Hirdetés
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Ezzel jobban keresel, mint az arannyal
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- RAM topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Pánik a memóriapiacon
- Azonnali informatikai kérdések órája
- DUNE médialejátszók topicja
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gondolom az okosokkal részben rám is céloztál.
Igen, a Wankel motor teljes működésével nem vagyok tisztában.
Nekem ezzel a megoldással csak annyi a problémám, hogy ebben a konstrukcióban a benzines motor csak az akkut tölti, amihez szerintem sokkal kevesebb energia kell mint egy 1400kg-os autó mozgatásához. Ennek fényében írtam, hogy túl sok benzint fogyaszt. (Az akku töltéséhez egyenletes fordulatszám szükséges amit szerintem baromi jól lehet optimalizálni, és így lecsökkenthető a fogyasztás. Úgy tudom a Wankelnek elvileg ez lenne az egyik előnye, hogy ő állandó fordulatszámon szeret dolgozni.)És nem azt írtam, hogy a Wankelt cseréljék le és sima motorra. Hanem annak nem látom értelmét, hogy benzines motorral töltünk egy akkut, és annak örülünk ugyanakkor fogyasztás mellett kevesebbet lehet autózni. (Ráadásul drágább az egész autó, és úgy tudom a Wankel motor megbízhatósága sem volt az utóbbi időben kiemelkedő ezért is állítottak le a gyártást.)
Szerintem úgy lenne értelme a dolgonak, hogy vagy kevesebbet fogyaszt a benzinmotor az akku töltéséhez és ugyanakkora a hatótáv mint ha csak benzinmotor lenne a kocsiban, vagy ugyanannyi benzin fogyasztás mellett sokkal nagyobb hatótávot lehet megtenni.
A jelenlegi esetben a benzinmotoros akku töltés konstrukció szerintem se nem környezetbarát, se nem olcsó (a megbízhatóság meg majd kiderül). Kb egy prototipusnak tudom elképzeni, hogy innen indul a fejlesztés, optimalizálás és 1-2 év múlva kijön a végleges ami 55l benzin elfogyasztása után 1000-1100km-t megy.Nem okoskodni akartam, csak a saját meglátásomat írtam le.
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Ezzel jobban keresel, mint az arannyal
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Ingatlanos topic!
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- RAM topik
- Milyen autót vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Pánik a memóriapiacon
- További aktív témák...
- 15.gen! Intel Core Ultra 9 285K +16-32GB DDR5 RAM +hűtött VRM-es B860 lap! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)
- AOC G24G1 140Hz 24" Ívelt hibátlan állapot
- Dell Latitude E6410 i5 M560, Nvidia NVS 3100M 512MB GDDR3, 4Gb RAM, 250GB HDD, jó akku, számla gar
- Gamer PC minőségi alkatrészekből! I7-9700KF/2TB HDD/800GB SSD/32GB RAM 3600Mhz Rog alaplap
- Dell Latitude 5320 - 13,3" touch, i5-1145G7, 16GB RAM, SSD, EU bill., jó akku, számla, garancia
- 100/100 - 0Perc - WD BLACK SN850P 1TB - Playstation 5
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Graphite - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3283
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 500GB SSD RTX 4070 Ti Super 16GB Zalman T3 Plus 750W
- Akció!!! Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Intel i7-10875H 32GB 1000GB Nvidia Quadro RTX 3000 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest