Hirdetés

Aktív témák

• (Kolombusz)

veterán

A hardvernek lelke van.
    Legalábbis ennek az ASUS alaplapnak biztosan.
    EQMontoya is tanúsítja, hogy nyáron mennyit szoptunk vele, míg egy prociteszt után sikerült beindítani.

Most áramszünet volt, majd miután újraindítottam a gépet, csak sípolt, mint a veszett.
    CMOS reset, stb. az ilyenkor szokásos dolgok megvoltak. Mindig a ramokkal szarakodik, tragédia, hogy ezzel a 4 rammal mennyire nem szeret játszani, mikor az ugyanilyen chipsetű, AN8 Ultra Abitban meg gond nélkül mennek 500mhz fölött. Már nem is tuningolom, csak alapon használnám, ha nem szarakodna néha.
    Most is összevissza cserélgettem. Arra már rájöttem, hogy nem mindegy neki, hogy a párba válogatott ramjaimat milyen sorrendben rakom be. Van egy bejáratott sorrend, meg is vannak számozva a ramok. Vész esetén CMOS reset és egy rammal boot. Nah ez most nem ment. Beraktam a párját, elindult. Szépen beállítok mindent, reboot, másik pár ram be. Semmi, csipog mint a hülye. Kiveszem, 1 párral bootolok, semmi. Kiveszem az egyik modult, 1 modullal bootolok, semmi. Visszateszem a másik modult, beindul. Beteszem a másik rampárt, nem indul. Kiveszem, indul. Beteszem megint a másikat, indul. Örülök és remélem, hogy a közeljövőben nem lesz ilyen problémám.

A vicc, hogy a már említett AN8 Ultrában nem problémázik semmin, akármilyen sorrendben pakolhatom be a memóriákat, mennek mint a golyó (a rekord 540mhz volt 4 modullal, 2 modullal 580). Ez a lap már 460-nál dobja a kékhalált. De mondom, már nem tuningolok, elég lenne, ha stabilan menne és nem kellene rejtélyes hibák után kutatni ilyen esetekben.

Ha még egyszer asztali gépet fogok összerakni, gyári Intel csúcs lap lesz alatta.

Aktív témák