házi szerver építése
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen TV-t vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
-
PROHARDVER!
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
StLui
veterán
Sziasztok!
Van egy EweLink-es HUB-om, amire csatlakozva van sonoff mozgásérzékelő, és 2 dupla relé. Most szeretnék még két mozgásérzékelőt, de nem sikerül párosítani. Rájöttem, hogyan rakom (raktam régebben is) vissza a telót 2,4-es wifire, ugyanazon a hálózaton vannak, meg mindenfélét elolvastam a marketcom-os használatiból, faq-ból. Párosítási próbálkozásnál, megnyomom a tűvel a gombot a mozgásérzékelőn, villog is hármat, majd egyet, de nem találja az app egyiket sem a kettőből. van valami tippetek esetleg még? -
v.attis
őstag
Ha két automatizmust akarok párhuzamosan futtatni, akkor mindkettőt párhuzamosra kell állítani, vagy elég csak egyet? És a párhuzamos futások maximális száma ebben az esetben 1 vagy 2?
Értem én, hogy minimum két vonal kel ahhoz, hogy párhuzamosnak nevezhessük, de úgy is felfoghatom, hogy az egyik fut simán és ahhoz mellé kell tenni "a párhuzamost".
Csak kíváncsi vagyok, nincs vele gondom...
-
kgymac
őstag
válasz
vampire17 #43694 üzenetére
3 év HA használat után biztos. Az sql még menne, lévén naponta használom, de túl bonyolult a HA rest az én HA és esphome kezdő szintemhez.
A HA input_text+ESPHOME homeassistant_text_sensor egyszerűbb és holnapra meg lesz 15 userrel, userenként 4 input_text-tel (név,pin,rfid tag,status). De a linket köszönöm, talán majd egyszer, más esphome projekthez. -
vampire17
addikt
-
totattys
újonc
válasz
enginev3.0 #43692 üzenetére
Igen én is ezt próbálom és egyszerűen nem engedi. A megadott fájlnév érvénytelen vagy nem létezik, ez az
üzenet. A videókkal egy mappában lévő bármilyen más fájlt enged másolni, csak a videókat nem. -
totattys
újonc
válasz
enginev3.0 #43609 üzenetére
Bocs, hogy zavarlak!
De esetleg van ölteted, hogy Samba Sahare addonnal miért nem tudom a videó fájlokat átmásolni a Windowsos gépre?
-
kgymac
őstag
A tapasztaltabbaktól kérdezném: esphome-ban lehet felolvasni valami információt file-ból (ha config mappából pl.) vagy adatbázisból (ha mariadb-ből vagy más adatbázisból)? Szükségem lenne egy rfid beléptető megvalósításához megváltoztatható értékekre, melyek a hibás próbálkozások számát, ill. a kizárás idejét szabályozza. Mqtt-t biztos tud, csak én még nem tudom megoldani, hogy a HA kezelő felületre kikerüljön két beviteli mező ezen paraméterek megadásához, ill. a gyakorlat alapján fog eldőlni, hogy a tervezett értékek megfelelőek-e. Sajnos a flash-elés paraméter változás esetében nem igazán jöhet szóba, már eddig is vagy 100-on vagyok túl egy wemos d1 mini-n és még lesz vagy 20, mire minden összeáll a projektben. Esphome-ban select template tűnik alkalmasnak, de újraindulás után mindig újra be kéne állítani, mert a leírása alapján a kezdeti érték beállítható, és talán a restore_value is használható az értékek megőrzéséhez.
Az adatbázis vagy konfig file mellett szólna a felhasználók, pin-ek, rfid key-ek tárolása is, mert jelenleg ezek megváltoztatásához sajna csak a flash-elés a megoldás, ami a beépítés után kissé nehézkes is lehet (bár van ota, de még nem használtam, az usb-s flashhez meg a tápot biztosan le kéne kapcsolni, eddig mindig minden kábel el volt távolítva a wemos-ról flashnél az usb kivételével). Egy rfid kulcs elvesztése közel azonnali beavatkozást igényelne, mint ahogy egy kompromitálódott pin is. Sok Text template (3 userenként) szóba jöhetne, de nincs restore mint a select-nél. -
vampire17
addikt
Sziasztok! Nalatok minden ok a HA-val? Nalam teljesen meg van zavarodva... Entitasok nem reagalnak, zigbee sensorok nem adnak adatot... nem tudom mi lett...
-
radio11
tag
Elkészítettem a csapadékmérőm első válozatát. Csak meglevő anyagokat használtam, így a tölcsér egy gumilabda fele, a ház egy PVC karmantyú és záródugó, a mérőkanalat CD tokból fabrikáltam (méreteit innen [link] vettem) össze, a mérőkanál váza kábelcsatornából lett hegesztve. Az érzékelő egy régi kerékpár sebességmérő érzékelő. A jelet egy Wemos D1 mini dogozza fel.
HA alá az itt [link] található leírás alapján tettem fel (annyi külömbséggel, hogy nem zigbee alapon, de ez a config bejegyzéseken nem változtat, természetesen a mágneses érzékelő nevét ki kell javítani). Havi és éves adatokat egy lelkes amatőr bejegyzéseiből (idokep.hu) egy script segítségével naprakészre hoztam.
-
laszak
tag
Sziasztok!
HUE Go lámpa tulajokat kérdezem: akkuról pár óra után nem lehet felkelteni a lámpát, csak ha bekapcsolom.
Mennyire normális?Köszönöm.
Ákos
-
v.attis
őstag
válasz
enginev3.0 #43662 üzenetére
Hát én feladtam és integráltam a gateway-t.
Anélkül már mindent hozzá tudtam adni, a legvégén nem feissültek a Bluetooth eszközök: hőmérők, nyitásérzékelők. Mindegyik megállt az első beolvasott értéken és annyi.
Pedig mindent tudtam integrálni áramtalanított gateway mellett.Aztán kínomban mindent kitöröltem és kapásból a gateway integrálásából indultam. Kb fél óra alatt végeztem a 18 eszközzel, minden azonnal frissül, még több entitást is ad.
Több xiaomi xuccot tutira nem veszek, bluetooth-osat meg végképp nem!
-
noorbertt
őstag
Darabolni kell a cuccost
Itt van ez: https://github.com/mrrfv/cloudflare-gateway-pihole-scripts
Van terraform verzió is, nekem az nehezebb volt. (Google terraform cf adblock)nagyon jo alap. A benne levő listákat nem kedvelem, így forkoltam és csak az oisd.nl fele listát használom vele. Lehet magyarositani fogom és atirom majd egyszer ha lesz idom
Lényegében kell egy privát repo és ott szépen elfut az alkalmazás magában ( naponta törli a meglévő listát , letölti a friss listát , feldarabolja és feltölti. )
Routeren megadod a saját DNS címedet és vagy warp klienst használod és routerhez sem van kötve (mobilnet). -
Sziasztok!
Legolcsóbb megoldás kéne zigbees aljzatból, ami méri a teljesítményt és zigbee routerként is működik?
-
Rosep
senior tag
válasz
enginev3.0 #43662 üzenetére
Létezhet, hogy 5.3 frissítés után nem csatlakozik kívülről a mobilapp?
Tegnap napközben még ment telefonról a HA, este frissítettem 5.3-ra, semmi más nem történt. Most nem tudok csatlakozni az Androidos appal, ugyanazon telefon böngészőjéből viszont megy.
App frissítést nem látok... -
v.attis
őstag
válasz
gya/352 #43660 üzenetére
Ezt a tokenezést, meg bind key-t nem nekem találták ki, egész délelőtt azzal szívtam.
Hiába adta ki a telink a bind key-t is, csak egyre jobban hullott szét minden. Alig tudtam visszacsinálni.
Szóval nem fogok szám és betűkombinációkkal kínlódni. Egy próbát teszek még a pvvx cuccal, ha nem jön be, akkor a Xiaomi eszközökhöz marad a hub. -
gya/352
tag
válasz
v.attis #43659 üzenetére
Felrakod a hőmérőre custom firmware-t a Telink flasherrel. HA gépbe dugsz egy bluetooth vevőt ami tudja a BLE-t, HA felismeri, HACS-ban feltelepíted a Passive BLE monitor integration-t, és onnantól látja a HA a hőmérőket. Úgy emlékeszem úgy is lehet, hogy valahol yaml-ben meg lehet adni az eredeti xiaomi key-t és akkor még átflashelni sem kell.
Nekem így látja a 3 kocka xiaomit cfw-rel, meg a govee hőmérőt gyári fw-rel. -
v.attis
őstag
válasz
Fuser és Tsa #43658 üzenetére
Ennek a nagyon hasonló verzióját olvastam. A kocka hőmérőre flesseltek valami pvvx-féle cfw-t és a többi már megfelel a Te megoldásodnak.
Lehet beáldozok egy hőmérőt kísérletezésre.
