- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- Milyen egeret válasszak?
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen TV-t vegyek?
- iPad topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
-
PROHARDVER!
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gubbba
tag
Sziasztok!
Fűtés okosítás kapcsán szeretnék egy kis segítséget kérni. Próbáltam művelődni a témában, de minél mélyebbre ásom magam, annál jobban összezavarodok, hogy mi is lenne a jó megoldás.
Egy kétszintes családi házról van szó, kombi kazán, padló és radiátoros fűtés vegyesen. Jelenleg egy sima on/off-os Computherm termosztát van (rádiós), amit mindig oda viszek magammal, ahol épp szükség van rá, de ez elég fapados megoldás ugye. Jó lenne néhány szoba hőmérsékletét külön zónaként külön vezérelni és programozni, illetve szeretném távolról is elérni a rendszert, ha nem vagyok otthon.
A kazán az emeleten van a fürdőszobában, alatta ott van egy 5 körös osztó-gyűjtő az 5 db emeleti radiátornak.
A földszinten egy külön helyiségben van a padlófűtésnek szintén egy 5 körös osztó-gyűjtő (előtte egy szivattyú és egy keverőszelep) és egy kisebb 2 körös a két földszinti radiátornak. Ez a helyiség sajnos a kazántól csak vezeték nélkül érhető el.
Nem akarok minden kört külön zónaként irányítani, de jó lenne mondjuk az emeleten 3 radiátort és a földszinten az egyik radiátort és a padlófűtést "zónásítani".
Ami még nehézség, hogy a radiátorokon mindenhol hagyományos szelep van, nem thermo, azok az osztógyűjtők gyűjtő (a képen a felső) ágán vannak. Innen is megoldható a nyitás/zárás? Ha igen akkor viszont külön érzékelő kell a szobákba, az nem lehet a szelep maga.
A kérés tehát, milyen rendszer lenne alkalmas erre a feladatra. Az Evohome talán igen, az alapján amit láttam róla, de mocsok drágán. A Tado sem olcsó és úgy tudom a padlófűtésre nekik nem nagyon van még megoldásuk, illetve nem tudom ott is megoldható-e a termo szelep és a hőérzékelő szétválasztása.
Kompromisszumos megoldások is érdekelnek, pl padlófűtés marad állandó, nem külön vezérelt, ha az egyszerűbben/olcsóbban megoldható.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Kuponkunyeráló
- Fotók, videók mobillal
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- Idén nyáron visszatér az HBO Max
- Ford topik
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- Milyen egeret válasszak?
- Trollok komolyan
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Softmodolt PlayStation 3 Slim
- Csere-Beszámítás! Meta Quest 3 128GB Virtuális valóság szemüveg!
- Azonnal elérhető, raktáron lévő HPE Aruba switch-ek
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest