Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• tothjozsi96

addikt

válasz PociAti #19150 üzenetére

A WICReset program az még vagy 1,5 éve volt használva resetelésre. A nyomtatónak akkor nem lett semmi nyűgje, legalábbis kárt nem tett benne a Wicreset. Most a WICReset-et csak kíváncsiságból nyitottam meg, és láttam hogy van benne ilyen print test, kíváncsiságból nyomtam rá. Ha bármit akartam volna nyomtatni, nem is reagált semmit a nyomtató rá, viszont a Wicresetből ez a printer test dolog ez elindította a nyomtatást, behúzta a lapot a nyomtató és meg is állt mint a szög. Aztán villogott minden létező LED rajta kb.

Igen, én is oda próbáltam visszamenni, ahol a hiba kezdődött.
    Szóval a nyomtató eddig még nyomtatott és működött, persze csíkozott, de működött. Ekkor szereltem ki a nyomtatófejet és hát kitisztítottam és ezt követően nem bírtam már működésre bírni. Ahogy írtam, korábban egyszer már tisztítottam a fejet manuálisan, akkor is voltak visszahelyezést követően anomáliák, de pár ki-be kapcsolás után visszaállt akkor, és működött. Most viszont nem. Ebből arra következtettem hogy vagy a nyomtatófej sérült meg, vagy az a kis szalagkábele. Ezért rendeltem Ali-ról egy új nyomtatófejet és hozzá ilyen kábelt is.

Csak a történetben az az érdekes hogy miután a nyomtatófejet visszaraktam, utána kikapcsoltam kb 2x a nyomtatót, és utána nem tudtam bekapcsolni. Majdnem beletettem már a kukába! Azt hittem hogy akkor ennyi, itt vége. Aztán jó pár óra múlva valahogy ismét elindult, de nyomtatásra nem tudtam késztetni. Ahogy az is érdekes, hogy a WIFI-re felcsatlakozik, de a WIFI ledek nem mutatnak működésre utaló információt, tehát.. Valami nem kerek, és igazából ha a nyomtatón lévő gombokkal szeretnék másolni, semmi nem történik. Igazából bármilyen gombot nyomok meg, semmi nem történik. Számítógépről se reagál semmire se. Ezért gondolkodtam el azon, hogy lehet akkor mégse a nyomtatófej lesz a hibás, hanem az alaplap valahogy megnyekkent..

Tulajdonképp az a baj hogy itt az egész életciklusa alatt a nyomtató mindig vagy csíkozott vagy valahogy nem akart jól működni, mindig kínlódtam vele. Nem tudom hogy ez az L365 ennyire egy félrement széria lett volna, vagy pont én voltam ennyire szerencsés. Meg azért az elején volt ilyen is hogy begyűrte a papírt, hiába vetted ki, se kép se hang, ment a szervizbe. Azt utána azért már megtudtam fejteni hogy ezt hogy lehet megoldani, de hát nagyon gáz. Nagyon sokat szívtam vele, nem is értem most miért költöttem rá. Nézegettem hogy bevizsgált de használt alaplap, gyári alaplap az ilyen 10e forint környéke. A nyomtatófej + kábel az 14e forint volt. Hát nem hangzik túl jól ez a három tétel összeadva, de új nyomtatót ami tudja ezt a szintet, azért az egy teljesen más ársáv. Szóval nem tudom.. Csak ezért írtam ide igazából hogy hátha valaki megtudja-e erősíteni azt, hogy alaplap cserés a nyomtató.. Mert akkor megrendelném most. A nyomtatófej ha jó ha rossz, az mindenképp cserés mert szerintem a csíkozás az a nyomtatófej hibája volt, lehet hogy a damper se tökéletes.. de nekem azért gyanús volt ez hogy csináltam egy fejtisztítást majd 2 hét múlva ismét jönnek a csíkok..

Új hozzászólás Aktív témák