-
válasz
Fuser és Tsa #43657 üzenetére
ooopsz, kicsit hülyeséget írtam.
szóval az esphome felfedezi, a log alapján tudod a yamlba berakni szenzorként.sensor:
- platform: xiaomi_lywsd02
mac_address: "E7:2E:00:F3:B0:85"
temperature:
name: "LYWSD02 konyha hőmérséklet"
humidity:
name: "LYWSD02 konyha páratartalom"
battery_level:
name: "LYWSD02 konyha Battery Level"
- platform: ble_rssi
mac_address: E7:2E:00:F3:B0:85
name: "LYWSD02 konyha RSSI value"
a shellyvel úgy megy, ahogy írtam.
-
válasz
v.attis #43651 üzenetére
nálam LYWSD02-k vannak, ezek bluetoothosak.
sosem volt mi hubom.
egy megy egy d1 mini32-ről, esphome-mal.
csak aesp32_ble_tracker:
sort kellet a yaml-ba berakni.Utána már a Xiaomi BLE integráció magától felfedezte az eszközt.
van még, amire az esp32 nem lát rá, de ott meg Shelly Plus 1PM-ek vannak.
azoknál meg lokálisan egy scriptet lehet bemásolni és indítani, onnantól ő a 'gateway' a motyó és a HA között (az eredeti funkcióinak a megtartásával, persze) -
v.attis
őstag
A saját gyári logban óránként van tárolt érték. Nekem nem jelez folyamatosan minden tizedes változásra, de azt tudom, hogy páratartalom, ha eléri a 70%-ot (így állítottam be), akkor folyton jelez.
A Xiaomi okos otthon topicban sűrűn megemlítik, hogy pl fűtés vezérlésre nem jó.
Az biztos, hogy a változást egész gyorsan leköveti, de ha stabil a hőmérséklet, akkor szerintem óránként. -
dbius
veterán
válasz
v.attis #43651 üzenetére
Ezek a Xiaomi bluetooth hőmérők milyen gyakorisággal küldenek információt? (főként ha azonos hőmérsékleten van a helyiség) 1 tized változás esetén már küldenek információt?
Jelenleg tuya alapú wifis hőmérséklet szenzorok vannak a szobákban (elemmel működő), de csak akkor érhetőek el pár percig, ha küldenek információt. Tuya Local és local tuya nem ismeri, nem kezeli őket. Állandó hőrmérséklet esetén olyan 20 percenként küld egy jelet, változás esetén pedig pár perc múlva.
Ezeket szeretném cserélni valami olyanra, amiknél állítható (de legalábbis változtatható manuálisan), hogy milyen gyakorisággal küldjenek jelet. Ha jól értelmezem a videókat, akkor esphome alatt a custom firmware mellett ezeknél állítható a jel küldésének gyakorisága. Csak ezekhez meg bluetooth proxikat kéne elhelyezni, hogy tudjanak a HA-hoz csatlakozni.
Nézegettem az esphome alatt működő DIY hőrmérőket is (DHT22, BME280 szenzorokkal), de semmi nincs hozzá itthon, rendelni kéne és utána még valakit találni is, aki össze tudná forrasztani a cuccokat, mert se eszközöm se gyakorlatom benne.
#43567 daninet: Igaz nem nekem szólt, de mivel tervben volt a külső, https alapú HA elérés összerakása, ezért köszönöm a javaslatot
, mert eddig pont VPN és WireGuard mellett értem el a HA-t (ddns), de hétvégén vettem egy domaint és beállítottam a cloudflare zero trust tunnelt, meg még pár dolgot (csak magyar IP, valamint github / google oauth az oldal elérése előtt, pár előre megadott email cím fehérlistára helyezésével) A többi lehetőséget még nézegetem, elindulni elég volt ennyi is.
-
v.attis
őstag
válasz
enginev3.0 #43650 üzenetére
Igen. Épp most hoztam vissza őket az életbe. A Telink-el kellett nekik egy "Do activation". Utána Mi Home-ból törlés, újra hozzáadás és már jó is minden.
Amíg van hub a rendszerben biztos nem indítom be a Hom Assistot...
Köszönöm a türelmet!
Új hozzászólás Aktív témák
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Elektromos autók - motorok
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Formula-1
- Futás, futópályák
- Home server / házi szerver építése
- További aktív témák...
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- Mamas & Papas Flip XT3 babakocsi szett 3 az 1-ben
- LG 6 Motion Inverteres DirectDrive mosógép (F2J5WN4W)
- Goodyear EfficientGrip Performance 2 205/50 R17 93W méretű nyári gumi
- Eging PV 410W silver napelem verhetetlen áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra / 256 GB / 12GB RAM / 5G / Ezüst / Független / 2,5 év gyári garancia
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- PS3 Játékok 2000Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest