Hirdetés
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen processzort vegyek?
- Notebook hibák
- Gaming notebook topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- TCL LCD és LED TV-k
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Terapeuta
őstag
válasz
ballington #26582 üzenetére
A leírtak alapján tényleg nem tudod kikerülni a zoomot...és úgy látom, akkor pont az 30/1.4 helyére jönne.
Azt gondold majd végig, hogy 2.8-on elég magas érzékenységen kell majd fényképezned (beltérben). -
Terapeuta
őstag
válasz
ballington #26578 üzenetére
Azért aggódunk a Sigma 30 f1,4-ért, mert egyrészt nagyon sokoldalú, vagyis szinte a speciális eseteket leszámítva, ha csak ez az obid lenne, akkor is szinte minden helyzetben tudod használni (kicsit ilyen az 50/1.8, bár annak azért az ekv. 85 mm már sok).
A 17-50 (bár nem használtam soha) szerintem nem fog olyan képet adni, mint a fixek.
Azt írtad, hogy a 10-20 inkább maradna....Amikor a családdal vagyok, akkor engem is piszkál időnként az asszony, hogy...persze a fénykép kell, de mit kell annyit vacakolni....na erre szerintem a kitobi tökéletes (és én erre az ekv. fix 50-est használom
.
Azt gondold át szerintem, hogy mik azok a helyzetek, amikor annyira jó lenne az a fránya kényelem....
-
tvamos
nagyúr
válasz
ballington #26578 üzenetére
Azért szólj, ha eladó lesz a Sigma!
-
Terapeuta
őstag
válasz
ballington #26573 üzenetére
Jó sor ez nagyon. Ha egyszerűen akarod megoldani, akkor szerintem szerzel egy kit objektívet, esetleg stabisat (ezzel az egyszerű kirándulások lerendezve), Minden más esetre pedig ott a 30/1.4.
Más dolog: nem tudom, mennyire használod a 10-20-at, szerintem hiányozna (mondom úgy, hogy én is elég ritkán vagyok 28 mm alatt.
Jó lenne tudni, mire használod a gépet. -
törölt tag
válasz
Én nem cserélném, az biztos.
-
tvamos
nagyúr
válasz
Nem tudom elképzelni azt a szitut, hogy kiadjam a Sigma 30 f1,4-et a kezeim közül. (Ha lenne... sajnos nincs. Max, ha kapnék helyette egy még fényerősebbet.)
-
copass
veterán
válasz
ballington #11815 üzenetére
amit én néztem abba volt még egy DO!
2x annyiba kerül, nem tudom hogy megéri-e, tesztek nem ajnározzák, biztos lesz itt vki akinek van. -
copass
veterán
válasz
ballington #11804 üzenetére
55-250 EF-S IS II
remek darab. -
fattyu
veterán
válasz
ballington #11811 üzenetére
ezt mondtam én is nem? hogy ha arc only akkor problémás. egy váll főleg félalakosnál már nem gond.
-
BiriBum
őstag
válasz
ballington #11804 üzenetére
Canon 55-250, kicsit többért (kb 60k).
-
atok666
őstag
válasz
ballington #11630 üzenetére
Szeritnem olyan nincs, hogy profi (ergo ebbol el) es nem minosegi uveggel dolgozik....
Az eskuvofotozashoz (szerintem) nelkulozhetetlen a jo objektiv - dx+f/5.6 + egy sotetebb templom alaposan megizzasztja a fotostAtok
-
aleister
veterán
válasz
ballington #11630 üzenetére
Az ajánlott Tamik 100 körül mennek új áron. Használtan még olcsóbbak. Azért ez nem a megfizethetetlen kategória. Cserébe kap egy majd mindenre jó, fényerős zoomot.
-
válasz
ballington #11584 üzenetére
Tesztek és vélemények alapján (ha canon) jobban jársz 18-55 IS kittel is...
Minden gyutávon, szebben rajzol és nagyobb a fényereje. Különösen 28-35mm-en olyan rajzolata van ami a 17-85-össel elérhetetlen.A 17-85 egyetlen előnye hogy amit tud 50mm környékén azt a a tele állásig nagyjából megtartja... A 18-55 csak 55mm-en rosszabb, de 9-11 rekesz környékén ő is jelentősen javul.
Említenek továbbá hordó torzítást 17mm környékén... erről az a véleményem hogy jelen van minden nagylátószögű zoomnál, nagylátószög állásban... 15-85 és 18-55 is hasonlóan torzít nagylátó állásban, utána helyrejönnek... 17-85-ös is
Ha ilyenbe mégis beruházol kíméld meg és 1 max 2év múlva add el mert előfordulhat hogy a szalagkábel megadja magát...
-
Peethy
őstag
válasz
ballington #11586 üzenetére
Pedig van több is, Sigma 17-70, 18-50, Tamron 17-50, 28-75...
-
Zozzer888
addikt
válasz
rossz helyen hát!
M42
-
Zozzer888
addikt
válasz
azt beszélik hogy 17-en nagyon torzít, és szakad a szalagkábel benne
-
Peethy
őstag
válasz
ballington #11584 üzenetére
Canonosok szidni szokták, mint a bokrot
Ennyiért már van Sigma 17-70, kicsivel drágábban meg a stabis verziója is (90k körül).
-
fattyu
veterán
válasz
ballington #11543 üzenetére
az a 28as a legtrágyább obi amit a canon kiadott kb evör... csak úgy megemlítem. photozoneon nézzél tesztet. ergya tréfa az nem üveg.
-
k1csi
senior tag
válasz
ballington #11538 üzenetére
28 1.8, 50 1.4, 85 1.8, 100/2, 100 2.8 (1:1 macro).
Sajnos a Canon ezek közül csak a makrót újította fel (pl. ellentétben a Nikonnal).Itt linkeltem néhány oldalt ahol lehet nézegetni.
A legfontosabb az lenne, hogy eldöntsd milyen gyutáv kell neked ill. kell-e egyáltalán makró.
A makrót egy kicsit lehet még fokozni pl. Kenko TC-vel (pl. 1.4:1), ami akkor lehet érdekes, ha egyébként is használsz teléhez TC-t (ami ugye fényerőveszteséggel ill f/5.6 felett az AF elveszésével jár).
-
spanyoll
addikt
válasz
ballington #11538 üzenetére
ne térj át a sötét oldalra
-
rumos14
nagyúr
válasz
ballington #6808 üzenetére
hááát, én az enyémet, amin még 2+ év gari volt, 60-ért adtam el UV szűrővel, pontos fókusszal.
-
BiriBum
őstag
válasz
Megérheti: [link], valamiért Minolta véggel baromi drága.
Maga a 17-70 egyébként nagyon jó. -
macskajancsi
aktív tag
válasz
állapottól függ.
így látatlanban szerintem kicsit sok érte, tekintve hogy újan 80k körül meg lehet szerezni.
ha nem sürgős, én várnék egy jobb ajánlatra.
azt, hogy megér-e neked x ezer forintnyi benzint/jegyet, hogy elmenj megnézni, azt csak te tudod. -
Degeczi
nagyúr
válasz
ballington #6507 üzenetére
igen, bár szerencsére túl sok érték nem nagyon van, kisebb obira váltva pedig adapter is jól használható (akár még nagyobbnál is meg lehet próbálni, bár ott persze nagylátóban vignettálás várható)
-
rumos14
nagyúr
válasz
ballington #6087 üzenetére
portrézásra pl.
-
kiskornel
addikt
válasz
"egy fix 50-es obit mire lehet használni egy apsc-n?"
Fényképezésre.
(bocs magas labda)
De a viccet félretéve:
A 80-100mm (35mm ekv.) tartomány az, amit portré fotózásra használnak. Egy fix 50-es az olyan 80mm (ekv.) körül van.
Nagy előnye, hogy amit látsz élőben, a keresőben is azt látod. Általában csakis fényerős darabok léteznek belőle. Szinte mindnek fasza bokeh-ja van. -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Leginkább beltérben portréra használtam eddig, de Sztenkének /
/ szinte rágyógyult a vázára, szóval igencsak sok mindenre.....
-
rumos14
nagyúr
válasz
ballington #6036 üzenetére
a maga nemében mindkét obi kellemes darab, jobbfajta Minolta obik az ezredforduló környékéről. aps-c-n sajnos egyik sem ideális átfogás.
ha 17-70-t veszel, ne legyél rest agyontesztelni megvétel előtt. fókuszteszt különböző gyútávon, kép élességének egyenletessége a kép két oldalán. -
Szten Márs
nagyúr
válasz
ballington #6036 üzenetére
17mm-en F/2,8-nál kezdődik, 35mm-en már F/4, de 63mm-ig tudja az F/4-et, onnan zuhan F/4,5-re. Hogy 17mm és 35mm között hogy alakul pontosan a fényerő, azt sajnos nem tudom.
-
rumos14
nagyúr
válasz
ballington #6030 üzenetére
nekem biztos hogy nagyon kevés lenne a 35-ös vég. 17-70 + 55-200 kombóm volt sokáig, az nekem teljesen bevált. többnyire elég volt a 70, a telét akkor tettem csak fel amikor tudtam hogy most az fog kelleni.
-
rumos14
nagyúr
válasz
ballington #6026 üzenetére
leginkább ezt a 2 obit tudom ajánlani (Sigma 17-70 és Tamron 17-50), újonnan gondolom drága, használtra meg várni és várni kell.
a 17-35 is jó obi, de az átfogása sztem en maz igazi. FF-es gépeken ez egy ultra nagylátó obi, aps-c inkább alap zoom obi, de a tele vége elég kevés. -
zso79
őstag
válasz
ballington #5950 üzenetére
Esetleg Sigma 18-50/2.8 ?
-
rumos14
nagyúr
válasz
várni, várni. én is kerestem használtan, de végül megvettem újonnan, mert utazás előtt voltam.
a gyútáv a FF-es, a 17-70 az 25,5 (inkább 26)-105-nek felel meg. egy ekvivalens 17-es induló gyútáv elég brutális lenne.
Beercan-ről nem akarlak lebeszélni, de ha olcsón akarsz jó telét, itt van egy Sony 55-200 jó áron: [link] -
macskajancsi
aktív tag
válasz
gyutávot mindig egyféleképpen adják meg, és azt az FF gépekre kell érteni.
(mégha csak APS-C-re is jó az obi)
ezt kell még beszorozni mindig a vázadnak megfelelő számmal. -
rumos14
nagyúr
válasz
ballington #5948 üzenetére
Sigma 17-70 jó választás. kitobinál lényegesen jobb, fényerősebb is, makrózásra is egész jól használható. volt ilyenem, fél évig használtam, az árát sztem megéri. használtan is szokott lenni, én 2x is adtam el, 55k-ért. 85k-ért újonnan már kicsit sok, főleg hogy év elején még 70k volt. nagyon fontos, hogy ha ilyet veszel, akár használtan akár újonnan, alaposan le kell tesztelni, mert gyakori a fókusz hiba.
a MAF 24-105 is jó obi, nekem 24-85-öm volt pont a Sigma 17-70 előtt. nagyon szép színeket ad, kicsit lerekeszelve az élesség is jó. viszont a 24mm az ekv. 36mm az A200-on, ami már nem igazán nagylátó.
a 24-105 inkább FF-en jó átfogás. amúgy ha FF-et veszel, a 24-105 egy jó kezdő darab, de egy FF váz azért jobbat érdemel. itt [link] van egy teszt a 24-105 Sony változatáról, ez talán egy hangyányit jobb a Minolta változatnál. eladni bitzos el lehet később is.
ha fényerős alap zoom-ot akarsz, akkor sztem egy Tamron 17-50-nel jársz a legjobban. -
rumos14
nagyúr
válasz
ballington #5769 üzenetére
nem akartam közvetlen hirdetést linkelni, de erre gondoltam.
amúgy múlt héten nekem is volt egy eladó, tök. állapotban, közel 3 év garival, ennyiért, de már elkelt.
ha marad még zsé, a Beercan ettől függetlenül jó "kis" tele.szerk: amit Scooby írt itt felettem, az megszívlelendő
-
eastsider
nagyúr
válasz
ballington #5769 üzenetére
figyelj a használt példányokra... sigmából sok a hibás....
én megrendeltem a 35/1.8-at
-
majom2
senior tag
válasz
ballington #5762 üzenetére
ezekre a témákra nem tele kell, hanem nagylátó vagy egy jó alap zoom. de inkább nagylátó. családhoz meg 2.8-as alap zoom, vagy fix. szerintem.
-
rumos14
nagyúr
válasz
ballington #5762 üzenetére
nem ismerem behatóan azt a Tamron obit, de abban egész biztos vagyok, hogy a Beercan minden tekintetben lényegesen jobb nála, persze ennek megvan az az ára, hogy nagyobb, nehezebb. a használtpiaci árához képest (~40-45e ft) a Beercan egy igen jó obi, a fényereje is jobb, mint az olcsó zoomok közti szokásos f4.5-5.6.
ugyanakkor én a kitobit is lecserélném, pl. egy Sigma 17-70-re, az új kitobit leszámítva az a következő lépés hasonló zoom tartományban. természetfotózásnál számomra a 17-70 tartomány sokkal fontosabb mint egy tele.
Új hozzászólás Aktív témák
- Óra topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen NAS-t vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB AIO Enigma XL Seasonic 650W
- Intel Core I9 9900K Processzor!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti / 1TB SSD / 32GB DDR4
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE H110M i5 6500 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Deepcool D-Shield V2 500W
- www.iking.hu - Eladó Samsung S23 Ultra Phantom Black Használt, Karcmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest