Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Slowman

    aktív tag

    válasz rumos14 #7452 üzenetére

    De még van is :K . Csak pont ezért járom körbe nagyon az ügyet, mert jelenleg azzal küszködök, hogy nem tudok olyan obit szerezni Pentaxra amit akartam (vagy csak horror áron, és nem biztos, hogy megéri az a baromi sok plusz pénzt, sőt.). Továbbá lassúnak tartom ezt a csavarhúzós megoldást amit a Pentax használ, az SDM-es obik viszont iszonyat áron vannak és nem maradéktalanul hibátlanok (ahogy tudom volt valami petíció is az SDM hibák miatt vagy mi :F ,de ne kövezzetek meg ha nem így volt). Tehát elgondolkoztam rendszerváltáson eddig a Canon talán a legtesthezállóbb. Viszonylag elérhető árú USM obik (némelyik ugyanannyiba kerül mint Pentaxra a nem SDM-es változat. lsd. FA-50/1.4 ~100k és 50/1.4 USM ~100k, megközelítőleg ugyanazon optikai teljesítménnyel). Nagyobb választék, és több használható üveg. Pl. a 85/1.8 sokkal jobban használható portréra stb. mint pl egy 70/2.4 és a 70/2.4 azért ne tér el nagyban az 50/1.4-el szemben lerekeszelve, szinte csak a gyutáv. Meg jók ezek a Pancake obik de az objektívsapka fel le helyezését nem igazán sikerült megoldani rajtuk :U . A 70-200/4 IS L egy igen kiforrott és sok helyen High Rate értéket elérő obi ~300k, de használtan is be lehet esetleg szerezni. Ugyanez Pentaxra a 60-250/4 szintén ~300k de azért nem teljesen ugyanaz, kicsit lassabb AF és tele állásban lágyabb kép a 70-200-hoz mérten, persze cserében nagyobb az átfogás. Emellett szinte lehetetlen beszerezni használtan, de még boltban is általában csak rendelésre. Nem mondom, hogy gyenge minőségű obi, de ilyen ár mellett nagyon elgondolkodok azon, hogy akarok-e alkalmazkodni a Pentax kis dolgaihoz. Egyre jobban hajlok a csere felé (eddig abban sem sem voltam biztos, hogy le kell-e nekem cserélni, csak felmerült az ötlet, hogy mi lelne ha.... :) ).
    Vannak dolgok amik a Pentax felé húznak pl.: a CCD stabilizátor (főleg a K-7-be az új 3 irányú) azért nem volt rossz dolog a fix 50-hez a stabilizátor mikor ki tudtam tartani 1/30s meg ilyenek. Ez Canon rendszeren nem biztos, hogy menne mert ugye ott nincs stabi pl. a legtöbb fixbe (akkor ott ha jól tudom reciprok szabály és az előbbi még kicsit sem konvergál ahhoz :) ). A teljes időjárás álló váz (az 50D csak részben szigetelt, szinte alig :) ). Az M42-es és manuális üvegekkel való könnyű kommunikáció (bár nem hinném, hogy felkerülne a CZ 135/3.5 ha lesz majd 70-200/4).
    De a megbízhatóbb konstrukciók, gyorsabb AF és nagyobb objektívpaletta elég erős érv a Canon mellett. Szintem mindennap elbizonytalanítom saját magam. Baromi nehéz mert nincs bajom a Pentax-al mint márkával, csak az obikínálat nem éppen megfelelő. Szóval nem akarok megint úgy járni mint most. De úgy gondolom ez jórészt a tapasztalatlanságomnak tudható be mivel a K10D volt az első vázam, és előtte csak mutatóba volt a kezembe DSLR. Az biztos, hogy nem bántam meg azt, hogy megvettem. Nagyon szerettem a gépet és szeretek vele fotózni a ami napig. Valószínű ezeket az igényeket meg sem tudtam volna fogalmazni akkor sem, ezek használat közbe jöttek elő nálam.
    Nagyon szívesen leírom ezeket bárkinek, bárhol nem azért írom ezt most, de nem akarom, hogy tele legyen a fórum a rendszerváltós bajlódásommal (igazából ha eladnám a jelenlegi cuccom meg lenne a pénz nem csak nyálcsorgatás ez részemről, csak baromi nehéz dönteni). Ilyenkor azért megpróbálom kifejtem az aktuális gondolatmenetem, érveket is, hogy miért jutottam erre. Nehogy az jöjjön le, hogy "hülye gyerek Canont akar mert, csak...". És ez nem mindig rövid :B . Mondjuk ilyenkor abban reménykedek mikor felvetőik ez a téma, hogy hátha valaki tud tanácsot adni ez ügyben. Nyilván nem mástól várom, hogy döntsön helyettem, de hátha valaki volt már hasonló szituációban. Az a baj, hogy nem tudom, hogy milyen bejelentések lesznek itt ősszel - mert ha jól tudom most lesz szeptember körül a Photokina és ilyenkor majdnem mindenki szokott előrukkolni újdonságokkal - Akár a Pentaxnál akár a többi márkánál.(bár, ha valami komoly lenne nem csak megapixel és LCD méret növelés :D , úgyis látnék valamit itt róla) Mert ez azért nagyban befolyásolná a dolgot, hogy érdemes-e valamire várni mostanság.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák